Panáček v reality show

Ano, šéfe z American Grill Bar Restaurant, Mohelnice (rekapitulace)

17. Září 2015 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=11207 w=615]
Jeden z nejpodivnějších dílů Ano, šéfe! a zvláštní hra restaurace i štábu. Restaurace tvrdí, že pořad je silně zmanipulovaný, na jejich přístupu mi ale také leccos nesedělo. Pokud vás zajímá, jak tuto prapodivnou hru vidím já, čtěte dále.

17.9.2015 odvysílala televize Prima třetí díl šesté řady pořadu Ano, šéfe! Zdeněk Pohlreich se tentokrát vydal do Mohelnice najít restauraci Apollo. Když se majitelů restaurace zeptal, jak dlouho restaurace funguje, zazněla zvláštní odpověď: měsíc a půl. Když si uvědomím, jak dlouhé jsou obvykle čekací lhůty účastníků na to, až přijdou na řadu, přijde mi to podezřelé. Zdeněk se nad touto informací ale příliš nepozastavil, což vidím jako zásadní dramaturgické selhání. Nekonalo se ani posezení a rozbor všech chyb (nebo konalo, ale nebylo odvysíláno, což je pro mě z hlediska diváka totéž). Další chyba. Stačí se podívat na libovolný díl originální předlohy Gordona Ramsayho – vždy jsou na začátku odhaleny všechny chyby a jsou jasně pojmenovány. A pak se pracuje na jejich odstranění, jedna chyba za druhou. Zdeněk se ale omezuje jen na chytání se za pleš, mnutí si čela a očí a chmurný zamračený až zhnusený výraz. Ale to už mi jako divákovi nestačí. Chci slyšet jasný a pravdivý komentář: co je v restauraci špatně, kdo za to může a co se s tím dá dělat.

Nedá pokoj, až tam vleze

Už například úvodní etuda “Zdeněk nemůže najít vchod do restaurace” – proč nezaznělo jasné sdělení o špatném, nevyhovujícím značení? Proč kamera neukázala jasnější záběr, který by ještě lépe ilustroval, že zvenčí host těžko pozná, že je tam restaurace? Nemusí být přeci v každém záběru Zdeněk, někdy stačí jeho hlasový komentář a záběr může být klidně úplně odjinud. Mohlo být ukázáno, jak budova zdálky vypadá a kde by bylo vhodné umístit prvky, které hosta nanavigují do podniku.

Následuje vstup Zdeňka do restaurace a jeho neuvedení ke stolu. Ano, u nás se to uvádění bohužel moc nepraktikuje, ale tam, kde to přeci jen zavedli, si to pochvalují. Opět zde Zdeněk mohl říci, že pár slov od personálu by v tuto chvíli bylo vhodno – když už neuvádějí hosta ke stolu, tak alespoň pozdrav a výzva “sedněte si, kam je vám libo” mohla zaznít. Ovšem uvědomuju si i druhou stránku věci – Zdeňkův příchod se někdy natáčí i několik hodin po skutečném Zdeňkově příchodu do restaurace. Rozmisťují se kamery, kabely, mikrofony a pak se nakašíruje “překvapení” personálu ze Zdeňkova objevení se. Takže “nereakčnost” personálu může vycházet také z toho, že už se to natáčí po x-té. Personál nejsou profesionální herci, takže jim může připadat hloupé popáté zdravit Zdeňka.

Ksichtění není řešení

Zdeněk usedá ke stolu a ksichtí se a ksichtí se a ksichtí se. Ale opět není moc konkrétní. Je na něm vidět, že se mu interiér nelíbí, ale třeba já módě, vkusu a restauračním interiérům nerozumím a rád bych tedy slyšel, co všechno konkrétně je tam špatně. A nemusí to Zdeněk říkat jen tak do větru, může si k tomu sednout s majitelem a říkat to jemu.

Mezi tím vidíme problémy v kuchyni. Kuchař Honza je poněkud pomalejší a naprosto nezkušený, pomocná síla Veronika ho nemůže vystát a kuchyně vypadá jako značně nefunkční (v personálním smyslu). Jenže na sociálních sítích majitelé restaurace uvádějí, že v době natáčení měli k dispozici i další kuchaře, které prý televize poslala pryč z placu a že režisér trval na tom, že pokrm pro Zdeňka má vytvořit Honza, a to přesto, že si to majitelé nepřáli! Koneckonců, jídlo pro Zdeňka je jedna z nejdůležitějších věcí, která v první části pořadu přichází, takže není důvod pouštět k vaření nezkušeného neumětela.

Že by nikdo nezastavil výdej?

Chyba je tu zjevně na obou stranách barikády. Restaurace se měla tak přílišné manipulaci bránit, televizní štáb by si zase měl uvědomit, že realita je někdy dostatečně zábavná a není třeba jí za každou cenu pomáhat a přetvářet. Honza tedy vyrábí polosyrový burger a dává ho k výdeji. Pomocnice Veronika vidí, jak špatné to je, servírka také vidí, jak špatné to je, ale přesto dojde k výdeji. Mám z toho divný pocit a přijde mi, že kdyby tam nebyly kamery a režisér, tak ve skutečnosti k výdeji nedojde a burger bude předělán. Zde navíc všichni vědí, že jde o jídlo pro Zdeňka a pochybuju, že by s takovým klidem odnesli tak důležitý pokrm v tak nízké kvalitě. Kdyby to byli matláci, kteří by si té špatné kvality nevšimli, tak možná. Ale takto, kdy to neuniklo nikomu?

Se syrovým burgerem jsou konfrontováni i majitelé. A nemají snadnou pozici. Jejich vlažné chování ve mně opět posiluje dojem, že celé haló kolem syrového burgeru a kolem nešikovného kuchtíka je uměle vyvolané a oni nemají valnou chuť se na tom podílet, ale z nějakého důvodu – možná smluvní pokuta – se podílet musejí.

Exemplární trestání Honzy

Kuchtík Honza je exemplárně vyhozen a pozornost, která je mu v tomto pořadu věnována, je nadměrná. Zjevně zdravotně postižený Honza byl v restauraci všehovšudy asi tři dny. Pokud měl pořad něco řešit a inspirovat další majitele restaurací, tak Zdeněk mohl třeba říci, jakým způsobem on nabírá a testuje personál do svých restaurací. Co na kuchařích testuje a na čem odhalí jejich případnou nešikovnost. Bylo by to přínosnější než toto pasení se na trochu pomalejším klukovi.

Dále už to pokračuje tradičním způsobem. Zdeněk vyhází z jídelníčku mražená jídla a předvede, že z několika málo surovin lze vykouzlit mnoho různých kombinací. Naučí obsluhu vyrábět cibulové kroužky, které do té doby kupovali jako polotovar, vysvětlí správnou techniku pečení steaků i burgerů.

Změna jako mávnutím proutku

Uprostřed Zdeňkova pobytu dojde i k proměně designu a názvu restaurace (už to není Apollo, ale American Grill Bar Restaurant), lepí se fólie se současným designem na okna a dělají se další věci, které mě utvrzují v pocitu, že i restaurace nehraje úplně fér hru a že už má ve skutečnosti řadu změn v plánu a ukazuje je na kameru v rámci propagace nového pojetí hospody. Protože návrh designu a výroba fólií nějakou dobu trvá. Opravdu by mě zajímalo, jak to vlastně celé časově bylo. Kdy a v jaké fázi se majitelé na Primu obrátili a za jak dlouho tam Zdeněk přijel. Televize informacemi o datech šetří, v pořadu jsme mohli na mraženém masu vidět nápis 3.4.2015, čili víme, že dříve se pořad nenatáčel.

Po nepochopitelné odjezdové scénce s mávajícími mohelničáky se odehrává nepochopitelná scénka s jakousi místní reportérkou, kladoucí znovu přijedšímu Zdeňkovi nepochopitelně banální otázky a naprosto nereagující na vývoj rozhovoru.

Kam se ztratil provozní?

Návrat musel proběhnout nejdříve koncem června. Z restaurace zmizel původní provozní (což není nijak víc komentováno) a na toto místo nastoupila dcera jednoho z majitelů, v kuchyni nebyla k vidění pomocnice Veronika (a opět není řečeno, zda odešla, nebo zda jen aktuálně není v práci), kuchař Jakub už odmaturoval (tím máme dánu tu nejdřívější možnou dobu natáčení pořadu) a věnuje se vaření na plný úvazek, žádné další síly jsme v kuchyni neviděli a nepadla o nich žádná řeč, ač prý další kuchaři existují. Vaří se z čerstvého, chyb Zdeněk odhaluje relativně málo a jsou to spíše drobnosti. Restaurace získává jednu hvězdu a zakrátko nový web a nedávno i nový jídelní lístek (který by si zasloužil větší kontrast mezi pozadím a textem a větší pečlivost při korektuře).

No a já se po dokoukání cítím zklamaný, protože u šesté řady už bych očekával, že už bude pořad vypilovaný k dokonalosti. Místo toho se opakují už stokrát udělané chyby. A já se přestávám divit tomu, že dnešní majitelé různých restaurací páchají stále ty samé chyby, na které už bylo poukázáno v první sezóně Ano, šéfe, neboť ani štáb Ano, šéfe se nedokáže poučit ze svého vlastního pořadu.  Takže posílám jen vlídné poděkování hudebnímu dramaturgovi, nebo kdo to vybíral podkresovou hudbu, protože ten odvedl svoji práci výtečně.

A abych nevyčítal nekonstruktivně, tak tady je schéma pořadu tak, jak by měl vypadat a jak by mi udělal radost:

  • Ukázka toho, jak restaurace vypadá a funguje
  • Zdeňkův příjezd
  • Zdeňkův komentář k exteriéru restaurace
  • Zdeňkův komentář k interiéru restaurace
  • Posezení s majiteli a jejich názor na to, co a proč nefunguje
  • Zdeňkova ochutnávka jídel
  • Posezení s majiteli a detailní kritika jídel
  • Návštěva kuchyně, kontrola zázemí, skladu apod.
  • Zátěžový test
  • Posezení se zaměstnanci, vyhodnocení zátěžového testu
  • Zdeňkův detailní názor (podložený testem) na to, co a proč nefunguje
  • Zdeňkovy návrhy na změnu (design podniku, jídelní lístek, personální změny)
  • Okénko s tipem od Zdeňka (ukázka nějakého nového jídla nebo alespoň kuchařská rada typu “dělat ďolík v burgerovém masu”)
  • Test restaurace po alespoň částečné změně (kuchař zkouší jídlo doporučené Zdeňkem)
  • Návrat na místo činu NEJDŘÍVE po dvou měsících
  • SLEPÝ TEST! (restaurace netuší, že rozsáhlá objednávka je ve skutečnosti pro Zdeňka a netuší, že se ten den chystá Zdeňkova návštěva)
  • Zdeňkův komentář k jídlům, o nichž personál nevěděl, že jsou pro něj
  • Zdeňkova návštěva kuchyně, letmá kontrola zázemí
  • Posezení s majiteli, rozbor toho, zda dochází ke zlepšení situace
  • Posezení se zaměstnanci, vyhodnocení všech změn a toho, jak to nyní běží
  • Zhodnocení toho, jak to bylo před změnou a jak po změně, stručná rekapitulace
  • Případné předání hvězdy, pokud si to podnik zaslouží
  • Titulky, během nichž voiceover komentuje, jak je na tom podnik dnes, s dalším časovým odstupem – zvlášť pokud od natáčení uběhlo více než jen 2-3 měsíce

 

Video upoutávka American Grill Bar Restaurant, Mohelnice – Ano, šéfe

„Při natáčení dílu v Mohelnici jsem si znovu uvědomil, s jakým diletantstvím se dá náš obor dělat. Arogance, neschopnost a ignorance byly hlavní ingredience na místním menu. Jídlo bylo jednoduše šokující, mám pocit, že něco takového jsem ještě na talíři neviděl,“ vzpomíná Zdeněk Pohlreich.

Související články

Scalex

Miluju reality a talentové show a Panáček je jednoznačně nejvýznamnějším médiem u nás, které se tomuto žánru věnuje. Takže je jasné, že jsem se sem musel nakýblovat. Nejraději mám pěvecké soutěže, kontejnerovky a kuchařské show. Nenávidím blbce a sport.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 49
1
Slavěna
Reagovat

„Ano, šéfe“ jsem měla vždy ráda, ale poslední dva díly jsou fakt hloupý. Využívat ty nejubožejší (minule chlapec s řetízkem) k laciný zábavě. Věnovat tolik prostoru věcem, které se netýkají vaření. Ponižující záběry, jak se kuchař Honza po výpovědí převléká do civilu a odchází. Proč, proboha..? Zajímalo by mě, jestli Zdeněk P. viděl výslednou podobu natáčení.

2
Monika
Reagovat

@Slavěna: S tim naprosto souhlasim. Ten kluk ze vcerejsiho dilu byl od pohledu nemocnej, bylo zretelne jasne, ze neni zcela v poradku a zpusob jakym si honil sve ego Zdenek, jak ho az bych skoro rekla sikanoval, to uz bylo totalne za unosnou hranici, poprve ze celou eru vysilani jsem ho mela plne zuby.

3
Ananas
Reagovat

@Slavěna:
Souhlasím. A jestli tam opravdu pracoval pět dní, přijali ho v době, kdy už bylo domluvené natáčení.
Na druhou stranu, jestli má opravdu maturitu, tak by se měl leckdo zamyslet.

4
Lady XL
Reagovat

@Ananas: Obávám se, že měl maturu z nějakého všeobecného oboru…, jeden moment říkal něco o stravování nebo jak. Prostě to na mne udělalo dojem, že není přímo kuchař, ale prostě to z nějakého důvodu nechtěl říct narovinu. Nechápu dnešní dobu, vše „musí být“ s maturitou. Přitom dřívější klasické učňovské zkoušky, kdy se nedbalo tak na gramatiku aj., ale na to, oč tam v učení šlo, bylo lepší. Zavedla bych i nějaké mistrovské zkoušky…
Jinak mě ho bylo líto kvůli těm záběrům o odchodu. To podle mne bylo fakt zbytečné! A ta matka? Nevím jak moc to bylo domluvené, ale přišlo mi, že nejdřív mluvila s majiteli (mimo kameru) a ti ji poslali na Zdendu. Na ně se totiž vůbec neobracela, i když jí to doporučoval a pak se s nimi v klidu rozloučila…
Zvláštní díl.

5
JanaH
Reagovat

Řekl, že má maturitu z turismu, ale rád by dělal v kuchyni.

Jak tak stál Pohlreich proti rozčilené matce s vyvaleným pupkem a rukama v kapsách a „já nevím kdo je Honza, jakej Honza?“, tak to bylo na počuni.

6
JanaH
Reagovat

Ten kluk nebude moct nikdy dělat samostatně a pokud s ním ti dva šašci majitelé plus provozní před přijetím aspoň deset minut mluvili, muselo jim to být jasné.
Dělá to na mě dojem, že byl Honza předhozen, aby později mohli zazářit.

7
Lady XL
Reagovat

@JanaH: Dík, nemohla jsem si vzpomenout, jak to kuchař řekl :-). Obávám se, že tam ho moc o vaření nenaučili. Ano,máš pravdu, on nebude moct dělat samostatně. Filmaři a šéfové si našli oběť, škoda kluka. Jo a mimochodem nám neukázali ty dezerty od toho mlaďase…, že by se nepovedly??

8
JanaH
Reagovat

Poslední dva díly ve mně budí velké rozpaky, mám dojem, že se to posunuje jaksi jinam a důraz se dává na rádoby senzace a šéf se stefuje do bezbranných.

9
okkvp
Reagovat

Je pravda, že nevím, jak to natáčení má štáb zorganizované, ale jaksi se mi přiliš nechce věřit, že by do podniku přijeli naprosto neohlášeni a volně nakráčeli do kuchyně. Kluk tam podle provozního začal o víkendu zaučením a ten den prvně vařil sám. Jiného stálého kuchaře ovšem podle slov té pomocnice Veroniky neměli. A z dalšího by se dalo usuzovat, že o víkendu Turistu Honzu zaučoval studující Jakub (byť šikovnej)

Zpracováním dílu taky nejsem nadšená a nevím co si mám myslet, ale upřímně, především nevím co si mám myslet o majitelích. Spolu se Zdendovým „Při natáčení dílu v Mohelnici jsem si znovu uvědomil, s jakým diletantstvím se dá náš obor dělat. Arogance, neschopnost a ignorance byly hlavní ingredience na místním menu“ + kecy na profilu hospody, mám dojem, že to opravdu byla nějaká divná levá.

10
JanaH
Reagovat

@okkvp: neohlášeni určitě ne, vždyť i ta Veronika na Honzu poštěkávala, že se těšil nebo něco v tom smyslu.

Kameník mne uchvátil a prodejce igelitek mu zdatně šlape na paty…

11
Jan
Reagovat

Čemu se divíte, když je mezi produkčními podepsán Klusák?

12
Slavěna
Reagovat

@okkvp: Majitele restaurace s rozběhem kopnout do držky, muselo jim být jasný, že Honza vaření nezvládne. Pro něj strašný ponížení, pak ten vyhazov a následný odchod. No, měla jsem o Zdeňkovi P. lepší mínění.

13
Slavěna
Reagovat

@JanaH: Též mě uchvátil kameník. Zdenda to může s klidným svědomím zabalit, náhrobek má bezvadný.

14
JanaH
Reagovat

@Slavěna: snad by to i zabalit měl, je to čím dál větší trapárna.

15
Scalex
Reagovat

Scalex s rekapitulací k vašim službám. 8^)

16
Ananas
Reagovat

@Lady XL:
V případě toho kluka je asi jedno, co má na tom maturitním vysvědčení napsáno. Nevypadá, že by byl schopen samostatné práce v jakémkoli oboru. Má prý maturitu z turismu. Děsí mne, kolik existuje různých obskurních oborů a škol, jejichž jediným smyslem je poskytnout maturitní vysvědčení každému, kdo si zamane. (Totéž platí o leckteré bakalářské studium.)
Že ho použili jako obecního blázna, je věc druhá. V minulém díle se ještě mohli vymlouvat, že chtěli ukázat, kde je zakopán pes a pozvednout úroveň odborné výuky, blablabla. Prt a vořech, jak říkávala kdysi jedna vyvolená. Autorům Ano, šéfe dávno nejde o to, abychom nejedli blafy (teda jestli kdy šlo, že ;-)). Minulý „řetízkový“ díl měl skvělou sledovanost. A těch úderných článků, co se kolem něj vyrojilo…
Tenhle na tom bude podobně.
Já už žádný další díl asi vidět nechci.

17
JanaH
Reagovat

@Scalex: s chutí jsem si přečetla, díky.

18
Poštovní holub
Reagovat

Po dlouhé době jsem se zase dívala a bylo to tak neuvěřitelné, že mám své soukromé vysvětlení. Pořad zřejmě uchopil tvůrčí tým, který chce dát nenápadně prostor amatérským divadelním spolkům. Podle tohoto dílu, je v Mohelnici ochotnické divadlo svěží, dravé a jdoucí vpřed. Nevěřím, že ten kluk byl skutečný – to by jinak zasloužili tvůrci „přesdržku“ a to několikrát. Byl to nadějný ochotník, který jinak hraje mladé milovníky a tentokrát si střihl poměrně náročnou roli. Jeho údajnou matku bych rozhodně přeobsadila, nesmírně přehrávala a její oči prozrazovaly vše. :) Ta mladá naivka, která dostala roli „redaktorky“, to fakt nezvládla a nenaučila se ani ten jednoduchý text. Umírala jsem z ní!:) Korunu tomu ovšem nasadila dvojice rádoby majitelů. Ti mě fakt dostali, vypadali jako gangsteři třetí cenové skupiny, ale postrádala jsem tam jednu větu. Na dotaz Zdeňka: „A proč vlastně máte tu hospodu“, byla přece jen jedna správná odpověď: „Někde ty prachy prát musíme, ty vole“. V tleskajícím špalíru pak dostali slovo i ostatní členové ochotnického spolku Mohelnice. Roste ve mně přesvědčení, že hostujícími členy ochotnického spolku jsou i členové štábu tohoto pořadu. Uf! Ulevilo se mi.:)))

19
Marek
Reagovat

Prosím, nereste jestli má maturitu nebo ne, na tom nezáleží. Někdy ta nervozita před kamerou udělá sve. Zdenda mě už přestává bavit.

20
cathy
Reagovat

Rakap super, díky moc. Jinak hnus fialovej a divím se Zdendovi, že má toto zapotřebí.

21
Poštovní holub
Reagovat

A taky jsem chtěla poděkovat za rekap, ale v tom rozčilení jsem zapomněla. Takže, díky!:)

22
Slavěna
Reagovat

@Scalex: Rekap skvělej, možná poslat produkci AŠ.

23
Netopýr
Reagovat

@Poštovní holub: Já v podstatě jen řešil, jestli o tom Zdeněk ví, nebo ne. Někdy se chová, jako že ne, někdy jako by toho v podstatě byl sučástí, ale to se všechno dá sestříhat… je fakt, působil jako ještě větší hovado než obvykle, a tak do půlky pořadu jsem měl chuť ho napříště bojkotovat. Ale pak se čím dál jasněji ukazovalo, že je to celé nakašírované – ty záběry plné hospody, ten divný filtr při návratu, vypadalo to všechno najednou glamourně jak v Gossip Girl… :) JIstě se časem dočkáme „šokujícího“ vysvětlení :)

24
okkvp
Reagovat

Dneska jsem si připadala jak v časové díře, protože z fcb té burgrárny vygumovány (zneveřejněny?) všechny posty týkající se onoho komentovaného promítání Ano šéfe

25
Poštovní holub
Reagovat

@Netopýr: :))) Přikláním se k názoru, že Zdenda to věděl. :) Nakonec, pokaždé si ten svůj scénář nějak odehraje, jen přicmrndávače měl tentokrát těžkotonážní. Hráli, jako o zlatou tělku. Příšerný díl, příšerná realita „reality“. Taky se divím, že to Zdeňka ještě baví, ale smlouvu podepsal, takže…

26
Poštovní holub
Reagovat

@okkvp: Že by jen Potěmkinova vesnice?:)

27
Ajda
Reagovat

Jednu dobu platilo producent = Zdenda. To byla tehdy jeho podminka, aby pokračoval v natáčení.

28
Poštovní holub
Reagovat

@Ajda: Tak zasvěcená nejsem, ale pokud to platí i nadále, měl by si Zdenda rozhodně najmout uměleckého poradce. Teda, pokud chce i nadále produkovat takové skvosty. Natočit věrohodnou reality show je možná těžší, než uvařit dobré jídlo. I tady hrozí prudká otrava strávníků.:)

29
okkvp
Reagovat

@Poštovní holub: Neplatí – z titulků: Scénář Martin Dušek, Produkce Anna Poláčková, Producenti Hypermarket Film Vít Klusák a Martin Remunda

30
Ela Brown
Reagovat

Také mě zarazilo, že v době natáčení byla restaurace v provozu šest týdnů. Celý díl byl nějak podivný…

31
Poštovní holub
Reagovat

@okkvp: Díky, díky. Tak tihle packalové nám uvařili ten příšerný blivajz? :)

32
Petr
Reagovat

Podle mého pořadu uškodila změna produkční společnosti na zmiňovaný Hypermarket film. Ti se snaží do každého dílu vytvořit senzaci, zřejmě i za cenu manipulace za hranicí únosnosti.

Dokud pořad produkovala společnost Pokr Zdeňka Pohlreicha, bylo to víc o té restaurace, chybách a jejich napravování. A tak to má být.

33
Kominík
Reagovat

Jsem překvapený. Místo, abyste nadávali na dementy, tak se jich zastáváte.

34
Slavěna
Reagovat

@Kominík: Maličko to rozveď, koho konkrétně máš na mysli…??? Pokud myslíš „kuchaře“ Honzu, a ne majitele restaurace nebo štáb, tak mi je Tě upřímně líto a jsi zřejmě cílová skupina toho dílu. Sakra, to jsem nečekala, že se někdo takový tady objeví…:)

35
Slavěna
Reagovat

@okkvp: Díky, na to jsem byla moc línááá….

36
samuell
Reagovat

Poslední 2 díly pořad s přehledem klesl na samotné dno.
Úroveň vaření s Babicou, či většina novácké produkce.
Nechápu proč na tohle Zdenda přistoupil.
Ochotnické divadlo hadr.
Pořad absolutně ztratil původní smysl a vyznění.
Sledovanost za každou cenu!

37
Poštovní holub
Reagovat

@Slavěna: Já bych ho čekala.:) Pokud vezmeme „kominíka“ jako úmyslný překlep a dosadíme „kameníka“, je všechno jasné. :)

38
upc ž
Reagovat

@Slavěna: To je přece jednoduché – sledovanost. My všichni :) se na ní podílíme. My diskutujeme. Žádné jiné díly neměly takovou sledovanost ani počet komentářů. Hold, lid si to žádá. A pak prská, jaké je to dno.

39
JanaH
Reagovat

No nevím, já jsem vždycky sledovala Šéfa z jiných důvodů, určitě ne kvůli uměle vyrobeným „senzacím“.

A doufám, že tyto dva fakt blbé díly byly náhoda a ne že je to nový trend.

40
Slavěna
Reagovat

@upc ž: Vím, že máš pravdu, v tom přípaďě ovšem beze mě, raději si budu ćíst. Teď na ČT1 je Herbář, pořád tam hraje hudba, i když ty holky mluví, asi jsem fakt stará…leze mi to na nervy.

41
Poštovní holub
Reagovat

@JanaH: Taktéž.:) Tyto „senzace“ diváka rozhodně odradí, řekla bych, že pořad se už propadl pod dno. :) A diskutovat o tom je potřeba, jinak by si tvůrci mohli myslet, že „lid“ sežere všechno.:) No, já nevím, jak lid,ale já mám ráda řízek, když to má být řízek, a pokud se chci podívat na pořad, týkající se gastronomie a úrovně restaurací, chci ho taky vidět. A možností relaxace je nespočet, takže na to ve výsledku budou zírat jen majitelé účinkujících restaurací a kompars.:)

42
JanaH
Reagovat

@Poštovní holub: no právě, byli jsme zvyklí, že pořad měl jistou úrověň, a mě teď štve, že se to tlačí na takovou tu „lidovou notečku“ stylu : hele mámo, psali o tom něco v Plesku, tak na to kouknem…

43
Ananas
Reagovat

@JanaH:
Bohužel, tohle už je nevím kolikátá série, Zdenda se už párkrát definitivně loučil. Sledovanost zvolna klesala, což mi nepřijde překvapivé, každý pořad se po prvním wow! postupně okoukává. Tak holt vsadili na nové koně, novou produkci (po pravdě – on už ten název – Hypermarket film….) Krátkodobě jim to podle čísel evidentně vychází.
Dlouhodobě je to podle mne cesta do bulvárních pekel. Ale tam už je Zdenda vlastně celkem zabydlený.

44
JanaH
Reagovat

@Ananas: jj, ty bulvární veletoče paní Šéfové, to je taky něco.

45
Ifa
Reagovat

Tady jeste clanek k dilu z usteckeho ucnaku: http://www.respekt.cz/spolecnost/ano-sefe-ucnaky-opravdu-maji-problem

46
Ananas
Reagovat

@JanaH:
Zrovna dnes na mne tenhle provařený páreček jukl z upoutávky na nějaký celebritový pořad. Budou národu vyprávět o svých předchozích vztahích. To si nesmíme nechat utéct!

47
dordanecek
Reagovat

Celej ten porad jde do koporu… Zdenda uz to dela asi jen pro prachy (ostatne co dalsi rada serialu, to nove auto;) ), Klusak je stary manipulator a prznic objektivity, takze to se nedivim…
Proc tam byl kluk je mi jasne… Rekli, ze prisel z pracaku, takze na nem majitele chteli vytriskat nejakou tu dotaci na zamestnani cloveka z pracovniho uradu…

Uz tam vic resi lidi nez kuchyn… Zdenda jako psycholog co rozebira jestli kucharku mlatil manzel..WTF…

48
Adam
Reagovat

Pohlreicha jsem přestal uznávat po díle Trmice a po tomto díle prakticky nesnášet….

49
Daniela
Reagovat

Ponizovat nekoho nemocného a honit si pak diky tomu ego, to je ubohost nejvetsi! A ze se k tomuto Pohlreich snížil…mela jsem o něm vyssi mínění! Tímto pro me porad skončil… Pohlreichu, mas to zapotřebí?

Přidat komentář