Panáček v reality show

Ano, šéfe 2017 (27.2.) Westy Restaurant, Hodonín (video)

27. Únor 2017 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

ano-sefe-2017-westy-restaurant-hodonin
Z upoutávek se zdálo, že se tentokrát Zdeněk Pohlreich vydá v dalším díle Ano, šéfe opět za hranice a to do míst, kde se mluví německy, ale nebylo tomu tak. Tvůrci Ano, šéfe se Zdeňkem v čele se tentokrát vydali do moravského Hodonína, kde narazili na Westy Restaurant. Osamělý ostrůvek alpské gastronomie v tomto moravském městě, kde to už přes rok zkouší kuchař, který má za sebou 30 let praxe nedaleko Kutzbühelu. Proč se mu nedaří?

Westy restaurant, podnik na místě s rakovinou

Nějak tak tuším Zdeněk Pohlreich nazval místo, kde si manželský pár Ludwig a Jana Westermairovi otevřeli v Hodoníně svůj podnik. Proč to? Neb se zjistilo, že na daném místě se již vystřídalo více podniků a žádný výrazněji v Hodoníně a okolí neprorazil. A kdo tento díl Ano, šéfe viděl, tak asi bude souhlasit, že samotný dům i okolí restaurace bylo dle záběru v hrozném stavu. Něco na pomezí staveniště a parkoviště. Navíc totálně neoznačené, takže člověk musí skutečně vynaložit více energie na hledání této restaurace, než je běžně zvyklý.

Tady není Hodonín, tady je Rakousko

A i poté, co ji najde si říká, jestli je vlastně pro něj určená. Osobně třeba v Praze záměrně nenavštěvuji restaurace, které mají vnější cedule popsané anglicky, rusky či jiným jazykem. Zkrátka si řeknu, tento podnik je mířený na turisty, nikoliv pro domácí. Co přesně zamýšlel manželský pár tím, že tak často v menu i uvitání měli v němčině, netuším. Ano, pan Ludwig je Rakušák, ale fakt očekával hosty jen z Rakouska, Německa či ze Švýcar? Naštěstí jim tohle Zdeněk Pohlreich rozmluvil a při opakované návštěvě již bylo menu atd. české.

30 let praxe v Alpách, ale propagace nula

Celý problém Westy Restaurantu v Hodoníně bych viděl jen v umístění a zevnějšku podniku, ale i v tom, že i po roce fungování jim Zdeněk Pohlreich musel radit a v podstatě zajišťovat základní druhy propagace jejich živobytí. Takže během natáčení Ano, šéfe s manželi natočila rozhovor regionální televize, stejně tak vyšel rozhovor v místním radničním info plátku. Tedy věci, které je mohli propagovat již předtím, neb příběh Ludwiga a Jany Westermairových za reportáž určitě stojí. Jen povězte, kdo může říci, že má 30 let praxe v gastronomii a co více, byl rodinným kuchařem rodiny Swarovskich. Ano, té rodiny přes broušené sklo (objevil jsem díky dnešnímu dílu kolo, neb jsem dosud netušil, že zakladatel této firmy byl rozený Čech). K tomu příběh paní Jany, která se do Hodonína vrátila za svými nemocnými rodiči.

Jednoduše, propagaci svého podniku krutě podcenili, ale nejspíše vše zachrání svým vystupováním v Ano, šéfe, neb i já dostal chuť na jejich jídla. Škoda, že Hodonin je z Prahy tak daleko :-)) Tak snad jim ty 3 udělené hvězdy pomohou udržet podnik při životě ještě rok, dva či mnohem déle. A třeba za tu dobu rozšíří i otevírací dobu, i když mně bude asi stačit ten prodloužený pátek či sobota :-)

P.S.: ani tak samozřejmou věc, jako firemní zápis v Google mapách neměli, tak jsem požádal o jeho vytvoření. Ano, Tripadvisor mají, ale ten nemá, na rozdíl od vyhledávače Google, každý nainstalovaný :-) A mimochodem, je taky zvláštní, že ta restaurace nemá žádné své logo.

Související články

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
koc
Reagovat

Pěkné a až pojedu za dcerou, tak se rozhodně zastavím na něco na zub

2
Luke
Reagovat

Jeden z nejlepších dílů vůbec…Opravdu moc příjemní lidé a vynikající jídlo podle všeho…Radost do takové restaurace chodit…
Snad najdou vhodný prostor k přestěhování…moc jim to přeju

3
Radek aka SUNíčko
Reagovat

@Luke: Já moc nepochopil, proč si už na začátku nekoupili vlastní dům pro restauraci. Vypadalo dle jejich slov, že na to mají, tak proč být v nájmu a navíc s dosti neflexibilním majitelem, co nepochybně chce jen rýžovat nájem, ale investovat nula.

4
Ivca
Reagovat

Tak vam nevim…podle me je prostevidet,ze to reziruje a dela scenar Klusak. V prvnich seriich dekal Zdenda vtipky sam od sebe a pusobilo to naprosto prirozene,ted jakoby ho Klusak dotahl pred kameru a rekl „Zdendoooo mame to nejaky „prazdny“,tak az reknu „akce“ tak ty udelas nejakej vtipek,ju??“ a podle Zdendova vyrazu,ktery ma po vetsinu natoceneho dilu,ho to ani jeho uzmoc nebavi…

Reagovat

Tak marketing skrz Ano, šéfe se jim podařil. Snad budou i nadále vařit tak skvěle, jako když tam byl Zdenek. Přidal jsem k rekapu odkaz na tento článek z Hodonína http://www.denik.cz/regiony/ano-sefe-v-hodonine-do-restaurace-westy-miri-davy-20170302.html

Přidat komentář