Panáček v reality show

Ano, šéfe 2017 (20. 2.): Pod Lesem, Jílovište

21. Únor 2017 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

ano-sefe-2017-pod-lesem-jilovisteVe včerejším díle sedmé série Ano, šéfe se Zdeněk Pohlreich v podstatě nikam nevydal, neb restaurace Pod Lesem, které byl věnovaný tento díl, byla na jeho domácím hřišti. Nachází se totiž na okraji Prahy v městečku Jíloviště, kde Zdeněk a i pár dalších významnějších osob českých žije. Co více, Zdeněk do restaurace Pod Lesem i sám sem tam zavítá. A jaký tedy bylo Ano, šéfe na hřišti samotného šéfa?

Pod Lesem si dělá TV reklamu

Problém podniku Pod Lesem spočívá v tom, že do něj chodí málo lidí. Ok. Takových už bylo v Ano, šéfe více, ale tento se liší tím, že jim nelze nic ohledně vaření vytknout, neb kuchyni šéfuje kuchař Zdeňkových kvalit, který před touto štací v Jílovišti (restauraci spoluvlastní) vařil v pražském Obecním domě a tam, to si řekněme na rovinu, nevaří jen tak každý hejsek.

Bohužel restaurace si nezískala, hlavně kvůli vysokým cenám, srdce několika stovek místních obyvatel a strávníci ze zbytku světa o ni ještě neví. Tedy vlastně, po včerejším odvysílání Ano, šéfe již ano. Zkrátka, nelze se zbavit dojmu, že v Ano, šéfe účinkuje jen kvůli zvýšení povědomí o své existenci. A popravdě, já si tam nejspíše někdy v blízké době asi cestu udělám a nějak ty komické bílé divadelní rukavičky číšníků přežiji, i ty nic moc povedené malby v interiéru. Zkrátka, jídla ze včerejšího dílu ve mě jistou zvědavost na ochutnání vzbudila, což byl tipuji hlavní cíl včerejšího Ano, šéfe. A tak jen doufám, že je k vidění i něco v okolí Jíloviště, neb po dobrém jídle se procházka na trávení jistě hodí.

Skvělý pohled Radia Wawe za kulisy natáčení

Před sepsáním dnešního pohledu na odvysílaný díl Ano, šéfe jsem narazil na článek z Radia Wawe, který nahlíží za kulisy natáčení dílu Pod Lesem z Jíloviště u Prahy, plus na závěr servíruje chutný rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem. Nechte si chutnat.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
Ludmila
Reagovat

Díl se mi líbil, určitě bych ráda ochutnala. rozhovor se Z.P. už méně, Cituji : O těch se tady ale nebavíme. Podívejte se, lidi v Čechách se mají zatím nejlíp, jak se kdy měli, nikdy se neměli líp, NIKDY. Všechny spotřebitelský ceny dosáhly hranice, která je srovnatelná se západní Evropou, stojí tady stejně benzín, voda, elektrika, za chvíli bude stát podobně bydlení…

No ale to je právě problém, lidé tu mají zároveň menší platy.

No jak kdo. Ne všichni, to je takový klišé.

Z.P. žije mimo realitu. I VŠ vzdělaní lidé nastupují za 15 tis., to je rozhodně méně, než třeba v Německu. Přitom je to skupina, co by měla tvořit střední třídu.

Pořad na něm stojí, umí to na kameru. Nicméně o ekonomický realitě střední třídy ví prd.

2
Luke
Reagovat

Tak musím říct, že se vůbec nedivím, že tam chodilo tak málo lidí.
A důvody ?
Jídlo kuchař vařil asi dobré, ale když to stojí hodně peněz tak předpokládám, že bude i adekvátní porce, což se říct nedá a rozhodně by mě tam už nikdo neviděl.
Za druhé mít na jídelníčku francouzské názvy a podle toho si vybírat…no…
Lidé mají rádi klasiku – kačenu, steaky….
A za třetí ty jejich rukavičky…noblesa…jako nic se nemá přehánět…
Restaurace je na vesnici…Jako nedokážu si představit, že by do této restaurace šla banda lidí posedět, pokecat a dobře se najíst…
Tato restaurace byla koncipována pro vyšší vrstvy a páry, což mně přijde na vesnici špatné…
Stačilo by opravdu dávat větší porce, změnit francouzské jídla na česká tradiční a ubrat trochu té noblesy a jsem přesvědčen, že by to vypadalo jinak…

3
SUNicko
Reagovat

@Luke: Já si myslím, že i tak mohou mít úspěch neb jsou kousek od Prahy, takže tam vyrazit v pěkném letním dni, proč ne. Jen fakt osekat to snobství v podobě rukaviček. Při tomto dílu jsem si vzpomněl na díl s nedalekou restaurací Fregatta. Dost podobný případ a nemyslím si, že by tam měli problém o lidi. Tedy, alespoň, když jsem tam byl na výletě.

4
Kečup
Reagovat

Kuchyně a obsluha na úrovni, dvě hvězdy už před natáčením, to bez debat. Ale interiér a přístup majitelky příšerný! Měnit nic nebude, proč taky, nájem má jistý.

Přidat komentář