Panáček v reality show

Who wants to be a Superhero #2: Kapitola třetí

19. Srpen 2007 | napsal(a): | reality show: Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

V minulém díle se superhrdinové utkali s prvním protivníkem, zlomyslnou včelí královnou Bee Sting. Ale není to jediný superpadouch, se kterým musí změřit své síly, dalším je Dr.Dark (tentokrát už je to skutečně on a ne převlečený Stan Lee, jako v prvním díle). Tento zlosyn v černé kápi byl časně ráno zpozorován bezpečnostními kamerami v zábavním parku Six Flags ve Valencii v Kalifornii. Naši superhrdinové se tam proto okamžitě vypravili.

V parku ovšem našli jen videovzkaz od Dr.Darka: mohou ho najít ukrytého v jednom přepravním kontejneru, který je ovšem zamčený čtyřmi zámky se čtyřčíselnými hesly. Superhrdinové se proto rozdělili do dvojic, každá měla na starosti jeden zámek. Vždy jeden člen ze dvojice usedl na horskou dráhu zvanou Tatsu (po celou trasu se v ní jezdí zavěšeni v bezpečnostních pásech pod úrovní kolejí). V průběhu divoké a rychlé jízdy měl za úkol zahlédnout po trase čtyři barevné desky. Jejich barvu pak na startu sdělil svému parťákovi, který se pak rozeběhl po zábavním parku a hledal sloupky pomalované stejnou barvou, v ní se neacházel lístek s jedním číslem k zámku. Do doby, než znali všechny čtyři barvy, musel jezdec na horské dráze vyrazit znovu na trať.

Po celou dobu počínání všech dvojic pečlivě sledoval i Stan Lee. Zajímalo ho, jak která dvojice spolupracovala a kdo má předpoklad stát se superhrdinou a kdo může být jen jeho poskokem. V nedávném rozhovoru se Stan Lee zmínil, že některá z příštích sezón této reality show by mohla mít podobu spin-offu Who Wants to be a Sidekick?, v němž by se hledal právě jen pomocník hlavního hrdiny (takže něco jako Robina k Batmanovi).

V celém úkolu také šlo o překonání strachu. Mr.Mitzvah a Whip-Snap hned na začátku prohlásili, že jsou skvělí běžci, jen proto, aby na hrůzostrašně vypadající horskou dráhu poslali své parťáky (Hyperstrikea a Defusera). S jejich během to ale nebylo moc slavné, Mr.Mitzvah si hned zkraje natáhl sval na noze a Whip-Snap zase měla problémy s dýcháním kvůli svému astma. Na naléhání svých parťáků, že si tedy úlohy vymění, s díky nabídku jízdy na horské dráze odmítli. Blondýnka Ms.Limelight se také ujala běžecké úlohy, ale v zábavním parku vytrvale bloudila a nepomohla jí ani přehledná mapa v ruce. Zato ale neváhala na horské dráze vystřídat svého parťáka Hygenu, která už po několikáté jézdě byla notně zelená v obličeji.

Jakmile měla dvojice všechna čísla, mohla se vydat ke kontejneru. Cestou je ale v parku zastavili „náhodní turisti“, kteří se se superhrdiny v zářivých kostýmech chtěli společně vyfotografovat. Někteří se zdvořile vymluvili, že spěchají za důležitým úkolem, jiní ale na tuto léčku skočili a při pózování turistům ztratili spoustu času.

Při otevírání zámků na kontejneru napadlo Parthenona, že všechny dvojice musí mít stejné čtyři čísla, proto si navzájem vypomohli těm dvojicím, které nebyly na horské dráze tak úspěšné a neměly celou čtveřici. Nic jim to ale nebylo platné, po otevření kontejneru na ně čekal opět jen videovzkaz od Dr.Darka, který se jim vysmíval a zmínil se, že zná místo jejich superhrdinské základny.

Po návratu na základnu si tak mohli z lístku na dveřích přečíst další vzkaz od Dr.Darka, v němž naznačoval, že se mu podařilo uniknout díky jednomu z nich. Mají mezi sebou zrádce! Jak ho ale odhalit? V průběhu společné diskuze na toto téma se Mr.Mitzvah držel jako vždy zpátky a dokonce z místnosti odešel. Ostatním (pod vedením Defusera) to připadalo podezřelé a jako potenciálního špeha označili právě jeho. Někteří ale zaujali racionálnější postoj, Hygena zastávala názor, že žádný zrádce není, Parthenon zase kritizoval Defusera za to, že Mr.Mitzvaha pomlouval v jeho nepřítomnosti.

Při večerním vyřazování Stan Lee prozradil, že sktečně žádný špeh mezi nimi není, byla to jen lest Dr.Darka, jak superhrdiny proti sobě rozeštvat. Na vyřazení nominoval Mr.Mitzvaha, Ms.Limelight (oba už potřetí) a Basuru. Mr.Mitzvah jej už podruhé zklamal tím, že neměl dost odvahy vyzkoušet jízdu na horské dráze, Ms.Limelight zase při plnění úkolů často zmatkuje (jako předvedla při bloudění v zábavním parku) a Basura se zase zbytečně věnovala pózování pro turisty, když měla na starosti důležitější věci. Vyřazen byl Mr.Mitzvah a musel zničit svůj kostým.

Ostatní se vydali zpátky do obytné části, když je ale Stan Lee zastavil, protože jim přece nedal rozchod! Vyřazování ještě není u konce, dnes bude vyloučen ještě jeden z nich (tento krok se vzhledem k počtu soutěžících a počtu dílů dal dopředu očekávat). Protože úkol v zábavním parku plnili ve dvojicích, jako další nominovaný byl Hyperstrike (protože nedokázal svého parťáka Mr.Mitzvaha dostatečně přesvědčit k jízdě na horské dráze). Vyřazena ale nakonec byla Ms.Limelight, jejíž odchod ze soutěže její spoluhráči oplakali.

Po návaratu do obýváku je ale čekalo nemilé překvapení: veškeré jejich věci byly rozházené a z trezoru někdo ukradl složky s jejich přísně utajovanými reálnými identitami! Kdo to jen mohl být?

Pokračování příště

související články

Who wants to be a Superhero #2: Kapitola osmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola sedmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola šestá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola pátá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola čtvrtá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola třetí
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola druhá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola první
Who wants to be a Superhero: Finále
Who wants to be a Superhero: Kapitola V
Who wants to be a Superhero: Kapitola IV
Who wants to be a Superhero: Kapitola III
Who wants to be a Superhero: Kapitola II
Who wants to be a Superhero: hledá se nový Superman

Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Malgereep
Reagovat

I’d prefer reading in my native language, because my knowledge of your languange is no so well. But it was interesting!

2
Malgereep
Reagovat

I’d prefer reading in my native language, because my knowledge of your languange is no so well. But it was interesting! Look for some my links:

3
Malgereep
Reagovat

I’d prefer reading in my native language, because my knowledge of your languange is no so well. But it was interesting! Look for some my links:

Přidat komentář