Panáček v reality show

Survivor Samoa (4.část)

10. Říjen 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Survivor Samoa je hra, která je náročná nejen fyzicky, ale i duševně, trosečníci v ní musí být stále ve střehu, budovat tajné aliance, intrikovat a sdílet společné prostor s lidmi, se kterými by se v reálném světě nejraději ani nebavili. O tom se přesvědčil i Jaison, který byl po ostré slovní bitvě s xenoföbním Benem, tak vyčerpaný, že litoval, proč se vůbec do této hry přihlásil a byl jen malý krůček od toho, aby dobrovolně odstoupil. Na povzbuzení morálky by přišlo vhod, kdyby už Foa Foa konečně vyhráli nějakou soutěž.

Třeba hned následující soutěž o odměnu, v níž měl měl každý kmen reprezentovat 3 zástupci. Za Foa Foa to kromě kapitána Micka byl Russell H. a Natalie, za Galu kapitán Russell S., Dave a Shambo. [singlepic id=194 w=160 float=left]Po příchodu na místo konání soutěže se ale tato šestice marně rozhlížela, kde je moderátor Jeff Probst. Na písečné pláži byla pouze položená dřevěná truhla a klec se třemi kuřaty. Chvíli čekali, jestli se objeví někdo, kdo by jim řekl pravidla soutěže. A kde nejsou žádná pravidla, tam zavládne anarchie, ihned se rozeběhli ke kleci ukořistit kuřata. Jenže pravidla tam byla, zavřená v truhličce. Na odměnu mel nárok pouze ten kmen, který vyhrál hru podobnou petanque, úkolem bylo házet barevné koule co nejblíže k praporku zapíchnutému v písku.

Úplně posledním hodem zařídil Dave vítězství Galu, takže si mohli odnést zpět do tábora tři slípky, o něž se začala starat Shambo. [singlepic id=195 w=160 float=right]Ke zvýšení produkce vajec je přemlouvala jejich řečí, kvokáním, což vyvolalo vyděšené pohledy u některých spoluhráčů obávajících se o její duševní zdraví. A když navíc její péče vedla k tomu, že jedna ze slípek utekla a trosečníkům se ji nepodařilo dostat zpět na zem, stala se jasným kandidátem na vyřazení. Docela by se jí hodila tajná imunita. Po ní sice měla pátrat při svém pobytu v táboře Foa Foa, ale Erika napadlo, že by se nápověda mohla týkat i tajné imunity ukryté někde v jejich táboře. Shambo mu text nápovědy bez okolků prozradila a Erik tak nápovědu snadno našel, zatímco byla Shambo na soutěžním úkolu a zbytek kmene podřimoval. Jestlipak se Erik o imunitu se Shambo podělí?

Ale ještě tu je stále kmenová imunita, [singlepic id=196 w=160 float=left]kterou Galu vyhráli už třikrát po sobě. Tentokrát bylo cílem popadnout barevné kostky, přeběhnout po překážce ze sítě a z kostky poskládat do vysokého komínku tak, aby se nezřítil. Poté museli trosečníci jeden po druhém přeručkovat po laně, rozvázat dva pytle s dalšimi kostkami a znovu postavit komínek. Nejrychlejší družstvo mohlo vyhrát imunitu.

V průběhu závodu měli Galu mírný náskok, o nějž ale přišli kvůli Monice, [singlepic id=197 w=160 float=right]která byla při ručkování na laně neskutečně pomalá. Dokonce i Russell H. kmital na laně rychleji než ona (Russell se vůbec nějak snaží, kde jsou jeho sliby, že bude svůj kmen sabotovat?). Tak se také stalo, že soutěž o imunitu konečně poprvé vyhráli Foa Foa. Kupodivu ale tentokrát nedostali možnost vyslat svého zvěda do tábora protivníků.

Kapitán Russell S. vinil z prohry zejména pomalou Monicu a měl tak jasno v tom, kdo by měl na Kmenové radě vypadnout. [singlepic id=198 w=160 float=left]Tak zřejmě to ovšem neviděli další trosečníci, podle nichž by spíš měla vypadnout Yasmin, která v táboře za celou dobu nepohla ani prstem, celou dobu jen pospává a čeká, až jí někdo donese jídlo až pod nos (samotná Yasmin tento svůj postoj vysvětlila Shambo tím, že nechce při práci něco pokazit, například ztratit jednu slípku, protože tím by si určitě od ostatních zajistila snadný důvod na vyhazov).

Když se o úmyslech zbytku kmene dozvěděl Russell S., docela ho to rozčílilo, že kmen neposlouchá svého kapitána, [singlepic id=199 w=160 float=right]podle jeho názoru se Yasmin aktivně zapojuje do důležitých soutěží, kdežto Monica je v soutěžích naprosto bezradná. Bylo tedy zřejmé, že na večerní Kmenové radě se hlasování bude točit hlavně kolem těchto dvou žen (Shambo naštěstí vyvázla, na hlasovacích lístcích se její jméno neobjevilo ani jednou). S poměrem hlasů 8:2 se ale nakonec se hrou musela rozloučit Yasmin.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)



videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Survivor Samoa (3.část)
Survivor Samoa (2.část)
Survivor Samoa (1.část)
Upoutávka na Survivor Samoa

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
Ondra L.
Reagovat

nevím čím to je, ale tento díl mi přišel zatím nejnudnější. žádná pořádná soutěž. oboje mi připadalo velmi jednoduché a opravdu jsem nepochopil, co za účel měla ta hra o imunitu. jediný úsměvný moment byl asi jak se tam jeden týpek (nevzpomenu si na jméno) přetáhl přes tu „šňůru“ :)

2
Cubbi
Reagovat

Jaison =D

3
Feji
Reagovat

nn, Erik =)) Já se náhodou nasmál ještě když honili to kuře XDDD

4
Ondra L.
Reagovat

tak já netvrdil, že jem se nezasmál, ale celkově mi to prostě přišlo nudnější :(

5
fx
Reagovat

Jj, zatím extrémní nuda.. Snad se ta sezóna nějak rozjede.. :-/

6
werstrum
Reagovat

(Russell se vůbec nějak snaží, kde jsou jeho sliby, že bude svůj kmen sabotovat?)

ja bych rekl, ze kdyz zjistil ze v „dumbass tribe“ je jediny hrac, zameril se spis na celkove vitezstvi ve hre

7
Ondra L.
Reagovat

SPOILER!!!!
SPOILER!!!!
SPOILER!!!!
SPOILER!!!!
SPOILER!!!!
SPOILER!!!!
SPOILER!!!!

Jenže jak říkáš, že když se Russel zaměřil na výhru celkovou, myslím že je jasné, že se mu to nepovede. Jestli jsou pravdivé ty zvěsti, že bude v další sezóně. Jestli si pamatuju, tak v All-stars nikdy nebyl vítěz, nebo ano?

8
matej
Reagovat

jo v all star byl vitez-TINA, ETHAN, JENNA, A DALSI

9
fx
Reagovat

A hlavně byl v all-stars Richard ;-)

10
Nekra
Reagovat

Mě hlavně chybělo vysvětlení, proč u soutěže o odměnu nebyl tentokrát moderátor. Jestli je tajně pozoroval, zda budou hrát ;) a nevezmou si odměnu rovnou (jak to na začátku vypadalo).

Přidat komentář