Panáček v reality show

Komiks Who wants to be a Superhero? je na světě

18. Červenec 2007 | napsal(a): | reality show: Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Zpestřením loňského televizního léta bezpochyby byla reality show Who wants to be a Superhero?, v níž legendární autor komiksů Stan Lee (např. Spider-Man, Hulk, X-Men) hledal námět pro zbrusu nového superhrdinu. Hlavní cenou v této zábavné show nebyly peníze, ale nesmrtelnost. Vítěz se měl totiž stát předlohou pro novou komiksovou řadu (a televizní film). Měsíce ovšem plynuly a nakladatelství Dark Horse termín vydání neustále posouvalo, všem zklamaným předplatitelům dokonce vracelo peníze. Už to vypadalo, že se fanoušci s komiksem nikdy nesetkají. Ovšem začátkem července se konečně dočkali a je to právě včas. Druhá řada reality show Who wants to be a Superhero? se začíná vysílat už 26.července.

Trochu menším překvapením je, že komiksový sešit není pojmenovaný po vítězi první řady Feedbackovi, ale nese název Who wants to be a Superhero? #1 (takže je možné, že vyjde více sešitů věnovaných i dalším účastníkům). Scénář k tomuto sešitu napsal sám Stan Lee a vycházel z námětu Matthewa Athertona (neboli Feedbacka). V příběhu je tak několik skutečných autobiografických prvků. Hlavní hrdina Matthew Atherton přišel v dětství o otce a samotu zaháněl čtením komiksů. V dospělosti se živil servisem elektrospotřebičů a díky tomu se také seznámil se svou ženou, Sarah Blevinsovou (Sarah jsme mohli vidět i ve finálovém díle, kdy Mattovi jako první gratulovala k vítězství).

Po této expozici se ale příběh komiksu rychle přesunul do superhrdinské fáze. Elektroopraváře Matta osloví tajemný muž z Pentagonu Ironside, napůl člověk, napůl cyborg, a najme si ho na dokončení supermoderního dálkově ovládaného vojenského vozidla, které má sloužit k vyřízení teroristy zvaného Eliminator. Krátce po dokončení zakázky Matt zjistí, že Ironside a Eliminator jsou jedna a táž osoba a málem za to zaplatí životem. Od jisté smrti ho zachrání jedině zásah blesku, který jej srazí k zemi a Eliminatorovy gorily se domnívají, že je po něm.

Matt se ovšem probere a objeví v sobě superhrdinské schopnosti, dokáže absorbovat energii a pomocí zpětné vazby odstavit elektrické zařízení. Šikovná Sarah mu pomůže ušít kostým (a raději se moc nevyptává) a Matt hnán touhou po pomstě spěchá do sídla padouchů zabránit Eliminátorovi v tom, aby prostřednictvím supervozidla nevyhodil do povětří jadernou elektrárnu. V akční bitce (OUCH…POW…BANG!) všechny padouchy přepere a jednou provždy vyřídí i Eliminatora. The End.

V tomto komiksu jsou sice některé dobré nápady, ale jinak vypadá jako šitý trochu horkou jehlou. Zbývající část sešitu vyplňují už jen náhledy titulních stránek komiksů s postavami všech ostatních superhrdinů z první řady a upoutávky na druhou řadu, kterou připravuje do vysílání kabelová televize Sci-fi. Už teď se ale na jejich internetových stránkách můžete seznámit s novou várkou superhrdinů. Za pár dní začínáme!

doporučené odkazy

Ukázka jedné stránky komiksu
Major Victory na návštěvě ve Velké Británii (YouTube)

Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!