Panáček v reality show

Who wants to be a Superhero #2: Kapitola druhá

5. Srpen 2007 | napsal(a): | reality show: Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Každý superhrdina se jednou musí postavit proti nějakému superpadouchovi. Autoři reality show Who wants to be a Superhero? si pro tento rok připravili hned několik superpadouchů a s tím prvním jsme se mohli seznámit už v tomto díle. Je jím čarokrásná Bee Sting, která právě uprchla z vězení a naposledy byla spatřena blízko opuštěné školy El Sereno. To je ale náhodička! To je přece kousek od úkrytu našich superhrdinů!

Soutěžící se o této zprávě dozvěděli časně ráno z televizní obrazovky v jejich ložnici. Vzápětí je Stan Lee poslal do akce, aby nebezpečnou Bee Sting vypátrali. Při prohledávání školy ale padli přímo do nastražené pasti, Bee Sting je chytila do velké sítě. Pak je rozdělila do dvou skupin a zavřela je do malých plexisklových budek (což moc nepotěšilo Hygenu, která trpí klaustrofóbií). Jak jim vzápětí oznámila, připravila si pro ně soutěž v hláskování (v USA hodně populární soutěž pro děti, které se říká Spelling Bee). Tým, který jako první správně vyhláskuje tři šlova, bude volný.

Zadání vypadalo jednoduše, ale už po prvním slovu (besieged, obležený) zjistili, že Bee Sting není jen šílená, ale dokonce ani sama neumí správně hláskovat. Trvala totiž na tom, aby každé slovo, které začíná BE, vyslovovali jako BEE (tedy např. beesieged). Pokud tak neučiní, označí jejich odpověď za chybnou a vpustí do jejich boxu 1000 včel. Hned u dalšího slova ale Mindset odmítl hrát podle jejích pravidel a slovo odhláskoval správně. Box jeho týmu se tak okamžitě naplnil včelami a soutěžící měli co dělat, aby nezačali zmatkovat a nedostali žihadla (což se nepovedlo, několik jich stejně dostali). Mr.Mitzvah si raději oči, nos a uši převázal černým šátkem, aby ho tam včely nebodnuly.

Při dalších slovech už si dávali větší pozor, ale přesto jim hláskování některých slov překvapivě dělalo potíže (a školáci u televizních obrazovek se asi museli hodně bavit). Velice brzy tak v jednom z boxů poletovalo 10.000 včel. Když se jim podařilo správně odhláskovat tři slova, neměli ještě vyhráno. Před jejich propuštěním Bee Sting na oba týmy vyklopila nádrže s medem.

Hrdinové se zřejmě přilepili k zemi, protože Bee Sting jim unikla a než dorazili zpátky na základnu, tak byl večer. Jejich kostýmy byly ulepené od medu, proto se ještě na nádvoří svlékli a umývali vodou z hadice (k velké potěše zejména mužů u televizních obrazovek). Druhý den ráno jim Stan Lee dal 15 minut, aby se mu hlásili ve svých kostýmech. To byl trochu problém, protože jejich šaty byly ještě mokré a kápě prakticky zničené. Mr.Mitzvah na setkání se Stanem dokonce přiběhl běz kalhot, oblečen pouze v „supertrenkách“, za co byl následně kritizován, protože takhle by ho fanoušci jako superhrdinu nebrali vážně.

Stan Lee si pak jednoho po druhém zval na individuální pohovory, na nichž mu měli převyprávět původ svých superhrdinských schopností a vlastní vymyšlené hlášky. Stan Lee jim poradil, jak jejich příběh upravit, aby byl čtenářsky zajímavější, nekterým navrhl také novou hlášku. Překvapila ho jedině Ms.Limelight, která si na jeho otázku, jaké má speciální vlastnosti, nemohla vůbec vzpomenout! Jako náhardu za jejich zničené kostýmy jim Stan Lee připravil zbrusu nové, které sám navrhnul. Většina kostýmů se opravdu povedla (např.Ms.Limelight, Whip-Snap nebo Mindset), pouze Hyper-Strike byl viditelně zklamaný, protože jeho původní kostým se mu zdál lepší (a měl pravdu).




Následovalo ovšem vyřazování na střeše základny. Stan Lee si do užšího výběru pozval opět Mr.Mitzvaha (protože při úkolu s hláskováním se natolik bál včel, že používal šátek), Ms.Limelight (která si nemohla vzpomenout na své vlastní superschopnosti, ikdyž se dostala už tak daleko v soutěži) a Mindseta (který odmítal hláskoval podle pravidel Bee Sting a ohrozil tak své spoluhráče). Právě Mindset byl také ze soutěže vyřazen a musel zničit svůj nový kostým.

Při svém odchodu Mindset prohlásil, že rozhodnutí Stana Lee nechápe. Podle svého názoru se choval správně, odmítl hrát podle pravidel teroristy (Bee Sting), ukázal dětem, jak se má správně hláskovat, a těch pár včelích bodnutí byl ochoten jako hrdina podstoupit. V tomto směru má ale pravdu, Stan Lee překvapivě měří různým metrem. Vždy chtěl, aby jeho hrdinové byli vzorem pro děti a chovali se čestně, najednou je podle něj správné, když soutěžící lžou a špatně hláskují. V minulém díle soutěžící kritizoval za to, že se týmově zapojili do výměny kola, a nyní hráče vyrazil za to, že se k týmu nepřipojil a jako jediný se postavil nepříteli…

Pokračování příště

související články

Who wants to be a Superhero #2: Kapitola osmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola sedmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola šestá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola pátá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola čtvrtá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola třetí
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola druhá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola první
Who wants to be a Superhero: Finále
Who wants to be a Superhero: Kapitola V
Who wants to be a Superhero: Kapitola IV
Who wants to be a Superhero: Kapitola III
Who wants to be a Superhero: Kapitola II
Who wants to be a Superhero: hledá se nový Superman

Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!