Panáček v reality show

Who wants to be a Superhero #2: Kapitola první

28. Červenec 2007 | napsal(a): | reality show: Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Rok uběhl a my se opět setkáváme se druhou řadou netradiční reality show z produkce televize Sci-fi Channel Who wants to be a Superhero?. Podle slibů producentů by měla bý ještě lepší, velkolepější a delší (namísto šesti dílů jich bude osm). Cíl je ale stejný: najít předlohu pro nového superhrdinu, podle kterého legendární Stan Lee vytvoří zbrusu nový komiks (komiksový sešit loňského vítěze Feedbacka vyšel před pár dny), televize Sci-fi natočí hraný film a jeden výrobce hraček uvede na trh jeho figurku. A to se vyplatí.

Po loňském úspěchu byl o castingy na druhou řadu mimořádný zájem, konaly se dokonce v jedenácti městech po celých Spojených státech (většinou jako součást nějakého comic-conu) a přišly na ně tisíce adeptů v nejroztodivnějších kostýmech. Porota předvybrala ty nejzajímavější semifinalisty, které pak pozvala přímo před Stana Lee. Ten vybral devět finalistů, desátého si zvolili sami diváci v internetovém hlasování. Škoda, že se do pořadu nedostal hrdina zvaný Homeless Man, který na castinzích docela pobavil. Tak se kterými hrdiny se nakonec budeme setkávat?

Basura-španělsky toto slovo znamená „odpadky“ a z odpadků dokáže vyrobit jakýkoliv předmět (včetně svého kostýmu), žije na smetišti a umí komunikovat s hmyzem a drobnými hlodavci
Braid-umí měnit podobu, její nejsilnější zbraní jsou její barevné copy (v reálném životě dřív pracovala pro CIA)
Hygena-dokáže doslova vyčistit ulice od zločinců, její největší zbraní jsou uklízecí prostředky všeho druhu
Hyper-Strike-v reálném životě cirkusový umělec, mimořádně obratný, ovládá všechny možné druhy bojových umění
Mindset-jeho hlavní zbraní je mozek, ovládá telekinezi. Do soutěže ho vybrali diváci v interentovém hlasování (tehdy ještě pod jménem Omnicron)
Mr.Mitzvah-nejstarší účastník, 51-letý multimilionář, hudební producent Sir Ivan. První židovský komiksový hrdina, jeho zbraní je pálka s davidovou hvězdou. Nejvíce se bojí jídla, které není košer. Oj vej!
Ms.Limelight-naopak nejmladší účastnice (19 let), dokáže napodobovat hrdiny akčních filmů, jako zbraň používá malé zrcátko.
Parthenon-své superschopnosti získal po nálezu části starobylého brnění posetého drahokamy pocházející z bájné Atlantidy
The Defuser-expert přes všechny zbraně, které nemají smrtící účinky. Proto odmítá používat palné zbraně, což je trochu paradoxní, když je v reálném životě policistou. Pronesl ale zajímavou myšlenku: „Chtěl jsem si najít takovou práci, kde bych mohl být superhrdinou, proto jsem se dal k policii.“
Whip-Snap-umí mistrovsky ovládat svuj bičík

Všem vybraným uchazečům přišel tuto novinu sdělit vítěz první řady, Feedback. Cestoval k nim domů jako výboj v elektrické síti a stejným způsobem s každým soutěžícím zase odcestoval (což je divné, tuto schopnost ještě loni neměl). Alespoň že kvalita vizuálních efektů se od minulé sezóny hodně zlepšila. Všechny soutěžící shromáždil před vstupem do jejich tajného doupěte, které bylo opět ukryto nad čínským skladištěm (Jedna Číňanka ke druhé: „To snad ne, už se tu zase někdo courá. Proč jsme raději od loňska nevyměnili zámky!“)

V tajném doupěti je prostřednictvím televizní obrazovky uvítal sám Stan Lee. Než ovšem stihnul dokončit větu, signál se zničehonic přerušil. Poté se na obrazovce objevila tajemná postava v černé kápi, Doctor Dark, který soutěžícím oznámil, že Stana Lee unesl, a pokud ho chtějí zachránit, musí se rozdělit do dvou týmů (červeného a modrého) a vydat se do dvou vodních kanálů.

Tam na ně čekal první úkol: proti zapnutým obrovským ventilátorům, jež na ně chrlily proud vzduchu a vody se měli propracovat k přepínačům a ventilu, kterým mohli ventilátory vypnout. Měli na to časový limt 4 minut, ale podmínkou bylo, že úkol musí v daném stihnout oba týmy ve dvou odlišných akvaduktech, jinak bude se Stanem Lee ámen. Modrý tým pod vedením Defusera zvolil dobrou strategii, všichni se pevně chytli za ramena a společně postupoval k ventilu. Když ho však vypnuli, nic se nestalo, voda jim stříkala do tváře dál. Pak si vzpomněli, že v instrukcích byla zmínka o klíčku, pro něj se musel vrátit zase na start. Pomocí klíčku zastavili celý ďábelský stroj 30 sekund před vypršením limitu. Červený tým pod vedením Hyper-Strikea tak organizovaný nebyl, k ventilu postupovali individuálně a s velkými obtížemi, pro klíček se navíc vracela jenom samotná Whip-Snap, zařízení vypnuli až po skončení časového limitu. Kvůli tomu úkol nesplnil ani jeden tým a Doctor Dark jim s ďábelským smíchem oznámil, že Stana Lee nezachránili. Vzápětí si ale padouch sundal kápi a pod ní byl ukrytý Stan Lee, který si ze soutěžících vystřelil (škoda, zajímavější mohlo být, pokud by hrdinové o Stana opravdu přišli a museli ho zachraňovat v dalších úkolech).

Na druhý den soutěžící vzbudil hlasitý alarm, superhrdinové musejí do práce, v nedalekém čínském skladišti se stal zločin. Jeden po druhém šli vyslechnout nešťastného majitele, pana Longa. Měli dvě minuty na to, aby se od něj dozvěděli co nejvíce informací. Zdálo by se, že pro Defusera to bude snadný úkol, když vede policejní vyšetřování každý den. Ale pan Long záměrně odbočoval od tématu, zvědavě se ptal superhrdinů na součásti jejich kostýmu a jejich schopnosti. Pouze někomu se tak podařilo zjistit, že se panu Longovi ztratila vzácná váza, že podezírá bývalou manželku, s níž se včera pohádal, a že do práce nepřišel jeden ze zaměstnanců. Tento úkol se moc nepovedl Braid, která po celé dvě minuty vyprávěla jenom o sobě, na druhou stranu Mr.Mitzvah sice z pana Longa dostal potřebné informace, ale za cenu toho, že byl na něj zbytečně hrubý.

Jakmile měli úkol za sebou, vyšli soutěžící ven ke svým zaparkovaným autům. S překvapením zjistili, že jim mezitím nějací lumpové odmontovali kola (zajímavé, proč ještě nikoho nenapadlo tohle udělat netopýřímu muži s jeho Batmobilem?). The Defuser okamžitě začal organizovat výměnu náhradních kol, všichni byli tak zabraní do práce, že si nevšimli nastražené pasti (podobné jako v loňské řadě). Měli totiž hned tři příležitosti učinit dobrý skutek: pomoct chlapíkovi složit z auta těžké bedny, pomoct stařence uložit do auta její neskladné chodítko a ujmout se pejska sedícího přímo pod papírovým letáčkem s oznámením, že se někomu ztratil pes. Těchto nástrah si ale všiml málokdo, pouze Parthenon pomohl chlápkovi s bednami, Hygena a Barusa stařence. Opuštěného baseta si nevšiml nikdo z nich, takže tam možná sedí dodnes.

Po návratu do tajného doupěte se konalo první vyřazování. Stan Lee si mezi tři nominované vybral Mr.Mitzvaha (kvůli jeho tvrdému výslechu nebohého pana Longa), Braid (která panu Longovi vyklopila všechno o sobě, ale nic se nedozvěděla, navíc se moc nezapojovala ani do dalších úkolů) a Miss Limelight (která si na ulici stařenky dobře všimla, ale vůbec ji nenapadlo nabídnout jí pomoc). První vyřazenou soutěžící se nakonec stala Braid, která musela potupně zničit svůj superhrdinský kostým a opustit hru.

Pokračování příště

videa ke stažení

– Úvodní znělka
– Aftershow: Interview s vyřazenou Braid
– 1.epizoda (chybí pouze první segment, který se nedá pustit z IP adres mimo USA, ostatní segmenty tuto ochranu nemají a dají se pustit i v Česku)

související články

Who wants to be a Superhero #2: Kapitola osmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola sedmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola šestá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola pátá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola čtvrtá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola třetí
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola druhá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola první
Who wants to be a Superhero: Finále
Who wants to be a Superhero: Kapitola V
Who wants to be a Superhero: Kapitola IV
Who wants to be a Superhero: Kapitola III
Who wants to be a Superhero: Kapitola II
Who wants to be a Superhero: hledá se nový Superman

Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
Reagovat

Dívat na tuto reality show by mě asi nebavilo, ale číst si je velmi zábavné. Díky TK za článek.

2
pattrick
Reagovat

Jo úúplnej souhlas, taky si ho rád přečtu

3
radek:
Reagovat

Je to zábava na to koukat, maj to moc pěkně udělaný:)

Přidat komentář