Panáček v reality show

Survivor Samoa (6.část)

24. Říjen 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Jak by řekl děda Komárek: „Chčije a chčije.“ V souostroví Samoa prší nepřetržitě už pátý den a trosečníkům to rozhodně na náladě nepřidává. Všechno je promočené, je jim zima a ani u ohně se nemohou ohřát, protože dřevo je také navlhlé. V kmeni Galu najednou zjidtili, že vybrat si za odměnu v jedné soutěži polštáře namísto nepromokavých plachet, nebyla zas tak správná volba. Za toto rozhodnutí cítil zodpovědnost kapitán Russell S., který se to alespoň snažil odčinit prací v táboře, udržováním doutnajícího ohniště, rybolovem a zásobováním pitnou vodou pro své spoluhráče, kteří mu ale vůbec nepomáhali, jen na něj koukali z přístřešku a nechali ho na holičkách.

Podobně tomu bylo i v táboře Foa Foa, [singlepic id=218 w=160 float=right]kde také jediný člověk, který něco dělal, byl Russell H. Zatímco ostatní nadávali na déšť a hledali jakýkoliv kousek úkrytu před chladným vzduchem, Russell si z nevlídného počasí počasí nic nedělal a pilně sám vylepšoval tábor. Aspoň se nějak zahřál a neseděl v přístřešku a „necucal si navzájem palce jako mimina“, čímž myslel své zdecimované spoluhráče.

Pršet přestalo právě včas před začátkem další soutěže o odměnu. Dobrou zprávou bylo, že odměnou měly být horké pizzy. Špátnou zprávou zase, že tentokrát půjdou na Kmenovou radu oba kmeny a vyloučí jednoho hráče ze svého středu. [singlepic id=219 w=160 float=left]Vítězové si alespoň budou moci Kmenovou radu zpříjemnit pojídáním pizzy a sledováním soupeřů. Pro tento soutěžní úkol byl jeden člen kmene připoutaný uvnitř velké bambusové koule, dva kolegové se zavázanýma očima měli podle jeho pokynů kouli dotlačit až k další části úkolu: velkému deskovému bludišti, v němž se měl balónek nakláněním desky propracovat do cíle. Desku ovládali poslepu 4 členové kmenu, řídili se přitom pokyny hráče uzavřeného v kouli.

Ikdyž někteří hráči Galu přesvědčovali vysíleného Russella S., [singlepic id=220 w=160 float=right]ať tento úkol vynechá, kapitán odmítl a byl jedním ze dvojice tlačící kouli. V první etapě si Foa Foa vybudovali náskok a jako první začali plnit úkol s bludištěm. Galu dost zdržoval Russell S., který se na konci vysilujícího běhu motal, a když se konečně dostal na své místo k rohu deskového bludiště, položil si na okraj hlavu a po chvilce omdlel a sesunul se k zemi. Moderátor Jeff Probst okamžitě pozastavil hru a povolal zdravotníky, kteří Russellovi naměřili příliš nízký tlak kvůli dehydrataci. Jeff Probst se nakonec rozhodl hru ukončit (přestože Galu mohli ošetřovaného Russella klidně nahradit jedním z hráčů ,kteří seděli na lavičce), [singlepic id=221 w=160 float=left]nikdo nezvítězil, takže ani pizza se nekonala, oba kmeny se měly vrátit do svých táborů a přemýšlet, koho večer vyřadí. Zdravotníci se mezitím věnovali Russellovi, který ale i přes jejich péči podruhé zkolaboval, s otevřenýma skelnýma očima ležel na zemi tak, že se i moderátor Jeff Probst v tu chvíli vylekal, že je mrtvý. Lékaři pak jednoznačně rozhodli, že Russell musí opustit hru a i přes jeho protesty jej štáb naložil do sanitky a odvezl do nemocnice.

O Russellově osudu se měli ostatní trosečníci dozvědět až na Kmenové radě, [singlepic id=222 w=160 float=right]mezitím probírali, koho vyřadit. Ve FOa Foa to měla být jistě jedna ze zbývajících žen (Liz anebo Natalie), v Galu to měla zase nahnuté nepříliš oblíbená Shambo. Jenže mužům začalo vrtat hlavou, proč by měli vyřadit Shambo, která jim přece jen v některých úkolem dost pomohla a navíc je nemůže v budoucnu podrazit, protože nemá na to aby dokázala intrikovat. Místo ní chtěli vyřadit spíš Monicu. Nakonec ale byly podobné úvahy zbytečné. Jakmile se oba kmeny sešly v netradičně velkém počtu 13 lidí na Kmenové radě, moderátor Jeff Probst jim oznámil, že Russell S. musel kvůli zdravotnímu stavu odejít ze hry a žádné další vyřazování se nekoná. Společná Kmenová rada tak posloužila hlavně na vzájemné popichování obou táborů, pět členů Foa Foa se cítilo morálními vítězi soutěžního úkolu, [singlepic id=223 w=160 float=left]protože v okamžiku stopnutí hry byli jen kousek od dokončení bludiště. Osm členů Galu pod vedením Erika (který se nejspíš stane novým kapitánem) si zase bylo jistých, že Foa Foa v dalších soutěžích bez problému roznesou na kopytech a udělají to tak na památku Russella S.

Pokračování příště.



videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Survivor Samoa (5.část)
Survivor Samoa (4.část)
Survivor Samoa (3.část)
Survivor Samoa (2.část)
Survivor Samoa (1.část)
Upoutávka na Survivor Samoa

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!