Panáček v reality show

Jste to, co jíte – Pavel: 37 kilo dole! Zázrak v přímém přenosu?!

16. Květen 2007 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

Pavel. 182 cm. 173 kg. Dnešní příběh by se dal nazvat bojem o život. Vdovec Pavel, který je v invalidním důchodu, potřebuje podstoupit důležitou operaci a musí shodit minilálně 60 kilo! Když upadne, zapíská píšťalkou a přivolá si pomoc. Jak si poradila doktorka Kateřina s tímto nelehkým úkolem? A zhubnul Pavel opravdu čtyřicet kilo?

A jaké „zajímavosti“ ještě skýtal dosavadní Pavlův život? Nevydrží dlouho stát, takže při nočním náletu na ledničku si musí postavit židli na strategické místo. Již držel dietu, zhubnul při ní 17 kilo. Má nemoci jako dna, kýla, otoky nohou a cukrovka. Proto Pavel zoufale volá po pomoci doktorky Cajthamlové!

A ta svým rázným krokem přichází. A že neuhodnete, kam zabrousila jako první? Do ledničky přeci :). Z ní vylítly všechny potraviny kromě kuřecích řízků, rajčat a tvrdých těstovin. Když si chtěla doktorka Pavla zvážit, musela nechat přinést ještě jednu váhu. Když ho chtěla změřit, nestačil jí metr.. Nakonec jsme se ale dozvěděli, že aktivní hmota s tukem jsou v alarmujícím poměru 102 : 72!

Na stole hrůzy byste určitě očekávali více potravin. Je to sice zvláštní, ale Pavel sní za týden tolik KJ, kolik odpovídá redukční dietě. Na stole zdravých potravin se objevilo ovoce, zelenina a voda, která nahradila Pavlem milovaný alkohol. Pro doktorku opět není zas tak důležité, jestli její svěřenec zhubne, ale jestli se zlepší jeho zdravotní stav. A to hlavně hladina cukru v krvi, která čítá hodnotu 9,2.

Po třech týdnech hubnutí a cvičení s Davidem Hufem se Pavel cítí o mnoho lépe. Ale zdá se mu, že dieta mu nepříjemně leze do peněženky. Proto doktorka Kateřina učinila pokus, při kterém nakonec zjistila, že má Pavel pravdu. :) dietní potraviny nakoupila za 1 200 Kč, nedietní za pět set. Ikdyž některá balení nešla rozdělit..

Na Pavla byla samozřejmě také připravená lest! Naservírovali před něj pečenou kachýnku a jiné pamlsky, ale Pavel odolal a tento stosedmdesáti kilový chlap dostal od doktorky Kateřiny květ růže :).

Konečně nadešel Den D a jde se měřit! Okamžil pravdy nastal a Pavel zhubnul: 37 kilo! ŠOK! Doktorka Kateřina nevěří svým očím! Zázrak v přímém přenosu? Ba ne. Váha stála na měkkém koberci a 136 kilo Pavel tedy opravdu neměl. Zhubnul totiž „jen“ deset kilo. V pase to bylo 12 cm z původních 165-ti. A pozor! Pavel uzž nenosí píšťalku :)

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 27
1
Liliana
Reagovat

Tak ten člověk mi byl sympatický a držím mu palce. Ale- mám s tím stejný problém jako v minulém díle. Je pro mně nepřijatelné, že je někdo schopen prožrat se k invalidnímu důchodu a nec hápu , že ani tak závažné zdravotní důvody nedokážou tyto lidi dohnat k hubnutí.

Reagovat

Liliana, dle mě je pro ně jídlo už droga, které se jednoduše nedokážou vzdát. Tady myslím pomůžeme především psycholog, tedy pokud se nepletu, Kateřina Cajthamlová je na správném místě.

3
ajda
Reagovat

Liliana, my měli v rodině podobnou „figurku“, manžel tátovy sestřenice a moje nezapomenutelné zážitky na něj jsou, když jsme seděli na chatě u ohně, grilovaly se kuřata a ryby a on skoro plakal a pořád mumlal- škoda,že nás tu není míň!!!! A hypnotizoval jídlo. Umřel na tloušťku, srdce nevydrželo!

4
Liliana
Reagovat

Jo lidi asi máte pravdu, jídlo je droga.Vždycky jsem ale myslela, že strach ze smrti je silnější. Včera se mi doktorka líbila, opravdu hodně chválila a to asi tito lidé potřebují. Ajda- ten tvůj příběh ,mně rozesmál i když je to vlastně smutné.

5
leona
Reagovat

To Ajda: Souhlasím s Lilianou, i když ten příběh tvého příbuzného je smutný, řvala jsem u toho smíchy při té představě …

6
jeny
Reagovat

špek jako svina

7
elka
Reagovat

Pavel mi byl také tak nějak sympatický a hlavně výsledek jeho snažení byl viditelný na jeho zdravotním stavu.Je smutné,že byl tolik let sledován v obezitologické poradně a výsledek je takový,jak jsme viděli.Mám s těmito poradnami podobnou zkušenost,tak jsem tam přestala dojíždět.Nyní jsem se domnívala,že se situace zlepšila,že se k nadváze přistupuje tak,jak to dělá paní doktorka,ale moje sousedka mi sdělila,že byla na okres poslána do obez.poradny a za 800kč jí sdělili,že je opravdu tlustá.
Přečetla jsem si ovšem dnešní noviny,kde se na poslední straně úplně dole krčí zpráva,která by podle mne měla být každý den na titulní straně a to,že na záchranu Země máme pouhých 5let.Jestli do této doby nedojde k zastavení znečištování ovzduší,katastrofa bude neodvratitelná a od roku 2012 podle Světového fondu života v přírodě začne NEVRATNÝ PROCES ZKÁZY NA ZEMI.Generace po nás se budöu potýkat, v případě našeho selhání, s nedostatkem,jaký nikdy neměl obdoby.Jen 5 let máme na to,abychom se vzpamatovali.
Nemyslíte,že je to stejné jako s nadváhou,také se o ní dlouze mluví,dříve to byli jednotlivci,nyní to jsou miliony lidí a u převážné většiny se v tom každý babrá sám,ale znečištování se týká všech.A co děláme,také zatím dvakrát nic a až bude pozdě bycha honit,tak to asi nedoženeme.Tak když to vezmu hodně sarkasticky tak ti tlustí budou možná hubení, hubení studení a nebo v důsledku nedostatku kyslíku budeme bez problémů všichni.Tak se mějte a zamyslete se trochu i nad ostatními věcmi.

8
LZ
Reagovat

pro Elka:
jen klid. chce to střízlivý rozum, trochu číst, a nevěřit předpovědím levičáckých environmentalistických fanatiků. žádná zkáza nám nehrozí.

9
Jana
Reagovat

LZ – to si mysleli dinosauři taky :)

Reagovat

Jana OT, ano, kdyby dinousaři recyklovali, ještě by tu dnes byli :)) Nedalo mně to.

11
Martula
Reagovat

I me byl Pavel sympaticky, a dokonce i doktorka Cajthamlova. Porad se usmivala ,byla mila, smala se, fakt se dost zmenila. Jen jsem cekala, kdy bude zas protivna a prisna. Taky mu drzim palce, aby to dokazal. A k tem poradnam ,sice tam clvoek chodi, oni reknou musite tohle jist, pohyb a tak, clovek je vyslechnea vetsinou to stejne nedodrzuje…

12
elka
Reagovat

Nepropadám zoufalství,ale když se podívám kolem a kolem,jak nás zavalují odpadky,rozlévají se zde všelijaké jedovaté látky,rozkrádá se majetek,plundrují lesy,staví se v chráněných oblastech,jedněch vojáků jsme se zbavili a už sem chceme pouštět další,atd.tak je mi opravdu smutno a to vůbec nemluvím o vztazích mezi lidmi.Tak se lidi mějte rádi i se svými kily a dalšími necnostmi,protože od toho se odvíjí další postoje…
Každý strůjcem svého štěstí.Užijte si pohodový víkend.

13
Martina
Reagovat

to Elka: My jsme na vysoké škole měli předmět Globální problémy ve světové ekonomice a učili nás, že takové špatné zprávy- jako že do několika (desítek) let skončí život na zemi, případně dojde zásoba surovin, pronásledují lidstvo už hodně dlouho a nikdy se to (naštěstí) nesplnilo. Navíc vlády světa přijímají hodně opatření za účelem napravit životní prostředí. Tak bych to zas neviděla tak horké.
Pavel mi byl sympatický, ale domnívám se, že by to určitě mimo zhubnutí chtělo i změnu image, působí na mě jako mnich poustevník. Kdyby se oholil, začal by vypadat mnohem líp. A přitom to tak moc nestojí. Vím to z vlastní zkušenosti. Známý zhubl 40 kg, oholil si plnovous a vzhledově omládl minimálně o 10 let. Pavel na mě bohužel vzhledem působí jako nějaký bezdomovec, i když jinak byl moc fajn

14
Pavlína
Reagovat

Naprosto souhlasím s Martinou, chtělo by to u Pavla opravdu i změnu exteriéru. Ale třeba na to ještě dojde … Teď je u něj prvořadé zhubnutí. Myslím, že je dostatečně motivován, a držím mu palce.

15
taisa
Reagovat

To elka: K těm poradnám. Myslím, že důležitá je motivace. Když někdo chce zhubnout, sám si aktivně vyhledá soukromou poradnu a každý měsíc za konzultaci platí, bude zřejmě rady dodržovat. Na rozdíl od pana Pavla a vaší sousedky, které do poradny poslal obvoďák a motivace jim chyběla. Pokud chodil pan Pavel do poradny dlouhá léta, jak říkáte, měl asi smůlu na špatného doktora, který udělá jen to co musí a to ještě kdoví jestli. Měl zapojit také psychologa, jak říká SUNíčko. Já chodila k moc hodné soukromé dietoložce, přibrala jsem po 2 dětech v průběhu 5 let celkem 18 kg a s její pomocí zhubla 15 kg asi za 3/4 roku. Jsem ráda, že jsem narazila právě na ni, třeba doktorka Kateřina mi vůbec sympatická není.

16
Mirka
Reagovat

Tento díl se mi taky líbil. Jednak dobrou náladou a vstřícností paní doktorky a taky tím, jak Pavel hubnul se vším všudy a nevzdal to, i když jeho původní stravovací návyky byly hrozné! Obdivuju ho, že se dokázal vzdát všech svých „dobrůtek“.
A co se týče zmiňované poradny, taky ji navštěvuju. Sice dám za každou návštěvu 200,-, ale chodím tam 1x za 4-6 týdnů. Já mám zase takovou povahu, že hubnu taky kvůli tomu, aby mě příště doktorka pochválila :o)) Čímž nechci říct, že mě nechválí i mé okolí :o) Zatím jsem během 2 měsíců zhubla asi 8kg a pokračuju úspěšně dál.

17
mina
Reagovat

Vždycky jsem byla hodně štíhlá,i po dětech,moje konfekční velikost byla 34,36.Nikdy jsem nevěřila,jak tlouštíky mrzí nadbytečná kila.Nyní nám konf vel. 38,nejsem zvyklá,abych měla nějaký ten faldík a můžu říct,že je to hodně nepříjemné.Když jím zeleninové salaty a opravdu kvalitní stravu,mám postavu na svůj věk ok,ale běda když najedu někde na českou klasiku,tak mám opět kila nahoře,asi je to o vůkli a trvalé změně stravovacích návyků

18
kiki
Reagovat

muzete mi plis nekdo poradit jak se zbavit tech silenych chuti na sladke??? porad si lamu hlavu jak to dokazou ti hubnouci.. ja dietu vydrzim par dnu a pak si dam sladky po trosce, pak vic a pak uz se zas cpu :-( potrebuju dat dolu tak 4 az 5 kilo ale vubec to nejde chjooo… dik za radu!

ps chrom jsem zkousela a nic..

19
Pallando
Reagovat

kiki: jíš pravidelně? Mě třeba chutě na sladké vpodstatě přešly, když jsem začala jíst v pravidelných intervalech 5x denně (teď jím 7x). Taky je dobré sledovat glykemický index potravin (ty s nižším ti tak nezahýbou hladinou krevního cukru a chutě se ndostavují).

20
mina
Reagovat

kiki,dneska mi kamarádka poradila tebou zminovaný brom,prý ji účinkuje,tak to zkusím,jinak pallando má pravdu,jíst častěji nese výsledky,ale někdy v tom shonu to nejde,pak mě to rozhodí a jsem opět tam,kde jsem byla

21
Beruna
Reagovat

pro mina: prosím neberte to jako poučování, ale kamarádka Vám určitě neradila brom, ale chrom. Chrom opravdu mnohým lidem napomáhá zbavit se chuti na sladké.

22
Mirka
Reagovat

mina, kiki: Také jsem změnila stravovací návyky, hlavně ta pravidelná a různorodá strava. Objevuju nové chutě, jím to co jsem dřív snad ani moc nejedla – lilek, cuketa, vařený květák jen s dušenou zeleninou a mám stejně uspokojené chuťové buňky jako třeba po smažáčku s hranolkama ;o) Také se přiznám, že jsem šla za svoji dotorkou, zda neexistuje něco z farmakologie, co by mi v hubnutí trošku pomohlo. Nakonec jsem dostala Lindaxa 15. Něco jsem se dočetla o sibutraminu (což je látka, která je v Lindaxe hlavní). Nikdo jí moc nechválí, ale pomáhá mi – chutě zmizely a taky jsem dřív měla z hladu křeče v břiše, které také zmizely (když už teda ten hlad na mě přijde). Snad hlavním vedlejším účinkem je zvýšení krevního tlaku, proto jsou důležité jeho kontroly. Změří vám ho bez problémů v některých lékárnách nebo stačí zajít na skok k doktorce. Naštěstí s ním problém nemám…zatím.

23
Mirka
Reagovat

Jo a ještě k tomu hladu – důležité je ho vůbec NEMÍT, jinak prý tělo zpozorní a začne ukládat zásoby na „horší“ časy. Taky se doporučuje hlídat energetickou hodnotu, co vám nyní poskytne například e-kalkulačka na http://www.flora.cz – držím se hranice 6000 kJ, ale ráda bych jí snížila na 5000 kJ, pač bych měla zhubnout ještě aspoň 20 kg…bude to ale běh na dlouhou trať, což hubnutí je.

24
ajda
Reagovat

Kiki, u chrom nejsou vědecky prokázané účinky potlačení chuti na sladké, jedná se o reklamu. Správně ti radí, jíst pravidelně. Ale kup si hořkou čokoládu, kvalitní 90% a měj ji u sebe.Když tě přepadnou „chutě“ ulom si kousínek, uvidíš bude ti to stačit,je tak hnusnááááááá, že zalepí chuť na sladké a víc jí stejně sníst nedokážeš. A nemusíš mít výčitky , je zdravá!

25
ajda
Reagovat

Kiki, u chromu nejsou vědecky prokázané účinky potlačení chuti na sladké, jedná se o reklamu. Správně ti radí, jíst pravidelně. Ale kup si hořkou čokoládu, kvalitní 90% a měj ji u sebe.Když tě přepadnou „chutě“ ulom si kousínek, uvidíš bude ti to stačit,je tak hnusnááááááá, že zalepí chuť na sladké a víc jí stejně sníst nedokážeš. A nemusíš mít výčitky , je zdravá!

26
kiki
Reagovat

jeeee, takovych odpovedi, dekuju moc za rady! ja prave o tom chromu taky slysela ze vysledky nema temer zadne.. bohuzel :-( lindaxu, meridii apod. mi zas nikdo nepredepise, pac jsem dost hubena, ale ja se chci dostat na puvodni vahu a ta je o 5 kg min nez mam ted.. pravidelnost dodrzuju, ale asi to jinak nez s tou kalkulackou a glyk. indexem nepujde.. a ta prava cokoska je super napad :-)

DIKY MOC! K.

27
Pallando
Reagovat

Pokud jde o chrom, tak řadě lidí vůbec nepomohl, ale třeba na mě, když jsem ho kdysi zkoušela, zabíral velice dobře, fakt mě chutě na sladké přešly. Nemohu ovšem vyloučit, že to byla záležitost psychiky – „víra tvá tě uzdravila“ :-)) Ale jinak na mě fakt spolehlivě funguje to pravidelné stravování.

Přidat komentář