Panáček v reality show

Survivor Samoa (10.část)

22. Listopad 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Před začátkem vysílání Survivor Samoa televize CBS označovala Russella za největšího padoucha ze všech, ten se ale do historie této soutěže zapíše spíše jako hráč, který dokáže najít skrytou imunitu snad i poslepu. A navíc ji dokáže chytře použít, jak předvedl v minulé části, kdy díky tomu místo něj vypadla hodně zaskočená Kelly. Skrytá imunita se tak vrací do hry, štáb ji opět ukryl někde v blízkosti tábora trosečníků. Podaří se ji Russellovi najít i do třetice?

Ráno po Kmenové radě [singlepic id=267 w=160 float=right]nelenil, přivstal si a začal po ní ihned pátrat. Musel to ovšem přerušit v okamžiku, kdy se všichni odebrali na další soutěž o odměnu. V ní se rozdělili do dvou družstev, jeden zástupce se položil na zavěšenou lavici a zbývající čtveřice pomocí lan pohybovali lavicí tak, aby jejich spoluhráč dosáhl na očíslované vlaječky v písku a zapíchnul je do podstavce ve správném pořadí.

Zatímco v jedné skupině Shambo nabádala Johna, aby se na lavici raději moc nehýbal, ve druhém týmu předváděla Natalie na lavici přímo akrobatické kousky, [singlepic id=268 w=160 float=left]vysunula se z lavice jak jen to šlo, až visela zaháknutá pouze koleny, a dařilo se ji snadněji dosáhnout na vlaječky. Díky tomu vyhrála pro svůj tým (Russell, Dave, Brett a Laura) celou soutěž a mohli se těšit na odměnu: letecký výlet na sousední ostrov, hostinu a zapůjčený „nejúžasnější mobilní telefon na světě Sprint Palm Pre“ od sponzora pořadu, aby si na něj mohli vyfotit zážitky z výletu (ne ovšem zavolat domu rodině!).

I následující minuty vypadaly jako běžná televizní [singlepic id=269 w=160 float=right]reklama, trosečníci neustále vychvalovali přednosti právě tohoto telefonu, fotili se během výletu a při prohlížení nafocených snímků si Russell všiml jednoho snímku, který odkazoval na uloženou SMS a videozprávu, které obsahovaly nápovědu, kde je schovaná další skrytá imunita. Podle videozáznamu má být pod nějakým kamenem obrostlým mechem.

Po návratu z výletu se hned pustil do hledání [singlepic id=270 w=160 float=left]tohoto kamene, následován na každém kroku Davem, který chtěl Russella hlídat a sám najít imunitu. S Davem za zády se Russellovi hledalo dost špatně, proto si vymyslel fintu, začal po džungli utíkat, Dave samozřejmě vyrazil za ním, RUssellovi se ale podařila Davea setřást, vrátil se na místo, kde zahlédl hned několik mechem porostlých kamenů a pod jedním z nich skutečně opět našel amulet imunity! Ke spokojenosti mu chybělo už jen vyřadit Lauru, pokud se ji ovšem i do třetice nepovede vyhrát soutěž o imunitu.

Tato soutěž měla dvě kola. [singlepic id=271 w=160 float=right]V tom prvním měli trosečníci přidělené tři hliněné destičky a dostali jeden jediný kámen, jímž měli rozbit co největší počet vlastních destiček. V dalším kole pak podle počtu rozbitých destiček dostali stejný počet šípů, které pomocí velké kuše stříleli na terč. Soutěž vyhrál hráč, jehož šíp přistál co nejblíže středu terče.

Do druhého kola [singlepic id=272 w=160 float=left]postoupili jen Jaison, Monica, Brett a Mick, který také celou soutěž vyhrál. Podstatné ale bylo, že imunitu nevyhrála Laura, což potěšilo zejména Shambo, která Lauru nesnáší a je rozhodnutá za každou cenu hlasovat se zbývajícími Foa Foany pro vyřazení Laury. Galu zase chtějí hlasovat pro vyřazení Natalie (u Russella si nebyli jistí, jestli náhodou už nenašel skrytou imunitu, tak se zaměřili na Natalii). Jenže to by znamenalo plichtu, pět hlasů proti pěti. Podle pravidel by se pak hlasování opakovalo a v případě další plichty se přistoupí k náhodnému losování barevných kamenů (v některých řadách Survivora se to řešilo dovednostní soutěží v rozdělávání ohně). [singlepic id=273 w=160 float=right]Výsledkem tohoto náhodného rozhodování by byla šance 50:50, že vypadne zástupce Galu, tím by definitivně Foa Foa získali početní převahu. Monica proto přišla s jiným plánem: pokusí se Foa Foany přesvědčit, aby hlasovali pro Johna, jenže Shambo nikdo nepřesvědčí a bude tvrdošijně hlasovat pro Lauru, takže Foa Foani budou mít jen 4 hlasy pro Johna a Galu je přehlasují a vyřadí Natalii. Tento plán měl ale jednu chybku, vsadil do hry život Johna, kterému se to pranic nelíbilo, protože by nakonec mohl překvapivě vyletěl klidně on. John si tak vyslechl zajímavou nabídku od Russella, aby v případě plichty v opakovaném hlasování změnil hlas a přidal se k Foa Foa, protože jedině tak si zachrání vlastní krk. Na oplátku mu Russell slíbil, že na příští Kmenové radě recipročně vyřadí někoho z Foa Foa (ale kdo by Russellovi tohle uvěřil?)

Na večerní Kmenové radě Foa Foani neskočili na léčku Monicy a jednotně hlasovali pro Lauru, zbývající hlasy byly pro Natalii, takže došlo k očekávané plichtě 5:5. Vše tak vedlo ke dvěma možným variantám: buď se plichta bude opakovat a dojde k náhodnému losování, anebo John zradí a změní svůj hlas na Lauru. Skutečný průběh Kmenové rady vám nyní neprozradíme (nejspíš jej najdete v diskuzi pod článkem), pouze se omezíme na telegrafické konstatování, že ve hře končí Laura.

Příští týden se v USA slaví Den díkuvzdání, takže místo tradičního dílu se bude vysílat jen střihový pořad Prvních 27 dní. Pokračování tak uvidíme až za dva týdny.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Survivor Samoa (9.část)
Survivor Samoa (8.část)
Survivor Samoa (7.část)
Survivor Samoa (6.část)
Survivor Samoa (5.část)
Survivor Samoa (4.část)
Survivor Samoa (3.část)
Survivor Samoa (2.část)
Survivor Samoa (1.část)
Upoutávka na Survivor Samoa

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
starver
Reagovat

Konečně vypadla ta mrcha s umělýma prsama. Už jsem spokojený, může vyhrát kdokoli – jenom možná ten Jaison by si to snad ani nezasloužil.

2
risker
Reagovat

moje řeč laura byla hrozná od pohledu jinak russell mě baví od dob ruperta (7 série – pearl islands & 8 série – all stars) určitě nejvíc a je jenom škoda že si teď 14 dní počkáme na další díl..

3
fx
Reagovat

Tak já jsem naopak naštvaný.. Lauře jsem přál vítězství snad nejvíc ze všech soutěžících.. A to už jen proto, abych viděl ten zděšený výraz mužatky Shambo.. Tuhle mrchu nemůžu ani vidět, nesnáším její smích a už jen čekám na okamžik, kdy (doufejme) konečně vypadne.. Jestli vyhraje ona nebo Russel, bude to pro mě naprosto podělaná série.. Teď už to přeju jen Monice.. :-(

4
matěj
Reagovat

souhlasím s tebou FX….Laura byla jediná ještě s monicou kterým jsem fandil,,,ted již fandím jen monice.Shambo taky nesnáším a už se těším jak říkáš,,že vyletí,,.Podle mě to shambo nevyhraje bude asi daleko možná finaálová 3 a podle toho kolik je hráčů ve sloučení bude asi finále ve 3..Tam nejspíš bude natalie(ta to asi cele vyhraje),shambo a asi john…a natalie dostane 3 hlasy od foa foa,shambo mozna od russella,john od nikoho zradil erika i lauru,a vsichni z galu pro natalie,,,,,jen doufam ze to nevyhraje shambo

5
fx
Reagovat

matěj: Já se zatím neodvažuju hádat, kdo vyhraje.. Jen jsem si jistý tím, že to nebude Russel.. Hráči jako on vždycky zůstávají ve hře ale pak stejně skončí. Já bych si naopak Johna dokázal jako vítěze představit ale nechtěl bych, aby vyhrál. Shodneme se každopádně na tom, že Shambo na vítěze doufejme ne :))

6
BMAJTZ
Reagovat

Ja osobně teda fandím Russelovi, souhlasím je to hajzl asi nejvetší ze všech, ale de si po svém. Rekl bych, že nejchytřejší hráč ze všech. Chlapec zkoukl pár sérií vytvoři si plán jak na to a prostě hraje podle toho. Opravdu mě ten člověk baví. Jak říkal v prvním díle, že mu o peníze nejde, že je stejně nějaký ropný magnát tak co, že? Ale jeho hra je prostě úžasná, aspoň ukázal, že stačí trochu přemýšlet a de všechno. Souhlasím, ale s tím, že se do finále nedostane, ještě chvíli přežije, ale potom mu tu hru už prokouknou a začnou se ho slabí hráči bát a vyhodí ho. Což je škoda protože mu opravdu fandím. Naopak nikomu z Galu nefandím, všichni mi příjdou dost divní, nezajímaví a hlavně neaktivní. Mno když ne russelovi tak bych to přál Mickovi nebo Natalii (i když ta je taková hloupoučká, ale příjde mi jako sympatická holka).

7
Ondra L.
Reagovat

Jak říkáš, Russel určitě nevyhraje, což je škoda, ale také ho mám neskutečně rád. A ještě něco, ropný magnát také určitě není :-D Episoda se mi líbila :-) Lauru jsem neměl rád, konečně dostanou šanci se projevit další.

Dále link na neodvysílané klipy + ponderosa. Vyjímečně na uloz.to, jelikoz jsem to omylem stáhl v AVI a je to hodně velké…
http://uloz.to/3144476/trosecnik1910.rar

8
Pattrick
Reagovat

Nejlepší sezona všech dob, zkouknuté všechny a tento díl, byl napínavější, než třeba celé Thajsko .. Proto tudle reality show miluju .. Russell – best player ever!!! Nikdo ho už nikdy nepřekoná, kam se hrabe Fair Play, Rob a všichni..

Laura, to byla super hráčka, akorát proti Russellovi byla větší mrcha, která ze sebe udělala slizskou potvoru, kdežto Russell si zachraňoval krk a byl takový chudáček, kdežto ona si byla prostě jistá převahou :-)

Shambo, jediná osoba, která prokoukla, že fialový jsou jak z 902 10 a mezi ně se nehodí.. Laura jejich vedoucí a oni poslušně skákali kolem ní, jsem neskutečně rád, že vypadla a že se netahali kameny, páč na to ona čekala..

Fialovým to nepřeju vůbec, krom Shambo .. a Brett – nejhorší player z této sezony a vůbec, celkově katastrofální figurka.. Monica – trubička, která měla plán s Johnem „pryč“ byl hroznej :D todle bylo k smíchu, to si myslela, že na to někdo skočí, alespoň taktizovala, no :-) příště snad poletí

9
starver
Reagovat

Ondra L. psal „A ještě něco, ropný magnát (Russell) také určitě není :-D.“ A jak bys podle tebe nazval člověka, který vlastní společnost na zpracování, uskladnění a přepravu ropy?

10
Petr
Reagovat

Pattrick: Přesně tak, souhlasím. :-)

Já osobně bych Russella klidně i do toho finále (pokud bude ve třech, jakože jo) i tipoval. CBS promo stavěla právě na něm a na tom, jak snadný je tu soutěž vyhrát.

Tak co kdyby si členové poroty uvědomili, že to on všechny přehrál a přelstil a zaslouží si vyhrát… i když oni i ti Amíci jsou docela sobecký a koukají na to ze svýho pohledu – ten mě přelstil, tomu hlas nedám. Dám ho tej třetí vzadu, která za těch posledních 39 dní ukázala akorát svůj vejstřih. :-))

11
Ondra L.
Reagovat

starver: a odkud to máš? je pravda že situaci už nějaký ten pátek nesleduju, ale naposled jak jsem se na to díval tak nikdo nevěděl co dělá :-)

12
fx
Reagovat

Petr: Ne všichni musí mít stejná kritéria.. Někdo prostě raději uvidí jako vítěze někoho, kdo se k němu choval slušně, než nějakého hajzla.. Já osobně taky nepřeju peníze těm největším grázlům..

13
matěj
Reagovat

petr: urcite do finale nedojde,mozna finalova 4 kdyz se bude snazit ale asi ani to ne par epizod jeste tam bude pak pujde domu podle me bude 7.porotce(FINAL 6).A vyhraje to Natalie.Škoda jen že ted musime čekat dva týdny na další epizodu nooo,jinak nejlepší sezona ze všech

14
starver
Reagovat

Ondra L.: V každém díle, když se hráči svěřují kameře, tak je tam napsáno jejich jméno a profese. A kromě toho je to taky v jeho profilu ke hře Survivor.

15
Ondra L.
Reagovat

starver: no jooooo, jenže ono se to řešilo na USA fórech, že když někdo začal hledat o něm informace, tak nic nikde nenašel – ani lidi z toho města, ve kterém má mít tu firmu ho neznají… :-) – toto byly mé poslední info… asi se budu msuet znova na to podívat

16
Crazy
Reagovat

mám zkouknuté všechny série krom Palau a Vanuatu a konečně super série po Pearl nebo Cook Islands :) …. Russel jako padouch působil max v prvním dílu, kdy sabotoval večer tým, ale jinak hraje skvěle a hlavně takticky (i v soutěžích mu to jde hafec dobře) … fialový tým je 90210, nic nepředvádí takticky, resp. v čem tak super vyniká Laura nebo Monika, když jediný člověk, o jehož osudu sami rozhodli byla Yasmine? Zbytek byl už v režii Žlutých (vč. vypadnutí Erika)

šance na vítězství Russela tu je (Eric, Shambo by mu dali hlas určitě a možná i Laura, když spolkne hrdost, u ostatního se uvidí) …. každopádně z toho co CBS ukázala, tak vyhrát si to zaslouží Russel

17
Petr
Reagovat

fx: V běžným životě ano, radši bych se kamarádil třeba s Natálií a podrazáky bych si nepustil k tělu. Ale tohle je reality show a vyhrát má ten, kdo hrál nejlíp a nejvíc toho předvedl. A to je podle mne Russell… nehledě na to, že už milionář je a ty prachy mu jsou šumák.

Ale názor je názor, proto je tam tolik typů lidí. :)

18
fx
Reagovat

Petr: Nj, jenže předpokládám, že kdybych byl hráčem Survivora, nedokázal bych běžný život a hru kompletně oddělit.. Když tam člověk s těmi lidmi žije 39 dní, nemůže se oprostit od hodnocení charakteru.. A ani jako divák Russelovi výhru nepřeju.. Nejen, že je mi nesympatický on, jsou mi nesympatičtí i jeho spojenci.. Zkrátka nedokážu fandit někomu, kdo je mi po všech stránkách odporný.. A hráč může být sebelepší ;-)

19
Zack
Reagovat

Našel jsem toto:

Byla vytvořena fanouškovská stránka na Facebooku, kde budou aktuality o českých titulkách, budoucích sérií a jiných novinkách ze světa Survivora. Vše přehledně bez zbytečných spoilerů, takže přidat se jako fanoušek může opravdu každý, ikdyž zrovna nesledujete aktuální sérii.

http://www.facebook.com/pages/Survivor-Kdo-prezije-Posledni-Trosecnik/187589009729

Přidat komentář