Panáček v reality show

Who wants to be a Superhero: Kapitola III

13. Srpen 2006 | napsal(a): | reality show: Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Stejně jako Batman měl proti sobě Jokera a Superman zase Lexe Luthora, tak také soutěžící v reality show Who Wants To Be a Superhero? mají svého úhlavního nepřítele, Dark Enforcera. Zjištění, že se této úlohy ochotně ujal jejich čerstvě vyřazený kolega, je ovšem hodně šokovalo. Osobně je ubezpečil, že jim jejich cestu za vítězstvím co nejvíce znepříjemní. A jde o hodně: pouze ten nejlepší se stane předlohou pro zbrusu nový komiks, který nakreslí legendární Stan Lee.




Soutěžící by si už za ty dva týdny měli uvědomit, že tahle reality show funguje na trochu jiných principech než ostatní. Je třeba být neustále ve střehu. Když jim například Stan Lee dá dvacku a pošle je nakoupit nějaký dobrý superhrdinský oběd do blízké kavárny, nemusí to být tak snadný úkol, jak to vypadá. Celá kavárna je totiž doslova prošpikovaná skrytými kamerami a personál tvoří najatí herci, kteří mají jediný úkol: zeptat se soutěžících, proč chodí oblékaní do tak směšných kostýmů a jak se ve skutečnosti jmenují. První pravidlo každého superhrdiny přece zní: za žádnou cenu nesmí nikomu odhalit svou pravou identitu!
Z výsledku byl Stan Lee hodně zklamaný. Kromě dvou soutěžících všichni ostatní naletěli a ochotně si pustili pusu na špacír. Monkey Woman například pohlednému číšníkovi řekla své civilní jméno, aniž by se jí vůbec stihl zeptat, a prozradila mu také, že je herečka a chce využít tuto show pro svou další kariéru. Přitom na castingu tvrdila, že je realitní makléřka. Za tuto lež ji Stan Lee ihned ze soutěže vyloučil.

Další soutěžní úkol se odehrával na střeše základny superhrdinů. Na doutnající střeše protějšího domu volala o pomoc zoufalá slečna a pouze naši soutěžící ji mohli zachránit. Štáb jim mezi obě budovy položil úzkou kládu, po které měli přejit tam a zpátky. Superpadouch Dark Enforcer ovšem přišel ještě se zlepšovákem: každý z nich bude mít navíc pásku přes oči! Rozklepaní soutěžící se mohli pouze přidržovat tenkého vodícího lana, ale nakonec to zvládli.
Teprve až si sundali pásku z očí, uviděli, že si z nich štáb udělal legraci a ve skutečnosti přecházeli po kládě umístěné jen pár centimetrů nad povrchem střechy a zachraňovali dvojče slečny z protější budovy. Jak posléze prohlásil pobavený Stan Lee, cílem úkolu bylo otestovat jejich odvahu a ne to, jestli dokáží lítat…




Protože tento úkol splnili všichni, Stan Lee nevěděl, koho by vyloučil. Proto soutěžící požádal, aby sami předstoupili a nominovali někoho ze svých řad. Následovaly věty typu: „Všichni jste báječní a zasloužíte si vyhrát, proto nominuju sám sebe.“ Pouze Tyveculus a Fat Momma doporučili vyřadit někoho jiného. A překvapivě právě tito dva se nakonec dostali do nominace.
Zapomněli totiž na to, co jim Stan Lee říkal hned první den. Jednou ze základních charakteristik superhrdiny je schopnost obětovat sebe sama ve prospěch ostatních. Vyřazen byl nakonec Tyveculus, který chtěl vyloučit soupeře z čistě sobeckých důvodů vlastního úspěchu v soutěži. Jak už bylo napsáno v úvodu článku, v téhle reality show to funguje opravdu jinak.

Pokračování příště…

související články

Who wants to be a Superhero #2: Kapitola osmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola sedmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola šestá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola pátá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola čtvrtá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola třetí
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola druhá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola první
Who wants to be a Superhero: Finále
Who wants to be a Superhero: Kapitola V
Who wants to be a Superhero: Kapitola IV
Who wants to be a Superhero: Kapitola III
Who wants to be a Superhero: Kapitola II
Who wants to be a Superhero: hledá se nový Superman

Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Jouza
Reagovat

Fajny clanek, jenom skoda, ze uz tam zustali same me zrovna ne moc sympaticka devcate. Ma to uz jenom dva dily, nebo se vypadavani zpomali?

Mistama mi prijde, ze jsou soutezici z pomocne skoly, neb nektere ukoly jsou docela jasne co po nich ve vysledku chcou a mistama mi prijde, ze nektere jejich reakce jsou krapet prehrane. Hlavne teda feedback nahazuje ten udiveny vyraz docela casto. Pravda ten vyraz je zas kvalitni to se musi nechat.

A jeste jedna poznamka jsou ti soutezici docela smirlivy. Vpodstate jsou uznat chybu a nevymlouvaji se na nic jineho. Jedina vyjimka byl teda enforcer, ale to bylo beztak nahrane ;)

2
TK
Reagovat

Jouza: Celkem to má mít šest dílů a zbývá pět soutěžících, takže se vypadávání asi zpomalí (nebo mají autoři v záloze ještě nějaké překvapení).

Jestli to nakonec vyhraje Fat Momma, tak to bude teda dost zajímavý komiks…

3
Jouza
Reagovat

TK: Tomu neverim i kdyz z tadyma se to blbe hodnoti, kdyz nevidim jak na to reaguji lidi, kteri jsou potencialni zakaznici na nakup takoveho komiksu. Osobne tipuju, ze pujde do finale a tam prohraje. Pokud teda neudela v nejake soutezi nejakou brutalni botu. I kdyz je fakt, ze je to asi jedina postava, ktera tak nejak vystupuje z tech klasickych superhrdinu. Feedback i Major Victory jsou takovi moc klasicti. Lemuria je mi takova nesympaticka a ze tam zustala tak nejak omylem. Creature bych tipoval na vitezku, neb je takova krapet jina nez klasika a IMO lip prodejna. Coz, ale nemeni nic na tom, ze fandim Majorovi,neb ten na me pusobi jak nejaky nesika v kostymu, coz je idealni postava.

Přidat komentář