Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2017 (7,8): Hlavy padají a skrytá imunita je ve hře! (rekap + video)

12. Únor 2017 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

robinson_header

Minulý týden Robinsonův ostrov opustily hned dvě hráčky, kmen Tabon na své druhé kmenové radě vyřadil Ivetu a z kmene Callao byla nucena kvůli zdravotním problémům odstoupit Katka. Početně tak jsou oba kmeny stále vyrovnané. Pokud měl někdo pocit, že se zatím hra vyvíjí dle představ, tak rádoby idylku může překazit nečekaný twist ve hře o odměnu. Soutěžící se také dozvědí, že ostrov skrývá další překvapení. Který kmen si zopakuje kmenovou radu a kdo půjde z kola ven?

Den 13

Navazujeme tam, kde jsme minule skončili a sledujeme Tabon po kmenové radě. V kmenu vládne zvláštní nálada, někteří cítí úlevu, že Iveta odešla, jiní jsou zase zmatení, protože jim nesedí počty. To byl případ Baziho, který s Terezou podezírali Marka, že své dva hlasy použil navzdory domluvě v jeho alianci. Měli pravdu. Tereze Marek na její dotaz odpověděl pravdivě, těžko říct, co dalšího jí řekl, protože Tereza Markovi z nějakého důvodu stále věří. Ostatní přišli na to, že Iveta v táboře zastala spoustu práce a tak se budou všichni muset více zapojit, což uvítala hlavně Petra, která konečně bude mít co dělat.

Den 14 – minihra o odměnu

Radovan v kmeni Callao neudržel svoje ego na uzdě a začal všechny komandovat, David se s jeho chováním úplně neztotožňuje, nicméně se nebrání tomu, že někdo přebírá vedoucí pozici. Miloš měl od rána pocit, že je něco špatně a Lucku požádal, aby se s ním pomodlila za jeho rodinu. Radovan je pozoroval při rochnění ve vodě a oběma se vysmál.

V Tabonu se rozhodli jednou pro vždy vyřešit Ivetino zašité jídlo tím, že jej vyhrabou a sní. Tereza, která znala polohu zakopaného jídla, však celé spolčení s Ivetou před kmenem zamlčela. Podle Marka to Tereza nechtěla říct, aby nevypadala jako Ivetin největší spiklenec a tak polohu jídla prozradila Bidlovi, který jídlo náhodou „našel“ a za pomoci Zdeňka vítězně přinesl zpět do tábora.

robinson_krysa

Čas na další tajemný vzkaz pro jednoho hráče. Vzkaz tentokrát v bedně hlídala krysa, která později skončila v polévce. V kmeni Callao opět o držiteli vzkazu rozhodla náhoda, rozhodli se tahat sirky. Nejkratší si vytáhl Jakub, naštěstí pro Kubu a českého diváka to neznamenalo jeho vyloučení ze hry (zdravíme tým Trosečníka). Držitel vzkazu měl vybrat člověka, který je pro jeho kmen největší přítěží. Kuba vybral Miloše, protože se mu prý nedá věřit. V Tabonu se vzkazu ujal Zdeněk, který neváhal a vybral Petru, nejspíš v naději, že už ji neuvidí se na ostrov vracet.

Minihra o odměnu spočívala v balancování kuličky na malém dřívku. Vítěz získá steaky a brambory pro celý kmen. Poražený se stane doslova přítěží pro toho, kdo jej jmenoval a to tak, že k sobě budou připoutáni želízky. V soutěži měla většinu času převahu Petra. Neskončila hned po startu, jak by její soukmenovci asi čekali, právě naopak jí balancování nedělalo vůbec problémy. Míla musel několikrát svou situaci zachránit. První fázi oba zvládli, byl čas na další level a přidání dalších dvou dřívek mezi držáky. Petra nejspíš na držáky nevyvinula dostatečnou sílu a dřívka jí spadla hned po startu. Míla měl možnost si vybrat maso a brambory nebo individuální výhodu. Zvolil jídlo, s tím že si tak udrží v kmeni důvěru.

robinson_duel

Petra se vrací do Tabonu s pouty, kterými se musí připoutat ke Zdeňkovi, který ji poslal do soutěže. Petřin pokus o odlehčení situace zůstal v kmeni nepochopen, s úbytkem jídla se nejspíš postupně z kmene vytratil i smysl pro humor. Nálada v Tabonu opět upadá, zato v Callao si dělají kuřecí „steaky“ a radují se z další výhry.

Den 15 – velká soutěž o odměnu

Další den v Tabonu Petra a Zdeněk sdílí své zkušenosti s připoutáním. Bidlovi už Petra začíná lézt na nervy. Na soutěži o odměnu Ondra prozradil, že si vítězný tým může ukrást jednoho hráče z poraženého kmene. Soutěžilo se ve dvojicích, jeden roztočil svého spoluhráče připoutaného na platformě, ten pak musel projít bez pádu po kladině na druhou stranu. Hrálo se na body, první kmen, který získá 5 bodů, vítězí. Z počátku to vypadalo, že bude mít Tabon náskok. Ten však pokazil Bazi a Bidlo. Proti sobě opět stáli duelanti Petra a Míla, bod si tentokrát odnesla Petra. Rozhodující bod nakonec získal Zdeněk. Došlo na stěžejní část odměny. Tabon si jako nového spoluhráče z Callao zvolili Jakuba. Nevědomky tak možná Jakuba zachránili před špalkem, protože v Callao nebyl součástí dominantní aliance. Ovšem tahle výměna nebyla jednostranná a Tabon musel jednoho ze svých poslat do Callaa. Jednomyslně bez nějakého váhání zvolili Petru. Nejspíš jako trest za získaný bod ve hře o odměnu.

robinson_odmena

Po příchodu do tábora Callao byla Petra středem veškeré pozornosti. Sama Petra si všimla, že z ní druhý kmen postupně tahá informace a tak se rozhodla, že jim je bude servírovat pomalu, i když si je jistá, že jakmile jí informace dojdou, tak ji budou chtít vyhodit. Je zřejmé, že mezi Petrou a ostatními zatím žádné sympatie nepanují.

V Tabonu vypadala situace po soutěži podobně, Jakub byl okamžitě podroben křížovému výslechu od Marka, který se snažil zjistit co nejvíce informací o poměrech v Callau. Jakub věří, že výměnou pro něj hra nekončí a doufá, že se dokáže připlést do nějaké aliance jako rozhodující hlas, takže je vlastně v lepší pozici než v jeho bývalém kmeni, což má pravdu.

Den 16 – soutěž o imunitu

Callao se probouzí a postupně všichni začínají měnit názor na Petru, která se snaží být užitečná okolo tábora, což ocenil i Radovan, Lucce rozhodně Jakub nechybí a je za to, že si mohl Tabon ukrást i Radovana. Ten si na svou pusu dává čím dál menší pozor a každou hlášku stočí k sexuálním narážkám, což Lucii vadí. Kmen dále obdržel vzkaz s pozvánkou na soutěž o imunitu, kde stálo, že ve hře bude skrytá individuální imunita.

V Tabonu je vzhůru pouze Bazi, který celou noc hlídal oheň, zatímco ostatní spali. Nezájem ostatních o život v táboře jej pohoršuje. Tabon obdržel stejný vzkaz, Markovi hned začalo vrtat hlavou, kde se může imunita nacházet.

Před soutěží o imunitu Ondra připomněl, že „nováčci“ v obou kmenech mají v případě rady imunitu, nicméně jejich hlas bude platit. V soutěži o imunitu šlo o to, co nejrychleji pomocí voru a navijáku dostat jednotlivé díly skládačky ze vzdálené platformy na vodě a poté z nich složit kostku, kterou ovšem bylo ještě třeba začlenit do větší skládačky. S první částí neměl téměř žádné problémy Tabon a s mírným náskokem mohli pracovat na své skládačce, dokonce se jim jako prvním podařilo složit menší část skládačky. Problém nastal až s větší skládačkou, kde se oběma kmenům v úmorném vedru nedařilo na hlavolam přijít. Zatímco Tabon spíš nad problémem diskutovali, tak Callao zapojili strategii pokus omyl a ta se jim vyplatila. Tabon tak potřetí půjde na kmenovou radu vyloučit dalšího hráče.

Callao se může zase jednou radovat z výhry, dokonce jim byla věnována i slepice, o kterou díky působení vyšší moci přišli. Tentokrát jim vydatná večeře vyšla, v Radovanově režii slepice pro kmen ztratila hlavu a skončila v polévce. Celý kmen se po celodenním vaření najedl, David se však obává, že za dva dny budou opět hladovět. Také zbytek kmene si všímá Petřiny snahy. Zdá se, že i sama Petra je v Callao spokojenější a necítí se tak odstrčená, její svět je najednou zalitý sluncem.

Bazi s Bidlem zpět v táboře probírají ostatní, jak se vůbec nestarají o chod tábora. Bazimu nejvíc vadí Nika, která si podle něj nenechá poradit a musí mít vždy pravdu. Nika Baziho kvůli jeho přístupu ke hře označila za pokrytce, nesympatie jsou tedy vzájemné. Mezitím se dozvídáme, co stojí Bidlovou konstantně špatnou náladou, je to stesk po rodině, který nedokáže překonat, aby si mohl svůj čas na ostrově užít. Vše naznačuje tomu, že se na kmenové radě bude rozhodovat mezi Nikou a Bazim. Rozhodujícím hlasem má být Mára, který ovšem zvažuje spojenectví s Bazim porušit. Nika, Jakub, Mára a Zdeněk poté ve vodě probírají svoje možnosti a s kým je lepší jít do sloučení kmenů.

Kmenová rada

Na kmenové radě bylo tématem porušování křehých spojenectví. Jak Bazi a Bidlo dříve tvrdili, že by své spojence nezradili, tak si nyní nejsou už tak jistí. Na přetřes došla i svérázná povaha Niky, Tereze ani Bazimu není její sebestředné chování sympatické. Jakub jako nejslabšího člena kmene označil Baziho kvůli jeho věku a problémům s kolenem. Bidlo si je jistý, že kmen se již nejslabšího člena zbavil. Hlasování skončilo opět těsně, rozhodovalo se mezi Bazim a Nikou, 4 hlasy rozhodly o odchodu Baziho.

robinson_bazi

Hlasování

Nika – Bazi
Bazi – Nika
Jakub – Bazi
Tereza – Nika
Marek – Bazi
Bidlo – Nika
Zdeněk – Bazi

Jaké mají Petra a Jakub šance uchytit se v nových kmenech? Kde se může skrývat individuální imunita a kdo ji najde?

 

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
1
Ajvngou
Reagovat

Jsem tak nějak trochu roztál, jak Petra začala mluvit o tom, až bude babičkou. Dávám za jedna. A konečně konec šikany od trapáka Baziho: „Až přijedeš domů, budou na tebe stát chlapi frontu, ale to budou mít muset zlatý kreditky!“ – tak nějak, kdo kouká, ví.

Bidlo zase klesl. A to byl na začátku u mě celkem favorit.

Jako „znalec“ Survivora jsem pořád jak na jehlách a divím se, že ti, kteří jsou na dně prostě vůbec nic nedělají, nikoho neshání, nic neřeší (viz Bidlo a Bazi).

Radovan – s každým trapnofórem na sex mi vyskakuje husí kůže.

Oce%nuju střihače, že u soutěže Zdeněk vs. Bazi to vypadalo konečně jako drama epických rozměrů a že kmenovka byla v noci (prej byla i předtím, ale to jsem si nevšiml).

2
limbora
Reagovat

VojtaP, dík za rekapitulaci. Chápu, že to není snadné napsat, ale už jsem byla pesimistická, zda se to vůbec zrodí. Vyhlížela jsem tvé řádky, ať můžeme podiskutovat aktuálně. Musím vzít zavděk facebooku Ostrova a nevycházím z úžasu, jak Niky všechny kritické názory na svou osobou žlučovitě komentuje. Myslím, že body tím nezíská, ale na druhou stranu přiznala, že ji to zvyšuje sledovanost jejího vlastího facebooku. Cesty k úspěchu jsou asi hodně klikaté.
Pokud jde o samotný Robinsonův ostrov, stávám se za něm závislá a užívám si nejen to, že někteří hrají, jiní jsou téměř až upřímní, ale hlavně se umí vyjadřovat a nejsou to hloupí svalovci, ale docela inteligentní a často vtipní hláškaři.

3
VojtaP
Reagovat

@Ajvngou: s tou Petrou souhlas, taky mě tento její monolog dostal. Ona je fakt zvláštní osobnost.
U Baziho a Bidla se tolik nedivím. Jak se mi zdálo, že to má Bidlo na začátku srovnané a ví, co chce, tak teď se tam z něj stává hrozná troska a na hru úplně rezignuje. Bazi měl malý vstup v Jak to vidí Robinsoni a říkal, že s Jakubem jednat nechtěl, protože mu bylo jasný, že by s nima nespolupracoval nebo něco v tom smyslu. Jestli za sebe lobboval u ostatních těžko říct, minimálně to neukázali. Uvidíme, jak se bude kdo snažit, až jich bude míň.

@limbora: není zač, snažím se s tím vyjít co nejdříve, ale času je málo, nicméně diskutovat o aktuálních epizodách pod rekapem není zakázáno, pokud nejde o spoilery k neodvysílaným dílům.
Na Niku osobně zatím nemám vyhraněný názor, pořádně nevím co si o ni myslet. Chvílem se zdá v pohodě a chvílemi tam ty situace nedává a pouští se do zbytečných sporů, z kterých nevychází moc dobře.

4
Lady XL
Reagovat

Ano, babička Petra! Opět ji večer uvidíme a vzpomeneme si na ni :-). Ta holka mne čím dál víc zajímá. Není úplně hloupá, prostě je svá včetně hlasu a vyjadřování. Povahu nemá zákeřnou a oceňuji, že se prostě snaží, do soutěží jde naplno. A ani na hlad si nestěžuje. Její etuda s pouty byla skvělá, snad to spolusoutěžící ocenili aspoň dodatečně z obrazovky :-D. Nemohu si pomoct, kluci se mi pořád tak nějak pletou…, ale to je můj problém. Zato jsem za vypadnutí Niky, ta mi leze na nervy a podle mne se spíš veze. Bidlovi (nebo-li Biblovi podle Petry) jsem držela palce a věřila, že bude vůdce. Jsem překvapená, jak to přestává dávat, i když pouštět se do někoho (Nika), že má svěšenou hlavu, to bych nedělala.

5
limbora
Reagovat

@Lady XL: Pro mne je Bid/b/lo prázdná bublina. Navenek boss, uvnitř jedno veliké nic. A ještě k tomu beze smyslu pro humor. To už se mi mnohem více líbí nabubřelé kecy Radovana, které nepostrádají humor, někdy i chtěný:-). A pořád se obávám, co se vyklube ze Zdeňka. Už za chvíli budeme vědět víc:-)

6
kesivres
Reagovat

Tý , brďo – tak s tím Jakubem( býv. voják- snad už bývalý?) bych chtěl jít do války , stran jednoho žvance – co by asi byl schopen – br……. ? Je jedno, že to je hra o prachy, ale……. tem křížek na prázdné čtvrtce byl skvělýýýýýý! Tak ať si ,frajer, nechá příště vytetovat na druhé prso – hamburger :-((((

7
Prochor
Reagovat

Péťa měla krizi, tak sežrala všechny banány:-))) To mně baví. Doufám že nefrnkne a něco namaluje. Potom mně pobavilo, jak si ti dva podrazáci co hledají symbol imunity podávali ruku a říkali si něco o důvěře:-) Těm bych nevěřil ani kolik je hodin.

8
Pattrick
Reagovat

Mně se teda nelíbilo, že se Kuba rozhodoval co chce před ní, nevím jestli to bylo produkcí schválně vytvořené nebo jim to jen nedošlo, ale udělali z něj akorát hajzla, taky bych si vybral nápovědu :D

9
radek
Reagovat

Ja jen cekam, kdy uz konecne vypadne, to frustrovane, psychicky labilni, zle, zakerne, radoby silne pusobici, ve skutecnosti chodící troskou, polibené, falesne hovado, co lesti stripterum koule nebo co to dela.

Naproti tomu stoji sice oskliva, trosku naivni a hloupa Petra, ktera ma dobrou dusi. Driv jsem ji nemohl ani videt. Sice si ji asi neoblibim, ale aspon ji nezatracuji, jako to osklive, vychrtle cosi, co by rado sefovalo vsem, niceho neznaje (Leštikulka z Brna).

10
radek
Reagovat

Ad hosani – ke dvema super podrazackym smejdum, pribyl treti – byvaly vojak… Asi vojancil na PC.

11
Lady XL
Reagovat

@radek: dobrý! :-) – ona je neleští, ona je pudruje, aby se tak neleskly :-D. No sebevědomí má, ale je to jen štěkna. V soutěži nic moc. Víc si cením taky Petry, kterou jsem nemusela. A pak mne zaujala Terka. A kde je Lucka? Naše policistka…, nějak se teď vytratila, kamera si jí moc nevšímá…
Byl to ale zajímavý tah od režie, nechat udělat výběr výhody před soupeřem!

12
Pattrick
Reagovat

Hm.. a ukázka na příště, jestli je to opravdu tak, že vyloučí rovnou tři nebo pojedou na nějaký exil, tak to zmrví docela dobře rozjetou hru.. :/

13
limbora
Reagovat

Asi budete řešit spíše to, zda měl vypadnout Bidl či někdo jiný, proto bych se podívala na dialog Petra – Radovan. Já ji zcela chápu, evidentně jí bylo blbě a on pořád mlel a mlel a mlel. Přitom se ji asi pokoušel podsunout myšlenku, že by měla odstoupit. Je to překvapivě velká bojovnice.

14
Hooper
Reagovat

@Pattrick: Zřejmě vypadnou rovnou tři, finále je 29. března a i kdyby bylo ve třech lidech a ne ve dvou, tak si neumím představit, že by to jinak stihli. Resp. ani ne tak zřejmě jako skoro určitě.
@limbora: Bývalý voják mě začíná čím dál tím víc štvát. Nicméně ženy zjevně byly vybrány fyzicky slabé. A ovlivňuje to i soutěže.

15
Prochor
Reagovat

@limbora: Přesně. Včera mně napadlo, že Petře je blbě a chce aby na ní nikdo chvíli nemluvil a byla sama. Radovan z ní páčil věci, které ona sama v tu chvíli nevěděla- jestli zůstat nebo odejít. Kdyby to s ní myslel dobře, tak jí nechá na pokoji. Buď je tak zabedněný zelený mozek, nebo to jen hraje a chtěl jí rozhodit ještě víc. Ostatní z kmene ho nevnímají moc kladně jak jsem si všiml. Jinak – dát k dispozici nápovědu k imunitě – to nesvědčí o chytrosti. Místo Bidla mohl taky letět v rámci zametání stop po imunitě někdo jiný.

16
Lady XL
Reagovat

Nejdřív jsem byla příjemně překvapená,že se Radovan ptá Petry, jak jí je a nabízí jí péči na 3 dny…, ale vše vyznělo pak jako „ptám se, aby ta péče nebyla zbytečná, když pak stejně sama odejdeš“…, nebo ji chtěl ještě víc vynervovat, aby to vzdala. A pak jeho koncert s hulákáním po ostatních, co pro ni chtěl udělat… Moc ho ale ostatní neberou, jak jsem viděla.
Druhý kmen – no hrají, ale už by si neměli navzájem věřit… a ta přestřelka na kmenovce byla zajímavá. Některým vůbec nedošlo (zatím), že by měli přestat tak věřit „zásadovým“ lidem, přitom se tam ten jeden docela odkopal v konfliktu s Bidlem. Já bych mu coby „spojenec“ už pro příště nevěřila. Mrzí mě, že nevypadla Nika, leze mi na nervy. I když bude zajímavé při příštím spojení, jak bude (a nejen ona) reagovat na Petru.

17
Monika
Reagovat

Radovan me neprekvapil, od zacatku souteze mi ze vsech lidi na ostrove leze nejvic na nervy a tyden co tyden si preji jeho vyrazeni. David uz je kost a kuze, vubec bych se nedivila, kdyby zkolaboval, ma k tomu slusne nakroceno.

18
Lady XL
Reagovat

@Monika: Na to jakýho dělá frajera, má Radovan dost málo fyzických sil při soutěžích!

19
Pattrick
Reagovat

@Hooper: No bude to jak ve slovenské verzi, tam taky rovnou vypadly při nějaké hře dva holky a zrovna dvě ženské.. pak při dalších hrách také vypadávali lidi, když byli poslední.. smutné.

20
limbora
Reagovat

@Lady XL: Ale zatím nikdy nepřesvědčil, ohledně vojáka jsem měla, pokud jde o kondičku, větší očekávání. Zatím selhává. To spíše doufám, že se v té záplavě jeh blbých hlášek začnou objevovat nějaké vtipnější. Už aby to bylo.

21
Valamin
Reagovat

Mohla by tam být nějaká soutěž na výdrž, třeba stání nebo sezení na úzké příčce, na otáčivém válci atd. Tam obvykle v americké verzi měly dost slušnou šanci holky, protože taky měly víc trpělivosti a byly lehčí i hbitější. Ale jestli opravdu mají vypadnout tři, tak snad ty soutěže budou natolik různé, že bude moct zůstat při troše štěstí kdokoliv. Bylo by škoda Petry, je s ní prostě sranda, z pohledu diváka :). Osobně jsem neměl Bidla vůbec rád, ale byl rozhodně zajímavější než Zdeněk, který ani neví, jak se do toho zapletl a taktiku fakt neumí, Marek ho má docela v paži a ví, že je slabý, proto si ho tam nechává i s mapou :) aspoň se to tak jeví, ale samosebou uvidíme. Milerád se nechávám překvapit, tak snad ještě něco přijde.

22
Prochor
Reagovat

@Valamin: Hlavně je chyba, že Zdeněk někomu věří a prozradí, že má nápovědu. To je možné udělat výjimečně jen jako hrozbu. Třeba Jonatan Penner byl zastrašený Yulovou imunitou, kdy mu Yul pohrozil, že když Jonatan nepřeběhne a nebude hlasovat s jeho spojenci, tak všichni napíší Jonatana , Yul zahraje imunitu a vypadne Jonatan. Jonatahn proto přeběhl a Yul, který imunitu ani nezahrál se ujal otěží ve sloučeném kmeni, kde jeho spojenci získali převahu. Jinak je ale nutné imunitu přísně tajit. Zdeněk dělá stejnou chybu jako Iveta, když věřila „spojenci“ a prozradila zakopané jídlo. Kdyby to neudělala, tak mohla být možná ještě na ostrově. Správně se měla Iveta snažit aby rychle vypadla Petra, která jediná na jídlo náhodou narazila a mohla to prozradit.

23
Monika
Reagovat

@Lady XL: Jo to jsem uz taky psala, ze radovan stejne vetsinu soutezi kazi. tak on nema fyzicku, to je na nem videt, zadne svaly, jen same sadlo.

24
Lady XL
Reagovat

@Valamin: Jedna vytrvalostní soutěž tam už byla, ale jen pro 2 soutěžící – Tereza vs Jakub. Vyhrál Jakub a vybral si jen pro sebe hamburgr a nápovědu…. Ale máš pravdu, víc takových soutěží.
Na Coolu teď dávají Souvrivora a měli tam akorát tu samou disciplínu – oba týmy na kládě nad vodou a obcházejí se. Taky to holky projely, ale totálně – prý „to ty prsa nám vadí“ :-)

Přidat komentář