Panáček v reality show

Who wants to be a Superhero: Kapitola V

28. Srpen 2006 | napsal(a): | reality show: Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Soutěžící v reality show Who wants to be a Superhero? už plnili různé úkoly. Utkali se s rozzuřenými psy, zachraňovali dívku z hořící střechy, ve vězení navštívili nebezpečné kriminálníky, ale to nejtěžší na ně teprve čekalo: setkání s jejich nejpřísnějšími kritiky – dětmi v jedné základní škole. Uvěří jim, že jsou ti praví superhrdinové, o nichž by si chtěli číst ve zbrusu novém komiksu?

Ještě předtím ale čekal na poslední tři soutěžící malý dárek. Stan Lee každému z nich předvedl svůj
grafický návrh titulní stránky k budoucímu komiksu. Samozřejmě z nich byli nadšení, ale zároveň si uvědomili, že tahle výhra čeká jen na jednoho. Záležet bude na tom, jak si povedou v dalším úkolu. Ve třídě plné vykulených čtvrťáků měli představit své superhrdinské schopnosti a zodpovědět všechny jejich zvědavé otázky. Jako první začal Feedback, který ale svůj příběh podal moc odborně. Jeho výklad, že svou sílu čerpá z hraní videoher a dokáže využívat zpětnou vazbu v elektrických rozvodech, děti moc nepochopily. A když jim pak na otázku, jaká je tedy jeho nejoblíbenější videohra, uvedl Pong, tak si myslely, že si z nich střílí, protože o téhle staré hře nikdy neslyšely. Zato Fat Momma je oslovila více. Postavila se na stranu dětí, které se někdy setkaly s posměchem kvůli své tloušťce nebo proto, že nosí brýle či rovnátka. Na svém příkladu jim vysvětlila, že na vzhledu nezáleží a nemusí se kvůli tomu trápit. Poslední byl Major Victory, který ze sebe sypal jeden vtip za druhým (ostatně jako ve věech předchozích dílech) a děti se výborně bavily. Stan Lee pak školáky vyzval, aby si vybrali toho nejoblíběnějšího superhrdinu. S přehledem zvítězila Fat Momma, kdežto poražení pánové museli po vzoru Barta Simpsona za trest na tabuli opisovat větu „Už nikdy si nebudu hrát na superhrdinu“.

Další úkol se odehrával na rušné pěší zóně v centru Los Angeles, kde měli soutěžící v co nejkratším čase mezi spoustou lidí najít superpadoucha Dark Enforcera. Nejdříve bylo potřeba najít jednu ženu se specifickým tetováním nad kotníkem, od ní dostali další nápovědu: vyhledat tlouštíka se stříbrnou náušnicí.
Na jeho břiše byla napsána další nápověda, která se zjevila až po nanesení kosmetického krému. Od něj dál vedla cesta k ženě s extravagantní kabelkou, soutěžící měli za úkol spočítat všechny peníze v její kabelce a přečíst si pak poslední nápovědu, kde se nachází Dark Enforcer. Samozřejmě, že se při tomto hledání přihodilo spousta trapných omylů, kdy se soutěžící spletli a sápali se po nic netušících lidech, což Major Victory opět doprovázel svými vtipnými hláškami. Zvláštně k úkolu přistoupila Fat Momma, která spíše víc času věnovala hledáním něčeho dobrého na zakousnutí a Dark Enforcera vypátrala dokonce o 40 minut později než ostatní soutěžící.

V celém průběhu této reality show se několikrát ukázalo, jaká je Fat Momma citlivá žena.
Těsně před večerním vylučováním už ale psychické napětí nezvládla, sesypala se, zamknula se v koupelně a chtěla mluvit pouze s producentem soutěže. Uvědomila si, jak moc na výhře záleží Feedbackovi, a než by měl být on vyloučen, tak raději sama chtěla dobrovolně soutěž vzdát. Nakonec ji ale producent a Feedback přesvědčili, aby to nedělala, a pokračovalo se v natáčení.

Diváci u televizních obrazovek v bleskové anketě stejně tipovali, že vypadne právě ona, protože poslední úkol hodně odflákla. Jenže Stan Lee to neviděl tak jednoznačně, ke každému soutěžícímu měl nějaké připomínky. Feedback si to pokazil ve škole, protože jeho výklad byl spíše určen pro dospělé a ne pro malé děti. Na druhou stranu málem by vyhrál závod na ulici, kdyby se jen nezdržel pomáháním ženě u poslední nápovědy (zachoval se jako hrdina a přišel o drahocenné sekundy).
Fat Momma byla ve škole skvělá, dodala dětem hodně sebedůvěry. V závodě ale selhala a vypadalo to, že ji to moc nebaví. Major Victory sice děti hodně rozesmál, ale vůbec jim neřekl nic o historii své postavy. Major Victory se kvůli všem svým vtípkům nakonec stal spíš parodií superhrdiny, kdežto Stan Lee potřeboval seriózní komiksovou postavu, takže se rozhodl jej vyloučit.

Než však Major Victory definitivně soutěž opustil, Stan Lee měl pro něj ještě jedno velké překvapení – telefonát od jeho šestnáctileté dcery, se kterou se už několik let neviděl. Ve velice dojemném rozhovoru prohlásila, že je pro ni stále ten největší hrdina a že se s ním zase ráda setká. V tu chvíli už nedokázal zadržet slzy prakticky nikdo, ani Stan Lee. Diváci se tak dočkali mimořádné emocemi nabité epizody a co teprve příště, kdy se koná napínavé finále!

Pokračování příště…

související články

Who wants to be a Superhero #2: Kapitola osmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola sedmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola šestá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola pátá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola čtvrtá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola třetí
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola druhá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola první
Who wants to be a Superhero: Finále
Who wants to be a Superhero: Kapitola V
Who wants to be a Superhero: Kapitola IV
Who wants to be a Superhero: Kapitola III
Who wants to be a Superhero: Kapitola II
Who wants to be a Superhero: hledá se nový Superman

Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
was
Reagovat

Tohle je hodně zajímavá realityšou, která mě tady dost baví. Vždycky se tu na ni těším. Všichni redaktoři jste fakt dobří a dokážete to výborně napsat. Díky

2
Jouza
Reagovat

Dneska jenom par poznamek.

titulni stranka
– kdyz sem je uvidel, tak sem si rikal, ze bych byl teda mozna radsi kdyby o me radsi nic nekreslili. Jedina co se dala prekousnout byla Feedbackova, ta vypadala jeste celkem normalne. Fat Momma tam vypadala no hrozne, abych pouzil slusne slova. Jde mi o ten xicht co ji nakreslili, neb to se uz oblicejem nazvat neda. Major taky zadna slava. Kdyz to porovnam s obrazkama co chodi pred reklamnim predelama, tak je to sto a jedna. Velke zklamani musim rict.

zpozdeni Feedbacka
Tezko rict jesli by vyhral i kdyby to nesbiral. Ono, kdo muze za to, ze je nemehlo a vysypal to na chodnik a ma ten ujety kostym, ze male predmety ze zeme nezvedne ;)

Vylouceni Majora
No dost me to nasralo, abych pravdu rekl. K cemu je nam dalsi klasicka kopie superhrdiny??? Uz minule to vypadalo, ze Stan je proti nemu vylozene zaujaty a ted se to bohuzel potvrdilo. Osobne bych radsi superhrdinu, ktery dokaze pobavit lidi. To, ze by to zavenelo pardoii me do te doby nez to rekl nenapadlo. Proste Major ma svuj jedinecny styl, kterym se od vsech ostatnich odlisoval a na me to pusobilo jako jasne plus.
Feedback je takovy no moc suchy a Fat Momma ne ze by mi nejak vadila to zas ne, ale vzhledem k poctu obeznich lidi a jejich problemu mi prijde docela divne delat hrdinu z nekoho takoveho. Je to uz takovy protipol vyhublych modelek, coz taky neni nic dobreho, chtelo by to spis nekoho ve stredu. Proste hrdina, ktery sezere na co prijde(narazim na posledni ukol) je takovy zvlastni hrdina. Pravda jinak uz vpodstate nemela problem az na to, kdy se chtela zbavit toho hasice(sem liny hledat jmeno) ale to ji asi nedocvaklo.

Přidat komentář