Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Hlas ČeskoSlovenska: tým Michala Davida a jeho šance

13. Březen 2012 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=3746 w=420]

Na konci článku nezapomeňte hlasovat v anketě, kdo je váš největší HLAS v týmu Michala Davida. Děkujeme.

V neděli se definitivně uzavřela castingová část Hlasu ČeskoSlovenska, též zvaná „volba naslepo“. Čtveřice koučů zkompletovala své týmy a každý z nich má v této chvíli 14 svěřenců. Po Soubojích, na které se můžeme těšit v průběhu následujících tří nedělí, zůstane každému pouhých šest soutěžících. Proto jsme se společně s Merťasem rozhodli, že si v tomto týdnu všechny čtyři týmy tak trochu proklepneme, přičemž každý z nás si vzal na starost dva z nich. Pořadí, ve kterém vám naše analýzy nabídneme, jsme zvolili podle věku koučů od nejstaršího po nejmladšího. Dnes tedy začínáme týmem Michala Davida. Jaké jsou silné a slabé stránky čtrnácti soutěžících v Davidově stáji a kdo z nich má největší šanci na finále, to si přečtěte v následujících odstavcích.




Arpád Csete

[singlepic id=3463 w=420]

Jako první se do Davidova týmu dostal tento „slovensko-maďarský Elton John“, který vedle zpěvu zvládá i hru na klávesy, čímž je svému kouči blízký. Komplexní muzikantství podpořené vkusným a decentním projevem je zcela jistě velmi sympatické, ale obávám se, že vedle prvoplánovějších zpěváků tolik nevynikne. Proti Arpádovi navíc stojí i fakt, že v Davidově týmu je převaha postarších týpků, proto jeho šance vidím spíše jako malé.

Šance na finále: 40%

Lucia Molnárová

[singlepic id=3467 w=420]

Tato muzikálová herečka, kterou slovenští diváci mohou znát z Ordinace v Růžové zahradě, byla prezentována jako zlatý hřeb prvního dílu do svého týmu ji chtěli všichni čtyři koučové, už kvůli by měla mít finále jasné. Její profesionalita a známé tvář, jsou však dvojsečnou zbraní, protože Slováci obvykle nemají mediálně profláklé soutěžící v lásce (stačí vzpomenout na Lucii Olešovou a Dášu „Mambu“ Šarközyovou ze třetí slovenské SuperStar). Na druhou stranu Lucia je majitelkou tenkého „marikovského“ hlásku, jaké Slováci milují. Michal David by proto měl při výběru jejích písní měl vsadit především na slovenské písně, protože v angličtině by její hlas nemusel tolik vyniknout.

Šance na finále: 80%

Michal Kašpar

[singlepic id=3539 w=420]

Černý kůň Davidova týmu. Michal není profesionální zpěvák, živí se jako kuchař, ale jeho živočišný feeling a lehce „armstrongovský“ chraplák, kterým mi připomněl Richarda Vidu a jeho Gigola blahé paměti, jsou úžasným příslibem a proto považuji Michala za možná vůbec nejperspektivnějšího mužského zpěváka soutěže. Jediné, co by mohlo Michalův postup do finále ohrozit, je opět převaha dříve narozených zpěváků v tomto týmu. Samozřejmě bude záležet i na tom, koho proti němu Michal David postaví v duelu. Já bych ho však ve finále viděl rád, jelikož je to typ zpěváka, jaký v podobných soutěžích ještě nebyl.

Šance na finále: 60%

Radka Križanová

[singlepic id=3542 w=420]

Jeden z nejslabších článků Davidovy stáje. Radka má celkem příjemnou zastřenou barvu hlasu, ale jinak nemá nic, čím by zaujala, natož konkurenci převálcovala. Navíc její zpěv mi připadal dost monotónní a i přes pěknou barvu začne brzy nudit. Tipuji, že Souboj bude pro Radku konečná.

Šance na finále: 20%

Ivanna Bagová

[singlepic id=3535 w=420]

Další zpěvačka, kterou nám Nova s Markízou prezentovaly jako „zlatý hřeb večera“ a měli o ni zájem všichni čtyři koučové, proto by ji finále nemělo uniknout. Ivanna má v hloubkách krásnou barvu hlasu, výšky jsou u ní však bohužel slabší. Zároveň by si měla dát pozor, aby to nepřeháněla s afektem, kterým si pokazila postup z castingu v první Česko Slovenské SuperStar. Jinak jsou ale její šance dost velké.

Šance na finále: 80%

Jiří Koběrský

[singlepic id=3578 w=420]

Pokud si někoho ve finále vysloveně nepřeju, pak je to právě Jiří. Jeho hudební tvorba byla natolik strašlivá (ať už s boybandem V.I.P. nebo sólová) a jeho chování na castingu Robina Hooda tak protivné, že se mi z jeho případného postupu dělá „little šoufl“. Kdyby si ho David do finále nedejbože vybral, tak by se stal nástupcem Thomase Puskailera a jeho předchůdců z kategorie „ambiciózních snaživců s limitovaným talentem“. I vzhledem k silné konkurenci mezi mužskými zpěváky v Davidově týmu, bych Jiřího případný postup považoval za krajní nespravedlnost, proto doufejme, že tento pohrobek „boybandokultury“ přes Souboj neprojde.

Šance na finále: 30%

Kateřina Petráňová

[singlepic id=3580 w=420]

„Svatá Dalabych“ (jak Katku už ve třetí české SuperStar překřtil Eduard Klezla) má určité charisma, ale její zpěv mi přišel technicky dost slabý a intonace rozevlátá. O to větším překvapením bylo, že o ni projevili zájem hned tři koučové. Díky charismatu a showmanství jsou Katčiny šance jen o něco větší než třeba u Radky Križanové, jinak ale Katka patří také spíše k outsiderům.

Šance na finále: 30%

Jaromír Hnilica

[singlepic id=3577 w=420]

Superfavorit Davidova týmu a jeden z největších favoritů vůbec svým podáním hitu Set Fire To The Rain od Adele ohromil spoustu diváků a vyvolal zatím největší mediální humbuk. Jeho hlas má ve výškách sklony k ječáku (což nemusí být nutně handicapem, vzpomeňme na Vlastu Horvátha), ale jinak je to už hotový zpěvák, u kterého se dá předpokládat výkonnostní stabilita. Podle mě má nejen jasné finále, ale je i jedním ze dvou nejžhavějších adeptů na celkové vítězství (tím druhým je Anna Veselovská z Rytmusova týmu).

Šance na finále: 90%

Martin Hrabal

[singlepic id=3677 w=420]

Zpěv tohoto mladíka mi přišel slušný, ale nijak zvlášť dechberoucí. V rámci Davidova týmu ho hodnotím jako průměr. Na druhou stranu je však jediným mladším klukem v převaze seniorů, což by mu do jisté míry mohlo pomoct.

Šance na finále: 40%

Ester Wiesnerová

[singlepic id=3672 w=420]

Pro mě osobně nejzajímavější dívka v Davidově týmu. Její křehký jazzový zpěv není masová záležitost, proto nemá finále tak úplně jisté. Na druhou stranu se však typově natolik vymyká od všech těch monumentálních popových zpěvaček, že by její účast ve finále byla velkým osvěžením. Z koučů si ji sice vybral jen sám Michal David, ale doufám, že v něm ještě zůstal aspoň kousek jazzmana a tuto zajímavou zpěvačku si do finále vybere.

Šance na finále: 60%

Brunno Oravec

[singlepic id=3670 w=420]

Další z vyzrálých muzikantů, kteří si za svého kouče vybrali Michala Davida (u Brunna je to navíc pikantní kvůli vizuální podobnosti). Objektivně mu není téměř co vytknout, ale subjektivně mi příliš nesedí jeho barva hlasu. Každopádně Michalovi bude zřejmě blízký, proto jsou jeho šance na postup celkem vysoké.

Šance na finále: 70%

Petr Kutheil

[singlepic id=3680 w=420]

Všichni, kteří byli prezentováni jako zlatý hřeb večera a do svého týmu je chtěli všichni koučové, si nakonec vybrali Davidův tým. Petr už se dá v současnosti považovat za zkušeného muzikálového zpěváka, vidět jsme ho mohli například jako Horacia v Hamletovi. Navíc má výborný rockový chraplák a z jeho zpěvu jde dobrá energie, což mu dává velkou šanci na postup do finále. Tam by si však (podobně jako Lucia Molnárová) měl dát pozor, aby jeho profesionalita nepůsobila kontraproduktivně.

Šance na finále: 70%

David Weingärtner

„Stříbrný Robin“ ve svém castingovém vystoupení na 100% neprodal všechno co umí. My, kteří jsme Robina Hooda sledovali, však víme, že toho umí hodně. Jeho barva hlasu je okamžitě rozpoznatelná a navíc má obrovské charisma a srší z něj velké množství energie. Kdyby byl třeba v týmu Pepy Vojtka, tak by mohl mít finále téměř jisté, ale u Michala Davida je mužská konkurence proklatě silná a proti Davidovi navíc stojí fakt, že už v jedné soutěži byl a umístil se dost vysoko, proto jeho šance vidím jen jako lehce nadprůměrné.

Šance na finále: 60%

Alžběta Pažoutová

Alžběta postoupila jako vůbec poslední ze všech. Určitě má silný hlas a umí zpívat, mě ale není příjemná její barva hlasu ani její mimika. Její šance jsou z Davidova týmu možná vůbec nejneodhadnutelnější, proto to vidím tak 50:50,

Šance na finále: 50%

Tip na finále podle DJ Vlada

Nejjasnějším finalistou v tomto týmu je Jaromír Hnilica, u kterého nevím, co by se muselo stát, aby do finále nepostoupil. Následují ho dvě talentované zpěvačky Lucia Molnárová a Ivanna Bagová a nadprůměrné šance mají i Petr Kutheil a Brunno Oravec. Mojí osobní Top 3 favoritů v tomto týmu tvoří však úplně jiní lidé, konkrétně Michal Kašpar, Ester Wiesnerová a David Weingärtner, u kterých však z různých důvodů tak velké šance nevidím. Doufám však, že aspoň jeden z těchto tří lidí do finále postoupí. Všechno však může být úplně jinak, protože o všem rozhodne i fakt, kdo bude s kým v duelu (a z tohoto týmu zatím víme jen to, že se proti sobě postaví Brunno Oravec a Arpád Csete), což může těmito mými předpoklady pořádně zamíchat karty.

Zítra se dočkáte druhé analýzy, tentokrát přijde na řadu tým Pepy Vojtka, který pro vás zhodnotí a rozebere Merťas. Máte se rozhodně na co těšit.

ANKETA: Kdo je největším HLASEM v týmu Michala Davida?



DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 73
1
Fialka09
Reagovat

Tak za mě: Ester, Lucia, David, Michal Kašpar, Hnilica a kdokoli z dua Oravec x Arpád – a budu spokojená :-)

2
Anonymní
Reagovat

No, po tom, co jsem četla už ze dvou zdrojů, není vítězství superfavorita Hnilici v souboji s kýmkoli tak jednoznačný…I když, proč mě to překvapuje, u Michala Davida je možný vážně všechno..

3
inbezka
Reagovat

Celým srdcem přeji postup Davidovi – jeho první vystoupení v této soutěži mi přišlo příliš krátké a během něj jsem se přistihla, že mám pusu od ucha k uchu – štěstím, že ho zase vidím. Kdyby vystupoval v jakémkoliv muzikálu, jedu na něj, a hodně lidí co znám, taky. Pro mě je jednička, pro mě má x-faktor!:-)
Hnilica si zaslouží postup také, ale za srdce mě nechytil. Dále jsou mi sympatičtí a příjemné hlasy pro mě mají Oravec, Kutheil, Kašpar a Lucia s Ester.

4
Ghost
Reagovat

Vicemene souhlas, az na Michala Kaspara. Jeho mimika je podle me hrozna. Myslim, ze nema ani 50% sanci. Uvidime, proti komu ho posle.
Jeste jedna mala poznamka. V ukazkach jsme mohli videt, ze proti sobe pujdou Bruno a Arpad a budou hrat na klavir. A silnejsi bude asi Arpad. I kdyz David si asi protlaci svoje dvojce :)

5
irena
Reagovat

Tak za mě jednoznačně David (ano, ten pro mě má ten správný X factor – a miluju hluboké mužské hlasy)a Ester, koho bych tam opravdu nemusela mít je Koběrský a Martin Hrabal. Ostatní jsou mi vpodstatě jedno.

6
Rena
Reagovat

Pokud projdou – Hnilica, Ester a David, budu moc spokojená… umí zpívat a jsou mi sympatičtí…
Lucia, Ivana a Oravec nejsou také špatní..

7
Peter
Reagovat

Inak taký malý poznatok z upútavok, ktoré chodia na Markíze na Slovensku. V článku DJVlado spomína, že Anna Veselovská je jednou z dvoch najhorúcejších adeptov na víťazstvo, ale do duelu sa dostala s Luciou Dobrovodskou a budú mať pieseň Set fire to the rain.

Minimálne v upútavke Lucia Annu totálne valcuje, tak som zvedavý, či v tej piesni Anna niekde vynikne, pretože podľa tých 15 sekúnd by to inak ako postupom Lucie dopadnúť nemohlo – čo by ma teda naozaj mrzelo.

8
DJ Vlado
Reagovat

Peter, 7: Nofux už v jedné starší diskusi lehce spoileroval, že Anička bude to Set Fire To The Rain zpívat v poloakustické verzi a že se nám to určitě bude líbit :-) Lucie má sice zřejmě silnější hlas, ale Anička to může vyvážit muzikálností a osobitostí, se kterou to podá (usuzuji pouze z toho, co psal Nofux). Navíc si myslím, že Rytmus zohlední i vzhled, ve kterém má Anička proti Lucii výhodu (viz. jak psala Káčko v minulé diskusi).

9
K.
Reagovat

ve finále bych chtěla Michala, Ester a Hnilicu, dál je mi to víceméně jedno; nechtěla bych tam Koběrského, Radku, Martina, obešla bych se i bez Arpáda, Lucie a Kutheila, ten tam ale nejspíš bude…

10
K.
Reagovat

7 Lucie má asi silnější hlas, tj. silou hlasu Anču možná převálcuje, síla hlasu ale není všechno. ale tak nepředbíhejme…

11
K.
Reagovat

jinak ten věk moc dobře nemáte :-D

12
DJ Vlado
Reagovat

Káčko: jaký věk?

13
K.
Reagovat

teď koukám na wikipedii a jestli to tam nemaj blbě, Kutheilovi je 35 – to bych mu teda nehádala, v tv vypadá daleko mladší.

14
K.
Reagovat

12 minela ;-) blbě jsem si to přečetla, teď vidím, že podle věku koučů…

15
Monika
Reagovat

Pokud sledujete upoutavky v televizi, tak prubezne ukazuji duely, ja jich stihla asi osm, ale uz si to moc nepamatuji:-))) Jinak me udivuje, ze davate takovou dulezitost tem duelum, vzdyt o postupujicim rozhodne pouze kouc a nemyslim si, ze vystoupeni bude hlavnim kriteriem, ti jsou uz davno rozhodnuti koho pusti dal a koho ne, vliv to bude mit v nepatrnem mnozstvi souboju. I mne prislo, ze Lucka Annu valcuje v souboji, ale to je jedno Rytmus ji stejne posle domu i kdyby podala excelentni vykon.

16
kanárek
Reagovat

DJ- pěkně napsáno, ale nechybí ti tam pár fotek? :-)

17
Radek aka SUNicko
Reagovat

kanárek (15) to je můj bug, jdu doplnit :) Omluva veliká :)

18
T.M.
Reagovat

2:http://www.youtube.com/watch?v=eRwNm50BFjc Myslíš co píšou tady v těch komentářích? No pokud je to pravda a David Hnilicu opravdu pošle domů, tak mi to dokonale otráví celou soutěž, že už to asi ani nebudu mít vůbec chuť to dál sledovat. Bez Hnilici by ta soutěž o hodně přišla, byl bych od něj hodně zvědavý na další výkony. Doufám, že je to jen nějaká kachna, protože ať už by stál Hnilica proti komukoliv z Davidova týmu, tak je prostě Hnilica jasně lepší. Pokud by ho David odstřelil tak by se zbavil člověka se kterým měl největší šanci celou soutěž vyhrát, proč by to ale dělal? To není logické. Ale jak říkám, možné je všechno a nepřekvapí mě už vůbec nic, takže pokud ho David vážně vyřadí tak už nechápu vůbec nic a veškerá chuť k dalšímu sledování a fandění komukoliv jinému, i když tam jistě taky spousta dobrých zůstane bude po takovém kiksu nenávratně pryč a David u mě klesne nejhlouběji kam jen klesnout může….

19
eva
Reagovat

18 – souhlasím. Jestli je to pravda, tak asi MD umetá cestu Kutheilovi, ale já ztracím chuť celou „soutěž“ dál sledovat :-( To MD přehnal, o čem to pak vlastě je?

20
Lenka
Reagovat

Tak kdyby Michal David vyřadil Hnilicu tak pro mě taky celá soutěž skončila a taky už se dál nedívám, protože by se z toho tím stala stejná fraška jako z loňské superstar. David nám vyřadí Hnilicu, Rytmus Aničku a my zůstaneme všichni čumět s otevřenou hubou….mě by to ale bohužel taky nepřekvapilo, zatím je ta show až moc dokonalá, takže se nutně musí něco pořádně pokazit :- (

21
Petr
Reagovat

Tak to teda čumím, záleží kdo ty fámy o vyřazení Hnilici vypouští. Může si někdo dělat šprťouchlata, ale pokud je to pravda tak co na to říct….asi by měli EmDýho zbavit svéprávnosti….Protože jestli má EmDý s někým šanci na celkovou výhru tak je to z jeho týmu jedině Hnilica. I kdyby zametal cestičku Kutheilovu, tak ten tak velkou šanci vyhrát určitě nemá. Weintgartner bude mít asi soudě podle anket taky dost velkou podporu která asi hodně těží z jeho provařenosti, ale na vítězství to určitě nebude když nevyhrál ani v Robinovi…A holky ty u nás nemají šanci na výhru už z principu že jsou to holky. Takže pokud dá David Hnilicovi K.O. tak se musel úplně pomátnout a rozhodně z toho budu pořádně zklamaný.

22
K.
Reagovat

lidi, víte někdo, KDY se natáčely castingy a souboje?

23
Petr
Reagovat

22:To nevím, řekl bych tak měsíc zpátky? A castingy myslím někdy v lednu…..

24
mila
Reagovat

21 – to s tim Hnilicou je snad kachna,ne? No a jestli Michal David skutecne posle Hnilicu domu a necha si tam Weintgartner a Kutheila, z nichz ani jeden me nezaujal a jsou vhodni opravdu jen do tech muzikalu, tak si jen potvrdim, co si davno o Michalovi Davidovi myslim a neni to vubec pekne… Ale mozna to bude i dan za to, ze Hnilica nesel do Pepova tymu. No tak si jen prejme, aby ty hlasky o Hnilicove nepostupu byly jen plany poplach… Pro mne tim pak prestava byt Hlas sledovatelny a akceptovatelny…

25
mila
Reagovat

No a co se tyce favorizovaneho Weintgartnera, tak opravdu nechapu, co na nem kdo vidi.. Nezajimavy projev, nezajimavy vzhled, toporne se pohybuje… Mozna exceloval v Robinu Hoodovi, ale ja na muzikaly nechodim, takze.. Muze mi nekdo vysvetlit, v cem je kouzlo tohoto zpevaka? Rada se poucim.

26
T.M.
Reagovat

24:Tak to pro mě taky. Michal David by mě tím zklamal jak hudebně tak i lidsky. Tím by u mě Michal David jednou provždy skončil. Ale opravdu v tom jeho týmu je hodně skvělých zpěváků ale nikdo tak dobrý jako Hnilica tam prostě objektivně není…a i kdyby byl tak Hnilica má stejně největší potenciál stát se vítězem celé soutěže a to musel David snad vytušit už při tom prvním vystoupení a je úplně jedno že tehdy se ještě nevědělo jak moc to veřejnost zaujme…ale Hnilica tu Adele vypálil prostě tak, že se to dalo dost jednoznačně očekávat, že bude mít tenhle člověk u lidí úspěch. Kdyby šel Hnilica do duelu s Michalem Kašparem a David by poslal dál Kašpara tak je to totální ubohost a nevěřím že v tom nejsou nějaké zákulisní čachry…Vlado tady sice považuje Kašpara za nejperspektivnějšího zpěváka z kluků, ale já to vidím trochu jinak. Kašpar má sice zajímavou barvu hlasu, ale neumí s tím hlasem pracovat, nemá techniku…je na něm hrozně znát že je to amatér. I kdyby se během soutěže zlepšil pod vedením hlasových pedagogů nevím jak tak na Hnilicu pěvecky stejně nikdy mít nebude, protože Hnilica je už teď tak nejméně o 4 třídy lepší zpěvák a takovou masovou oblibu u diváků si taky nikdy nezíská…za Hnilicem přece jen od začátku stojí mediální kampaň která mu dost pomáhá. I kdyby ale stál proti Hnilicovi Kutheil nebo kdokoliv jiný a Hnilica by byl Davidem vyřazen, považuji tím tuhle soutěž za odepsanou…ať o Hnilicově osudu rozhodnou diváci a ne sám David. I kdybych nebyl Hnilicovým fanouškem, tak prostě uznám že on si do finále jít zaslouží a bude obrovská nespravedlnost pokud tam nebude…..takže opravdu doufám že se tu všichni pleteme a že tím chtěl někdo jen potrápit Hnilicovy fanoušky a pravda to není…pokud to pravda bude, tak nic horšího se v téhleté soutěži už stát opravdu nemohlo.

27
Lucie
Reagovat

Na fóru Hnilicovy kapely Sillage taky někdo píše že slyšel že dal David přednost nějaké holce a Hnilicu poslal domů…..pokud ano, tak už na tomhletom světě opravdu vůbec nic nechápu :/

28
XMAN
Reagovat

Tu informaci o Hnilicovi by asi bylo dobré co nejrychleji potvrdit a nebo vyvrátit, jinak tady několik lidí trefí šlak. Taky se mě nechce věřit, že by MD udělal takovouhle chybu která by zkazila celou soutěž, ale kdo ví…..

29
K.
Reagovat

28 – já bych zase dočkala času jako husa klasu, aspoň je to napínavý ;-)

30
eva
Reagovat

No, mě především trefí šlak, jestli se to potvrdí :-( Mám obavu, že to od MD nebyla chyba, ale záměr, jen je otázka ve prospěch koho.

31
mila
Reagovat

28 – no nebo to je cilena reklama na to, aby se lidi na Hlas divali, ale ja si myslim, ze ti, co Hnilicu slyseli zazpivat Fire on the Rain, se budou divat i bez poplasnych zprav. Jeste mne napada, ale to mi prijde uplne zcestne, ze Hnilica dalsi pisnicku uz tak nevystrihl a ten druhy v duelu byl lepsi. Ale to u tak vyzpivaneho zpevaka, jako je on, ktery ma za sebou roky zpivani po festivalech s kapelou, prijde jako krajne nepravdepodobne.. Uf, to jsemse rozcilila…:-)

32
Ajda
Reagovat

Sice to Hnilica vysekl v tv dobře, ale co já vím, tak v reálu jsou průměrná zábavová kapela, ani v SS nezazářil, tak třeba je to pravda a neměl holt svůj den.

33
mila
Reagovat

32 – no jeste jsem neslysela, aby prumerna zabavova kapela hrala jako predkapela Uriah Heep…

34
Ajda
Reagovat

33 – Já už mám zábavy za sebou, ale protože tady v okolí hrají často, jsem se ptala – prý nic extra, jsou i lepší. Takže tak. Tím neříkám, že nezpíval skvěle!

35
Lucie
Reagovat

30:Mě trefí šlak taky. Pokud to David udělá tak nevím v čí prospěch to bude ale v jeho vlastní rozhodně ne. To se rovnou může vzdát koučování, jestli tohle udělá, protože pak už s nikým jiným nevyhraje ani kdyby padaly z nebe trakaře. A soutěž tím rozhodně ztratí spoustu diváků. Takhle odstřelit celou soutěž pro nic za nic, nechápu…. Jedině že by měli z režie zase nadiktováno že letos musí vyhrát opět slovák a Hnilica je až přiliš obrovský český favorit, takže se ho raději zbaví dříve než vůbec dojdou ke slovu diváci, protože pak už by nikdo jiný neměl šanci…opravdu mě nic jiného jak by se to dalo nějak logicky zdůvodnit nenapadá. Ale myslela jsem že tohle už máme za sebou a že letos se pojede konečně fér hra. Adamec by slovákům mohl stačit, ale od nás z ČR těch lidí vyhrálo víc, tak třeba chtějí vyrovnat skóre :/

36
eva
Reagovat

35 – Nebo je letos na řadě jako vítěz holka?

37
mila
Reagovat

radsi vyckejme do nedele, tyhle radobypravdive zpravy bych zatim pustila z hlavy..

38
kanárek
Reagovat

34 Ajda- měla jsem podobný pocit, když jsem si pouštěla nahrávky na YT. Hele, ale třeba má špatnou kapelu? :-)

mila – Co se týče Davida W., Celá soutěž Robin Hood je v iprimáckém archivu. Je dobře udělaná, skvělá porota, spousta talentovaných lidí. Podívej se a pochopíš. :-)..

39
Katy
Reagovat

38- tak tak, kdo neviděl, pak chápu, že je David W. ted moc neuchvátil, ale to co předváděl za úžasné pěvecké výkony v Robinovi, tak to bylo něco :) a že nevyhrál..tak to bylo jenom kvůli celkové dokonalosti Honzy Kříže, který se na roli Robina hodil více…takže dle mého je jednoznačně lepší zpěvák než Hnilica, kterého jsem mohla slyšet na zábavě a David je pěvecky opravdu výš..takže jestli fakt byli proti sobě a David yyšvihl písničku podobně jako na nějakém finálovém večeru Robina..tak vůbec nepochybuji, že šel dál on :)

40
T.M.
Reagovat

Davida Weintgartnera mám hodně rád, ale tvrdit že je na tom pěvecky lépe než Jarda Hnilica….to prostě není. A navíc jak už tu prozradil tuším Nofux, tak tyto dva proti sobě Michal David nepostavil….

41
aramejka
Reagovat

Nedá mi to a musím se připojit k diskusi… pro mě byl David W. v Robinu Hoodovi jasný favorit (Honza Kříž mě nechal zcela chladnou), takže jsem fakt dychtivě čekala na vystoupení Davida v Hlasu – no, nebylo to stoprocentní, ale fandím mu dál. Pro mě má naopak velmi zajímavý vzhled i hlas (milo), a jestli se pohybuje toporně či vůbec, to je mi naprosto fuk. :-) Jarda Hnilica zpívá určitě dobře, ale trošku mu to intonačně ujíždělo a výšky byly místy přiškrcené, takže taky nešlo o výkon, který by z něj automaticky dělal favorita – můj názor… Ale stejně klobouk dolů skoro před všemi soutěžícími, naživo to takhle mnohdy nedají ani zavedené hvězdy. :-)

42
irena
Reagovat

I já můžu těžko srovnávat – Davida Weingartnera jsem sledovala celou soutěž v Robinu Hoodovi a byl i můj jasný favorit, i když chápu že narozdíl od Kříže není zrovna pohybově nadaný a proto se možná umístil druhý. Pro mě má maximální charisma, narozdíl od Hnilici, kterého jsem ale viděla pouze jednou a třeba by mě časem přesvědčil.

43
aramejka
Reagovat

Ireno, já jsem tenkrát měla pocit, že Davidovi sebrala vítězství jenom jeho menší postava… :-( Pro mě má David charisma srovnatelné jedině s Michalem Šepsem. Mám na ně oba podmíněnou reakci – objeví se na obrazovce a blik, na mém obličeji se rozhostí přiblble šťastný úsměv. :-))

44
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Mě by vyřazení Hnilici nepřekvapilo. Ano, zpíval dobře, ale co s ním? Nějak si neumím představit jeho publikum.

45
Lenka
Reagovat

44: Když si neumíte představit jeho publikum, tak se někdy zajděte podívat na jeho koncert.

46
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Publikem nemyslím pár stovek lidí.

47
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Zkrátka kdybych já byla koučem, netuším, co si s takovým člověkem počít. Kam ho směřovat, jaký segment pomyslného trhu by měl pokrýt. Je to stejný případ jako Zonyga.

48
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Dle mého je cílem každého kouče najít hvězdu, někoho, kvůli komu budou šílet davy, a to nemusí být vždy nutně spojeno s perfektním přednesem.

49
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Hnilica bude jistě podávat stabilně kvalitní výkony, jenže to není všechno.

50
eva
Reagovat

46 – jeho video je s velkou převahou nejpřehrávanější a nejkomentovanější. O publikum by nouzi určitě neměl.

51
aramejka
Reagovat

Otýlie, možná cca publikum jako Petr Kolář? Třeba by to byla pro nás překvapivě velká skupina posluchačů…

52
Lenka
Reagovat

Ale držme se při zemi. Na koho z nich bude chodit po konci soutěže více než pár stovek lidí? Většina lidí bude ráda i za pár stovek. Kdo tedy podle vás v této soutěži splňuje předpoklady stát se hvězdou? Je tam vůbec někdo takový?

53
eva
Reagovat

48 – po kom budou šílet davy v týmu MD? Po Koběrském nebo Bagové? To měl Hnilica větší šance, než kdokoli jiný, zkuste si spočítat, kolik tam má kdo komentářů a přehrání videa.

54
KLM
Reagovat

Mě tedy Hnilica přijde jako hvězda světového formátu, takový český Bono z U2 a rozhodně by se prosadil i v zahraničí. Když v něm nevidíte hvězdu pak ji asi nevidíte v nikom. Další zpěvák světového formátu co by se prosadil i v zahraničí je Brunno Oravec, ten je taky skvělý a mou oblíbenou písničku od Duran Duran zazpíval pro mě snad lépe než originál.

55
eva
Reagovat

I když upřímně si nedovedu představit, že by davy šílely po komkoli ze všech týmů :-)

56
Maminčin Jiříček
Reagovat

Hnilica je podle zdejsich komentu hvezda svetovyho formatu, ale je mu 36, vystupuje nekolik let a musi se prosadit pres tv soutez?? a pokud je opravdu tak dobrej, tak uz jen tohle zviditelneni mu bude stacit i kdyz ho vyhodej, no ne? :-)))

57
Petr
Reagovat

Pořád ale nechápu proč by se David sám vědomě a dobrovolně zbavil největšího favorita na celkové vítězství, čím víc o tom přemýšlím tím víc mi to připadá jako absolutní hovadina.

58
Petr
Reagovat

56: Maminčin Jiříčku, však taky pokud je to pravda tak to daleko víc ublíží soutěži než Hnilicovi samotnému i když je to vůči němu neuvěřitelně nefér podpásovka. On na sebe upozornil o to se nebojím, ale soutěž bude hodně ochuzena o jednoho skvělého zpěváka, který kdyby tam byl tak by to bývalo mohlo celé být daleko zajímavější. Takže mě to mrzí víc kvůli soutěži, podstatně to totiž sníží její atraktivitu…

59
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Hvězda by mohla vyrůst z někoho jako je Kateřina, ta hubená černovlasá koza. Působí podobně jako Celeste Buckingham, té také nikdo moc šancí nedával, ale měla na sobě takový ten hvězdný punc. Provokativní, výrazná, pěvecky však průměr.

60
mila
Reagovat

56 – a musi byt hvezda jenom nekdo, komu je pod 20? Copak clovek, kteremu je 36, ma rodinu, poctive se zivi a ve volnem case hraje s kapelou a zatim nemel prilezitost se nekde vyrazne prosadit je dopredu vyrizeny protoze mu uz je tech 36? Ja teda nevim. Treba nemel odvahu vystoupit v nejake celostatni a navic televizni soutezi. A prosazovat se s kapelou, ktera hraje po zabavach a festivalech jde asi hure nez kdyz nekdo zazari v Superstar a razem ho zna cela republika. Ja si Hnilici vazim. Ikdyby uz v Hlasu nepredvedl nic uchvatneho, jeho Fire on the Rain je pecka, kterou jsem si pustila uz mockrat a vzdycky mne dojala. Neco podobneho se mnou udelaly jen dva vykony – Susan Boyle s jejim prvnim vystoupenim..http://www.youtube.com/watch?v=RxPZh4AnWyk a Petr Sevcik se svou pisni This is the Last Time.. a myslete si o mne co chcete.. :-)

61
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Milo, také bych raději viděla někoho mladého, „nového“. Kdosi zde napsala, že Hnilica je takový český Bono, a to je „vono“, člověk z něj má pocit, jako by ho už někdy viděl, jako by to byla dávno zapomenutá rocková hvězda, které se na chvíli pootevřely dveře do současného světa, aby se pak s definitivní platností zavřely a historie zůstala historií.

62
Ajda
Reagovat

Ono je to s těma našima „hvězdama“ těžké. Malý rybníček a ryb přehršel. Kolik pěveckých soutěží máme za sebou a kolik mega star z nich září dál a vyprodávají haly? V nejlepším končí v muzikálech, v horším na podnikových akcích – Chodúr.

63
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Malá technická, víte o tom, že přehršel je vlastně málo? Je to tolik, co se do dlaně vleze:-)))

64
DJ Vlado
Reagovat

Já si nemůžu pomoct, ale pořád nějak nevěřím, že by David vyhodil Hnilicu. Sice je v jeho týmu silná konkurence a zvlášť mezi postaršími mužskými zpěváky, ale i tak si myslím, že by Jaromírovi nemělo finále uniknout. Pokud tomu opravdu tak bude (čemuž nevěřím), tak očekávám podobné „vzbouření na vsi“, jako když v ČSS1 na Dlouhé cestě vyhodili Petra Ševčíka nebo jako když v ČHS3 v Long Walk vypadla Annamária D´Almeida.

65
Ajda
Reagovat

Otýlie,
malá technická – brala jsem to tak, že přehršel se vejde jen do dlaně – rybníčku a zbytek prostě odpadá, není pro něj místo. Takže tak asi :-)

66
mila
Reagovat

64 – mne to prijde taky divne a ty dva zdroje, ktere to potvrzuji (komentar pod videem z Hlasu na Youtube a komentar na strankach skupiny Sillage) mi prijdou jako nejaka provokace.. doufejme. No a pokud ho David skutecne vyhodil, tak k tomu asi byl duvod a tady vidim jen moznost, ze to, co Hnilica predvedl v prvnim kole, se neopakovalo a sve dalsi vystoupeni zvrzal.. Cemuz se mi nechce verit, ale bohuzel si vzpominam na vystoupeni Petra Sevcika v Superstar, kdy po dvou naprosto bezchybnych vystoupenich vypadal jako favorit cislo jedna a pak nasledovala nezvladnuta pisen Come What May z muzikálu Moulin Rouge a ikdyz se pak otrepal a zase se zmatozil, uz to nebylo ono…tak jen doufam, ze Hnilicu podobny osud neceka

67
Paul
Reagovat

Nevěřím tomu, že Hnilica vypadl. Na to je David příliš velký profesionál, aby to udělal.

68
Paul
Reagovat

62 Ajda – Chodúr jede , po všech stránkách se mu daří velmi dobře. Co máte proti podnikovým akcím, víte , že na nich vystupují i mnohem slavnější zpěváci (v oblibě je má i Sting -za velký peníz zpívá na akcích boháčů i v naší zemi), proč ne? Ještě k Martinovi Chodúrovi, byl jsem už na jeho dvou koncertech, úžasný výkon a úžasný úspěch, do českých muzikálů (jako „rockeři“ Vojtek, Bende atd.) by skutečně nešel. Tak nekritizujte nikoho, o němž moc nevíte. Po stránce hudební si Martin jak jeden z mála vždy bude držet svůj styl a dělat jen to, čemu věří, nepodbízí se

69
DJ Vlado
Reagovat

Paul, 68 – Bende hrál zatím jen v jednom muzikálu, konkrétně v Hamletovi, kde i při nulových zkušenostech s herectvím podal skvělý výkon. Bral to však jako jednorázovou zkušenost a do dalšího muzikálu už nešel. Navíc tuto roli nezískal jako „objev ze SuperStar“, ale už jako etablovaný zpěvák a muzikant, už se nepotřeboval zviditelňovat. Navíc díky této zkušenosti získal možnost pořádat každoročně v Kalichu své Vánoční koncerty, které opravdu stojí za to.

70
Ajda
Reagovat

Paul,
ano Chodúr jede, taky jsem ho viděla na jedné akci a zpívá sice hezky, ale jinak je pro mě bez šťávy, mladej-starej. To třeba Lucie Bílá, ač ji nemusím to umí i na podnikové akci pořádně rozbalit. Každoročně má třeba Bende u nás vánoční koncert, znala jsem ho i před SS a je to paráda. Je lidský, ne prkenně koženný, jako je Chodúr. Ten je pro mě velkým zklamáním. Každý máme jiný vkus a názor, to je diskuse.

71
Paul
Reagovat

70 Ajda, ale ano, souhlasím, Martin Chodúr není typ zpěváka, který by chtěl při zpívání dělat velkou show -(která mnohdy zakryje i méně dobrý zpěv). Ty máš ráda show, já dávám přednost kvalitnímu zpěvu a každá má svou pravdu. Ale jen si uvědom, kolik výborných světem oceňovaných zpěváků se jen postaví (nebo posadí) k mikrofonu prostě zazpívají a je to skvělé!

72
Jackolo
Reagovat

Shodujeme se na favoritech Michalova týmu? hlasceskoslovenska.net/clanek/96-vyhraje_tym_michala_davida

73
Prochor
Reagovat

Černý Petr je pro mně černý kůň.

Přidat komentář