Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2017 (17,18): Důvěra nad zlato! (rekap + video)

20. Březen 2017 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

robinson_header

Prvním členem poroty se po prohraném duelu na Ostrově vyloučení stala policistka Tereza. Už tento týden však do vyhnanství zavítá další soutěžící z Mayonu. Kdo to bude? Soutěžící si zahrají na pravdu a někteří si opět sáhnou na dno. Důvěra poté bude důležitá i na další kmenové radě, která bude opravdu netradiční.

Den 27 – hra na pravdu a soutěž o imunitu

Ráno v Mayonu začíná poměrně netradičně, s blížící se kmenovou radou se Radovan opět pouští do taktizování. S Martinem probral možnost vyřazení Zdeňka, protože se mu daří v soutěžích. Martin předhodil Jakubovo jméno, protože hrozí, že má skrytou imunitu. Oba se shodli, že se domluví až podle toho jak dopadne soutěž o imunitu. Radovan se o plán podělil i s Davidem, Radovan je stále přesvědčený, že má s Davidem, Nikou a Markem jakousi skrytou alianci a tak chce tímto příštím hlasováním otestovat jejich důvěryhodnost.

Na Ostrově vyloučení dosud panovala více méně pohoda. Po odchodu Terezy se zdá, že Terka začíná pociťovat ponorku. Vadí jí hlavně plýtvání jídlem, což má mít na svědomí hlavně Lucka. Terčina frustrace byla znát, když jí Míla s Luckou u snídaně cpali kokos, který ani nechtěla.

Mayon čekala netradiční soutěž o odměnu. Nehrálo se o nic jiného než o jídlo. Úkol byl jasný, napsat jméno toho, kdo je v soutěži největší lhář. Kdo napíše jedno jméno, má jistý oběd, kdo dvě jména, má jeden hlas na kmenové radě navíc, ale je bez jídla. Dva s největším počtem hlasů čeká trest, budou jídla a noc stráví uprostřed jezera na voru. Marek volil Radovana kvůli divadle na poslední kmenové radě. Radovan Martina, kvůli nedodržení aliancí, Nika Radovana z podobných důvodů jako Marek. David volil Jakuba kvůli tomu, jak lhal celému Tabonu, když vyhrál individuální duel, kdy místo jídla pro celý kmen zvolil jídlo pro sebe a výhodu. Martin se jako jediný rozhodl napsat dvě jména – Radovana a Jakuba. Petra napsala Radovana, stejně jako Zdeněk. Radovan měl svůj trest jistý, remíza vznikla na druhém místě mezi Martinem a Jakubem. Hlasování v druhém kole „vyhrál“ Jakub, stráví tak noc na voru s Radovanem. Martin se později svěřil, že úplně nepochopil pravidla, jinak by dvě jména na úkor jídla nenapsal, nakonec jej to ale zachránilo od noci na voru.

robinson_hra1

Radovan ze své „výhry“ nebyl úplně nadšený, když zrovna svoji frustraci neskrýval za silácké řeči, tak všechny označoval za pokrytce, kteří ho hodili pod vlak pro kus žvance. S Martinem dokonce probral možnost ostatním prohledat věci a zjistit tak, kdo má skrytou imunitu, to se Martinovi moc nezamlouvalo.

V soutěži o imunitu hrálo hlavní roli také jídlo, respektive jedna velká nožička klobásy. Soutěžící měli za úkol najít v bahně příčky a složit si svůj žebřík, který však byl zároveň hlavolam. Poté už se stačilo jen dostat ke klobáse a v puse na talíř odnosit váhu co nejbližší 270 gramům. V první fázi všichni kromě Niky rychle našli své příčky. Niky však ztrátu rychle získala, když se jí jako první podařilo složit žebřík, větší problém však byl se zvedáním. Zde měly holky oproti mužskému osazenstvu nevýhodu, stejné problémy se zvedáním měla i Petra. Nakonec se i Niky podařilo ke klobáse dostat. Soutěž nedokončili pouze Petra a Zdeněk, který ani nedokázal žebřík složit. Po heroickém výkonu byla kýženým gramům nejdále Nika, na třetím místě skončil David a rozhodovalo se mezi Radovanem a Markem. Imunitu nakonec získal Marek.

robinson_vysledek

Návrat do tábora nebyl v prudkém lijáku moc příjemný. Jakub je za Markovu imunitu rád, protože mu věří. Zdeněk je hlavně rád, že imunitu nemá David, který je jeho cílem, konečně se naskytla příležitost k odstranění Davida. Koncem dne si Radovan s Jakubem odešli odpykat svůj trest na vor.

robinson_vor

Den 28 – kmenová rada

Ráno se Radovan a Jakub vrací do tábora. Radovan celý žážitek na voru nesl lépe než rozlámaný Jakub a ještě si nezapomněl rýpnout, že na ten vor patřili úplně jiní lidé. David se s vědomím, že bude hlavní terč na kmenové radě, rozhodl učinit odvážný krok. Protože potřebuje nějakého blízkého spojence, odtáhl Marka do ústraní a ukázal mu svou skrytou imunitu. V tom okamžiku se Markovi rozsvítili oči a už slyšel, jak mu jeho miliony putují na účet. Správně vycítil, že s pomocí skryté imunity má šanci vyřadit Martina a zároveň se ještě nějaký čas ukrýt za Davida, který bude hrozba vždy. Marek přišel s plánem, že on, David a Radovan budou hlasovat pro Martina a všichni ostatní pro Davida, když David zahraje imunitu, Martin půjde domů. Podle Marka ostatní napadne, že třetí hlas pro Martina byl od Jakuba, když strávil celou noc na voru s Radovanem.

robinson_SI

Ponorka na Ostrově vyloučení se stupňuje, chvíle, kdy si vyřazení zpívají u táboráku, střídá podrážděnost a to zejména u Lucky, která si prožila i nějaké zažívací potíže. Nápad se smaženým banánem v těstíčku tak Lucka ihned odsoudila jako zbytečnost.

Mezitím v Mayonu si Zdeněk s Markem potvrzuje svůj plán na vyřazení Davida. Zdeněk se obává, že by Martin mohl mít imunitu a tak plánuje Martinovi poradit, aby svoje dva hlasy vystřelil proti Radovanovi. Marka nápad Zdeňka nepřekvapil, jen tedy hatí jeho původní plány. Bude muset vymyslet, jak ostatní přesvědčit, aby většina hlasů šla proti Davidovi.

Nové dno si zažívá Petra. Od rána má bolesti v oblasti ledvin a necítí se dobře. Navíc ani nedostala menstruaci, nejvíc se tak bojí, že by mohlo jít o těhotenství, všechno ostatní se dle Petry dá vyléčit. Její paranoiu prohlubuje svými vtípky Radovan. Petře se večer už tak přihoršilo, že musela být z ostrova evaukuována do základního tábora na kliniku. Odtud byla Petra převezena do nemocnice na další vyšetření, podle slov Ondry však zatím lékaři Petru ze soutěže nestahují.

robinson_petra

Opět přišel čas na kmenovou radu, hned v úvodu Ondra soutěžícím prozradil, jak je to s Petrou a hlavně, že kmenová rada nebude probíhat, jak jsme zvyklí. Středem pozornosti na kmenové radě byl Radovan, který nešetřil ne zrovna lichotivými poznámkami vůči Zdeňkovi. Zdeněk všechny výtky na svou osobu s chladnou hlavou přešel a zahrál do outu, čímž Radovana ještě více provokoval. Všechno se tak opět točilo kolem minihry o jídlo, kde se pralo špinavé prádlo víc, jak na předchozích radách. Jako jediný důvěryhodný z toho vyšel Marek. Jak Ondra zmínil v úvodu, přichází twist v hlasování. Soutěžící budou volit jednu osobou, která soutěž neopustí, nýbrž zvolí toho, kdo soutěž opustí. Jak se již David s Markem dříve domluvili, David zahrál skrytou imunitu. Hlasování o důvěře vyhrál Marek a zvolil jako dalšího vyřazeného Radovana.

robinson_radovan

Hlasování

Marek – Zdeněk
Radovan – David
David – Marek
Martin – Marek, Marek
Zdeněk – Marek
Nika – Marek
Jakub – Marek
Petra – nehlasovala

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
1
Monika
Reagovat

To je utrpeni koukat, jak to Markovi vsechno vychazi. Ja uz na to nemam nervy sledovat to. kez by to nakonec nevyhral, to bych jasala.

2
Monika
Reagovat

A vubec jsem nepobrala, jak se mohla Tereza vratit do hry, uz dvakrat vyloucena. Mila ji porazi, sam zustava na ostrove vylouceni, ale ona se vraci do hry, odpocata a najezena z hotelu.

3
pimpa
Reagovat

@Monika: Oni už nevědí, jak by to ještě zamotali, už je to fakt vaření z vody. A s Markem souhlas, tomu šmejdovi projde všechno! :-)

4
Lady XL
Reagovat

Co k včerejšku? Např. chybí mi tam něco o Petře – aspoň na konci dílu. Pochybuji, že se vrátí, když už proběhla další soutěž bez ní. Začínám si navíc myslet, že proto vrátili Terezu. Proč? Protože kolem ní je to nelogické – je vyřazena v dueli, je jí řečeno, že je první členkou poroty (bez toho, že by zasedala na kmenové radě ???) a pak se z ničeho nic objevuje na pláži (a pro nás také naprosto, jak když spadne z nebe), kde je rovnou u bedýnky s žolíkem…. Prostě mi to celé s Terezou přijde, že to vymysleli tzv. na poslední chvíli, jako doplněk za právě vypadlou nemocnou Petru. A ta soutěž – aukce. Já jsem některé věci doteď nepochopila, nebo prostě nepostřehla. Co ten „kolík“ pro Davida, mluvili tam o žolíku, kterým je zrovna Tereza. Někdo má 2 hlasy? nebo si to pletu.
Je to vše tak zamotaný, že jsem fakt zvědavá, co vymyslí dál. Doufám, že to nebude opět něco „borisovského“ jako minulá kmenovka :-(. A začínám si myslet, že cílem Borisů je, udržet tam Marka s Martinem a Zdeňkem….

5
Prochor
Reagovat

Markovi všechno vychází protože je obklopený samými hlupáky. Například Radovanovi evidentně nedocvaklo, že Marek ho využil jako užitečného idiota, aby od Marka Radovan odpoutával pozornost. Využil Radovanovy arogance a lampasácké uřvanosti, která leze lidem na nervy. Místo toho odchází vyhozený Radovan z kmenovky s pocitem „morálního vítěze“. Chápe vůbec v jaké je soutěži? Marek se musí určitě v duchu smát. Samozřejmě, že vynuceným vyhozením Radovana přišel Marek o jeden ze svých štítů a bude muset trochu změnit taktiku.

6
Prochor
Reagovat

@Lady XL: Souhlasím, že umělý návrat měl asi zachránit vypadnutí Petry protože od samého začátku vidíme snahu štábu celou RS natahovat a předčasné vypadávání soutěžících není v zájmu štábu. Ale nesouhlasím s tím, že se štáb snaží udržet ve hře Marka. Tím twistem na radě mu evidentně podtrhli nohy a Marek se musel odkopat.

7
peritknie
Reagovat

Strejda moderátor tu nikomu nevadí?

8
Hooper
Reagovat

@Lady XL: Tereza je zjevně náhrada za Petru. Ano, vypadá to, že plejmejt se do hry již nevrátí. Ano, informace o jejím zdravotním stavu měla být odvysílána. Co se týká „štafetového kolíku“, která má David, tak se týká hry o imunitu, která ještě neproběhla. Uvidíme, co přesně to bude. Ano, jeden z kluků má na kmenovce dva hlasy. Co se týká Martina, tak ten na mě působí od začátku jako protekční dítko.

@Prochor: Jo, v tomhle směru mě Radovan baví, jeho sociální hra je dlouhodobě pod bodem mrazu. A dle těch keců, co měl v ukázce na příští díl, by si zítra měl vybrat Lucii v souboji o zůstání na ostrově vykoupení, ale čekám, že se slovy „přece si nevemu ženskou“ si vybere Mílu.

9
Lady XL
Reagovat

@Hooper: Souhlasím – Martin Vévoda je tam za účelem dalšího využití jako moderátor „Jak to vidí…“. Jen si myslím, že by možná nezúčastněný moderátor tohoto pořadu získal víc názorů a ne jen vzpomínání jaké to bylo atp. A pak to celé vyzní jak setkání po dovolené u rodinného videa, což je škoda. Jo a to jejich omílané – že je aktuální deník moderátora… – není! Už to měli dávno vymazat. Je to tam jen pro ostudu.
Radovan se mi v ukázce líbil, jak okřikl Terezu, že není její dítě…:-D

10
jirka
Reagovat

Taky už mě nebaví, jak tomu převlečenému Slovákovi Markovi žerou všechny lži. Jsem zvědavý, kdy se svým nevinným usmevem podrazí i svého romského spojence Zdeňka. Já fandím Davidovi, i když asi dojede na svou naivitu.

11
Adam
Reagovat

tak já tipuju finále na 10. května, protože v týdnu od 3. dubna se opět už druhý týden pojede, co díl, co jeden den. Z kmenové rady jednou za týden se tak časem stane jednou za měsíc. z programu na 3. dubna: „zbývá 12 dní“.
Navíc se do toho sami zamotali, u prvních dílů bylo napsané, že tam budou 40 dní, nyní to ale vypadaá, že nakonec 45.

12
Lucas
Reagovat

To jsem jedinej, kdo Markovi fandí? :D

13
Pattrick
Reagovat

Nakonec stejně kmenovky nebudou, bude to jak na SK, kdy se vyřazovalo na základě soutěží, kdo prohraje prostě půjde domů, když už je to takhle zmrvené.

14
Franz
Reagovat

Poslední dobou Ostrov sleduji pravidelně a návrat Terezy vítám, protože je soutěživá a sympatická. Naivka Petra asi skončila stejně jak dříve Kačka, a tudíž tam mají dvě místa volné. Marek se snaží pořád kombinovat a hrát, ale doufám, že na to doplatí. Největší slizoun je Zdeněk, jeho způsob vyjadřování – „kámo“ a neustálé cpaní někomu do zadku je přímo odpudivé. Osobně jsem fandil Radovanovi a doufám, že bez zábran si teď vybere svatou Lucii, kterou pošle na hotel.

15
Prochor
Reagovat

@Lucas: Nejseš. Já mu fandím taky protože je nejmazanější.

16
Nicko
Reagovat

Marek je křivák odpornej, vítězství mu nepřeju, ale všechno mu tak vychází, že si myslím, že to vyhraje :(

17
Hooper
Reagovat

@Hooper: A jak jsem předpokládal, tak se i stalo. Radovan je tak čitelný. Btw chápe někdo to fandění lesby jemu?

Plus žárlení leštičkulky na Terezu mě baví, prý je to jen figurka.:-))

18
tereza
Reagovat

Myslím,že Marek nevyhraje,protože to překombinuje. Mohlo by to trochu víc frčet,je to hrozně rozvláčný a pořád stejné.

19
Hooper
Reagovat

Míla s tipem na počet obyvatel Filipín mě rozesmál velmi.

20
Monika
Reagovat

Tereza je ta nejzbytecnejsi soutezici ze vsech, sestava byla vybrana vyborne, kazdy ma nejakou roli na ostrove, jen ta Tereza je tam do poctu. Nemastna, neslana, bez nazoru. A je to uz celkem nuda, moc se to tahne, chybi zajimavejsi momenty.

21
Lady XL
Reagovat

Leštičkulka :-), no fakt mi leze na nervy, už by měla být dávno pryč. A jen kvůli ní jsem ráda, že se jim tam vrátila Tereza. Ať má zas na koho žárlit… Jinak, Tereza je mi sympatická, ale souhlasím s tím, že je nevýrazná, neslaná, nemastná. Díl byl táhlý jak nekonečný seriál… Opět chyběla informace, že se Petra nevrátí. No a konečně jsem pochopila, že nebude porota jako v originále při kmenovkách, ale bude až v Praze na konci soutěže prostě až na finále – ach jo… To už tu bylo při Trosečníkovi… Nějak ale přestávám chápat Ostrov vyloučení a ty duely. Nebylo by např. spravedlivější, kdyby soutěžili o vypadnutí všichni? Jestli si budou i nadále kluci hrát na džentlmeny, tak tam holky budou až do Vánoc… , pokud jim nehrábne :-D.

22
Lucas
Reagovat

Mně se náhodou líbí, že to Markovi prochází, však o tom tam hra taky je, taktizovat a chtít dojít co nejdál za každou cenu, ne? :D

Jinak mě taky nebaví ty duely, pořád, že si musím vybrat fyzicky nejsilnějšího hráče.. proč? Vždyť tam jde i o inteligenci a rychlost, zatím se teda síla nijak moc nevyužila.

Tereza je sympatická, ale nudná, to je pravda. A taky mě nebaví, jak chodí do duelu jen ty nejnovější, Lucie už by taky mohla vypadnout.

Celkově byl poslední díl hodně nudnej.

23
Janica
Reagovat

Celé je to nudné, bez šmrncu, děsně se to táhne.
Běží někde diskuze k současnému vysílání Prima cool Kdo přežije Filipíny? Ráda bych si to přečetla. Díky.

24
Bugina
Reagovat

Výběr soutěžících mi přijde dobrej, ale to jejich natahování, kdy není rada ani jednou za tejden, to je hrozný… (podivný vyřazování z ostrova vyhnanství do toho nepočítám, to je o ničem)

Přidat komentář