Panáček v reality show

Survivor Samoa (3.část)

3. Říjen 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Tento díl je věnován památce 110 obyvatel souostroví Samoa, kteří zahynuli po úterním zemětřesení, po němž jejich pobřeží zasáhla ničivá vlna tsunami. Ačkoliv byla vlnou smetena také místa, na nichž probíhalo natáčení Survivor Samoa a také příští řady Survivor 20: Heroes and Villains, podle dostupných informací nebyl nikdo z amerického štábu zraněn (natáčení Survivor 20 skončilo jen pár dní před touto katastrofou). Díky této reality show se tak můžeme podívat, jak Samoa vypadala před příchodem této přírodní pohromy.

Tropická vegetace, blankytně modré moře, písečné pláže. V tomto nádherném ráji snad chybí už jen krásné dívky v bikinách, řekli si ve štábu a se stromovou poštou poslali soutěžícím ještě kolekci plavek. Ty se rozhodně hodily, protože další soutěž o imunitu se většinu času konala ve vodě. [singlepic id=182 w=160 float=right]Na startu štafetového běhu vyrazili dva hráči z každého kmenu do moře a měli si dostat k bójce. V cestě k bójce jim ale překáželi dva hráči z nepřátelského kmenu, kteří se je snažili za každou cenu zastavit (stejně jako v minulé epizodě tak nebyla nouze o drsné hmaty a chvaty, podlé stahování plavek nebo šplouchání slané mořské vody do očí). Pokud se jim přes tuto blokádu podařilo dostat, mohli si od bójky odvázat jednu ze čtyř bedniček, kterou pak dopravili zpět na start a předali štafetu dalším spoluhráčům. Na závěr pak měli čtyři bedničky postavit na sebe tak, aby se barva na jejich stěnách v každém sloupci vyskytovala jen jedenkrát:

Aby byly síly vyrovnané, v každém běhu proti sobě nastupovali ženy proti ženám a muži proti mužům, ale zuřivěji bojovaly spíše ženy, naproti tomu obrana Foa Foa (jmenovitě Benova) stála za starou bačkoru, Galu přes ně přecházeli jako nůž máslem a Galu také celý závod vyhráli. [singlepic id=183 w=160 float=left]Už potřetí v řadě tak získali imunitu a navíc si mohli vybrat odměnu. Buď si mohli vzít pár věcí na zlepšení pohodlí (polštářky, osušky, rákosové matrace) anebo užitečné věci (nepromokavou plachtu, lampy, kuchyňské nádobí). Za celý kmen měl rozhodnout kapitán Russell S., aniž by se ale mohl poradit s ostatními. Bez váhání sáhl po polštářích k velké radosti dívek. Sice tušil, že muži jeho volbu odsoudí, ale vysvětlil to tím, pokud budou šťastné dívky, bude šťastný celý kmen (doma má manželku a dceru, takže s tím už má nějaké zkušenosti).

Vítězný kmen Galu dostal opět možnost vyslat špeha do tábora Foa Foa. Tentokrát jím byla Shannon [singlepic id=184 w=160 float=right](která ale ve hře používá svou přezdívku Shambo, podle jejího oblíbeného akčního hrdiny Ramba). V táboře Foa Foa se uvedla daleko lépe než Yasmin, všichni si ji hned oblíbili. Také Shambo se mezi nimi cítila lépe než ve vlastním kmeni, kde je nejstarší a s výrazně mladšími spoluhráči si zatím moc nesedla. Nechápe, že hru zatím berou jako dovolenou a místo práce v táboře se raději věnují opalování nebo józe, takže jim říká „Beverly Hills 90210“.

Shambo také obdržela druhou nápovědu, kde by se měla v táboře Foa Foa skrývat tajná imunita, takže využila čas k pátrání. Marně, protože už víme, že ji dávno našel Russell H. Ten je přesvědčen, že má všechny spoluhráče v hrsti a že udělají, co jim řekne. [singlepic id=185 w=160 float=left]Teď si usmyslel, že je potřeba vyloučit blodýnku Ashley, a postavil to před ostatní jako hotovou věc. S tím ovšem nesouhlasili Mick a Jaison, podle nich byl zbytečnou přítěží kontroverzní Ben. Jaison dokonce ultimativně prohlásil, že než by měl s Benem strávit ještě jeden den, to raději obětuje 1 milión dolarů a ze hry dobrovolně odejde. Russell namítal, že Ben může být ještě užitečný v soutěžích, vyhodit ho mohou později. Jeho vyloučením teď by ve Foa Foa zůstali 3 muži proti 3 ženám, které by se proti nim mohly spiknout. Jaison tento argument odmítl s poukazem na to, že Ben dosud ani v jedné soutěži nic užitečného nepředvedl (minule byl dokonce ze soutěže vyloučen za hrubost).

Jaison skutečně Bena nemá moc rád, to se ukázalo i na Kmenové radě, kdy se do sebe oba ostře pustili. Jaisonovi nejvíc vadilo, jak se Ben arogantně chová vůči ženám (v této epizodě například pohrdavě prohlásil, že ženy nikdy nedokážou ani rozdělat oheň a bez Benových schopnosti by zemřely hladem). [singlepic id=186 w=160 float=right]Na pořad přišlo i obvinění Bena z rasově orientovaných urážek (černošku Yasmin označil za „spínu z ghetta“), což Jaison nesl velmi osobně. Ben na svoji obhajobu použil argumenty, kterými si svoji pověst hulváta moc nevylepšil, Ashley mohla být jen ráda, že se tak sama na Kmenové radě nedostala do centra pozornosti. Ale to neznamenalo, že by byla za vodou, na hlasovacích lístcích se objevovalo její jméno vedle Benova. Kmen Foa Foa se nakonec jednohlasně rozhodl vyřadit nejslabší článek, Bena , zůstalo v něm 6 trosečníků proti přesile 10 v Galu.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)



videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Survivor Samoa (2.část)
Survivor Samoa (1.část)
Upoutávka na Survivor Samoa

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!