Panáček v reality show

Who wants to be a Superhero #2: Kapitola šestá

8. Září 2007 | napsal(a): | reality show: Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Vzhledem k tomu, že základna superhrdinů už byla jednou vykradena a superpadouch Dr.Dark sleduje každé jejich slovo, rozhodl Stan Lee, že se svými poslednimi čtyřmi soutěžícími bude komunikovat kódovaně. Pro začátek je naučí jednoduchému kódu, dokonce tak jednoduchému, že by se s ním naučili pracovat i čtvrťáci. Soutěžící se proto odebrali do jedné základní školy, aby zjistil, jestli jsou tito dospělí pobíhající po ulici v těsných pestrobarevných kostýmech chytřejší než čtvrťáci.

Ve škole se superhrdinové nejdříve dětem představili a předvedli jim své superschopnosti (vylepšené digitálními televizními triky, ze kterých ale děti sedící ve třídě nic neměly). Pak každý z nich dostal obálku s 15 kvízovými otázkami a rozdělili si třídu do čtyř skupinek. Spolu s dětmi pak odpovídali na otázky z oblasti fyziky, přírodopisu a matematiky, u správné varianty odpovědi si poznačili písmenko kódu. Časový limit byl pět minut, Parthenon se proto rozhodl spěchat a sobecky na všechny otázky odpovídal sám, nenechal děti, aby se zapojily. Naopak ostatní superhrdinové úkol pochopili správně a snažili se, aby jejich děti přišly na správné odpovědi samy. Jakmile měli všech patnáct písmenek, dopsali je do předepsané mřížky na meotaru a všechny čtyři skupinky tak složily dohromady instrukce, na kterou městskou křižovatku se mají superhrdinové vydat.

Cestou tam se ale na jejich přenosné komunikátory napíchnul Dr.Dark a začal jim předávat falešné pokyny. Superpadouchovi se totiž v uplynulých dnech podařilo z ukradeného pamětního pera Stana Lee extrahovat jeho DNA a v průběhu experimentu (ke kterému potřeboval enormní množství energie, proto ty výpadky zmíněné v minulém dílu) naklonoval Stanova dvojníka – Zlého Stana (možná lepší pojmenování by bylo FrankenStan). Superhrdinové netušili, že k nim z videokomunikátorů promlouvá Zlý Stan, vypadal totiž naprosto stejně, jenom měl trochu hlubší hlas.

Protože už dobře věděli, že Stanovým rozkazům se neodmlouvá, ať jsou jakékoliv, vykonávali vše, co jim (Zlý) Stan řekl. Dr.Dark jim tak z legrace dával různé trapné úkoly, kdy měli uprostřed náměstí tancovat, zpívat, obtěžovat nic netušící chodce, půjčovat si od nich oblečení. Postupem času byly úkoly čím dál podivnější, například Hygena měla vstoupit doprostřed rušné křižovatky a zastavit dopravu, Parthenon zase vzít jedné paní její hůl a nechat ji na ulici bez pomoci.

Jakmile se Dr.Dark dosytosti pobavil, poslal prostřednictvím Zlého Stana superhrdiny do jednoho opuštěného skladu. Tam se nalézal velký kontejner, v nemž po chvíli hledání objevili ukradené Stanovo pero. Jenže pak se za nimi zavřely dveře kontejneru a superhrdinové byli v pasti. Dr.Dark jim prozradil, že je celou dobu tahal za nos Zlý Stan a že je teď během hodiny pošle na věčnost. Soutěžící měli přijít na to, jak se zachránit. Malým otvorem ve dveřích zahlédli před kontejnerem ležící nástroje (pilku na železo, páčidlo, šroubovák, kleště). Jenže jak se k nim dostat? Parthenon okamžitě začal chrlit chytré nápady a ostatní podle jeho instrukcí ze zbytků instalatérských trubek ležících v kontejneru začali sestavovat dlouhou tyč, kterou by mohli nářadí přitáhnout blíž k otvoru. Hlavně všechny části dobře spojit, aby se tyč nerozpadla, až ji protáhnou otvorem ven… Jenže přesně to se také stalo. Tyč se zlomila a soutěžící začali propadat panice, že se ven z pasti v časovém limitu nedostanou. Naštěstí obratný HyperStrike z části svého oblečení vyrobil smyčku, pomocí ní ulomený kus tyče zachránil a ve druhém pokusu přitáhl páčidlo. Pak už snadno vypáčili hřebíky z pantů u dveří a společně mohutným kopem vylomili dveře a dostali se na svobodu.

Na základně už je na televizní obrazovce očekával Stan Lee. Parthenon si ale zprvu nebyl jistý, jestli to náhodou opět není Zlý Stan (a není se čemu divit, oba se prakticky moc nelišili, i ten skutečný Stan je někdy docela krutý, zejména, když se blíží večerní vyřazování). Stan všechny pokáral, že by měli více věřit svým instinktům a ne jen slepě následovat příkazy, kterými vystavili riziku sebe a náhodné kolemjdoucí. Hygena to už poněkolikáté slízla za svou pasivitu při plnění úkolu, překvapivě byl kritizován i Defuser za to, že byl v kontejneru málo aktivní (přitom dříve byl peskován, že se až moc tlačí do vůdcovské role!). Parthenon dostal pochvalu za své chytré nápady, jak se dostat z pasti. Jenže horší už byl jeho výkon ve školní třídě, kdy děti vůbec nepustil ke slovu. Však také v anketě popularity jej děti označily za toho nejméně oblíbeného hrdinu. A to bylo pro Stana Lee to nejdůležitější. Ikdyž si dosud vedl Parthenon v soutěži skvěle, nemůže se stát hrdinou nového komiksu, když nedokáže být příkladem svým nejpočetnějším čtenářům – dětem. Proto byl také vyřazen.

Pokračování příště.

související články

Who wants to be a Superhero #2: Kapitola osmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola sedmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola šestá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola pátá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola čtvrtá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola třetí
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola druhá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola první
Who wants to be a Superhero: Finále
Who wants to be a Superhero: Kapitola V
Who wants to be a Superhero: Kapitola IV
Who wants to be a Superhero: Kapitola III
Who wants to be a Superhero: Kapitola II
Who wants to be a Superhero: hledá se nový Superman

Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!