Panáček v reality show

Who wants to be a Superhero #2: Kapitola čtvrtá

22. Srpen 2007 | napsal(a): | reality show: Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Superhrdinové se ještě nestačili vzpamatovat ze šokujícího závěru minulé epizody, kdy Stan Lee vyřadil hned dva uchazeče najednou, a čekalo je ještě jedno nemilé překvapení. Někdo se mezitím vloupal do jejich superhrdinského úkrytu, rozházel jim všechny osobní věci a vyloupil sejf! Zmizely z něj tajné složky, které obsahovaly jejich pravé identity. Ale co je naštvalo ještě víc, ten neznámý zloděj se opovážil ukradnout také drahocenné pero Stana Lee, které používal v začátcích své kariéry. Tak za tohle bude pykat!

V civilu policejní detektiv Defuser se okamžitě ujal vyšetřování místa činu a neustále po spoluhráčích štěkal rozkazy, ať nepoškodí důkazy (asi čekal, že dorazí někdo z CSI Las Vegas se svými pinzetkami a štětečky). Ostatním se ale jeho rozkazování a šéfování začíná pomalu zajídat. Naštěstí se brzo z všudypřítomné obrazovky ozval Stan Lee. Kupodivu ho vůbec netrápilo ukradené památeční pero, ale to, že v sejfu byl uschován také šek na 50.000 dolarů, které chtěla firma Esurance věnovat charitě. Proto superhrdinům představil zvláštní agentku Erin Esurance (hlavní hrdinka reklamních flashových animací na web stránkách této americké online pojišťovny). Animovaná agentka superhrdinům poděkovala, že pomohou Esurance získat ukradený šek zpět a nezapomněla zdůraznit, že i superhrdinové by měli myslet na sjednání pojištění, nejlépe od Esurance (takže už vám je asi jasné, kdo je hlavním sponzorem této show).

Podle dostupných údajů by se ukradené věci měly nalézat v Universal’s Studio City Walk (na tomto chodníku se odehrávalo několik úkolů už v předešlé řadě Who wants to be a Superhero?). Jakmile přijeli superhrdinové na místo, dostali další informace: někde po tomto rušném místě se pohybuje kurýr, který nese ukradené věci a má je přesně v 15:00 předat dalšímu poskokovi Dr.Darka. Aby superhrdinové kurýra nevyplašili, musí se nejdříve převlíct do civilního oblečení. Jejich úkolem tedy bylo přesvědčit tři náhodné kolemjdoucí, aby jim zapůjčili vlastní tričko, boty a kalhoty. Mají na to 15 minut, než dojde k předávce zboží.

Získat od cizího člověka tričko ještě šlo, horší bylo požádat jej, aby si na rušné ulici sundal kalhoty. Superhrdinové tak museli řešit hodně trapných situací. Defuser sehnal jedině ženské kalhoty, cirkusák HyperStrike dostal část oblečení jedině za odměnu za předvedený trojitý backflip, přehnaně čistotná Hygena trpěla, když si musela oblékat ne zrovna vyprané šaty po někom cizím. A aby to nebylo málo, k jednotlivým soutěžícím přistoupila ještě zoufalá žena, která údajně ztratila desetiletou dcerku. i když časový limit neúprosně běžel, superhrdinové neváhali a ženě pomohli dcerku hledat. Teda až na Basuru. Ta si zřejmě vzpomněla, jak ji Stan Lee minule kritizoval, když se při plnění mise v zábavním parku zapovídala s „turisty“, kteří se s ní chtěli fotit. Ženě se vymluvila, že nemá čas, protože má spoustu práce… a to neměla dělat, za tohle ji Stan Lee určitě nominuje na vyřazení.

Jakmile superhrdinové sehnali všechny tři části oblečení a převlékli se, dostali další nápovědu: kurýr má na sobě modré džíny a slyší na kódovou větu „Potřebuji uši. Mohu si půjčit vaše?“. Soutěžící tak opět začali na nicnetušící chodce v modrých džínách dotírat tímto zvláštním heslem a vysloužili si nechápavé pohledy. Naštěstí Parthenon nakonec v časovém limitu natrefil na kurýra, který mu na základě hesla předal batoh s ukradenými složkami a šekem (chybělo jenom to pero Stana Lee. Sakra!)

Ostatní superhrdinové byli informováni o úspěšném ukončení mise a mohli se autem vrátit na základnu. Cestou zpět jim ale Stan Lee přikázal, ať se ještě zastaví v jednom obchodě na 77-11 Main Street. Vyklubal se z toho obchod s komiksy, kde soutěžící uvítal sám prezident nakladatelství Dark Horse Comics Michael Richardson a představil jim návrhy obálek pro jejich vlastní komiks, který čeká na vítěze této show, podobně jako na loňského vítěze, Feedbacka.

Zpátky na základně pochválil stan Lee Parthenona za úspěšné zvládnutí úkolu a za odměnu mu umožnil telefonát s jeho životním partnerem. Parthenon si mohl vybrat ještě jednoho spoluhráče, který měl mít také možnost zavolat si domů. Zájem měl skoro každý (kromě Whip-Snap, která neměla žádnou rodinu a právě v tomto díle na ni samota dolehla a prožila si menší emocionální krizi). Po pečlivém výběru se Parthenon rozhodl pro Hygenu, která si tak mohla také zavolat manželovi.

V průběhu pravidelného večerního vyřazování na střeše základny si Stan do užšího výběru pozval Defusera, Hygenu a Basuru. Defusera kritizoval za to, že až moc ostatním spoluhráčům rozkazuje, Hygena si to slízla za to, že její posedlost čistotou ji zbytečně zdržela při plnění úkolů v centru města, a Basura si nominaci způsobila sama tím, že odmítla pomoci ženě při hledání dítěte. Takhle se přece superhrdina nechová, takže byla po zásluze ze hry vyloučena.

Pokračování příště. A nezapomeňte se pojistit, třeba u Esurance.

související články

Who wants to be a Superhero #2: Kapitola osmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola sedmá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola šestá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola pátá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola čtvrtá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola třetí
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola druhá
Who wants to be a Superhero #2: Kapitola první
Who wants to be a Superhero: Finále
Who wants to be a Superhero: Kapitola V
Who wants to be a Superhero: Kapitola IV
Who wants to be a Superhero: Kapitola III
Who wants to be a Superhero: Kapitola II
Who wants to be a Superhero: hledá se nový Superman

Svět hledá Superhrdinu! / Who Wants to be a Superhero?

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
hiperstrike
Reagovat

blbá basura jeji chyba že vypadla

2
Pharmg131
Reagovat

Hello! bkccfea interesting bkccfea site! I’m really like it! Very, very bkccfea good!

3
Pharmc781
Reagovat

Very nice site!

4
Pharma574
Reagovat

Hello! beebafb interesting beebafb site! I’m really like it! Very, very beebafb good!

5
Pharmf122
Reagovat

Hello! cfbebbg interesting cfbebbg site! I’m really like it! Very, very cfbebbg good!

6
Pharma172
Reagovat

Hello! dddgcdb interesting dddgcdb site! I’m really like it! Very, very dddgcdb good!

7
Pharma420
Reagovat

Very nice site!

8
Pharmc138
Reagovat

Hello! ceekded interesting ceekded site! I’m really like it! Very, very ceekded good!

Přidat komentář