Panáček v reality show

ESCZ 2022: We Are Domi vyhráli národní kolo

15. Prosinec 2021 | napsal(a): | reality show: Eurovision Song Contest

we are domi
Je rozhodnuto. Česko bude příští rok na 66. ročníku Eurovision Song Contest v italském Turíně reprezentovat česko-orská skupina We Are Domi.

Novinkou letošního národního výběru byl upravený systém hlasování. 50 % připadá na mezinárodní odbornou porotu, zbývajících 50 % tvořili diváci, půlku z nich čeští fanoušci a druhou půlku fanoušci zahraniční.

UmělecPíseňPorotaVeřejnostBodů celkemUmístění
CelkemBodyČeskoSvět
We Are Domi„Lights Off“1201236211.
Elis Mraz„Imma Be“921052172.
GIUDI„Jezinky“69645153.
Jordan Haj & Emma Smetana„By Now“49363124.
Skywalker„Way Down“69624124.
ANNABELLE„Runnin‘ Out of F* Time“8481,51,5115.
The Valentines„Stay or Go“5741166.

Vítězná píseň:

1) WE ARE DOMI

„Lights Off“

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

Eurovision Song Contest

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
1
Bezík
Reagovat

Koukám, že ta novinka zvaná „odborná porota“ by se spíš měla jmenovat politická likvidační porota :-D Vytřídit nevhodné zemičky spolehlivým výběrem těch nejhorších sraček, které předloží. V našem případě se to povedlo dokonale ! Ale co, ono je to jedno, vždyť je to jen stupidní Eurovize.

2
BarBora
Reagovat

Týmto chcete zaujať svet? Obstarožnou vykopávkou vhodnou tak na šľapanie kapusty a aj to s kávou v ruke, aby v tom sude človek nezaspal?
Nie je tam nič, čoho by sa divák mohol chytiť. Ani hudba, ani hlas, ani charizma, ešte aj ten Hašek je už svetom zabudnutý a Slováci hlasovať nemôžu Ale v kapele sú severania…..tak fajn.
Nebude to tak strašné ako minulý rok (to som sa pri výbere Bena radšej zdržala komentárov), ale sláva tiež nie. Bude to lepšie, alebo horšie podľa toho, s čím príde konkurencia.

3
nofux
Reagovat

Díky zahraničním porotám a divákům za to, že nás zachránili před Jordanem s Emmou :) A za mě spokojenost, hlasoval jsem pro We Are Domi a Giudi, ostuda jako s Benem Cristovao to určitě nebude.

4
Lukša
Reagovat

@Bezík: Bezíku Bezíku, ty taky nikdy nebudeš spokojený :-) Čistě subjektivně jsem s vítězi 100% spokojen, objektivně vidím celkem komfortní možnost postupu do finále, kde se také neztratí (pokud tedy jejich potenciál opět nezabijou zařazením mezi první tři vystoupení večera).

5
Bezík
Reagovat

@Lukša: Ale mě je to jedno, Eurovize je stále natolik obskurní záležitost, že by nás tam mohla zastupovat klidně Eva a Vašek :-D Ale pokud by to někdo bral vážně, tak je zcela absurdní, aby o našem zástupci v podstatě rozhodla nějaká tajemná porota, která navíc z předloženého spolehlivě vybrala ty nejhorší sračky, jaké mohla. V tomhle systému vidím jasnou snahu „silných“ zemí odstřelit ty nepohodlné zavčasu.

6
89
Reagovat

Nelibilo se mi hlasovani mezinarodni poroty, prislo ni, ze si z kazdeho songu pustili tak 10 vterin a potom hlasovali. Jinak si nedokazu vysvetlit, ze treba Jezinky u nich tak pohorely, ale u obou hlasovani si vedly docela slusne. Podle mezinarodnich reaction na YT se ocekavalo jejich vitezstvi. Budu drzet palce Domi, neni to pruser jako s Benem, ale na nejake vysoke pozice to opet nevidim. To bychom museli vic experimentovat. A za ten risk letos staly pouze Jezinky.

7
Ludvík
Reagovat

měli tam dát Giudi… ta písnička od We are domi je hrozný mainstream, neříkám že Giudi v dnešní Billie Eilish době není taky mainstream ale je to pořád zajímavější.

8
Violete
Reagovat

@89: Moje řeč, píseň Jezinky vyčnívala a měla možnost zabodovat.

9
Michaela
Reagovat

Já pro Domi hlasovala, takže spokojenost.

10
RAINMAN
Reagovat

Nikdo jiný nedostal víc bodů za hlasování fanoušků než Jordan Haj & Emma (9 bodů) a přesto nejedou na Eurovizi, nebo právě proto.

11
Lukša
Reagovat

@RAINMAN: Nikdo, kromě Dominiky ;-)

Přidat komentář