Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

The Voice Česko Slovensko 2019, 5. výběr naslepo: Návrat Robina z Ostravy a Budulínka z Popovic

13. Březen 2019 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Ladislav Korbel, Marek Pošta

Výběry naslepo se přehouply už do své druhé poloviny a týmy našich koučů jsou už téměř plné. Zbývá tedy zaplnit pár posledních míst. Jací zpěváci do čtyř týmu přibyli tentokrát? Byly mezi nimi nějaké známé tváře? Zazářil některý zpěvák, nebo šlo jen o výběry do počtu? To se dozvíte, když si přečtete nejnovější rekap DJ Vlada a Scalexe.

Barbora Cinová

zpívala: Whitney Houston – I Have Nothing
(ne)otočil se: nikdo

DJ Vlado: Barboru si můžeme pamatovat z druhého federálního Talentu, ve kterém soupeřila s další letošní účastnicí Dianou Kalashovou a semifinalistkou loňské SuperStar Adélou Ferencovou o postup do semifinále v kategorii zpívajících holčiček, přičemž byla jediná, kterou z této trojice semifinále minulo. A historie se opakuje, protože i když Barbora nezpívá špatně, tak je to takové tuctové barové zpívání, které postrádá osobitost, navíc s typickým romským „knedlíkem“. A taky co s ní, když evidentně neumí prohrávat.

Scalex: Barbora si naložila těžší kousek, než byla schopna zvládnout. Svůj hlas ještě tak dobře neovládá, bylo vidět, jak přechází mezi různými technikami a působilo to rušivě, navíc většinů skoků do vyšších poloh intonačně nezvládala a porotcům se z toho evidentně rolovaly uši. Barboře je sedmnáct, to na sobě pořád ještě může pracovat. Ba musí – pokud se opravdu chce věnovat zpěvu profesionálně. Základ nemá špatný, ale bez hlasového poradce se v téhle fázi neobejde.

Barbora Cinová

Eliška Urbanová

zpívala: James Brown – I Feel Good
otočili se: všichni
šla do týmu: k Vojtovi

DJ Vlado: Nevím, jestli si to někdo uvědomil, ale Eliška je svým jménem předurčena k tomu, aby v soutěži skončila na druhém místě, jelikož její křestní jméno i příjmení jsou kombinací posledních dvou stříbrných SuperStar. Jestli tomu tak bude i doopravdy, to je ve hvězdách. Jisté však je, že Eliška má velmi dobrý chraplák a do zpěvu dává slušnou energii. Trochu se obávám, že by v dalších kolech mohla být jednostrunná, ale třeba překvapí a ukáže víc poloh.

Scalex: Dechařka Eliška je evidentně muzikantka tělem i duší, přinesla velmi energické vystoupení, zpívala naplno, bez obav, neustrašeně a písničku si užila. Cítím z ní solidní příslib do budoucna, i když samozřejmě stát se může leccos, může to v dalších kolech pohnojit, nebo ji zkrátka někdo lepší přezpívá. Má ale velkou výhodu v tom, že je na jednu stranu velmi muzikální, na druhou stranu to není takový ten škrobený akademický zpěv, který si nezíská fanoušky. Eliška bude nejspíš trochu poděs, ale v dobrém slova smyslu.

Eliška Urbanová

Tomáš Berky

zpíval: Queen – Don’t Stop Me Now
(ne)otočil se: nikdo

DJ Vlado: Chudák Freddie musel v hrobě zažívat krušné chvíle. Udělat z Queenů tancovačkové karaoke, to je přímo svatokrádež. Naštěstí to pochopili i koučové, kteří se Tomášovi neotočili.

Scalex: Vybrat správně písničku není jednoduché, ale pro úspěch v soutěži naprosto zásadní. Nesmíte si zvolit příliš primitivní věc a nesmíte si zvolit něco, na co ani zdaleka nemáte. Tomáš si vybral věc od jednoho z nejlepších zpěváků, kteří kdy po Zemi chodili a to se pak každá nedokonalost příliš projeví. Máte asi minutu a půl na to, abyste uchvátili porotce, ale když je to jen přehlídka toho, co se vám nedaří zazpívat? No nic, alespoň jsem si u této písně zavzpomínal na nejlepší doslovný tanec.

Tomáš Berky

Ladislav Korbel

zpíval: Linkin Park – Numb
otočili se: Kali a Pepa
šel do týmu: k Pepovi

DJ Vlado: Starý známý z Robina Hooda, který nám před devíti lety, tedy v době mých začátků na Panáčkovi, přispíval i do diskuse. Zatímco tehdy to byl ještě úplný amatér a jeho výkony byly dost nevyrovnané, dnes už je to díky muzikálovým zkušenostem hotový profík. Láďovu podání Linkinů nemám co vytknout, velmi dobře pracoval s dynamikou a v absolutním vrcholu písně dobře zapojil i svou trademarkovou motorovou pilu. Ani chvíli jsem nepochyboval o tom, že by Láďa šel do jiného týmu než k Pepovi.

Scalex: No tak to je trochu jiná liga, možná i úplně jiná olympiáda. U Voice je trochu problém, že vedle sebe mnohdy soutěží úplní amatéři s lidmi, kteří jsou už pódiově protřelí. Ladislav, muzikálový to bard, od prvního po poslední tón jasně ukázal, že má vše naprosto pod kontrolou. A já mám teď trochu schizofrenní pocity, protože na jednu stranu je to krapítko nespravedlivé vůči těm amatérům, na druhou stranu si dobré výkony zajímavých zpěváků vždycky rád poslechnu.

Ladislav Korbel

Mária Salome Mitro

zpívala: Emeli Sandé – Next To Me
(ne)otočil se: nikdo

DJ Vlado: Ach jo, zase jedna moc hezká holka, která má v nižší poloze příjemný hlas, ale totálně přecenila svoje síly a ve falzetech zněla jako papiňák. Ale teď už tu hlášku o Bohu a komunismu opakovat nebudu, jelikož by se mi to mohlo vymstít.

Scalex: Další člověk, co není úplně marný, ale pořád svůj hlas ještě pořádně nezvládá. Skladba v podání Márie zněla trochu školsky, naučeně, stejné pasáže byly stále stejně odzpívávány, z takového výkonu pak tak nějak vyprchá život a nezbyde nic, co by stálo porotcům za praštění do tlačítka. A když praštění nepřichází, soutěžící dostáva nervíky a výkon ještě více slábne…

Mária Salome Mitro

Terézia Čikošová

zpívala: Lady Gaga – Remember
otočili se: všichni
šla do týmu: k Janě

DJ Vlado: Ve Voicu se objevují nejen staří známí, ale i jejich příbuzní. Terézia je dcerou Brigity Szelidové, která se ve federálním X Factoru dostala až do Top 7 (a objevila se i v prvním Hlasu). A jablko neopadá daleko od stromu, jelikož Terézia i zpívá velmi podobně jako její maminka. To znamená, že její zpěv je technicky velmi dobrý, má pěknou „černou“ barvu hlasu, ale místy to působí trochu akademicky a staromódně. Nicméně v tomto slabším dílu se mi Terézia do Top 3 propracovala.

Scalex: Jestli se soutěžící Barbora nepřestala dívat hned po svém výkonu, mohla se od Terézie poučit, jak v jedné písničce střídat techniky a zachovat přitom plnou konzistenci a styl. Terézia je další soutěžící, která je z hudební rodiny a zjevně je odmalinka obklopená hudbou a má v rodině plnou podporu. Je zvyklá zpívat, je dostatečně sebevědomá a odzpívala to dobře a všichni se otočili a svět je v pořádku. Za chvíli nebude, ale teď je.

Terézia Čikošová

František Hönig

zpíval: Robbie Williams – Feel
otočil se: Vojta

DJ Vlado: Robbie se musel obracet v posteli se svou manželkou Aydou (kterou jsme měli možnost poznat vloni v britském X Factoru), jak to bylo místy totálně falešné. Navíc František nemá ani bůhvíjak zajímavý hlas. Vůbec nechápu, proč se Vojta otočil, jelikož v minulých dílech vypadli mnohem lepší soutěžící, kterým se neotočil nikdo. Zbytečně vyplácané místo a jeden z nejslabších postupujících vůbec.

Scalex:  Jéje, téhle skladby jsme si kdysi v Superstar něco užili. Ale František to odzpíval naprosto vlažně a nebýt té jedné chvíle, kdy se trochu vzedmul (a oslovil tím Vojtu), šel by domů s nepořízenou. Vojta hovoří o Františkově potenciálu, já ho tam zatím moc nevidím, ale rád se nechám překvapit. Každopádně když Franta neuspěje, pořád se může dát na hereckou dráhu a kdykoli budou v nějakém filmu s Vašutem potřebovat jeho mladší verzi, František by se mohl uplatnit.

František Hönig

Nikita Chepaksin

zpíval: Hozier – Take Me To Church
(ne)otočil se: nikdo

DJ Vlado: Tohle je smutný příklad vystoupení, kde bylo víceméně všechno v pořádku, ale nebylo to ničím zajímavé a celé vystoupení prosvištělo kolem mě jako rychlík Košičan. Ale na druhou stranu musím říct, že Nikita rozhodně zpíval líp než František, který chvíli před ním vystoupil.

Scalex: Tady nemůžu než podepsat Vladova slova. Všechno OK, žádná chyba, žádný průšvih, ale přitom lautr nic. Holt i když „this is the Voice“, tak musíte být trochu Superstar a mít X Factor. Chybělo nějaké aspoň malé zajiskření.

Nikita Chepaksin

Andrea Atyafiová

zpívala: Katy Perry – Roar
otočili se: Kali a Pepa
šla do týmu: ke Kalimu

DJ Vlado: Další soutěžící, která neurazila, ale ani nenadchla, na rozdíl od předchozího zpěváka to s ní však dopadlo dobře. Andrea do toho šla s nasazením, i pódiový projev má velmi dobrý, ale k čemu to je, když chybí to hlavní – zajímavý hlas. U Kaliho patří Andrea k outsiderům, mj. i proto, že je u něj i typově podobná, ale výraznější Diana Kalashová.

Scalex: Tohle je TAK smutný! Sympatická holka, nadšená do zpěvu, technika slušná, pohyb na jevišti v pohodě, a ta svině pámbů ji nadělí takový jalový hlas… Obávám se, že navzdory maximálnímu nasazení nečeká Andreu vítězství.

Andrea Atyafiová

Jan Mikula

zpíval: Sebastian – Toulavá
(ne)otočil se: nikdo

DJ Vlado: Musím oprášit svou oblíbenou repliku Michala Horáčka o špatné písni, kterou by dobře nezazpíval dobře ani Freddie Mercury. Na této primitivní odrhovačce, která stojí na pár tónech, se nedá absolutně nic předvést a Honza taky nic nepředvedl. Na postup to nebylo, ani kdyby zpíval proti Hvězdné pěchotě.

Scalex: Opačný případ než Tomáš Berky. Ten si zvolil přespříliš těžkou věc, Honza zase naopak dynamicky plochý kolovrátek s rozsahem jedné kvinty – to by bylo použitelné snad jen v případě, že by Mňága sháněla nového zpěváka a dělala konkurs. K tomuhle absolutně nebyl důvod se otočit.

Jan Mikula

Sofiane Tadjine

zpíval: Ed Sheeran – Perfect
otočili se: Vojta, Kali a Jana
šel do týmu: ke Kalimu

DJ Vlado: Stále mám v paměti, jak tuto jinak krásnou píseň v loňské SuperStar zneuctil Marek Motalík, který ji sice nezazpíval špatně, ale vrhal při tom tak nevkusné pohledy na Katku Knechtovou, kterými znechutil nejen mě, ale i Haberu. Sofiane sice na Janu slizké pohledy nevrhal, avšak píseň divně odfrázoval a překombinoval, ačkoliv jinak nemá špatný hlas. Méně je někdy více. Tipuju, že v následujících kolech Sofiane narazí v Kaliho týmu na konkurenci především Daniela Kapitána, se kterým jsou žánrově podobné typy.

Scalex: Přiznám se, že jsem se trochu obával určitého nevkusného aliamirismu, ale tak hrozné to nebylo, Sofiane snad jen místy příliš tlačil na pilu a v té relativně něžné písni to působilo rušivě. Se Sofianem možná bude trochu problém týkající se jazykové bariéry, otázka taky je, nakolik bude v dalších kolech tvárný a co přinese nového (a lepšího, než ostatní v týmu).

Sofiane Tadjine

Michaela Kaločai

zpívala: Calvin Harris & Disciples – How Deep Is Your Love
(ne)otočil se: nikdo

DJ Vlado: Á další Košičan. Zbytečné hodnocení? Zbytečná soutěžící.

Scalex: Podobné danceovky jsou v soutěžích většinou problematické, ukážou sice smysl pro rytmus, ale pěvecké kvality se na tom moc neprojeví. Tady mě navíc rušila určitá umečenost ve výslovnosti.

Michaela Kaločai

Marek Pošta

zpíval: Christina Perri – A Thousand Years
otočili se: Kali, Jana a Pepa
šel do týmu: k Janě

DJ Vlado: Další starý známý, kterého si můžeme pamatovat ze čtvrté federální SuperStar, kde skončil v semifinále. Tehdy byl Marek vůbec nejmladším soutěžícím (dokonce byl i mladší než Slepčík), proto se nabízela otázka, jaký pokrok za ty necelé čtyři roky udělal. A přijde mi, že pramalý. Ačkoliv je Marek nejsympatičtějším Markem v našich talent shows za poslední roky (což vedle Relicha a Motalíka není nijak zvlášť těžké), tak mi tentokrát přišel velmi přeceněný. Zpíval v podstatě v jedné rovině bez jakékoliv dynamiky a emocí. Eliška Rusková zazpívala tuto píseň v loňské SuperStar o několik tříd líp než Marek, o Fifth Harmony v čele s Camilou Cabello nemluvě. Těžko říct, kam až to Marek v soutěži dotáhne, ovšem vsadil bych se, že tak daleko jako typově podobný, leč o několik levelů lepší Martin Císar určitě ne.

Scalex: Pro mě tedy docela překvapení. Markovi zjevně prospěla mutace, hlas má nyní zastřenější a rozhodně zajímavější než v Superstar. S Eliškou nemá valný smysl to srovnávat, ta tu skladbu jednak zpívala v dost pokročilé fázi soutěže a navíc s mnohem delší stopáží, na které se s tou dynamikou dá pracovat lépe. Pravda se ovšem ukáže v dalších částech soutěže, možná že Marek bude pořád stejný a začne nudit. Ale možná ne, možná že z něj bude Pošta jak od Laciho Angyala.

Marek Pošta

Top 3 nejlepších podle DJ Vlada:

1. Ladislav Korbel
2. Eliška Urbanová
3. Terézia Čikošová

Top 3 nejlepších podle Scalexe:

1. Ladislav Korbel
2. Terézia Čikošová
3. Eliška Urbanová

Hodnocení 5. dílu podle DJ Vlada:

Bohužel musím konstatovat, že pátý díl byl zatím jednoznačně nejslabší. Talentů tam bylo pomálu a ti, kteří se mi dostali do Top 3, jsou spíše jednookými králi mezi slepými. Opět se naplno ukazuje, že 7 castingových dílů je prostě moc, přičemž se obávám, že to bude zase na úkor živáků. Porotu a moderátorky tentokrát vynechám, jelikož k nim nemůžu říct nic nového. Příště nás čeká předposlední výběr naslepo a předem říkám, že jestli to bude podobná nastavovaná kaše jako díl pátý, tak se nemáme na co těšit. Jediné, na co se těším, je jedna soutěžící, kterou jsem identifikoval na Facebooku a Instagramu, přičemž je to přesně djvladovský typ (dokonce i křestním jménem). Objeví se tato má černá kobylka už v příštím díle? A bude můj typ nejen vizuálně, ale i pěvecky? To se dozvíme už za pár dní.

Hodnocení 5. dílu podle Scalexe:

Zaplaťpámbů, že se na Voice nedívám v televizi, ale přes internet a bez reklam. Protože být ta castingová nuda ještě o pár desítek minut delší, asi bych ji přestal sledovat úplně a počkal si až na živá kola. Je to dlouhé a děje se tam toho málo. Vzájemné štengrování porotců, aby zmáčkli tlačítko, nemá žádnou logiku, nevím, proč si na tom „fajtování“ tak zakládají. Snaha o originalitu při ukecávání soutěžících vede k tomu, že se jen vrší nesmyslné žvanění a bůhvíjak zábavné to není. Tentokrát mě příliš nepotěšil ani zpěv. Top trojku jsem sice sestavil, ale žádný touchdown, který by mě vystřelil z křesla, se nekonal. Nerozumím dramaturgii, proč opět zvolila toto umlácení diváku castingovými díly, když už minulé pěvecké soutěže prokazovaly úbytek sledovanosti. 7 castingových dílů, to jsou skoro dva měsíce a pořád jsme se ještě nedostali k živákům. Pak se nelze divit, že je Voice poražen kdejakou detektivkou od konkurence.

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 151
1
Tomáš
Reagovat

Ještě se mi vlastně vcelku líbila jedna holka. Mária Salome Mitro. V rámci večera mi pak zapadla ale v tu chvíli se mi nezdála špatná. Opravdu hezká a i barva hlasu příjemná, byť to teda rozhodně nebylo dokonalé zpívání. No a zrovna se jí neotočil nikdo no.

Jinak bych řekl že Sofijane bude stylově podobný nejen s Kapitánem ale i s Parčim, myslím že taky bude dost na cajdáky. Já bych bral do živáků všechny ale projde tam asi jen Kapitán a to především kvůli té velké story.

A děkuju Vladovi že i on má Láďu Korbela na 1. místě, byť to teda v slabotě tohoto dílu asi až tak moc neznamená ale konečně sme se na 1. místě shodli. :-)

2
Rena
Reagovat

Vlado a je v pravidlech, že se mohou soutěže účastnit profesionálové? Tedy ti, co se roky hudbou živí? Pak amatéři (co zpívají v koupelně) jsou ve znační nevýhodě, když mají soupeřit s někým, kdo roky vystupuje v muzikále…

3
Langic
Reagovat

@Rena:

Pravděpodobně to tam je umožněno, protože třeba aktuálního The Voice US se účastnil například Dexter Roberts, který kdysi prošel až do finále American Idol a předpokládám, že v současné době se hudbou živí.

4
Tomáš
Reagovat

@Rena: Když to tak funguje, tak to asi pravidla dovolovat musí. Nebo že by byla naše produkce až tak samolibá že by porušovala pravidla formátu? :-)

5
Tomáš
Reagovat

Tak sem si uvědomil že Jan Nic a Adriana jsou bohužel oba dva ve stejném týmu u Pepy. Áchjo. Tak to Honza určitě ani do živáků nedojde a možná ho vyřadí v souboji přímo Adriana a nebo pokud v živácích bude, tak tam bude celou dobu v jejím stínu a na GF nebude mít stejně žádnou šanci protože to bude rezervované pro Adrianu. To je fakt v háji.

6
DJ Vlado
Reagovat

@Rena: Nevím, jestli je to v pravidlech, ale nejspíš to není výslovně zakázáno :-) A co není zakázáno, to je dovoleno :-)

7
Tomáš
Reagovat

https://www.youtube.com/watch?v=1z33l_00OSw&fbclid=IwAR0-813wphwl8JKa7U7KPXzusJelh3WJR5OBSETI6TN-4khXtQz52pD7M60 Tak Sofiane by podle vlastní tvorby mým favoritem rozhodně nebyl, taková odrhovačka to mi vůbec nic neříká. Ale v této soutěži jedním z mých favoritů bude pokud bude v živácích protože tam potřebuju každého aspoň nějak intonujícího chlapa. Když bude zpívat aspoň ty balady jako teď ve výběru naslepo tak je to fajn zpěvák, vlastní tvorbu naštěstí prezentovat nebude. Nevim jaké má jiné songy ale tenhle neee, to je brak co nestojí za nic. Kdyby k tomuhle stylu sklouzl i v soutěži, tak bych musel nedejbože fandit víc i babám než jemu. :-D Ale já věřím že na tklivých baladách se uchytí, kdyby se teda náhodou do živáků dostal jakože se tam asi spíš vzhledem ke konkurenci nedostane.

8
DJ Vlado
Reagovat

Fotky přidány do rekapu :-)

9
Ally
Reagovat

@DJ Vlado: Maria byla sympatická.Na tu by i mě bavilo se koukat ;).Mozná v jiné soutěži než Hlas by na ten svuj šarm prošla..?Ale nevim,jestli to soutěžíci až tak rozlišují, kam se hlásí…

10
Monika
Reagovat

Docela me prekvapuje chvala na Korbela, mne teda prisel strasnej. Vubec jsem mu to neverila, dost prehraval, takovej popikar co chce byt rockerem a vubec na to nema hlas. nemelo to ty poradne rockerske koule a drajv, taky bych se neotocila.

11
Violete
Reagovat

@Monika: Ja si myslim,ze v Korbelovi ten rocker je,slysela jsem ho nazivo v Iagovi a byl skvely.Slusely by mu rockove balady,neco jako Jon Bon Jovi.

12
Tomáš
Reagovat

@Violete: Přesně tak Korbel je skvělej. Měl by letos vyhrát on, Zeman, Nic a nebo nikdo.

13
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Korbel je naprosto příšernej muzikálovej zpěváček. Něco takovýho by nemělo mít šanci na postup.

14
Monika
Reagovat

@Bezík: Teda, ze my dva se tak shodneme nechapu :-))) Za me je taky prisernej i vizualne takove princatko a preslazenej samponek ani nevypada jak rocker, pusobi naprosto tragikomicky. Myslim, ze lidi, kteri poslouchaji rock by se mu naprosto vysmali, ma i vyzivnou debatu negativnich reakci pod videem.

15
Tomáš
Reagovat

@Bezík: Tak se tam běž předvést ty kritiku. Chtěl bych vidět tvoje šance na postup. Že ho mají oba rekapisté na prvním místě a ještě hraje v muzikálech s Vojtkem už několik let, tak to asi zase tak marný nebude.

16
Nika
Reagovat

Pridavam se na stranu odpurcu postupu Korbela. Pardon, ale jeho vykon byl jedna velka katastrofa. Ta snaha udelat ze sebe rockera byla nesnesitelna. Hlas polozeny do jakozerockerskeho chraplaku se opravdu nedal poslouchat; vystoupeni jedna velika poza a herecka etuda.
Byla jsem v soku z jeho postupu. Tomu vykonu se nedalo verit absolutne nic.

17
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Tak tenhle blábol snad ani nemá cenu komentovat, ale na tobě je pozoruhodná jedna věc. Že preferuješ výhradně muže budiž, ale že si z nich s neomylnou jistotou vybereš toho nejhoršího megasračkaře, v tom se na tebe dá naprosto spolehnout :D :D

18
Violete
Reagovat

@Monika: Ja tedy posloucham i rock,ale kazdy to asi vnima jinak.A koho z tech,co prosli,povazujete za opravdove rockery?

19
dolores
Reagovat

vo mne v tomto kole najviac zarezonovala Eliška, veľmi si to užívala, pre mňa najlepšie vystúpenie večera.
ešte som si zapamätala Sofianea , možno aj pre uhrančivú tvár. :-) Ale ani ten spev nebol zlý, trochu prezdobil, ale vo výsledku to bolo stráviteľné.

zaujímavé ako ma očaril Pošta, lebo v superstar ma nezaujal, ale pravdupovediac po druhom vypočutí na yt moje očarenie ochablo :-D

výrazna bola aj Szediovej dcéra, ale skôr zjavom ako spevom

A keď už je reč o Korbelovi, tak ani vo mne nevyoral žiadnu hlbšiu brázdu :-D Jeho hlas postráda nejakú naliehavosť, túžbu , čisto ploché spievanie, aj keď nasadil motorovú pílu, nezabralo to, jeho hlas pre mna nema sexapeal

20
Petr
Reagovat

Uff alespon nekdo si zachova svou hlavu a usi a nenecha se zmast. Korbel zazpival Numb naprosto spatne. Zacatek nejisty, pak prosel do „chraplaku“ ale technicky to nezvladnul., kdyz mi bylo 16 zpival jsem rock balady stejnym stylem ale byla to stejna hruza jako to co predvedl. Jestli hodla v stylu pokracovat, odpali si hlasivky. To ze postoupil kvuli Pepovi je snad jasny. A 1. misto u rekapistu je jejich nazor,oni nejsou zadni odbornici.

21
dolores
Reagovat

@Tomáš: no ale má to takmer 8 miliónov prehratí :-O
tiež nemusím tento tuc-tuc štýl, a klip je prvoplánovo-gýčový, ale arnaž nie je zlý a jeho spev ok ;-)

22
Nika
Reagovat

Ad Posta: sladkej hlasek s kudrlinkami, nemuzny zjev a silna nadvaha. Sebevedomi nicmene vysoke. Nic proti zjevu, za to nemuze (no, i kdyz tak silnou nadvahu redukovat lze urcite), ale tohle fakt neni typ pro sirokou obec fanynkovskou.
Po prvnich tonech skladby, kdyz zacal, jsem si rekla, no, barva hlasu, co se mozna bude obecne libit (osobne vsak tyhle sladke a priteplene hlasy rada nemam), ovsem celkovy vykon byl plochy, bez vyraznejsich momentu, po 10 sec jsem se zacala silne nudit. Za me ne.

23
Mirka
Reagovat

@dolores: No veď práve, Korbel = pre mňa cvičená opička. Ešte aj tie americké ksichty má naučené. Čítajúc rekap si tak hovorím – nepozerala som ja omylom nejaký diel z paralelného vesmíru než Scalex a DJ Vlado?

24
Jai Kudo
Reagovat

Zdravím všechny na Panáčkovi, zatím tuhle taškařici nesleduji, možná až na živácích, ale občas si tady přečtu, co je nového…zaujala mě diskuze ohledně „rockera“ Korbela, tak jsem si ho pustil a musím souhlasit s tím, že on skutečně NENÍ rocker :-) Možná se mu tahle muzika (Linkin Park) líbí, to je OK, ale jeho zpěv měl k rocku nebo metalu hodně daleko. Nicméně tam byly momenty, kdy si myslím, že postoupit měl. Když bude zpívat něco jiného než nu-metal tak to bude třeba lepší. :-)

25
Tomáš
Reagovat

@Bezík: Ale jdi ty že si vždycky vybírám ty největší megasračkaře, to už si nepamatuješ že sem v minulých soutěžích vždy fandil vkusným muzikantům? :-) A třeba takový Jan Nic je fajn nebo taky máš něco proti němu? Letos do mě a mých favoritů jdeš nějak z ostra, mám pocit že je chceš jenom urážet.

Jeden člověk Korbel a takový tu způsobí poprask, trošku nechápu kde se tu ve všech berou ty antipatie když byl na obrazovce sotva pár minut a kvůli jendomu vystoupení ho snad není třeba odsuzovat. Má asi i něco na youtube, ještě sem se moc nedíval a pamatuju si ho trochu z Robina. Přesto mi tady ten humbuk přijde přehnaný a rozhodně mi teda Korbel přijde jako daleko menší megasračkař než Pošta – bez ohledu na věkový rozdíl a zkušenosti. U Pošty taky slyším ten sladký přiteplený hlas a nelíbí se mi to, to si raději poslechnu Korbelův chraplák ať už to s ním jinak je nebo není jak chce.

26
Mila1
Reagovat

Překvapilo mne hodnocení Scalexe i Vlada ohledně Korbela, Už pod minulým článkem jsem psala, jak se mne dotklo jeho podání Linkinů. A jeho výraz při tom. Prostě jsem mu nevěřila ani notu. Podle mne to je jen šikovný profík, který Vám zazpívá podle objednávky vše od Michala Davida po metal. Ve svém pojetí, které nemá s rockerstvím nic společného.

27
Nika
Reagovat

https://www.youtube.com/watch?v=qrXMybw9MOE

fakt má někdo za to, ze toto je kvalitní zpěvák?:-)

28
Violete
Reagovat

@Nika: Ale to video je z roku 2011,myslim si,ze udelal za tu dobu znacny posun.Ja ho za kvalitniho zpevaka povazuji,to uz doporucuji si pustit na Youtube pisne z Hamleta.

29
Tomáš
Reagovat

Jestli tohle čte někdo z produkce, tak to je pro Novu a Markízu už skoro výzva dát Korbela do živáků. Tak kontroverzní člověk jim zvedne sledovanost a pokud bude vážně tak neoblíben a lidi pro něj nebudou hlasovat, tak jim ani neohrozí jejich protekční baby. :-D

30
Violete
Reagovat

A co říkáte na tohoto zpěváka, Maxime Cassady ze zahraniční verze Voice? https://www.youtube.com/watch?v=ZQtMVEbsYw0 Mě hodně baví.

31
Violete
Reagovat

@Tomáš: Take jsem si to rikala,aspon vzbuzuje emoce.A proc ne?Mohl by ukazat,co v nem je,treba ze dokaze zazpivat lyrickou baladu s citem.

32
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Nic zatím nic. Nezaujal, neurazil. Zatím nevím. Jinak, připomeň mi, komuže vkusnému si to kdy fandil ? Já si nějak nevzpomínám, safra, ale může to být moje chyba :D (prosím šílenosti typu Adama Kukačky nezmiňuj :D)

33
Bezík
Reagovat

@Violete: No to nebyla moc dobrá rada. První na mě vyskočil nějaký duet s Evou Burešovou. Teda chudák Evička, tohle přetrpět … :D

34
Nika
Reagovat

@Violete: rocker, muzikalovy zpevak, lyricke balady….cerstvy pecivo; certvy jabka, cerstvy chleba☺ Pardon, ze mi vyskocila na mysl hned tahle reklama na Albert:) Nevim proc:)
Omlouvam se, ale emoce ve mne Korbel nevzbuzuje zadne. Jen vyjadruji nazor na jeho zpev. Vic me ten klucina nezajima.

35
Nika
Reagovat

@Bezík: Kukacka;) To byl tez muj „oblibenec“:)))

36
dolores
Reagovat

@Tomáš: pozri, ešte nie je isté, čo s ním bude ďalej, možno sa niečo z neho vyliahne, a presvedčí ovečky, ale môj favorit to isto nebude

no mám jedného adepta, (chlapa) ktorého by som brala za víťaza, ale nepoviem koho, lebo mi ho začneš hejtovať ako si zvykol vo väčšine prípadov mojich obľúbencov ;-) ))
takže budem teraz za tajnostkárku ….:-D

37
Violete
Reagovat

@Bezík: Ještě je tam duet s Petrem Ryšavým z Hamleta, Dánsko je past https://www.youtube.com/watch?v=ozRyQRCW2t4, Hamlet je prostě moje srdeční záležitost.

38
Nika
Reagovat

@Violete: mno, tuctovej muzikalovej hlas, do ktereho se nasilu snazi narvat pokus o chraplak.
Mezi dalsimi peti zpevaky bych ho nedokazala rozeznat. Nema charisma, nema nic, co by cloveka upoutalo.
Asi budes; Viollet, trochu s nazorem osamocena:) Tedy krome Tomase, ten ho bere.

39
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: Budu hádat, že by Patrik Zoul? :-) Ten mi nejvíc sedí do tvého „itchovského“ typu, pro který ty máš stejnou slabost jako já pro lolitky :-P Tomu ale Tomáš fandí, takže ti ho s největší pravděpodobností hejtovat nezačne (pokud u něj zase nedojde k nějakému veletoči), navíc se vám to, aspoň co se týče mužských oblíbenců, střídá (Ševčík – shoda, Itcho – neshoda, Kovaliček – shoda, Borkovec – neshoda), takže Patrikovi budete fandit společně (+ ještě s yeey), jenom pozor, aby nedopadl jako Tejkal, kterému jste taky fandili vy tři a v semifinále pak vyhořel :-D

40
Violete
Reagovat

@Nika: A jakeho mas z postupujicich zatim oblibence Ty? Me jeste hlasove zaujal Posta,ktery to tady take schytava.Tyhle zastrene hlasy se mi libi.

41
Nika
Reagovat

@Violete: o Postovi jsem zde uz psala. Mamanek, budulinek, teplej hlasek bez vyrazu.
Abych pravdu rekla, zatim ve mne nikdo nezanechal vyraznou stopu. Pamatuji si dobre pouze Jana Nice, ale toho spis osobnosti jako takovou. Zajimavy a neotrely typ, vymykajici se mainstreamu a komerci. Na nej jsem zvedava.
U me je problem. Bud me nekdo zaujme na prvni sup a je to tam na 100% bez pochybnosti, nebo nic. Tentokrat s malym „n“.
Sede mysi mi vyfici z hlavy hned a uz se k nim nevracim a nezkoumam, zda by tam prece jen mohlo neco byt…..ne, proste jednou provzdy, na trochu vyraznejsi typy se musim nekolikrat podivat, abych si zapamatovala tvar, nedejboze jmeno ci hlas, vetsinou vsak par rychle zapominam, a v hlave mi zustava pouze jedno jmeno, tvar a hlas. Takze ja nejsem schopna sestavovat ani zadne zebricky:) Nikdy. Cili v teto chvili podle uvedeho algoritmu pouze Jan Nic:)

42
Bezík
Reagovat

@Nika: Za mě výrazně nejzajímavější John. Ten ale v takové soutěži nemá pražádnou šanci, je moc starý a moc osobitý, navíc je lepší než Pepa prakticky ve všem a to se neodpouští :D Pak ještě Peter, ale to se teprve uvidí, co se z něj vyloupne. Ten by šanci mít mohl. To je asi vše za chlapy.

43
Tomáš
Reagovat

@Bezík: Komu vkusnému sem kdy fandil? Jména Petr Bende, Matej Piňák nebo Jerguš Oravec ti nic neříkají? Jestli t nebyli vkusní, tak potom už nikdo.

44
Tomáš
Reagovat

@dolores: Ahoj Dolores, to mi prosím řekni který je to ten chlap kterému budeš fandit. Pokud to není Marek Pošta, tak ti můžu slíbit už teď že hejtovat ho ani omylem nebudu. Já sem letos tam rád skoro za každého chlapa, potřebuju aby to už některý z nich vážně vyhrál. Už další babu jako vítězku vážně nezkousnu. A pokud je to vážně Patrik Zoul, tak ti udělám velkou radost – ten je mi hodně sympatický a hodně mě baví i jako zpěvák a má skvělou barvu hlasu. Toho bych si přál do živáků a ani jako vítěz by mi nevadil. A pokud je to někdo jiný, stejně si myslím že bysme si v něm mohli notovat. Mě tam vážně kromě Pošty snad žádný chlap vůbec nevadí. Tak schválně napiš prosím. :-)

45
Tomáš
Reagovat

@Bezík: Vidíš, na Johnovi se shodneme ale ten se asi fakt moc daleko nedostane no. Tak vidíš že vkus mám a třeba nejsme zase až tak rozdílní. :D Co Piňák s Oravcem, ti tě nebavili?

46
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Tomášku, Piňák byl snad vrchol všeho nevkusu, který se kdy v podobných soutěžích objevil :D :D Jerguš se vždycky pohyboval hodně na hraně mezi vkusem a nevkusem, Bende snad budiž, ale přiznám se že si nepamatuju že bys zrovna jemu nějak obzvláště fandil :D

47
Prochor
Reagovat

@Tomáš: Moje TOP muži (bez slovenské Superstar) je: 1. Lukáš Adamec, 2.-3. Miro Šmajda (za šoumenství) a Petr Bende (muzikálnost).

48
Nika
Reagovat

@Bezík: John? To je ten Skot nebo Ir, pamatuji si dobře? Co vytvořil docela zajímavý cover Jacksona? Byl skvělý, ale neumím si představit práci s ním. To je už je hotový ryzí kov. A ano, hlavně díky věku. Byl tam prožitek, hloubka, nebylo to pouze naučeně odzpívané, dal do toho celého sebe, improvizace úžasná.
Neznám přesně pravidla, kdo rozhoduje v závěru o vítězi? Porota nebo diváci hlasováním? Pokud je to druhá varianta, pak papá, Johne.

49
Nika
Reagovat

@Bezík: Peter – nevím, nepamatuji:( Ale je fakt, že Hlas zatím sleduji jen velmi vlažně a mnoho vystoupení jsem neviděla.

50
Nika
Reagovat

@Bezík: už vím, klobouček na hlavě – našla jsem. jj, to by mohlo gradovat, dobrý.

51
Bezík
Reagovat

@Nika: Peter Juhás, zde : https://www.youtube.com/watch?v=JAodcP5_EBk
V závěru rozhodují diváci, porota tam vlastně žádná není :D John je bez šance, toho Pepa záhy vykopne sám ;-)

52
Nika
Reagovat

@Bezík: díky za info:)

53
Tomáš
Reagovat

@Bezík: Piňák byl vrchol nevkusu? A můžu vědět v čem? :-D To jsi vážně snad úplně první člověk od koho tohle slyším. Vždyť oba s Jergušem vyletěli právě proto že si vybírali kvalitní věci pro náročnějšího diváka a komerční diváci Novy a Markízy to nedocenili. A já jsem byl Bendeho snad největší fanoušek ze všech, dokonce jsem se nechal kdysi jako on i ostříhat. :-D To byl v roce 2005 můj idol, nikdy předtím ani potom jsem nikomu tolik nefandil. Můj první opravdový favorit v těchto show byl Bende. Ale mám dojem že zde na Panáčkovi to fórum tou dobou snad ještě ani neexistovalo, tak se o tom zřejmě tolik neví no.

54
Tomáš
Reagovat

Taky myslím že John Boyd se asi do živáků nedostane, ledaže by předtím produkce vyřadila jiné favority a Johna by tam poslali jako někoho koho se budou moct snadno zbavit a umetou tím cestičky pro své vybrané koně.

55
Valamin
Reagovat

Kolik lidí se vlastně dostane od každého porotce do živáků? Tři, čtyři? Vůbec si to nepamatuju, jak to bylo v posledním Voiceu. Souboje jsou nejlepší, poté mívá Voice sestupnou tendenci a není tak zajímavý jako Superstar, když to vezmu podle svého zájmu, ale to má každý samozřejmě podle sebe jinak.

56
Tomáš
Reagovat

@Valamin: To neví nikdo kromě produkce. Tipuju že 4, v horším případě jen 3 ale pokud jen 3, tak je vážně produkce plná škudlilů a tragédů a ať raději už žádnou podobnou show nikdy nedělají.

57
Tomáš
Reagovat

@Valamin: Každopádně je jasné že o tom že by jich šlo do živáků z každého týmu 6 jako v první řadě v roce 2012 si můžeme v dnešní šetřivé době nechat už vážně jenom zdát.

58
Patrik
Reagovat

No já bych udělal TOP 12 každý teda bude mít 3 týmu , a v každém týdnu by vypadávali po 2 – 5 Live Show a v semifinalé by vypadli 3 tak že finalé by bylo ve 3 ale nemyslím že by to produkce takhle udělala a hlavně 5 live jak to takhle např maji USA nebo AU

59
Tomáš
Reagovat

@Patrik: Nějak nechápu jak to myslíš? Vždyť týmy jsou 4 a pokaždé musí z každého týmu vypadnout jeden, takže pokaždé musí vypadnout celkově 4 soutěžící. Tak je to v pravidlech. Já doufám že bude aspoň ta Top 16 a 4 Live Shows i s GF. Jinak by to už ani nemělo smysl živáky k tomuhle formátu dělat, to ať si klidně příště vystačí jenom s castingy když jim to přijde v něčem výhodnější. :-D

60
Patrik
Reagovat

@Tomáš: nene takhle to daný není že v každém live show musí vypadnout 4 každá země si to může upravit sama i když je popularní je ten format vypadávaní po 1 s každého týmu, napřiklad USA i Australie má že prostě vypadnou 2 a pak v semi 3 aby bylo finalé ve 3 takhle to je prostě lepší a může se stát že kouč už nemá například ve 3 live show žadného svěřence

61
Adam
Reagovat

V Live shows bude 12 soutěžích. Prozradila to Sharlota v pondělí ve Snídani s Novou.
Takže předpokládám 3 živé přenosy, pokaždé vypadne 1 soutěžící z každého týmu, resp. prostě 4 soutěžící. Nepamatuji si, jak to bylo s vypadáváním v minulých řadách. Každopádně v těch přímácích už bych tu hru na týmy vynechal. Někdo může mít slabší, někdo silnější tým. Takto budou vypadávat ti silnější na úkor slabších jen proto, že jsou v jiném týmu.

62
Tomáš
Reagovat

@Adam: Takže fakt jenom 12? Tak to ať jde celá produkce do píííííííče.

63
dolores
Reagovat

@Tomáš: naisto to nie je Pošta, ale či to je Patrik alebo nie je ti zatiaľ neprezradím, každopádne je to niekto, koho som určite vo svojich príspevkoch zmieňovala. Toho dotyčného by som brala za víťaza v tejto chvíli možno aj preto, že si neustále prehrávam jeho vystúpenie, čomu sama nechápem 🤩. A nepoviem ti to ešte teraz preto, lebo ty si ho zas až tak nechválil a je možné že ti to sklzne k hejtu 😄 Ale môže sa stať, že dnes má ešte niekto ohuri viacej. Vlado, ak si zvedavý, kto to je, dám ti jednu indíciu, ten môj favorit ma niečo spoločné s jednou babou, ktorej som v speváckych súťažiaci fandila 😄 ozaj ešte jeden chlapčisko zostal mnou nepovšimnutý z prvej časti … hoci žiadny veľký spevák, ale sympaťák, taky s copom, fešáčisko, keby sa ešte ostrihal tak wow 😍😄

64
Patrik
Reagovat

@Tomáš: v klidu nejsme jediný který to takhle mají např minulý rok melo Thé voice jenom 2 live show a v jiných státech tolik live show je v poho

65
Patrik
Reagovat

@Patrik: The Voice Germany jsem chtěl napsat

66
Rena
Reagovat

Tak 23letá Monika z Oravy – zaujala… super hlas, netuctový… ale vlastně profesionál, zpívá v muzikálech.

67
Jana2
Reagovat

Tak dneškem na Voice úplně kašlu, to jsou fakt dementi, týhle super holce se neotočí a tý předtím všichni? OMG! Šaškárna.

68
Rena
Reagovat

Taky jsem se divila – ted ta Terezie – nic moc a mimo Pepy se otočili všici…

69
Jana2
Reagovat

@Rena: no, je čím dál jasnější, že to mají opravdu určené, komu se mají otočit, to už tu bylo párkrát tohle :-/

70
Valamin
Reagovat

Jak 12 soutěžících v živácích? Ach jo. To je vše? No jistě, to se dalo od zmrdstva čekat.

@Jana2: Asi tak! A taky nechápu, že se otočili tý Terézii potom!

71
Jana2
Reagovat

Dyk všem naslibuje hory doly a pak je vyhází, to budou koukat.

72
Valamin
Reagovat

Jan ať je Dyk vyhází, jeho týmu nefandím, hehehehe (domyslete si pekelný úsměv). Pro mě je něco, jako porotce-Brzobohatý, jeho lidi půjdou z kola první.

73
jardach
Reagovat

Koukam se zpozdenim,jsem u prvni reklami…mohli byste mi vysvetlit,co je to za zm…vi? Ze se prvnimu borci neotocili, dejme tomu,ale urcite tam bylo x horsich postupujicich, druha borka dejme tomu,ale tam me vytocil Dyk tim vtipem s bombou(proc to daj vubec do tv?) a te treti borce se neotoci nikdo? To se na me nezlobte,ale to jsou fakt retardi…

74
Nika
Reagovat

Tak dneska některým postupům vůbec nerozumím:))) Tenhle poslední kluk byl úplně průměrnej. A všichni otočka :))) Hodnocení zcela přehnané. Vojta z Kobeřic, aby bylo jasno.

75
Ally
Reagovat

@Nika: Já přes to hulákání publika a poroty ani vlastně neslyšela pořádně jak zpívá :) A tak třeba bude šikovný ..ale Ondrej Ruml to asi uplně nebude ..:)

76
Ally
Reagovat

@jardach: Vojta Dyk má asi mnoho talentů a předností ..ale teda 90 % jeho foru nějak jde mimo mě :)

77
Monika
Reagovat

Tak ten posledni kluk si vybral super song, takze se mi to docela dost libilo, nicmene hlas neni uplne top, bylo to znat hodne v tom Happy day a nemyslim si, ze pujde extra daleko. reakce porotcu mi prisla prehnana. Vubec se mi nelibila ani ta Monika, to je presne typ hlasu co nemam rada, takove ty ukricene hlasy co zni jak jecici papinak, i z te chvilky me bolely usi

78
Rena
Reagovat

Ten kluk s kytarou také ušel – jak už byla v Hlasu jeho sestra u Pepy…

79
Nika
Reagovat

@Ally: já teda jsem předpokládala, že se neotočí nikdo. No, a Vojta Dyk si Happy day musel zazpívat sám:) Mladík úplně pohořel. Fóry Dyka mi taky lezou krkem a jdou mimo mě.

80
Jardach
Reagovat

Dneska to bylo peklo,iritoval me i Kali,to uz je co rict…ten posledni typek teda jako dobry,ale ta reakce poroty hodne trapna (ale co bychom od Kirschner a spol cekali)…uz se tesim na zhodnoceni DJ Vlada…

81
Nika
Reagovat

Ta Monika z Oravy se mi líbila hodně. Bohužel jsem ale toho dnes jinak moc neviděla, byla jsem venku, tak kouknu ze záznamu.

82
DJ Vlado
Reagovat

Tak dneska se tam konečně objevila ta moje černá kobylka, o které jsem už dřív psal jak v diskusi, tak v rekapu, ale zatím budu schválně dělat „záhadného chlapce“, abyste byli do rekapu trochu napnutí :-D

83
Jardach
Reagovat

@DJ Vlado: takze Monika Zatkova nebo jak se jmenovala ;-)

84
Bezík
Reagovat

Tak mám další oblíbenkyni, Natálii Rotterovou, bohužel u Pepy, kam se podle mě nehodí ale nikdo jiný se neotočil. Kromě ní mě zaujal ještě nepostoupivší Peter (Letovaněc ? snad ?), zajímavej týpek, žádnej velkej hlas ale charizma tam bylo. Největší běs pak byla ta blonďatá AC/CD čtyřicátnice, tohle fakt produkce chce a potřebuje ? Chjo … Zajímavý taky bylo, jak vysušili Electric Lady a ještě se tvářili, že ji neznaj :D :D

85
DJ Vlado
Reagovat

@Jardach: Nemá cenu zapírat, je to ona :-) Ovšem na srdcovku ji zatím nepasuju, jakkoliv se mi její hlas moc líbí a ta určitá nedokonalost je dobrá k adrenalinovému fandění :-D, ale po loňské zkušenosti radši počítám s horší variantou, abych pak zase neměl deprese :-) Jedničkou u mě zůstává Lucka Večeřová, která je z hlediska perspektivy správně „středová“, tzn. že je zpěvácky skvělá, takže by živáky dát měla, ale zatím je diváky (kromě mě a Bezíka) poněkud přehlížená :-) Ovšem s Monikou jsem zatím sám jako kůl v plotě (včetně FB a IG), což je jeden extrém a ten druhý je Adriana, která je favoritkou všech (kromě Tomáše samozřejmě) :-D

86
Monika
Reagovat

@Bezík: No sakra ja mam tez Natalii z dnesniho dilu jako jednicku :-)) zaujala me i vizualne a libila se mi barva hlasu.

87
Bezík
Reagovat

@Monika: :D Safra, něco se děje, stává se ze mě komerční Bezík nebo z tebe avantgardní Monika ? :D

88
Milena
Reagovat

A mne fóry Vojty Dyka baví ze všeho nejvíc, kdyby nebyl v porotě, ani se na The voice nedívám.Vojta je vtipný, inteligentní, charismatický, nesmírně talentovaný. Byla jsem na jeho koncertě a byl úžasný. Je to úplně jiný level, než jsme zvyklí, prostě excelentní, v hudební branži velmi uznávaný, intelektově na výši.

89
DJ Vlado
Reagovat

@Bezík: No musím se přiznat, že od Natálie jsem na základě její výrazné image čekal víc (minimálně druhou Lolu), což je ale nejspíš hlavně vinou absolutně nijaké a nevýrazné písně, kterou si vybrala :-/ Nicméně ji neodepisuju a v něčem jiném mě klidně může dostat (a možná se mi vejde i do Top 3, protože tam jinak dneska nebylo moc z čeho vybírat) :-)

90
dolores
Reagovat

Včera ma nezaujal nikto, najhorší diel pre mňa, a to bude paradox ak práve z tejto particky vzíde víťaz… Ale tak aby som niekoho spomenula,napr.Tereza Ondicova mala slušný jazzovy feeling. A ešte zaujímavú verziu Zagorkinej piesne podala jedna baba, ktorej sa neotocili, síce ten nežný zamilovaný šanson miestami znasilnovala, a amatérsky frazovala, ale hlas mala zvučný a v ňom veľa emócií a aj v tichších pasážach mala peknú farbu. No Zagorkin výraz na míle ďaleko, škoda. Ako povedal Dyk, nemala by prestať spievať…. A hlavne aj pilovat dynamiku a výraz. Len neviem ci by tam mali brať malé deti, lebo tie, keď sa kouči neotocia, sa rozplaču a mne srdce puká.. 😪

91
Petr
Reagovat

Prekapuje me postup hodne falesne zpivajicich holek Terezie a Moniky obe meli tremu, to jsou zrejme postupy do poctu (ani v superstar by nepostoupili a to je co rict), typek co zpival Stitches byl na stejne nebo i lepsi urovni a nepostoupil. Monika s kloboukem- jeji mecak zni nejhur ze vsech mecaku ever ale ostatni v pohode, na postup to bylo. Posledni Vojtech byl asi nejlepsi ale to jen kvuli pisni. Jinak priste nejspis zase jen prumer. To nejlepsi asi jiz bylo, nevim kdy ale co vic cekat od cechu a slovaku ze jo.

92
Tomáš
Reagovat

@Patrik: To není žádná útěcha že nejsme jediné země které mají tak málo Live Shows, o to je to spíš ještě daleko smutnější a horší že se tento šetřící trend rozmohl už celosvětově. Produkce ušetří na živácích ale nejvíc biti jsou na tom soutěžící, kterých se nedostane do živáků ani zdaleka tolik kolik by si zasloužilo a spousta z nich bude velmi nespravedlivě vyřazena a pak samozřejmě diváci, kteří přijdou o jejich živé výkony. Ale hlavně že televize ušetří a budou nás krmit sedmi vlažnými výběry naslepo. Asi mi nezbývá že už jenom vzpomínat na doby kdy ty Live Shows byly hlavní částí pořadu a kdy jich bylo daleko víc než teď, mám dojem že se ty časy už nikdy nevrátí a že nás čekají vždy už jenom tyhle ostrouhané rychloverze. Je to samozřejmě strašná škoda a postrádá to pomalu už i smysl protože soutěžící kteří by se mohli nějak zlepšovat a vyvíjet se právě během živáků to během pouhých dvou nebo tří týdnů nikdy nestihnou takže o to budeme zase ochuzeni. Je to ale zbytečné se rozčilovat, tady velí televize a ty si to vždycky udělají tak jak chtějí ony a na to co chtějí diváci zvysoka kašlou. Áchjo.

93
Petr
Reagovat

Oprava ne Terezie ale Natalie.

94
Tomáš
Reagovat

Jinak moje Top 3 za včerejšek :

1 Šimon Švidraň – Velký sympaťák, muzikální kluk, pro mě má skvělou barvu hlasu. Nebude to asi žádný velký rozsahový zpěvák ale tím muzikantstvím to všechno nahrazuje nebo i překonává. Pro mě je to favorit ale je mi jasné že šance na úspěch v této show bude mít pramalé protože to nebude přesně to co hledá produkce a diváci. Pro mě byl ale včera Šimon nejlepší, zaujal mě nejvíc.
2 Vojtěch Malchárek – Další velmi talentovaný kluk s příjemnou barvou hlasu. Není to ještě úplně dokonalé ale myslím že by se mohl dost vyvíjet. Bohužel se ale nebude vyvíjet v této show když budou jen tři živáky. U Vojty si ale myslím že by možná vcelku daleko dojít mohl, určitě bude pro produkci a lidi přijatelnější než Šimon už proto že je víc mainstreamový a taky proto že ho zařadili na závěr dílu.
3 Zuzana Szpevár – Tady jsem docela váhal koho na to třetí místo dát ale nakonec sem se rozhodl pro Zuzku. Proč by postarší rockerka nemohla být to co Česko a Slovensko hledají když má tak skvělou barvu hlasu a charisma? Zazpívat AC/DC není vůbec jednoduché a spousta lidí už na tom pohořelo a ona ne, tak za mě si určitě v Top 3 být zaslouží když už tam mám mít nějakou babu.

Jinak do Top 3 se mi nevešli ale nebyli špatní

Izabela, která zpívala český song. Nádherná barva hlasu, vůbec nechápu proč se nikdo neotočil. Ti koučové a produkce jsou fakt těžcí amatéři když takovýhle hlas nechají odejít. Tohle byla velká chyba.
Ten první kluk co zpíval úplně na začátku nebyl špatný ale nikdo se mu neotočil.
Terezie Ondičová – Tak sem se sekl, já myslela že Vladova favoritka bude tohle ta černá kobylka. Docela mi totiž připoměla Moniku Bagárovou. Nebylo to vůbec špatné, má skvělý hlas i feeling, sympatická holka jen se mi do Top 3 nevešla. Moje favoritka to nebude ale dobré vystoupení. Naopak ta Monika která tedy prý tou Vladovou favoritkou je se mi nelíbila absolutně vůbec a Lukáš Zeman zazpíval stejný song na nekonečně vzdálených mílí daleko líp.
Další Monika z Oravy s kloboukem za mě teda taky absolutně NE, té bych se ani neotočil protože to vyřvala a i jako typ je pro mě absolutně nezajímavá.
Ještě mě vcelku mrzí nepostup Electric Lady, typově byla velmi zajímavá ale bohužel neměla až tak zajímavou barvu hlasu na což asi dojela.

95
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: Tak už je mi jasné, kdo je to tvoje „chalanisko“ :-D, což jsem identifikoval podle výběru písně :-) Ale myslím, že tě potěším, jelikož i já ho mám ve své Top 3 kluků :-) Jediné mínus, které pro mě má, je fakt, že je ve stejném týmu s mojí No. 1 favoritkou, takže v jejich případném souboji bych dal přednost jí, ale neboj, hejtovat ti ho nezačnu :-D

96
Tomáš
Reagovat

Ještě že už nás čeká příště poslední výběr naslepo. Už je toho fakt moc. A nám už pak nezbývá než čekat jak to produkce s tím výběrem soutěžících zase jako vždycky všechno totálně domrví a s těmi třemi živáky to fakt nikdo nevytrhne.

97
Tomáš
Reagovat

@DJ Vlado: Tak mi to jméno komu fandí dolores napiš, pokud ne sem tak aspoň na fb. Fakt mě to dost zajímá.

98
DJ Vlado
Reagovat

Ještě ohledně té Terezie, kterou tady zmiňují Tomáš a Dolores, ta se mi taky líbila a mám ji za včerejšek na druhém místě, takové milé pozitivní sluníčko a zpívá taky velmi dobře (byť její barva hlasu je místy typicky „romská“), navíc dobrý a neotřelý výběr písně, jen čistě barvou hlasu mě trochu víc zaujala Monika :-)

99
Monika
Reagovat

@Tomáš: Ja jsem to mela stejne, kdyz jsem videla Terezii rikala jsem si bude to Vlada kun nebo ne? Ta Monika mi k nemu vubec nesedi, takova nudna seda mys, tetka od plotny vcera v tech hadrech. Ja myslim, ze se do ni zamiloval na Fb, kde ma pekne fotky a uz je namotanej :-))

100
DJ Vlado
Reagovat

@Monika: „Zamiloval“ je zatím silné slovo, zásah na první dobrou jako u její jmenovkyně to ani zdaleka nebyl :-D

101
Violete
Reagovat

Tak me vcera zaujala nejvice Natalie Rotterova,Monika Drganova a Monika Zatkova.Maji neco do sebe.A Natalie by to mohla i cele vyhrat :-) Ten Vojtech,co byl posledni,se mi vubec nelibil.

102
Nika
Reagovat

@Violete: tentokrat jsme ve shode:)

103
Tomáš
Reagovat

Ještě mi bylo líto že nepostoupil soutěžící Jan Mašek, který zpíval Use Somebody. Nebylo to sice nic extra ale hodil by se jako typ do téhle show a myslím že by se mohl zlepšovat. Ale co už no.

104
Tomáš
Reagovat

@Violete: Natálie co zpívala Sober a otočil se jí jen Vojtek? Vyhrát? Tak to teda vůbec nechápu proč by měla vyhrát. Já si ji skoro ani nepamatuju, úplně průměrná a nezapamatovatelná, ve mě to rozhodně vůbec nic nezanechalo. To nepobírám vážně, to už tam byly jiné daleko výraznější a lepší zástupkyně něžného pohlaví.

105
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Tomášku, Tomášku, ty toho nepobíráš … :D :D :D

106
Tomáš
Reagovat

@Bezík: Nepobírám no.

107
Ina
Reagovat

Harrymu Stylesovi se tato písnička moc povedla. Je krásná a Harry ji nádherně zpívá. Vojta to zazpíval slušně. Má i hezkou barvu hlasu, ale dle mého vypadá jako takový slušný kluk odvedle. Nevím jestli se nakonec mezi těmi charismatickými kluky neztratí. Ještě mi napadlo z 2 hodin vysílacího času je 40 minut reklam, 15 minut Janiny emoce a 20 minut Dykovo ego:-) U posledního jmenovaného se bojím, co bude předvádět v živácích

108
Bezík
Reagovat

@Ina: No já taky vždycky žasnu, že ten pořad „v originále“ trvá tak dlouho. Já to jedu ze záznamu a přes hodinu jsem se ještě nedostal :D

109
Ally
Reagovat

@dolores: Jj ta co zpivala Zagorku, pekne mista tam mela,ale asi nestacilo..
A ty deti, no asi to k tomu patri..
Na me i zapusobilo ta AC/DC blondyna a jeji sestra..ale nevim snad to z tech lidi netahaji nasilim..co uz..bez HLP uz takovy porad asi nejde

110
Violete
Reagovat

@Tomáš: U Natalie bylo proste ve zpevu hodne zajimavych veci,prave ze nenapadnych.Verim,ze by mohla prekvapit,pro me takovy cerny kun souteze.Uvidime.Me na soutezicich bavi ten posun. Jen skoda,ze uz ten format souteze to moc neumoznuje.

111
Ally
Reagovat

@DJ Vlado: Ja mela z te Natalie stejny pocit, ze to bude bomba jeste nez zacla☺jo mozna podoba s Lolou a necim s Anetou L…tak pak lehce zklamani..ale snad nas intuice neklame..☺
A co bylo zajimaveho s tou segrou Svidronovou? Z nejakeho duvodu si ji pamatuju..Mozna byla jen dobra..😊

112
Violete
Reagovat

@Ally: To jsi pojmenovala presne,me take Anetu v necem pripomina,asi tou nenapadnosti,plachosti a pritom vnitrni silou ve zpevu.Nic na efekt.

113
jj
Reagovat

Tohle kolo pro mě výrazně lepší než minulé, možná bylo lépe ozvučené? Až asi na tři soutěžící všichni poslouchatelní.
1-2. Natálie Rotterová, druhá půlka songu a výšky trochu slabší, ale velmi příjemná barva hlasu.
1-2. Isabela Škutová – škoda, že vypadla, hlas trochu jak Langerová, syrový a nálehavý přednes. Vlastně mě bavila víc než Natálie a to opakovaně, ale Natálie má lepší barvu hlasu a větši potenciál, tak jsem je dal stejně.
3. Vojtěch Malchárek
Nejhorší byl Mašek, ten mi utkvěl v paměti, jak to bylo hrozný.

114
Nika
Reagovat

@DJ Vlado: Zaťková? Fakt? Tak u té jsem teda zrovna dost trpěla.
Nebyl vůbec špatný Peter Letovanec, tam mi přišlo, že je docela potenciál, ale nikdo se neotočil. No škoda. Myslím, že než tu s AC/DC, která podle mě pofičí rychle ven, ten kluk by mohl něco předvést. Přišel mi charismatičtější než ten poslední Vojtěch.

115
Bezík
Reagovat

@Nika: Přesně, toho kluka je škoda. Trochu nenápadnej, na to asi dojel ale velmi muzikální a docela charizmatickej. Tu šílenost s tou AC/DC blonckou nechápu, ale když se líbila Tomáškovi, tak si asi nějaký publikum najde, i když možná že snad ani ne :D

116
Ally
Reagovat

@Bezík: Ta Electric Lady je docela znama koukam..zase mam mezery ve vzdelani ☺hele me se na ni z nejakeho duvodu spatne koukalo, i kdyz podle fotek sympaticka..nejaka negativni energie..tipla bych si ze proto, ze dopredu vedela, ze nepostoupi, byla nas…ale ne tim spravnym zpusobem?☺whatever..
A stejne je zajimave kolik profiku nepostupuje, mozna jsou nervozni, ze to musi dat. ?

117
Bezík
Reagovat

@Ally: Já nevím jak to s ní bylo, možná si jen domluvila s produkcí jedno vystoupení s tím, že se k ní nikdo nebude hlásit. Protože Vojta s Pepou ji určitě znají, Slováci asi ne. Fakt netuším, co to celé mělo znamenat.

118
Ally
Reagovat

@Milena: Tak to je dobre ze Vojta Dyk nekoho bavi..a nemyslim to ironicky.Ja ho taky beru, jen mi prijde nejak v kreci.Stejne jsou asi takovi kontroverzni, aby se zvysila sledovanost ☺No co ja s nim zit ani chodit na kafe zrejme nikdy nebudu☺hm i kdyz byt v te soutezi vybrala bych si ciste profesionalne mozna taky jeho.. takze hlavne co dokaze se soutezicima zejo..

119
Violete
Reagovat

@Ally: Ono se to tak musi brat,ze Vojta Dyk dela show,me bavi ale poznamky ostatnich,treba Jany Kirschner,kdyz poznamenala,sakra,on se prihlasil i Dyk,nebo na souteziciho,kdyz k nemu zacal mit proslov: On uz nas nechce.Take Vojtkova rec,ze jemu staci se vyjadrit jednoduchou vetou byla trefna.

120
Ina
Reagovat

Já si naopak myslím, že Dyk bude strašně špatný kouč. Jeho sebestřednost a narcismus mu ani nedovolí se nějak zabývat naturelem soutěžících. Pojede si svoje, budou muset zpívat co on bude chtít, jak on to bude chtít. Už několikrát docela ujel . Jeho humorné poznámky, mě mě spíš vytočí, ale každý má jiný humor a ten jeho, urážející, se může někmu i líbit. 40 ti letá AC/DC ma m,ě působila poněkud kuriozně. Jinak my ty výkony zatím nějak splývají a pamatuji si vlastně jen tu cirkusačku a to jen proto, že mi byla nesmírně sympatická.

121
Theresa_feat Vladko
Reagovat

Prosím vás, ta Electric Lady zpívala nebo se tam dusila? Přišla mi i v obličeji nějak přioteklá…

122
libena
Reagovat

@Ally: barboru švidraňovou jsem zaregistrovala více až ve slovenské tvoja tvár znie povedome, byla hned v první řadě, vyhrál lukáš adamec a ona byla druhá, byla fakt skvělá :-)

123
Nika
Reagovat

@Bezík: mně ani nijak nenápadnej nepřišel, já ho teda zkoukla několikrát ze záznamu a jo, měl trochu trému, jasně, ale zpíval hodně dobře a dobře se na něj i koukalo. Byl přirozený v projevu. Navíc koučové stejně nevidí do ksichtu, takže nemohli vědět, zda je či není nenápadnej. Na mě působil docela pohodově. Muzikant výbornej. No, stalo se.

124
Bezík
Reagovat

@Nika: Koučové nevidí do ksichtu ale produkce vidí :D A tím pádem povolení otočit se nebylo vydáno ;-)

125
Tomáš
Reagovat

Koukám že jsem tu zase jediný koho včera zaujal Šimon Švidraň? Brácha Barbory Švidraňové byl včera pro mě jednoznačně nejlepší ze všech. Škoda že při tom počtu Live Shows nemá zřejmě vůbec šanci se do nich dostat. Vlastně pokud je to skutečně pravda že z každého týmu půjdou do živáků jen tři soutěžící, tak to bude totální masakr a nedostane se tam absolutní většina mých favoritů. Takže jako vždycky no.

126
Tomáš
Reagovat

Mě bavili oba kluci, Šimon i Vojta. Jen Šimon mi přišel o dost lepší ale produkce mu nevěnovala tolik humbuku jako Vojtovi takže si ho tolik lidí nevšimne, to je bohužel automatické.

A ta Electric Lady byla v jaké show nebo odkud je známá? Může někdo napsat? Tohle je třeba zase moje mezera, nevím to. Ale jako trochu povědomá mi možná byla, jen nevím odkud.

127
Tomáš
Reagovat

@Ina: Jestli Vojtěch vypadá jako takový slušný kluk odvedle, tak takoví slušní kluci v našich show kdysi běžně válcovali všechny ´´charismaťáky´´ a vyhrávali ze všech nejvíc – Horváth, Drda, Chodúr. Ale dnes už je jiná doba no takže bych bohužel sázel zase spíš na vítězství baby.

A jaký bude Dyk kouč nevím ale oni s tím svým koučováním stejně moc nezmůžou, s tím počtem živáků co bude vyberou za celou dobu koučování svým soutěžícím tak tři až čtyři songy a tím to hasne, žádná velká spolupráce ani vývoj tam nebude tak jako tak.

128
Rena
Reagovat

@Tomáš: já jsem psala, že mě Šimon zaujal… asi i víc, než ten poslední kluk…

129
Ina
Reagovat

Tome, taky se divím, že začaly bý tv kurzu holky a kluci se nijak nechytají. Charisma necharisma. Asi i ty pubiny, pro které jsou tato schow hlavně vysílána fandí holkám. Když si tak vzpomenu, tak Borkovec třeba nebyl vůbec líbivý typ. Ani ostatní neměli to, čím by děvčata zaujali. Takoví nic moc chlapci, bez chuti. I když v živácích nebudou mít dost prostoru se předvést, tak přece jenom bude záležet na výběru songů. Jako vždycky půjde o sympatie a k tomu správný song, pak to může zafungovat. Ještě budou ze záznamu battly, tak tam jsem na porodce zvědavá, jak si to procedí.

130
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Tomášku, ne všichni prošli nějakou show, někteří jsou i normální :D Electric Lady je kapela a rovněž se tak označuje její frontwomenka, zpěvačka a kytaristka Tereza Rays. Dělají muziku, koncertujou, vydali jedno CD a jedno EP, tuším. Co mělo znamenat tohle extempore v Hlasu fakt netuším :D

131
DJ Vlado
Reagovat

@Ina: Já si myslím, že je to z velké části tím, že se trochu změnilo složení hlasujících, respektive se omladilo, a že ty dospělácké typy kluků (kam spadali všichni mužští vítězové s výjimkou Drdy) prostě pubiny tolik netáhnou a zase ti mladíčci, kteří jsou pro ně atraktivní, na vítězství až na výjimky nemají zpěvácky, proto i ty pubiny (ale samozřejmě nejen ony) fandí víc holkám :-) I když Tomáš na to má asi jiný názor a za chvíli ti přijde vysvětlit, že je to tím, že produkce vyřazuje ty nejlepší kluky, aby vyhrávaly samé holky, se kterými se jim líp spolupracuje :-D

132
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Já bych to viděl tak, že u chlapů se prostě neurodilo. To je jako v tenise, dvě holky v TOP 10, řada dalších , i nové talenty, u chlapů stárnoucí Berdych a za ním poušť. Přitom výchova talentů je tam i tam stejná. Prostě někdy se urodí holky, někdy kluci, někdy nikdo :D

133
Ina
Reagovat

Já si nemyslím, ze by zrovna v Česku nebyli talentovani kluci, jen jaksi nemají silu prorazit. Je to i tim, ze se nejak neumi vyslechtit. Od pohledu jsou nejaci nezajimavi. A to vazne nechci nikoho urazit.Ale me treba vizualne vsichni nejak splyvaji. Krome Ledna a Nice.

134
Nika
Reagovat

@Bezík: tak to pak jooooo:-)))) Chápu. Kašpařina tohle…

135
Nika
Reagovat

Ještě jeden poznatek – silně mě irituje ta Kerndlovic holka, já si vždycky myslela, že IQ moc nepobrala, ale tady co projev, to katastrofa.
Další, co už mě absolutně nebaví poslouchat, jsou „příběhy“ soutěžících. Rakovina, buď osobní nebo v rodině, umřelá máma či táta, úraz s následky, děcáky atd. atd…..uááááááá, trpím jak zvíře!!

136
Ina
Reagovat

Bez příběhu není talent prostě:-))))) Moderátorky jsou už pár let zpět absoutně bezvýrazné, nezábavné, nudné a zbytečné.. asi tak…. letos nasadili korunu……

137
Mirek
Reagovat

nevíte někdo, jestli v téhle řadě Hlasu bude ta část s K.O

138
Adam
Reagovat

Budou 4 díly K.O. kol, 2x Souboje a 3 živáky. Finále na konci května. V každém K.O. díle bude tým jednoho kouče.

139
Violete
Reagovat

@Bezík: To je skvela paralela s tim tenisem,ale myslim,ze muzi jsou uspesni,treba filmovi reziseri take vedou,tak snad i ve Voice se nekterym bude darit,prala bych to Janu Nicovi a Patrikovi Zoulovi.

140
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: dobre na to ideš, schválne som ti nepovedala o ktorú spevacku súťaž ide, aby si to mal ťažšie, ale vidím, že som ťa nepotrapila 😁 Tome, ak ti to ešte Vlado nevykecal, tak vyčkaj aspoň do battlov, keď vypadne, poviem ti to 😊

141
Tomáš
Reagovat

@dolores: No dolores, je to Peter Juhás? Pokud ano, tak tvoje obavy o hejtování jsou naprosto zbytečné. Peter je obrovský sympaťák a navíc je to přesně ten typ soutěžících kterým fandím – muzikant s dobrým hudebním vkusem což prokázal i výběrem songu Creep. Jako kdyby on vyhrál, tak by to byl pro mě snad nejlepší vítěz všech dob. :-) Jen se bojím že produkce a diváci zase budou chtít nějaký velký kantilénový hlas a tak asi nebude mít moc šanci, možná není ani dost mainstreamový na to aby se v této show dostal nějak daleko ale to jen odhaduju, uvidíme no. Každopádně jsme na stejné lodi a přál bych mu to moc. Je to můj favorit. A navíc já už letos žádného chlapa hejtovat nehodlám, ani toho Poštu moc ne pokud mi nevyřadí moje favority. To co se dělo tenkrát u Itcha bylo v době kdy tam těch chlapů bylo pořád ještě dost a on podle mě v určité části show začal vyřazovat ty lepší zpěváky než byl on sám ale v dnešní době kdy to válcují baby na celé čáře jsem rád pomalu už za každého aspoň trochu schopného chlapa. :-D

Jak koukám na tým Jany Kirschner, tak už teď vím že výběr do živáků nemůže pro mě dopadnout dobře. Bral bych z jejího týmu do Live Shows 3 muže – Lukáše Zemana, Petra Juháse a Šimona Švidraně. Všichni tři jsou pro mě naprosto skvělí a chci je tam vidět, nechci přijít o žádného z nich. Takže žádná Lucie Večeřová, to fakt sorry Vlado. Kdyby šli z každého týmu do živáků aspoň 4 soutěžící, tak bych ji tam asi dal jako čtvrtou pokud sem nezapoměl na nějakého dalšího schopného chalana v Jany týmu, kterého bych tam viděl raději – to si teď nejsem jistý. K čertu proč proboha nemůžou jít z každého týmu do živáků aspoň 4? Takhle je pro mě absolutně jasné že Jana prostě samé chlapy nevybere, takže reálně to vidím tak že šanci do živáků se dostat má jakousi reálnou právě jen Peter Juhás protože u Lukáše Zemana a Šimona Švidraně vidím šanci na živáky pramalou, spíš až žádnou. To by mě vážně hodně ppřekvapilo a šoklo kdyby se tam některý z těch dvou dostal. Takže už jen v tomhle týmu ještě před začátkem LS rozhodně minimálně o dva favority přijdu – a nebo tam nevyberou ani Petra J. a přijdu o všechny tři. Vážně to proklínám tenhle zkrácený systém, soutěžících je tam zase příliš mnoho dobrých na to aby jich do LS šlo jenom 12. :/ Jana tam má i dobré baby, ať už tu Lucii V. a nebo i tu Valentínu Vlkovou tuším? Minimálně jednu z nich určitě dají do LS ne li obě a moji kluci zase jako vždy ostrouhají no.

142
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Tomášku, Tomášku, máš to těžký. Kluci se letos opět neurodili. I když je Peter opravdu velký sympaťák a živáky bych mu moc přál, Lucka je pěvecky o tři patra výš ;-). Švidroň se Zemanem, to je bohužel pěvecký odpad. Opravdu zajímavý chlap je fakt jen ten John, kdyby se v téhle soutěži cenila originalita tak by možná i mohl vyhrát, ale bohužel, preference produkce i diváků budou asi jinde.

143
Looky
Reagovat

Dovolím si pár úvah.

1.
Když tu čtu ty různé názory. Ono je to dost o tom, jak kdo tu soutěž chápe. Někdo na to kouká jako na přijímačky na konzervatoř, a někdo si zase představuje, koho by byl ochotný poslouchat i někde v klubu na koncertě. Řekl bych (kdyžtak mi oponujte, pokud se pletu), že na konzervatoři studuje populární zpěv víc holek než kluků, a taky se to v pěveckých soutěžích logicky odráží a školený hlas je slyšet a znát. Akorát že potom jaksi v klubech už vidíte a slyšíte prakticky jen kluky a klučičí kapely, čím to bude? Ale oba pohledy jsou ok, a není důvod napadat jednu či druhou stranu za to, jak to vidí.

2.
Někdo tu sdílí svůj názor. A jiný mu říká, že jeho názor je špatný a vnucuje mu svůj. Přitom hudba je krásná mimo jiné v tom, že každému se líbí něco jiného a žádný universální správný názor neexistuje. Až velký vzorek názorů něco napoví a statistika ukazuje, že ať je to ten či onen soutěžící, pozitivní a negativní reakce jsou (až na výjimky) plus mínus ve stejných mezích.

3.
Další věc je, že televize dokáže skvěle klamat. Podmínky jednotlivých vystoupení jsou hodně různé, i když to v televizi vypadá stejně. A osobně bych se neodvažoval soudit kohokoliv po minutě a půl. Když už tu byla ta analogie s tenisem, tak je to jako po prvním podání do sítě říct, že je hráč špatný. Přitom druhé podání nebo výměna ukáže třeba něco úplně jiného.
Samozřejmě, může mi někdo být sympatický a nadchnout mě i za tak krátkou dobu, ale že bych někoho za takovou chvíli odepsal? I sám za sebe můžu říct, že v soutěži jsou lidi, kteří mě v Blind Audition nijak zvlášť v televizi nezaujali, ale v pozdějších kolech mě neskutečně překvapili, zvlášť když je můžete slyšet naživo, protože televizní záznam zkrátka nepřenese všechno. Ono i poměřovat dva výkony na různých písničkách je dost ošidné. Opět tenisový příměr. Dva hráči postoupí v pavouku do dalšího kola a mají spolu hrát. jeden postoupil po setech 6:1, 6:1, druhý po setech 6:4, 4:6, 7:6. Který je teda lepší a vyhraje? :)

144
Tomáš
Reagovat

@Bezík: Víš co? Ty už mě svými názory přestaň zásobovat a reagovat na mě, hlavně že ty ses urodil. :-)))) A pěvecký odpad jednou dokonce tuto show vyhrál – Bagová v první řadě. Sice měla rozsah a dlouhé tóny ale k čemu jí to bylo když teď zpívá s kapelou Maduar? :-D To tedy Zeman i Švidroň můžou přinést daleko kvalitnější hudbu tak proč odpad? Už mě vážně….štveš.

145
Violete
Reagovat

@Looky: Zajimave uvahy.Je fakt,ze nic se nevyrovna tomu slyset zpevaka nazivo.Drive jsem i razila nazor poslouchat ty,co jsem mela moznost slyset na koncerte,ale u zacinajicich zpevaku to nejde,leda by byl clovek ve studiu.Zase je prekvapujici,ze i pres obrazovku muze clovek zazit ze zpevu okouzleni na prvni poslech.Stejne me nejvic na soutezich ten vyvoj,jen kdyby to televize tak nezkracovala,aby si divak mohl zpevaka oblibit.V tom bylo vzdy to prave kouzlo soutezi.

146
Tomáš
Reagovat

@Violete: Jo to je pravda, v tom vždy bylo to pravé kouzlo soutěží ale produkce to prostě nechce a nechce pochopit i když to tu čtou.

147
Looky
Reagovat

@Tomáš, @Violete: tak třeba i chápou :) Ale možná mají průzkumy, že mlčící většina diváků to chce, jak to je teď? Ale nedivil bych se (a přál bych si to), kdyby s nástupem internetových televizí časem přišel i nějaký nový on-line formát talentové soutěže, víc interaktivní, víc spontánní, více živý, méně vykalkulovaný. Bylo by to určitě osvěžení, a jako všude jinde, konkurence posouvá věci dopředu k lepšímu.

148
Petr
Reagovat

Kluci jsou slabsi jak i loni v superstar tak i tady, ale to neznamena ze nemuze vyhrat kluk. Vzdyt tady 90% uspechu v soutezi dela spravny song co sedne a ne to kdo lip zpiva. Porad verim ze produkcni tym jede na vitezstvi Kapitana, mozna
i Juhase (protoze jsou Slovaci) treba i v KO dostanou soupere ktery bude pevecky o tridu vejs ale bude zpivat neco co nema grady, nik to nezna nebo naopak vykopavku 1000x obohranou.

149
Looky
Reagovat

@Tomáš: Jinak Šimon už má své věci na netu. A za mě už jen za to, jak je to anti-mainstreamové a své, obrovský palec nahoru.
Na youtube #swibidie
nebo s kapelou https://www.youtube.com/channel/UCvRrYC5Sof1OACHrIF_6IHA

150
Violete
Reagovat

@Looky: Tak jsem si poustela Co je triend a to je skvele https://m.youtube.com/watch?v=WnYYCkIyjgw Mozna me Simon i presvedci :-)

151
DJ Vlado
Reagovat

Moje část rekapu je venku :-)

Přidat komentář