Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

The Voice Česko Slovensko 2019, 1. výběr naslepo: Rozpačitý start s afektovanou porotou a slušnými zpěváky

12. Únor 2019 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

The Voice Česko Slovensko 2019 porota

SLEDOVANOST: První díl The Voice si zapnulo jen něco málo přes 700 tisíc lidí, mnohem víc zaujala kriminálka s Viktorem Preissem v České televizi. Tu si zapnulo více než 1,5 milionu lidí.

Nejmladší ze tří celosvětových formátů zpěváckých soutěží (vedle SuperStar a X Factoru) v neděli večer odstartoval své již třetí pokračování, ve kterém změnil název podle originálu (jelikož Hlas ČeskoSlovenska zněl poněkud komunisticky), ze tří čtvrtin se obměnila porota a také moderátoři. Co se ovšem nezměnilo, tak to je ostřílená dvojice rekapistů DJ Vlado a Scalex, která vás bude třetí řadou Voice provázet. U prvních dvou rekapů se však dočkáte jen její poloviny, jelikož Scalex si ještě dva týdny bude plnými doušky užívat dovolené na daleké Jamaice. První dva týdny to tedy celé bude na mně, přičemž pokud bude mít Scalex čas a tabák v dýmce, tak doplní aspoň svou Top 3 soutěžících. Jací tedy byli soutěžící, koučové i moderátorky v prvním díle? Na to vám odpoví následující řádky, ve kterých jsem si neodpustil jednu nekorektnost vůči jedné světové megastar (jakoby mi ta „mutantka“ Havlová vloni nestačila).

Společná píseň koučů

zpívali: Čis T feat. Mišo Biely & Kali – Je to ako má byť / Jana Kirschner – Modrá / Kabát – Pohoda / Nightwork – Tepláky

Čtveřice koučů stejně jako v minulé řadě zahájila soutěž kočkopsím dortem z vlastních písní, což působilo dost roztříštěně. Jakkoliv zpomalená Pohoda od Kabátů v podání Vojty Dyka měla něco do sebe, tak bych radši slyšel od koučů jednu celistvou píseň než tuto zpatlaninu.

Lucie Večeřová

zpívala: Amy Winehouse – Back To Black
otočili se: Pepa, Jana a Kali
šla do týmu: k Janě

Pro mě osobně zaznělo to nejlepší hned na začátku. Lucka je nenápadná holka, ale jakmile začne zpívat, tak je jisté, že je velmi výraznou zpěvačkou. Její hlas je silný, sytý a barevný, navíc žánrově stojí na pomezí rocku a soulu, což je typ, jaký jsme tu v minulosti ještě neměli (měli jsme tu rockerky i soulové zpěvačky, ale průnik těchto dvou žánrů ještě ne). Na tuhle holku jsem v dalších kolech velmi zvědavý, tak doufám, že Jana Kirschner její potenciál nezadupe do země.

Dušan Diamant

zpíval: Tom Odell – Another Love
(ne)otočil se: nikdo

Jestli mě některý nepostup vyloženě potěšil, tak to byl tento. Dušan mi v lecčems připomínal finalistu loňského britského X Factoru Dannyho Telteyho a to nejen „plačkovstvím“, ale především mírou afektu a kýče, kterým je jeho zpěv prožraný. Ester Kubátová zazpívala tutéž píseň v semifinále loňské SuperStar mnohem lépe. Dušan se může dobře uplatnit v muzikálu (i když spíš v company než v nějaké větší roli), ale pro tuto soutěž je nepoužitelný.

Viktoriya Michshenko

zpívala: Christina Aguilera – Bound To You
otočili se: všichni
šla do týmu: k Vojtovi

Viki je svým způsobem pravým opakem Lucky Večeřové. Vizuálně je hodně výrazná, především díky modrým vlasům, nicméně zpěvácky jsem od ní čekal trochu víc. Abyste mi rozuměli, Viki je výborná zpěvačka, po technické stránce jí není co vytknout, ale podle její vizáže jsem čekal, že bude mít úplně jiný hlas, zatímco ten její je tak nějak klasicky popově kantilénový. Je to jako kdybych se těšil na řízek s bramborovým salátem a dostal jen řízek s vařenými bramborami. Jinak řečeno Viki je vizuálně druhá Lo Hrůzová, ale zpěvácky je to druhá Vendula Příhodová. Na postup to každopádně bylo, o tom žádná, přičemž Viki bude díky své výraznosti jistě patřit k favoritům. Uvidíme, zda se Vojtovi podaří vykřesat víc osobitosti z jejího hlasu, ne jen z image.

Marián Hudec

zpíval: The Police – Roxanne
(ne)otočil se: nikdo

Myslím, že nejsem sám, komu se při Mariánově příchodu na pódium vybavil náš diskutující Tomáš. Slova o tom, že u nás v posledních letech vyhrávají jen samé holky a že by to chtělo změnu v podobě vítěze chlapa, jakoby mu vypadla z úst, respektive z klávesnice. Nepostup jsem v tomto případě moc nepochopil, stejně jako řeči koučů o revivalu. Zaprvé mi tedy Marián rozhodně nezněl jako Sting a zadruhé od toho tam ti koučové přece jsou, aby ho revivalovitosti zbavili. Úvahy o tom, proč Marián skutečně nepostoupil, však přenechám Tomášovi.

Jaromír Bartoš

zpíval: Adam Lambert – Whataya Want From Me
otočili se: Pepa, Kali a Vojta
šel do týmu: k Vojtovi

Jaromír předvedl přesně to, co jsem o něj očekával – poctivý rockový výkon plný energie a nasazení. Objektivně mu nemám co vytknout, na druhou stranu se však nemůžu zbavit dojmu, že podobných rockerů už jsme (nejen) v těchto soutěžích viděli plno a Jaromír se mezi nimi nijak zvlášť nevymyká. V této soutěži může bodovat mj. i tím, že je to pohledný kluk, kterému to navíc i velmi dobře zpívá. Jen větší originalita mi tam schází.

Laura Wengová

zpívala: Felix Jaehn feat. Jasmine Thompson – Ain’t Nobody
otočili se: Jana a Kali
šla do týmu: ke Kalimu

A máme tu první známou tvář. Laura je dnes již ostřílenou harcovnicí všech talentových soutěží, mohli jsme ji dvakrát vidět v Talentu (poprvé v roce 2008, když byl Talent ještě čistě slovenský, a podruhé v roce 2013 jako členku dívčí skupiny Forsomeone) a dvakrát v SuperStar (poprvé jako soutěžící v roce 2011 a podruhé vloni, kde zpívala doprovodné vokály společně s mou favoritkou z minulého Hlasu Kristínou Mihaľovou, kterou jsme mj. mohli viděl i včera v Lauřině fanklubu), navíc si zahrála i v klipu Petera Panna a Emmy Drobné Rest Of Time. Laura je bezpochyby velmi kvalitní zpěvačka a má i pěkný hlas (zvlášť v hloubkách), tady ale udělala osudnou chybu, jelikož na této odrhovačce se toho moc předvést nedá, pročež musím oprášit památný výrok Michala Horáčka o špatné písni, kterou by dobře nezazpíval ani Freddie Mercury. Snad bude Kali vybírat Lauře lepší songy, ve kterých se víc prodá.

Anna Horthová

zpívala: Miro Žbirka – Balada o poľných vtákoch
(ne)otočil se: nikdo

I když svým oblečením Anna působila, jako kdyby si odskočila z muzikálu My Fair Lady, navíc se špatně sleduje její mimika, tak její výkon byl bezchybný a ten „langerovský“ alt se poslouchal velmi příjemně, k tomu bych jako plus přičetl slovenskou píseň. Další nepostup, který jsem nepochopil.

Michaela Husárová

zpívala: Adele – Rolling In The Deep
otočili se: všichni
šla do týmu: k Janě

Další známou tváří je Míša, kterou jsme v minulosti mohli v našich talentových soutěžích vidět hned dvakrát – poprvé se jen mihla v roce 2009 v první federální SuperStar a podruhé se v roce 2012 v prvním Hlasu probojovala v rámci Pepova týmu až do fáze soubojů, kde vypadla v battlu s Veronikou Vrublovou. Od té doby výrazně zapracovala na své image, která je teď vyloženě showbyznysová, ale i na zpěvu, který zní osobitěji než před sedmi lety. Jinak Míša má fantastickou barvu hlasu, což je ta největší deviza, kterou může vlastnit, a přestože jsem měl pocit, že ke konci písně už Míše docházel dech, tak to bylo jedno z nejlepších vystoupení večera. Snad se Míše tentokrát už podaří probojvat se aspoň do live shows.

Eliška Strnadová

zpívala: Pink – Who Knew
(ne)otočil se: nikdo

Jmenovkyně mojí spolužačky z gymplu trpí nedomykavostí hlasivek, což ve zpěvu však pro běžného posluchače může být výhoda, jelikož ty „nemocné“ hlasy bývají obvykle zajímavější než ty „zdravé“. To by však k tomu musela Eliška o dost lépe intonovat, což se nedělo. Pink by se musela obracet v posteli s nějakou jinou feministkou, se kterou jistě podvádí svého manžela, kdyby Eliščino podání slyšela. Nejhorší vystoupení večera a zasloužený nepostup.

Lukáš Vincler

zpíval: A Great Big World feat. Christina Aguilera – Say Something
otočili se: Pepa a Kali
šel do týmu: k Pepovi

Lukáš mi byl od začátku nadprůměrně sympatický, jednak proto, že jsem sám při těle a dokážu se s podobnými typy dobře identifikovat, navíc mi svým příjmením připomíná jednoho z mých nejoblíbenějších herců Josefa Vinkláře. Stačilo mu tedy u mě jen málo – předvést výborný hlas, což se nakonec i stalo. Ačkoliv tuto megaprovařenou a přeslazenou píseň absolutně nemusím, tak Lukáš svým chlapským podáním u mě originál dalece překonal. Myslím, že vůbec nepřestřelím, když Lukáše označím za českého Rag ´N‘ Bone Mana. Podobný sytý mužský hlas se soulovými sklony v našem hudebním rybníčku chybí, proto považuju Lukáše za druhý velký objev prvního dílu.

Diana Kalashová

zpívala: Shawn Mendes – In My Blood
otočili se: všichni
šla do týmu: ke Kalimu

Trojlístek starých známých uzavírá největší profesionálka, kterou jsme v prvním díle mohli vidět a kterou si dobře pamatujeme z druhého federálního Talentu (2011), ve kterém byla ještě malá holčička. Od té doby však stihla vydat i CD a ještě se víc vyzpívat. Nechám teď stranou otázku, jak moc je spravedlivé, aby profesionálně činná zpěvačka soupeřila s amatéry, ostatně Diana není první ani poslední profesionálkou, která se v Hlasu objevila. Když se zaměřím na samotné vystoupení, tak si myslím, že Dianě hodně pomohla vybraná píseň, která je setsakra efektní. Jinak k Dianinu zpěvu nemám výrazné výtky, jen mi bohužel stejně jako před osmi lety není příjemná barva jejího hlasu. Jak si Diana povede v dalších kolech a jak moc diváci (ne)zkousnou její profesionalitu, to je ve hvězdách.

Top 3 nejlepších podle DJ Vlada:

1. Lucie Večeřová
2. Lukáš Vincler
3. Michaela Husárová

Hodnocení prvního výběru naslepo podle DJ Vlada:

Úvodní díl zanechal velmi rozpačité pocity, což se ani tak netýkalo soutěžících jako spíše koučů a moderátorek. Koučové by si měli uvědomit, že jsou tam kvůli soutěžícím a ne kvůli vlastní exhibici. Týká se to především Vojty Dyka a Jany Kirschner. Od Vojty se podobný exhibicionismus dal čekat, ačkoliv plně uznávám jeho zpěvácké a muzikantské kvality a pořád je pro mě v roli idolu žen a dívek v porotě přijatelnější než například Adam Mišík, Pavel Callta či jiný z party „boybanďáků, co si hrajou na písničkáře“, protože, řečeno slovy pana Pávka z Vesničky střediskové, „Je to sice taky blbec, ale umí aspoň zpívat“, tak jeho ego dosahuje místy až enormních rozměrů a zvlášť jeho zpívané přesvědčování Kazašky Viki bylo totálně trapné. Ovšem pokud mě svým projevem někdo projevem hodně zklamal, tak to byla Jana Kirschner, kterou jsem až dosud měl za vkusnou písničkářku, která by se nesnížila k podbízivosti, avšak ona svým afektovaným chováním v prvním díle tento svůj obraz totálně rozptýlila. Kdo mě naopak mile překvapil, tak to je Kali, který si zřejmě uvědomuje, že zvlášť v Česku není tak profláklý jako zbylí tři koučové, tak se zbytečně nevtírá, působí střízlivě a soustředí se na soutěžící a ne na vlastní exhibici. Osobně je mi Kali mnohem sympatičtější než Rytmus s Majkem Spiritem dohromady. Pepa Vojtek působil v prvním díle poněkud odstrčeně, ale zase je dobře, že je mezi kouči i někdo, kdo s tím má zkušenosti, přičemž Pepa je rozhodně nejpřijatelnější volbou ze všech koučů minulých dvou řad. Co se týká moderátorek Terezy Kerndlové a Márie Čírové, tak ty moc prostoru nedostaly, ale i z toho mála se můžeme oprávněně obávat, že půjde o jednu velkou moderátorskou katastrofu. Celou show tedy zatím táhnou soutěžící, kteří zatím sice nejsou žádná velká bomba, ale pár nadějných se mezi nimi už objevilo, přičemž zejména Lucku Večeřovou a Lukáše Vinclera považuju za velmi žhavá želízka v ohni. Doufejme, že v následujících kolech k nim přibydou i další, jelikož kvalitní zpěváci jsou tou nejdůležitější složkou této show.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 46
1
Nemo
Reagovat

Jana Kirschner je sice excentrická, ale za mě vynikající volba. To platí i o Dykovi. Konečně tam není takový ten typ „hlavně nevyčnívat, hlavně neurazit, být totálně průměrný, nevybočovat, hlídat každé slovo a gesto“, což se u nás nosí, jak je vidět z hodnocení i z komentářů všude možně na sociálních sítích. Je jasný, že je většina diváků bude nesnášet, protože chtějí ty hodné obyčejné, třeba i trochu při těle.

Kdo je totální krok vedle, je Vojtek, ten už té soutěži nějak nemá co dát. Zbytečný člen poroty. A Kali, to je něco. Plačtivý, sebedojímací, urážlivý, neschopný pochopit špičkování a vtip, vztahovačný. Chudák Dyk, kdykoli se poklusil o vtip nebo slovní hříčku, Kali to zazdil tím, že se hned tak trochu urazil. Patos a sebedůležitost z něj jen kapou.

Špičkování poroty – za mě ok, jen ať na sebe reagují, jinak by to byla nebetyčná nuda. Všude ve světě v podobných soutěžích je to vcelku běžný. Nejhorší jsou porotci, kteří se bojí být spontánní a excentričtí, aby je diváci nezadupali do země.

2
dena
Reagovat

tak Vlado mi hovori z duse :-)
lucie bola.skvela. navyse na mna posobi ozaj milym neafektovanym dojmom.
lukas – skvely hlas. moji dvaja favoroti :-)
ta posledna holka co uz bola v talente…. mna oslbne neuchvatila. prislo mi to take mdle. a viki – spev ok.. aaale co ked mi je nesympaticka…

moderatorky som zatial nejako nevnimala. z poroty mi pepa prisiel tak nejak nezaujaty… akoby ani nevnimal. Dyk sa podla mna extrem predvadzal a Jana… absolutne nie. uvidime dalsie kola

3
Tomáš
Reagovat

Moje Top 3 prvního dílu :

1 Marián Hudec ( nepřekvapivě )
2 Diana Kalashová
3 Jaromír Bartoš

Lucka Večeřová se mi do Top 3 opravdu jen velmi těsně nevešla ale byla taky skvělá. Pokud jde o Mariána, mě jeho hlas taky nepřipomínal Stinga. Zpíval sice song od The Police ale já v jeho barvě hlasu daleko víc slyšel Bona z U2, dokonce sem si i úplně ze začátku myslel že zpívá U2 než sem poznal že je to Roxanne od Police. Já jsem přesvědčen že jeho nepostup je dílem produkce protože vím přímo od jednoho soutěžícího z předchozí řady, který byl podobného věku a taky se do živáků nedostal, že ho prostě produkce záměrně vyřadila a kdyby se přihlásil znovu, tak už ho ani v TV neukážou. To ať si říká kdo chce co chce ale je to zmanipulované od A do Z a produkce od samého začátku vždy kalkuluje s tím kdo se jim bude hodit do krámu a kdy ne. Proto si bohužel myslím že se vítězství nějakého ostříleného matadora už nikdy nedočkáme a že zřejmě pořád budou vyhrávat už jenom baby. To je katastrofa ale asi s tím nejde nic dělat.

Taky nechápu když dozpívá soutěžící, kterému se nikdo neotočil, proč po ukončení vystoupení odejde a neotočí se místo toho všichni čtyři kouči aby mu řekli proč si ho nevybrali? Vím že v předchozích dvou řadách tomu tak bylo takže tohle je změna ale podle mě k horšímu.

A nechtěl sem to tu moc vytahovat a vůbec mi tu nechybí ale kdepak máme Aleše? Už zde oznámil jméno své sestřenice? Přijde jako kdyby po odvysílání prvního dílu nějak zmizel a nebo si z těch všech holek stále nemohl vybrat, která to vlastně bude? :-D

4
Dalibor
Reagovat

Proč je pro mně jako čtenáře důležité vědět, že jsi měl na střední spolužačku se jménem Eliška Strnadová?

5
Prochor
Reagovat

Ještě jsem si uvědomil (je to ale jen můj pocit), že i když jsou zpěváci v Hlasu v průměru asi kvalitnější než v Superstar, tak mně Superstar baví mnohonásobně víc. A to dokonce i v posledních okleštěných verzích, ve kterých prakticky chybí semifinále a rozhoduje porota.
Proto to vypadá, že formát Superstar je vymyšlený chytřeji než formát Hlasu (sledujeme soutěžící už od castingu a vidíme víc soutěžících atd.). Rozhodně Superstar přitáhne vždy hodně diváků. Možná by Nova neměla na Superstar zanevřít a preferovat jí před Hlasem.

6
Weasley
Reagovat

Ja som na nete asi jeden z tej menšiny, ktorej Kirschner vôbec neprekážala :D Jasné, som na pochybách, či nemala (minimálne pred jedným natáčaním) nejakú lepšiu párty, aj keď chcem veriť, že sa proste len nabudila na show :D Ale baví ma to, páči sa mi ten štýl, ktorý zatiaľ dali. A aj keď občas Jana skákala do reči, tak vždy nakoniec nechala prehovoriť aj ostatných porotcov :D Toho som sa pri pár scénach obával, ale čo som si všímal, tak to vždy utiahla :D
Za mňa po prvej časti spokojnosť, aj s koučmi, aj výberom postupujúcich.

7
Ina
Reagovat

mě teda porota vadí a to velmi. Sleduji tyto soutěže na youtube, ale žádný, opravdu žádný z těch co jsem viděla se nechoval tak uboze, jako Jana. I ten Dyk byl za hranu. U Kaliho nějak toleruji, že se nějak necítil, ale ti dva katastrofa. Především Jana .. úplný střevo… jestli měla něco v krvi, nebo je tak sebestředná sama od sebe. Bůhví. A samozřejmě je výběr zpěváků daný produkcí. Bylo to jak na podnose. Nu což, snad vybrali pár slušných zpěváků na které bude stát za to se koukat.

8
Tomáš
Reagovat

Viděl sem ukázky napříště a vypadá to že se možná ještě nějací nadějní chlapi objeví a třeba je i porota posune dál ale taky je možný že se nás televize zase snaží jenom nějak obalamutit. Každopádně ale s tou Kirschner souhlas – v prvním díle mi přišla vyloženě protivná, tu bych si za koučku nevybral ani za milion. Já bych se na místě soutěžících rozhodoval mezi Kalim a Pepou, možná bych zvolil Kaliho.

9
Jarda
Reagovat

Lucie Večeřová, Viktoria Mišenko a Anna Horthová se mi nejvíce líbily v první části šou.
Ale celkově mohli postoupit všichni, tak kvalitní skupinu jsem už dlouho neslyšel, porota to opravdu nemá lehké. K porotě: když se podíváte na The Voice USA tak tam exhibují skoro všichni už léta a nejenom tam. Pořád je to lepší než sedět jako bubáci, což se dá vidět zpětně např. po vynikajícím zpěvu Gabriely Gunčíkové v ČS Superstar. Ale je pravda, že ego Vojty Dyka je už na horní hranici únosnosti. Ale nesuďme hned po prvním dílu, oni si také čtou diskuse a určitě své vystupování zkorigují.
Ještě malou poznámku: proč si Vlado myslíš, že když se něco nazve česky tak to zní komunisticky, mně naopak vadí, že se používá angličtiny i v případech kdy máme adekvátní český výraz. To už má být příprava na příští časy?

10
Bezík
Reagovat

Já nevím, my jsme fakt zemí kde ideální porotce je ten MD :D Proplešatělý páprda v obleku pseudokultivovaného chování, to je prostě „vono“ ! Jak je někdo jinej, hned to schytá ! Za mě porotci předvádí přesně to, co jsem od nich čekal a nevím, proč bych je měl kritizovat. I ten Pepa je prostě takovej, jakej je, proč by měl ze sebe dělat něco jinýho ? Na strhávání pozornosti jsou tam jiní, on je ta „klidná síla“ která to nemá zapotřebí, za ním je spíš zkušenost. A že si dokáže prosadit svou i proti produkci, to už myslím dokázal, ostatní se v tom budou plácat.

11
Tomáš
Reagovat

@Prochor: Superstar je lepší formát než The Voice, o tom žádná. Ale on by i The Voice mohl být super, stěžejní prostě je výběr soutěžících do živáků a to nejvíc ze všeho ovlivní produkce. Například poslední Superstar byla zkažená podle mě proto že Kristiána a Richarda – dva nejlepší chlapi, zařízla produkce. Jednoho ani do Finále neposlali, druhého tam odstřelili nesmyslným výběrem songu hned v prvním kole. Pak už to ani ten formát nezachránil a mě už prostě moc nebavilo sledovat spanilou jízdu Maškové, Ruskové a Pál-Baláž, ti další chlapi co tam zbyli jim už nemohli konkurovat. Na rovinu říkám že pokud mám sledovat letos v The Voice opět převážně dámskou jízdu a navíc ve Voice už potřetí za sebou ( v tomto formátu to zatím u nás nikdy nebylo jinak!), tak já už vážně ani nevím co na to mám vlastně napsat ale neskutečně mě to už nebaví. Fakt by to chtělo pořádnou změnu už konečně po těch všech letech proboha! Nevím no, uvidíme jak to letos dopadne ale jako bych to už předem věděl že zase jako vždycky…

12
Pattrick
Reagovat

Já osobně taky nemám s Kirschner problém, naopak mě bavila.. mnohokrát lepší než Dara.

13
jj
Reagovat

I když jsem většinou hodnocení poroty přeskočil, tak nejvíc mě zatím zaujal Kali. Má v sobě správnou míru patosu, všichni zpěváci jsou úžasní. Konstruktivní kritika u něj, to nevím, ale jinak na mě působí, že má nejúpřímnější zájem a emoce, nepůsobí na mě nuceně, jak občas někteří jiní. Z moderátorek Čírová nevypadá marně a mohla by se zařadit mezi ty lepší, Kerndlová na moderování tohoto typu pořadu nemá potřebnou vřelost a empatie. Jinak jak zmínil Honzad pod minulým článkem, taky mi vadila ta dlouhá dramatická pauza před každým začátkem vystoupení. Obecně mi připadá, že všechny hudební soutěže u nás mají tendenci natahovat kecání a věci okolo a že samotný zpěv není na prvním místě. Ve Voice můžou navíc během vystoupení libovolně kecat. Soutěžící zpívali slušně.

14
Petr
Reagovat

Tak a mam to potvrzeno, produkce nejenze rika porotcum do ucha koho vychvalit, koho bez duvodu shodit, to vime tady vsichni ale co je pro me nove, oni ti zpevaci to vedi. J. Glovatakova: „no najlepsie bolo ked mi pred tym ako som sla na javisko povedali ze sa NIK neotoci a ze pride za mnou Kirschnerka.fakt sa mi vtedy “ dobre“ spievalo“. Wow zasnu jak delaji tupce nejen z divaku ale i soutezicich. Chudak holka chodila na konzervator a takhle ji shodi. To si predem vytipuji a reknou mu to pred vystoupenim a clovek ani nema potrebu neco predvest. Voice mam radeji nez supershitstar ale preju vam nizkou sledovanost, snad to bude posledni show novy.

15
VojtaP
Reagovat

Řadím se k těm, kterým Vojta a Jana tolik nevadili. Jana byla vždycky taková svá a nemyslím si, že by nějak extrémně přehrávala. Určitě lepší, než kdyby se brala příliš vážně. Jediné, co jsem si všiml, bylo to časté prohrabávání vlasů, ale to taky mohlo být dáno účesem. Vojta je sebevědomý a do své role se to promítá, chápu, že to někdo může brát jako předvádění se nebo aroganci, každý to může vnímat jinak. Stejně tak Kali a Pepa zatím plní moje očekávání. U Kaliho oceňuji, jak stojí pevně na zemi a neháže všemi směry stoeurovkama, jak Rytmus.
Každopádně na Daru ani MD jsem si vůbec nevzpomněl a když už, tak v tom smyslu, že jsem rád, že tam nejsou. Po prvním díle bych porotu určitě nezatracoval, důležité bude, jak vyberou a jak povedou své soutěžící.

Co se týče soutěžících, tak na to, že už je náš talentpool přebraný, tak je laťka poměrně vysoko a porota není odvařená z každého, kdo udrží tón jak při SS nebo Talentu. Některé neotočení překvapily. Třeba si je ještě pozvou zpět na doplnění týmů, jak tomu bylo tuším v první řadě.
Nejvíc mě asi zaujali: Lucie, která mi vzhledově připomíná zpěvačku Sigrid, dále se mi taky líbili Viktoriya a Lukáš.

16
Martinez.cz
Reagovat

@Tomas Myslíš, že zvládneš napsat jedinej příspěvek bez toho, aby jsi tu brečel, že produkce je zlá, holky jsou špatný, kluci podcenovani a že už nebudeš dal rozebírat? 😀
Pokud Te to napadlo, pak ne, nejsem Aleswinner, umím používat čárky a i když on nebo Monika mají kolikrát dost od věci příspěvky, u tohoto vždycky musím zvednout obočí a zavrtet hlavou, to se jinak už nedá.. 😀

18
Rena
Reagovat

Mě se až na tu jednu slečnu líbili všici, snad dva tři trochu více. Jsem dost zvědavá na toho silného kluka, sympaták i přes svoji postavu, na 17 let je velmi vyspělý, a na tu první tuším Lucku. Jana K. mi není sympatické skoro vůbec, jak si stále upravuje vlasy, i jiná gesta, řeči, jak se tváří… nevím, proč tak přehrává. Vojta arogantní není, trochu se předvádí, trochu mi vadí jak stále vstává a posedává na operce křesla… Ale časem se uklidní, snad oba. Pepa už působí jako starší pán, trošku unaveně a Kali mi nepřišel ukřivděný, spíš, že si ze sebe dělá srandu… Jsem ráda, že tam není MD, Dara, Rytmus a podobní…

19
Tomáš
Reagovat

@Martinez.cz: Fajn, beru to že moje příspěvky nedáváš ale asi ti radost neudělám, já se tu kvůli nikomu omezovat nebudu. Tak je prostě nečti. Já zase nedávám to co předvádějí každoročně Nova s Markízou a mám plné právo to sem psát jak se mi zachce. Snad jen kdyby se už konečně něco změnilo, tak bych s tím polevil ale k tomu už teď asi nikdy nedojde.

@Petr: Petře to je totální humbuk tohle. Jak si to vůbec můžou dovolit? Já být těmi soutěžícími, asi na ně podám žalobu. Vždyť tohle už není ani manipulace, to je totální podraz a podvod na účinkující i na diváky. No nemám slov, fakt ne. Ještě větší špína než jsme mysleli.

20
Monika
Reagovat

@Petr: Pokud si nejaka zhrzena slepicka vyleje sve srdicko, tak tomu hned verime jo? :-))) No uz vidim, jak ji neco takoveho rikaji, dobre, ze nepostoupila tyhle lharky at tahnou odkud prisly.

21
Komentik
Reagovat

Proboha proc by porota nemela projevovat emoce? Cesi jsou fakt knedly, ktere oceni jen skromnost a nudu. Nechapu. Porotci jsou fajn vsichni krom Dyka, prijde mi vadnej a celkem nudnej. Zbytek mel super hlasky. Bohuzel to bylo vse, co bylo zajimave. Voice je tak nudna vec, myslim celkove ten koncept. Do toho se po 20x divat na byvale ucastniky Talentu a muzikalove zpevaky je fakt utrpeni. A Kerndlova, ta je sice krasna, ale hlupana jak nevim co. Borka z Kazachstanu vola dedovi Privet dedula… Pak rika Privet babula a Kerndlova se zepta, co znamena babula. To jsem padal. Proc to nemoderuje s tou Slovenkou Sarlota namisto te online show.

22
Merťas
Reagovat

No, po dlouhé době jsem si udělal čas, na CZ The Voice jsem se kouknul až ze záznamu a dneska přečetl Vladův rekap… A jako zdejší bývalý rekapista mám také potřebu se vyjádřit. :-D

Název: S čím mám letos největší problém, tak to je název. Proč sakra The Voice? Nejsem žádný ultra prosazovač češtiny či slovenštiny, ale sakra proč? Dvě řady se to jmenuje Hlas, tak nač to teďka měnit? Jakože to mám být svěží a cool? Mně to přijde úplně dementní, jakože si hrajeme na něco víc, než jsme.

Porota: Vojtek mi nevadí, zatím sice nijak extra neexhibuje, ale má co nabídnout. Kali mi zatím též nevadí. Pro mě je zatím ok. Jana, vadí mi jen to její obří přehrávání, kývání, gestikulace a já nevím co všechno. V jiných částech světa se koučové taky kroutí jak vlajka ve větru, ale tady mi to přijde hodně přestřelené, jinak mi ale nevadí. Myslím, že má také co nabídnout. Ovšem, kdo mi tam totálně nesedí je Dyk. Všichni víme, že jeho ego a namachrovanost je v astronomických výškách, ale to co tam předvádí… Pro mě osobně nesnesitelné. Věřím, že je hlasově a hudebne velkým odborníkem, ale u něj by to mělo platit jako u Gotta, držet hubu, nic neříkat a pouze zpívat. :-D

Soutěžící: Tisíce lidí, tisíce názorů, tisíce chutí. Osobně se mi z postupujících líbil jen Lukáš a Diana (pamatuju si jí z Talentu, kariéru jsem jí nesledoval a netušil jsem, že je profíkem). U Lukáše se mi líbila barva hlasu. Jsem na něj dál zvědavý, jelikož je v něm cítit ještě tolik nejistoty a zároveň talentu, že to bude zajímavé sledovat, jak se bude dál vyvíjet. Diana, sedla jí neskutečně písnička. Hlasově jistá, velká a působí jako tsunami. Ovšem hlas to je pěkný, ale tyhle zpěvačky velkých hlasů frčely před několika lety. Kam by se mohla její kariéra posunout? Je schopna zaujmout diváckou obec? Je, ale je potřeba mít kvalitní tým. Takhle dejme tomu prohučí soutěží daleko, ale co potom? Zbytek postupujících se mi nelíbil. Přišlo mi to na jedno brdo, ani jedna z holek, ani z kluků mě hlasově nezaujal. Spíše se mi více líbili nepostupující a zcela vůbec nechápu, proč se minimálně nikdo neotočil u Anny Horthové. Slovenská píseň, parádní barva hlasu… A všichni porotci téměř uchcaní až po nohavice. Nechápu. Možná to bylo v hale slyšet jinak, těžko říct, ale tohle byla ultra chyba. Výběh za ní do zákulisí, tak to bylo hodně velký úlet a trapárna. Když se tak líbila, proč nezmáčkla?

Formát: De facto uplynulo 17 let, co svět začal drtit Pop Idol a pak postupně X Factor, Got Talent, The Voice a mraky dalších. Po 17 letech je teda nadmíru těžké něčím diváka překvapit. Divák dneska sjíždí všechny tyto soutěže na YT od Arménie až po Zanzibar… A už toho má nakoukáno milion a má tedy jistá očekávání. Produkce ani nemá moc možností něčím překvapit, pač se taky musí držet pevně „Guide show book“. Alfou a Omegou těchto show jsou soutěžící a porotci. Pokud tyhle dvě věci klapnou, tak je vyhráno. Tady to zatím moc neklape. Jak soutěžící, tak porotci diváky rozdělují, spíše než stmelují, ale to se děje samozřejmě všude. Tyhle formáty v dnešní době sráží, dle mého, kalkulace a přebranost talentů. Jsme prostě společně se Slovenskem malé země, abychom každý rok jeli dvě nebo tři talentovky. To prostě není šance, aby někdo dorostl, může se ukázat někdo skrytý, který neměl odvahu, ale to jsou zázraky. A právě potom tenhle přebraný talent, nutí posléze tvůrce (nebo to tak někdy vypadá) nějakým způsobem kalkulovat. Ono je to těžký, když 9 z 10 přihlášených už byli ve dvou třech soutěžích. Kalkuluje se všude na světě, ale tady v našich končinách mi to přijde nejokatější. Ať si říká, kdo chce co chce… Tvůrčí tým soutěže tahá za nitky a ve spontánní reakci už nevěřím vůbec. Pak prostě mrzí, že to vypadá, jakože se soutěží snaží, je krásně vykreslený, má talent a pak ho sestřelí… Prostě to šustí papírem. A to mi vadí snad ze všeho nejvíc. Pak mě samozřejmě štve milion reklam a mnoho okecávání. Zpěv je až téměř druhotný produkt, ale to už jsem si zvyknul. Zaplať bůh, že se už dnes dá koukat na satelitech ze záznamu. Kdybych měl neděle koukat, tak umřu. :-D

Hodnocení: Show mám vcelku rád, je to zase něco úplně jiného než ostatní. Ale jak jsem psal výše. Musí se sejít dobrá porota a dobří soutěžící s tím wow efektem. U poroty to zatím sakra drhne a u soutěžících se to maximálně povedlo Lukášovi a Dianě (ale to má jen člověk, který si ji napamatuje z Talentu). Mám k show výhrady, ale dám tomu šanci. :-)

23
Prochor
Reagovat

@Merťas: Souhlasím že jsme malé země a máme omezený výskyt talentů. Ale právě proto by se jim měly nabídnout co nejkvalitnější soutěže. Jinak se s talenty zbytečně plýtvá – odejdou zklamaní kecama poroty dělat něco jiného než muziku.

24
Petr
Reagovat

@Monika: dost uveritelne proc lharka, spis produkce lze

25
Tomáš
Reagovat

Já si Dianu pamatuju z Talentu a to opravdu jako jednu z mála soutěžících protože Talent sem snad nikdy úplně pravidelně nesledoval a tak si odtud nepamatuju kde koho. Ale její vystoupení tenkrát bylo vážně kouzelné. A musím říct že i teď po těch letech se mi Diana líbí pořád. Jak holkám moc nefandím, tak zrovna jí bych asi fandit mohl – vážně moc hezká, milá holka a zpívá skvěle. Paradoxně ale myslím že jí tady moc lidí fandit nebude, já se s Panáčkovci prostě nikdy nesejdu v jednom směru. :-D Její výhra by mi nevadila ale myslím že určitě nevyhraje, lidi nezkousnou její skoro profi dráhu, to se bude všude rozmazávat a hlavně si myslím že teď musí vyhrát někdo ze Slovenska protože minule vyhrála češka ( jak minulý Voice, tak teď poslední SS ). Já bych si teda ale samozřejmě nejvíc ze všeho přál výhru chlapa ale tomu vážně moc nevěřím.

26
Tomáš
Reagovat

V neděli chlápek co bude zpívat Šrouby do hlavy, to bude můj favorit pokud ho produkce tradičně neodstraní ještě před živáky.

27
Monika
Reagovat

@Tomáš: na toho typka Srouby jsem taky zvedava, z ukazky znel nadejne, jen se trochu bojim, aby nebyl jen karaoke zpevak Kollera. No a jsem zvedava hodne na Dominika Hanzu, to by mohl bejt muj favorit, pro Drdovku typek jak vysitej :-))) Nutno ale prezit trapnou estradu Dyka, snad to zas nezabere deset minut vysilaciho casu.

28
Prochor
Reagovat

Na kouče si budeme muset bohužel zvyknout a nějak se odepnout od jejich exhibic. Mně spíš vadí blok reklam. Ty bych potřeboval odfiltrovat – asi sledovat soutěž ze záznamu jestli nějaký je.

29
Bezík
Reagovat

@Prochor: Ty ještě nemáš IPTV ? Kromě sportu koukám snad na všechno ze záznamu, to se jinak nedá.

30
Bezík
Reagovat

@Prochor: Ty ještě nemáš IPTV ? Kromě sportu koukám snad na všechno ze záznamu, to se jinak nedá.

31
Bezík
Reagovat

Proč dvakrát ? Žádný „double click“ tam nebyl …

32
Petr
Reagovat

V upoutavce ta prvni holka J.Glovatakova, oznamili ji napred ze nepostoupi ale zazpiva si s Kirschner.BTW pisen si sama nevybrala.

33
Nikča
Reagovat

Petr : No, jestli to je pravda (což docela pochybuju, ale i tak), tak si teď možná slečně přivodil veeelkou pokutu. Jelikož to tu čtou i zaměstnanci Novy.

34
Petr
Reagovat

@Nikča: ma to verejne na fb, snad ona vi co muze napsat, neni ji 10

35
Petr
Reagovat

Jo ted vysel clanek s tou holkou. Prectete si komenty na fb k tomuhle clanku. http://thevoice.nova.cz/clanek/novinky/jana-kirschner-si-zazpivala-s-divkou-s-tezkym-osudem-miluje-pry-dva-muze.html

36
VojtaP
Reagovat

Petr: na jejim FB jsem jen našel, jak sdílela upoutávku a jen psala, že je zvědavá kolik tam ukážou, nic neregulerniho tam nezmiňuje ani v komentářích.

37
Petr
Reagovat

Kouknite naFB Voice Czsk, na fotce je ona a Kirchner, prectete si komenty, a to predtym jsem cetl v komentech diamanta

38
Martasa
Reagovat

Prosím, nemůžete dát fotky k soutěžícím?
Já osobně si teda ty jména nepamatuju…

39
Petr
Reagovat
40
Adam
Reagovat

Zítra budou slavit Kali a Kirschner v Voice narozeniny. Vážně se to natáčelo 29. prosince?

41
jardach
Reagovat

Dnesni rozjezd hodne vlazny dle me…prvni borka byla divne ukricena, prvni “boj” o souteziciho taky moc strojenej….pani ucitelka: “radoby” smutny pribeh, alkac je dnes kazdy druhy..vykon ale na otocku byl…a uz zase ten vybeh a to “after”…opet se potvrdilo, ze neotoceni i kdyz si to nevyberuje dost trapne…

42
Adam
Reagovat

Proč se všichni při zmáčknutí (kromě Vojtka) postaví a pak zbytek vystoupení stojí? To jako musí nebo co?
Je to trapné, rušivé a divné.

43
libena
Reagovat

tak oni hlavně všichni čekají až se otočí kali, a když se kali neotočí, neotočí se nikdo :-(
to nemají svoji hlavu? sluch? rozhodnost?

tak hlavně mi připadá divný, že když se bohužel nikdo neotočí, tak ten soutěžící musí odejít sám bez jakékoliv reakce porotců. to je jako „nechci tě ani vidět tak padej“. já vím, že to takhle nastolili už druhou řadu v britském voicu, ale je mi to z duše protivné. přeci jen bylo vůči těm soutěžícím férovější, když se pak porotci otočili a trošku řekli co bylo špatně a případně přijď příště znovu s jinou písničnou…

44
Prochor
Reagovat

Dnešní díl nabízí jeden příběh za druhým. Něco jako Modré z nebe.

45
Adam
Reagovat

Přijde to jen mě, nebo Dyk a Kirschner jsou takoví poskoci produkce, zatímco Kali a hlavně Vojtek si dělají, co chtějí?
Ty nahrané scénky s narozeninama a Klusem dost trapné.
Jinak prohrabávání vlasů Kirschner vystřhli, občas to šlo poznat.

46
libena
Reagovat

pro info – už je tu i aktuální článek pro diskusi

Přidat komentář