Panáček v reality show

Ano, šéfe (1.10.) restaurace Sametová / V Podloubí, Praha (rekap)

4. Říjen 2015 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=11258 w=615]
Zdá se, že štáb pořadu Ano, šéfe! se rozhodl v této sezóně prezentovat výběr těch nejbizarnějších záležitostí. Škoda jen mnoha nedotažeností, protože i tento díl mohl být ještě zajímavější, kdyby mu tvůrci věnovali o něco více péče z hlediska investigativy. Protože díl “Sametová restaurace / V podloubí” si zasloužil trochu hlubší pátrání a šťourání ve všech těch prapodivnostech, které se kolem restaurace děly při vysílání i dlouho po něm.

Než se dostanu k jádru, nejdřív jako tradičně vyplísním štáb, že jsme se opět na začátku nedozvěděli, proč majitel hospody Zdeňka vůbec pozval. Zdeněk dorazil a ihned začal s kritikou, aniž by se divák dozvěděl, co přesně hospodu trápí. Protože retro výzdoba vůbec nemuselo být to, co stálo za neúspěchem podniku. Totiž – Sametová restaurace se nacházela v těsné blízkosti místa, kde v listopadu 1989 dostali studenti na budku od bandy fízlů. Provozovatel restaurace proto celý podnik ladil v retro duchu a připomínal tuto událost.

Sametovka? Proč ne?

Zde absolutně nemůžu souhlasit se Zdeňkem, že sem tato výzdoba nepatří. Naopak, listopad připomínající výzdoba nepatří kamkoli jinam, ale přímo na tomto místě to dávalo smysl. Rovněž název byl povedený. Podnik měl originální jméno, s žádným jiným jste si ho nemohli splést, Sametová restaurace či zkráceně Sametovka je název, který by bez problémů fungoval, kdyby tomu samozřejmě odpovídala i kvalita kuchyně, chování servisu a především chování provozovatele. Na této restauraci bylo potřeba změnit téměř vše, ale trvám na tom, že změna názvu byla velkou chybou. Navíc na tak obyčejný a zaměnitelný název, jako je “V podloubí”. Horší už by bylo jen “Na růžku.” Koneckonců, ten interiér mohl zmizet i bez změny názvu. Proč by se restaurace na Národní třídě nemohla jmenovat Sametová?

Fluktuace byla až sekundárním problémem

Už krátce po příchodu Zdeňka se ukázalo, co je hlavním problémem restaurace. Sekundárně to byla obrovská fluktuace zaměstnanců, kteří se střídali po několika měsících či dokonce jen týdnech, primárně to byl fakt, že provozovatel restaurace Martin Rhein byl überkokot (minulý čas berte s rezervou, lidé tohoto typu se nemění). Přesně ten typ podnikatele, který slovu “podnikatel” svým chováním ubližuje a diskredituje ho. Přesně ten typ napřesdržku, který má bambilion keců a výmluv a pak není ochotný dát pár tisícovek do zboží nebo zaplatit výplatu někomu, kdo u něj pracoval nonstop bez víkendů a bez odpočinku. Přesně ten typ, který vám všechno odkýve se slovy “určitě, jasně, není problém” a přitom na úrodnou půdu u něj nepadá lautr nic. Přesně ten, který dře z mizerně (či vůbec) placených zaměstnanců kůži, ale v zápětí sehrává hereckou etudu na téma “ach, jak jsem znavený a utahaný, sotva se držím na nohou”.

Diletantské vedení nemohlo vést k ničemu kvalitnímu, kuchař Lukáš byl na hranici zhroucení, servis byl neinformovaný, jídelní lístek plný nesmyslů a zejména pak plný věcí, které vůbec nebyly k dispozici. Provozní házel vinu na majitele (majitelem myslím pana Rheina, i když papírově je leccos jinak, jak popíšu později), majitel na provozního, personál se přikláněl k tomu, že chyba je především v majiteli. Ten situaci vyřešil tak, že jeden den povolal do akce novou provozní a další den starého provozního na hodinu vyrazil.

Petr si nedal poradit

Retro interiér restaurace zmizel velmi rychle, v kuchyni se objevil méně opotřebovaný kuchař Petr, kterému Zdeněk dobře radil, aby z této špeluňky zmizel, neboť má na víc. Petr to odkýval – a jak se ukázalo později při kontrolní návštěvě, v podniku zůstal. Patrně na něj kecy a sliby pana majitele zabraly. Ovšem neříkejme hop, ještě se tu teprve bude skákat.

Role nové paní provozní Anny Tlusté je poněkud záhadná, neboť majitel jí chvíli vyká, chvíli tyká, chvíli to vypadá, že je mezi nimi vztah více než jen formálně-pracovní, ale investigativci z Panáčka, jak můžete číst v diskuzi pod tímto článkem, vypátrali, že paní provozní později žalovala společnost, která restauraci provozuje a chtěla ji poslat do insolvence. K žádosti se přidává i kuchař jménem Petr – pravděpodobně ten, kterého jsme viděli v pořadu a který si nedal poradit včas. Divák bohužel nic z tohoto neví a přijde mi to jako obrovská chyba štábu – tolik zajímavého materiálu, z toho občas Gordon Ramsay vyvaří třeba i dvojdíl.

Investigativci by bodli

Kolem pořadu Ano, šéfe! existuje poměrně nadšená komunita fanoušků. Je škoda, že toho Prima nijak nevyužívá a nezorganizuje třeba jakousi nadšeneckou pracovní skupinu, která by kolem těch restaurací provedla podobnou investigativu, jakou vidíte v komentářích pod článkem. Když už na to nemá štáb člověka, který by podobné věci vyhledal a nabídl divákům alespoň jako bonus na webu pořadu, mohl by zapojit srdcaře, kteří by to udělali v rámci svého hobby. Protože je škoda, když se diváci v televizi dívají na pořad a přitom netuší, že se dívají třeba na půl roku starý stav, který už dnes neplatí.

Prostě nezaplatí a smlouvou si můžete vytřít…

Ale zpět do Sameťárny… vlastně do Podloubí. Zdeněk se po čase (opět nespecifikováno, po jak dlouhém) vrací do restaurace, kromě kuchaře Petra tam z personálu nezbyl nikdo, nejdéle sloužící číšník je tam šest dní a kamera je svědkem i třem lidem, kteří si přišli pro dlouho slibovanou a dlouho neobdrženou výplatu. Od pana Rheina se jeden (kuchař Lukáš) dozvěděl, že peníze za pár dní dostane, druhý (servírka) že výplatní termín uvedený ve smlouvě napsal provozní a pan Rhein to považuje za neplatné, no a třetí, nervní kuchař Karlos dal málem Rheinovi po čuni, což je velká škoda, že se nestalo, a je velká škoda, že se to nestalo už dávno a že se to nestává den co den, protože si myslím, že jedině důsledné fyzické tresty by v některých pseudopodnikatelích dokázaly nastartovat tu potřebnou změnu.

Zdeněk opouští Podloubí a ve tváři má vepsaný výraz “chce se mi blejt”. Závěrečný titulek dodává, že kuchař Lukáš neobdržel výplatu (tu, co mu měla přijít za pár dní) ani dva měsíce po natáčení. Kuchař, který v tom podniku dělal několik týdnů nonstop (bez jakéhokoli volna) dvanáctky.

Záhadný majitel

Těžko říci, co ta hospoda vlastně byla zač. Martin Rhein vystupoval jako majitel, ve skutečnosti byla ale provozovatelem společnost Rudolfa Haunera, který se v pořadu neobjevil, a v jehož firmě Fresh Restaurants s.r.o. Rhein jako společník nefiguruje. Totéž se týká jeho další restaurace U Kroužků, bývalé Los Banditos. Mimochodem, Haunerova společnost namířila 2.října 2015 do likvidace, restaurace V Podloubí skončila už dříve, slevomatové kupóny po ní začala vyřizovat restaurace U Kroužků a ta, předpokládám, také skončila nebo co nevidět skončí.

Oba podniky, jak Sametová restaurace/V podloubí, tak U Kroužků/Los Banditos, byly dlouhou dobu stálicí nabídek všech možných slevomatů. Což je vždy znamením toho, že podnik je buď naprosto v hýždích, nebo že jde o prádelnu špinavých peněz, kde o prosperitu podniku vůbec nejde (a kde se proto neplatí zaměstnancům a co měsíc se nabírají noví hejlové, aby měsíc zadarmo dřeli).

Škoda, že pořad v tomto směru nejde alespoň trochu do hloubky, pro diváky by to bylo poučnější, kdyby se jen tak neklouzalo po povrchu a po tom méně podstatném. Ale každopádně je dobře, když se ukazuje, jak někdy vypadá jednání se zaměstnanci a že to nejlepší, co někdy mohou zaměstnanci udělat, je otočit se ve dveřích a nikdy pro takové gaunery nedělat.

 

Související články

Scalex

Miluju reality a talentové show a Panáček je jednoznačně nejvýznamnějším médiem u nás, které se tomuto žánru věnuje. Takže je jasné, že jsem se sem musel nakýblovat. Nejraději mám pěvecké soutěže, kontejnerovky a kuchařské show. Nenávidím blbce a sport.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 40
Reagovat

Tak tady se těším fakt na rekap. Tohle bylo skutečně šťavnatá záležitost. A „kuchař“ Carlos, tomu dal na konci skutečnou korunku.

2
Jirka
Reagovat

Jak je vidět, tak i v Praze jsou „podnikatelé“ v mercedecích“ Já restauraci vůbec neznal. Na Národní radši restauraci nenavštěvuji. Mám své oblíběné pravé Italské, kam se Vracím. Toho majitele a provozní by chtělo za *** a *** pověsit do ledničky, protože kvůli ním je o dost víc lidí v depresi. Jestli já budu provozovat restauraci, tak takhle ne. Radši, ať jsou kuchaři a servírky spokojený, než aby se se mnou soudili a hádali se o peníze, které jsem ukradl. Asi jsem bohužel jeden z mála lidi, kreří, když něco dělají, tak to dělají férově…

Reagovat

Podařené, paní Tlustá, v TV ještě stojící za majitelem, nakonec na firmu podala insolvenční návrh.

http://www.isir.info/isir/spis/166357/A/FRESH-RESTAURANT-s.r.o

4
okkvp
Reagovat

@SUNíčko: mrštit něco do ksichtu jsem měla chuť panu „podnikateli“ chuť už po 10 vteřinách, co jsem jej viděla – šiš to je týpek. Ona tedy i Anička je zřejmě čiperně schopná manažerka, ale nevim jestli sis ji nespletl

Pan restauratér v tom ale asi umí chodit http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pohladit-si-Havla-potezkat-pendrek-Sametova-restaurace-chce-pripomenout-euforii-Listopadu-284201

5
okkvp
Reagovat

Kromě Sametového Podloubí provozuje i podnik, který co rok dva mění jména U Kroužků/Los Banditos – ovšem dohledat jej v nějakém rejsříku jako (spolu)majitele se mi tedy nezadařilo.

6
Radek aka SUNíčko
Reagovat

@okkvp: spletl v čem? Jinak mně se hodně líbila majitelova herecká role „já už fakt nemohu, jsem vyčerpaný, sotva jsem sem došel“, kterou sehrál několikrát během dílu :-)

7
Kominík
Reagovat

Majitel byl celkem sympaťák. Ale ten personál byl teda šílenej.

8
okkvp
Reagovat

@Radek aka SUNíčko: aha asi nepleteš (už jsem cosi dohledala), já jen, že z obou rejstříků na mě lezly dost jiné informace (ale v tom je možná ten fígl)

9
Radek aka SUNíčko
Reagovat

@Kominík: Sympaťák? Maximálně od pohledu, ale jinak se pořád jen litoval, jak je na pokraji zhroucení. Přitom on je majitel, on je šéf, on neplatil zaměstnancům mzdu a jak mu správně Pohlreich řekl, on se rozhodl podnikat.

10
Scalex
Reagovat

@Kominík: Majitel byl celkem hajzl. A to ještě pozor na to slůvko „byl“ – on pořád někde je a podniká a pravděpodobně zaměstnává lidi. A nemyslím, že by se jako mávnutím kouzelného proutku změnil v čestného platícího člověka.

11
okkvp
Reagovat

Ovšem úředního majitele jsme v tv vůbec neviděli, tím je jistý osmadvacetiletý maník z Krupky. Rhein je bůhvíco

12
mekele
Reagovat

„komunita fanoušků. Je škoda, že toho Prima nijak nevyužívá“
Bohuzel, „vyuziva“. Cela skupina je primo zahlcena reklamou na nesouvisejici nesmysly. Prima nema nejmensi poneti jak s komunitou citlive spolu/pracovat.

13
Scalex
Reagovat

@mekele: já to myslel spíš ve smyslu interní spolupráce. Vytvořit si jádro několika (několika desítek) lidí, kteří by spolupracovali už v době tvorby toho dílu. Podobně, jako když se třeba shánějí lidi na zátěžový test nebo na kompars do TV estrád a soutěží. Tihle fanoušci by dostali možnost vidět syrový natočený materiál a měli by třeba 14 dní na to, aby dohledali různé vazby, prohledali registry s veřejnými informacemi, pátrali na vlastní pěst – a výsledky jejich investigace by se pak použily do hotového dílu.

Protože třeba v případě tohoto podniku jsou ty věci okolo docela zajímavé. Ten další podnik, který také vedli od desíti k pěti, nejasná úloha pana Rheina i pana Haunera (kdo je vlastně majitel? Není to pan Rhein a není Hauner nějaký nastrčený týpek, na kterého je psané eseróčko? Nebo je Hauner big boss v pozadí a Rhein je jeho zaměstnanec? Každopádně provozní Anička žalovala Haunerovu společnost.), zkrátka je tam spousta vedlejších příběhových větví, které by stálo za to prozkoumat, ale je to práce, kterou by televize nemohla adekvátně zaplatit (už takhle je vidět, jak zoufale přiškrcený rozpočet tenhle pořad má, a to je to jedna z primáckých bomb).

V zahraničí to tak u řady pořadů funguje, a ostatně obdobně fungují i fanouškovské překladatelské komunity. Když televize dovede pracovat se srdcaři a loajálními fanoušky a umí je správně odměnit, může z nich s velmi malými náklady hodně vytěžit.

14
A já odkud pana " majitele " znám
Reagovat

A ten primitiv hraje v Praze amatérský fotbal, malou kopanou – Hanspaulskou ligu, tam jsem měl tu smůlu se s ním potkat. No inu, jak i v pořadu, tak i ve sportu, totální prase a primitiv, což zde mohu bez zapírání a nějaké zášti, potvrdit.

15
Ludmila
Reagovat

No majitel na přesdržku, ale jinak souhlas, nepochopila jsem přejmenování a vyhození původní výzdoby, tohle mne u Zdendy štve, líbí se mi vystajlované restaurace, jako třeba Zdendova, ale mám i ráda restaurace, kde jsou staré žehličky a podobné věci, takový interiér je pro mne zapamatovatelný a tady prostě výzdoba s místem i pojmenováním souzněla. Vyhazov výzdoby a přejmenování v podstatě udělalo z téhle restaurace zcela běžnou nezapamatovatelnou restauraci.

16
Kamila
Reagovat

Právěže ty věci vyházel zcela záměrně a dobře udělal. Stylová restaurace má na toto právo (což není tento případ). NIcméně restaurace, kde nic nefunguje, (vaření, kvalita jídla, obsluha, výplaty, platby za suroviny), si prostě jakkoli parazitovat, ano uvádím slovo parazitovat, na této události nezaslouží. Protože oni nic jiného nedělali, než že parazitovali na události „sametové revoluce“, na osobě Václava Havla, atd. Tato tématika ve spojení se stavem restaurace znamenala ve výsledku „nechutný kýč“. Takže změna interiéru pomohla ukázat, že se restaurace změnila, že to není lákadlo na turisty, ale že chtějí především kvalitně vařit.
Což se ale s osobou majitele nepotvrdilo, protože ten má zájem akorát okrádat lidi na nevyplacených výplatách, viz opakované výhozy kompletního personálu, kde ten personál prostě nemohl nic dělat (pokud jim někdo záměrně nekupoval suroviny a pak házel vinu na ně, nebo když nakoupil svinstvo). Ti lidé se nejspíš ve strachu o výplaty báli pípnout.
Zloděj je zloděj a zlodějem zůstane.

17
anonymous
Reagovat

@Scalex: Jako kdyby sis nepamatoval (nebo kdybyste si nepamatoval) vztah VV4 vs. Prima vs. štáb vs. fanynky/fanoušci (ať už VV, nebo RS obecně) – a že byl tehdy i Panáček přetíženej (a to i při snažení se přemístit ho na jinej server), a tisíce diskuzních příspěvků pod každym dnem.
A nebo Tvůj (Váš) vztah s tehdejším štábem, při nabídce (pamatuju si to dobře?) mu s čímkoliv pomoct…
Pro Primu jsou patrně fan* nepotřebný zboží, se kterym se nejedná a nediskutuje. Ano, navenek „posílejte informace o xy“, „navrhujte úkoly/tresty… xy“, ale my z toho stejně použijeme naprostý minimum, jestli vůbec něco, a stejně si budeme dělat jenom to co budeme chtít.
A navíc bych se velmi velmi podivoval, kdyby zrovna u týhle komedie a divadla (už jenom po tom, co vyšlo najevo, jak se i tady – jako patrně asi ve všech pořadech – s těma sestřihama manipuluje, aby z toho vyšlo to, co kdo z toho chce mít, a mělo z toho vyznít – viz ostatně Tvůj/Váš rekap z „American Grill Bar Restaurant“ – a ostatně i třeba u Markízy ohledně teď Farmy 6, atd. apod.) nechali někoho z veřejnosti (resp. z tý, co by se s tim neobávala podělit dále) ještě víc vidět pod pokličku, a dokonce do jakejchkoliv RAW materiálů!

18
Ludmila
Reagovat

@Kamila: Ano tahle restaurace na odkazu parazitovala, nicméně právě ta změna interieru a názvu z ní udělala naprosto nepoužritelný podnik jako mnoho dalších, protože na kvalitě jídal se tady nestavělo

19
Ludmila
Reagovat

@anonymous: Přesně, oni spolupráci z jejich pohledu nepotřebují, potřebují svůj scénář, bylo by super, kdyby došlo k fanouškovské spolupráci, pořad by získal větší autentičnost, škoda, že si to tvůrci neuvědomují

20
Petr
Reagovat

Ludmila [18]: a na čem by měla restaurace (hlavní prvopočáteční činnost výroba jídla pití a jeho podávání), jako měla stavět? Na hromadě hoven a vykrádání historické události, historické osobnosti, nebo kohokoliv, kdo je mrtvý, nikdo nevlastní autorská práva a tak se na něm(tom, onom) dá svévolně parazitovat? Ok, tak tam bychom se nepotkali.

21
Ludmila
Reagovat

@Petr: Samozřejmě, že restaurace by měla stavět hlavně na kvalitě jídel, jenže tady se na kvalitě stavět nedalo, samozřejmě, že to nechválím nicméně, pokud nedokáže podnik nalákat na dobré jídlo, navíc se díky inrteriéru stane zcela běžnou restaurací, je to cesta do finančního pekla. Samozřejmě, že jako uživatel chci dobrou kuchyň, ale pokud se jako turista zatoulám do tamějších končin, prvoplánově vím prd jestli je tam dobrá kuchyně. tématický interiér mě může nalákat a pak třeba odejdu zklamaná, o tom mluvím, i kdyby tam byla dobrá kuchyně, pokud vedle sebe budou podniky s dobrou kuchyní a jeden z nich navíc díky interiéru se bude odlišovat, tak si samozřejmě vyberu podnik, který je podle mne zapamatovatelnější, nicméně tahle restaurace měla nakročeno a asi si zasloužila zkončit. Jen jsem chtěla říct, že měnění interiéru, aby hospoda vypadala jako 100 dalších nechápu (jakožto uživatel). Když jdu někam kde to neznám:
1. vypadá to tady jinak než další sterilní restaurace
2. je tady čisto
3. nesmrdí to tady
No a pak si sednu a zjistím jestli je tam jídlo poživatelný

22
Ludmila
Reagovat

No a když zjistím, že jídlo za nic nestojí naštvu se, už tam nepáchnu a všemožně rozhlásím, že to tam nestojí za nic. Nicméně potřebuju nějaký prvotní impuls, abych do té hospody vlezla, musí mě nejdřív zaujmout.

23
okkvp
Reagovat

@Ludmila: touha odlišovat se od konkurence výzdobou interiéru je jedním z nejrozšířenějších českých hospodských omylů. (a hned za tím následuje kreativita v nádobí)

24
Ludmila
Reagovat

@okkvp: samozřejmě máš pravdu, ale jak říkám, pokud vlezu někam, kde to neznám, první věc je jestli mne zaujme interiér, pokud to pak nestojí za nic, už tam nepáchnu, ale to prostě zjistím až později

25
Petr
Reagovat

Já zase půjdu pokaždé raději do kultivované, decentní a čisté restaurace, než do pouťové atrakce. Na někoho to ale evidentně zabere. Další věc je, že je v zdejší džungli, kde restaurace dělají i lidi úplně mimo obor (občas i kuchaře) a prostě se to považuje za „standart v ČR“, tak je opravdu lepší hledat jakékoli reference dopředu a vybírat si, než jít „někam na blind“ a pak se nestačit divit :-D

26
Ludmila
Reagovat

@Petr: tak tzv.kultivovaná, decentní a čistá restaurace může být navoněná bída jako nábytek z IKEI. Mám ráda staré věci, takže mne není těžké na takový dobový interiér dostat, varováním obvykle bývá vůně. Nicméně mám ráda i špeluňky, které ve mně vyvolávají vzpomínku na staré nádražní restaurace. Mám to tak is domy. Mám ráda historii.Pokud jde o reference dopředu, já když cestuju, nemám rád plánování, ráda se nechávám překvapit, ale je pravda, že díky tomuhle pořadu je pár restaurací, které bych i plánovaně navštívila.

27
Ludmila
Reagovat

Přeskočila bych z interiéru na prezentaci jídla. Vzpomínám, když jsem před hodně lety poprvé v jedné velmi zajimavé restauraci viděla polévku v bochníku chleba. Byla jsem nadšená, jak to vypadá rustikálně. Po vlastní zkušenosti s témhle podáváním jsem názor změnila. Je to pěkné na oko, ale absolutně nepraktické.

28
Lenka ☺
Reagovat

Mohu poprosit o odkaz na tenhle díl? Děkuji.
(nedaří se mi ho najít :-)

29
Scalex
Reagovat

@Kamila: Takhle – je pravdou, že tahle restaurace na té sametové revoluci parazitovala a nezasloužila si to. Ale já to bral spíš obecně – Zdeněk kritizoval nostalgii v restauracích a já s ním nemohu souhlasit. Viz celý koncept podniků Lokál – velmi úspěšný. Jak říkám, udělat na Národní třídě Sametovou restauraci dává smysl. Tam ano, nikde jinde. To, že ji tam provozovalo gastronomické hovado, je věc druhá. 8^)

31
Lenka ☺
Reagovat

@SUNíčko: děkuju!

33
Jiří Jedlička
Reagovat

P.Pohlreich natočil zatím nejlepší díl Ano,šéfe! Ten konec jsem viděl několikrát, jak dal tomu zmetkovi šilhavýmu a prolhanýmu čočku. Jen tak dál, takoví šmejdi, kteří okrádají personál a potažmo hosty by měli být zveřejňováni aby si již nikde neškrtli. A husa provozní lezoucí majiteli někam – to je taky blbka.

34
Martin
Reagovat

V jednom dílu si majitel svou restauraci vyzdobil jako čarodějnické doupě… všude měl lebky, kosti, hady, loutky čarodějnic. Co ale neměl, byli hosti a tržby. Zdeněk mu dal jednoduchou radu – nestav pozlátko nad podstatu. Měl naprostou pravdu. Když jdu do restaurace, tak si sice všímám toho, jak vypadá interiér, ale rozhodně nezůstanu stát omráčen brněním nebo pirátskou lodí. Možná si pomyslím něco o vkusu nebo nevkusu, ale význam tomu nepřikládám, protože tam přece nejdu očumovat prostředí. Pokud jídlo bude dobré a obsluha profesionální, pak přejdu i trapnou dekoraci a klidně tam zase zajdu, i kdyby tam měli nadživotní sochu Rákosníčka.

35
Firstadam
Reagovat

Hodlám jít pana majitele zabít. Mně osobně proved pouze to, že jsem se na něco tak odporného musel ze zvědavosti koukat. Kdo půjde se mnou?

36
Petr
Reagovat

Paní Ludmila je tedy jednoznačně v minoritě se svým hloupým názorem, jen ho musí, jak vidno všude roztrubovat. Restaurace = zjednodušeně řečeno, v první řadě, dostat za peníze „najíst a napít“, ve kvalitě, jakou si kdo zaslouží :-D, vše ostatní je tomuto pak dále podřízeno.

37
Petr
Reagovat

[Ludmila]: Jinak ještě dodám, že zřejmě nerozumíte významu slova „navoněná bída“, protože to je přesně to, čím se označují vyzdobené restaurace, kde se o kvalitě jídla „raději“ nemluví. Pak už je zbytečné komentovat co jste kde viděla, viz „polévka v chlebu“, větší blbost a plýtvání jsem dosud v životě neslyšel/neviděl. Viděl jsem hada běžet, mouchu chcát za letu a koně metat salta, … … … to vás asi taky nezajímá a nijak se to k tomu nevztahuje, že:-D

38
Ludmila
Reagovat

@Petr: No a Vás nejspíš ve škole zapomněli naučit, jak porozumět psanému textu? Já snad někde psala, že nechci za své peníze dobré jídlo?

39
robert
Reagovat

jseš narcis, nebo se to o tobě jen říká?

40
Hakuba
Reagovat

Martin Rhein je podvodník. Pokud Vás také podvedl a máte zájem se přřidat k trestnímu oznámení tak mě prosím kontaktujte na e-mail: hakuba@email.cz

Přidat komentář