Panáček v reality show

Who wants to be a Superhero: hledá se nový Superman

30. Červenec 2006 | napsal(a): | reality show: Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Zapomeňte na létajícího sympaťáka z planety Krypton, netopýřího mstitele nebo nesmělého mladíka, kterého kousnul radioaktivní pavouk. Tito hrdinové už patří do starého železa, nyní nastal čas pro novou krev. Vždyť přece superhrdinové jsou všude kolem nás. Může to být třeba váš nenápadný soused nebo kolega z práce. Když ovšem přijde jeho čas, vytáhne ze skříně svůj úžasný převlek a vyráží zachraňovat svět. Nebo možná jen míří na casting do nové reality show.


Živoucí legenda světového komiksu, Stan Lee (např.Spider-Man, Hulk, Daredevil, X-Men), stojí za velmi netradiční reality show Who Wants To Be a Superhero?, kterou před pár dny začala vysílat americká televizní stanice Sci-Fi Channel. Do soutěže se mohl přihlásit každý, kdo vymyslel zcela nového superhrdinu, včetně jeho kostýmu a speciálních dovedností. Z tisícovky uchazečů vybral Stan Lee deset nejzajímavějších finalistů (a diváci si hlasováním zvolili ještě jednoho), kteří se dál utkají ve vyřazovacích soutěžích. Nikdo od nich neočekává, že budou létat, procházet zdí nebo vrhat rentgenové pohledy. Soutěžní úkoly mají otestovat, jestli jsou jim vlastní základní charakteristiky hrdinů: odvaha, čestnost, soucit, obětavost. Pouze na jednoho z nich na konci čeká odměna, kterou ještě nikdo v žádné reality show nevyhrál – nesmrtelnost. Podle vítězného superhrdiny totiž nakreslí Stan Lee nový komiks a televize Sci-Fi o něm natočí celovečerní film.

V první epizodě jsme se mohli seznámit se všemi soutěžícími a jejich alter ego, mezi nimiž nechybí taková jména jako třeba Cell Phone Girl, Fat Momma, Major Victory, Iron Enforcer nebo Monkey Woman (mimochodem, většině účastníků je přes 30 let). Než se ovšem mohli nastěhovat do přísně tajného sídla superhrdinů,
Stan Lee je zaskočil oznámením, že mezi ně štáb nastrčil špióna, který si říkal Rotiart (čteno pozpátku „Traitor“ neboli Zrádce). Špión jejich první setkání natáčel skrytou kamerou, aby o nich zjistil takové informace, které na sebe u castingu neřekli. Po shlédnutí natočeného materiálu byl jeden soutěžící s okamžitou platností vyloučen a musel přede všemi svléknout svůj kostým a zahodit jej do popelnice. Jaká potupa!

V prvním soutěžním úkolu se zbylých deset soutěžících sešlo v městském parku, všichni na sobě měli civilní oblečení. Cílem bylo v co nejkratším čase nalézt nějaký úkryt (např.telefonní budku), v němž by se mohli nepozorovaně převléknout do svého hrdinského kostýmu, a doběhnout do cíle.
Soutěžící ovšem netušili, že je na ně připraven chyták: těsně před cílem stálo plačící děvčátko, které se ztratilo mámě. Jako správní hrdinové se měli o děvčátko postarat a teprve pak pokračovat v běhu. Dopadlo to samozřejmě katastrofálně, šest z nich kolem malé holčičky proběhlo naprosto bez povšimnutí, což jim Stan Lee ihned po soutěži vyčetl.


Na základně pak byli tři největší hříšníci nominováni na vyhazov. Nakonec jako první musel soutěž opustit Nitro G, který se provinil hned dvakrát: do kostýmu se převlékl přímo uprostřed parku, kde ho všichni lidé mohli vidět, a nezastavil u holčičky volající o pomoc. Tak se skutečný hrdina přece nechová! Soutěžící mají před sebou ještě dalších pět týdnů a už teď jim může být jasné, že tahle reality show je opravdu jiná než ostatní…

A protože je tato show tak roztomile ulítlá, určitě se k ní tady na Panáčkovi ještě vrátíme.

videa ke stažení

Úvodní titulky (youtube.com)
Upoutávka (youtube.com)
Záběry z castingu (youtube.com)
Interview s účastníky castingu (youtube.com)
– Úkol s malou holčičkou (6.3 MB Rapidshare)

související články

Who wants to be a Superhero #2: Kapitola osmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola sedmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola šestá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola pátá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola čtvrtá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola třetí
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola druhá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola první
Who wants to be a Superhero: Finále
Who wants to be a Superhero: Kapitola V
Who wants to be a Superhero: Kapitola IV
Who wants to be a Superhero: Kapitola III
Who wants to be a Superhero: Kapitola II
Who wants to be a Superhero: hledá se nový Superman

Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
Reagovat

Skvělý článek, a nepochybně skvělá reality show. Opravdu ti TK tleskám. Už se těším až někdo hodí nějaká ta videa na youtube.com. Osobně by mě zajímalo, kdo to vyhraje :)

2
running
Reagovat

ačkoliv RS (VV,bar,superStar, možná survivor) nemusim, tohle bych opravdu chtěl vidět!

3
TK
Reagovat

Přidal jsem ještě video chytáku s malým děvčátkem. Mým favoritem je jednoznačně Major Victory, protože ten jakoby přesně vypadl z filmu Úžasňákovi (viz předposlední fotka). Jinak co se týče charakteristik superhrdinů na oficiálním webu, tak nejpropracovanější příběh má Cell Phone Girl, kterou bych v nějakém komiksu docela rád viděl. Nejvíce sexy je Lemuria, kterou si do finále prosadili fanoušci v internetovém hlasování. Shodou okolností všichni tři splnili první úkol s holčičkou na jedničku.

4
DaToX
Reagovat

No, me dostalo, jak se pri vylucovani rozbrecela Monkey Woman… asi si holka uvedomila svoji chybu, kdyz kolem ni bezela… Tuhle RS fakt doporucuju… dost drsna, dost ulitla. jsem zvedav na dalsi dil!

5
Linduš
Reagovat

Chci vidět svět hledá superhrdinu! kde to video najdu?

6
ondra molak
Reagovat

Serial se mi moc libil.

Přidat komentář