Panáček v reality show

Robinsonův Ostrov: neukradneš, nemáš! Aneb konec letní koupačky (rekap + upoutávka)

29. Leden 2017 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

 

robinson

Poslední soutěž o imunitu otřásla kmenem Tabon v základech, atmosféra není nikterak pozitivní, k čemuž neprospělo ani zhoršující se zranění Niky z poslední soutěže. Další dny na ostrově naši Robinsoni řeší hlavně hlad. Callao se bojí, že z nedostatku jídla brzy zešílí, v Tabonu se kromě jiného kují pikle a pro informace jsou někteří schopni zajít až příliš daleko. Jak dopadla se svým zraněním Nika a který tým musel tentokrát na kmenovou radu? To se dozvíte v rekapitulaci.

Rekapitulace – epizody 3 a 4

Ráno po kmenové radě se kmen Tabon neprobudil zrovna do pozitivní nálady. Iveta chtěla trochu pozvednout týmovou náladu a rozhodla se částečně narušit svůj plán s ušitým jídlem tím, že tajně kmeni dá mouku a olej. Když byli všichni členové kmene zaneprázdnění, Iveta vyhrabala z písku mouku, jenže už zapomněla, kde zahrabala olej. Placky tedy k obědu nebyly. Zdeněk se divil, jak se nejednou v přístřešku mouka ocitla a začalo se potvrzovat jeho podezření, že Iveta po příjezdu na ostrov část zásob schovala. Na pláži pak proběhla výměna názorů mezi Petrou a Bidlem. Bidlo totiž pro Petru nesplňuje atributy vůdce, Bidlo není Petřin vůdce.

Přestože Callao nemuseli na kmenovou radu, tak nálada v kmeni taky není nic extra, všem chybí jídlo. David s Radovanem zjistili, že moře u jejich pláže se zrovna rybami nehemží. Zatímco Bára vzpomínala na buchtičky se šodó, pánové zvládli ulovit alespoň pár škeblí. Společné pojídání darů moře neunesla Katka, je zřejmé, že pokud přijde soutěž v pojídání místních „specialit“, Katka nebude nejsilnější hráč.

Při příchodu na soutěž se Callao příliš nepozastavilo nad vyřazením Katie z Tabonu. Soutěž o odměnu byla tentokrát vytrvalostní, hrálo se rybářský set. Callao mělo o jednoho člena navíc, soutěž musel prosedět Martin, kterého se toto rozhodnutí dotklo. V podstatě šlo o hru na honěnou v moři, přičemž byli soutěžící svázáni k sobě lanem a zatíženi závažím. Každý kdo by měl pocit, že jeho osoba tým zpomaluje, mohl ze soutěže odejít, ale musel závaží předat na člena před ním nebo za ním. Podruhé za sebou zvítězil tým Callao. Vděčit za to můžou hlavně Bohu, který Lucce seslal Davida aby ji v soutěži poháněl. Po příchodu do tábora se v Tabonu strhla živá debata. Zdeněk tvrdil, že se prohře dalo předejít, kdyby místo Katie odešla Petra nebo Iveta, která soutěž vzdala jako první. Marek však zastával názor, že by to nejspíš dopadlo stejně a Zdeněk svým obviňováním na sebe zbytečně upozornil. Bazi debatu uzavřel tím, že rybářský set je stejně na hovno.

robinson_reward

Jako součást odměny do Callao přijel domorodec aby jim ukázal, jak využít odměnu. Rybář kmenu potvrdil, že jejich zátoka moc ryb nenabízí, dále na moři se již něco málo ulovit podařilo. Terezu však naštvalo, že se lovu zúčastňují jen samí pánové. Návštěva dále ukázala kmeni jak rozdělat oheň bez křesadla a jak ulovit 10 kilového ještěra. Kmen dále řešil jídlo. Na Davida totiž nezbyla ryba a tak se do kmene pustila Lucka, která mu svou porci nesobecky přenechala. Před odchodem po sobě domorodec řádně uklidil a také uhasil oheň. Martin pojal podezření, že pokud do týdne nesní něco teplého, tak kmen degraduje na opice.

Tabon dále hrozilo nebezpečí, že přijdou o dalšího člena. Nika si v minulé soutěži o imunitu vyvrtla kotník a v soutěži o odměnu své zranění prohloubila. Neutichající bolest neustála a musela své zranění zkonzultovat s lékařem. Lékaři mimo ostrov vyloučili zlomeninu a tak mohla Nika v soutěži pokračovat. Bazi jí dokonce vyrobil berli.

Iveta pokračovala ve svém plánu. Společně s Bazim přemístili plechovky schované ve skále blíže do tábora. Iveta se snažila ztvrdit alianci mezi ní, Bazim a Terezou tím, že jim ukáže mapu v případě, že by na ni byla zaznačena skrytá imunita. Ta tam sice zaznačena nebyla, ovšem odhalovala pozici konzerv s masem. Marek si mnul ruce, protože od Ivety dostal poslední zbytek informací, který potřeboval, aby ji v případě nutnosti mohl podrazit. Spor mezi Ivetou a Petrou se přiostřil, když si Petra v blízkosti Ivety vyklepávala písek ze svých věcí, což Ivetu namíchlo. Petra se stáhla do ústraní, aby ostatní nebyli svědky její slabé chvilky. Následoval srdceryvný monolog.

Další den Iveta v kmeni Tabon okatě pohazuje přemístěné plechovky s masem po pláži, aby je někdo druhý „náhodně“ našel. Přesně tak se i stalo, když ostatní ve vodě zkoumali medúzu, zda to náhodou není ztracený silikon Petry. Marek, který o zašitém jídle věděl se jen tiše smál naivitě ostatních. Poté byla objevena pošta od produkce, kde stálo „neukradeš, nemáš“. Všichni tak pojali podezření, že půjde o drancování táborů a začali plánovat ukrytí důležitých nástrojů. Bidlovi se to jako jedinému zdálo příliš „filmové“ a plán odsoudil. Zdeňkovi jeho negativní přístup příliš nezamlouval. Zdeněk si vzal indícii k soutěži o imunitu až moc k srdci a rozhodl se Ivetě tajně prohledat věci, kde objevil mapu. Rozhodl se, že se o informaci později podělí s Markem za účelem budování důvěry. To však netušil, že je s Ivetou v alianci a o celé habaďůře s jídlem ví.

robinson_indicie

V Callao si s idícií nedělají takové starosti, Lucka dokonce našla pro krádež ospravedlnění v příběhu z bible. Bůh tedy se soutěží o imunitu nebude mít problém. Ten však má celý kmen, co se týče jídla, i když mají profesionální domorodý rybářský set, úlovky nejsou a tak přežívají na škeblích. Jen náhodou se podařilo Radovanovi a Milošovi najít v džungli banány. Miloš vyjádřil svoji frustraci nad tím, jak se pořád řeší jídlo a ne hra, už se těší až bude mít možnost pořádně hrát a vyhazovat své protihráče.

Soutěž o imunitu byla opravdu o krádeži, spočívala v tom přejít s beranidlem překážkovou dráhu a vykrást banku s kokosy a ty naházet do koše. Callao opět museli jednoho člena posadit, tentokrát padla volba na Miloše. Nika se za Tabon také rozhodla soutěže kvůli svému zranění nezúčastnit. Tabon se přes počáteční problémy v komunikaci prodral sítí a dohnal Callao, kteří už pracovali na rozbíjení dveří. Soutěž nabrala rychlý spád, oba týmy postupně plnily své koše, jako prvním se poklop zaklapl Tabonu, který poprvé vyhrál imunitu.

Zpět v táboře Tabon vládne po delší době euforie, dokonce i Petřin výkon v soutěži byl oceněn. Nika se i tak cítí v ohrožení. Pokud
se její noha brzy nezlepší, nebude pro ostatní přínosem a stane se snadným terčem pro příští hlasování. Zdeněk pokračoval ve svém plánu a prozradi informace o mapě Markovi a Tereze, kteří již vše dávno ví. Zdeněk plánuje Ivetu nějakým způsobem přimět, aby mapu všem ukázala. Údajně v jeho plánu měla zahrát hlavní roli Petra, které by mapu podstrčil. Tereza poté prozradila Ivetě, že se jí Zdeněk hrabal ve věcech a našel mapu. Všichni Zdeňkovo chování okamžitě odsoudili. Mezitím se Petra snaží být pro tým užitečná, hledá v džungli potravu a vynalézá sofistikované pasti na krysy.

V Callao po prohrané imunitě začíná taktizování. Zdá se, že rozhodující faktor pro vyřazování bude přispívání k fungování táboru a taky sympatie. Aliance Katky, Barči, Miloše a Martina se rozhodla volit Lucku, protože jim není moc sympatická a mohla by je ohrozit. Miloš a Martin však zvažují jiné možnosti aliance a rozhodli se oslovit Davida. Vzniklo tak nové spojenectví mezi Martinem, Milošem, Davidem, Luckou a Terezou. Barča s Katkou se  tak najednou ocitly mimo. Martin jakožto člen dvou aliancí koketuje s myšlenkou, že si zahraje na záporáka a bude hrát na obě strany.

robinson_tribal

Přichází na řadu kmenová rada. Z prvu se řešila otázka kdo je vůdcem, zda Radovan nebo David. Lucka však má za to, že ani jeden a pořádný vůdce jí chybí. Přišlo na lámání chleba, David si myslí, že mladé holky Katka s Barčou přijely jen na dovolenou a pro kmen toho moc nedělají, s čímž Katka kategoricky nesouhlasí. Začaly se řešit sympatie. Terka si myslí, že Lucka je sice dobrá při soutěžích, ale v sociální hra jí nejde a má pocit, že se Lucka straní. Radovan se také do Lucky pustil, protože nereagovala na jeho nabídku spojenectví. Bára si také přisadila a přiznala antipatie k Lucce, načež Lucka zase zase označila Báru za nejslabší.

Jde se hlasovat. Lucka dostala 4 hlasy a Bára 5. Soutěž jako druhá opouští Bára.

robinson_bára

Hlasování

Lucie – Bára
Bára – Lucie
David – Bára
Katka – Lucie
Terka – Bára
Martin – Bára
Miloš – Bára
Radovan – Lucie
Jakub – Lucie

Příště uvidíte

Za prohledávání osobních věcí Ivety kmen Tabon přestává věřit Zdeňkovi. Petra se cítí čím dál více odstrčená. Na scéně se objeví záhadný vzkaz pouze pro jednoho soutěžícího. Co ukrývá se dozvíme již v pondělí večer. Poté ve středu nás čeká další kmenová rada.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 34
1
Lady XL
Reagovat

Perfektní shrnutí! Díky

2
Prochor
Reagovat

Taky chválím komentář. Iveta měla dobrý nápad schovat jídlo ale všechno ostatní potom byla jedna chyba za druhou. Už jen čekám, kdy jí ostatní vykopnou ze hry. Kmen Petry by z Petry nemusel dělat otloukánka v okamžiku, kdy se snaží být prospěšná. To se mi moc nelíbí ale někteří Češi když můžou, tak si kopnou do člověka – hlavně že je sranda. Co na tom, že tím tomu druhému ublíží. Petra by jim to měla vrátit i s úroky.

3
Prochor
Reagovat

Na ofiku někdo napsal: „Nažeňte tam bezďáky, oni vám ukáží jak přežít.“:-)) Jenže problém je v tom, že na ostrově nejsou popelnice a nádraží.

4
Lady XL
Reagovat

@Prochor: a ani lahváče a krabicové víno a ani nikdo, od koho by něco vysomrovali… obávám se, že by nepřežili. Už je vidím, jak si ve vodě (!) shánějí drobné korýše…:-). Ale nedostatek hygieny by jim tedy nepřekážel. Ale někteří by ten ostrov měli prošmátraný coby dup…:-D.

5
Valamin
Reagovat

Super, že se někdo ujmul rekapitulace, snad se to tady zase rozjede. Sice se mi moc nezamlouvá rozdělení dílú podle boje o odměnu a o imunitu, ale jinak se na to koukat celkem dá. Některé výroky soutěžících by se měly tesat do kamene, muhehehe.

6
Lady XL
Reagovat

včerejší díl dobrý. A Iveta docela rozumně vysvětlila schovávání jídla. Nikdo jí nemůže říct, že by si ho chtěla nechat pro sebe… Já bych ještě dodala, že měla v instrukcích, že je to jen na ní, co s tím udělá,… A pořád považuji za kříváctví, prohledávat osobní věci. Při soutěži mi bylo Ivety líto a bylo vidět, že měla na krajíčku, jak tam tak stála jako „špunt“. Problém byl, že měli špatnou taktiku při obcházení lidí. Měli zkusit to co druhá strana, třeba by se to podařilo. Podle ukázky, bude naše „plejmejt“ zase perlit….
Moderátor se už nelepší, chvílemi je spíš při soutěži hysterický…

7
Hooper
Reagovat

@Lady XL: Druhá strana člověka Ivetiny postavy nemá. Každopádně tohle Tabon protaktizoval. A Iveta je momentálně na odpis, nejspíš spolu se Zdeňkem, plejmejt bych jako kandidátku na vyhození momentálně neviděl.

8
Hooper
Reagovat

@Hooper: Plus tedy dle ukázky na příště má zdravotní problémy Kachna. Platí to, co jsem psal již dříve o Nikole – držet si zraněného/nemocného člena v kmeni nemá smysl.

9
Hooper
Reagovat

@Lady XL: Plus tedy dle ukázky na příště má zdravotní problémy Kachna. Platí to, co jsem psal již dříve o Nikole – držet si zraněného/nemocného člena v kmeni nemá smysl.

10
Lady XL
Reagovat

@Hooper: taky jsem si říkala, že tam druhá taková postava není a tak to měli trochu snazší. I když jsem myslela, že to nedá ten, co tak furt balancoval :-). Akorát Tereza na konci byla trošku prostorově výraznější, ale je zase mladší než Iveta a líp se pohybovala. Iveta byla ráda, že to ustála a nespadla sama od sebe. Ovšem Petra, ač hubená, tak to taky moc neulehčovala. Ale upřímně, já bych byla dole, jen by trošku fouklo :-D… Ježíši a kdo je Kachna? mám okno? Ta zraněná maskérka pornohereček? Tu bych vyřadila hned, i nezraněná tam nic moc nedělá, to Petra je při soutěžích aktivnější.

11
velmi občasný návštěvník
Reagovat

Kdyby to někoho zajímalo, tak v dnešním Týdeníku Televize je na str. 10 a 11 pár drobností „ze zákulisí“ (teda samozřejmě jen to, co jim štáb sám nabulíkoval, že…).

12
Hooper
Reagovat

@Lady XL: Kachna je ošklivé označení pro Kateřiny, ve hře je již pouze jedna.

13
Lady XL
Reagovat

@Hooper: Díky za vysvětlení :-), tak to jsem si všimla a chybět mi ta holčina nebude. Včera na ní byly zajímavé záběry, ty pohledy co vrhala. Fakt jedna z těch, co si to tam jela užít s mladýma. Užít ale bez námahy a ve srandě. Občas mám u některých dojem, jak když nevěděli, do čeho jdou (tedy že nenakoukali víc dílů Survivora…), nebo si mysleli, že je to překroucené….

14
Monika
Reagovat

Me ta Petra bavi snad nejvic :-)) Nerada bych o ni prisla, jeji hlasky jsou fakt dobry, ale obavam se, ze zitra pujde. Ja bych vyhodila Radovana, ty jeho kecy, samozrejme umim rozdelat ohen, jsem to na ne jen hral..to urcite..Nebo ten primitivni humor, kterej prst jsem mel v zadku, no desnej trapak, lezl by mi tam na nervy

15
VojtaP
Reagovat

Souhlasím s Monikou, Radovan je takový namistrovaný hulvát, s tím ohněm jsem mu nevěřil ani minutu. Lucčino modlení mi taky přijde trochu extrémní, nicméně to jeho „běž uklidit, běž si lehnout a chovej se slušně“ bylo jen zbabělé vyklouznutí z konverzace, kde neměl argument. Z červených je mi docela sympatická Tereza, i když zatím moc nehraje, zase se ale nachomýtla do silné aliance.
Z modrých je můj favorit Marek, na kterém jde poznat, že je to fanoušek a jako jediný tam zatím zvládá kombinovat sociální a taktickou hru. Jak trefně poznamenal, tak Zdeněk by zase mohl být dobrý hráč, ale to odhalení se úplně obrátilo proti němu, Iveta z toho vyšla rozporuplně, taky si za to může sama, že svůj plán dostatečně nepromyslela. Jen teda čekám, kdy Marek pochopí, že Petru je naopak třeba udržet v soutěži co nejdéle.

16
Hooper
Reagovat

@VojtaP: Mně je Lucka celkem sympatická, ale dávat její modlení do každého dílu je zbytečné, stejný případ jako Petra a její monolog z minulého týdne, zjevně zadání štábu pro kameru. A ano, mohla by to L. zkrátit.

Lesba prý hraje rugby, docela mě proto překvapuje, že patří k slabším, co se týká fyzické kondice. Ono vůbec mi přijde, že v tomhle směru jsou na tom ženy špatně, jakous takous mají Lucka s Terezou, tím to hasne (a ano, Iveta je speciální případ).

17
Monika
Reagovat

@VojtaP: Presne tak zbavovat se Petry je takticka blbost, to je presne hrac s kterym bych jela hru az do konce. Na Lucku jsem uplne zapomela, ja nejsem verici ani trochu, ale pokud nekdo veri, nemam s tim vubec problem. Ovsem Lucce to nezeru, to je z jeji strany jen taktika, jak byt odlisna od ostatnich. Ona to cele hraje a hraje to spatne, staci ji poradne sledovat, nejde prehlidnout, jak se tomu sama smeje, nedokaze vnitrne zastavit smich, vi, ze placa neskutecne kraviny.

18
VojtaP
Reagovat

@Monika: že by to Lucka celé hrála se mi nezdá, kdyby jo, tak by tak okamžitě nepředhodila příběh z Bible na ten vzkaz k soutěži o imunitu. S vědomím, že je Česko ateistická země, tak bych zrovna s náboženstvím jako strategií do této soutěže nešel, asi ani do té americké, kde se ovšem jednou z kmene stala taková malá sekta. Tuším, že zrovna v sérii South Pacific, kterou teď vysílá COOL.
Řekl bych, že to zbytečně hrotí, asi aby se udělala zajímavou, jak říkáš. Jinak bych jí tu víru ale věřil. Možná máš pravdu a čeká nás po soutěži nějaké odhalení, co my víme.

19
Hooper
Reagovat

Lucčin článek o víře je zde, nemyslím si, že náboženství je její taktika. http://www.milost.sk/logos/clanok/zila-jsem-mezi-sportem-a-muzi

20
Prochor
Reagovat

@Monika: Hlavně nechápu proč Petru vlastně vyhazovat. Do budoucna nemůže nikoho z nich ohrozit a pro kmen je užitečná v soutěžích, kde je lehce nadprůměrná. Navíc se dá využít při hlasování protože se dá určitě lehce ukecat. Takže proč se jí zbavovat?

21
VojtaP
Reagovat

@Prochor: V tom, jak se všichni shodli, že půjde Petra hraje nejspíš největší roli to, jak si tam z ní dělají srandu a to, že v táboře nejspíš není extra užitečná. Nakonec je mi jí i docela líto, protože se evidentně snaží a ještě za to schytá posměch. V těch soutěžích zase úplně marná není, na té kladině spolupracovala skvěle. Čekal jsem právě, že alespoň Marek jako fanda soutěže v ní bude tu výhodu vidět, ale nejspíš se svezl na vlně s ostatními nebo zatím na sebe nechce moc poutat pozornost.

22
Lady XL
Reagovat

tak nám vypadla trafikantka…, no raději bych, aby vypadla maskérka, která tam podle mne na moc věcí není. Nějak mi nesedí. Někdo to tam docela dobře podal – chtěla by být a vypadat free, ale zatím si naopak furt na něco a někoho stěžuje. Taky si navíc myslím, že měla s tím zraněním vypadnout, protože byla ošetřovaná mimo ostrov. Naše „plejmejt“ měla opět hlody. Navíc jsem si víc všimla jejího oblečení!! To byl šok a musel být šok pro přítomné, když se tam s tím vybalila. Ona je oblečená jak na dovolenou v hotelu… A ta nemocná maturantka z druhého kmene – má být v suchu a pak dřepí v moři, uff. Ale nepřeju jí zrovna zánět močáku na ostrově, i když tam by mohl zasáhnout lékař na místě a atb by pomohla (pokud to byl „jen“ zánět).

23
Jitka
Reagovat

Včera jsem se opět bavila. Už mi ani nevadí moderátor, neb ho prostě neposlouchám. Je to moc hezky rozjetý. Jsem fanynka modrejch – mají víc zapamatovatelných postav. Každopádně zbožňuju Petru. Ostatním musí lézt neskutečně na nervy, ale ona tomu dá prostě šťávu. Její krém na opalování, zrezlé plavky a prozrazení jakéhokoli „taktického“ nápadu považuju za klenot této show. Ivetu bych teda včera vyhodila taky, i když byla v soutěži dobrá, tak s tím jídlem to těžce přetaktizovala. Pokud slíbila rejži, měla těm hladovejm vlčákům dát rejži a byla by venku neskutečně afektovaná Nikča. U červených mě tak nikdo až tak moc nebere, jen přechytralej voják, ale jsou na mě moc normální.

24
Lady XL
Reagovat

@Jitka: Dá se říct, že se vším souhlasím. Iveta měla dát tu rýži, to přehnala. Pak přestala věřit Bazimu a přesunula jídlo bez jeho vědomí… Scénky s Petrou jsou skvělé, zvlášť ty její monology. Ano scénka s krémem – „píší tam,mažte se vysokou vrstvou…“, mne rozesmála. Já bych ji tam nechala jako čestného hosta, bez možnosti výhry (tu jí zrovna moc nepřeji-aspoň teď). V červeném týmu si hlavně vybavuji Terezu, jak smutnila za „dcerou“…., ta je pro mne zapamatovatelná a má odhodlání do boje.

25
radek
Reagovat

@Jitka:
Iveta nic nepretaktizovala. Co je to za taktiku si neco vymyslet a pak to vsem prozradit? To muze fungovat jedine mezi dementy. Ostatne, jako dementy, co se taktitky tyce, vidim v podstate vsechny soutezici. I ti nejblbejsi soutezici z puvodniho Survivora, by nikdy nehrali takhle „takticky“ blbe. To se ani taktikou nazvat neda, proto ty uvozovky.

26
Monika
Reagovat

Ja jsem za vyrazeni Ivety rada, uz mi lezla na nervy, porad se odvolavala na jidlo. A jeste byla blba, porad kolem nich chodila a vyzvanila to postupne vsem. Nevedela si se sebou rady a ta ultimata s jidlem, no taky bych ji tam vcera napsala na vyrazeni. A Petra jede skvele bomby, bavi me nejvic.

27
dejna
Reagovat

@radek: A že se na to ještě pořád koukáš…bacha na žilky :P :D
Nevím, jaký byl první survivor, ale je mi jasný, že tam vybírali víc dravce, kteří neměli problém hrát jakkoli…u nás je dravců málo, většina se jen tak tváří a pak podlehne navyklému stylu alá Vinnetou, rudý gentleman.
Ale myslím si, že pokud by Nova pokračovala, naučila by se to a výběr účinkujících by byl mnohem lepší. Chce to jen zkušenosti, které se čuměním na obrazovku nezískávají (jen minimum).
Dívám se souběžně na naši reality a na Filipíny. V porovnání nevidím nějaký propadák, jen jsme neobratnější, trochu nudnější, k tomu určitě přispívá i ne moc dobrý střih, možná moderátor (i když ten by se taky vycvičil). Připadá mi, že pokud jde o jídlo, jsme tvrdší…nevím, proč, když nejde o skutečné přežití alá Robinson, ale o sociální hru, kdy lidi potřebují být aspoň ohledně jídla víc ok, aby se dokázali soustředit na hry. Američani si podle nás docela hodují.
Celkově mě to zatím baví…kdyby ne, umím televizi vypnout.;)

28
dejna
Reagovat

Pokud jde o Ivetu, nějak mi neleze do hlavy, že když ji s Bárou vybrali, moderátor řekl před oběma kmeny, že dostávají vlajku a mapu ostrova. Callao tu mapu úplně nějak pominulo, Tabunu dala Iveta půlku mapy…chybí mi otázky na jídlo, protože většinou měli buď s sebou, nebo našli něco na ostrově.
Ivetina strategie směřovala od počátku k tomu, aby se pomocí jídla udržela ve hře (říká to přímo na kameru), ale škoda, že si to nepromyslela dál, protože by přišla na to, že buď směřuje k vydírání, nebo k převzetí rozhodování. Bylo jasné, že si to většina nenechá líbit, a že Bazi podlehne vydírání bez toho, aby o ní řekl něco podobného, jako o Zdeňkovi, mě (ne)zklamalo. Na fb Iveta píše, že chce jít do 2, pokud bude. Bez fyzičky to nedá ani podruhé, tak snad se připraví. :)
Pokud jde o Petru, taky mě baví…na druhou stranu je mi jasné, že to, co vidím, je jen špička ledovce, a být tam, tak na ni asi zařvu jako Bidlo v ukázce. Překvapilo mě ale, jak se v rámci svých možností snaží, přesto bych ji rychle vyhodila, protože kmeny pomalu směřují ke sloučení a Petra nevypadá na příliš loajálního člena – příliš se řídí tím, jak se kdo na ni podívá.
Celkově je Tabun rozklíženější než Callao, Nika mi přijde jako adept na přeběhlíka…ale vlastně i Bazi a další. Callao mi připomíná koučův (Benjaminův) kmen, drží víc pohromadě, jenom jsou teď oslabení a zřejmě jim nikoho nevrátí.
Na vítěze tipuji Terezu (připomíná mi Sofii, ale je hezčí), pokud ale bude rada trvat na chlapovi, může to být Marek (pokud se jeho kmen nerozpadne), nebo David (zvláštně vzadu a nenápadný je Jakub a Miloš – ten mi připomíná Keitha z Filipín.

29
dejna
Reagovat

@dejna: oprava: Tabon

30
Janica
Reagovat

Na tn.cz je rozhovor s Katkou – opuštění ostrova ze zdravotních důvodů

31
Prochor
Reagovat

@dejna: Jo jo – hrát si s jídlem ve smečce extrémně hladových vlčáků je nebezpečné. V řadě Survivora Jižní pacifik Brandon Hantz (náboženský fanatik a synovec Russela Hantze) ve zlosti vysypal fazole a kmen se s ním nemazlil. Rovnou ho vyloučili ze hry i bez kmenové rady. Jeff Probst si ho rovnou odvedl.

32
Lady XL
Reagovat

@dejna: Callao jídlo hledalo (muži) a něco našli. Bára v jednom záběru, myslím, říkala, že se jí nikdo na mapu neptal. Možná až později jim ji dala, ale holt to nebylo tak „dramatické“ jako zakopávání potravy od Ivety. Já si akorát říkala, že chlapům trvalo déle to podle mapy najít než Ivetě, to si vzpomínám. Ono se do těch sestřihů dílů nedostane dost věcí. Např. tam mají asi na místě ošetření. Katka měla zalepené spálené rameno fáčem s náplastmi, působilo to jak od zdravotníka. Všimla jsem si toho, když se začala balit…. V některých verzích US to bývalo ohledně zdravotni stránky tvrdší. Doktor přišel až po odsouhlasení ostatními (což ale vždy udělali), lékárničku snad mívali poblíž tábora. Nemocní většinou buď odešli, či je co nejdřív vyřadili – už z důvodů bezpečnosti a zdraví. Jo Američani dostávají víc jídla, když je za odměnu, ale zase se už stávalo, že prohrával stále stejný tým a tak byl extrémně dlouho o hladu, fakt nic nedostal.
Petra – je přínos pro štáb. Člověk fakt čeká, co zase řekne, udělá… Ale pro spoluhráče je na zabití! Je fakt neřízená střela, dělá a říká, co chce a často přemýšlí až potom…. A jak se tu už píše, nahlas řekne, koho vyhodí a to jen proto, že se s ním pohádá, nebo jí řekne něco, co nechtěla slyšet… S ní nejde uzavřít žádná dohoda, hned by to práskla a nikdy nedodržela.

33
Hooper
Reagovat

@Lady XL: Zajímavé vyjádření na téma Petra měla Katka teď v rozhovoru pro oficiální web. Naznačovala, že je v sestřihu velmi šetřena… A je fakt, že to na mě opravdu působí, že je plejmejt miláčkem štábu. (Za chvíli mi to přijde Prochor vytmavit, vím.)

34
limbora
Reagovat

@Hooper: Já tedy nechci nic vytmavovat, navíc jsem ten článek nečetla – ale pokud to naznačovala Katka z modrého týmu, tak ta už nemůže vědět přece nic, vždyť vypadla první a zažila toho minimum. A pokud druhá Katka, ta bloncka, tak ta také nemůže vědět nic, když byla členkou jiného kmene. Vypuštění takovýchto podezření bude existovat vždy a pramenit bude zejména ze závisti. Dle mého názoru.

Přidat komentář