Panáček v reality show

Jste to, co jíte 6: Dnes hubly snacha s tchýní! A Povedlo se!

18. Říjen 2006 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

Dnes hubla snacha Markéta s tchýní Jaroslavou. Přičemž Markéta (88 kg) s alergií na jahody a Jaroslava (110 kg) jako diabetička. I přes „zfalšovaný“ Stůl hrůzy a Markétiny prohřešky ve formě marmelády, bramboráku a dalších nezdravých pochutin byla doktorka Cajthamlová s výsledkem spokojena. Obě nakonec dohromady zhubly 11 kilo, což sice není mnoho, ale zase se jim zlepšil zdravotní stav. A to je podle doktorky Kateřiny to nejdůležitější…

Jak to začalo…


Paní doktorka Cajthamlová se rázným krokem blíží k domu Kruntorádových. Lednička už cítí, že se něco děje a začíná se chvět. Aby taky ne. Po „náletu paní doktorky v ní zbylo šest vajíček a nějaké ty drobnosti. A začíná se hubnout! Ocitáme se u Stolu hrůzy, který se mi ale zdá oproti minulým dílům velice málo napěchovaný – a to by tu mělo být jídlo dokonce pro dvě osoby. Důvod? Obě svěřenkyně totiž přešly právě v týdnu, kdy měly sepisovat, co normálně jedí, na „zdravou“ výživu. No nevím, jestli přímo zdravou, ale jedly toho o dost míň než normálně. Paní doktorka měla docela zlost, protože jí vlastně zkazily celou práci. Ale kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Protože jak snacha, tak tchýně dostaly nové jídelníčky, které počítaly s kalorickým příjmem, který uvedly, že snědly za týden. Teď tedy budou mít zřejmě hlad…

…jak to pokračovalo…

Obě dámy si došly na potřebná vyšetření. Zjistilo se, že mají nadváhu. No tak to jsem asi neřek uplně nejlíp. :)) Konkrétně teda Markéta minimálně 15 kilo a její tchýně se honosí zase s 55-ti kily tuku! Paní Jaroslava se ještě objednala k vymytí střev, zato její snacha si užívala masáž Reiki. Vše je připraeno, začíná se hubnout! Základem je i schopnost nakoupit zdravé potraviny. A to není zrovna nejlehčí. U každého výrobku je třeba najít tabulku s množstvím tuku, sacharidů, bílkovin a tak dále.. Tento nový způsob nakupování může zabrat i dvakrát více času než normálně. Pokud ale chcete hubnout, určitě si ten čas udělejte..


Markéta projevila přání mít in-line brusle. Její přání bylo vyslyšeno a doktorka jí půjčila dokonce svoje. My jsme tak u televize mohli sledovat, jak si Markéta jezdí z kopce, pak po rovince a ani jednou se nevysekala.. (nebo nám to štáb zatajil?)
Jak jí šlo bruslení, tak jí zase naopak nešla ukorigovat chuť na sladké. Skrytou kamerou byla usvědčena, že si klidně dá bramboráček, palačinku s marmeládo a že jí to vůbec nic nedělá. V rozhovoru s kamarádkami navíc ještě přiznala, že si sladké dává někdy i doma.. No kdyby to doktorka Kateřina věděla!! Zase ale nejsem daleko od pravdy. V restauraci se totiž záhy objevuje drobná sympatická postavička paní doktorky. Markéta se jí vše snaží vysvětlit, ale marně. Popravdě jsem čekal, že paní lékařka přinese papír, který říká, že ukončuje Markétino účinkování v pořadu, jak tomu bylo ve druhém dílu v rodině Jůzových. Stal se však zázrak. Dr. Cajthamlová naopak Markétě donesla ještě sušenky :)).

…a jak to dopadlo.

Na konci pořadu jsme viděli, že snacha Markéta zhubla pět kilo a její tchýně dokonce šest. Markéta se vejde do spousty oblečení, na které předtím ani nemohla pomyslet a naopak Jaroslava teď nosí oblečení po snaše. Na úplném závěru jsme ještě viděli, jak to vypadá, když se vesnice sejde, aby viděla, kolik Kuntorádovi zhubly. Samozřejmě nechyběl ani doktorčin tác plný sádla, který vážil právě tolik, kolik obě dohromady zhubly – sedm kilo. Paní doktorka Kateřina Cajthamlová byla po osmi týdnech hubnutí s Kuntorádovými spokojená. Hlavní prý je, že se omezily zdravotní problémy a ani ne to, kolik zhubly.

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 32
1
puclik
Reagovat

Ahoj Markéto,
dívala jsem se na tebe,a musím říct,že jsi byla skvělá.Drž se a hubni dál.Něco chystám.Ale to se včas dozvíš,stejně jako ostatní učinkující.A hlavně ti ráda přenechám svůj šatník!!!!Mé velikosti v šatníku znáš a mě již k ničemu nebudou!Nechci už totiž přibrat! A tak se vzdám svých 5velikostí.Třeba tě bude můj šatník motivovat.
Teď už jen musíme být silní!!!A držme taky Lee palce,tu to čeká příští týden
PS Pozdravuj Babičku! A ať si to všechno pořádně rozmyslí. RF.

2
Lenka
Reagovat

Článek dobře a výstižně napsaný, ale ty hrozné hrubky mě bijou do očí!!!! Nešlo by s tím něco udělat???

3
HUBNU
Reagovat

HRUBKY NEJSOU PODSTATNÉ,TADY JDE O NĚCO JINÉHO,KURS ČESKÉHO JAZYKA JE JINDE.

4
aljosa
Reagovat

no pani doktorka uz zacina byt trochu ludskejsia. ked prichytila Marketu v hospode oblozenou bramborakmi, hranolkami a palacinkami, cakala som ze jej hubnuti ukonci tak razne ako s Juzovymi, ale nestalo sa tak.

5
ajda
Reagovat

Nevím,mě se zdálo,že zhubly málo. Taky by Markétě prospělo víc pohybu,brusle nestačí. Kalanetika,aerobik,plavání,prostě zpevnit celé tělo.
Zdálo se mi,že sice se dost předváděla jak ví co může nebo nemůže jíst,ale skutek utek! Moc jejich dalšímu hubnutí nevěřím,spíš bych sázela na jo-jo efekt.

6
Matess
Reagovat

Jestli tu jsou hrubky, tak to je tim, že jsem ten článek psal v půl jedenáctý večer, když jsem byl už úplně odrovnanej za školy :(

Teď jsem si to přečet teda znova a našel jsem jedinou hrubku – jídelníčky počítalI..hned to jdu opravit :))

7
RadstaR
Reagovat

Ja si myslim, ze zhubly primerene (teda alespon Marketa). Prece nemuze nekdo cekat, ze clovek vazici nejakych 88 kg zhubne 20 kg jako clovek, kterej vazi 160 kg.

8
ajda
Reagovat

to RadstaR: já vím,nečekám 20kg,ale za 8 týdnů a hydrokoloskopii bych čekala u každé tak 10kg. Mě tam prostě chybí cvičení. Ona jenom změna jídelníčku nepomůže. Znám to sama u sebe.Jsem typ, co koukne na čokoládu a má kilo nahoru. Tak prostě roky nejím přílohy,cvičím,sportuji a díky tomu můžu „ujíždět“ na sladkostech. Ale třeba rohlíků,to sním tak 2 za měsíc,prostě jsem se naučila být tvrdá sama k sobě. A Markéta je ve věku,kdy ještě hubnutí nejde tak těžce,jako třeba u žen v přechodu,tam hormony situaci dost stěžují…..ale to je mj názor, důležité je,aby vydržely. Já z těch všech hubnoucích nejvíc věřím té první slečně.

9
Pavlína
Reagovat

Obávám se, že u Markéty bylo to hubnutí a proklamovaná změna stravovacího režimu sotva na dobu natáčení. Nemá přílišnou motivaci a snahu, když režim porušovala dost zásadním způsobem už při natáčení – viz jak jí pí doktorka nachytala s bramborákem a palačinkami. Co teprve po natáčení! To určitě najela na své oblíbené koláče apod. stravu. Ne že bych jí to nepřála, ale prostě jí nevěřím, že to myslí vážně. Nepůsobilo to na mě věrohodně.

10
TK
Reagovat

Pro ty, kdo tento díl neviděli, jsem našel celou epizodu ke stažení. Ale spěchejte, stejně jako u videí z Trosečníka i tento odkaz vydrží jenom 14 dní.

11
macik
Reagovat

Ahojky všem zvláště puclikovi dík moc já se těším na tvůj šatník jestli se k tobě někdy dostanu .Děkuji za reakce špatné i kladné ,všechny jsou důležité ,aby si člověk stále uvědomoval, že musí bojovat dál.S pozdravem účastnice Markéta

12
Lenka
Reagovat

Hubnu: asi jsi mě nepochopil (-a). Napsala jsem, že článek je dobře a výstižně napsaný, tzn. že autor určitě umí psát, líbí se mi jeho sloh a s jeho názory taky souhlasím, ale vadí mi tam ty hrozný chyby v pravopise. Jasně že důležitější je myšlenka a to co autor říká, ale tohle se vážně nedá přehlížet. Když už někdo takhle veřejně píše, měl by to dát aspoň někomu zkontrolovat a opravit. Lekci českýho jazyka tu nikomu dávat nechci, pleteš si pojmy.

13
HUBNU
Reagovat

Já dělám taky chyb plno,nemohla bych vůbec psát není mi dáno, myslím pravopis.Ale jinak by mně zajímalo proč ne pomazánkové máslo to má o polovičku méně energie.

14
HUBNU
Reagovat

To já bych nemohla psát vůbec, dělám chyby taky,ale jinak by mně zajímalo proč ne pomazánkové máslo,má o polovičku méně energie.

15
HUBNU
Reagovat

Poslala jsem to dvakrát,omlouvám se, ještě to s pc. moc neumím,teprve začínám.

16
aljosa
Reagovat

pomazankove masla aka margariny- vsetkym ucastnenym boli z chladnicky vyhodene, s tym, ze maslo je predsa len lahsie stravitelne. Samozrejme nemaju ho zjest tony….
som rada, ze je konecne maslo vzate na milost aj so strany odbonikov na vyzivu.

17
mari
Reagovat

Paní doktorka zmiňovala v pořadu, že Markétě přidá do stravy kvůli jejímu typu obezity rostlinné estrogeny – v čem jsou obsažené?

18
Lenka
Reagovat

HUBNU: promiň, tohle bude už jen malé šťouchnutí, nechci tím vyvolat hádku…ale teprve s počítačem začínáš, jak sama píšeš. moc ti to ještě nejde, ale poučovat už umíš… fakt legrace…

19
HUBNU
Reagovat

Nevím kdo začal,legrace to není,a nevím kde bych poučovala nebo kritizovala.Jinak PARDON.

20
myška
Reagovat

taky by mě zajímalo, paní doktorko, nebo markétko, v čem byly obsaženy ty rostlinné estrogeny ??? Pořad se mi velice líbí a naprosto VŠEM jeho účastníkům přeji pevnou vůli ! Sama mám za 3 měsíce dole 10 kilo a vím, jak moc těžké to je :-)

21
Pavlína
Reagovat

to HUBNU: Máš naprostou pravdu! Od Lenky ta výtka, že ty někohoo poučuješ, opravdu „sedí“! Sama dosud nenapsala vůbec nic k věci samé, pouze tady na všechny vrhá jedovatou slinu, že nikdo krom ní česky neumí! Patrně profesionální deformace fanatické učitelky.

22
Matess
Reagovat

strašně se za ty chyby omlouvám, nakonec teda byly čtyři a bylo to tak, že jsem v ženském rodě napsal pak měkké I.. Psal jsem to už unavenej v noci a tak jsem to po sobě ani nečet.. :( když jsem k tomu přišel druhej den, hned jsem to opravil :)

Matess :))

23
HUBNU
Reagovat

Matess,už se neomlouvej,to bych asi často nedělala nic jiného dělám chyb taky hodně,Pavlínko díky.Momentálně hubnu pomocí dělené stravy,ale teď se mi to šprajclo a nejde to dál,a tento pořad se mi líbí protože navádí lidi k lepšímu stravování.

24
Pavlína
Reagovat

Dělenou stravu jsem taky zkoušela před pár lety. Docela to šlo, i když v určité chvíli se to zastavilo a pak se to zas rozběhlo. Ale to hubnutí při dělené stravě je prý tím, že člověk si víc kontroluje příjem, ne tím, že údajně nejdou ty potraviny k sobě. Já teď od září dělám ne dietu, ale promyšlenější stravovací režim – žádné sladkosti, pravidelnost, celozrnné pečivo, víc ovoce a zeleniny a už mám 4 kg dole.

25
HUBNU
Reagovat

Pavlínce:souhlasím, asi před 15lety sem tímto způsobem zhubla 16kg,teď beru horm. léky a po6kg se mi to zastavilo a už 4 týdny ani deko.Paní doktorka říkala že to je těmi hormony.Psala sem si taky s Merrilinkou a ti mi řekli ať vydržím a trochu to stravování pozmněním ,tak uvidím.Nevzdám to.

26
Dáša
Reagovat

Ahoj všem.
Já bych se chtěla zeptat paní doktorky, zda uvidíme v televizi hubnout někoho, kdo má nadváhu třeba jen několik kg. Domnívám se, a také trochu z vlastní zkušenosti tvrdím, že zhubnout ze 100kg a nebo ze 70kg například 5kg je docela dost rozdíl. Děkuji za odpověď.

27
HUBNU
Reagovat

Dáša: ano to je větší dřina schodit pár kg když má člověk třeba 75kg,a chce aspoň ještě 10kg.

28
Pavlína
Reagovat

To HUBNU: Ty hormonální léky jsou vždycky komplikace pro hubnutí. Blbý je třeba to, když má člověk třeba problémy se štítnou žlázou. To je případ mé kamarádky, která jí opravdu zdravě a pravidelně, ale musí brát léky. Ale za pomoci lékaře – odborníka se to určitě zvládnout dá. Držím palce!

29
HUBNU
Reagovat

Pavlínce: Až doberu balení tak za ním dojdu a hodím řeč, jestli není něco šetrnějšího zdá se že to je dobrej doktor a dá se s ním mluvit.štítnou mám dobrou.

30
Luja zhubla jsem
Reagovat

Prasky na stitnou zlazu jdou ruzne nastavit, napr moje kamaradka mejĺa hypofunkci a ted muze jist , co chce ( tedy nesmi, ale ji) a je stihla…
Ja zkousela mnoho, ale az ted jsem nasla super stranku http://www.doformy.cz a s tou jsem zhubla- Bylo to za pakatel a konecne vim co jist. A to , ze zhubli min? To je jen dobre.. Vzdy kdyz jsem zhubla hodne, tak to bylo hned nahore..:-(

31
HUBNU
Reagovat

Ja neberu hormony na štítnou žlázu já je beru v menopauze,tady asi vzniklo nedorozumnění.

32
baya.smile
Reagovat

Doktorka Cajthamlová mi zničila život,tolik jsem ten její pořad „žrala“ až jsem onemocněla anorexií… Sice jsem měla nadváhu,ale z těch jejích keců jsem začala jíst jen zdravý jídlo,až jsem zkončila na knakebrotech a light jogurtech,ovoci,zelenině a pod.

Přidat komentář