Panáček v reality show

Survivor Samoa (1.část)

19. Září 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Jižní Pacifik, souostroví Samoa, červen 2009. K západnímu pobřeží ostrůvku Upolu se blíží čtyři kánoe s dvaceti Američany. Na břehu už na ně čeká postava v modré košili a s nezaměnitelnými doličky ve tvářích. Že by to byl… ano, je to Jeff Probst! V tom případě to nemůže být nic jiného než začátek 19.řady oblíbené trosečnické reality show Survivor Samoa.

Pokud se tito trosečníci domnívali, že budou mít po přistání nějaký odpočinek, tak se šeredně spletli, ihned se začalo soutěžit. První úkol zněl: napiště na papír osobu, [singlepic id=164 w=160 float=left]kterou chcete zvolit za kapitána kmene. Protože se soutěžící do této chvíle neznali a před začátkem natáčení měli zakázáno spolu mluvit, neznali ani svá jména. Na lístečcích se tak objevovaly popisy ve stylu „ten chlapík v červeném tričku“. V kmenu, který dostal jméno Galu a nosí bufíky ve fialové barvě, si za svého kapitána zvolili Russella, kmen žlutých (Foa Foa) si za kapitána zvolil Micka.

Kapitáni budou mít ve hře důležité poslání, například nyní měli za úkol nominovat čtyři hráče do vůbec první soutěže o odměnu. Ze svého týmu měli vybrat nejzdatnějšího plavce, největšího siláka, nejmrštnějšího a nejchytřejšího. Ani jeden kapitán se ale nesměl poradit se svým týmem. [singlepic id=165 w=160 float=right]Mick si tak třeba úplně náhodou za plavce vybral černého Jaisona, aniž tušil, že Jaison hrával závodně vodní pólo a je tedy výborný plavec. To předvedl také v první části štafety, v níž měl doplavat k bójce, odvázat klíč, doplavat zpátky na břeh, předat klíč silákovi Russellovi H. Ten odemkl řetěz a popadl dva pořádně těžké svazky dřevěných polen a odnesl je na vyznačené místo. Pak přišla řada na nejmrštnějšího hráče, který měl přejít po úzké kladině a přitom odmotávat klíč provlečeném na dlouhém provazu. Klíčem pak poslední soutěžící odemkl pytlík s kousky skládačky a měl za úkol sestavit dřevěnou sošku.

Díky plavci Jaisonovi a silákovi Russellu H. si kmen Foa Foa zajistl náskok a soutěž dokončil jako první, za odměnu získal škrtátko na rozdělávání ohně a mohl se optimisticky naladěn vydat na cestu do svého tábořiště. Tam se kromě stavby prvního přístřešku mohli všichni spoluhráči navzájem seznámit. Velký prostor v této epizodě byl věnován Russellu H., [singlepic id=166 w=160 float=left]kterého televize CBS v upoutávkách označovala za největšího padoucha v celé historii Survivora, který se neštítí sabotovat vlastní kmen. Svůj plán začal Russell H. realizovat už první noc, kdy všem spoluhráčům tajně vyprázdnil jejich láhve na pitnou vodu a některým z nich dokonce hodil do ohně jejich ponožky. Jeho cílem je záměrně poškozovat svůj tým, aby se cítil mizerně a on s nimi pak mohl snáze manipulovat. Veškeré sabotáže ale chce provádět opatrně, aby na něj nepadlo podezření. Naopak se snaží získat sympatie, například tím, jak jim v noci před spaním vyprávěl dojemný příběh o tom, že je hasič a během hurikánu Katrína v New Orleans se v zaplaveném domě marně snažil zachránit svého pejska. Není na tom ale ani zbla pravdy, Russell H. je ve skutečnosti majitel naftařské firmy v Texasu, už teď je milionář a výhru nepotřebuje, v New Orleans nikdy nebyl a nikdy neměl dokonce ani psa…

Na start [singlepic id=167 w=160 float=right]první soutěže o imunitu se už tentokrát postavili všichni členové z obou kmenů. Šest hráčů nejprve popadlo smotaná lana a utíkali s nimi přes tři strmé překážky, k jejichž překonání byl zapotřebí rychlý rozběh. Na konci dráhy lana svázali dohromady a společně odtáhli těžkou dřevěnou bednu. Tu pak rozebrali na jednotlivé prkna a z nich pak zbývající čtveřice kmene měla složit puzzle:

Na videu to sice vypadá snadně, [singlepic id=168 w=160 float=left]ale podle zákulisních informací se samotný běh s lany natáčel ani ne pět minut, zato puzzle bylo tak složité, že s nim oba týmy zápasily předlouhých 20 minut. Větší štěstí nakonec měli Galu, takže na Foa Foa čekala první Kmenová rada a první vyřazování. Po návratu do tábora tak ihned začalo odhalování příčin porážky: je třeba se nejdříve zbavit fyzicky nejslabších, tedy některé dívky.

Russell H. měl už od začátku jasný plán, že se musí pokusit uzavřít tajné aliance „s těma hloupýma blondýnkama“ a od první minuty místo pomáhání se stavbou přístřešku chodil nenápadně za každou jednotlivou spoluhráčkou a nabízel jim spojenectví. [singlepic id=169 w=160 float=right]To ovšem neušlo pozornosti Marise, kterou ale nenapadlo nic chytřejšího, než jít rovnou za Russellem a říct mu, že ho prokoukla. Russell hned poznal, že by mu Marisa mohla být nebezpečná, tak začal u ostatních lobbovat, aby vyřadili právě ji. Na večerní Kmenové radě se na hlasovacích lístcích objevovaly jen dvě jména: Marisa a Ashley. S poměrem hlasů 7:3 se ale se hrou musela rozloučit Marisa.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Upoutávka na Survivor Samoa

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
fx
Reagovat

Celkem fajn rozjezd nové řady.. Russell je záporák jak se patří, budu ho nejspíš nesnášet téměř stejně jako Coache, ačkoliv tolik asi ne.. Coach byl totiž o to horší, že byl přesvědčen o tom, jaký je hrdina.. Russell si alespoň na nic nehraje a jasně divákům přiznává, co je zač.. ;-) Jestli je pravda, že bude další řada All-stars, tak ho tam šoupnou zcela jistě, jestliže už ta řada natočená, tak ho bývalí soutěžící nebudou znát a může svoji taktiku zkusit podruhé ;-) Víc info viz článek na gorille :)

2
Ondra
Reagovat

rozjezd se mi taky líbil korát mi vadí, že zase vyloučili pohlednou osbůku na kterou by se určitě fajn ještě pár dílů dívalo :-D

3
Weasley
Reagovat

dobre spravena cast, hoci mi chybali vyjadrenia na Ruseela muzskej casti kmena, ale aj tak fajn, tesim sa na dalsiu epizodu :)

4
Petr Novák
Reagovat

Jinak gratuluju Jeffovi k získání ceny Emmy za nejlepšího moderátora reality show!

5
Jeff
Reagovat

Thank you very much, Peter :)

6
Petr Novák
Reagovat

Youre always welcome, Jeff. You still got the same cell phone number (which ends 5530)?

7
Dana
Reagovat

kde se dá skouknout 1. a 2. díl? na tubě jsem našla až 3.

Přidat komentář