Panáček v reality show

Survivor Samoa (5.část)

17. Říjen 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Trosečníci v reality show Survivor se musí připravit také na to, že nebudou mít k dispozici tak pestrý jídelníček jako v běžném životě. Kromě standardních zásob rýže a fazolí od štábu nic jiného nedostávají a musí si vystačit s tím, co se jim podaří najít v džungli nebo chytit v moři. Často tak dokáží pozřít něco, nad čím by jindy ohrnvali nos.

A právě na tom byla založena další soutěž o odměnu. Vybraný zástupce z každého kmene nejdříve roztočil ruletu a moderátor Jeff Probst pak do připraveného mixéru vhodil ingredience, které oběma zúčastněným v ruletě padly. [singlepic id=210 w=160 float=right]Na výběr byly různé plody moře: chobotnice, škeble, terčovky, medůzy, ježovky a mořské okurky. Jeff je zalil mlékem nebo obyčejnou vodou, rozmixoval, ozdobil mořskými řasami a připravil tak velkou sklenici „chutného“ koktejlu, který museli hráči vypít. Nešlo o rychlost, bod dostal každý, kdo nápoj dokázal vypít do dna a hlavně udržet v žaludku.

Soutěž byla dlouho vyrovnaná, hráči z obou táborů se s koktejly vyrovnávali statečně, až na Ashley, která jako jediná sklenici nedopila a utíkala do křoví. Galu tak vyhráli odměnu: párky a maso na výtečné grilování. Kapitán Russell S. mohl opět vybrat jednoho špeha, [singlepic id=211 w=160 float=left]který půjde na výzvědy do tábora Foa Foa, ale bohužel tím přijde o grilování. Bez zaváhání se rozhodl pro Shambo, kterou tento verdikt pochopitelně rozčílil, opět se potvrdilo, že ji ve vlastním kmenu nemají moc rádi. Russell to hned zdůvodnil tím, že to je trest za to, jak minule kvůli její neopatrnosti přišli o slepici.

Shambo sice přišla o grilování, ale stejně se v táboře Foa Foa cítí daleko lépe než u vlastních. Na cestu dostala také další nápovědu, kde má hedat skrytou imunitu. Tato nápověda už byla tak konkrétní, že Shambo bez problémů našla správný strom, ale imunita v něm nebyla (tu už totiž dávno našel Russell H.). [singlepic id=212 w=160 float=right]Shambo o svém zjištění informovala všechny ve Foa Foa, nikdo se ale nahlas nepřiznal, že imunitu má. Pouze Liz tušila, že ji musí mít jedině Russell. Ten tak poznal, že v Liz má chytrou soupeřku, kterou musí co nevidět vyhodit, aby mu nepřekážela v jeho záměrech.

K rozmrzelé [singlepic id=213 w=160 float=left]náladě ve Foa Foa přispíval i vytrvalý déšť, který nepřestal ani další den, kdy se konala soutěž o imunitu. Princip byl vcelku jednoduchý, už jsme to totiž dříve v Survivoru viděli. Dva zástupci z každého kmene (vždy jeden muž a jedna žena) drželi na laně koš, protivníci do tohoto koše házeli kokosové ořechy, až do okamžiku, kdy byl tak těžký, že se nedal udržet.

V průběhu tohoto úkolu si náskok rychle získali Galu, kteří měli přesnější mušku a vyhráli opět imunitu. Foa Foa se moc nedařilo, například Ashley se dlouho nedokázala strefit ani jednou (v televizním sestřihu jsme to sice neviděli, ale prý se jednou skutečně trefila). Ashley tak po fiasku v soutěži s pitím koktejlů nepomohla svému týmu ani tentokrát, což by se ji mohlo vymstít při večerní Kmenové radě. [singlepic id=214 w=160 float=right]Naopak Liz, která statečně držela koš plný ořechů, dostala od svých spoluhráčů obdivnou pochvalu. To moc nepotěšilo Russella, který měl v plánu zařídit její odchod. Po návratu do tábora stále vytrvale pršelo, všichni trosečníci se tak choulili po společným přístřeškem, kde se moc dobře nahlas nedala domlouvat strategie na hlasování, když tam seděl člověk, o němž měla být řeč. Přišlo jsme tak o tradiční taktizování v malých skupinkách, zřejmé bylo pouze to, že ven půjde jedna z dívek (Ashley, Natalie nebo Liz). Nakonec to byla Ashley, která byla vyřazena jednomyslnou většinou hlasů (5:1).

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)



videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Survivor Samoa (4.část)
Survivor Samoa (3.část)
Survivor Samoa (2.část)
Survivor Samoa (1.část)
Upoutávka na Survivor Samoa

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
Cubbi
Reagovat

Štve mě že vypadla.. Foa Foa mám rád! Galu už by mohli jít opět vyřazovat. O nich se nic neví a polovina lidí tam je neviditelných .. TAk aspoń 2-3 odnich ven ..

2
Weasley
Reagovat

Tak ako bol perfektný úvod do série, tak vyzerá, že to bude zlé :/
Klasika, kde je jeden tím za lúzerský, nič mu nevychádza, pri zlúčení budú maximálne traja, tých druhý tím vyhodí, jeden člen možno preskočí „nezvratný osud“. Bodaj by som sa mýlil.
A „zlý“ Russel? Túto epizódu som síce ešte nevidel, ale mám pocit, že je to fakt len kecálek, mám totiž inú predstavu o manipulácii kvôli zábave v show. A tak vyzerá, že jediná manipulácia, čo sa týka Russela bola zo strany režiséra a tých, čo to zostrihali a z Russela urobili manipulátora.
Sklamanie.
Snáď sa vo Foa Foa stalo niečo prevratné a podarilo sa im vyradiť približne rovnaký počet členov druhého kmeňa.

3
Elvis
Reagovat

Mňa zaujalo čo ukázali z budúcej časti, kto sa podľa Vás zraní? Vyzerá to na Russella z Galu. Tiež sa mi nepáči, že Foa Foa stále prehráva, mohli by zrobiť twist s premiešaním kmeňov, alebo, ak tentoraz vypadne niekto z Galu (kvôli tomu zraneniu), tak by tiež mohli ísť aj na kmeňovú radu, a trochu by sa to vyrovnalo. Alebo by mohol byť twist, že kmeň musí vylúčiť dvoch hráčov na jednej kmeňovke (najlešie ak by to bol kmeň Galu). Spočiatku som síce mal radšej Galu, pripadali mi sympatickejší, ale časť od časti mám radšej Foa Foa. V Galu sú úplme neviditeľný Kelly, Laura a Monica (posledné dve dokonca ani niekedy nerozpoznám). A dosť nesympatický mi je Brett (taký uhladený, rozmaznaný „fracek“).

4
PP
Reagovat

Já naopak fandím GALU!!!
Moje největší favoritka Yasmin už vypadla,ale teď nejvíc fandím právě Kelly nebo Monice.
Ve Foa Foa mám rád pouze Eliz a Natalie.

Přidat komentář