Panáček v reality show

Jste to, co jíte (5.4.): Premiérové hubnutí kadeřnice Terezy (6.díl, 6. série) + rekap

5. Duben 2012 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

[singlepic id=3999 w=420]
Kadeřnice Tereza (29), je svobodná matka na mateřské dovolené s dcerou Jessikou (3). Váží víc než metrák a právě překročení hranice 100 kg byl důvod přihlásit se do pořadu Jste to, co jíte. Nikdy nehubla, nikdy nedržela žádnou dietu. Vedle neustálých dietářů a podvyživených účastníků je bílou vránou tohoto pořadu.

Ve dvaceti letech utekla od rodičů a od té doby má problémy s postavou. V současné době žije s přítelem a její svět se točí hlavně kolem tříleté dcerky Jessiky, která je pro ni i hlavní motivací, proč se rozhodla začít se sebou něco dělat. Nechce, aby její dcera dopadla jako ona – byla obézní, ufuněná, nepohyblivá, musela snášet posměšky okolí.




Tereza 170 cm/ 103 kg[singlepic id=4000 w=420]

Kde dělá chybu?

Hlavní problém vidí v tom, že ujíždí na smaženém, je závislá na sladkém a nadevše miluje čokoládu. Zato ovoce a zeleninu byste v jejím jídelníčku hledali marně. Co se týká pohybu, s tím je absolutně na štíru, nemá ho ráda, nesportuje. Tereza má navíc za sebou velmi složitou životní etapu, která dodnes ovlivňuje její přibírání.

Trest

Pokud poruší pravidla, nastoupí na měsíční brigádu do čokoládovny. Je to trest, nebo odměna? Asi jak pro koho :-)

Krok za krokem tříměsíčním bojem s nadbytečnými kilogramy

Ač prý Tereza odešla z domu už před několika lety, při první návštěvě je doma její maminka, která však odmítá vystoupit na kameru a taky ji v hubnutí podporovat. Přítel spí, po probuzení moc nadšeně nevypadá, ale podporu slíbí, ale nevěří ji, že to vydrží. Přitom i on by potřeboval „odložit“ pěkných pár kilogramů. Jeden fanoušek hubnutí v rodinném týmu našim odborníkům postačí k tomu, aby Terezu do pořadu přijali. Tereza potřebuje zhubnout a její dcera si osvojit nové stravovací návyky.
[singlepic id=4033 w=420]
Startovací míry a váhy
170 cm / 102 kg, obvod pasu 118 cm, obvod přes boky 126 cm. Vzhledem k její výšce má víc jak 20 kg tuku nad horní hranici.
[singlepic id=4034 w=420]
Metabolismus je nezasažený žádnou dietou, což je úžasné, za to s kondicí je to tragédie. Dobrá adaptabilita kardiovaskulárního systému na nízkou zátěž, znamená, že když začne cvičit, má šanci na úspěch.

Nesmí chybět kontrola zásob

Tereza není žádná výjimka mezi účastníky, ani ona nečte složené potravin. Takže je na doktorce Kateřině, aby ji i nás diváky patřičně proškolila. Děti rostou, potřebují tedy víc tučné jogurty než rodiče, zní první rada po kontrole typu jogurtů v lednici. Jako další přichází na řadu ztužený pokrmový tuk. V této rodině se používá na čokoládovou polevu. Je to nejnekvalitnější potravina v lednici. Mastný salám si můžeme dát ráno, ale večer ani omylem. Tatarka obsahuje glukózo- fruktózový sirup + modifikovaný škrob, dvě suroviny, kterým se máme vyhýbat, navíc tam nemají tyto složky co dělat. Oplatky a sušenky obsahují opět škodlivý margarín.

Stůl hrůzy

[singlepic id=4035 w=420]
Smažené i pečené, sladké, mastné, slané. Všechny chutě bez ladu a skladu leží na stole hrůzy. To vše do sebe Tereza dokáže nasoukat během jednoho týdne. Už dlouho jsme si s Petrem nehráli jeho oblíbenou hru na lidský žaludek. Všechno jídlo naházíme do bedny, zalijeme sladkým hnusem, který během týdne vypila a máme krásný model obsahu jejího žaludku. Samozřejmě, takto po hromadě to tam neměla najednou, ale postupně. Je to svinstvo bez výživových hodnot, s přebytkem jednoduchých cukrů a tuků, bez vlákniny, bez vitamínů, s nedostatkem minerálů, ovoce, zeleniny, nekvalitní bílkoviny…

Zdravý sůl

Zásadní problém – skoro žádnou potravinu nepoznala, jak je bude používat, když je nezná. Jediné co věděla, to byl losos a jablka. Aby se lépe orientovala, dostane manuál a musí se s tím poprat sama.
[singlepic id=4036 w=420]

Cvičení – mučení

Jednoduchý cvik – zvedání dcery. Dvacetikilová živá činka by mohla přinést úspěchy. Celkově aktivity na dětském hřišti s dcerou jsou pro ni vhodná fyzická aktivita.

3. týden – kontrolní

Lednice obsahuje to, co dříve tam nebývalo. Občas sáhne po kousku kvalitní čokolády. S pohybem je to horší. Od začátku natáčení je na neschopence, cvičení venku se nekoná. Proto je čas předat dárek – vibro step. Instruktáž a může cvičit i doma. Hlavní pohybová aktivita by se měla i nadále odehrávat venku.

Nechybí zdravé vaření

[singlepic id=4038 w=420]

Kuřecí maso se zeleninou

Kuřecí maso patří mezi nejméně tučná masa. Jako příloha můžou fungovat brambory, ale také celozrnné těstoviny, které jsou zdravější variantou pšeničných.
Suroviny: kuřecí prsíčka – porce cca150-200g, celozrnné těstoviny – vřetena 400g, červená paprika 2x, žlutá paprika 2x, zelená paprika 2x, lilek 1x, cuketa 1x, cibule 1x, bazalka, tymián, pepř, sůl, olivový olej
Postup:
Zatímco se nám vaří těstoviny, pokrájíme papriky na kostičky, lilek a cuketu vydlabeme a také pokrájíme nadrobno. Zeleninu orestujeme na pánvi, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a okořeníme tymiánem a solí. Po 3minutách zeleninu přendáme do mísy a přikryjeme pokličkou, aby nám nevychladla. Ve hmoždíři utlučeme pepř, ochutíme jím kuřecí prsíčka a na olivovém oleji osmažíme. Podáváme s těstovinou a zeleninou.

6. -7. týden

Nakupování zdravých potravin s kamarádkou. Snaží se nový styl stravování zavádět i u dcery, ale ne striktně. Některé jídla si dává s tatínkem, jiné s maminkou. Kvůli zázemí to Tereza nemá zrovna jednoduché vše dodržovat. Podpora rodiny není taková, jaká by měla být.
[singlepic id=4039 w=420]
S pohybem to pořád není to pravé ořechové. Sice hubne, ale nezpevňuje tělo cvičením. Přichází další překvapení. Návštěva studia PETRA CLINIC a bezbolestná liposukce. Nejdříve zkapalnila majitelka studia Terčiny tuky na bříšku radiofrekvenční vlnou a potom je nasaje a zmrazí pomocí metody kryolipolýza. Účinky se prý projeví po delší době, ale je to dost individuální. Na někoho metoda zabírá, pro jiného to jsou vyhozené peníze. Navíc by se měla po čase zopakovat, jedna aplikace nestačí.

kryolipolýza [singlepic id=4037 w=420]
Následuje procedura v přístroji Vacu Fit Thermal, který využívá účinku infračervených paprsků. Tělo je při cvičení příjemně nahříváno a dochází k rozšiřování krevních cest, tím se zlepšuje celkové prokrvení organismu. Hojně okysličená krev se tak dostává i do částí, kde jí bývá nedostatek. Při cvičení se uvolňuje z pokožky a podkoží velké množství škodlivin. Tento stroj jsem měla kdysi možnost vyzkoušet a nemyslím si, že je zcela vhodný pro někoho s téměř nulovou kondicí. Tereza si v něm nejen šlápla, ale i zacvičila s gumičkami. I na tomto přístroji, aby měl efekt, měla by absolvovat minimálně 10 lekcí, 2-3 x týdně.

Přepadovka

Kateřina pod rouškou noci přelézá plot a jde zkontrolovat, jak Tereza dodržuje režim. Má smůlu, Tereza není doma a z jejího přítele páčí každé slovo. Změny u něho nikoho nezajímají a jaká je změna v jídelníčku přítelkyně neví, protože její jídla nejí, vaří pro každého zvlášť. Tereza se vrací, takže kontrolovat se přece jen bude. Lednice je v pořádku, na stole ovoce, manuál vypadá používaný, podobně je to s váhou. Dcera má pořád smíšenou stravu. Nechybí ani různé výpisky vlastních receptů.

11.týden – kadeřnické studio

Změna barvy, kratší sestřih. Žádná rapidní změna se nekoná, ale sluší jí to.
[singlepic id=4040 w=420]

Finále

Exkurze v čokoládovně je útok na chuťové buňky nejen Terezy, ale i diváka. Luxusní, ručně vyráběné pralinky vypadají skvěle. Dokonce se jimi dá občas i zhřešit, obsahují totiž tu nejkvalitnější čokoládu. I když pravidla neporušila, rozhodla se, že brigádu absolvuje.
Výsledky
Původní váha 102 kg – nyní 87,7 kg. Přes břicho je pryč 15 cm, takže současný obvod pasu má Tereza 103 cm. Přes boky 112 cm, ubylo 14 cm. Stav tuku – u původních 41,5 kg ubylo 11 kg. 3,3 kg zhubla z aktivní hmoty během prvního měsíce, kdy pořádně necvičila, měnila zaběhlý jídelníček a hlavně zápasila s nemocí. Následuje poslední dárek – pár kousků nového oblečení.
[singlepic id=4041 w=420]
[singlepic id=4042 w=420]
[singlepic id=4043 w=420]

Závěrečné hodnocení odborníků

„Myslím, že své limity ve sportu teď znáte a pro nás všechny je jasné, že jste se naučila novému životnímu stylu, že jste to nevzala jako krátkodobou dietu, natož pak pouze jako účast v nějakém televizním pořadu. A skláním se před tím, že i když jste nemusela, tak jste si ten bič nad hlavu dala,“ chválí Terezu doktorka Cajthamlová. Je spokojená, jak Tereza spolupracovala, vyrovnala se s nedostatečnou sebedůvěrou, aby prosazovala zdravý životní styl vůči partnerovi. Podle Kateřiny je teď Tereza i dobrým vzorem pro svou dceru.
„Je to velké překvapení, čekala jsem daleko horší výsledky,“ svěřuje se Tereza. Spokojený je i Petr Havlíček. „Hodnotím Terezino hubnutí jako chlap. A řekl bych, že se za ty tři měsíce celkem vymazlila, že jí to sluší a že se z ní stává docela hezká ženská, která tam někde byla schovaná. Takže hodnotím to jako chlap, že se mi takhle Tereza začíná líbit,“ usmívá se Petr.

Zdroj obrázků : PR odd FTV Prima, archiv iPrima.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
Reagovat

Ta brigáda není moc velký trest, spíš terapie. Pár dní se bude přecpávat a pak se na čokoládu nebude moci podívat hodně dlouho.

2
chleba s máslem
Reagovat

Ze začátku Tereza nepůsobila moc sympaticky, byla docela i protivná takovým trochu lehkomyslným přístupem. Ale ke konci už jsem jí moc fandila. A změnila se hodně – hlavně v obličeji je to znát. Účes se tentokrát povedl, Tereza je fakt moc hezká.
Akorát její přítel působil jako blb, škoda.

3
okkvp
Reagovat

2 – mě tedy dost vadila až do konce, ale na začátku podstatně víc. S tím partnerem to ale vidím na zdárné pokračování hubnutí a udržení hodně bledě.

Doktorka mi ale dnes přiabíjela oblečky – napřed ten děsnej svetr, ve kterým vypadá jako tlustej buřt (holka se nám taky zase trochu oplácala) a pak ta krátká minisukně, která se pro ženskou jejího věku imho přece jen už nehodí.

Reagovat

Nevěřím, že vydrží. Podpora partnera tam chybí a přitom by sám potřeboval zhubnout jako sůl.

Souhlas, jak žena stárne,sukně prodlužuje, naopak, Kateřina si hraje na šesnáctku. Pletený svetr – asi vytáhla osmdesátkové zásoby :-) Mě u ní vadí i masivní pásky a bižuterie, k její maké postavě mi to nesedí. V holinách šla jak kocour v botách. Připadala mi tentokrát dost arogantní.

Reagovat

Celkově na ní těch patnáct kilo až tak vidět není, jiné zhubly méně a z větším „optickým“ efektem.

Jinak mě štvou, uvedou počáteční váhu, pak zase jinou, kilo sem, kilo tam…

7
okkvp
Reagovat

5 – jo, to se moc nepovedlo, ale na vině je i přepálená fotka stavu před – triko sice bylo volnější, ale že je pod ním masa na dvě by vidět bylo

8
okkvp
Reagovat

6 – imho i typ postavy – podívej oč širší ramena a hrudník má než Doktorka – to je typ postavy vrhačka – neboli kredenc

9
ewfw
Reagovat

Koukněte do archívu Primy, na Fakta Barbory Tachecí 6.4.2012 s Havlíčkem, zajímavý :)

10
ALA
Reagovat

Docela to ujde to její hubnuti hlavně obdivuju pana Havlícka je to moc velkej simpatak.

Přidat komentář