Panáček v reality show

Eurovize 2017: Česko bude v Kyjevě reprezentovat Martina Bárta s písní My Turn!

8. Březen 2017 | napsal(a): | reality show: Eurovision Song Contest, Robin Hood - Cesta ke slávě

Natáčení klipu My Turn pro Eurovision Song Contest 2017 s Martinou Bárta ve studiu č.5 České Televize 21. a 22. února 2017

AKTUALIZOVÁNO: Byl zveřejněn oficiální videoklip

Česká republika se i letos účastní Eurovision Song Contest, naším želízkem v ohni bude 28 letá jazzová zpěvačka Martina Bárta, mimo jiné vítězka castingové pěvecké show Robin Hood – Cesta ke slávě (2010). O nominaci rozhodla, stejně jako v posledních letech, odborná porota. Kromě jiných byli osloveni také zpěvák Mikolas Josef nebo zpěvačka Lenny, která však účast nakonec odmítla. Byť Martina převážně působí v Německu se skupinou 4 To The Bar, účast nakonec potvrdila. Soutěžní píseň My Turn natočila v Londýně v kompletní britské produkci. Martina bude v pořadí 6. zástupcem České republiky na Eurovizi, přebere tak otěže po Gabriele Gunčíkové, která se v loňském ročníku probojovala do Grandfinále. Již 62. ročník Eurovize odstartuje své 1. semifinále 9. května. Český soutěžní příspěvek si můžete pustit uvnitř článku.

Jak již bylo řečeno v úvodu, kariéru Martiny odstartovalo v roce 2010 vítězství v castingové pěvecké show Robin Hood – Cesta ke slávě, což ji zaručilo první velkou muzikálovou roli. Rok na to se Martina přestěhovala do Německa, konkrétně do Berlína, kde nedávno dokončila studium na Jazz institutu a kde pravidelně vystupuje se skupinou 4 To The Bar. Na svou domovinu však nezanevřela a pravidelně zde vystupuje s Big bandem Felixe Slováčka nebo v projektu Sinatrology.

Její hlavní doménou je jazz, jiným žánrům se však rozhodně nebrání. Jak zmínila v rozhovoru pro ireport.cz, na diváky Eurovize chce zapůsobit hlavně přirozeností a ráda by předala emoce. Vybranou skladbu si hned oblíbila a věděla, že se k ní hodí. Píseň My Turn si můžete poslechnout níže.

Martina Bárta – My Turn

Eurovize se po vítězství ukrajinské zpěvačky Jamaly s písní 1948 stěhuje pro tento rok do Kyjevu. Vítězství Jamaly bylo napadeno kritikou kvůli údajnému porušení pravidel soutěže, která zakazují písně vyjadřující politický postoj. Její píseň 1948 pojednává o odsunu krymských Tatarů Stalinovou armádou. Evropská vysílací unie (EBU) však porušení pravidel vyloučila s tím, že píseň obsahuje pouze historická fakta.

Soutěž odstartuje již 9. května, kdy se odehraje 1. semifinále, poté 11. května 2. semifinále a 13. května Grandfinále. Letošní ročník nese podtitul „Celebrate Diversity“, jakých příspěvků se letos dočkáme? Stejně jako loni se můžete těšit na přehled všech soutěžních písní.

 

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Eurovision Song Contest, Robin Hood - Cesta ke slávě

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
Jai Kudo
Reagovat

Hm, nevím no….nezdá se mě to jako nic světobornýho…..moc by mě překvapilo, kdyby postupila do finále.

2
Monika
Reagovat

Song je tuctovy, nic po nem nezustane, uz bych si to vickrat nepustila. Pruser je ovsem ta zpevacka, co je k tomu vedlo, nechapu. Aby ten song aspon trochu vyznel, potreboval by zajimavy hlas, proc neposlali Lennu? vzdyt Martina nema vubec zajimavy hlas, neni to ani zadna skvela zpevacka, na gabinu se vubec nechyta. Jedine plus vidim v podiove prezentaci, ktera by mohla byt podle ukazek prijemna a zapamatovatelna, zbytek nestoji za nic. Prekvapilo by me, kdyby jsme s timhle postoupili, je to proti lonsku opet krok dozadu.

3
VojtaP
Reagovat

@Monika: Lenny byla oslovena a účast odmítla. Bližší důvod neřekli.
Jsem ještě neměl čas poslechnout vše, takže nemůžu hodnotit, jak to obstojí v konkurenci. Nicméně mně to jako takový průšvih nepřijde, náhodou docela příjemná balada. Martiny hlas se dobře poslouchá, jde tam slyšet to ovlivnění jazzem. S Gábinou a I Stand bych to moc nesrovnával, to jsou dva odlišné přístupy. Zatím těžko říct, jak dopadneme, ostudu si však netrhneme. Rozhodovat bude určitě i to živé provedení.
Problém spíš bude to, že je tam údajně letos prý mnoho balad, což nám šance příliš nezvedá. Třetí rok po sobě tam jdeme s baladou a to ještě když balada vyhrála loni, už bychom se měli taky někdy prezentovat s něčím rytmičtějším. Taky moc nehraje do karet, že jdeme proti Austrálii, Švédsku a Belgii, na druhou stranu by nás mohlo podržet Polsko.

4
Jai Kudo
Reagovat

Takhle to vypadá naživo….je správně, že letos zvolili jiný přístup, ale že by zrovna tohle zahraniční posluchače nějak upoutalo…..
https://www.youtube.com/watch?v=AvzsEOuVapI

5
Monika
Reagovat

No ja to vidim na totalni propadak, mne to prijde dost hrozny, takovych songu jsou tisice. A Martina jako zpevacka je uplne o nicem. Pocitam tak treti misto od konce max, ale spis budeme zas posledni asi.

6
Josef
Reagovat

Nejdřív bych rád uvedl na pravou míru to, že Martina rozhodně nevystupuje se skupinou 4 to The Bar. To byla pouze krátkodobá spolupráce při jejím studiu, která dále nepokračuje a nemusí být zmiňována. Mnohem zajímavější je její vlastní projekt „Scotch & Soda“, který vznikl již během studií a stále trvá. Neméně zajímavá je její spolupráce se sestrou Kristinou, která je v Česku úspěšnou jazzovou pianistkou a skladatelkou.

Co se týče písně, tak i když je to balada, není to špatný počin. Po hudební stránce je to píseň kvalitně napsaná, byť může v letošní záplavě balad nakonec přeci jen zapadnout. Doufám, ale že tomu tak nebude. Neříkám, že je postup jistý, ale odhaduji to buď na těsný postup, nebo těšný nepostup, tj. konečné umístění mezi 9. a 12. místem. V našem semifinále je minimálně 5-9 písní, které mohou skončit až za námi. Navíc písně podobného typu, tedy s jazzovým/soulovým nádechem, jaký má i My Turn, většinou naživo fungují lépe než na nahrávce. V kombinaci s povedenou jevištní prezentací to může fungovat a odborná porota a hudebně vzdělanější publikum by Martinu mohlo podpořit.

7
Anonym
Reagovat

Divný až nechutný naturalistický klip, nudná píseň. Ideální pro danou příležitost. Zpěv asi nebude rozhodující, půjde nejspíš o „příběh“.

8
Anonym
Reagovat

Divný až nechutný naturalistický klip, nudná píseň. Ideální pro danou příležitost. Zpěv asi nebude rozhodující, půjde nejspíš o „příběh“. Zase.

9
Jai Kudo
Reagovat

Zpětně, k tomu vystoupení Martiny, podle jejích slov poprvé nefungoval zvuk, takže musela začít znovu a to jí zase zvukař nezapnul odposlech…..prostě totální neschopnost a amatérismus pořadatelů…..takže slouží Martině ke cti, že to zazpívala aspoň takhle….
Jinak, Martina se mně jeví jako docela dobrá zpěvačka. Ten song se mně po několikátém poslechu taky jeví jako dobrý. Ale to je právě ten problém! Na Eurovizi ten song musí zaujmout na PRVNÍ poslech, jinak to nebude fungovat. No, dívat se na to nebudu, ale přejí Martině, aby se umístila co nejlépe….

10
Jai Kudo
Reagovat

Hmmm, tak tohle už je někde úplně jinde! Martina je dobrá zpěvačka a ten song taky. Je jen otázka, jeslti to tak taky ocení diváci a porota Eurovize….

https://www.youtube.com/watch?v=hrL-148AIl4

11
Monika
Reagovat

Pro me to je porad hrozna nuda, uz po minute ztracim pozornost a vypinam. Myslim, ze budeme po pravu okupovat jedno z poslednich mist, to neni hitovka co se vryje pod kuzi.

12
Honza
Reagovat

Lidi, kdyt to je nuda… tvar ma peknou ale…..
hudbu podle vseho cesi umi taky nakoupit od dobrejch lidi (je otazka proc z toho vseho vybrali tohle) ale pak to takhle krachne na zpevacce.

PS: to obleceni je tak strasne smutny. Detaily nam furt nejdou – a pritom je tady tolik dobrejch lidi co to umi. Neni to ani o penezich…

Přidat komentář