Panáček v reality show

Survivor Samoa (7.část)

31. Říjen 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Poté, co musel Russell S. opustit hru ze zdravotních důvodů, zůstal kmen Galu bez kapitána. Ale na tuto nevděčnou pozici se nikdo zvlášť nehrnul, takže Erika a ostatní muže napadlo, že by kapitánem udělali Shambo, kterou si potřebpvali nějak zavázat, aby se náhodou v budoucnu nespojila s dívkami proti nim (ikdyž to bylo dost nepravděpodobné, Shambo je už delší dobu považována za outsidera). Muži si tak vymysleli veřejné hlasování nového kapitána, během něhož bez problémů zaskočené ženy přehlasovali a za pár sekund měl kmen novou kapitánku – Shambo.

Svou novou roli si mohla vyzkoušet už během další soutěže o odměnu. Kapitán kmene měl mít v této soutěži velkou zodpovědnost, které se ale Shambo ihned zbavila tím, že se stala jedním ze tří hráčů, [singlepic id=228 w=160 float=right]kteří si sedli na lavičku, aby počty hráčů na obou stranách byly vyrovnané. Vedením kmene tak nakonec pověřila Bretta. Soutěžilo se v obdobě pexesa. Pod 30 proutěnými poklopy se necházelo 13 párů užitečných předmětů (plus 4 předměty na zmatení pozornosti), cílem hry bylo zapamatovat si, pod kterým poklopem se dvojice stejných předmětů nacházejí. Pokud se jim to povedlo, pověřený kapitán kmene měl rozhodnout, jestli se jim započte bod, anebo si předmět odnesou do tábora.

Většinou raději kapitáni sbírali body, pouze jedenkrát Brett rozhodl, že se jim může hodit sada nástrojů na rozdělávání ohně zabalené do nepromokavé plachty (po zkušenostech s několikadenním deštěm na Samoe se není čemu divit). Soutěž vyhráli Galu a za odměnu na ně čekal výlet na moři na velké pirátské plachetnici. [singlepic id=229 w=160 float=left]Galu také mohli vyslat zvěda do tábora protivníků, Shambo rozhodla, že jím bude Laura (nejspíš to byla pomsta za to, jak se k Shambo dívky dosud chovaly). Každého hosta si ve Foa Foai předcházejí, zejména Russell se Lauře hodně věnoval. Ani ne tak proto, že Laura je studentka teologie a Russellův otec je pastor (nejspíš další z Russellových mazaných lží), Russell se hlavně snažil uzavřít s Laurou tajnou aliancí, kterou bude potřebovat, až brzy dojde ke spojení obou kmenů.

Russellovi [singlepic id=230 w=160 float=right]se ke svým spoluhráčům z Galu připojila až na začátku soutěže o imunitu. V ní se nejdříve oba kmeny na vorech vydaly na moře, kde měly pomocí rybářských prutů zaháknout a vylovit šest bójek s navázanými díly skládačky v podobě malých rybiček. Po návratu na břeh pak už jen měli tři členové z každého kmene složit z dílků puzzle.

V průběhu závodu pomáhal obrovitý Jaison ve vodě tlačit vor, ale velice rychle se unavil (přestože by ve vodě měl být jako doma, když hrával závodně vodní pólo). Bohužel ani na souši nebyl svému kmenu moc užitečný, při skládání puzzle si nevěděl vůbec rady a rezignovaně mrštil dílky na hrací desku. Foa Foa tak opět prohráli (z celkem deseti soutěží jich už prohráli osm). [singlepic id=231 w=160 float=left]Russell byl tak na vážkách, koho na večerní Kmenové radě vyhodit. Buď Liz, která je sice při soutěžích užitečná, ale která by po sloučení obou kmenů mohla snadno změnit strany, anebo Jaisona, který sice trpí poraženeckou náladou a své fyzické přednosti nedokáže v soutěžích plně uplatnit, ale na druhou stranu Russellovi důvěřuje a neznamená pro něj hrozbu. A protože manipulátor Russell má situaci ve Foa Foa pod kontrolou, skutečně se na večerní Kmenové radě hlasovalo jen mezi těmito dvěmi jmény. Jednoznačný poměr hlasů 4:1 znamena, že se se hrou bude muset rozloučit Liz .

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)



videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Survivor Samoa (6.část)
Survivor Samoa (5.část)
Survivor Samoa (4.část)
Survivor Samoa (3.část)
Survivor Samoa (2.část)
Survivor Samoa (1.část)
Upoutávka na Survivor Samoa

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 16
1
Cubbi
Reagovat

Nahovno tohle fakt že jo .. Liz proč ona??

2
matěj
Reagovat

taky nechapu proč byla vyřazena ona…..fakt první velké zklamání po marise…..meli vyhodit nepotrebneho jaisona…fakt smula liz

3
Elvis
Reagovat

Celá séria je taká nemastná-neslaná

4
soony
Reagovat

treba to aspon bude poradna rezba v idividualnich soutezich.

5
Ondra L.
Reagovat

Nijak mi nevadí, že vypadla Liz, nebyla mi nikdy nějak moc sympatická a dění v táboře se přece jenom netočilo hlavně kolem ní.

Spíš mi vadí soutěže, které se rok od roku opakují. Pořád dokola to samé. Ztrácí to to napětí :(. O první soutěži co byla teďkom nemluvím, protože mi připadala naprosto nudná :(…Kde jsou ty doby, co jsem seděl přimražený u monitoru a hltal každou vteřinu :(

6
Weasley
Reagovat

heh, Ondra, dík, moja chyba, že som scrolloval až do diskusie, no meno vypadávajúcej si sem hodiť nemusel. Nie nadarmo sa meno v článku vynecháva ;)

7
Weasley
Reagovat

A ináč ozaj rozmýšľam, či sa to oplatí sledovať. Idú 4 do zlúčenia… Veď ich prevalcujú… a to, že jeden z Foa Foa možno preskočí niekoho z Galu mi nepríde zaujímavé.
Neznášam, keď je nejaký tím za čistú lúzu. Je to nudné a nikto nemá rád, keď nejaký tím v kuse prehráva.

8
Lukáš Franta
Reagovat

Možná je to tím, že jsem si dal skoro na dva roky od Survivora pauzu, ale mně se tahle řada moc líbí, užívám si to, jsem přikovaný k monitoru a že jeden tým prohrává mi nevadí – to bylo už v Palau, pro mě jedné z nejlepších řad. Je pravda, že po merge to může ztratit koule, ale je tam podle mě spousta výborných charakterů – nejen Russell, ale podle mě to ještě rozjede i Erik, je výbornej. Takže se dál těším, pro mě skvělá řada.

9
soony
Reagovat

me se tahle rada az na posledni dil taky libi. ale neni to jako driv to je jasny, vsechno se jednou preji a pauza urcite prospeje jen mit na ni silu. do dvacitky to, ale jeste „vydrzim“ pak se uvidi co vlastne cbs… Jak je vlaste mysleny to zakryti vypadavajiciho? Jako ze si to nekdo precte a pak se podiva, tak aby neprisel o prekvapeni???

10
soony
Reagovat

jeste neco
po dilech co byli s dabingem v cr jsem jako prvni videl Palau a asi prave kvuli te pauze je to jedna z mych oblibenych serii. Taky si myslim, ze cast je z tech lepsich mam rad Erica, oba Russely, Dava a ti ostatni snad jeste s necim prijdou. Naopak nemusim divky z galu, ktery maj slusnou sanci dostat se do finale za predpokladu, ze se pridaji k foa foa a nasledne se zbavi zbytku kluku za prispeni Natalie.

11
soony
Reagovat

jen pro upresnei shambo nepocitam mezi divky galu :) a jsem na ni celkem zvedavej. Treba ve vytrvalosti by mela byt silna dost.

12
risker
Reagovat

7 epizodu jsem ještě neviděl bez titulků se mi do něj nechce!

13
Ondra L.
Reagovat

to Weasley: kdyby to jméno nepadlo hned v PRVNÍM příspěvku, tak bych ho tam nepsal ;)

14
Weasley
Reagovat

mno, ten prvý som si ani nevšimol…
soony – Som myslel, že počkám na titulky a taký článok len pomôže pri čakaní, nečítať všetko do detailov, ale aspoň vidieť aké sú súťaže a tak. No nevyšlo, nevadí, žijem ďalej.

15
Pavel
Reagovat

Jde opravdu vidět, že se na Survivorovi poslední dobou hrozně šetří. Soutěže už nejsou to co bývalo :(

16
Nekra
Reagovat

Fakt nechápu, jak může mít někdo rád Russla (leda by byl přinejmenším tak hnusný podrazácký manipulátor jako on).
Ale jinak to ubíhá nějak rychle, když tvrdili, že už v příštím díle bude sloučení.

Přidat komentář