Panáček v reality show

Tereza Kerndlová vítězkou EuroSong 2008 CZ – ano, je to skutečně možné + video

26. Leden 2008 | napsal(a): | reality show: Eurovision Song Contest

Cože? Tak přesně tuto otázku položili všichni v mém okolí, když byla jako vítězka druhého ročníku EuroSong CZ vyhlášena asi zpěvačka Tereza Kerndlová. Diskutující pod mnoha články, které se v zápětí objevili na českém internetu, používají především slova – ostuda, někdy i ve spojitosti s národem, podprůměr, podplacené.

Uvnitř článku máte možnost shlédnout vystoupení všech 10 účastníků českého finále Eurosong 2008 a navíc si i stáhnout vystoupení kapely Toxique v rozlišení 1024 x 768. Zkrátka si je užít v plné síle :)

Většina z těchto lidí byla názoru, že Tereza Kerndlová je špatný výběr a své sympatie směřovali k Toxique, Gipsy.cz, Čechomoru či Danu Nekonečnému.

Jak se ukázalo, někteří z našich čtenářů měli pod minulými články o Eurosongu 2008 pravdu, když říkali, že Tereza Kerndlová má velké problémy se zpěvem naživo. Bulvár se jistě v souvislosti s EuroSongem 2008 bude v pondělí zmiňovat ponejvíce o kalhotkách vítězky, které byly permanentně v akci a zorném oku televizních kamer :) Je možné, že tímto vývozním artiklem se může do finále v Bělehradu probojovat.

Eurosong 2008 – ostuda národa? Pouze ČT

Výsledek českého Eurosongu 2008 určitě není ostudou národa či podmáznutou akcí. To že vyhrála Tereza Kerndlová, je pouze důsledkem nezvladnutého televizního formátu Českou televizí. Že vyhrála Tereza Kerndlová regulérně je více než pravděpodobné a to i pokud odmyslíme teorii, že všechny její hlasy zařídil manager a její otec. Jak to?

Ano, je to možné. Stačí si uvědomit, že hlasování probíhalo v podstatě celý leden a pro co lidé hlasovali? Ano, pro studiově upravené písně, které byly k poslechu umístěné na webu ČT. Zde Tereza Kerndlová tak tragicky nepůsobila a tedy mohla za 3 týdny nasbírat tolik hlasů, které během jednoho večera a povedeného živého výstupu nedokazala zvrátit ani kapela Toxique, Gipsy.cz, Čechomor či Daniel Nekonečný.

Zkrátka nevhodná propagace ČT této soutěže, kdy každý ví, že vítěz musí umět hlavně naživo a je jedno, co předvede jednou ve studiu, kdoví s jakou technickou výpomocí. Už Michal Dvořák, člen rozpadlé kapely Lucie, v přímém přenosu naznačil, že v jiných zemích mají předkola. Proč tedy nejít touto cestou i v ČR. Výsledkem by například bylo 14 kandidátů, za každý kraj jeden apod. Zkrátka vidět jejich živé výkony dříve, než ve finálový večer.

No nic, přejme Tereze Kerndlové hodně úspěchu v bojích o finálový večer v Bělehradě. Nikoliv v Sarajevu, jak se snažil svým vtipem naznačit ředitel ČT Janeček :)

Toxique – Two Sides [ web | vystoupení Eurosong 2008 1024×768 91 MB]

Gipsy.cz – Benga Beating [ web ]

Tereza Kerndlová – Have Some Fun [ web ]

Čechomor – Józef, mój kochany [ web ]

Sámer Issa – Pick A Star [ web ]

L.B.P. – Don’t Leave Me [ web ]

Temperamento – Další den přijde [ web ]

Le Monde – Another Chance [ web ]

Iva Frühlingová – Partir et revenir [ web ]

Daniel Nekonečný – Holiday [ web ]

související články Eurosong 2008

Díky za tu šanci, plakala štěstím Kerndlová / MfDnes.cz
Kerndlová ví, jak na to: kalhotkami! / Bleskově.cz
– Eurosong 2008: Do Bělehradu jede Tereza Kerndlová / Gorilla.cz
Eurosong: NEJHŮŘ zazpívala a VYHRÁLA! / Pikant.cz
Eurosong 2008 – má to smysl / Primitive.cz
Gipsy o Eurosongu: Je mi fuk, jak to dopadlo / iHNed.cz

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Eurovision Song Contest

Diskuze k článku

Počet komentářů: 49
1
Honzad
Reagovat

OSTUDA! pro celou ČR. Jednoznačně dneska nehorší vystoupení, všichni mě pobavili více, než ona! Jo, je hzeká, ale to je vše, zpíbí šíleně!!!!!

Reagovat

Honzad, její první vystoupení jsem neviděl, přišel jsem díky oslavě až k Le Monde, ale pokud zpívala i poprvé, jako to co předvedla na konci, tak to fakt nebyl zpěv. Potvrdilo se to, co tu někteří psali pod minulými člnky, že Tereza Kerndlová zkrátka naživo zpívat neumí.

3
houbishe
Reagovat

gipsy.cz nebo toxique anebo dan nekonecny a jeho kamion zviratek :DDDDD zbytek celkem sracky! a kerndlova mega prisera!!!!

4
sketchrain
Reagovat

Naprosto nechapu… !!!! To se sand pri scitani SMS sekly a vzali to od posldeniho mista :)

Pro me to bylo jednoznacen nejhrosi vystoupeni a jak ctu tak nejsem sam!!!!!!!!!!

5
Toony
Reagovat

Tady je videoklip
Tereza Kerndlová – Have some fun
http://www.youtube.com/watch?v=Lh0gkVl6k30

6
pattrick
Reagovat

Ale frndu měla pěknou :D .. No docela mi spadla čelist když ji vyhlásili, ale tak písnička je pěkně melodická a zpěv, no tak ten je úděsnej.. takže 50:50

7
Honzad
Reagovat

Tady je jasné, že to není čisté vítězství. Všichni byli lepší než ona! Řekl bych, že kdokoliv ze čtveřice Nekonečný, Čechomor, Toxique a Gipsy. cz byl tam uspěl. Jo, je hzeké, ale tohle je OSTUDA NÁRODA!

8
houbishe
Reagovat

bylo to proste sfixlovany:))) jeji manageri ji potrebovali asi prosadit pres neco jinyho nez pres jeji kvakozpev :)) :D a na druhou stranu, jakej je problem pro ceskou televizi pustit par esemesek pro vybraneho favorita navic?:)))))

9
sketchrain
Reagovat

Naprosty souhlas toxique, cechomor gipsy… ale tohle chce se mi panove a damy blejt!!!!

Reagovat

Honzad, národ bych do toho netahal. To je maximálně ostuda ČT, která se s tímto formátem neumím vůbec, ale vůbec poprat a pak není divu, že ve výsledku stačí pár SMS, aby vyhrál někdo, o kom málokdo vůbec uvažoval, že má jakoukoliv šanci na výhru.

Pattrick, nevím, mě ta píseň nepřišla ani melodicka, mým černým koněm byli Toxique, kterým jsem poslal hlas :) Už když jsem psal první článek o letošním Eurosongu CZ, tak jsem jejich sklabu poslechl asi tak 30x po sobě, jak se mě zalibíla. Teď u mě navíc získali plusové body za to vystoupení, ta jejich zpěvačka je jednoznačně boží :)

11
Honzad
Reagovat

Ty vokalistky byly 100krát lepší než ona! =(

12
Honzad
Reagovat

Sunicko: a mě se dnešek dcl líbil, až na to vyhlášení. Tak nebo tak, kdokoliv, jen ne ona, jsem si jist, že je to podfuk! žeby protest? )

Reagovat

Honzad, já bych to podfukem nenazíval, zkratka její manažer uměl zajistit dost potřebných hlasů. To je celé. Mě docela pobavilo, jak z toho vítězství byla celá hin :)

14
sketchrain
Reagovat

Jen douam ze pristi rok se CT uz do eurosongu nepusti… me hlavne prekvapuje skoro nulova propagace, njen celeho toho projektu ale hlavvne jednotlivych ucastni …. pak se nedivim ze pokud za nejyk stoji silny managament tak se buou dit takovyhle zverstva!!!!

SUNíčko no ja sem si Two said poslechl sice o neco menekrat:) ale uplne s tebou souhlasim, pro me taky byli velky prekvapeni.

Reagovat

sketchrain, ano, jak jsem psal výše, ČT se ani napodruhé s tímto formátem nedokázala poprat. Jsem zastánce předkol, aby ČR tam poslalo skutečného reprezentanta a ne manažery protlačenou buchtu.

16
zbrojnos
Reagovat

Plne souhlasim,ze to muselo byt podmaznute.Snad i temer hluchy slysel a poloslepy videl,ze to co slecna Kerndlova predvedla bylo nejslabsi ze vsech.Kdyz vynecham pocity a zamyslim se logicky, tak mi vychazi,ze hlasy musi byt zmanipulovane.Nejvice hlasu posilaji „nactilete“ a to predevsim svym muzskym idolku. Babicky by tezko obetovaly devet korun kvuli holce s dvacitkou na krku, tricitkou v obliceji a kalhotkama na obrazovce. Mladi kluci by spise dali hlas necemu drsnejsimu. Starsi chlapi asi vetsinou nehlasuji, a kdyz uz tak teto slecne by hlas nepustili, maximalne jen sjeti na zachode s fotkou v ruce. Nevim tedy, odkud hlasy.Asi p.Kerndl vybavil celou dedinu Zernovnik na sve naklady mobily…ale ani to by nestacilo.Bulvar by to mel rozmaznout.

17
Jaja
Reagovat

Mě překvapilo vítězství Terezy, ale příjemně. Písnička to je opravdu chytlavá a příjemná na poslech. Zde hraje velkou roli kromě show i dobře zvolená a zapamatovatelná píseň. Živý zpěv nebyl nejlepší, ale Ti, co hodnotí zpěv, tak Vám se zdálo, že například Gipsy.cz zpívali? Nebo Dan Nekonečný?

Kromě Terezy se mi líbila i česká Gwen Stefani – Toxigue a ten Dan (pouze show)..
Ikdyž je na netu spousta kritiky kolem Terezy, tak ve mně ta kritika není. Ikdyž kalhotky by vidět být nemusely, ale za to můžou větráky.

18
houbishe
Reagovat

4Jaja :))))) jako kazdej ma svuj nazor ale WTF?!???!?? si delas spis prdel ne?:DDDDDDDDDD
gipsy byly fajn, dan nekonecny prdel – proste show :) a toxique supr :)))))

Reagovat

Jaja, já myslím, že za to může spíše délka její sukně, než větráky – ty foukaly na jiné a kalhotky zpěvačky Toxique jsem tedy neviděl :)))

20
Buddy
Reagovat

Je vidět, že zaplatit se dá absolutně všechno. Ještě teď jsem v šoku. A slečna Kerndlová určitě není soudná. Ona snad vážně věří tomu, že je nejlepší. Jak se musejí cítit špičkoví muzikanti např. z Čechomoru, si ani nechci domýšlet..
Je to ostuda.

21
Jaja
Reagovat

Kazdy ma svuj nazor..
Nevidim pozici Terezy v Evropě zas tak špatně. Má určitě větší šanci než kdyby vyhral Cechomor nebo Gipsy.cz. Uprimne. Viz muj prispevek nahore.

22
sketchrain
Reagovat

tak aspon ze se tady obejvil i pozitivni ohlas jinak uz by to bylo podezrely :) pro me je ale porad kerndlova ubohej sedivej prumer…

23
Jaja
Reagovat

Muj zebříček: (pište i vy):

1, Toxique
2, Dan Nekonečný
3, Tereza Kerndlová
4, Le Monde
5, Gipsy.cz
6, Temperamento
7, L.B.P.
8, Samer Issa
9, Čechomor
10, Iva Fruhlingova

24
Sketchrain
Reagovat

tak ja bych to sestavila si nejak takhle…

1. Toxique
2. Gipsy.cz
3. Cechomor
4. Dan Nekonečný (zabavnej ohnostroj to byl, ale srovnat s ostatnimi se to moc neda)

od 5. mista nize je to uz jedna nevyrazna pisnicka vedle druhy

5. Samer Issa
6. Le Monde
7. Iva Fruhlingova
8. L.B.P.
9. Tereza Kerndlová
10. Temperamento

– toho ja nejak nemuzu zaradit

25
Olejovka
Reagovat

že se rozčilujete, mohli jste poslat víc hlasů a bylo to… takhle můžeme akorát nadávat ČT za nulové promo a tudíž mizivé počty hlasů… takhle nějak se stane, že i jeden hlas rozhodne :o)
k vystoupení TK doplním jen vlastní potřeh – taky jste si všimli, jak byly vokalistky zamaskované? kdyby to šlo, převlečou je snad za nějakou rekvizitu, aby nekazily image vystoupení :o))
a vyhrát měl Nekonečný, mám silný pocit, že by zapadl do konceptu EuroSongu :oD
upřímně, dokážete si tam představit Čechomory? to by byla ještě větší pěst na oko než Kabáti :o)

Reagovat

Můj žebříček je:

Toxique
Gipsy.cz

a pak ten zbytek. Jinak hlas jsem poslal jediný a to Toxique. Jinak jestli se zadaří, tak zítra sem přibudou videa s vystoupením jednotlivých účatníků Eurosong 2008 CZ.

27
nosferatu
Reagovat

1. Toxique
2. Gipsy.cz
3. Čechomor
4. Dan Nekonečný
5. L.B.P
6. I.Fruhlingova
7. Le Monde
8. S.Issa
9. T.Kerndlová
10. temperamento

28
johny
Reagovat

Mely to vyhrat jednoznacne Toxique. Tohle neni mozny, copak jsme na soutezi krasy??? wtf :(

29
otapavel2
Reagovat

Určitě nebyla nejlepší, ale ani nejhorší.. Hodnotím podle 1. písničky ! Patřila mezi těch několik účastníku u kterých se ještě vzpomenu na to co zpívali. Její podiové vystoupení nebylo nic moc ,to je fakt, ale aspon má ta její písnička zapomatovatelný refrém :) Ono vůbec se mi zdálo, že zvuk přenosu byl poněkud zastřený, ale nejsem člověk s absolutním sluchem na rozdíl od spoustu lidí na jiných forech :) takže nedovedu posoudit.. Každopádně myslím, že letošní volba nedopadla úplně nejlíp, ale je to furt lepší než loni. Co mě zaujalo ? Temperamento,Toxique,Le monde,Čechomor,Gipsi

30
Patrik
Reagovat

Byl jsem na přímáku a jednoznačně si idi nejvíce užívali na Sámera Issu Toxique a Gipsy.cz jeden z těch měl postoupit myslím že regulérnost soutěže he bohužel nulová Kerndlová byla navíc hodně falešná

31
sarka
Reagovat

Me se to vcerejsi pojeti souteze vubec nelibilo. Divaci sedeli na zidlich jak zarazeni, moderatori no hruza a navic jsem vubec nepochopila, proc soutezici vystupovali se souteznimi cisly na preskacku?????!!!!!!

Nejvic se mi libili Gipsy.cz a Samer.

32
Honzad
Reagovat

Taky teda přidám žebříček, který beru z pohledu, že by mohl zaujmout v Evropě.
1) Dan Nekonečný-show by se chytila, finále by bylo =)
2) Toxique-takovýhle partiček tam moc nebude
3) Gipsy.cz-super písnička
4) Čechomor- určitě by zaujali široké spektrum Poláků etc…
5)L.B.P.-tuhle hollku nemá rád, ale zpívat umí
6)Temperamento- mě osobně dcl překvapili
7)Le Monde- velký Amík se zlatýma zubama =)
8)Iva Fruhlingová- proč měla vlasy dány za ušima? =)
9)Sámer Issa-pro mě velké zklamání
10) Tereza Kerndlová- byla by tady, i kdyby nevyhrála, byla jasně co se zpěvu týče nejhorší (s vyjímkou Dana, který moc nezpíval), je pěkná, ale takhle zazpívá 75% ženských v ČR)!

33
Jana
Reagovat

Já teda nevím proč máš sámera tak nízko. něměl moc chytlavou písničku, ale jako jeden z mála i přes pohyb nebyl falešnej

34
Nari
Reagovat

1) Čechomor – zaujali mě a určitě by uspěli u všech slovanů
2) Toxique – bomba, nečekala jsem to
3) Gipsy.cz – vždycky zaujmou
4) Le Monde – líbí se mi hlas zpěvačky
5) Iva Fruhlingová – příjemná francouzština, se kterou má šanci
6) Temperamento – pohodáři
7) Sámer Issa – pro mě zklamání, má na víc
8) L.B.P. – mě prostě nebere
9) Dan Nekonečný – showman, ale nedokážu ho objektivně posoudit
10) Tereza Kerndlová – krásná holka, ale naživo to nedá

Poslala jsem 5 hlasů pro Čechomor

35
_static
Reagovat

No já nemám moc rád styl, který zpívali toxique, ale včera byli fakt nejlepší a docela se těším, až se vyhoupnou nahoru (tedy jestli).. No a k tomu vyhlášení – nějak jsem čekal, kdy řeknou, že je to jen vtip.. Než Tereza zazpívala, tak jsem si říkal, že má šanci na postup.. ale nakonec to bylo včera jediné vystoupení u kterého jsem odešel od tv.. todo

37
RadstaR
Reagovat

Na zadost SUNicka prikladam ….. Toxique (1024×576):
http://leteckaposta.cz/851863588

38
Amm
Reagovat

Hlasoval jsem pro Gipsy.cz, v dobe prenosu, zrovna kdyz zpivali. Dorucenka o prijeti meho sms hlasovani mi ovsem dosla az pul hodiny po ukonceni poradu. Jsem sam nebo se to stalo jeste nekomu? Jaka je potom jistota, ze vsechny odeslane hlasy byly zapocitany? Jiste, hlasovalo se cely leden, ale myslim, ze hlavni pocet hlasu prisel az ve finalovy vecer. Je potom nahoda, ze vyhrala Kerndlova, ktera „zpivala“ jako prvni?
At uz je to tak ci onak, jak bylo receno, je to opravdove fiasko.

39
Hr..
Reagovat

Nejsi sám říkalo to hodně lidí a měla by to projednat rada pro rozhlasové a televizní vysílání televizní show byla zmanipulovaná !!

pro mě bylo nejlepší toto vystoupení nemá někdo to video něco jako na letecké poště nebo tak ??

http://www.youtube.com/watch?v=p71x2L9RhZw

Děkuji

40
RadstaR
Reagovat

Hr.. : Tady mas Xvid 1024×576 :
http://leteckaposta.cz/812505325

41
Jaja
Reagovat

2. semifinále – 22. května 2008

Chorvatsko – Dánsko – Bulharsko – Portugalsko – Ukrajina – Švýcarsko – Makedonie – Island – Kypr – Lotyšsko – Bělorusko – Maďarsko – Albánie – Švédsko – Turecko – Litva – Gruzie – Česko – Malta
Jistí finalisté, kteří mohou hlasovat v tomto kole:
Francie – Velká Británie – Srbsko

42
Jaja
Reagovat

Radstar nemůžeš sem hodit i naši vítězku?:)

43
Jaja
Reagovat

Podle AHA dostala Tereza 21 000 SMSek.
Celkem jich bylo kolem 100 000..

44
RadstaR
Reagovat

Jaja : Tady ji teda mas :
http://leteckaposta.cz/536462074

45
Ljuk_Skajvolkr
Reagovat

To RadstaR:

Skoda ze to video Terezi je nejaky uzky, neni lepsi verze?

46
RadstaR
Reagovat

Ljuk_Skajvolkr: Jak uzky ? Je to klasika 1024×576 jak je to vysilano pres DVB-T. Das is original :D

47
Roman Macátko
Reagovat

A kde by se asi tací jako Tereza zpívat naživo naučili vždyť, pokud vím a chápu, tyhle discofrky necestují po hospodách a klubech a hrají hlavně z už natočených věcí. Narozdíl od Toxique, kteří zřejmě nějak začínaly a zřejmě i pokračují a narozdíl od polovičky těch lidí (min.) to zaspívala naprosto bezvadně…

48
Martík
Reagovat

Náhodou Terezce moc fandím!!!!zpívá hezky a dá se na ní koukat a zaroven poslouchat,coz u tech cechomoru nebo co,a tech gipsy, dan nekonecny(nechapu)..se proste neda!!!byla proste cislo jedna,zaslouzi si to a drzim ji dal palecky a narod se rozhodne nespletl,proti lonskemu dilu!!!!!loni des!!!kabat!!!!!…ale,letos taky dost dobry Samer Issa a Le Monde….zalezi na cloveku jaky styl ma rad,ale ve svete rozhodne tenhle styl frci!!!:-)a ty nase cesky klasiky by na tuty neuspely!!!!Terezko do tohoooooooo!!!:-)

49
ZUZANA
Reagovat

Mě se vystoupení Terezy líbilo.Pokud její zpěv nebyl úplně dokonalý se dá pochopit tím,že nemusel být dobrý odposlech.Ani vokalistky to neodvedly dobře.Zvuk byl špatný.Zvukově byl hroznej i Čechomor,zpěvačka nevýrazná,plechvý hlas.Frulingová se asi taky nemohla slyšel.Sámer se mi nelíbil vůbec a Dan Nekonečný nezpíval.Kerndlovou jsem slyšela zpívat živě několikrát a byla dobrá.Každý den nemusí být dobrý.I sportovec může 1oo X podat super výkon a pak to není to pravý.Přeju jí to a určitě dopadne líp než Kabát.

Přidat komentář