Panáček v reality show

Ano, šéfe 4. díl: Zdeněk a dva kohouti na Slepé koleji

25. Březen 2009 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

Komu bude radit Zdeněk Pohlreich v již 4. díle stále oblíbenější reality show Ano, šéfe? Přijel do hezkého městečka se zámkem, do Benátek nad Jizerou. V podzámčí je restaurace se symbolickým názvem Slepá kolej, která je součástí širšího komplexu Wellness hotelu.

[singlepic id=1 w=415]

Sledovanost tohoto dílu Ano, šéfe byla více než obdivuhodných 868 tis. diváků v D15+. A to jde Ano, šéfe od půl desáté :)

Její majitel se obrátil na Zdeňka Pohlreicha, aby mu pomohl se svízelnou situací, do které se dostal. Pan Baxant je původně řezník a, jak tvrdí, v kšeftu nezná bratra. Majitel skutečně odvolal svého bratra, protože se podnik pod jeho vedením dostal do červených čísel, i když v poledne vaří až padesát obědů.

Slepá kolej: na pozice stáří se dere ambiciozní mládí

V kuchyni kraluje pan Pařízek, který byl chvíli též provozním, pan Baxant ho ale zase rychle vrátil do kuchyně. Na místo provozní počítá se svou manželkou. Na Pařízkovy paty už šlape mladý a ambiciózní kuchař Pavel Vedral, který je pyšný na své menu a majitel ho vidí jako novou krev a naději do budoucna.

Bude nutné rozhodnout, který z pánů bude nakonec kralovat v kuchyni jaké šéfkuchař. Zda dá majitel přednost místní tradici, nebo nastoupí mladý „terorista“, jak ho nazývá jeho zkušenější kolega. Kuchaři budou svoje síly moci poměřit v konkurenční soutěži při porcování a přípravě masa.

Zdeněk Pohlreich zchladí mladého kohoutka

Zdeněk Pohlreich poněkud srazil hřebínek mladému Pavlovi, který je tak pyšný na svůj jídelníček, že se bojí, aby mu ho neukradla konkurence. „To vaří dnes kdekdo,“ zkonstatuje. Nabídne svoje jednodušší řešení a menu z „opravdového jídla“, které přijdou „okoštovat“ sportovci, protože dnes se vaří pro místní hokejisty.

O čem bude 4. díl Ano, šéfe především?

Dozvíte se hodně o mase, jeho cenách, porcování a samozřejmě přípravě. Také posoudíte trochu eklektický interiér podniku, kde se mísí železničářské a hokejistické rekvizity. Hlavně ale budete se Zdeňkem Pohlreichem přemýšlet, co udělat pro to, aby – nomen omen – restaurace opravdu neskončila na slepé koleji. Kapacitu má na šedesát míst, bylo by dobré je zaplnit.

Ano, šéfe 4. díl – online video ke shlédnutí

 

související články s dnešním dílem Ano, šéfe na Slepé koleji

Vulgární šéfkuchař z TV pořadu řádil v Benátkách / Mladoboleslavký deník
Ano, šéfe! (4.): Šéfkuchař krotil ambiciózního kohoutka / gorilla.cz

související články s Ano, šéfe a českou gastronomií obecně

Proč se někomu daří i v čase krize zatímco jiní krachují? / InBlog.cz
Dobré jídlo za dvě eura? To nejde, říká Zdeněk Pohlreich / Magazín Mf Dnes
Zápisník labužníka: mistr kuchař na obrazovce / Tyden.cz
Ano, šéfe, buďte na nás zlej, my to potřebujem! / Aktuálně.cz
ČESKÝ EUROKLAM / Reflex.cz

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
1
Pavel
Reagovat

Zdeněk Pohlreich poněkud srazil hřebínek mladému Pavlovi, který je tak pyšný na svůj jídelníček, že se bojí, aby mu ho neukradla konkurence. „To vaří dnes kdekdo,“ zkonstatuje….tak to je dobrý:))))

Reagovat

Pavel, už z ukázek to vypadá, že dnešní díl Ano, šéfe bude hodně o mužské ješitnosti :) Uvidíme, pro koho jej sestříhají nejlépe, kdo bude ono zlo a kdo dobro :)

3
dessin
Reagovat

jsem mimo nebo to budou davat az zitra???

Reagovat

dessin, nejsi mimo, budou to dávat jako vždy ve čtvrtek :) Tohle ber jako lákadlo na další díl Ano, šéfe. Už jsem ten text poupravil :)

5
Ondra
Reagovat

Dneska opět úplně jiný díl než předchozí. Bylo vidět, že restaurace už ze začátku neměla nějaké velké problémy ale i tak bylo videt, ze rady brali k srdci a zlepšili se :-) držím jim palce a být z okolí, do dané restauračky určitě zajdu :-D

Reagovat

Ondra, souhlasím, i já bych tam zašel na oběd, kdyby to bylo v Praze. Ale tak alespoň člověk ví, kde se dobře vaří, tedy pokud se ti dva kuchaři navzájem nevypudí :)

Nezdá se vám, že ten Pohlreichův kamarád je málo kritický? :)) Se mu snad vždy vše líbí a chutná :)

Reagovat

Mame to za sebou, takze:

ja nechytil, kde byl problem – podnik byl teda v cervenych cislech, nebo jen dostatecne nevydelavajici?

Zacatek byl divne sestrihany – kdyz poprve prisel do kuchyne, byl v civilu, pak byla cast, kdy ji cistil (kecup ven) – coz byl uz v kucharskym – a nakonec odchazel z kuchyne zase v civilu – evidentne to byly zabery sestrihane ze dvou dnu – na zmateni divaka idealni

opet jsem mel problem rozumet – a to hlavne, kdyz se „preplo“ na tu cernobilou kameru – asi ma spatnej mikrofon ci co, v teto casti chtelo by to titulky – kdyz mluvil ZP, ktery byl nejblize kamere, bylo to potichu, ostatnim, co byli dal od kamery jsem rozumnel stezi

imho to chtelo alespon titulkovou ci voice-over(ovou) osvetu, kde se potkal mladej a ZP – nakousli, ze spolu varili, ale netusime kde (kurz? skola? brigada?) – byl to stav, ktery zatim v A,S nebyl – skoda ze jej tak zazdili

jinak dil byl oproti predchozim daleko vice postaven na personalu, tolik zpovedi/komentaru snad jeste nebylo

prijemne bylo, ze poprve provozni ci sef hospody i nosil pomahal, kdyz bylo plno – fajn, ze to vypichl jako pochvalu

nicmene zpetne si nepamatuju nejake „velke moudro“, co by slo tesat do kamene

dil byl krom tech prvnich 15 minut fajn

8
Ráďa
Reagovat

Podle mě zatím nejlepší podnik, oběma kuchařům to šlo senzačně. Koukám že napadlo SUNíčka to co mě – taky jsem měl silný dojem, že šéfovi Kulinářského institutu chutná podezřele všechno. Minulý díl se se Zdeňkem hodně neshodli.

BTW asi blbnu, ale do Benátek nad Jizerou jede vlak? Kde se tam vzala ta slepá kolej? (nějaká vlečka? Pak mi zas přijde ten název trochu mimo.) Vůbec mám dojem, že to spíš evokuje nálevnu, ta se může jmenovat třeba Pivní tramvaj (první co mě při názvu „Slepá kolej“ napadlo, asi víte kde to je), ale k restauraci mi to nějak nesedí.

Reagovat

Dnes to byl moc hezký díl. Hlavně proto, že si kuchaři dali poradit a myslím si, že se to pozitivně odrazí na úspěchu celé restaurace. Ten mladý kuchař Pavel mě sice přišel, že se Pohlreichovi snažil trochu lézt do zadku, ale nakonec se z něj vyklubal docela slušný kluk a myslím si, že oba kuchaři jsou pro restauraci důležitou oporou.

Reagovat

prece jenom jsem si vzpomnel na jedno moudro:

dulezitou funkci (sefkuchar) mit na dvou lidech neni nejlepsi napad

Reagovat

Přidal jsem odkazy na několik článků a jeden se týká i aktuálního dílu a je skutečně škoda, to co zde zmínil Knedle, že nebyla zodpovězena otázka, kde se Zdeněk s tím mladým kohoutkem potkal. Ten se k tomu v daném článku vyjadřuje takto

„S panem Pohlreichem se známe z dřívějška, jelikož jsme spolu vařili. Bylo to velmi kritické, jelikož si jdu za svým cílem. On má však obdobnou povahu. V pořadu byly naše boje těžké,“ vyjádřil se Vedral. Jak dál mladý ambiciózní kuchař uvedl, nervy hrály velkou roli. V průběhu pořadu si také nervy společně s nedostatkem spánku začínaly vybírat svou daň. „Nejpotupnější pro mne byla soutěž, kdo bude v restauraci dělat šéfkuchaře,“ podotkl Pavel Vedral.

Třeba se sem zastaví a tuto otázku zodpoví.

12
Maya
Reagovat

A já mám tuhle restauraci docela v blízkém okolí, tak se tam možná zastavím. Jen doufám, že nenarazím zrovna na skupinku hokejistů, radši bych se najedla v klidu :D

13
dessin
Reagovat

Libili cimdal vic:)

Knedle: ja v prevleku problem nevidim, prijde v civilu, vi ze pobude, prevlekne se, pak odchazi a jeste neco dodela, nemam s tim problem

14
Maya
Reagovat

Přesně tak, jestli je Pohlreich chvíli v kuchařském a pak v civilu, to mi je jedno. Každý divák ví, že se musí do 50 minut sestříhat dění za několik dní, takže tohle je to poslední, co by mi vadilo. Tento pořad se opravdu povedl, ani nevím jestli ho pro Primu dělá nějaká externí firma (tak jako většinu těchto pořadů dělá společnost Petra Lesáka), nebo to Prima dělá sama. Jedinou chybou v tomto pořadu je fakt, že občas není účinkujícím rozumět, přesně jak tu někdo řekl, především u záběrů skryté kamery. Což je samozřejmě logické, moc logické ale není, proč tam nejsou přidány titulky ;-)

Reagovat

me se zda, ze v teto RS ma vyvoj v ramci casu dulezitou roli – je to pribeh na jednom miste v jednom case a ten by mel byt vypraven chronologicky

proto je korenim na zacatku „nenavist“ k ZP jako remcalovi vsechnoumim-vsudesembyl a na konci naopak maji se ZP jako kamos, co umi sakra dobre varit

vlozenim dne 2 do sestrihu dne 1 vznikne pro nas, divaky, divne chovani akteru a ja mam pocit, ze prave to se stalo:

– prisel do kuchyne – pozdravil , lehce okomentoval, kuchari jsou zvedavi, co / kdo to sakra je a co bude
– vyhazuje z kuchyne veci – prudi kuchare, co to tam maj za sracky, kuchari jsou nasrani, omlouvaji se jak muzou (umyvam vecer), zuby by prekously hrebik
– odchazi z kuchyne – kamera zustava na miste a kuchari si rikaji „ja se tesim“ a jsou vysmati…

16
Seth
Reagovat

Porad se mi hodne libi, ale tento dil me trochu zklamal. Za celou dobu jsem vlastne nepochopil, kde byla chyba (jestli vubec) a jak ji pripadne napravit.
Hokejova vlozka tam opravdu byt nemusela, jen mi to pripomelo (jako nekolik dalsich scen v tomto dile), ze to je porad televize Prima aneb „zahrajeme vam reality show“.

17
Ifa
Reagovat

Ještě další článek o pořadu: http://aktualne.centrum.cz/kultura/televize/clanek.phtml?id=633180

Jinak ten pořad se mi vážně líbí, má to šmrnc, Zdeněk je pohotovej, vtipnej. Líbí se mi, že můžeme nahlídnout do zákulisí českých restaurací.

18
Ondra
Reagovat

Sledovanost 4. dílu:

3. díl:

2. díl:

1. díl:

Sledovanost je opět vyšší a konečně se objevila i v kolonce 15+, coz je pokrok. Sledovanost Druhé šance, která běží proti Ano, šéfe stále klesá a tento pořad už ji dohání, posuďte sami :-)

19
Pattrick
Reagovat

jj, to je zajímavé :)

20
Lída Švédová
Reagovat

Můj článek o tomto pořadu na Gorille:

gorilla.cz/article/6727-ano-sefe-4-sefkuchar-krotil-ambiciozniho-kohoutka.html

Reagovat

2 ondra – kde to beres? jsou tam ty tabulky „vetsi“?

mmchd – znamena posun v tisicich mezi 15-54 a 15+, ze nad 54 let sleduje tento porad 300 tisic lidi?
nebo je to nejak jinak?

Reagovat

beru zpet prvni otazku – mediasearch – tak tam pristup nemam.

ale zbytek zustava :)

23
Ondra
Reagovat

1. I přes to, že máme doma peoplemetr neznamená, že k tomuto mám přístup :(
2. nejprve to bylo na novinky.cz, kde to ale zrušili, kvůli velkým finančním nárokům
3. přesunuto je to na http://tn.nova.cz/zpravy/ekonomika/aktualni-zebricek-nejsledovanejsich-poradu.html – je tam pouze vždy předchozí den! proto ten upload na jiný server.
4. víc toho bohužel není, pak už jen statistiky za týden na mediaresearch – tam má ale také přístup každý :-)
5. jo a bereš to správně – 54 a výš to mělo to cos spočítal :-)

24
otto
Reagovat

z ingrediencí tohoto kuchařského mága dokáže každý blb udělat zázrak.

Přidat komentář