Panáček v reality show

Ano, šéfe! 2018 (3.9.) – restaurace Vídeň – Luže (rekap)

8. Září 2018 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

ano-sefe-2018-restaurace-viden-luze-01
Tentokrát Zdeněk Pohlreich vyrazil do Luže do restaurace nazvané Vídeň, která je součástí stejnojmenného hotelu. Ano, ta pravá rakouská Vídeň je 250 kilometrů daleko, ale koho by to trápilo. Majitel hotelu je Čech, co se tam odstěhoval a tak si hotel včetně restaurace pojmenoval po Vídni. Lidé jsou různí. A o čem tedy Ano, šéfe bylo tentokrát?

Kuchař padělatel

Možná se pletu, ale nějak jsem v tomto díle Ano, šéfe nepostřehl, proč tam Zdeněk vlastně přijel. Tedy, jaký problém daný podnik trápil. Stejně jako jsem moc nepobral, jestli kuchař Arnošt Petráň je v restauraci Vídeň jen v nájmu nebo jaký je vlastně jeho vztah k danému hotelu, který má nad stropem své restaurace. Co už no.

Kuchař a provozní v jedné osobě, Arnošt Petráň byl ústřední postavou dílu z Luže, kdy televizní štáb několikrát zmínil jeho kriminální minulost, která spočívala v padělání peněz. Za škodu 250 000 Kč dostal 5 let. Mimochodem lze na netu dohledat, že před pár lety se Arnošt potkal se Zdeňkem na kurzu v Pražském kulinářském institutu. To jen taková zajímavost.

Restaurace Vídeň – mexiko, mexiko

ano-sefe-2018-restaurace-viden-luze-02

Při prvním setkání Zdeňka s restaurací Vídeň se o ní dalo říci, že to byla naprosto tuctová hospoda se zcela tuctovou nabídkou, kterých je po republice stovky. Co jiného říci o podniku, kde vaří kdoví proč variace na mexické jídlo a do toho pár českých hotovek z polotovarů? Navíc interiér z přelomu 80. a 90. let. A přitom by stačilo tak málo a Zdeněk měl dobré rady.

Bohužel se jimi Arnošt moc neřídil a tak Vídeň na konci dílu žádnou výraznou proměnou neprošla. Pár drobností vylepšili, ale jinak je to pořád podnik, který navštívíte, protože jinde nebude místo či nic jiného nebude otevřené, ale cíleně sem pár desítek kilometrů nepojedete. Cíleně jako do U všech andělů z minulého dílu, která k tomu alespoň mě vybízela.

Oba podniky dostaly po 1 hvězdě (for s paděláním samolepky byl podařený), ale v mých očích tedy stejné rozhodně nejsou. Restauraci Vídeň bych nic nedal. Arnošt i jeho přítelkyně sympatičtí, ale to je asi tak vše.

Jak byste ohodnotili Vídeň v Luži vy?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!