Panáček v reality show

Ano, šéfe 3. řáda: návrat na Slepou kolej a do Blue Pointu

2. Březen 2010 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=451 w=420]

Jaro se blíží a s ním i čas na nové řady oblíbených reality show. Jednou z takových, divácky velmi vděčných je gastropolepšovna Ano, šéfe, která do našich domovů zavítala již se svoji třetí řadou. A to 2. března ve 21:20 na obrazovce TV Prima.

S třetí sérií Ano, šéfe se pojí jedna špatná zpráva pro přiznivce Panáčka v reality show. Naďa již bohužel nebude z časových důvodů stíhat psát rekapitulace jednotlivých dílů. Najde se za ní v řadách čtenářů Panáčka v RS náhrada? Mě-li byste chuť psát tyto rekapy? Pak prosím pište na sunicko[zavinac]centrum.cz. Předem děkuji.

Než se však vydá Zdeněk Pohlreich do nový restauračních zákoutí naší země, navštívil 2 podniky z minulých dílů. Jak to dopadlo?

Ano, šéfe se vrací do pražského Blue Pointu

První podnik, do kterého se Zdeněk Pohlreich rozhodl vydat, obhlédnout, jak si po roce od natáčení vede, byl pražský Blue Point. Pokud si nevzpomínáte, jaké to tenkrát bylo doupě, určitě vám to připomene rekap Blue Pointu od Nadi. Z mého pohledu tahle zastávka byla velmi nudnou, v podniku se nic podstatného od změny způsobené Zdeňkem nezměnilo. Shrnul bych to, že z Blue Pointu je klasická česká hospoda, kterých je nejen v Praze mraky a jejíž výdělek stojí především na obědových menu. Prodat 150 kousků za oběd, to je určitě dobrý výkon. Zkrátka jak v dnešním díle Ano, šéfe padlo – Blue Point nebude nikdy žádná vysoká gastronomie, ale o to se taky nesnaží. Bude to vždy podnik, který vaří klasický český průměr s nešizenými porcemi, tedy pro masy a to i s novým kuchařem, který tam nastoupil.

Ano, šéfe se vrací na Slepou kolej v Benátkách nad Jizerou

Návrat do druhého vybraného podniku Slepé koleje v Benátkách nad Jizerou, byl o poznání zajímavější i divácky zábavnější. Řekl bych, že celý včerejší díl Ano, šéfe, táhl vlastně on.

Zdeněk totiž zjistil, že ze Slepé koleje je již zcela jiný podnik než, který se zúčastnil natáčení. Z původního týmu zůstala pouze paní v kuchyni. 2 kuchaři se po změně majitele podniku (klasický český velkopodnikatel, ten původní majitel) rozprchli po okolí.

Z mého pohledu se mně nelíbilo, jak Zdeněk velkopansky rýpal do nového majitele a konceptu Slepé koleje. No co, chyby dělá každý a oni se do Ano, šéfe nehlásili, pouze se dostali k podniku, který v něm vystupoval. Ale to je samozřejmě věc názoru.

Je dobře, že ohlédnutí za Slepou kolejí neskončilo pouze zjištěním, že Slepá kolej je již jiný podnik, ale štáb spolu se Zdeňkem se vydal za osudy 2 kuchařů.

Zatímco jeden byl vyhlášen ve vánočním díle jako nejlepší kuchař Ano, šéfe a dával to až nesmyslně v novém podniku na odiv, druhý, mnohem skromnější si otevřel svůj vlastní podnik.

Ambiciozní mládí vs pokorné stáří

Mladý kuchtík ze Slepé koleje byl opravdu magor, jak v původním díle předestřel. Z marketingového pohledu lze chápat, že do nového podniku, kde byl zaměstnán, chtěl přitáhnout klientelu na svoji tvář a vystupování v televizi, ale krapánek přestřelil. Plákat s jeho podobiznou i v kuchyni?? Zdeněk mu to samozřejmě dal pořádně sežrat, kdy si objednal krevety s čímsi a pořádně je před kamerou vyplísnil. Milý pan Vedral holt vykřikuje do okolí, jsem jednička, jsem špička, dělám vysokou gastronomii a pak podá Zdeňkovi rozmražené polotovary.

Zatímco u zastávky prvního kuchaře se musel divák smát, u druhého se musel spíše dojímat a považuji tuhle zastávku v restauraci u Starého hrocha (nebo to byl veselý?), kam zamířil druhý kuchař ze Slepé koleje za vrchol toho dílu Ano, šéfe. Emoce z toho jen kapaly a pokora pana šéfkuchaře byla hmatatelná i přes televizní obrazovku.

Jen ten moment, kdy naprosto nevěřícně a zakřikle přijímá samolepku od Zdenka Pohlreicha, to je okamžik hodný opakování.

Ano, šéfe, co nás čeká příště?

Příště se Ano, šéfe vydá jíž do nových zákoutí a to konkrétně do jednoho podniku v Kralupech nad Vltavou.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
2
Maxx
Reagovat

Tak takhle jsem se už dlouho nenasmál. Jídelníček s výrazy: …maso s kukuřiví, gulášs apod =D Pak ta brilantní Zdeňkova němčina ve větě Ta pánev musí být horká, ty jelítko při vypípnutí německého výrazu pro jelítko a nakonec nejlepší šéfkuchař z Ano, šéfe! zvěčněný na tisíci plagátech!!! A na konci i pár slz ukáplo. Super, tehle pořad prostě nemá chybu, skvělej díl!!!

3
LadyXL
Reagovat

Až na pár, pro mne, hluchých míst se mi pořad líbil. Opět hlášky a představení okomentování „mistra kuchaře Vedrala“… to byla síla. Fakt už se těším za týden.
Jo a taky jsem si říkala, kampak to panáčku jdeš ve svetru, to ti není zima…,nebo že by blbý střih kameramana ?? A ejhle,ona to byla jen skleróza :-)

4
Maxx
Reagovat

Tak Zdeněk už není nejmladší, no… ;D

5
mb
Reagovat

hroch byl stastny … ;-)

6
Cloud
Reagovat

se nedivim, že byl šťastnej. mít takovou pěknou servírku… :)

7
RAINMAN
Reagovat

… nebo tu německou blondýnu z „Prostřeno!“…

8
sikulicka
Reagovat

je to bomba pořad…nevím zdali si pan Vedral nenadelal mene reputace nez pred tim,ted tam ti lidi uz nepujdou…jinak restaurace u stastneho hrocha je fakt stastna….super hlasky super porad,jen tak na ceske restaurace,pac to co se vnich vari je nekdy pekne velkej hnus….

9
Brachtl Antonín
Reagovat

Vlčáku zajdi raději do kostela pro Svatý Obrázek s nálepkou bratra papeže ato do Vídně a kdejaká česká a moravská služebná kuchařka ve Vídni musela udržovat pořádek v domáctnosti a vařit daleko lépe nežli to co předvádí Prima v Kralupech a loupení Babice reklamy na Primě s výrobky co stojí za zdrávas královno a mafián s vilu přemnožil a vystřílel jeleny a lovecký salám zvěřinu neobsahuje a polotovary babice bez udání státu původu a bio kvality zeleniny tak pro bolšány okupanty.
s pozdravem a rozhodně ne Cosmopolitan achlastat po barech hnus přetvářky a umělého přebarvení američanek
Tonda Brachtl

10
Brachtl Antonín
Reagovat

vlčáku komentář jste neotiskli nelze mi vložit zavináč.
kdejakáslužebná kuchařka z Moravy musela vařit lépe a udržovat přádek tak sizajed do Vídně do kostela pro Svatý obrázek Razingera.
taková žumpa reklamy na Primě Babice co neudávají původ zeleniny ani masa ani bio kvalitu bolševická sebranka co přemnožila a vystřílel jeleny s vilou nehoráznou z šizení .

Brachtl Antonín Morava

Přidat komentář