Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2018: všechno je jednou poprvé…

29. Březen 2018 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

obr_header

Do konce soutěže zbývá 19 dnů a sloučení kmenů už je cítit ve vzduchu. Soutěžící čeká důležitý souboj o imunitu, který ovlivní další dění. Podaří se Kalinze konečně zlomit své prokletí nebo zůstane kmen Manobo stále neporažen? Z hlediska čísel to pro Kalingu nevypadá příznivě, navíc se v jejich řadách stále nachází zapřísáhlý člen Manoba Jarda. Nezbývá než si klást otázku, zda je Manobo opravdu tak velká a šťastná rodinka, jak o sobě tvrdí, a zda se najde nějaká skulinka. Na Karlův ostrov Ostrov vyhnanství dorazily po šokující kmenové radě Káťa a Nikol, které čeká souboj s Janinou, jedna z nich bude muset soutěž definitivně opustit. Jak to dopadlo se dozvíte v rekapitulaci.

Den 14

Hned po ránu oba kmeny obdržely vzkaz s pozvánkou na další soutěž o imunitu. Zadání soutěže nebylo tak složité, jak jeho provedení. Cílem bylo kouli získanou z labyrintu vystřelit obřím katapultem a trefit dva terče. Z počátku to vypadalo opět na drtivé vítězství Manoba, když Dominik získával jednu kouli za druhou, ale ne a ne trefit terče. To dalo možnost Kalinze. Ti přišli na fungování katapultu a jejich střely byly přesnější a nakonec i úspěšnější. Díky Bizonovým zkušenostem z vojny (a tomu, že Radim nedělal nic důležitého) si Kalinga konečně uzmula svou první imunitu. Manobo tak půjde po drtivé porážce na svou první kmenovou radu. 75 minut trvání a úporné vedro si vybralo svou daň na Ondrovi z Manoba, který v průběhu výzvy odpadl z dehydratace, ale v soutěži pokračuje, pro Manobo byla tato prohra o to horší.

ro_soutez1

Kalinga má po dlouhé době pořádný důvod k radosti, euforie z vítězství převládá. Podle Bizona bylo nutné vyhrát už jen kvůli náladě v kmeni, pozitivně taky zhodnotil přínos Jardy. Petr je taky názoru, že byl Jarda užitečný a že se ani nesnaží s nimi kout žádné aliance. Peťovi asi uniklo, že už jednu alianci Jarda má, ale v jiném kmeni. Vyhrávat soutěže je pro Jardu jediná možnost, jak se k ní vrátit. To Radim zase tak nadšený z výhry není. Sám je za to, že hra je hlavně o hraní lidí a ne soutěží, což je sice pravda, avšak výhry zajišťují neméně důležité počty. Omlouvat tímto argumentem 4 z 5 proher? No nevím. Na druhou stranu Radim jako jeden z mála myslí minimálně na dva tahy dopředu, což se vždy v této hře hodí. Podle něj aktuální výhra není úplně ideální, přišli totiž o příležitost zbavit se před sloučením Jardy a oslabit jeho alianci v Manobu. Místo toho nyní z Manoba vyloučí potenciálního spojence Kalingy. To ještě Radim neví, že se každopádně jejich potenciální spojenec vrátí z Ostrova vyhnanství, záleží jestli navrátilec bude mít náladu se usmiřovat nebo se mstít.

V Manobu je atmosféra hustější po první velké porážce, Dominik svůj kmen uklidňuje, že s tou bambusovou rachotinou to bylo stejně o náhodě a oni jsou pořád nejlepší kmen pod filipínským sluncem. Zpestření přišlo v momentě, kdy Dominik dostal společně s dalšími 3 členy Manoba možnost návštěvy u Kalingy. Dominik mohl klidně lidi určit, ale nakonec nechal na každém, ať se rozhodne, zda chce jet. Momentálně indisponovaný Ondra byl ze hry, stejně jako Martin, který neprojevil zájem. Zbytek by rád jel, každý z jiného důvodu. Bára, Terry a Zina se tam chtěly jet podívat, stejně tak Mirek. Blanka řekla, že chce navštívit Jardu a vyzvědět nějaké informace. Terry a Zina se nakonec možnosti vzdaly. Nakonec tedy s Dominikem jel Mirek, Bára a Blanka. Těžko říct, jestli Dominik neprohlédl Blančiny a Bářiny argumenty nebo je už v tuto chvíli nepovažuje za strategické hrozby, protože jedna jak druhá jsou na dně. Vzít si je na návštěvu k protivníkům byl ve hře, která se může kdykoliv změnit, opravdu odvážný krok. Nebo si chtěl otestovat jejich loajalitu?

ro_navsteva1

Po jejich příjezdu do tábora Kalingy se potvrdilo, že kluci jeli opravdu na návštěvu a pokecat s Jardou a ostatními. Holky si vzala do ústraní Katka, která měla před rozdělením blízko k Blance. Holky si navzájem potvrdily, že jejich spojenectví pořád platí a navíc se Katka dozvěděla o Blančině imunitě. Po návratu Blanka o jejich holčičím dýchánku mlžila a tvrdila ostatním, že se snažila z holek dostat informace a přesvědčit je, aby šly s Jardou, což byla pravda, jak později potvrdila Katka. Těžko říct, jestli jí to někdo sežral, ale spíše ne. Dominik se opět projevil jako leader a snaží se svým proslovem všechny nasměrovat na jediný společný cíl – vyházet Kalingu jednoho po druhém. Po odjezdu z Kalingy se Katka chlubí s novými informacemi Martině a zrovna jí to naservíruje i s taktikou spojení s holkama po sloučení. Martina v podstatě jen radostně přikyvuje. V ten moment se ukázalo, kdo skutečně v Kalinze tvořil celou dobu taktiku, a šéfka Martina to nebyla.

ro_navsteva

Před první kmenovou radou Manoba se taky poprvé rozjíždí nějaké větší taktizování. Z toho, co už bylo řečeno je jasné, že se bude rozhodovat mezi Bárou a Blankou. Bára má vztahy rozházené snad se všemi členy Manoba, snad kromě Mirka, který neměl potřebu se do Báry veřejně opírat. Nejvíce Bára pije krev Ondrovi, který se svěřil, že ji určitě napíše. Vzájemnou nevraživost podporuje i nevhodné vyjádření o Ondrově kolapsu při soutěži, kdy podle Báry projevil velkou slabost. Po 14 dnech v extrémních podmínkách by se to mohlo stát opravdu každému.

Z blbé situace se snaží co nejvíce vytěžit Blanka a rozhodla se ukázat svou fake imunitu Terry. Ukázalo se, že ze všech lidí byla Terry ta nejvhodnější osoba. Blanka mohla buď získat cenného spojence a konečně vytvořit nějakou alianci nebo mohla docílit toho, že vyvolá v majoritní alianci chaos a pochybnosti. Povedla se jí druhá možnost. Terry po zvážení svých možností šla ihned s informací za Dominikem a Martinem. Nejspíše ze záchvatu paranoie chtěla nejdřív příslib jejich důvěry. Na její dotazy dostávala od Dominika jen vyhýbavé a nelogické odpovědi, což měl být pro Terry velký varovný signál, že jí Dominik úplně nevěří. Nicméně i tak Terry vše vyklopila. Plán je takový, že půjde Bára a nějaké hlasy se pošlou na adresu Blanky pro případ, že by Blanka chtěla zahrát imunitu za Báru. Martin se taky konečně vyjádřil ke hře a chce Blanku zmást a vystrašit, aby se necítila bezpečně a imunitu zahrála tak i tak. Nikoho ani nenapadlo, že by to mohl být fake a žádná skrytá imunita zahraná nebude. Blanka válí.

obr_terka+dominik+martin

Den 15

Jelikož Kalinga poprvé nemusí na kmenovou radu, nastal v kmeni volný režim, na což nejsou moc zvyklí. Volno od taktizování a stresu z kmenové rady vystřídaly konverzace o jídle a hraní her typu „úkol nebo pravda“. Katka a Martina u praní prádla propraly i Jardu a jeho pozici v kmeni. Už z předchozích dílů šlo poznat, že si Jarda drží odstup a pro fungování Kalingy má jen kritiku. Jarda už svým soupeřům nemůže více naznačovat, že s nimi nechce mít nic společného a jen čeká na sloučení a na návrat ke své původní alianci. Jarda tento sociální aspekt twistu, kterého byl obětí, vůbec nezvládá. V tuto chvíli jej zachrání jedině velmi brzké sloučení.

Na Ostrově vyloučení se chystá další eliminační soutěž. Trojice dívek z Kalingy bude soutěži na taktiku a šikovnost. Hra byla ovšem taky trochu o štěstí a to se neusmálo na Káťu, které se nádobka s mincemi potopila. Káťa soutěž definitivně opouští. Nikol a Janina budou čekat na dalšího soupeře, který tentokrát přijde z Manoba.

ro_soutez2

Kluci z Manoba si ujasňují strategii, Dominik chce přehodnotit vyřazení Báry, i když leze všem na nervy, je dobrá v soutěžích. Navrhuje rozdělení hlasů na většinu proti Blance a jako pojistku hodit hlas Báře. To se moc nelíbí Ondrovi, který doufal, že se konečně Báry zbaví. Na druhé straně tábora holky kují něco, co by mohlo potenciálně hru obrátit úplně naruby. Blanka navrhla vytvořit ženskou alianci, která by jednotně zacílila na jednoho z mužů, konkrétně Mirka nebo Dominika. Pokud by pánové dělili hlasy, tak 4 jednotné hlasy pro někoho z nich by na vyloučení stačily. Terry se dostala do výhodné pozice mezi dvěma aliancemi, k její smůle ji ovládla paranoia a začala zmateně přebíhat od ničeho k ničemu. Holky jí přednesly uskutečnitelný plán na převzetí kmene, ale stejně je pořád přesvědčená, že s Ondrou a klukama dojde dál. Samotného Ondru hned na to zmátla tak, že se musel opět jít za klukama přesvědčit, kdo je tedy vlastně cíl. Jednání Ondry s Dominikem a Mirkem, kde probrali různé scénáře včetně ženského převratu, se však Terry opět neúčastnila. Terry má štěstí, že kmen má větší ryby na uvaření, než je ona a její podezřelé přebíhání se jí hned nevymstí. Dominik mezitím prozrazuje Blance, že bude jeho cílem. Možná se Manobo v rámci fair play dočká i goodbye party. Rodina je rodina.

ro_kmenovka

Na kmenové radě byla jediným tématem Bára a její chování. Stejně jako minule Nikol, i Bára dostala pořádnou studenou sprchu a přisadil si každý. Na rozdíl od Nikol to však Bára snášela s obdivuhodným klidem a nenechala se vyvést z míry. Bára sama přiznala, že svou bezohledností k sociální stránce hry si od začátku kopala hrob. Na druhou stranu se ohradila, že její názor naopak nikoho v kmeni nezajímal. Bára nakonec zůstala jediným tématem kmenové rady, přestože má rodina Manobo zřejmě více špinavého prádla než se zdá. Kmen nakonec opustila dle očekávání Bára a rozloučila se prozrazením Blanky a její skryté imunity. Hlasování tentokrát nebylo o taktice, ale o emocích, Bára věděla, že jde na porážku a zahodila svůj hlas napsáním Ondry. Ze strany žen se žádný pokus o překvapení nekonal.

ro_bara

zdroj: nova.cz, voyo.cz

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 105
1
Alka
Reagovat

Martina o sobě říká, že je bláznivá, náladová a naivní. Po jejím výroku, že Jardovi je pětatřicet a má celý život za sebou bych doplnila další a nelichotivý přívlastek. Pokud jsem tedy správně rozšifrovala její drmolení…

2
Prochor
Reagovat

@Alka: Podle strnulých rysů a imbecilního výrazu v obličeji i podle tónu řeči bych odhadoval, že má Martina totálně vychlastanej mozek.

3
Hooper
Reagovat

Upoutávka na pondělní díl, zajímavá pozice Terezy:

http://www.youtube.com/watch?v=6jl8sI-7Ll8&t=0m11s

4
janica
Reagovat

VojtaP: díky moc, hezky jsem si početla.

5
VojtaP
Reagovat

@janica: díky, až na konci jsem si uvědomil, je tento týden rekap trochu výpravnější než obvykle. Asi díky tomu, že v dílech ubylo vaty :D

Jedno téma do pléna. Jak moc velké ego ve hře má Dominik, když tak sebevědomě Terry krmil nesmysly, nedal jí žádné záruky a ještě jí řekl, že se jí to vůbec netýká. Pak ještě „na férovku“ řekl Blance, že je jeho cíl? Skoro to vypadalo, že dává Blance padáka ze zaměstnání. :D To si opravdu ty lidi tak omotal kolem prstu, že si může dovolit takové přešlapy? Osobně jsem zvědavý na jeho fair play hru po sloučení…

6
Hooper
Reagovat

@VojtaP: Kalinga až na Jardu určitě nebude mít problém ho napsat. Ale v Manobu má/měl pevnou pozici, opozice vůči němu byla Bára a možná trochu Martin, zbytek ho poslouchal/poslouchá. A řekl bych, že ze začátku by pokus o postupné vyházení Kalingy mohl vyjít.

7
VojtaP
Reagovat

@Hooper: Původní pětka za Kalingy může úplně jednoduše otočit počty, Blanku mají jistou, stejně tak by se jim ráda pomstila Bára (pokud se vrátí z Karlova ostrova), akorát Zina bude taková divoká karta. Dále Radim a Bizon mají imunity. Celkově má tedy Kalinga víc trumfů, musí jen dobře zhodnotit situaci a správně to všechno zahrát, tady bude kámen úrazu. Taky by jim ještě mohla udělat čáru přes rozpočet (nebo taky pomoct) nějaká eliminační hra, jak byla loni. Obávám se, že to nejspíš bude ten avizovaný twist.

8
občasný návštěvník
Reagovat

@Alka: Podle mě to myslela tak, že Jarda si hraje na toho, kdo všechno ví, všechno zná, a přitom je mu „jen“ 35, a tedy celej život za sebou taky nemá (stejně jako ony/oni).
„Míň dospělej“ jenom na základě věku je blbost každopádně…

9
Lukša
Reagovat

@VojtaP: Já tu pozici Dominika celkem chápu. Jako vedoucí tam působí od samého začátku, zbytek kmene si na něho zvykl a hlavně nezažil nikoho jiného. Navíc se jim doposud většinou dařilo, takže neměli moc prostoru přemýšlet, co by kdyby… Navíc tam chybí někdo povahově podobný, být v kmeni třeba s Radimem, mohla by být jeho autorita slabší. Právě v Radima hodně věřím, ač ho nemám v oblibě, doufám, že projde sloučením a v novém kmeni zamíchá kartami.

10
Prochor
Reagovat

@VojtaP: Dominik si dovolí přesně to, co mu dovolí ostatní protože nemá žádnou hranici, žádnou morálku. O to víc odpornější je jeho hra na jediného spravedlivého a férového. V jeho očích mu to dává právo určovat druhým lidem, jak se mají správně chovat. Když mu to někdo nežere jako Bára, tak se vzteká.
V 50-tých letech by z něho byl vzorný okresní tajemník KSČ.
Mimochodem- sloučení ještě nemůže být protože Zina ještě nedostala imunitu:-)

11
Bíla
Reagovat

@Prochor: :D Vždyť jsme všichni ty díly viděli, tak co to zase zkoušíš? :D Bára se stranila, nekomunikovala, hádala se, nedokázala se dohodnout, a to už od prvního dílu. Vždyť i dalším outsiderkám Zině a Blance byla k smíchu. A Dominik byl k ní z kmene snad nejmilejší, nakonec ji částečně ještě obhajoval a ani ji nenapsal. To Ondřej, Martin, Jarda či Terry její chování hodnotili ještě důrazněji a příměji. Ten tvůj komentář vůbec nedává smysl. Báro :D

12
Prochor
Reagovat

@Bíla: Jenže to má háček. Na rozdíl od něho se mu Bára nesnažila mluvit do duše. Ani ho nenutila dělat něco, co sám nechce. A to jediné je rozhodující – ctít osobnost a svobodu druhých. Že jsou lidi rozdílní je samozřejmé. A to že je Bára jiná nedává nikomu právo se jí posmívat a šikanovat jí.

13
VojtaP
Reagovat

@Bíla: no s tím Dominikem nevím. Sice to evidentně nejvíc skřípalo mezi Bárou a Ondrou, nicméně snad pokaždé, když jsme viděli se Báru o něco hádat, tak byl Dominik vždy jeden z hlavních oponentů. Ať už to bylo s tím chlebem nebo ta její hra na vedoucího, vrcholem pak byl ten rozhovor s kluky ve vodě. Ve finále k byl nejmilejší Mirek, což tam tuším i padlo. Určitě se nechci Báry zastávat, zasloužila si vyloučit za tu její sociální nehru, jako fanoušek hry bych jí ale fandil, ať se tam vrátí a udělá ještě rozruch. :D

@Prochor: sloučení bude ve středu nebo možná na konci dnešního, v dnešním díle bude hlavně poslední souboj na Karlově ostrově.

14
VojtaP
Reagovat

Když už tu minule byla řeč o slovních berličkách našich hráčů, Jirka Kantor, který na YT dělá vlogy k RO, vystříhal z posledních dvou dílů všechny „prostě“ a „jakoby“. Je to vtipné :D Nejvíc tomu vládne Zina, což je u operátorky na lince docela tristní.

https://youtu.be/jILpdvMJ5NQ?t=10m32s

15
Lukša
Reagovat

Jsem zvědav na dnešní souboj ve vyhnanství. A nevím, komu fandit. Báry už mám celkem za těch 16 dílů dost, Nicol mě moc nebrala nikdy, tak vsadím nejspíš na Janinu. Ve vyhnanství je nejdéle, tak by to byl velkolepý návrat :D Ale ten rozruch v případném návratu Báry by byl taky super…

16
Hooper
Reagovat

@Lukša: Já mám jasno. Nikola. Ale vzhledem k tomu, že se bude střílet na dlaždice, tak jí moc nevěřím, je to spíše přání. Modelína? Už jí mám fakt dost, ne, děkuji.

17
Hooper
Reagovat

@VojtaP: Sloučení prý bude ve středu. Ad Bizonova imunita – ještě ji použít nemůže, není jich 13. Plus jestli se teda ve středeční slučovací hře bude vypadávat, tak to bude slušnej masakr, uvidíme.

18
VojtaP
Reagovat

@Hooper: mám takové zlé tušení, že to bude ono překvapení. Ondra Novotný, to loni po soutěži komentoval, že ty eliminační soutěže jsou věc, kterou nemůžou úplně ovlivnit, takže radši čekám, že to bude podobně jak loni. okud ne, tak budu mile překvapen. Vyhnanství ale nyní končí úplně, co jsem pochopil z proma (doufám).
Btw tenkrát tuším také Ondra říkal, že by chtěli, aby na kmenovky chodila porota, tak snad se to podařilo vyjednat. :)

19
Lukša
Reagovat

@VojtaP: slučovací hra je prakticky tutovka, jinak by bylo v kmenu 14? členů. Ve víru myšlenek se my usadil nápad, že by hráč mohl využít svou imunitu, čímž by se takové hry nemusel účastnit. Tak by protlačovaná Zina měla opět šanci hrát zvesela dál. A v kmenovky s porotou také pevně věřím, přece musí vědět, komu dát hlas, nedělat to jen dle osobních sympatií.

20
Hooper
Reagovat

Hezky si Manobo dělá srandu z modelíny. Vtipné a výstižné.

21
Hooper
Reagovat

Plus čím dál tím víc jsem přesvědčený, že feminazi není hetero.

22
Lukša
Reagovat

Tak nevím, ale viděla Zina někdy ovci? Po dnešku budeme mít nové přezdívky, z Ondry Hagrid, z Terky Kozička, z Martiny Nejhezčí chlap (i když Omalovánka je kratší) a ze Ziny by mohla být Ovce beznohá :-)

23
Hooper
Reagovat

@Lukša: U Terky ale přezdívka sedí!

24
Hooper
Reagovat

No.. jednooká mezi slepými. Nic víc.

25
Lukša
Reagovat

Pro Báru to byl vlastně takový výlet. Vypadla, zaházela si kostkou a zase se vrací. A já jí to snad i přál, navíc házela nejchytřeji, nervala to tam přímo silou, ale šla na to s rozvahou vzduchem, čímž mohla lépe mířit. Naopak Janina to tam sázela dost tragicky a po pár hodech to vzdala. Teď se těším na Bářin návrat :D

26
Hooper
Reagovat

Ne, Omalovánko, to ty neumíš počítat. S Bářiným návratem a vypadnutím/?/ Radima je ve sloučenem kmeni 8 lidí z Manoba a pět z Kalingy. Takže hupky dupky zpět do školy.

27
Lukša
Reagovat

Tohle nechápu. Přece by nám okamžitě nepropálili, že vypadne Radim. Doufám, že je to jen střihem a že to tak jednoduché nebude. Ale reakce na Báru budou dle očekávání bombastické.

28
Víťa
Reagovat

Radim v tom prostřihu má modrý šátek, takže myslím, že nevypadne. Ostatně pořád má tu skrytou imunitu, takže třeba dostane prostor se zachránit. Jak Petr říká, že to vstřebával dlouho, tak šátek sice nemá, ale v dalším záběru je vidět, jak vstupuje na ten sjednocený ostrov, takže asi mluví o tom, jak ho nevybrali a na poslední chvíli dali do Manoba přednost Ondrovi.

29
Hooper
Reagovat

@Lukša: Hm, asi blbě střiženo. Nicméně věřím tomu, že jeden vypadne. A na neplatnosti tvrzení Martiny to nic nemění.

30
Víťa
Reagovat

Já jsem přesvědčený, že to bude Dominik, kdo dostane nejvíc hlasů – Martina, Radim, Petr, Bizon a Katka – 5 od Kalingy, Jarda bude volit někoho jiného, cedule celého Manoba ale vidíme a Radim má 4 hlasy. Takže ten superstratég se na ostrov nedostal. Také ho nevidíme v žádném prostřihu na ostrově. Co vidíme, tak to, že dostal nějakou zprávu. Předpokládám, že zamíří také na nějaký ostrov vyloučení a ve zprávě bude, že pro něj hra ještě nekončí. Pak je otázka, jestli se do hry vrátí po vyřazení prvního hráče automaticky, jako předtím Petr, nebo pojede duely. Každopádně jestli to tak je, tak je to pro něj megafacka a ten díl bych strašně chtěl sledovat na jednom místě – u Karla v obýváku, protože ten u toho bude skákat tři metry vysoko :D

31
Jezinka
Reagovat

Řekla bych, že vypadl Dominik, napsala ho celá Kalinga.

32
Monika
Reagovat

Zacina se ze me stavat fanousek Bary, krome toho, ze ma mega luxusni postavu, nejlepsi ze svech holek a nadherne bile zuby, neni to typicka modelina. V soutezich je dobra, zadne jelito, dnes to davala s prehledem, je i takova sva, v soucasne chvili ji fandim nejvic.

33
Lukša
Reagovat

@Víťa: Dominik má těch 5 hlasů asi jistých, Radim 4 určitě. Rozhodující bude Jarda, pokud zvolí Radima, bude remíza a rozhodovat bude ještě nějaký další prvek. Ale ten kus papíru opravdu ukazuje na Dominika. Nu uvidíme.

34
Lady XL
Reagovat

Asi vás zklamu, aĺe já tam viděla určitě jednou napsanou Zinu! Nevšimla jsem si, který kmen to byl a bylo to vidět při záběru na všechny.

35
Lady XL
Reagovat

Tak jsem se znovu podívala a Martin napsal Blanku, Blanka Zinu. Neukázali kmen Kalingy, co napsal. Asi máte pravdu, že Dominik se na ostrov „nepodívá“. Ale určitě není vyřazený, nejspíš je někde na „ostrově vykoupení“, či jak to teď nazvou… a podle jeho radosti je možné, že dostal nápovědu k imunitě či přímo imunitu….
Znovu jsem si vychutnala „radost“ z příchodu Báry!!! Už pro tyto záběry jsem jí přála návrat! A upřímně i tak z těch tří trosečnic jsem jí přála nejvíc – Nikolu nemusím, Janina je druhý Karel, byť inteligentnější, ale zkrátka za chvíli ji nemohu už ani slyšet…. A navíc – Bára má větší šance se tam dál udržet, umí v soubojích bojovat.

36
Jezinka
Reagovat

Na Dominika usuzuji i z toho, že v žádném záběru z nového ostrova nebyl vidět. U jídla seděli společně Jarda, Ondra a tuším Mirek. Kdyby tak Dominik byl, seděl by s nimi.
Ale dobře nám to pan střihač s upoutávkami motá, aspoň si můžeme zaspekulovat :-).
Nechápu jen, proč napsal Martin Blanku. To jí považoval za tak silného soupeře?

37
Lady XL
Reagovat

Ona je ale vůbec otázka, co bylo za otázku, na kterou nám pak ukázali odpověď…. Vůbec to nemuselo být, koho bys vyrazil…. :-). A těch otázek, na které budou odpovídat, bude určitě víc. No udělal to pan střihač zajímavé. Čím dál tím víc mi vadí, že nemělo Manobo dřív a víc kmenových rad, protože by ta hra byla víc zajímavá. Bylo by tam víc zvratů, škoda.

38
Jezinka
Reagovat

To mě nenapadlo, že by to mohly být prostřihy odpovědí na různé otázky. Nedostatek kmenovek u Manoba se projevil i tím, že teď nejspíš stříleli i do vlastních řad.
Největší záhadou je pro mě ale Bizonova myšlenka na Radima jako budoucího prezidenta. Doufám, že to byla ironie.

39
Prochor
Reagovat

@Lukša: Při remíze pokud vím vždy rozhodovalo kdo dostal nejvíc hlasů na předchozích radách. Mimochodem proto je důležité hned po sloučení zjistit, kdo z opačného kmene dostal hlasy. Kalinze to může na Manobo třeba prásknout Bára když jí přetahnou na svojí stranu. Na Kalingu to určitě práskne Jarda.
Jinak – číslo 5 stále žije:-)) Mně se líbilo, jak Bára nakráčela se samozřejmým úsměvem : No co, jen jsem si na chvíli odskočila. A pánům tuhne úsměv na tváři:-)))

40
Hooper
Reagovat

Jezinka, Lady XL – stříhač dělá, co mu režisér řekne. Zmatením diváků si spíše škodí.

41
Tom
Reagovat

To s tim Radimem je inspirovano tusim 34 radou. Tam se pri slouceni z kazdeho kmene musel jeden obetovat a nejist na slucovaci hostine, jinak by vsichni dostali jen symbolicke jidlo. Tady to udelaji tak, ze se bude hlasovat o jednom, kdo pujde za trest bokem do kouta, coz bude Radim a ostatni si uzijou hostinu.

42
Tom
Reagovat

V americke verzi se pri remize voli znova. Voli se jen z tech dvou(trech), kandidati nevoli, protoze je to zbytecne, dali by si hlasy navzajem. Pokud je i po druhe volbe remiza, rozdelavali kandidati ohen na cas. Pak to zmenili, ze po druhe remize kandidati postupuji dale a ostatni tahaji z pytliku kaminky, kdo ma cerny jde dom. V posledni rade myslim je druhe kolo hlasovani verejne a musi se 100% shodnout pro jednoho, jinak opet tahaji zase kameny, a kandidati maji postup zarucen.

43
Lady XL
Reagovat

@Hooper: :-) já vím, že za vše může režisér :-), se střihačem je to jen nadsázka. Někdy se zadaří (střih), jindy to pohnojí….
Prochor + Tom – máte oba pravdu. Na dřívějších kmenovkách americké verze (ale fakt těch dřívějších) rozhodovaly všechny obdržené hlasy, pokud byla remíza. To se mi zamlouvalo víc, než je to teď. Tahání kamenů se mi nelíbí…
Já si ale pořád myslím, že Radim se hostiny účastní, že tam nebude Dominik, který na tom ale něco vyzíská.

44
Kami
Reagovat

Vypada to, ze se v pristim dile konecne neco zacne dit. Bare jsem fandila, myslim, ze na ni plati prislovi, ze chytri lide mivaji malo pratel. Asi je to tim, ze nemaji potrebu se „zahazovat“ s kazdym, nebo se kazdemu libit. Ale troska taktu a klidne i snahy zalibit se by Bare neuskodila, jinak nema ve hre sanci. Presne jak to rekl Mira (?) o Radimovi – Radima klidne do finale, ten hlasy nedostane.

45
Hooper
Reagovat

@Kami: Ano, vypadá to, že to do včerejška byl předkrm k hlavnímu chodu. V pondělí 9. 4. první soutěž o individuální imunitu, o dva dny později je první kmenovka sloučeného kmene a v pondělí šestnáctého (dubna, samozřejmě) dokonce obojí v jednom dílu, čemuž se mi ani nechce věřit.

46
Hooper
Reagovat

@Lady XL: Blanka byla jediná z Manoba, která nenapsala Radima. (Báru nepočítám.)

47
Hooper
Reagovat

@Hooper: Ještě Tereza napsala Bizona teda.

48
Lady XL
Reagovat

@Hooper: a Blanka napsala Zinu :-).

49
Lukša
Reagovat

Radim má modrý šátek. Snad by ho nedostal, kdyby ho napsalo nejvíc lidí. Co jsem tak koukal, tak další, kdo neměl jasně šátek vidět, je Petr (který ale na ostrov vstoupil), Blanka (která nemůže získat dost hlasů) a Dominik. Ten šátek nemá, navíc prohlašuje, že „tu každého porazí“, což vypadá na další ostrov vyhnanství. Za mě je to celkem jasný. A zvykejme si na nový název, sloučený kmen dostane jméno Tawi Tawi.

50
Prochor
Reagovat

@Lukša: Že by se historie opakovala? „Já všechny porazím“ ! „To je můj ostrov, Dominikův ostrov“ !

51
Prochor
Reagovat

@Kami: Bára je mi sympatická že se nerada přizpůsobuje tomu o čem si nemyslí že je to správné. Ale určitě by měla začít spolupracovat s vybranýma lidma aby měla šanci ovlivňovat děj a také poznat slabá místa spoluhráčů. Podle zkušeností ze Survivora se tahle hra nedá vyhrát bez lidí. Sám je člověk na okraji skupiny bez informací a jen čeká, kdy ho kmen vyhodí.

52
Prochor
Reagovat

Sice si tady povídám sám se sebou ale ještě upozorním na facebook kde zřejmě diskutuje Zina například:

Katka Veselá :
Zina Amelie Šímová Ty se jdi radši vrátit na základku. Nevědět, že je ovce savec, co dává mléko no ty vole a ještě že nemá nohy.. To tam na vesnici máte nějaký z Černobylu ne? :D

Zina Amelie Šímová :
A to se fakt může vrátit na základku ??? To já jsem teda vůbec netušila, já vám moc děkuju za typ, hned zítra se zeptám ve škole. Super, bude ze mě školačka …

https://www.facebook.com/robinsonuvostrovoficialni/

53
Lukša
Reagovat

@Prochor: Náhodou to celkem dobře odráží. I když by bylo možná lepší, kdyby nereagovala vůbec. U Báry jsem zvědavý, jestli skutečně zkusí na sobě zapracovat, mohla by být velice užitečnou pro ženskou alianci.
Jedna zajímavost, na webu Robinsona není ve výčtu soutěžících nikde uveden Radim. Chyba, nebo je za tím něco jiného?

54
Jai KUdo
Reagovat

Pro všechny Karmen – fans, dnes vyšlo tohle video, prý na základě mnoha žádostí fanoušků….Ta holka je výborná a tahle muzika jí strašně sedí, jen mám o ni trochu obavy, až bude muset zpívat všechny sra*ky, co jim vybere produkce…..
https://www.youtube.com/watch?v=80a42ivSPCo

55
Hooper
Reagovat

Shrnutí předchozího dílu připomnělo nesmyslnost jejich vymydlenosti.

56
Hooper
Reagovat

Hm, dobrej nesmysl.

57
Pattrick
Reagovat

To jako vážně končí tímto způsobem? Tak to teď má asi Radim cestu do finále.. Nechápu, že tam prostě Zina pořád je.. Blanka alespoň přemýšlí takticky, oproti všem.

58
Lukša
Reagovat

@Pattrick: Neskončí, jak říkali, jeho oheň neuhasl. A už v ukázkách bylo vidět, že ještě bude mít možnost o své místo zabojovat.

59
Prochor
Reagovat

To je legrace jak je Terka vykolejená. Najednou neví komu má podlejzat:-)))

60
Hooper
Reagovat

@Pattrick: Nojo, Zina nikdy nebyla v ohrožení vypadnutí.

61
Hooper
Reagovat

A už tu máme falešný zeny. Holka asi dojde daleko.

62
Prochor
Reagovat

Nejzábavnější je, že ten hlas od Báry pro Ondru možná „vyplejtvaný“ není. Při rovnosti hlasů ho klidně může poslat ze hry:-))

63
Hooper
Reagovat

„Zina má už tolik iminut, že jí to vydrží do konce.“

64
Prochor
Reagovat

Obávám se aby převahu Kalingy nezrušila vypatlaná Martina. Od samého začátku Kalinze jen škodí a cítím v kostech, že se trubka přidá ke klukům z Manoba. Jestli Kalinga nevyužije hlas Báry aby postupně vyřadila Manobo tak si zaslouží být vyřazená protože lepší nahrávku než naštvanou Báru už nemohli dostat.

65
Lukša
Reagovat

@Hooper: Tohle bylo asi poprvý, co se Kalinga dokázala na rozdíl od Manoba na něčem dohodnout. A hned je z toho odsun Dominika do vykoupení. No neber to!

66
VojtaP
Reagovat

Tak nakonec je Dominik mimo hlavní hru, nicméně být nimi, opravdu bych počítal, že se dost možná vrátí. Zde se taky ukázalo, že Manobo nebylo vůbec sjednocené.
Zatím se ty aliance tvoří dle předpokladů. Bára s Manobem nepůjde, jen záleží, jestli půjde Bára s Kalingou i za předpokladu, že tam bude i Blanka. Z

67
Hooper
Reagovat

Ocásek je pro Terezu výstižný název.

68
Prochor
Reagovat

@VojtaP: Ale než se Lenin vrátí z exilu, tak bych mu na ostrov postupně poslal všechny kluky z Manoba aby je musel sám pěkně jednoho po druhém vyřadit. A až se pak možná vrátí tak mu zbyde jen vlezprdelka Terka a oči pro pláč.

69
Lukša
Reagovat

@VojtaP: Dle mého Dominik nemá šanci. Sice je hodně silný, ale stráví na ostrově spoustu času, s minimem jídla, to odhodlání ho taky opustí. A v případě nějaké logické soutěže též nebude mít navrch (vzpomeňme na skládačku při rozdělování kmenů).
Schválně kdo získá příště imunitu. Hra vypadá velkolepě. A Radimovi se začíná hroutit jeho velkolepý plán. Dokáže se z toho dostat?

70
VojtaP
Reagovat

Z těch ukázek to vypadalo zajímavě. Radim vypadal dost vytočeně, přitom má fakt solidní plán, jak otočit počty.

@Prochor: ono taky záleží kdy se vrátí. I tak jeho jediná šance bude vyhrávat další hry, jinak při první příležitosti opět poletí. To je tak bohužel vždy u toho, kdo se vrátí do hry.

71
Prochor
Reagovat

Mně se nelíbí že se Blanka a Zina dostaly do sloučení a ani nemusely bojovat. Bára si to alespoň zasloužila. Připadá mi to celé dost nefér.

72
Michaela
Reagovat

Tak – ja jsem za odsunuti Dominika rada. Neni mi sympaticky. Ale priznavam, ze, pokud by se mu podarilo vratit, byl by to rozhodne zaslouzeny adept na vyhru.

A ted, kdo ma me sympatie.

Radim – Obavam se ale, ze ma na zadech moc velky terce a bude pro nej tezke jit dale.

Bizon – Prekvapuje me jeho sila a odhodlani. Kdyby se mu povedl nejaky zajimavy tah a treba i nejaka individualni imunita, cenila bych si ho jeste vice.

Katka – Ano. Ale obavam se, ze ji uskodi spojenectvi s Blankou. Treba take ne. Tady uvidime, v co se to bude vyvijet.

Martina – Mi je sice sympaticka, ale obavam se, ze uplne chytra hracka to nebude a spise se jen poveze s nekym a pak nekdy nekde nepozorovane vypadne.

Petr – Zatim neutralni soutezici, nevidim to ani tak, ani tak.

Bara – Pro me zatim na stejne urovni jako Petr. Jsem rada, ze se vratila, ale ted by to chtelo zahrat trochu takticky.

A pak uz tu jsou jen lidi z puvodniho Manoba.

Nevadi mi:

Martin, Mira. Ale vadi mi jejich spojenectvi s Ondrejem a Petrem.

Tereza – Neutralni. Bez Dominika je tam ztracena. Vlastne jen do poctu. Bude silna fyzicky a chtelo by to zahrat i nejam strategicky.

Blanka, Zina – Uf. Blanka je tam z litosti a Zina z litosti a kvuli imunitam. Tyto 2 doopravdy nechci hodne, aby vyhraly.

Ondrej, Jaroslav – To jsou tak moc nesympaticti, negativni, namachrovani typci.

Pro me nejvice na odstrel:

1) Ondrej
2) Jaroslav
3) Zina, Blanka
4) Tereza, Martin, Mirek, Dominik
5) Bara, Martina, Petr
6) Katka
7) Radim, Bizon

Jak to mate Vy?

73
Michaela
Reagovat

U Mirka a Martina jsem chtela napsat, ze mi vadi jejich spojenectvi s Ondrejem a Jaroslavem!!!

@Prochor: Ano, Blanka a Zina tam jsou jen do poctu.

74
Lukša
Reagovat

@Michaela: Tak tedy zkusím ve zkratce sestavit svůj žebříček.
Fandím: Katka, Bizon
Mám rád: Mirek (je celkem fajn, nenechá se strhnout davem (viz chování k Báře)), Bára (i přesto, že na ní často nadávám, tak teď může zamíchat kartami)
Neutrální: Petr, Martin (kluci v pozadí), Blanka (na rozdíl od Ziny aspoň hraje), Ondra (třeba v něm ještě něco je), Martina (ztrácí ohňovou ochranu, a zatím těží ze spolupráce s Katkou), Jarda (přeběhlík, bude to mít těžké)
Nemám v oblibě: Radim (ale uznávám slušnou taktiku)
Na odstřel: Zina (protlačovaná sběračka imunit), Terka (chytá Míluv syndrom)

75
Lady XL
Reagovat

Myslím, že by mělo všem dojít, že bude Dominik někde schovaný, už podle první řady! A tak by bylo vtipné, kdyby mu tam Kalinga posílala jeho oblíbence. Začala bych Jardou, pokračovala Martinem, Petrem… a zakončila Zinou. Slyšela jsem dobře, že Radim mluví o Bizonově imunitě, o své ale mlčí! Teď to bude zajímavé, ale obávám se, že holky z Kalingy to asi nabourají. Snad jen tím, že udělají ženskou alianci…

76
Michaela
Reagovat

@Lady XL: Zenska aliance me uz nenapadla.

Holky jsou v tomto, podle meho, pitome. Terry s nimi nepujde, Zina je zmatkar, Blanka a Bara se nesnesou … Je tam toho vice, proc to asi neklapne.

77
Prochor
Reagovat

@Michaela: Já celkem souhlasím ale moc nevěřím Martině protože je hloupá a kluci z Manoba by jí mohli ukecat. Takže jakmile bude mít Kalinga převahu o 2 lidi, tak bych hned vykopl Martinu, než bude hlasovat proti Kalinze.
Další problém je Katka, která je zaháčkovaná na Blance a nevidí, že jí Blanka jenom využívá. Blance jde určitě o to aby vypíchla Báru a obsadila její místo přeběhlíka na straně, která má početní převahu. A Bára Blance správně nevěří protože vidí jak jde přes mrtvoly.

78
Hooper
Reagovat

@Michaela: S Terezou v ženské alianci počítat nelze, ale ze začátku bude fungovat. S obetováním Bary nebude mít Koubic problém. Momentálně jsou dva nejsilnější Radim a ona. A na pány z Manoba jsem při soutěžích o individuální imunitu velmi zvědav.

79
Kami
Reagovat

Muze mi nekdo prosim osvetlit, kolik imunit jeste Zina ma? Snad mi nic neuniklo. mela hned na zacatku jednu jako nejslabsi hrac, ktera byla platna do prvni kmenovky. Takze ta je pryc. A jeste ma nejakou tu ukolovou.. a ta ma cenu jako skyta imunita, muze ji vytahnout kdykoliv, nebo jen pri nejakych poctech?

Kazdopadne ja bych se jako na prvniho hrace zamerila na Zinu. Sami porad opakuji, ze ma imunit ze by se s nima na noc mohla prikryt.. Zina se ted citi bezpecne, vi, ze po slouceni si pujdou po krku silni hraci. A ona si propluje a pak vytahne imunitu/y.
Ja bych se ji zbavila dokud nic neceka a nezahraje ji, pak bych pokracovala podle toho, kdo ziska individualni imunitu – Jardu, Ondru atd.

80
Kami
Reagovat

Taky si myslim, ze Zina je hrac, ktery nikam nepatri. To je podle me ve hre velke riziko, neni spoleh s kym bude nakonec hlasovat.

81
Hooper
Reagovat

@Kami: Imunitu má přesně jednu. Nevím, zda je vázaná na počet hráčů. Riziko? Nemyslím si. Jakákoliv aliance chrání primárně slabé hráče, Zina ví, že jím je. Pro ni je momentálně nejlepší varianta jít se ženami. A ano, na první kmenové radě půjde o krk jiným.

82
Lady XL
Reagovat

Zina by měla mít tu úkolovou imunitu, což ani vlastně není skrytá imunita ale nějaká nová pro tento Ostrov (a přijde mi udělaná pro Zinu, když v druhém kmeni ji neměli). Měla by sloužit jako klasická imunita se stejnými podmínkami. Ale překvapilo mne, že citovala podmínky dědičné imunity, co má Bizon. Nějak netuším, jak zná pravidla dědičné imunity, že by si to našprtala dopředu…. No fakt doufám, že nemá další. A souhlasím s tím, že by ji měli nečekaně vyřadit třeba teď, jinak jim tu imunitu zahraje později dost nečekaně a půjde až do konce. Jo a nedejbože že najde ještě nějakou…. Navíc je fakt nevyzpytatelná coby hráčka. Podle mne se bude vyžívat v tom, že „to záleží na ní“. Není zrovna inteligentní, ale je dost chytrá na to, aby uměla lidi přečíst a manipulovat s nimi.

83
Michaela
Reagovat

@Prochor: Faktem je, ze Martina v mem zebricku tyden od tydne klesa. Na zacatku to s ni vypadalo slibne. Pak zacala chybovat s Karlem, pak s holcici alianci, pak jak porad rika s Katkou az do finale, kazi souteze a vlastne tam nic nehraje.

Asi mas pravdu, ze to nakonec Kalinze pokazi ona.

Blanka je otresna a pokazi to Katce, respektive Katka si to pokazi sama.

Proto jsou pro me TOP Radim a Bizon, ti uz alespon neco zahrali.

@Kami:

Ondrej individualni imunity neziska, je slaby a primitivni.

Bude mi lito, pokud hned odbouchnou Radima. Na druhou stranu, Radim neni hloupy, ma imunitu, mohl by to krasne zahrat.

Na koho bude Kalinga mirit? Ondrej, Jaroslav, Mirek? Ja bych odstrelila postupne Ondreje a Jaroslava – prava a leva ruka Dominika. :D :D :D Kdo ma ty jejich macho kecy porad poslouchat.

84
Hooper
Reagovat

@Michaela: Z téhle trojice je nejslabší jednoznačně „Hagrid“, asi by dávalo smysl mířit nyní na něj. Navíc by to bylo i oslabení Dominika, až se asi vrátí.

85
Kami
Reagovat

Skoda ze nevyhodej tu Zinu.. predstava, ze by na ostrove Vynanstvi porazila (zazrakem nebo ve skladacce) Dominika.. :-)))
LadyXL: „Nedejboze najde jeste nejakou“ nejlepsi hlaska :-)) A taky mi prijde, ze to neni ukolova imunita, ale vytvorna „zinuš-imunita“.

86
Lady XL
Reagovat

Dobrý byl proslov Radima o tom, jak se těší na individuální soutěže, že si to každý zkazí kdyžtak sám….atd. Ostatní si mysleli své, bylo to na nich krásně vidět :-). Je otázkou, zda doteď nekazil Radim schválně, aby se zbavil soupeřů. Ale moc tomu nevěřím. Ovšem být to tak tak to byl majstrštyk na soukmenovce, akorát to chtělo vyhrát o hru dřív…
Jinak se teď ráda podívám, jak bude Zina konečně soutěžit. Třeba by mohli opět hádat zvířata, dozvěděli bychom se něco nového ze zoologie :-). Zinu bych nechala po soutěži zkontaktovat s podobně „laděnou“ soutěžící Prostřena, která při zábavě, kterou sama uspořádala, prohlásila, že orel „žije v zoo“ a na udivené (ba přímo šokované) pohledy prohlásila s jistotou, že to tak je, „protože ona ho tam viděla“ :-D (a všichni lehli pod stůl smíchy).

87
Prochor
Reagovat

@Lady XL: A trojku expertek by mohla uzavřít Jana Kadeřávková z české farmy. Ta se zase divila: To jsou velké husy! To jsou ty domácí, že jo?

88
Prochor
Reagovat

@Lady XL: Jinak o Zinu začínám mít strach. Protože jestli si myslí, že ovce nemá nohy, tak si třeba může myslet že žralok nemá zuby nebo si hrát s nějakým jedovatým hadem, který nemá jed, nebo si mačetou useknout makovici. Prostě si myslím, že Zinu by měli vyloučit už jenom pro její bezpečnost.

89
Kami
Reagovat

Ja jsem strasne zvedava jak si „Zinuš-Machette-Imunita“ povede pri individualnich souperich. Ale myslim, ze za sebou muze porad nechat Blanku nebo Ondru.

90
Hooper
Reagovat

@Kami: Blanku ano, nedivil bych se, kdyby i Terezu či Báru. Ona vůbec fyzická kondice žen za jasně prvním Koubičem je dost nejasná. Vousáče ne, ten se hodí aspoň jako hrubá síla.

91
pimpa
Reagovat

@Hooper: 90 A až rozštípeme sáňky, tak ho sníme! :D

92
Honzad
Reagovat

Všimli jste si, jak celé Manobo snadno přešlo Dominikův odchod? Terry byla sice takticky ztracená, ale všichni se akorát zmohli na komentář „Dominik odešel, no, ale užili jsme si slučovací párty.“ Velký kapitán, velký vůdce a pomalu po něm ani pes neštěkne. Zřejmě předpokládají (po zkušenosti z první řady), že se stejně nakonec vrátí, ale vzhledem k nevyzpytatelnosti Ostrova vyhnanství bych to rozhodně nebral jako hotovou věc. Jen to ukazuje, jak se falešně zaštítili idylou šťastné rodinky, kde zdaleka nebyla vyvrhelem jenom Bára. Na okraji všechny ženy, přičemž si Terry kluci drželi jen proto, že byla z holek nejpoužitelnější a nejmanipulovanější. Do toho pro mě charakterově nízký Ondřej (byť jeho přivítání Báry „Ku*va, to je jackpot!“ mě hrozně pobavilo) a nakonec Martin, jehož hlasování pro Blanku jsem absolutně nepochopil. Ale možná jen projevil schopnost úsudku a odhadu, právě díky jeho nevyzpytatelné volbě stačili hlasy Kalingy na to, aby Martin nenápadně odstranil velkého hráče…

Stejně jako ostatní se obávám, že slušně rozehraná pozice Kalingy a spol. nakonec doplatí na Martinu, která to překombinuje. Lidsky si asi bude více sedět s kluky z Manoba, ale kdyby byla schopná udržet to, na čem se dohodli, mohla díky spojenectví s Koubičem projít až do finále… A jinak mě těší, že nejsem v sympatiích k Bizonovi zdaleka jediný.

93
Kami
Reagovat

Ono je taky mozne, ze je odchod Vudce dost prekvapil, ale v hlave hned naskocilo cervene svetylko – nejsme jednotni a Kalinga nas muze v klidu rozprasit. Treba Terry to asi zasahlo, ale okamzite bylo videt, ze plasi na jakou stranu, s kym a proti komu by najednou mela byt.

94
Lady XL
Reagovat

@Honzad: souhlasím téměř se vším! Mne pobavilo, jak se Terry na voru zoufale rozhlížela a nevěděla koho napsat. Holt neměla instrukce a marně se snažila je dostat! Až ji musel Ondřej napomenout. Máš asi pravdu s Martinem, že tam napsal Blanku schválně, aby se zbavil Dominika. Lehce může zdůvodnit napsání, že ji považoval za slabou a nechtěl, aby šla dál… Ale Domča si to pamatuje, dá mu to možná ještě sežrat. Pořád tu píšu, chtělo to pro Manobo ještě kmenovku tak o kolo dřív, to už by se jejich idyla rozsypala úplně. Ti lidi tam si moc zvykli, že jim Dominik řekne, co mají udělat a oni aspoň nemuseli přemýšlet, kombinovat…. Taky to vidím na Martinu, která si bude natřásat perka před klukama a jejich „zájem“ jí bude interesovat a bude myslet něčím jiným…. Už předtím se nechala lehce přetáhnout (i když v tom byl víc Koubič) ke klukům, protože pořád „prohrávali“. Že jim to ale mimo jiné prohrával kluk – Radim – to už nepobrala. Jsem si pořád jistá tím, že mohly mít ženy lepší pozici v sloučení, kdyby dál držely alianci žen. Stejně až na jednu hru vše prohrály, ale bylo by jich o 2 víc a teď mohly holky vyhazovat kluky i podle abecedy… :-).

95
Monika
Reagovat

Docela me prekvapuje ta jistita navratu Dominika, ja si to vubec nemyslim. Dominik musi porazit mnoho souperu, coz znamena vyhrat mnoho ruznych her. To je strasne tezke. vzpomente si na Davida minule uspesny v hrach celou dobu a v te klicove roli pak totalni selhani. A to byl David mnohem sikovnejsi nez Dominik.
Jinak ja fandim nejvic Bizonovi, tomu bych prala vitezstvi a jako dvojku mam Baru. Zbytek me prilis nezaujal. Vylozene antipatie mam k Ondrovi a Radimovi.

96
Prochor
Reagovat

@Honzad: Ten pohled do tváře Dominika, který už z plavidla sledoval jak se za ním nikdo ani neohlédne říkal všechno. Snad si konečně uvědomil, že jeho chvástání, že Manobo spolu drží na 1000 % nemělo reálný základ.
Sirotkové bez tatínka se ustrašeně rozhlíží a jejich první reakce byla kontraproduktivní. Manobo by potřebovalo znejistět Kalingu, že Bára půjde s Kalingou a tvrzení Báry o špatném zacházení jsou přehnané. Ale po reakci Ondry už asi jen jednoduchá Martina může řešit na které straně bude Bára. Bizon šel hned na věc chtěl kout železo dokud je žhavé a přesvědčoval nenápadně nápadně Báru ať jde s Kalingou.

97
Prochor
Reagovat

@Monika: Maximum by bylo kdyby až Zině dojdou imunity a pošlou jí na Karlův ostrov tak Zina porazila Dominika v nějaké soutěži sekání mačetou:-)

98
Honzad
Reagovat

Ale ono to chce taky umění, vyhrát v základní fázi hry v podstatě všechno, co se dá, jít pouze jednou na kmenovku (a někoho tam vyloučit v podstatě jednomyslně), mít početní převahu a nakonec být stejně v horší pozici než v soutěžích tragický soupeřící kmen… Pro nás je to ale samozřejmě o to zajímavější.

A to mohlo být postavení Manoba ještě o něco horší. Jeho slizkost je mi možná nesympatická, ale Radim zatím takticky předčil všechny aspoň o jednu třídu. Jeho úvaha o tom, že vyhrát poslední soutěž vlastně pro Kalingu s „cizím“ Jardou nic nepřineslo, bylo naprosto přesné. Sice nemůžeme vědět, kdo by se z Ostrova vyhnanství do hry vrátil, ale klidně to mohlo být pro Kalingu ještě radostnější… Bára by totiž měla myšlenky na přeběhnutí tak nebo tak, i kdyby na žádnou kmenovku nedošlo.

A pak je ještě pro mě nepochopitelná taktika Manoba, jak se po návratu chovají k Báře – respektive jak se od sebe vzájemně separují. Bára není hloupá a faleš sice vycítí, ale přesto by od nich stálo za pokus o její hlas bojovat a nenechat Kalingu, ať hru jednoduše otočí. Chápu, že se o to nepokusí Ondřej, ale minimálně Martin a Mirek s Bárou neměli tak vyhrocené vztahy, aby to aspoň nezkusili. Ona je tak nevyzpytatelná, že by stačilo, aby ve výsledku jen nehlasovala stejně jako Kalinga. A „velký taktik“ Blanka je úsměvná – její strategie je teď odvislá od Koubiče, respektive celé Kalingy. Takže je v jejím zájmu, aby se karty vážně obrátily proti jejímu původnímu kmenu. A co udělá místo toho? Znevěrohodňuje před Katkou Báru, které se prý nedá věřit, aby nakonec o slušné počty přišly. Ale v tomhle je stejně tak hloupá i Martina, která o Báře zbytečně pochybuje – je úplně jedno, že si nejsou sympatické, proboha, tohle není seznamka. Oni jen v tuhle chvíli potřebují její hlas. Nic víc.

99
Hooper
Reagovat

@Honzad: On Mirek nějak výrazně šel v minulém díle proti Báře? To jsem si teda nevšiml, navíc ho jmenovala jako člověka, který je jí z kmene nejbližší.

A herně se na rozpad Kalingoženské aliance těším, to je udržitelné tak na dvě kmenovky. Takže stejně bude muset být uděláno nějaké těsnější pouto.

100
Honzad
Reagovat

@Hooper: Nene, to nešel, to máš pravdu. Ale držel se v partě s ostatními, jeho bratříčkování s Ondrou se Báře asi moc líbit nebude. Tím příspěvkem jsem každopádně chtěl říct, že vzhledem k Bářině charakteru by její opětovné spojení s Manobem (respektive jeho částí) v nějaké podobě nebylo zcela vyloučeno. Jen by pro to museli něco udělat.

101
limbora
Reagovat

Největším zklamáním pro mně zůstává Hagrid. Přilil do ohně když tak pohrdavě mluvil o dovednostech Báry při soutěžích. Že zrovinka on. Vám tam reklama na chipsy nepřišla už moc přímočará, bez nejmení snahy to trochu kreativně udělat nenápadnějším? Mám i další dotaz, zda Radimova imunita je opravdová? Při jeho povaze bych se nedivila, kdyby byla také falešná. A závěrem mám návrh pro příští řady Robinsonova Ostrova, že imunita by se mohla Jmenovat Zinuita. A mohla by být udělována zcela bez pravidel.

102
Prochor
Reagovat

@Honzad: Já Radima taky neodepisuju. Je to hráč a pěknej intrikán tak uvidíme kam se svojí strategií dojde. Je to slizoun ale třeba proti Boston Robovi ze Survivoru je Radim úplný beránek se svatozáří.

103
Michaela
Reagovat

To, ze Martine nesedi Bara, to je mozna pravda, ale nejvice tam ted o Bare pochubuje Katka, kvuli Blance. A ja tedy vice neverim Blance, nez Bare.

A Radim ma opravdovou imunity a myslim si, ze ji bude umet zahrat. :D

104
Kami
Reagovat

@Prochor: Souhlas, Radim se Boston Robovi rozhodne vyrovnat nemuze a i kdyz je mi nesympaticky (zase BR mi byl sympaticky), tak se o neco pokousi. Nejvic nemuzu z toho jeho smichu…
Slizoun US Survivor je pro me jednoznacne Russel Hantz.

105
Hooper
Reagovat

Ok, tak pro mě lidi nejvíce na odstřel (první je vypadnutí hned). Pokud bych dělal žebř podle sympatií, tak by samozřejmě byl jiný.
1. – 3. místo – Zina, Martina, Terry
4. – 6. místo – Bizon, Hagrid a Bára
7. – 9. místo – Blanka, Radim, Petr
No a tím pádem zbývá pětice Jarda, Martin, Mirek, Dominik a Koubič. Tuhle sestavu bych rád viděl jako finálovou pětici, pro mě nejzajímavější soutěžící.

Přidat komentář