Panáček v reality show

Survivor Samoa (11. a 12.část)

7. Prosinec 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Po 11.epizodě, která byla pouze rekapitulační, shrnovala dosavadní dění a nic převratného nepřinesla, se můžeme rychle přesunout k regulérní 12.epizodě, která začínala přesně v tom okamžiku, kde jsme děj opustili. Tedy po Kmenové radě, na níž John zradil svůj původní kmen Galu a zařídil vyřazení Laury ve snaze zachránit si vlastní krk, kdyby náhodou došlo na náhodné losování. Bude se teď muset hodně snažit získat zpět důvěru svých bývalých spoluhráčů.

Další ráno obdrželi trosečníci ve stromové poště obálky s bankovkami [singlepic id=282 w=160 float=left]za 500 dolarů, což znamenalo jediné, že místo soutěže o odměnu bude tradiční dražba jídla, v niž vyhraje ten, kdo za daný předmět nabídne nejvíc peněz. Tentokrát se dražil například sendvič s burákovým máslem, cheesburger s hranolky a
grilované kuře. Nechyběla ani finta s dražbou předmětu ukrytého pod poklopem, na což naletěla Shambo a mohla si pochutnat na slizké mořské okurce. [singlepic id=283 w=160 float=right]Kromě jídla se v dražbě objevila i možnost teplé sprchy anebo nápovědu, kde se dá nalézt skrytá imunita (tu vydražil John, protože by ji teď možná potřeboval), Jaison si zase koupil „poukázku“ na zvýhodnění při příští soutěži o imunitu. Poslední dražební položkou byla čtvrtka jablečného koláče, kterou získal Johno, ale mohl si vybrat, jestli se jí vzdá, získá celý koláč, kterým mohl podělit čtyři vybrané spoluhráče, ale sám by neměl nic. Sobecky se rozhodl, že se nerozdělí a pochutná si sám. Tím si ovšem svou reputaci moc nevyžehlil.

I po této dražbě jídla měli trosečníci stále velký hlad, [singlepic id=284 w=160 float=left]tak se rozhodli sníst zbylé kuřata, o které se celou dobu Shambo starala a jen nerada se s nima loučila. Jako poslední poctu se aspoň ujala role kuchařky a místo obyčejného opečení kuřat z nich zdlouhavě připravovala kuřecí polívku. A to tak dlouho, až jí do toho začal mluvit Dave, což Shambo rozčílilo. Dokonce až tak, že pak z toho měla v noci divoký sen, v němž jí „dal Bůh znamení, že dalším, kdo vypadne musí být Dave„. A když to tvrdí Bůh, tak by se měl Dave raději rychle poohlédnout po nějaké imunitě, jinak ho Shambo, Russell a ostatní z Foa Foa skutečně vyhodí…

Třeba, kdyby se mu tak povedlo vyhrát soutěž o imunitu. [singlepic id=285 w=160 float=right]Tentokrát šlo o výdrž, každý trosečník držel jednou rukou na laně uvázanou kládu, která byla zpočátku téměř ve vertikální poloze. Na laně ale byly navázané pomocné uzlíky a každé 3 minuty si trosečníci přehmátli druhou rukou na další uzlík v pořadí, kláda se více nakláněla a byla tak těžší a těžší. Kdo kládu neudržel, vypadl ze hry. Protože si Jaison v dražbě koupil zvýhodnění, měl právo kdykoliv v průběhu hry vrátit se až o dva uzlíky zpět.

Díky tomu, že toto právo využil v ideální okamžik, [singlepic id=286 w=160 float=left]měl více sil než ostatní a soutěž o imuntu vyhrál, ikdyž mu dave málem šlapal na paty. Takže Dave to má nejspíš spočítané, Shambo bude zatvrzele hlasovat určitě pro něj, Foa Foané toho využijí a připojí své hlasy. Jenže pak se do tohoto plánu vložil John. Nápověda, kterou si koupil v dražbě, ho navedla na správné místo, kde měla být uložena tajná imunita, jenže ta tam nebyla a Johnovi došlo, že ji určitě už předtím našel Russell. S tím také přišel za Russellem, který moc dlouho nezapíral a potvrdil, že imunitu má. John mu pak ještě připomněl slib, který si minule dali, že budou vyřazovat střídavě z obou bývalých kmenů a nyní je řada na nějakém Foa Foanovi, například Mickovi. Jenže Russell není padlý na hlavu, aby ho někdo nějakým slibem držel v šachu, John byl navíc také nebezpečný tím, že jako jediný věděl o Russellově skryté imunitě. Takže Russell se rozhodl, že musí Johna stůj co stůj vyhodit, ikdyž původně chtěl využít Shambo a hlasovat pro Davea. [singlepic id=287 w=160 float=right]Aby tento plán vyšel, musel na svou stranu přesvědčit ještě někoho. Koho jiného než právě Davea. Russell mu prozradil, jak se věci mají a že to má být on, kdo na večerní Kmenové radě půjde. Zachránit by se mohl jedině tak, že bude hlasovat pro Johna. To se Daveovi docela zamlouvalo, co mu také jiného zbývalo.

Jaisonovi a Mickovi ovšem vrtalo hlavou, co se stane, až Shambo zjistí, že ji všichni obejdou a budou hlasovat pro Johna. Jakmile zklamou její důvěru, [singlepic id=288 w=160 float=left]může se příště obrátit proti nim, protože Shambo nehlasuje strategicky ale čistě emocionálně. Nebylo by přece jen lepší hlasovat raději se Shambo? Na večerní Kmenové radě si byla Shambo hodně jistá výsledkem, že ji opravdu překvapilo, když se od ostatních doslechla, že se celý den taktizovalo a intenzivně vyjednávalo, aniž by si toho ovšem vůbec sama všimla (Shambo je skutečně většinu hry dost mimo). Pro diváky to ale velké překvapení nebylo, ža vyřazen byl John.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Survivor Samoa (10.část)
Survivor Samoa (9.část)
Survivor Samoa (8.část)
Survivor Samoa (7.část)
Survivor Samoa (6.část)
Survivor Samoa (5.část)
Survivor Samoa (4.část)
Survivor Samoa (3.část)
Survivor Samoa (2.část)
Survivor Samoa (1.část)
Upoutávka na Survivor Samoa

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
BMAJTZ
Reagovat

Dobry dil. Taktizovani na zaver docela potesilo a opet se ukazal Russel ze ma za usima a umi v tom chodit. Sice me trochu vylekala ukazka z dalsiho dilu, ale myslim, ze to jeste tak zhave nebude. A naprosto souhlasim Shambo je naprosto mimo misu, vubec netusi co se deje, ve hre je prakticky jenom pro to, ze sama nikoho neohrozi a je jednoduse manipulovatelna a predvidatelna.

2
soony
Reagovat

ja bych nesouhlasil, ze sama nikoho neohrozi a Laura asi taky. A stou manipulaci bych to taky nevidel. Naopak bych rek, ze ma vlastni hlavu a proto s ni ostatni nechteji sdilet strategii, mohla by to zamotat, nepristoupit na to co chteji ostatni… A kdyz myslis ze je dobre predvidatelna co teda udela priste? Bude se drzet v prevaze a chtit si zajistit snadnou cestu do finale nebo vratit uder (jak naznacil Jaison) za to ze ji nechali mimo?

3
laco.222
Reagovat

Podľa mňa by to mali Foa Foa vyriešiť tak, že sa na niečom dohodnú z Shambo (napr. že vylúčia Dava), teda ak na to pristúpi a potom by sa jej zbavili blindsidom, mali by vo vrecku prevahu 4 ku 3, aj by sa zbavili nestálej Shambo. Síce som jej zo začiatku fandil, ale podľa mňa zrobila v hre veľa hlúpostí (prvé dve kmeňové rady na ktorých bola hlasovala úplne od veci, teraz na poslednej tiež, ale za to už nemohla). Za stavu 4 ku 3 by Foa Foa vylúčili ešte jedného hráča z Galu, potom by sa nenápadne zbavili Russela, a jasná Final 3 by bola: Jaison, Mick a Natalie.

4
soony
Reagovat

laco
pockej ty u toho snad spis. :) dyt pri prvnim hlasovani jak vypadl Eric ji nikdo nerekl, ze na nej maji spadeno. Takze ona s tim jaksi nemohla nic delat a jak se pozdeji ukazalo, byl to zakladni kamen ke zkaze fialovych. A tu druhou si nepamatuju, ale podle wiki hlasovala s tymem proti Russlovi, ktery se vytasil se svym SI (takze i kdyby ne tak je to jedno)

5
BMAJTZ
Reagovat

soony: Mno myslim ze v situaci kdy je to 4:4 se bude drzet spise spatky. Ale po Davovi pude i v dalsim kole. Mno uvidime mozna se mylim. Aspon uvidime.

6
starver
Reagovat

Také souhlasím s tím, že je Shambo úplně mimo. Nikdo jí nechce nic říkat spíš proto, že by stejně svůj hlas nezměnila. Každý ví, jak bude ona hlasovat a podle toho se taky přízpůsobí. Ze začátku byla Shambo ve hře prezentována jako „neviňátko“ a Laura jako mrcha. Laura mrcha taky byla, ale Shambo na druhé straně taky otrnulo. Chce vyloučit Dava, protože jí řekl, že vaří dlouho polévku. Kdo kdy viděl, že by se vařila polévka nějaké tři hodiny nebo kolik? No prostě Shambo je úplně mimo.

7
soony
Reagovat

starver
pochybuju, ze by kure bylo jediny duvod.

8
matěj
Reagovat

presne ,shambo je uplne mimo a myslim ze na to podlehne….dalsi dil bude pekne kruty .jestli jste nevideli ukazky nechte se prekvapit a nectete dal,2 imunity , 2 kmenove rady a 2 pujdou domu!!!!boze to bude masakr ale asi podle ukazek pujde shambo a monica,a opakuje se fiji top 6 a ve hre jedna holka

9
Petr Novák
Reagovat

Já toho Russella normálně miluju. :)) Na tohodle Hráče jsem čekal 19 sezón, takhle má podle mne vypadat reality show Survivor. :))

Jinak souhlasím s tím, že Shambo (nebo Jaromír Jágr, jak jí říkám :)) je pořádně mimo. Ale není prakticky vůbec nebezpečná, proto je lepší ji tam ještě držet.

V dalších dvou dílech odejdou určitě lidi z trojice Monica/Shambo/Dave.

10
elvis
Reagovat

matěj
kde si pozeral ukážky? pozrel by som si to

11
BMAJTZ
Reagovat

Ze pry Jaromir Jagr, dobre prirovnani, docela jsi me pobavil.

Přidat komentář