Panáček v reality show

Za Českou republiku na Eurovizi vystoupí Lake Malawi!

28. Leden 2019 | napsal(a): | reality show: Eurovision Song Contest

lake_malawi

Česká televize na pondělní tiskové konferenci potvrdila, že národní kolo, ve kterém soutěžilo osm písní, nakonec vyhrála kapela Lake Malawi s písní Friend of a Friend. O těsném klání nerozhodovali jen diváci z Česka, hlasování přes mobilní aplikaci bylo nově také zpřístupněno i zahraničním fanouškům, jen ze zahraničí přišlo 8128 hlasů. Kromě diváků udělovala body také zahraniční porota složená z bývalých účastníků Eurovize. V bodech ze zahraničí se svými písněmi nejvíce dominovali právě Lake Malawi a Barbora Mochowa.

Dá se říct, že výsledek rozhodl až hlas českého lidu. Celkově Lake Malawi v přepočteném hlasování získali celkem 22 bodů. Shodně po 18 bodech se umístili na druhém místě Barbora Mochowa, Pam Rabbit a Jakub Ondra, pětku uzavřela Andrea Holá s 12 body. Zahraničních porotců bylo deset, pětkrát dostali po 12 bodech Lake Malawi a čtyřikrát Barbora Mochowa, jen kapela AWS udělila nejvíce bodů Andrey Holé. Zahraniční fanoušci zase chtěli v Tel Avivu vidět Barboru Mochowou. Celkové výsledky a pořadí najdete ve videu níže.

Fanoušci se již nyní můžou těšit na příští rok. Vedoucí delegace Jan Bors potvrdil, že již chystají plány na plnohodnotné národní kolo jako velkou živou show. Autoři písní můžou do června zasílat přihlášky. Česká televize tak zároveň potvrdila, že ani příští rok nebude na Eurovizi chybět český příspěvek.

Lake Malawi vystoupí v prví polovině prvního semifinále z Tel Avivu v úterý 14. května. Druhé semifinálové klání bude o dva dny později ve čtvrtek 16. května. V příštích dvou měsících by měly své zástupce postupně odhalovat i další země. Tradičně zůstává, že příspěvky velké pětky (Velká Británie, Německo, Francie, Španělsko a Itálie) a pořádající země postupují do finále automaticky. Finále Eurovize se poté uskuteční v sobotu 18. května. 

Jak dopadlo rozlosování do semifinále se můžete podívat zde.

Lake Malawi – Friend Of A Friend

Live unplugged (Offstage with Kraig – celé interview)

Postoupil váš favorit? Jak vidíte šance Česka na letošním klání?

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Eurovision Song Contest

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
nofux
Reagovat

Dobrá volba :) z toho výběru byly hodny jen dvě písničky – a to ta vítězná od Lake Malawi a True Colors od Barbory Mochowé. Úspěch jako loni asi mít nebudeme, ale postup do finále je určitě možný, pokud se nám povede dát dohromady slušná podiová show. Song Lake Malawi má podobné vibes jako loňské Švédsko.

2
VojtaP
Reagovat

@nofux: Za mě taky spokojenost, jen jsem víc doufal v True Colors. Tam byl ten poteciál působivé pódiové prezentace největší, ale na druhou stranu i úskalí srovnání s Lanou Del Rey. Lake Malawi určitě ostudu neudělají. Jestli to dotáhnou do finále zatím těžko říct, bude záležet na konkurenci v semi. Už teď je jasné, že půjdeme v první polovině prvního semifinále, takže startovní pozice je trochu složitější. Snad se povede alespoň staging, historicky (snad kromě loňska) se taky zrovna nemůžeme chlubit nějakou kreativitou…

3
p.p.
Reagovat

@VojtaP: Potenciál True Colors byl rozhodně větší, jenže zase by hrozilo, protože je to balada, že se stane podobnej průser s prezentací jako u Gunčíkový a I Stand.

4
Lukša
Reagovat

Škoda, ze začátku to vypadalo, že Bára vyhraje. Nečekám průšvih, ale ani žádný zázrak. Rozhodující bude opět vystoupení na jevišti, a tak abych byl výjimečně trochu optimistický, tak myslím, že kluci by více než z písně mohli těžit ze zajímavé stage performance. Stačí se trochu odvázat, k úspěchu je sranda potřeba :D

5
Jai Kudo
Reagovat

Ono je to jedno, tenhle výběr je neuvěřitelně špatný všeobecně….mám dojem, že výběrová komise neustále jen tápe a nemá ucelenou přestavu, co by mělo na ES zaznít. Je vždycky dilema, jestli poslat na ES song, který má kvalitu (a už předem se smiřít s tím, že nepostoupime) nebo nějakou sra*ku kterou zpívá klučina se školní aktovkou a relativně uspět (u publika, kde už vyhrála vousatá zpěvačka nebo sebranka důchodkyň z Kavkazu nebo odkudsi). ALberta mám celkem rád, CHarlie Straight byli jedna z prvních kapel, která fakt hrála a uspěla i v Anglii, Lake Malawi jako takové mně nevadí, ale tohle je fakt slabota. Steinsdörfer už napsal desítky lepších songů. A Albert nemá bůhvíjakej hlas, aby mohl zaujmout. Nečekám postup vůbec.

6
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: Vidim to jako ty. Vubec si neumim predstavit, ze by tento sotva prumernej zpevak ziskal body od odborne poroty. Pisen je za me silena sr.cka, vykopavka starych let, ocekavam ostudu a jedno z poslednich mist.

7
nofux
Reagovat

@VojtaP: První půlka semifinále nic moc, do karet nám zase hraje to, že máme v semifinále papírově méně úspěšné země, kdežto většina zemí, které mají skoro 100% úspěšnost v kvalifikaci do finále je v druhém semifinále. Tak to bylo ale i loni a nakonec se to papírově slabší semifinále ukázalo jako silnější – díky songům. Uvidíme :)

8
Monika
Reagovat

Sazkove kancelare super, jsme posledni :-))) teda nejhorsi kurz ma s nami jeste sedm zemi, posledni misto by se mi letos libilo, aby se probudila komise a neposilala tam takove srakoty (obecne celej vyber byl otresnej),

9
nofux
Reagovat

@Monika: Na Betsfredu jsme pořád v top 15 :) Ale nemá smysl koukat na sázkovky, když jsou venku zatím 4 songy ze 42. Hodně lidí má negativní reakci jen kvůli tomu, že nevyhrála Barbora.

10
Grobian
Reagovat

Všichni mluví o tom, jak důležitá tady bude „velká show“ na pódiu, ale osobně si myslím, že zrovna v tomto konkrétním případě by se vyplatilo Alberta a spol. zbytečně netlačit do nějakých extravagancí a udělat staging střízlivý. On má ten kluk ušatá výjimečné osobní charisma, je to navíc píseň s příběhem a myslím si že nějaké blikání a ohňostroje by v tomto případě od ní odváděly pozornost a snižovaly její účinek.

Co bych ale na místě Lake Malawi zvážil, je nutnost té mluvené části (nebo přinejmenším jejího opakování). Písničku to zpomaluje a navíc co jsem se díval na takové ty YouTube reakce, tak přesně v tomto místě se všichni zarazí a většinou to nějak dost jízlivě komentují. Někteří (vesměs Britové) mají námitky i proti jeho příliš britské angličtině. Fakt je, že tu mluvenou část Albert vyslovuje až takovým tím hyperkorektním způsobem á la BBC, takže jim to možná zní strojeně.

11
Filip
Reagovat

pokud se necha mezitim preoperovat na zenu a bude to pritelkyne pritele preoperovaneho pritele sveho pritele nebo se dozvime… ze text je dokonce o muslimske divce… tak by to mohl i vyhrat :D

takovy veci v teto soutezi hodne rozhoduji

12
nofux
Reagovat

@Filip: Typicky pitomej názor někoho, kdo tu soutěž nesleduje a nic o ní neví :)

13
nofux
Reagovat

@Filip: Ale potěšit by tě mohl letošní francouzský reprezentant – gay muslim co vypadá jako ženská. Pochybuju ale, že vyhraje – vystoupení a zpěv nic moc a na tom v Eurovizi záleží – ač se někdo pořád snaží tvrdit že ne https://www.youtube.com/watch?v=tCJRigN2DmI

Přidat komentář