Panáček v reality show

Ano, šéfe 3: Radniční restaurace Jihlava, 3 vysmátá leča

6. Duben 2010 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=586 w=420]
Další cesta šéfa a jeho týmu nás zavedla do Jihlavy do Radniční restaurace. Tu mají už 16 let pronajatou manželé Fialovi. Přestože k prostorám patří ještě kavárna a klub s diskotékou, restaurace jim od listopadu nevydělává. Měsíčně tak na ni doplácejí 60 tisíc. A proto si pozvali Zdeňka Pohlreicha! Už při vstupu si připadá „jako kdyby tady Husák přestřihl pásku teprve předevčírem“. Když začne listovat jídelníčkem se spoustou volovin, je to podobné. Nakonec si vybírá salát z krabího masa, žabákovo tajemství, ohnivého permoníka a guláš, který se na stole objevuje jako první v neobyčejném kotlíku. Ještě obsluha pod ním zapálí svíčku, aby nevychladl, ale talíř ani po Zdeňkově upozornění nepřináší. To je chyba, kterou později svalí na nervozitu. Ostatní jídla přinášejí vzápětí, ale šéfovi taky radost nedělají: krabí salát smrdí, na všem je spousta zapečeného 30 % eidamu, který vypadá jak „velbloudí předkožka“.

Ano šéfe v Jihlavě: Problémy v kuchyni

Při exkurzi do kuchyně přechází šéfa zrak. Partička kuchařů v rohu kuchyně pokuřuje u stolku nad rozevřenými novinami, pohoda, klídek. Uznávají, že jídlo je špatné. Vysvětlují, že se snažili o změnu jídelníčku, kterému je už 16 let. Problémem je, že David dělá šéfkuchaře v tomto kolektivu teprve týden. A jak se přiznávají Fialovi, sami vaření moc nerozumí. Jak to shrnuje Zdeněk, „management je na hovno“. Jinak by nemohl najít plesnivé fridátové nudle nebo salát…

Ano šéfe v Jihlavě: Jídlo bez eidamu

Na další den dává Pohlreich kuchařům úkol: vymyslet a připravit jídlo bez eidamu! Pánové se dávají do práce a při tom se rozpovídají, že by taky rádi vařili zajímavější jídla, ale nikdo na to nechce slyšet. Nakonec přicházejí s horáckým plátkem, opečenou panenkou, kuřecími paličkami se žampiony, pstruhem na rozmarýnu a bazalce a panenkou na bylinkách. Šéf jejich nápady hodnotí kladně, kritizuje ale absenci omáček a špatné servírování.

Ano šéfe v Jihlavě: Management restaurace

Paní Fialové, která je ve styku s personálem ráznější než manžel, vypočítává dva největší úkoly, které mám před sebou: zásadně změnit menu a vybudovat správné pracovní návyky! Bez jejich splnění se nedá uspět. Netýká se to jen kuchyně, ale i obsluhujícího personálu. Jeden z číšníků se chová tak drze, že ho na slušné chování vůči provozovatelům restaurace musí upozornit i Pohlreich! Pro Fialovy má Zdeněk dárek: stylové ubrusy a potahy na židle. Rázem se tak změní image restaurace. Potom se dává do práce i v kuchyni, kde předvádí vykosťování kuřecích stehýnek a jejich další úpravu se žampiony. Když postupně ukazuje, jak nápaditě připravovat a servírovat i další jídla, která s kuchaři připravili, nálada se trochu vylepšuje. Restaurace se zaplňuje a hostům chutná.

Ano šéfe v Jihlavě: Návrat

Po měsíci přichází den návratu. Dva spolupracovníci si jdou vybrat jídlo a pak přichází šéf. Postupně ochutnává horáckou kotletu, pražmu s citrusy, kuře na žampionech a kachnu s knedlíky. Ta se jim tedy nepovedla – je tvrdá, mletá paprika v ní nemá co dělat a chybí šťáva. Ostatní jídla jsou dobrá. Je vidět, že tu proběhlo pár změn: zmizel stolek na kouření v kuchyni, změnil se jídelní lístek a podle Fialových se snad i začali zvyšovat tržby. Proto Zdeněk vytahuje samolepku s hvězdičkou.

Ano šéfe v Jihlavě: P. S.

Opět jsme viděli podnik, který vedou lidé neznalí oboru. Nejenže neumějí vařit, ale nejsou ani zdatnými manažery. Neumějí naslouchat argumentům svých zaměstnanců, ani nezvládají argumentovat svoje požadavky. Nedochází jim, že příprava jídel je vysoce riziková činnost, která může velmi rychle a velmi vysoce poškodit zdraví. Čistota, dodržování hygienických pravidel a technologie je základem pro kteroukoli, tedy i restaurační kuchyni.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 34
Reagovat

tak to je tedy jízda, opravdu kuchaři k pohledání. Očekávám, že při návratu tam nebude už ani jeden nebo se spletu? :)

2
Pattrick
Reagovat

Hrozny, proč je tam tolik kuchařů, nechápu, nevím jestli to tam říkali, ale prostě mi to hlava nebere

Reagovat

Pattricku, jj, taky jsem nad tím přemýšlel, řekl bych, že ještě nikde tolik kuchtíku neměli. Třeba to někdo z majitelů ještě stihne rozklíčovat :)

4
Petra
Reagovat

Tak tohle bylo smutny i trosku vesely zaroven. Kucharu jak ministru, jidlo ale evidentne zalostny. Bylo mi hrozne lito majitelu, i kdyz chapu, ze si za tuto situaci mohli sami.

5
mb
Reagovat

slysis, jako babicka, ne Babica … lol

6
arthur
Reagovat

jelikož jsem z Jihlavy tak jen dovětek k těm dluhům, o výši nájmu v centru města si myslím všichni můžete myslet svý, ale vzhledem k tomu že platí od roku 93 a pouze se valorizuje, tak zrovna ta restaurece co chváli a je tam 2 roky platí trošku něco jinýho !!!
jihlavske-listy.cz/clanek5367-radnicni-restaurace-dluhy-versus-pozemek.html

A jinak byl jsem tam naposled v létě, a horší knajpu fakt nemáme. Na to že je radniční, by měla trochu vypadat aspoň na pohled, úroveň jídla nebudu hodnotit, měl jsem jen přepálený ražničí a hranoly, tatarku jsem neriskoval :( kafe docela šlo :)

Reagovat

arthure, jestli tě mohu uklidnit, v Olomouci je v radnici podnik zvaný Caesar, a je to taky tragédie. Podnik, co žije pouze ze své polohy, tedy asi něco na způsob Radniční restaurace v Jihlavě :)

8
Maxx
Reagovat

Dneska mega kotel =D Tahle sérka je nejlepší, prostě štáb i Zdeněk se už vůbec ničeho nebojí a ty pořady mají jiskru, jakou ještě žádná show u nás neměla. Řeči o tom, že pořad už vyčpěl a je to nuda, musel psát nějakej ignorant, protože to jsou KECY!! Jinak personál – všechny vyházet. Takovýhle dementy (hlavně ten čísník) bych nakopal doprdele!

9
pepe
Reagovat

Žasnu. Jak takhle může někdo podnikat. Musela jsem se pousmát, když kuchařům říkal, že takhle brzy někomu zadělají na zdravotní problém. Je to 14 dnů, co tam byli známí, po snězení večeře se střídali na WC už tam a byli rádi, že dorazili domů. Nevím, jestli Fialovým pomůže nálepka.

10
RAINMAN
Reagovat

Nejvulgárnější díl. Nejakčnější díl (skoro jako Hell’s Kitchen). Spousta ukázek Pohlreichtova vaření. Rady ohledně finanční kalkulace. Obhlídka konkurence. Rady jak zpříjemnit interiér. Komická vložka s básničkou od mentála a upřesnění: „Ne od Babici, ale od babičky.“ Dárek. Jídlo objednané inkognito. Slzy. Hvězdička udělena ze soucitu. Prostě nejlepší díl.

11
RAINMAN
Reagovat

Jo a ten otevřenej nejistej konec…

Reagovat

Rainmane, co čtu diskuzi v odkazovaném článku, tak asi už dostali výpověď.

Minulý týden ve čtvrtek rada města odsouhlasila výpověď z nájmu.

13
Pattrick
Reagovat

Alespoň se nebudou trápit, paní mi přišla docela strhaná z toho

Reagovat

A webovky podniku samotného http://www.disconetopyr.cz/index.php . Kavárna, restaurace, karaoke bar, diskotéka. Tohle jako že jim nevydělává? WTF?

15
honza
Reagovat

Teď na to koukam a první pohled na kuchaře mi řekl všechny ke ZDI!Až dokoukam napíšu.

16
honza
Reagovat

Opět nechápu proč tam točej jen sračku Plně a nemaj regionální pivo.Určitě tam bude i nějakej šikovnej minipivovar?

Reagovat

honzo, tak i já nepivař znám pivo jménem Jihlavský ježek :)) Takže kdo ví, holt chtějí být světový :)

18
honza
Reagovat

oprava z Plzně

19
honza
Reagovat

Básník geniální,hvězda ze soucitu(ale uznávam že vařej líp aspoň to tak vypadá),kuchaře ke zdi(ale míň) majitelů je mi líto.A toho číšníka bych přetáhnul potěhem!!!

20
KK
Reagovat

Tak to dopadá, když si hospodu vezme někdo, kdo nemá schopnost a náturu vést lidi.. fakt masakr.. že jsou drzí kuchaři, dobře, asi to jinak bejt nemohlo, protože pani šéfka kuchyni nerozumněla a oni už nevěděli jak jí to vysvětlit, ale aby byla držkatá obsluha, tak to je vrchol všeho.. proplesknout nebo vyhodit (případně oboje)

21
LadyXL
Reagovat

Fakt síla tenhle díl!! A to z pohledu na obě strany! Jak personálu, tak majitelů. Být lepší manažeři,tak už dávno některé kuchaře vyhodili, s ostatními sedli a probrali jídelníček, jejich přístup k práci atd. …
A vůbec – tohle by snad měli pouštět jako instruktážní film,jak to nemá v tomhle byznyse fungovat!

22
petra
Reagovat

ahoj,jsem z Jihlavy a musím s váma naprosto souhlasit!Obávám se,že Fialům už nepomůže vůbec nic!A stím pivem máte pravdu,máme tady pivovar a skoro v žádné hospodě se u nás netočí,je to velká škoda!Ono by jim to možná i vydělávalo,kdyby si nemastil personál svoje kapsy:-((((

23
honza
Reagovat

Suníčko-jo ježek je prej výbornej,sám jsem ho,ale ještě nepil.

24
Naďa
Reagovat

Mrzi me ze jsem to nevidela, ovsem nic to nemeni na tom, ze jsem uz leta presvedcena, ze Radnicni restaurace byla jedna z nejhorsich v Jihlave uz jen co se obsluhy tyka..jidlo jsem si tam nikdy nedavala radsi,slysela jsem o tom svoje. Jen doufam, ze ta protivna obsluha,co tam vzdy byla, uz si v tomhle oboru neskrtne..

25
RadstaR
Reagovat

Taky jsem nejak nepobral, proc tam bylo tolik kucharu. Nikdo to nevysvetlil. Restaurace nevypada nejaka extra velka. Jinak klasicka ukazka „mladeho“ kolektivu a neschopnych majitelu, kdy si zamestnanci delaji co chteji a majitelum je to jedno.

26
fb
Reagovat

Ranicni restaurace tady u nas v Jihlave opravdu ma velmi, velmi spatnou povest a lidi co to znaji jodu radsi jinam, vcetne me. Nehodlam tam chodit ani ted. Holt neschopnost majitelu udleat si poradek …

27
LadyXL
Reagovat

A pivo Bernard, Krušovice se tam docela pijou a taky Pelhřimov…

28
viki
Reagovat

Tak z tohodle dílu mi přišlo, že páni kuchaři se zasekli v „učňákových“ letech, prdelky, cigárko, držkování na všechny, vyhodila bych tak 3 a nechala tam jen dva. Tohkle bylo k pláči, číšníci taky namachrovaný a držkatý až hrůza a majitelé těch mi už ani líto nebylo, byla to jejich blbost:-( Celkově mi ten podnik přišel takovej zamaštěnej, zastaralej, přesně jak řekl Zdenda: „Tady Husák přestříhl pásku předevčírem:-DD“

29
Anonymní
Reagovat

tak to byl hnus! já bych ty číšníky vyrazil na hodinu! smradi. takova ostuda. doufam že tuto odpornou restauraci brzo zavrou a lidem dojde ze tam vari …. nechci byt sprosty.

30
loliii
Reagovat

Mně říct personál, že jsem jejich problém a vyhulovat mi tam v kuchyni, tak letí, že se zastaví, až u okraje Jihlavy. Na co sakra Fialovi drželi 5 kuchařů, když jsou v mínusu? Zredukovat je na 3 a hned ušetří, navíc když tam stejně nikdo nechodí… Vždycky, když majitelé brečí do kamer, že mají v kuchyni neschopné lidi, kteří si vždy prosadí svou a flákají se, tak si říkám: proč si držet veš v kožichu? Kdo nevaří s chutí a rád, tomu týden s šéfíkem nepomůže… A k Ježkovi, no mě a mému okolí teda nejede, ale lokální pivovary by se podporovat měly :)

31
Ifa
Reagovat

http://ahaonline.cz/cz/zajimavosti/46293/radnicni-restaurace-v-jihlave—hrozba-vypovedi!-majitele:-snad-pohlreich-pomuze!/

Měla jsem pocit, že Zdeněk v tomto díle ne úplně správně vyslovil ratatouille.

Jinak manžel se chtěl o víkendu dvakrát najíst v restauraci Bohemia v Dubí (jednou v pátek v poledne a pak v sobotu navečer). Hospoda byla úplně plná, parkoviště taky, takže odjel s nepořízenou, protože nebylo vůbec kam si sednout. Rezervaci neměl.

32
Maxx
Reagovat

Ifa: Já myslim, že to Zdeněk řekl naschvál chybně, protože on rád nazývá jídla podle sebe: žampíky, jižule apod. On moc dobře ví, jak se to říká ;-)

33
Ifa
Reagovat

Jo, tak to jo. Vím, že právě kdysi kritizovali Babicu, že to ani neumí vyslovit :-)

Koukala jsem na vyhlášení Týtý a při několika záběrech do publika byl vidět i Zdeněk. Tvářil se pokaždé jako kyselá okurka :-) Asi se moc nebavil. Škoda že ho nezvolili objevem roku.

34
Jana
Reagovat

To Ifa: Také jsem se dívala na TýTý a souhlasím, že Zdeněk nevypadal moc pobaveně. Spíš vážně až otráveně. Čekala jsem, co by říkal, když by ho zvolili…bohužel se tak nestalo.

Přidat komentář