Panáček v reality show

Eurovize 2016: přehled písní 1. semifinále! Hity, silné melodie, ale i pár omylů…

10. Květen 2016 | napsal(a): | reality show: Eurovision Song Contest

Eurovison_GG

AKTUALIZACE: Gabriela Gunčíková postoupila do FINÁLE Eurovize 2016!!! Gratulujeme a přejeme hodně štěstí, Finále sledujte již tuto sobotu 14. května od 21:00 na ČT1. 

Už příští týden se odehraje nejdéle běžící a nejsledovanější hudební soutěž v Evropě – Eurovision Song Contest. Již 61. ročník se odehraje ve Stockholmu a právě v těchto dnech v Globe Arena probíhají generální zkoušky na tři velké večery. V letošním ročníku bude Českou republiku zastupovat stříbrná finalistka SuperStar z roku 2011 Gabriela Gunčíková s písní I Stand, která zazní již v 1. semifinále 10. května spolu s dalšími 17 účastníky, které si v tomto článku představíme. Z prvního i druhého semifinále postoupí pouze 10 účastníků do velkého Finále. Jakou bude mít GG konkurenci, má šanci uspět? Užijte si všechny semifinalisty z 1. kola na jednom místě.

(Seřazeno podle pořadí, v jakém interpreti vystoupí)

1. FINSKO

Sandhja (Sing It Away)

Letošní klání otevře Finsko a to s pořádnou vypalovačkou. Píseň jakoby vypadla z hudebních let devadesátých a to vůbec není myšleno ve zlém. Je to chytlavé, má to švih a nepochybně i hitové ambice. Jestli si může Finsko pomýšlet na vítězství je už na porotě a divácích. Každopádně půjde o energický otvírák.

2. ŘECKO

Argo – Utopia Land

Řecko stojí produkčně na úplně druhé straně spektra jako severské země, řecká produkce včele s uskupením Argo vsadila na zvuk řeckého folklóru, což na novou úroveň povzneslo zapojení rapu. Velmi zajímavý řecký příspěvek, vyplatí se řekům sázka na národní prvky?

3. MOLDÁVIE

Lidia Isac – Falling Stars

Příspěvek Moldávie je zklamání, přináší totiž naprosto průměrný a nezapamatovatelný euro pop, který se objeví v každém ročníku. Přestože se jedná o taneční kousek, song není ničím zajímavý a svou generičností až nudí. Alespoň se bude na Lidiu dobře koukat.

4. MAĎARSKO

Freddie – Pioneer

Maďarský zpěvák Freddie je vítězem tamější verze reality show Rising Star. Disponuje zajímavou barvou hlasu, podobnou Jamesi Arturovi, která neméně zajímavému songu Pioneer dává jisté kouzlo. Freddie bude také jistotou, že divačky napříč Evropou jen tak nepřepnou (a nejspíš také pošlou hlas). Píseň je chytlavá, mix hvízdání a bubnů podtrhuje temnější atmosféru skladby a Freddieho hlas dodává potřebnou emoci. Že by finalista?

5. CHORVATSKO

Nina Kraljić – Lighthouse

Chorvatsko má zajímavý příspěvek. Song mi v kombinaci se svým vizuálem připadá, jakoby vypadl z nějakého filmu. Hlas zpěvačky Niny se mi také líbí a přestože je tak trochu „quirky“ nechybí v něm síla pro potřebnou gradaci. Hodně dobré.

6. NIZOZEMÍ

Douwe Bob – Slow Down

Nizozemí se nevydalo cestou dramatičnosti a velkoleposti, ale mnohem civilnější cestou country. Slow Down je opravdu song, u kterého opravdu zpomalíte a dobře vás naladí.

7. ARMÉNIE

Iveta Mukuchyan – LoveWave

Iveta se stejně jako Gábina účastnila v roce 2010 arménské verze Idolu a poté se plně etablovala nejen na poli hudby, ale také filmu a modelingu. Song této arménské divy se vyznačuje silnou instrumentální linkou, celkově je píseň produkčně na úrovni, zpívaná část se mi líbila pouze místy.

8. SAN MARINO

Serhat – I Didn’t Know

Když jsem I Didn’t Know slyšel poprvé (a doufám i naposled), říkal jsem si, že výběr musel být asi hodně chabý, když do Stockholmu jede nakonec Serhat. Nemoderní a laciná produkce, divný a necharismatický zpěvák, všechno špatně. Dalšímu postupu bych se hodně divil.

9. RUSKO

Sergey Lazarev – You Are The Only One

Druhou polovinu startovního pole otvírá Rusko. Ruský příspěvek se u mě také setkal s mírným nepochopením, ale spíše ze strany publicity, jelikož song je hodně favorizovaný bookmakery. Přitom jde o další průměrný euro pop, který není o moc lepší než moldavský příspěvek a vykazuje úplně stejné znaky – generická hudba a cheesy text.

10. ČESKO

Gabriela Gunčíková – I Stand

Gabrielu ani její song není třeba představovat, to už jsme zvládli tady. Podle prvních ohlasů ze zkoušek nám Gabriela ve Stockholmu vůbec nedělá ostudu (jak by mohla), ohlasy mluví o krásné výpravě a bezchybném vokálu. Nepochybuji, že nás čeká kvalitní vystoupení. Šance na umístění má GG velké a dost možná zatím největší co kdy ČR měla, snad je promění, ve Finále by chybět neměla.

11. KYPR

Minus One – Alter Ego

Kypr do soutěže vstupuje s rytmickým pop-rockem, čímž se poměrně liší od zbytku startovního pole, které vsadilo spíše na pop. Alter Ego má hymnický a chytlavý refrén, který si už v druhé polovině posluchač zapamatuje. Jen se nemůžu zbavit pocitu, že už jsem podobnou melodii v refrénu slyšel.

12. RAKOUSKO

ZOË – Loin d’ici

Rakousko na to šlo od lesa, nejenže je jejich píseň letos první, u které nezazní angličtina, ale dokonce ani mateřský jazyk domácí země. S francouzštinou se naši jižní sousedé pustili do nemalého risku, který se však může díky sympatické, až éterické, zpěvačce a příjemnému a ne úplně typickému popu vyplatit. Jen škoda jisté repetitivnosti refrénu, své šance ovšem určitě také má.

13. ESTONSKO

Jüri Pootsmann – Play

Jüri je další z řady účastníků, kteří svou kariéru začali vítězství v pěvecké reality show. Jüri totiž teprve loni vyhrál Estonskou verzi SuperStar a jeho kariéra šla strmě vzhůru, o čemž svědčí i účast na letošní Eurovizi. Play není úplně hit na první poslech, ovšem na ten další už si člověk pobrukuje společně s Jürim a svůj dojem zanechá. Píseň má jistý retro nádech, ke kterému přispívá i Jüriho hluboký hlas a podání, na druhou stranu má song skvělou produkci a hitový potenciál. Estonsko je dost možná černý kůň soutěže.

14. ÁZERBÁJDŽÁN

Samra – Miracle

Podle titulu by se mohlo zdát, že na nás zástupkyně Ázerbájdžánu bude útočit s baladou. Song není úplně špatný, jde o docela kvalitní ženský pop, skladba však podle mě není dostatečně silná, aby zanechala větší dojem. Tipuji umístění těsně pod čarou, při nejlepším nad. Uvidíme, co na to Evropa.

15. ČERNÁ HORA

Highway – The Real Thing

Skupina Highway získala popularitu v X Factoru Adria. Snaha Černé hory přinést do soutěže něco, co se bude úplně lišit, se cení. Mix rocku a elektroniky se po produkční stránce povedla, bohužel chybí vyvrcholení nebo nějaký moment či zajímavý rif, který by aktivoval k hlasování širší publikum. Obávám se, že toto není úplně typ písně, který diváci Eurovize slupnou jako malinu.

16. ISLAND

Greta Salóme – Hear Them Calling

Přestože produkce islandského zástupce je více taneční, song má temnou atmosféru. Vypráví příběh o hlasech v hlasvě, což v kombinaci s vizuálem a choreografii to do sebe dobře zapadá a tvoří příběh přímo na pódiu. Jen mám pocit, že zde zajímavost a poutavost prezentace zastíní samotnou píseň.

17. BOSNA A HERCEGOVINA

Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala – Ljubav Je

Příspěvek s Bosny a Hercegoviny se nejspíš trefí do vkusu spíše jihovýchodním státům. Na mě je v písni i v klipu až moc patosu a kromě rapu, který se do písně samotné moc nehodí, nenabízí moc moderních prvků. Díky hlasovacím blokům se (bohužel) do Finále nejspíš podívá, čemuž napomáhá i zařazení těsně před koncem startovního pole. Alespoň prosazení domácího jazyka se cení.

18. MALTA

Ira Losco – Walk On Water

První dávku semifinalistů uzavírá příspěvek Malty. Jedná se o další taneční pecku, ovšem žádný průměrný Europop, jako v případě Ruska a Moldávie. Walk On Water disponuje silnou melodii, refrénem a moderní produkcí. Pokud Ira, která na Eurovizi bodovala už v roce 2002 dokáže živé vystoupení utáhnout a vygradovat, tak by problém s postupem mít neměla. Pozice zlatého hřebu poskytuje skvělou šanci.

Osobní Top 10

1. Česko
2. Estonsko
3. Maďarsko
4. Malta
5. Řecko
6. Finsko
7. Chorvatsko
8. Rakousko
9. Island
10. Nizozemí

Celkově se dají v 1. semifinále najít kvalitní a moderní skladby, což dokazuje, že Eurovize není tak docela (až na občasné výjimky) přehlídkou evropského nevkusu. Naopak, některé příspěvky jsou po produkční a textové stránce tak dobré, že by mohli klidně bodovat i hitparádách jako je třeba americký Billboard. Ke konci týdne se podíváme na přehled zemí a jejich zástupců v 2. semifinále a také na ty, které se objeví až v Grandfinále.

Který hit 1. semifinále vás zaujal nejvíce? Má Česko šance na postup? Podělte se o své hodnocení v diskuzi!

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Eurovision Song Contest

Diskuze k článku

Počet komentářů: 94
1
iVA
Reagovat

Více méně souhlasím s komenty, znovu jsem si ale pustila jen Gábi a Ninu.

2
Vistis
Reagovat

Tak u mě vede jednoznačně naše písnička a Chorvatsko, k zahození nejsou ani Arménie, Kypr, Rakousko nebo Island… Desítku bych doplnil Nizozemskem, Finskem, Estonskem a u posledního bych váhal mezi Bosnou, Azerbajdžánem nebo Maďarskem.

3
Monika
Reagovat

Tak v prvni rade mame stesti, ze jsme ve slabsi skupine (nechtela bych dostat Australii a Svedsko), z tech songu bych si znova nepustila nic, neni tam zadna hitovka, ktera by me dostala na prvni nebo druhy poslech. Songy jsou moc dlouhe a nevydrzim do konce ani jeden. nektere mi prijdou vylozene slabe, rekla bych do poctu – Finsko, Moldavie, Armenie, San Marino (co to je, to vazne takova hruza vystupuje v teto soutezi, nejslabsi ze vsech), Rakousko, Cerna Hora (tipuju predposledni misto), Bosna a Hercegovina (to mi prijde jak z minuleho stoleti, tez hadam konec startovniho pole). kdyz to tak pocitam, uz jsem vyhodila hned 7 ucastniku z 8 nepostupujicich :-)))
Zbytek: Recko – vubec se mi to nelibi, v mem zebricku by skoncilo na jednom z poslednich mist, nicmene je to tak zvlastni, tak jine nez vsechno ostatni, ze nedokazu absolutne odhadnout reakci divaku z celeho sveta, muze to imho vypadnout i postoupit, Madarsko – song je podle me slabej, nebavi me vubec, ale diky charismatickemu a fesnemu zpevakovi by mozna mohl bodovat, proto ho mam v teto druhe skupince moznych postupu, kdyby to zpival nekdo jinej, tak song zaradim do te nejslabsi skupiny vyse Nizozemi – stejne jako Recko, je to jine, mozna to zaujme, mozna ne, me to teda nebavi ani nahodou, nevydrzim vic jak par vterin, vykopavka desna vcetne nudneho zpevaka bez smrncu, Kypr – podle me to je dost nepovedeny rock, je tolik lepsich songu…nicmene v te zaplave popovych veci dost vynika a diky tomu by mohl mozna uspet, za me brak, nic noveho co bych jeste neslysela, Estonsko – a safra Chodur is back, za me brrr vykopavka song, vykopavka zpevak, leze mi to na nervy, uz vim kdy si odkocim na toaletu :-))) nicmene vkus vetsinoveho divaka si netroufam odhadnout, Azerbajdzan – takove neurazi a nenadchne, mozna postoupi mozna ne, nejdriv jsem to chtela hodit do nejslabsi skupiny, ale pak jsem si rikala, ze by mohli vydrit posledni postupove misto, zbyvaji mi nejsilnejsi clanky, ktere by imho meli postoupit dal: Chorvatsko, Rusko, Cesko, Island, Malta, je to i moje TOP 5 prvniho semifinale

4
bezik
Reagovat

Teda to je bezbřehá hrůza. Sračky, sračky, sračky. Nic jsem nebyl schopen doposlechnout výrazněji za polovinu. Naprosto zbytečná akce.

5
J
Reagovat

Uvidim ako ktory interpret bude spievat nazivo. Zatial dam len TOP 5 podla tychto klipov: Cesko, Cyprus, Chorvatsko, Rusko, Malta. Dufam, ze GG postupi a bolo by vyborne, aby jej postupove meno neprecitali ako posledne, ale medzi prvou 5-kou. Potom by mala vo finale lepsie sance. Je vyborne, ze z tych krajin, ktore postupuju priamo do finale hlasuje v 1. SF Francuzsko, Spanielsko a Svedsko. Gabina u nich dost vysoko boduje, takze hlasmi by ju mali urcite podporit. Skoda, ze Polsko je az v 2. semifinale, pretoze u Poliakov je vraj na 1. mieste. To by boli hlasy nielen od ludi, ale aj od poroty. Tipujem, ze piesen sa moze pacit aj vo Finsku, taky skandinavsky motiv. Ale neviem odhadnut Rusov, ci sa im I STAND paci alebo nie. V utorok vecer si to skuknem na CT2, lebo nasich tak zaujima len hokej a Cesku a Cypru budem silno drzat palce a v duchu dufat, ze postupia.

6
iVA
Reagovat

Jiné video k písničce Niny Kraljič /Chorvatsko
https://www.youtube.com/watch?v=yBrADG8lWFY
Hodně shlédnutí – Francouz
https://www.youtube.com/watch?v=boYQovCybYQ
Zatím nejvíce shlédnutí – Polák
https://www.youtube.com/watch?v=Sjup9PJ25LM
Asi třetí pořadí nejvíce shlédnutí – Austrálie
https://www.youtube.com/watch?v=2EG_Jtw4OyU
Stále jsou mi srdci nejblíže Gábi a Nina, ale odhadnout vkus většinového diváka si také netroufám.

7
Prochor
Reagovat

@bezik:
Souhlasím ESC sice objevila několik světových formátů ( Lara Fabian, ABBA, Celine Dion. Secret Garden, Brother Hood of Man) ale jinak je to přehlídka evropského nevkusu ( hodnocení a názor Pala Habery se kterým v podstatě souhlasím). Otázka je, kam se zařadí naše GG.
Podle mně měla ještě trochu zapracovat na výběru songu aby se lépe prodala protože Gábina je velký talent.

8
bezik
Reagovat

@Prochor: Trochu mám obavu, že talent GG je kromě daru v hrdle hlavně businessový. Možná kdyby podnikala, udělá lépe, respektive daleko více vydělá. S její cílevědomostí a pracovitostí by musela mít úspěch. V ESC je to všechno výhradně pod hlavním heslem soutěže : „to je blbý, to se bude líbit“. Přitom v Evropě vzniká tolik výborný muziky …. Jenže vkus masového diváka je šílenej, tak co s tím. Šedesátá léta, kdy masový vkus byl totožný se špičkovou kvalitou už se asi nikdy nebudou opakovat.

9
J
Reagovat

Gabina je naozaj skvely talent a len sa tak neda. Ta jej challenge vyzva je podarena. Celkom sa pacilo ako zaspievala ALTER EGO od Minus One. Aj oni od tej Rakusanky Zoe.
Takto uputa vacsiu pozornost. Dobry tah.

10
nofux
Reagovat

Svoje hlavní favority mám až v druhém semifinále (Gruzie a Ukrajina), nicméně i tady mám pár želízek v ohni, krom Gabriely (která se na zkouškách vyšvihla a nyní jsme řazeni ke 4 hlavním favoritům našeho semifinále), fandím ještě Maďarku a Chorvatsku – i když u posledně zmíněné země nejdou zkoušky podle představ a dost možná se do finále Nina nedostane.
Tohle semifinále skoro určitě vyhraje Rusko (bohužel) s typickou odrhovačkou, ze které je slyšet už po prvních tónech, že to bylo napsaný jen pro Eurovizi. Nicméně jeho show bude mít dost podobností s loňským vítězem a to se většinou nevyplácí, tak uvidíme :)
Černá Hora a Kypr mají zdánlivě „rockové“ písničky, ale na můj vkus celkem slabé, takže bohužel. Gruzie v druhém semifinále už je trochu jiný čajíček :)

11
DJ Vlado
Reagovat

Já hlavně doufám (i když nejspíš marně), že stejně jako jsme Rusáky porazili v hokeji, tak je stejně tak porazíme i v Eurovizi, zvlášť když my tam máme fenomenální GG a oni pseudo Ricky Martina s tupou odrhovačkou, v názoru na níž absolutně souhlasím s Vojtou i Nofuxem, pro mě je to v 1. semifinále hned druhý nejhorší kousek po San Marinu :-)

Moje Top 5 jsou: Česko, Maďarsko, Chorvatsko, Nizozemí a Malta

12
Monika
Reagovat

Tak mne se Rusko celkem libi, z te nabidky ho mam v TOP 3, za naprosto perfektni povazuji klip, skvela scena, nejlepsi ze vsech, nevim, jak to prenesou na podium, ale skoda, ze to neni nase scena :-))) K te etericke skladbe GG by se to hodilo mnohem vice, nez ta kolotocarska zmena barev a obrazcu, slatanina na n tou, preplacanej kyc. Nejvetsi slabina naseho songu.

13
Michal V.
Reagovat

mno nevim…tohle je prehlidka prumernosti… proste takove vsecko instnatni jakoby na jedno brdo…

14
Ted
Reagovat

Ahojte, nevite kde můžu sledovat eurovizi zdarma na netu? Nejaky dobry stream?

16
Prochor
Reagovat

Víte, jak by GG finku a dalšího exota poslala svým chraplákem ke dnu?

17
VojtaP
Reagovat

Sandhja teda na nahrávce mnohem lepší než živě. Většina písně falešně, song ale šlape.

Řekové jsou úplně jiní, pořád se nemůžu rozhodnout jestli se mi to líbí nebo ne.

18
VojtaP
Reagovat

Moldavská Ivanka Gottová může odtančit i s kosmonautem, jak se mi to nelíbilo, tak se mi to líbí ještě míň…

19
Prochor
Reagovat

No 3 – Moldavsko – klasika ESC – monumentální nic – GG je podle mně pořád lepší.

20
nofux
Reagovat

Maďarsko – první dobrý song a výkon večera.

21
Prochor
Reagovat

No 4 Hungary a Pionier. Na rozdíl od GG zajímavý chrapláček předvádí. Ale v popu je to celkem druhořadé pokud to nemá hlubší význam. V podstatě formální blábol – podle mně stále vede GG.

22
VojtaP
Reagovat

Freddie zatím nejlepší, jak píseň tak zpěv.

23
Prochor
Reagovat

No 5 Chorvatsko – viz Moldavsko – formální nic jako klasika ESC posledních dob.

24
bezik
Reagovat

Kdo tomu chudákovi Maďarovi dělal scénu a choreografiii ? :D :D Něco tak megasměšnýho se hned tak nevidí :D :D Jinak zatím přesně v duch zatím utajeného mota celé akce „To je blbý, to se bude líbit !“ :D

25
Prochor
Reagovat

No 6 Nizozemí Slow down : Celkem zajímavý nápad i slušný zpěv. Konečně něco jiného. Ale mám dojem, že vlastní skladba je z minulého století (Smokie by se za ní styděli). Ve finále dokola opakovaná nuda. Rádio bych přepnul po druhé sloce.

26
Prochor
Reagovat

No 7 Arménie: Poněkud hysterický výraz ale celkem slušný zpěv. Pro mně zatím ale nej – maximální exprese. Proč ne.

27
Prochor
Reagovat

No 8 San Marino. Opět ESC nezajímavá klasika. Tohle už jsem tu slyšel mnohokrát. Bez šancí na postup.

28
VojtaP
Reagovat

OMG toto je fakt bizár. To už ani vtipné není.

29
VojtaP
Reagovat

Přestože Iveta z Arménie je pěkná, tak píseň mi po chvilce začala lézt na nervy, takové uječené.

30
Prochor
Reagovat

No 9 Rusko -Sergej Lazarev. Podle mně jakýsi nástupce Dimo Bilana z Bělehradu. Skvělý zpěvák. Skladba ale nic moc. Jeho postup do finále ale beru každopádně jako samozřejmost vzhledem k bývalé existenci SSSR. Je možné že i zvítězí.

31
VojtaP
Reagovat

Rusko, opravdu nechápu, proč je to tak favorizované. Píseň hodně tuctová, živé provedení však propracované.

32
Prochor
Reagovat

No 10 Česká Republika a její debut v Evropě. Na rozdíl od Lazareva je její jedinou devizou silná osobnost, krása a charisma jako v ČSL Superstar. Tak jí držme palce. Skladba je bohužel poplatná ESC což vidím jako velkou chybu. Skvělý zpěv nezachrání průměrnou skladbu. Osobně si bohužel myslím, že nemá šanci postoupit do finále.

33
VojtaP
Reagovat

GG snad ještě lepší než na nahrávce. Scéna i zpěv skvělý. Držím palce.

34
Prochor
Reagovat

No 11 Kypr. Celkem zajímavá skupina- snad proto, že s Kyprem toho moc společného nemáme. Výsledek je taneční diskotěrnárna, která ničím nevybočuje z toho, s čím se v Evropě setkáte (kromě Španělska a Řecka).

35
Monika
Reagovat

Fiha tak na zivo o 100% horsi nez ve videu a na zkouskach, koukame tri. Bratr pronesl sakra kdo ji oblekal a cesal, kdybych ji neznal myslel bych si, ze je ji 40 let a pritom je to takova krasna baba..no ja se pridavam vypadala jako tetka, absolutne nevyuzitej potencial krasne mlade holky, pridalo ji to roky..scena moje mamka silela stejne jako ja, strasna darda na oci, spatne snimani…puvodne jsem si myslela, ze ma jistou TOP 3, ted si nejsem jista ani desitkou, ono to stoji za prd skoro vse, ale GG ma obrovskej potencial a talent, dalo se z toho vytezit podstatne vic.

36
Prochor
Reagovat

No 12 Rakousko. Takže jak říkají známí – Hitlerové. Velmi ambiciozní ale bohužel velmi blbé. Bez šancí.

37
Monika
Reagovat

Kupodivu ani Chorvatka se mi nelibila zive, prekvapilo me Holansko, ktere jsem puvodne zatracovala, ale dnes me celkem zaujalo.

38
Monika
Reagovat

@VojtaP: Rusko skladba je sice tuctova, ale podivej se na tu scenu, to je neco s timhle se chodi pro vitezstvi, tohle mit nase GG tak se ted usmivam, to byla naprosta parada, zadnej lacinej kyc v podobe kyticek a barevnych svetel,

39
Prochor
Reagovat

No 13 Estonsko. Zajímavý mladý muž s rytmickou skladbou. No – uvidíme. Netlačí na pilu a to je mi velmi sympatické (jako by nebyl v ESC s jeho vynucenou nuceností). Vlastně trochu rebel – ne? Postup bych mu přál.

40
VojtaP
Reagovat

@Monika: no nevím, na konci už z toho byl hrozný cirkus, fakt hrozně překombinované. Prostě tuctová skladba zachraňovaná velkou projekcí. Rusové jsou prostě kolotočáři. Mě to teda neuchvátilo, možná začátek byl ještě decentní, tam měl zůstat a ne z toho udělat šaškárnu. Zato GG měla naopak vystavěné vystoupení kolem sebe a scéna to jen doplňovala. Uznávám, že ji mohli zabírat více zblízka a možná i lépe vystylizovat.

41
Prochor
Reagovat

No 14 Azerbajdžán: Samra – velmi sympatická bakuačanka:-). Bohužel musím říct znovu totéž – forma bez obsahu. Já bych jí poslal domů do Baku i když je fakt krásná holka.

42
Prochor
Reagovat

No 15 Montenegro: Konečně jsem se probudil. První skupina a trochu života do toho letošního umírání. Protože nesnáším styl ESC, tak jim přeju postup.

43
bezik
Reagovat

Tak napřed rusák s příšernou angličtinou, pak rakušanda s příšernou francouštinou. To nemůžou zpívat jak jim zobák narostl když to neumí ?

44
Prochor
Reagovat

No 16 Island – Greta: Velmi příjemný výkon. Doposlouchal jsem poprvé dokonce (i když to byl možná na mně pěkný marketingový podraz). Ale nic proti ní nemám a chtěl bych si jí ještě poslechnout ve finále.

45
Prochor
Reagovat

Ještě dodám, že na mně pořád působí nedoceněnost Eurobendu z Islandu v Bělehradě.

46
VojtaP
Reagovat

@Monika: Island – tomu říkám skvělé využití projekce, navíc i chytré nakolik to korespondovalo s dějem písně. Píseň Islandu se mi sice moc nelíbí, ale i tak se ten ruský cirkus může jít zahrabat. Po všech stránkách kvalitnější.

47
Prochor
Reagovat

No 17 Bosna a Hercegovina – Proboha – už jim někdo konečně řekne, že jsou pořád stejní a stejně nudní? Sedm kulí jako v Sarajevu. Samozřejmně že postoupí jako vždy (takže jim to zase nikdo neřekne). Příště zase to samé?!?

48
Mila2
Reagovat

Tak jsem kvůli Gabče přetrpěla 9 šílenovství a jednu scénku v taxi a ptám se,co tam proboha Gábi dělá? A navíc její vystoupení bylo naprosto šedé,nezaujalo mne.Čekala jsem, že tam uplatní svůj chraplák a rozsah a to se v té její divné písni nedalo. A asi si dal někdo práci, aby i vypadala naprosto tuctově a nejzajímavě.

49
Prochor
Reagovat

No 18 Malta. Pro mně bylo v Bělehradě velké zklamání, že nepostoupila Moréna s písní Vodka a od té doby mně Malta nebaví. Letošní rok není vyjímkou.

50
Monika
Reagovat

Tak vse doznelo a co bych si pustila znova? Vubec nic, nedoposlouchala jsem ani jeden song do konce. GG by presto mela postoupit v te nekonkurenci, vzdyt tam nebyl zadnej kloudnej song, ktery by zanechal nejakou vyraznou stopu.

51
bezik
Reagovat

Všichni se tak zoufale snaží, aby byli co nejvíc komerční a naší komerční Monice je to málo :D Škandál !!! :D

52
Prochor
Reagovat

@Monika: Moniko: ESC je nuda už řadu let. Proto jsem začal hrát na kytaru :-)

53
Prochor
Reagovat

Propagace proimigrační politiky odehnala od obrazovek poslední příznivce ESC (samozřejmě kromě ČR). A to jsem si myslel , že Dusilová a její guru Koler jsou velmi exotičtí angažovaní „umělci“ nové doby. Jsou to angažovaní neřátelé “ nových Rusů!.
Ale je to složitější (ne že by na Lucii stáli fronty:-)))

54
Prochor
Reagovat

Jak tak sleduju, tak rakouská „umělkině“ porazila GG :-)))

55
VojtaP
Reagovat

je to taaam! :)

56
Prochor
Reagovat

Fenomenální úspěch – GG poprvé v historii probojovala čechy do finále ESC a současně porazila x-násobného zlatého slavíka Karla Gotta. Jsem úplně mimo:!!!!! Obrovská gratulace Gunčo!!!!

57
Monika
Reagovat

@Prochor: To nehlasili podle poradi v umisteni :-))) Klidne ji GG mohla porazit.

58
bezik
Reagovat

Chudák GG, ještě jednou absolvovat tuhle šaškárnu. Opravdu velmi komický byl postup té veselé Rakušandy zpívající naprosto otřesnou francouštinou :D Nic horšího tam snad nebylo. To to maj Rakušáci nějaký předplacený nebo co ? :D

59
Prochor
Reagovat

@bezik: Souhlasím. Bohužel i s relativizací úspěchu Gabrieli. Jenže je fakt, že jsme poprvé v historii ESC ve finále díky téhle babě z Jankovic. Takže vo co go ? Nemám se snad radovat ?

60
bezik
Reagovat

@Prochor: Ale jo ;-) Je to takovej zvláštní cirkus. Škoda že to GG nezkusila úplně civilně, to by byl v té komedii takovej šok, že by to muselo upoutat. Třeba to vyhrá celé ;-)

61
Monika
Reagovat

No ten postup do TOP 10 byl ocekavany, me by spise zajimalo umisteni v te desitce, ale to asi zverejni az po finale:-(( Jinak dostat se z 18 mezi 10 mi neprijde jako bomba, jo kdyby jich postupovalo jen pet….proto by me zajimalo celkove umisteni..
kazdopadne ty songy jsou celkove slabe, GG by mohla mit velkou sanci uspet, kdyby ji celou predelali, je to krasna baba, netreba vypadat stare, nevyrazne a tu otresnou scenu kycovitou taky pryc, neco decentnejsiho k te etericke skladbe…
kazdoapdne jsem rada, ze nekdo postoupil a prestanou ty kecy, ze nemuzeme postoupit…Kucharova to zaridila u miss, Guncikova u Eurovize, tak snad uz bude klid :-)))

62
bezik
Reagovat

@Monika: Moniko, nejsi nemocná nebo něco ? „tu otresnou scenu kycovitou taky pryc, neco decentnejsiho k te etericke skladbe…“ tohle ty klidně napíšeš ? Ty ? Dyk to pak bude málo komerční, co dím, třeba to pak nebude komerční vůbec !!! Vzpamatuj se ! :D

63
Monika
Reagovat

@bezik: :-))) tak v komerci samozrejme zustat, ale vybrat neco vkusnejsiho podobne Rusku, nicmene stejne to uz nejde, tak treba to bude stacit…
jinak scalex na FB pise, ze jsme tam meli poslat Sepse a par tecek

64
bezik
Reagovat

@Monika: Jo ! Šeps by je tam rozsekal ! :D :D

65
nofux
Reagovat

@bezik: Otřesná francouzština? Zajímavý, že teď jsem byl na Skypu s rodilým francouzem a říkal, že Zöe měla perfektní francouzštinu a ani neslyšel žádný větší přízvuk….

Jinak obrovská gratulace Gabče! Fenomenální úspěch.

66
Monika
Reagovat

GG ted mluvi na tiskovce, libi se mi jeji projev, ale opet musim zduraznit jeji look, ty vlasy jsou otresne, se asi zapomela ucesat, ten tym vizazistu a kostym,rka vyhodit :-)))

67
Theresa_feat.Vladko
Reagovat

Já nevím, mně to všechno přišlo jako playback :-)) Ale zřejmě jen dobrý zvukař. Gábina mi přišla dost dietní…Čekala jsem, že to u refrénu rozbalí a nic…krom těch vlasů na konci…

68
bezik
Reagovat

@nofux: Asi známe každej jiný Francouze. Ti co znám já byli naprosto znechuceni …

69
J
Reagovat

V prvom rade blahozelam k historickemu uspechu Ceska na Euvovision Song Contest. Mne sa vcera najviac pacil nazivo FREDDIE z Madarska a hned za nim GG z Ciech. A do TOP 3 este doplnim NINU z Chorvatska. Cyprus ma dost nazivo sklamal, miestami sa mi zdali falosny spev. A priklanam sa k Prochorovi, ze aj mne sa celkom ta skupina z CIERNEJ HORY pacila, nieco uplne ine. Ten X-factor Adria 2014 musel by velmi dobry s tolkymi rockovymi piesnami. Favorizovany Rus u mna hlboko prepadol, hlasovo nesiaha Freddiemu a GG ani po clenky, jedine co tej piesni pomohlo bola podiova prezentacia. Dufam, ze ten Rus nevyhra celu Euroviziu. Este som zvedava na 2. SF.

70
Jai Kudo
Reagovat

Já bych teda kromě Gáby snesl max. Kypr, Arménii, Maltu a Holandsko. Rusko totálně přeceňováno jako hlavní favorit. Podprůměrný song zpívaný průměrných zpěvakem s mizernou angličtinou…..jen ta scéna byla efektní. Teď mně napadá, že jestliže druhé SF má být výrazně slabší než včerejší, co tam musí zaznít za hrůzy? :-D

71
filip54
Reagovat

typický Češi, pořád si budem na něco stěžovat.. vám by nebylo dost i kdybysme ESC vyhráli, pořád by to pro vás byla trapná soutěž atd.. chce se mi z toho zvracet.. Gabriela si zaslouží být ve finále, ale my jako stát si to s timhle přístupem rozhodně nezasloužíme, je to nejsledovanějsí nesportovní událost snad v celý Evropě tak proč bysme zrovna my nemohli být vyjimka že.. zamyslete se někdy než něco napíšete, to že je něco pro vás sračka nemusí být sračka pro ostatní.. já osobně mám velkou radost za to že jsme ve finále a přeju Gabriele úspěch i ve finále ale i kdyby skončila ve finále poslední tak se nic nestane, hlavní je že se jako první z ČR do toho finále dokázala dostat :)

72
Prochor
Reagovat

@filip54: Podepisuji každé slovo. Na Gunču jsem pyšný. Je fakt dobrá.

73
J
Reagovat

Ja som nielen strasne zvedava kto ako skoncil vo vcerajsom SF (myslim poradie od 1. po posledne miesto), ale najma som zvedava za koho hlasovalo Cesko nielen odborna porota, ale najma hlas ludu. Komu dala CR najviac hlasov?

74
Monika
Reagovat

Tak ja zas ocenuji, ze clovek dokaze rict svuj nazor bez ohledu na narodnost. ja to tak mam, nedokazala bych hlasovat pro neco co se mi nelibi jen proto ze je to ma zeme. Navic si myslim, ze GG ma na vic nez predvedla. Osobne jeji vykon povazuji za nemastny, neslany, nevim jestli tremou nebo strachem ze zodpovednosti, ale ona se do toho umi oprit mnohem vic. A ten uspech poprve ve finale, to mi prijde dost precenovane. Vsak se ucastnime teprve popate pokud se nepletu, to zas neni nejaka sahodlouha historie… Jo kdyby to nevyslo desetkrat, dvacetkrat..ale zatim to nevyslo jen ctyrikrat, to zas neni tak strasliva bilance k nafukovani…Plus teda z 18 mezi 10 tez neni velke terno. zatim, zajimavejsi bude celkkove umisteni. Pro me mnohem vetsi bomba bylo kdyz Kucharova vyhrala Miss world, prvni z osmdesati!! soutezicich po x letech neuspechu.

75
Ludmila
Reagovat

Za mne TOP 1 Kypr, není špatné Maďarsko

76
Prochor
Reagovat

Je zajímavé, jak popularitu se Superstar každý zúročí jinak.
Martin Chodúr i Lukáš Adamec si našli šikovné holky a pořídili si rodinu. Na kariéru tak netlačí. Oba vypadají dost spokojeně. Gábina jede nejspíš po kariéře, osobní život jde dost stranou podobně jako u mistra Gotta (mimochodem by mně zajímalo, jestli na toto téma spolu mluvili). Problém je v tom, že muž si možná může počkat ale ženě tikají nemilosrdné biologické hodiny. Co si o tom myslíte, přátelé?

77
filip54
Reagovat

@Monika: dobře, každý má svůj názor.. ale že by to že jsme postoupili bylo tak přeceňovaný vzhledem k tomu že jsme byli 2x úplně poslední, 1x předposlední a jednou 13. v semifinále? to si třeba já fakt nemyslím a hlavně vzhledem k tomu že jsme byla jediná země (pokud se nepočítá Andorra) která ve finále ještě nebyla,.. a mimochodem pro svoji zemi hlasovat pro svoji zemi nemůžeš, to by pak fakt nemělo smysl

78
bezik
Reagovat

@Prochor: Ne každá baba touží po tom mít doma manžela a kupu dětí. Zrovna GG na to moc nevypadá ;-) A pokud to tak má, tak jí můžou být biologické hodiny ukradený.

79
Prochor
Reagovat

@bezik: Gunče je 22 ale že by kašlala na biohodiny – tomu nevěřím – není blbá.

80
bezik
Reagovat

@Prochor: Proč blbá ?

81
Monika
Reagovat

vzdyt je GG teprve 22 let, vzhledem k dnesnimu trendu plozeni deti po tricitce mi to prijde naprosto usmevne

@filip54: no vsak jsi to sam vyjmenoval, to prece neni zadna traga pouhe tri ucasti v pytli, mimochodem to bylo tak desny, ze jsem nebyla prekvapena…jo kdyby se to nepovedlo desetkrat…zbytecne se to nafukujue, to skore neni vubec zle

82
AshD
Reagovat

http://www.eurovision.tv/page/news?id=113running_order_for_grand_final_revealed

Tak si myslím, že se Gabča může s dobrým umístěním předem rozloučit, když na ni vyšla nejnevděčnější pozice..

83
Jai Kudo
Reagovat

@AshD: Hm, ta 2. pozice jí (resp. ČR) byla přidělena organizátory Eurovize… :-( Jako by si řekli „Postoupili jste, tak co byste ještě chtěli….“)

84
Jai Kudo
Reagovat

Ať je to jak chce, Gaba si to ve Stockholmu svěle užívá i po večerech, např v Hard Rock Café spolu s Minus One :-D

https://www.facebook.com/HardRock.Stockholm/videos/1084310534948084/

85
Monika
Reagovat

Nahodou ta pozice je uplne super, kdyby to nevyslo mame se na co vymlouvat :-))) Jinak myslim, ze se ji bude ted i lepe zpivat, je lepsi byt outsiderem finale nez favoritem semifinale. Sve ma splneno a muze jen prekvapit.

86
bezik
Reagovat

Druhá pozice vůbec není špatná. Neni dobrá první, to ještě lidi nejsou soustředěný, druhá až pátá jsou dobré, pak pozornost pomalu klesá, ve středu startovního pole je to dost špatný, ke konci zase naopak roste, poslední 4 pozice opět dobré. Věřím Gruzíncům, jsou jediní dobří, sračkopopaři rozmělní své hlasy mezi ty davy a oni dostanou hlasy všech příznivců dobré hudby ;-)

87
J
Reagovat

Aj ja si myslim, ze druha pozicia nie je zla. Navyse ked zasadnem k telke hned mi nehrozi nejake odskocenie. A co sa tyka poroty alebo obycajnych ludi, ti ktori GG sledovali v semifinale sa uz rozhodli, ci jej daju hlas alebo body a kolko. Aj ja si myslim, ze uz bude viac uvolnena.
Gruzinsko naisto dostane nejake hlasy aj z Ciech. Na YT im jeden fanusik z Ciech napisal, ze im v sobotu posle. A to je len jeden. Az som zvedava, ked budu vyhlasovat vysledky podla jednotlivych krajin, komu to posle CR.

88
Jai Kudo
Reagovat

Ta 2. pozice má i tu výhodu, že nebudu muset tři hodiny sledovat všechny ty různé disko a elektro popíky. Poslechnu Gabinu a přepínám. Pak si to pustím až na vyhodnocení… :-D Ona ta soutěž je fakt někdy kvalitativně hrozná…..

89
Prochor
Reagovat

Pokládám možné umístění GG v první desítce za naprosto úžasný úspěch. Budu jí držet palce.

90
Monika
Reagovat

Moc nechapu ten obrat, v semifinale jsme byli favorizovani na postup, dle sazkovek jsme se drzeli na spici. Dnes jsem projela sazkovky a vsude patrime k totalnim outsiderum, hluboko v poli porazenych, jedni nas davaji na treti misto od konce, dalsi na druhe od konce…Pritom to jsou vse stejne songy, scena…

Muj vitez letosniho rocniku je Svedsko, prijemnej song, pekna melodie, jedine co si poustim znova a znova. Skoda, ze vyhrali vloni, tim se ty sance dost snizuji na uspech.

91
bezik
Reagovat

@Monika: Asi mají interní informace, jak GG v hlasování v semi dopadla. Zřejmě postoupila o prsa korejské sprinterky ;-)

92
J
Reagovat

A favoritom je podpriemerny RUS, ze? Ten musel mat v 1. SF asi najvacsi pocet hlasov. A podla stavkovacich spolocnosti musela potom 2. SF vyhrat asi Australcanka, ale s mensim poctom hlasov ako precenovany Rus.

93
bezik
Reagovat

@J: Pokud vyhraje ten komickej rusáček, tak to bude ještě mnohem směšnější, než „madam“ buřtová :D

94
J
Reagovat

@bezik: Mne to zacina pripadat ako keby vsetci mali budto rovnaky vkus alebo nariadene hlasovat za Rusko. Preto ma bude zaujimat kazda krajina, ktora im neda ani bod alebo aspon nie 8,10,12. A vtomto smere ma zaujima hlasovanie Vas CR (porota/ludia). Necakam, ze CR da najviac bodov Gruzinsku apod., len dufam, ze nie Rusku.

Přidat komentář