Panáček v reality show

Ohlédnutí za americkou verzí Hotelu Paradise

5. Březen 2012 | napsal(a): | reality show: Hotel Paradise

[singlepic id=3667 w=420]
Reality show Hotel Paradise byla kromě Spojených států vysílána už v mnoha zemích, ale bohužel v žádné anglofonní, a tak jsem vysledoval pouze US verzi, respektive její dvě série. Překvapilo mě, jak jsou všichni bez zábran – ve smyslu, že se líbá každý s každým. Říkal jsem si, že to snad ani není možné, a tak jsem logicky očekával ve večerních hodinách orgie. Nakonec se nic moc nekonalo. Samozřejmě proto, že to v prudérní Americe nedali do vysílání, ale i podle toho, jak se později, respektive ráno bavili, co kdo s kým měl – tak mi z toho vyšlo, že v každé sérii ze všech párů spolu spali maximálně tři.

Jedním ze silných pilířů pořadu byla i samotná moderátorka Amanda. Velmi pohotová, empatická, leč nad věcí a nekompromisní při vyřazování. A sexy. Celé to dokresloval personál podniku (ať už najatí herci, každopádně místní lidé).




Zpočátku se to vyvíjelo přirozeně, časem se ale dostaví hluchá místa, a tak se to snaží štáb nějak rozvířit. Jednou z možností, je zamíchání kartami při samotném vyřazování, kdy přesto, že nějaká holka řekne, že s nějakým klukem nechce bydlet, dostane právě tohoto týpka příkazem. Což se mi zdá celkem fér. Ale nelíbí se mi, jak zneužívají funkce Pandořiny skříňky, kdy si mají soutěžící anonymně sepsat otázky na ostatní členy. Zde je evidentní, že některé dotazy píšou lidé ze štábu, protože se to mnohdy týká věcí, o kterých kromě dotyčných dvou, televizních diváků a štábu nikdo nemůže nic vědět, možná jenom tušit.

Po prvním týdnu se páry zčuchly natolik, že při dalším výběru partnerů – kdy jim bylo řečeno, že si musí vybrat jiného partnera – z toho byli samozřejmě v šoku, ale ještě více pak byli rozladěni, že lože sdílí jeho partner s někým jiným. Žárlivost by se dala krájet. Vtipné bylo sledovat, jak s přibývajícími díly si soutěžící začali uvědomovat, že je to především hra o velký prachy, a tudíž si to nesmějí brát moc osobně, že jednotlivé výběry nejsou založeny na tom, co ten který cítí, ale do jaké míry a jak moc chytře taktizuje. A to je v pozdějších dílech kamenem úrazu, že se až moc taktizuje, intrikuje a pomlouvá… a tím pádem jdou sexuální a milostné zápletky stranou… a z celkem atraktivního formátu, jakým pro mě bezesporu Hotel Paradise je, se stávají Vyvolení nebo další Big Brother.

Česko Slovenský Hotel Paradise bude mít za vzor dánskou verzi

Dočetl jsem se, že náš česko-slovenský tvůrčí tým pojede podle tzv. Dánské verze. To znamená, že uvidíme kopulační pohyby pod dekou, odhalená těla s černým rámečkem v oblasti genitálií (po 22. hodině možná i bez cenzury… na internetu určitě) a hlavně uslyšíme, co si při sexu povídají, včetně doprovodných zvukových projevů. No prostě všechno to, co američtí diváci neměli šanci vidět, byť to bylo zaznamenáno kamerou, respektive infrakamerou s nočním viděním a kvalitními stereofonními mikrofony.

Předpokládám, že v naší verzi budou na sebe zlí a dělat si naschvály. Proč by ne? Vždyť i v zahraničních mutacích to takhle probíhalo. Ne vždy se to ale vyplatí, neboť i když někdo vypadne ze hry, může být dosazen zpět a nadále se ucházet o hlavní výhru…

Nejvíc mě otravovaly hádky, kdy jeden druhého obviňoval, že taktizuje, že není upřímný. To je jako když se hádají babky na dvorku. Tohle by měli tvůrci zakázat, stejně tak, jako jsou zakázány rasistické narážky. Soutěžící kladli až moc velký důraz na to, kdo pochází z původní jedenáctky, a kdo přišel do Ráje později. Oni si fakt asi mysleli, že jsou něco víc než ti nově příchozí. Nechápu. Každopádně i u nás platí, že po prvním týdnu vypadne holka… a tím pádem na scénu dorazí nový muž, jenž se bude snažit udržet ve hře, protože na konci druhého týdne vypadává ze hry některý ze šesti mužů…

Když jsem byl v Šéfce, diváci nás porovnávali s manažery, a proto se o nás na diskuzních fórech vyjadřovali jako o idiotech. Hotel Paradise je od začátku prezentován jako přehlídka dokonalých těl – a tak logicky očekávám, že to účastníkům dají diskutující pořádně sežrat, jak jsou všichni nedokonalí a oškliví, byť jde o nadprůměrně hezké lidi. V tomhle je to dost nevděčné… teď si uvědomuju, že jsem nakonec dobře udělal, že jsem se do Hotelu nepřihlásil.

Hotel Paradise

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
koc
Reagovat

diky za sumar pane Jane

2
Kovy
Reagovat

Honzo prosimtě vysvětli mi jak se dojde k tomu vítězi,dit si vem ,že jich bude 11 odejde holka příde kluk a zas jich bude jedenáct tak to nechápu moc..

Reagovat

Kovy (2) to je dobrý dotaz. To by mě také zajímalo. Takhle to vypadá, že i na konci jich bude 11. Ale třeba pak začnou vylučovat po párech, ale kdo ví. Rainman určitě vysvětlí, když shlédnul celé série Hotelu Paradise.

4
rainmanfan
Reagovat

výcuc americkej verzie od Rainmana versus zhliadnuty nulty diel HP na Jojke naznačujú tušené : ako všetko, aj slovenskočeský raj bude iný. Obávam sa, že náš raj sa prepadne do velkých hĺbok

5
okkvp
Reagovat

Rainman – článek velmi pěkný, díky

6
TK
Reagovat

2 – To už jsem tu v některém komentáři vysvětloval, od určitého okamžiku se zastavilo doplňování nových hráčů a ze hry vypadávaly celé páry, z vyřazených hráčů se potom stali členové poroty a ti hlasováním určili vítěze.

Československá verze ovšem počítá s hlasováním diváků, takže to pojede podle jiných pravidel než v americké verzi.

7
RAINMAN
Reagovat

6: Třeba se bude pomocí SMS hlasovat, koho chtějí diváci vrátit zpět do hry. Každopádně do Hotelu přijde ještě mnoho tváří.

8
anja
Reagovat

vzájemné obviňování se za neupřímnost a taktizování je nedílnou součástí každé RS, já už se tomu taky směju :D

systém vypadávání se radši ani nepokouším pochopit, počkám až jak to bude

fajn článek :)

9
RAINMAN
Reagovat

5 sedících kluků. K nim budou přicházet holky (bez ohledu na to, koho měly za partnera po celý týden). Dopadne to tak, že u jednoho z kluků budou stát dvě holky. No a on si vybere, se kterou bude spát po celý následující týden. Ta druhá jde „domů“.

Takže aby to nebyl úplný spoiler, dám vám dvě varianty: Zuzana Plačková si vybere kluka, a ostatním holkám řeknou, že už si stejného nemůžou vybrat, anebo že si Plačková bude vybírat jako poslední… a pár, ke kterému přistoupí… ten rozdělí… a sokyni pošle „domů“.

Já už vím jak to bude, ale nemohu spoilerovat. Stačilo že unikly seznamy soutěžících…

10
Evelína
Reagovat

No já už se hrozně těšim!:D to bude maso… tady sou ještě další fotky a informace k soutěži:) hotel-paradise.cz/

Reagovat

Hele, začínám mít v tom bordel. Já myslel, že se to odehrává v reálném čase, ale dle upoutávky se tam již první „komplikace“ odehráli. Jak to tedy je? Díky.

12
RAINMAN
Reagovat

Šéfka byla předtočená celá, zde se to ale za chvíli srovná tak, že budeme koukat na sestřihy z předešlého dne.

13
Bamaiyi
Reagovat

The behaviour of the riofcefs of Cornwall Council really beggars belief. Alex is quite correct; this matter was brought to our attention on Monday night during an ‚informal‘ meeting with our ward members. The meeting was mysteriously attended by several heavyweight riofcefs of the Council. Surely Ms Symons is bringing her authority into disrepute by distributing misinformation? As such does her position remain tenable?

Přidat komentář