Panáček v reality show

X Factor UK 2016: Motown a návrat ztracených dcer! + Rozhodnutí! (rekap + video)

15. Říjen 2016 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

XF_live2_5AM

X Factor můžete sledovat živě pomocí streamu televize ITV, který je dostupný zdarma například na webu Filmonzde! Nezapomeňte, 2. Live show začíná v sobotu ve 21:00. Rozhodnutí poté sledujte v neděli taktéž od 21:00.

Druhým týdnem na Ostrovech pokračují v X Factoru Live shows. V minulém týdnu jsme se museli rozloučit hned se dvěma skupinami. Zatímco joke act Bratavio vyřadila porota na základě sing-offu se Saarou Aalto, Brooks Way skončili, aniž by vystoupili v sobotním přenosu. To vše kvůli skandálu jednoho z bratrů, který v minulosti fyzicky napadal svou bývalou přítelkyni. Neplánované vyřazení vedlo k nahrazení dvojčat skupinou 4 Of Diamonds, pro které Louis ve své kategorii nenašel místo. Při nedělním vyřazování se také poprvé roztočil Jukebox, téma vylosované na tento týden je Motown! Čeká nás tak výběr hitů s typickým „Motown sound“. Zazní tak napřílad Lionel Richie, Stevie Wonder, The Supremes a další. Hvězdní hosté pro tento týden jsou OneRepublic a Little Mix.

Co přinesl uplynulý týden

Opět si ve zkratce shrneme dění uplynulého týdne, který byl hlavně ve znamení skandálu s diskvalifikovanými Brooks Way. Přestože se Josh Brooks vehementně bránil všem obviněním, nakonec se skupina společně s produkcí shodla, že pokračovat v soutěži nebudou. Celá věc otevřela dveře skupině 4 Of Diamonds, která Brooks Way v Live shows nahradí. Girlband původně skončil těsně před branami Live shows v Domech porotců. V týdnu ovšem bylo tiskem odhaleno, že Caroline, Lauren, Yasmin a Sofia se původně do show hlásily jako sólistky, jenže v první fázi castingů neuspěly. Holky byly od produkce pozvány na speciální workshop pro skupiny, tam holky vytvořily skupinu a do soutěže se přihlásily na poslední chvíli znovu. Uvidíme jak si „diamanty“ povedou v jejich prvním večeru.

Vyřazený joke act – duo Bratavio si užívalo své poslední chvíle pozornosti. Po svém vyřazení se nezapomněli opřít do Saary Aalto, se kterou se ocitli v sing-offu. Jejich pěvecký souboj Simon Cowell přirovnal k závodu morčete a dostihového koně. Saara podle nich zase není tak talentovaná, její hlas je pištivý a protože je již ve Finsku známá, X Factor vůbec nepotřebuje.
Kluci mají za to, že diváci ještě od nich neviděli úplně vše a rádi by se v novém roce zúčastnili celebrity verze britského Big Brothera, kde se občas nějaký soutěžící X Factoru objeví. V minulosti se v Celebrity Big Brother objevili například Katie Waissel, Chloe Jasmine, Stevie Ritchie, Christopher Maloney nebo Rylan Clark.

Jak vypadají ratingy? Když se během castingů sledovanost show zvedala a dosahovala nejlepším číslům za poslední tři roky, Louis Walsh ihned přispěchal s nesmělým vyjádřením, že je to hlavně díky všem změnám. Jak si ale stojí soutěž nyní, v nejdůležitější fázi? Ratingy jsou ve skutečnosti oproti loňsku nižší. Sobotní show dokonce dosáhla na nejnižší čísla vůbec, průměrně tak sobotní přenos, který se polovinu času kryl se Strictly, sledovalo 6,2 milionů. Nedělní rozhodnutí poté sledovalo 6,5 milionů lidí. Oproti minulému týdnu se jedná o propad, minulou neděli sledovalo druhou část domů porotců 7,1 milionů diváků. Že by diváci nebyli úplně spokojeni s finálovou sestavou? Budou čísla s blížícím se finále růst?

Rekapitulace 2. Live show – Motown

Freddy Parker

výběr: Marvin Gaye & Tami Terrel – Ain’t No Mountain High Enough

Freddyho minulý týden z hrobníkovi lopaty vysvobodil nový twist „lifeline vote“. Tento týden show zahajuje, což nemusí být úplně dobrá pozice pro přežití, když mu minule šlo o kejhák. Do vínku dostal Freddy asi největší Motown song všech dob. Měl jsem obavy jak toto dopadne, jelikož se Freddy zatím v soutěži neprojevil jako největší showman. Nakonec z toho nebyl úplný průšvih, se svým výběrem se popral v rámci možností důstojně, překvapivě zněl mnohem sebejistěji než minulý týden. Ke konci se projevilo, že byl na něj song velký a tak úplně nezvládl závěr dostatečně vygradovat, celkově ale příjemné vystoupení bez větších chyb. Pokud na něj diváci do konce večera nezapomenou, tak by do bottom 3 spadnout nemusel.

Emily Middlemas

výběr: The Supremes – Stop! In The Name Of Love

Tento týden se Emily nemusela potýkat se změnou písně na poslední chvíli a na výsledku to bylo poznat. Výkon Emily byl kvalitativně více vyrovnaný, i když chybičky by se našly. Za mě osobitá, procítěná verze, nicméně žádná bomba. Stejně jako Nicole si myslím, že Emily může nabídnout mnohem více. Možná by nebylo od věci příště opět oprášit kytaru a přinést zpět písničkářského ducha.

Matt Terry

výběr: Marvin Gaye – Heard It Through The Grapevine

Matt přiznal svou lásku k Motown a vybral si píseň, která u nich doma prý hrála dost často. Matt předvedl solidní pěvecký výkon, na pódiu působí přirozeně a sebevědomě (možná až příliš), celkově však proti vystoupení nemám větší výhrady. Pokud bych měl ale srovnat, tak Freddyho výkon mě bavil o malinko víc, i když to nebylo tak dokonale zazpívané. Porota nešetřila chválou, zvláště dámy v porotě, ještě chvíli a začal by vystrkovat nohy i Louis.

Relley C

výběr: Michael Jackson – Ain’t No Sunshine

Relley má k Motown také blízko, její otec zpíval v tribute bandu Four Tops. Ain’t No Sunshine sice není původně song z Motown, ale to nevadí. Relley C předvedla druhý skvělý výkon v řadě, zde také nemám co vytknout. Vystoupení si drželo svou úroveň od začátku do konce, nechyběla tomu patřičná gradace, čemuž pomohl také efektní nástup sboru. Navíc Relley na pódiu působí přirozeně a také skvěle vypadá. Jen doufám, že si Relley udrží tah na branku i v dalších kolech.

Sam Lavery

výběr: Lionel Richie – Hello

Minulý týden jsem si nebyl jistý, zda si Sam stihne v soutěži najít polohu, která ji sedí. Stejně tak jsem si nebyl jistý výběrem na tento týden, ale Sam mě přesvědčila o opaku. V rockovější verzi Hello se oproti minulému týdnu Sam opravdu vytáhla. Pomalý začátek dal vyniknout její originální barvě hlasu, hlavně se mi líbí, jak je nakřáplý, v druhé polovině zase ukázala skvělé výšky a dokázala udržet naléhavost. Celkově zatím nejzajímavější vystoupení večera. Zdá se, že Sam nakonec najde v pop-rocku, na který má dobře posazený hlas. Doufám, že diváci vystoupení Sam ocení, bylo by škoda o ni přijít, když už se začíná profilovat a zlepšovat.

5 After Midnight

výběr: mashup Temptations/Four Tops – Get Ready/Reach Out I’ll Be There

Možná jsem se u skupin trochu unáhlil, když jsem je zatratil ještě před startem. Jak byli 5AM minulý týden slabí, tak tento týden se opravdu vytáhli s chytlavým mashupem. Předvedli vystoupení, které nenudilo od začátku do konce, taneční vložky nepůsobily jako pěst na oko a celkově to mělo skvělou energii, taková malá óda na Motown. Pěvecky byli sice ve společných pasážích rozladění, ale celkový dojem to nepokazilo. Konečně to tam někdo rozhýbal a přitom nebyl falešný jak divá sviň.

Ryan Lawrie

výběr: Stevie Wonder – Superstition

Nicole vyjádřila obavy, aby Ryanův vztah s Emily neovlivňoval jejich výkony, myslím že u Ryana to není úplně ten problém, se kterým se potýká. Přestože měl, stejně jako kolegové před ním, energickou píseň, tak rozdíl mezi těmito dvěma čísly byl přímo propastný. Ryanův hlase se zase jednou ztrácel v podkladu, přestože po pódiu pobíhal sem a tam jak ratlík a úspěšně se zapojoval do choreografie, energie se stále pohybovala okolo nuly. Nicole by možná měla u Ryana kompletně změnit přístup. Nebo se možná porota nepletla, když ho v Bootcampu vyhodila a zařadila do boybandu.

Honey G

výběr: Notorious B.I.G. – Mo Money Mo Problems

„When I say Honey, you say G!“ Sharon by si měla přečíst, co se říká o opakovaném vtipu, který přestává být vtipem. Toto vystoupení jen potvrdilo, že Honey G prostě nemůže nikdo brát vážně jako seriozní soutěžící a dokonce už ani jako vtipnou vložku. Ani loňským Reggie N Bollie, kteří také často opakovali stejný motiv, se nepodařilo takhle rychle vyčerpat, už po jediném vystoupení. Hodnocení Sharon, že je Honey G nejlepší nová rapperka byla jen velká facka všem fanouškům tohoto žánru. Sharon asi opravdu něco požila. Doufám, že budou Britové soudní a celou šaškárnu jménem Honey G brzy ukončí.

Gifty Louise

výběr: Jacskon 5 – Rockin‘ Robin

Gifty se minulý týden utápěla v produkci a nevhodném výběru. Hned zpočátku bylo jasné, že se v tomto vystoupení cítí mnohem pohodlněji a i na kvalitě zpěvu to šlo poznat, i když mi místy přišlo vystoupení uřvané. Vystoupení se neslo na příjemné retro vlně, zařadilo se určitě k tomu lepšímu, co jsme slyšeli, i když mě osobně ze židle extra nezvedalo.

Saara Aalto

výběr: The Supremes & The Four Tops – River Deep, Mountain High

Saara měla divákům co dokazovat, přestože ji porota jednomyslně zachránila, což se proti Bratavio nedá pokládat za úspěch. Její píseň o záchranu dávala naději, že se někde pod tím ledem a afektem skrývají emoce. Saara rozhodně i tentokrát zazpívala skvěle, o jejím hlasu a technice se nedá pochybovat, má to však jedno velké ALE. Nemůžu si pomoct, ale přišlo mi, jako kdybych najednou přepnul program, kde dávali záznam Eurovize 1999. Tohle bylo až přehnaně teatrální a afektované. Myslím, že tohle vystoupení Saaru tak úplně nezachrání a v neděli bude znovu zpívat o záchranu. Pokud přežije, rád bych od ní viděl, alespoň jedno vkusně zazpívané a předvedené vystoupení, něco jako na castingu.

Four Of Diamonds

výběr: The Supremes – You Keep Me Hangin‘ On

Na závěr večera přichází comeback Four Of Diamonds. Z medailonku jde poznat, že jejich týden byl hektický, do soutěže se vrátily teprve v pondělí odpoledne. V minulosti se prezentovaly, že právě girlbandy 60. let jsou jejich inspirací, tudíž se do soutěže vrátily právě včas. Možná jsem si u holek vytvořil až příliš velké očekávání, protože mi vystoupení nepřišlo ani zdaleka tak dobré, jako v u Louise doma, hlavně harmonie se jim často rozjížděly, až tedy na acapella konec, který byl příjemným zpestřením, také bych si uměl představit energičtější provej. Přišlo mi také trochu nespravedlivé, že holky nedostaly více produkce. Jinak porota snad poprvé v letošních Live shows rozdala pár užitečných rad, jakoby věděli, že jejich mentor je naprosto neschopný břídil. Nicole skvěle vystihla, že by měly ukázat spíše své individuální hlasy, než zpívat po dvojicích. Simon zase poradil nasledovat videa Little Mix a ukázat divákům flexibilitu a nejlepší rada na závěr – vůbec neposlouchat Louise.

Top 3

  1. Sam Lavery
  2. 5 After Midnight
  3. Relley C

Bottom 3

  1. Honey G
  2. Ryan Lawrie
  3. Saara Aalto

Rozhodnutí

Hvězdný host – OneRepublic

S novou hudbou přichází také coloradská skupina OneRepublic pod vedením hudebního mága Ryana Teddera, který kromě své domovské kapely zásobuje hity i řadu špiček hudebního showbusinessu. OneRepublic teprve před týdnem vypustili do světa svůj čtvrtý dlouhohrající počin pod názvem Oh My My, z níž již stihly vyjít singly Wherever I Go a Kids. V X Factoru zazpívali právě druhý singl Kids.

Vystoupení se velmi povedlo, Kids je popová hymna s moderním zvukem, k tomu vystoupení okořenili působivou laser show, opět předvedli, že na živo umí. Jako fanoušek skupiny určitě nebudu chybět na chystaném tour.

Odhalení Bottom 3

Dermot postupně posílá do bezpečí Emily, Gifty, 5 After Midnight, Matta, Honey G, Sam, Four of Diamonds a Relley C.

Do Bottom 3 se nově tento týden propadl Ryan, svou účast na chvostu si zopakovali Freddy a Saara. Diváci mají možnost pomocí Lifeline vote jednoho soutěžícího zachránit.

Hvězdný host – Little Mix

Vítězky X Factoru UK 2011 se od svého vítězství ještě nezastavily a stále úspěšně vydávají singly a desky pod labelem Syco. Po roce přichází s novou deskou Glory Days, která oficiálně vyjde 18. listopadu. Právě úvodní singl ze své v pořadí čtvrté desky, který se jmenuje Shout Out To My Ex, uvedly Little Mix exkluzivně ve světové premiéře v X Factoru.

Holky předvedly propracovanou show, nový singl je chytlavý a dost možná má i hitový potenciál. Jen se nemůžu zbavit dojmu, že ten refrén byl až moc perfektně zazpívaný. Celkově však zanechaly dobrý dojem, skvěle vygradovaná show.

Sing-off

Zpět k výsledkům. Dermot odhalil, že diváci tento týden zachránili Ryana! Saara a Freddy budou zpívat o záchranu.

Freddy Parker (Rihanna – Stay)

Jako první šel Freddy a vybral si baladu od Rihanny. Líp udělat nemohl, poprvé v Live shows navázal na svůj casting, procítěný výkon, zajímavá barva hlasu, a jd. Proč už takhle nezazpíval minule v hlavní show? Možná by teď nemusel zpívat o záchranu.

Saara Aalto (Leona Lewis – Run)

Saara již podruhé v řadě zpívá o záchranu. Opět se zde ukázalo, že důvodem proč jí ty hlasy nechodí není její talent, ale její osobnost a neautentický pódiový projev. Obávám se, že názor hlasujících diváků asi jen tak nevyvrátí.

Rozhodnutí

Bez překvapení Nicole i Sharon hlasovaly ve prospěch svých soutěžících, i když se divím, že si Sharon zase nepopletla jména. Rozhodnutí tak bylo na Louisovi a Simonovi. Louis by poslal domů Freddyho, Simon se chtěl řídit svým instinktem a poslal domů Saaru, čímž rozhodnutí poslal do Deadlocku.

Nastal Deadlock, nejméně hlasů v hlavní show dostal Freddy a soutěž opouští.

Téma na 3. Live show

Na závěr večera se opět roztočil X Factor Jukebox. Výběr nakonec padl na „Divas“. Whitney Houston, Mariah Carey, Beyoncé a další pro všechny!

Shrnutí 2. live show a Rozhodnutí

Motown letošní ročník trochu pozvedl! No, alespoň do té míry, že člověk nemá nutkání vyhodit monitor z okna. Pořád platí, že spousta soutěžících, kteří skončili před Live shows by na místě mrtvých vah zářili mnohem více. Když už nic, tak tentokrát byla většina vystoupení alespoň OK a nezpůsobovala noční můry. Za mě asi největším překvapeními byli Sam a 5 After Midnight. Sam dělá pokroky a začíná se pěkně profilovat. Sice to ještě není 100% černý kůň, ale je na správné cestě. Největším WTF v soutěži zůstává Honey G.

Vypadnutí Freddyho mě osobně moc nepotěšilo. V sing-offu konečně ukázal, v čem je jeho síla, jenže to bylo moc pozdě. Rozhodně bych ho slyšel příště raději, než Saaru, která je sice skvělá zpěvačka, ale její vystoupení se těžko sledují. Nicole v neděli ve své kategorii zažila velké zemětřesení, když se jí do B3 propadl také Ryan, kterého nejspíš zachránili fanoušci Emily. Jediné co mě napadlo bylo, že si za to Nicole může sama. Vzít do Live shows tříčlenný boyband jako sólisty nebyl dobrý nápad a nyní se její špatné rozhodnutí v Domech porotců vrátilo a nakopalo do zadku. Takhle první dobrý zpěvák skončil na štítě Honey G a nejspíš nebude ani poslední.

Bonus – přehrajte si studiové verze vystoupení přes Spotify

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 142
1
Tomáš
Reagovat

Freddy byl dnes vcelku dobrý. Jasně mohl by mít silnější a zajímavější hlas ale na svoje možnosti to zvládl dobře. Dnes by mohl projít do dalšího kola bez problémů ale záleží na tom co předvedou ostatní. Emily taky dobrá, jen mi to přišlo trošku utahaný ale to možná dnes bude většina songů. Zpívat bezpochyby umí.

2
jab
Reagovat

Freddy určitě lepší než minule, ale jako otvírák mi to přišlo dost vlažné. Emily mě potěšila osobitou verzí, ale trochu mě rušily falzety (budiž, to ještě přežiju), ale bohužel ulítly i některé vysoké tóny. Ale i tak to hodnotím jako slušné.

3
yeey
Reagovat

Freddy a Emily – oboji velmi hezke :-) zvedak ne, solidni vykony ano… Louis kritizujici Freddyho byl celkem smesnej :-D Jakoby si rekl „tak a ted to nekomu nandam“ :-D nasleduji Relley a Matt – takze to nejlepsi z minulyho tydne hned na zacatek, radsi ani nechci vedet, co nas ceka ke konci :-DDD

4
jab
Reagovat

Matt mě taky ze židle nezvedl, přišlo mi, že místy lehce utíkal kapele a jednou mu to taky ujelo. Jinak třetí výkon z kategorie „příjemné, ale nic světaborného.“

5
libena
Reagovat

„missis O“ v něčem jede, jinak nevím…..je úplně mimo :-D

6
jab
Reagovat

Relley vynikající. Suverénní výkon.

7
yeey
Reagovat

no a mam dojem, ze Matt a Relley zustanou nejlepsi mozna i tento tyden :-)

8
Tomáš
Reagovat

Matt mi vůbec nesedí a tak se mi špatně hodnotí. Odzpívané to asi až na nějaké výkyvy bylo dobře, ale já nejsem odborník na zpěv takže to hodnotím pocitově a nelíbil se mi. Nicole je na něj evidentně pořádně nadržená a tak už víme proč v Judges House tak rozhodovala, přitom bych se vůbec nedivil kdyby Matt byl gay. Rellye C zatím nejlepší. Hlasově je tam nejlepší, o tom nemá cenu debatovat a v tom hlase to prostě je. Jinak koukám že na to dnes asi koukám sám takže dál komentovat nebudu pokud se někdo nepřidá. To sem to teda dopracoval. Prvně mě nalákáte k sledování XF a pak si všichni zdrhnete…

9
Tomáš
Reagovat

Už ste tu, tak super. :-)

10
jab
Reagovat

Tak tohle byla imho hodně zvláštní verze – hlasově mi to přišlo někde mezi Kelly Family a metalem, výstavba songu sice zajímavá, ale bohužel mi to jako celek moc nekonvenovalo s příběhem v textu.

11
libena
Reagovat

@Tomáš: musíš častěji aktualizovat prohlížeč :-)

sam lavery byla skvělá! a hlavně moc prokoukla – je to kočka.

12
Tomáš
Reagovat

Samantha je zvláštní zjevení. Má zajímavou barvu hlasu a zazpívala to po svém ale nevím nějak co si o tom myslet. Ale asi lepší než minulý týden.

13
yeey
Reagovat

Sam je fakt ledova kralovna… mozna rockovejsi poloha, co u ni zminovali, by ji sedela… ma skvelej hlas, ale je fakt dost nepristupna, skoro si myslim, ze by zitra mohla spadnout do B3….

14
libena
Reagovat

tak louis na tom nakonec vydělal jako svi…a!! má dvě skvělé skupiny!

15
jab
Reagovat

5AM – sólové party celkem ok, společné pasáže imho hrozné – skoro pořád tam někdo zpíval nad tónem a ten závěr mi přišel dost divný. Ale přesto lepší než minulý týden.
Omlouvám se Freddymu, že jsem jeho výkon označil za vlažný. Ryan byl totiž asi jak čaj po hodině stání při pokojové teplotě.

16
Tomáš
Reagovat

5 After Midnight to rozjeli a i když jsou pro mě jinak vcelku nezajímaví a moji favoriti z nich nebudou, tak se jim to dnes vcelku povedlo. Ryan byl minule lepší, dnes takový průměr ale na konci to docela zachránil a za průser to nepovažuju. Zatím těžko říct kdo zítra skončí v B3.

17
yeey
Reagovat

5 AM fakt dobry (ale ja fandit skupinam nak nedokazu), Ryan se snazil, Simon byl prilis tvrdy, ale cajicek to celkem byl, to jo :-)

18
Monika
Reagovat

Honey uz se prilis opakuje, je to jako kolovratek tyden co tyden, neverim, ze tohle bude Brity dlouhodobe bavit. Ocekavam brzky odchod.

19
jab
Reagovat

Honey, Honey G…opakovaný vtip přestává být vtipný.

20
Monika
Reagovat

Freddy urcite lepsi nez minuly tyden, nebyl to zadnej zazrak, chybel mi silnejsi hlas, ale ani pruser to nebyl. Myslim, ze nevypadne tento tyden a vyhne se i B3.

21
Tomáš
Reagovat

Bože Honey G…pořád to samé dokola. Už mě nebaví, tak mám kandidátku na B3.

22
Monika
Reagovat

Emily bych vubec nepoznala, uplne se vytratila jeji barva hlasu, pusobila nudne, nezazivne, takovy ten vykon co neurazi, nenadchne a par minut po dozpivani si ho uz ani nepamatujete. Klidne by mohla mit zitra problem postoupit primo.

23
Monika
Reagovat

Gifty ma proste x factor, je to hvezda na podiu, strci do kapsy prave takove typy jako Emily apod. zatim se mi libila nejvic, ale nevidela jsem vsechno, poustim si to postupne zpetne.

24
yeey
Reagovat

Haha Honey G fakt vypada jak David Cameron :-D no nastesti, i kdyby to vyhrala, tak nenadela Britanii takovy skody jako David Cameron :-D

25
jab
Reagovat

Gifty výborná, hezky to rozjela. Saara mi vyrazila dech, hlasově to rozjela parádně, akorát mi vadil občasný afekt.

26
Lad cca
Reagovat

Ja vam ti nevim….me tohle kolo nejak neba….😞😞

27
Monika
Reagovat

Doufam, ze uz se Saary zbavime, nebavi me ji poslouchat, nebavi me se na ni koukat, zbytecna zpevacka v show..

28
J
Reagovat

Tak Samantha alebo to bol Simonov napad pokus o kopirovanie skveleho Davida Cooka z AI 2008 nevyslo uplne. Freddy ma prekvapil, lepsie nez minule. Ale keby na jeho mieste bol Nate, dnes vecer by to bolo o inom.

29
yeey
Reagovat

Gifty lepsi, nez minule, i kdyz ji proste nejak nemam moc rad… Saara po nadejnym sing off opet klasicky otravna….

30
Tomáš
Reagovat

Gifty zpívala výborně, tomu nešlo nic vytknout. Ale ten song není šálek mého čaje a celkově mě ona nebaví, což je ale asi můj problém. Zítra má postup jistý. Saara hlas má a rozsah taky, pěvecky to utáhla ale je to tak strašnej diblík že by zítra díky těm antipatiím klidně zase mohla spadnout do B3. No uvidíme.

31
Monika
Reagovat

Hrozne me bavi Sam, to je uplne jine kafe nez Emily a Saara, tady vidim propastnej rozdil. Sam dokaze zaujmout, vryje se do pameti strasne moc, ma zajimavej hlas okorenenej chraplakem, o looku ani nemluve, tohle je pro me zpevacka s x factorem.

32
jab
Reagovat

Holky to měly hodně pěkné, až na některé chybičky v harmoniích. Ale potenciál mají solidní.
Edit: Úuu, ten závěr teda ujel.

33
Monika
Reagovat

Kapely se mi spatne hodnoti, ale holky si vzaly spatny song, je dost otravny. Moc toho nepredvedly, pruser to nebyl, ale ze bych jasala nad vykonem, to ani omylem. Jednim uchem tam, druhym ven.

34
jab
Reagovat

Opět zkusím slepit pořadí:
1. Relley C
2. Gifty
3. Saara
4. 4 of Diamonds
5. Matt
6. Emily
7. Sam
8. Freddy
9. 5AM
10. Ryan
.
.
.
11. Honey G

35
Monika
Reagovat

Ryan traged, tady vidim prakticky jistotu B3.

36
sadu
Reagovat

Oproti minulému kolu to horší být ani nemohlo, myslím, že se s tím tématem většina vypořádala v rámci možností, ale nedá se mluvit o jediném vystoupení, které by mi vyrazilo dech.

1. Matt – tady nemůžu být jako holka moc objektivní :)) ale pro mě má i jeden z nejzajímavějších hlasů v soutěži (což není tak těžký). Pěkné vystoupení, nic převratného, ale to u tohoto tématu asi nemůžu čekat.
2. Saara – opět slabost, holka z Finska, kde jsem žila :) takže jsem na takovou mentalitu zvyklá, ale je mi jasný, že nebude moc pochopena publikem, proto na finále asi myslet nemůže, i když hlas by na to měla. U ní mi ale vadí ta teatrálnost, která byla v tomto případě potlačena a konečně pěkné vystoupení.
3. Sam – nebyla jsem si ohledně té písničky jistá, ale kupodivu ta nová verze nebyla špatná. Opět nic, co by mě zvedlo ze židle, ale myslím, že může ještě v dalších kolech překvapit. U ní tam aspoň vidím ten potenciál.
4. Relley – opět hlasově skvělé, jak se dalo čekat. Relley bude v soutěži taková jistota, která všechno zazpívá, ale pořád hledám ten X factor, proto pro mě nemůže být nejlepším výkonem večera. Jsem tedy zvědavá, jestli se postupem soutěže najde.
5. Four of Diamonds – skvělé, že jsou v live shows! Bohužel se bojím, že s mentorem jako je Louis se jejich potenciál neprojeví. Tady se mi moc výběr nelíbil, společné části mi zněly místy falešně a občas mi přišlo, že se tváří znuděně. Ale věřím v jejich potenciál, snad je diváci pustí dál.
6. 5 after midnight – já asi tak nadšená nebudu. Moc mi to nešlo dohromady, navíc tu druhou písničku mám spís spjatou s Boyzone a tomu se to nemohlo vyrovnat. Ale tragédie to zas nebyla, to ne.
7. Gifty – u ní mi přijdou ta vystoupení pořád stejná, nemá to žádný spád a docela nuda. Ale hlasově patří k tomu lepšímu.
8. Ryan – souhlas se Simonem. Tady je zas problém, že si vzpomenu na Ollyho, s tou písničkou si prostě musí interpret tak „pohrát“. Bylo to mechanický, navíc mi vadilo, jak tak divně máchal rukou. Hlas má silný, když mu Nicol příště dobře vybere, tak může ještě překvapit. Asi se budu opakovat u více soutěžících, ale charizma pro mě zase nikde.
9. Freddy – dobrý na svůj standard. Písnička ukázala, že na víc hlasově nemá, ale celkově se na to vystoupení dalo koukat, bylo vidět, že si to fakt užívá.
10. Emily – pro mě utahaný, i když tohle, moje neoblíbené téma, tomu asi moc nepomohlo. Pro mě zatím není dostatečná osobnost, aby byla zapamatovatelná.
11. Honey G – u ní se budu asi každý víkend modlit, ať už vypadne a bojím, se, že budu ještě mnoho víkendů zklamaná. Nejhorší je, že ona bude v čím dál větší deziluzi.

37
Monika
Reagovat

Zitra tipuju na B3 Ryan, Saara, Emily nebo Sam.

38
Peťo
Reagovat

Moje poradie pre 2.live show:
1.Emily
2. Samantha
3.4 of diamonds
4. 5AM
5.Relley C
6.Gifty
7.Matt
8.Freddy
9.Ryan
10.Saara
11.Honey G

39
Tomáš
Reagovat

Four of Diamonds…hezky jim to ladilo ale pro mě nezáživná nuda a vůbec mě nebavily. Pro mě bohužel ty holky jako kapela nemají co nabídnout a nemají mě do konce soutěže čím překvapit. Vystoupení vyšumělo do ztracena.

40
Ludvik
Reagovat

Psal jsem si jednotlivé YES procenta během večera na aplikaci a vyšlo to následovně:
1. 5 After Midnight (90% said YES)
2. Matt (89% said YES)
3., 4. Emily (85% said YES)
3., 4. Relley C (85% said YES)
5. Sam (78% said YES)
6. Gifty (77% said YES)
7., 8. Ryan (71% said YES)
7., 8. Four of Diamonds (71% said YES)
BOTTOM 3
9. Saara (68% said YES)
10. Fredy (65% said YES)
11. Honey G (33% said YES)

Tak uvidíme, mynulý týden to celkem vyšlo =D

41
Mára
Reagovat

@Monika: Doufám, že se Saary určitě dlouho nezbavíme !!!

42
Monika
Reagovat

@Tomáš: Naprosto s tebou souhlasim ohledne divci kapely. Radim to mezi takova ta vystoupeni co neurazi a nenadchnou. Clovek na ne zapomene chvili po dozpivani. Ja k nim radim jeste Emily se stejnym problemem. nevyrazne sede mysky bez osobnosti a x factoru.

43
libena
Reagovat

@Ludvik: díky moc, skoro bych tomu žebříčku věřila

44
Tomáš
Reagovat

Moje pořadí ale fakt dost váhám, je to hodně těžký

1 Rellye C
2 Emily
3 Samantha
4 Freddy
5 Ryan
6 5 After Midnight
7 Matt
8 Four Of Diamonds
9 Gifty
10 Saara
11 Honey G

Ale fakt jen vařím z vody, celkově mě tohle kolo nebavilo tak nevím jak to seřadit.

Tip na Bottom 3: Asi Saara, doplní ji dva ze čtveřice Samantha, Freddy, Ryan, Honey G. Možná by připadala v úvahu i Emily ale spíš ne. Úplně v klidu můžou být jen Rellye C, 5 After Midnight, Matt, Gifty a Four of Diamonds ( pro tohle kolo jako efekt návratu do soutěže což se odrazí na hlasování ). Tak víc už toho dnes nevymyslím. :D

45
jab
Reagovat

@Monika:
No, že by zrovna tyhle dva „acts“ byly bez osobnosti, s tím bych hrubě nesouhlasil. Ono je dobré sledovat i medailonky, ne jen to, co se děje na podiu ;-).

46
Monika
Reagovat

@jab: Medailonky nejsou vubec dulezite, podstatne je to co se odehrava na podiu, kdo dokaze vyrazne zaujmout a kdo ne, no a pro me tahle cisla jsou total nezajimava, neumi se prodat, zazarit. Treba takova Sam rozhodne neni bezchybna zpevacka, technicky horsi nez Emily, ale cisi z ni mnohem silnejsi osobnost a zapamatovatelnost.

47
Tomáš
Reagovat

@Ludvik: Taky bych tomu věřil a docela se obávám, že tam Freddy spadne znovu. Sice se mu to dnes relativně povedlo ale velkou fanouškovskou základnu evidentně nemá. Ale přesto mu budu přát aby opět postoupil, pokud tam bude se Saarou a Honey G.

@Monika: Je to tak no, sou to hezké hlasy ale hudebně jsou pro mě úplně o ničem, naprosto tuctový girlband kterých je v každé soutěži tak 10. Doufám že moc daleko nedojdou. Já to tak ale mám podobně s velkou většinou soutěžících. :D Mě třeba vůbec nebaví ani ta Gifty která hlas má a pro tebe i X Factor. Honey G sice sama o sobě nudná osobnost není ale nudí tím že nedokáže inovovat svá vystoupení. Tady vážně moc nevím komu mám přát výhru… a souhlasím i v tom že Samantha je tak nějak zajímavá. Jen nevím, jak bude zajímavá pro většinového diváka v Británii. Tam ji naopak můžou předběhnout ty pro nás nudné kusy. Asi mi z toho zatím jako vítěz vychází Rellye C i když bych jí za normálních okolností zřejmě moc nefandil.

48
Tomáš
Reagovat

@jab: Souhlas s Monikou, medailonky neberu. Hlasuje se snad prvořadě pro to co se odehrává na pódiu a jak to dokáže člověka vtáhnout do děje a pobavit. A to teda tam moc lidí nedokáže.

49
Ludvik
Reagovat

@Tomáš: Pokud Bottom 3 bude takové jaká vyšla v těch procentech, tak rozhodně je mých 5 hlasů pro Freddyho :D

50
Monika
Reagovat

Ja neverim, ze tam zas spadne Freddy, zachrani ho B3 z minuleho tydne, to funguje celkem znamite, az na vyjimky jako Saara…Ta tam muze spadnout klidne znova…

51
jab
Reagovat

@Tomáš:
Pro mne jsou zas ty medailonky dost důležité, já už léta sleduju tyhle soutěže s tím, že si primárně vyhlížím, koho se mi vyplatí sledovat do budoucna (resp. dám mu like na jeho stránku na fb). Prvořadý je sice pěvecký a muzikantský projev, ale dost napoví i co ukážou medailonky – a tam se imho ti soutěžící líp ukážou jací jsou jako osobnosti než pod tlakem na podiu :-).

52
Tomáš
Reagovat

@Monika: No nevím, nechci to pořád vytahovat ale v česko slovenském XF tam taky Vávra spadnul 2x po sobě i když to asi nejde moc porovnávat. Koneckonců uvidíme zítra.

@jab: @jab: Tak to už je asi věc názoru a každý to má jinak. Já kór u těch zahraničních soutěží hodnotím převážně to co je na pódiu protože v medailoncích jim většinou ani nerozumím. :D Ale konkrétně Four of Diamonds by mě nebavily tak jako tak.

53
Tomáš
Reagovat

Jinak čistě hypoteticky, pokud bude taková B3 jak se tu nastínilo tak rozhodne kdo ještě dokáže postoupit a kdo naopak skončí v B2. Pokud v B2 skončí Freddy nebo Sara s Honey G tak končí Honey G, pokud Freddy a Sara tak postoupí Freddy a nebo rozhodne Deadlock.

54
J
Reagovat

Tak konecne som to cele dopozerala, lebo Sam mi vcerajsim vystupenim skazila naladu a tak som to vypla.
Moja TOP 3 za vcerajsok ak si odmyslim osobne sympatie:
1. Relley C
2. Matt
3. Gifty.

Tolko zmienovana rockova poloha u Sam. Nesmieme zabudat na to aka skvela by bola v rockovych songoch Olivia Garcia.
Simon + produkcia dokonale pokazili tuto radu XF UK vyberom podpriemernych spevakov. A navyse ked si SIMON COWELL nevie rady ide vykradat vystupenia do AMERICAN IDOLU.
HELLO vo vlastnom rockovom aranzma predviedol DAVID COOK v sezone 7 AI 2008. Malo to energiu, originalitu a predovsetkym hlas. A naviac jeho vystupenie az dusu pohladilo. To je rozdiel medzi nim a Sam Lavery. Ona moze mat talent, ale Davidovi Cookovi nesiaha ani po clenky.
Tu je link na HELLO v rockovom podani Davida Cooka:
https://www.youtube.com/watch?v=hFZnHLzMotU

55
Tomáš
Reagovat

@J: Tohle podání Davida znám řadu let a bylo to skvělé. Na něj se samozřejmě nechytá nikdo z tohoto XF. Ale až tak že ti to Sam zkazila? Já to mám tak že mě tam nebaví skoro nikdo a čistě kvůli jakž takž sympatiím bych nechal postupovat Freddyho, Ryana, Rellye C, Emily a právě Sam ( a i ti jsou mi ve srovnání s tím jaké sem měl favority v jiných soutěžích docela šumák ). Jinak ať si všichni ostatní vypadnou. :D Včera to od Sam byl trochu úlet ale nejhorší nebyla. I dle reakcí na FB to dnes vidím na odchod Honey G nebo otravné Saary.

56
J
Reagovat

@Tomáš: Ja sa na Sam nehnevam, skor ma stve Simon Cowell. Mam pocit, ze on sa najviac podpisal na tejto TOP 12, ktoru viaceri oznacuju za najhorsiu zo vsetkych sezon XF UK. Stve ma aj jeho nadrzovanie Gifty. To ako je XF UK 2016 fixed a predictable to win MATT TERRY…

57
jab
Reagovat

@J:
Ta píseň (resp. původní videoklip) je o vztahu učitele ke své nevidomé studentce. Jinými slovy, pokud si chce někdo tu píseň upravit k obrazu svému, musí to, tak jak tak, zazpívat citlivě. A to byl zásadní rozdíl mezi Davidem a Sam. On to opravdu citlivě podal a ještě tomu přidal rockový nádech v nerušivém množství. Jemu jsem věřil, že ví, o čem zpívá, jí bohužel ne.
Celý původní klip: https://www.youtube.com/watch?v=PDZcqBgCS74

58
libena
Reagovat

@J: no ale v tomhle složení mi vítězství matta vůbec nevadí. pro mě je asi nej. relley c mi tak nějak splývá s davem – přestože zpívá výborně. prostě je fakt hrůza, kolik lidí nedošlo do finále…moc mi chybí caitlyn.

docela mě baví sam, očekávám od skupin něco co neukázaly, a přistihla jsem se , že když přemýšlím kdo je ještě ve finále, nemůžu si vzpomenout! a to asi není dobrý.

59
J
Reagovat

@libena: Tak Caitlyn chyba aj mne. Ale jej nepritomnost ma az tak nestve ako ta kastracia, ktora prebehla u boys a overs.
Inak Amalia v XF Aus v 3 seat challenge tiez spievala PIECE BY PIECE. Ma zaujimavy hlas, ale na citlive podanie Caitlyn nemala.

60
Tomáš
Reagovat

@libena: To si právě řeknou i britové že v tomhle složení by měl vyhrát Matt a proto asi vyhraje. A to byl asi účel kvůli kterému je sestava pro finále vybrána v takovém složení v jakém je. Pro mě bude on jako vítěz ostuda. Má nějaký rozsah ale jaký on má X Factor? Vždyť je strašnej. Je to přeslazenej nepřirozenej přiteplenej slizoun. Často sem se rozčiloval nad českými a slovenskými vítězi ale taková kreatura jako je on by u nás nikdy nevyhrála, na to mají i naši diváci dostatek soudnosti. IMHO je i horší než Drda protože to byl když už nic jinýho aspoň takovej normální kluk odvedle ale tohle je prostě napudrovanej panák. Jestli to skončí jeho vítězstvím, tak se budu stydět že sem tuhle komerční slátaninu sledoval.

61
J
Reagovat

@jab: To je pravda. Nalejme si cisteho vina.Piesne vybera Simon pre dievcata, takze on je primarne zodpovedny aj za predvedenie. Pretoze moze vyberom tak pomoct ako aj poskodit. Sam ma naozaj zo vsetkych 3 dievcat najvacsi potencial aj ked Emily sa zasa tesi zatial najvacsej fan zakladni alebo sympatii. Som zvedava, ci sa Sam podari preskocit nielen Gifty, ale aj Emily a dojst co najdalej zo vsetkych dievcat. Sam si viem v buducnosti predstavit v piesnach typu powerpop alebo pop rock.
Otazka na zamyslenie, kedze nas bude cakat v buducich tyzdnoch live show venovana „diva“. Vyberie Simon Sam ALWAYS BE MY BABY od M. Carey?

62
yeey
Reagovat

Jen ze zvedavosti – myslite si, ze 5 AM by mohli po vcerejsku (paklize takovou latku udrzi) atakovat Matta nebo to porotci s tou obrovskou chvalou prehaneli? Osobne si nemyslim, ze by ho mohli porazit, ale zneprijemnit mu pozici favorita?? Mozna… Pohled na zpusob, jakym Britove v minulosti hlasovali, mluvi jasne pro Matta, ktery navic podava suverenni vykony, imho v podstate okopiruje Louisu stylem start-cil (a ma to ulehceny tim, ze je kluk) … Ale 5 AM mne osobne fakt prijemne prekvapili a mel bych je ve vcerejsi TOP3 s Mattem a Relley…

63
Honzad
Reagovat

Achjo, to byla zase nuda. Letošní finalisté ve mně neumí absolutně vyvolat žádné emoce, nemá to invenci, tempo, originalitu coverů, prostě vůbec nic. Emily je upozaděná špatnými výběry, Relley je sice skvělá, ale tak nějak rutinně, neosobně. Do toho celé to neupřímné divadlo a nadhodnocování, Simon svému řemeslu i přes veškerá špatná rozhodnutí prostě rozumí a kdyby měl upřímně a aktuálně zhodnotit jednotlivá čísla, akorát by zíval ve srovnání s kteroukoliv jinou řadou. Do toho absolutní vrchol nevkusu v podání Saary.
Schválně jsem se koukl na první castingy a mrzí to o to víc, že se i letos dokázaly sejít hrozně zajímavé talenty, jež mohly utvářet velmi zajímavá živá kola. Caitlyn, Christopher, Janet, James, Nate, Christian… I kdyby třeba nakonec vyhrál Matt, tak by to ve výsledku nevadilo, pokud bychom týden co týden díky těmhle jménům viděli nějaké emoce a originalitu. Hlava mi nebere, proč se někdo rozhodl se takhle odkopat.

64
libena
Reagovat

@Tomáš: no je to letos hrůza, to je fakt.

jen mi pořád hlava nebere, proč by matt byl tím „vyvoleným“. proč by měl člověk takového formátu jako simon cowell manipulovat celou soutěž ve prospěch nějakého neznámého trochu dobře zpívajícího a vypadajícího kluka? je to snad simonův tajný syn? :-)))) nebo mu matt slíbil, že když ho dostane na vrchol, v příštích tisíci letech si nevezme žádný honorář a všechny prachy půjdou simonovi? chce si simon dokázat, že je tak schopný, že zmanipuluje celou británii? já vím. je to krutě přehnané. ale jako fakt proč matt?

65
Michal V.
Reagovat

@libena: no je to dost nepravdepodobny, z eby tam byla extremni tlacenka… vime prece z minulosti, ze kontroverzni rozhodnuti byla vzdy.

myslim si, ze vzhledem k tomu jak soutezi klesa sledovanost tak se vic tlaci na kontroverze, pribehy… proto jsou taky 2 joke acty atd. proste jde jim primarne o lidi co jsou nejak zajimavy pro bulvar… kvalita zpevu je vedlejsi

66
yeey
Reagovat

@Michal V.: no bohuzel tady to nejak prepiskli… tim sh.tskym vyberem TOP12 jen odehnali lidi od obrazovek (vcera sledovanost rekordne mala)… a nejvetsi problem mozna nejsou ani tak ty 2 joke acty (holt to asi musi v UK bejt), ale tech zbylych 10, z nichz spousta jen nesmyslne zabira mista talentovanejsim soutezicim, co je vyhodili v JH..:-/ ti, co postoupili, bohuzel ani tu kontroverzi neprinasi, zabavni jsou pomálu a bulvaru jsou ukradeni zrovna tak :-) nedava to tedy absolutne smysl..

Nevim, jak moc chteli Mattovi odstanit konkurenci, to se asi muzem jen dohadovat, ale zatim ho v live shows nijak zvlast neprotezuji.. ukazuji porad jen jeho otravnou babcu (stezi protekce:-)), vcera ho soupli hned na zacatku, ani nedostava lacine standing ovations od porotcu (ehm ehm Honey G)…

67
rosien
Reagovat

Včera jsem nekoukala, pustila jsem si jen jednotlivá vystoupení na youtube, až tak mě to nebaví, ale dneska očekávám vypadnutí někoho z kluků Ryan/Freddy nebo z overs Honey G/Saara. A ani jednoho z nich mi líto není, snad jen Freddy se mi vzhledově líbí, ale i tak bych je vyhodila klidně všechny.
Docela ironie, že dvě původně nejsilnější kategorie budou vypadávat jako první…

68
J
Reagovat

@yeey: Tak Matta si vyhliadli na kastingu ako potencialneho vitaza. A potom sledovali ako ho kto ohrozuje a tie talenty jednoducho odstranili. Je to viditelne najma u chlapcov. Je tam len hviezda Matt a dvaja outsideri Freddy a Ryan (kvoli love story). Mozno cakali, ze z ostatnych sutaziacich dostanu viac nez sa im to podarilo doteraz. Ak by dnes kontroverzna HONEY G vypadla, comu ja nevelmi verim, tak sa situacia o nic viac nezlepsi. Tie talenty tam chybaju. Podla mna bude BOTTOM 2 Saara/HONEY G. A na vypadnutie vidim Saaru. Mozno je to vopred dohodnute s produkciou kvoli jej albumu a nesmieme zabudnut na tie jej koncerty uz na buduci tyzden. Saara dnes urcite vypadne a kludne to moze byt rozhodnutim poroty.

69
VojtaP
Reagovat

tak jsem zpět i rekapem. Dneska by mohla letět Honey … G! To včerejší vystoupení už bylo dost trapné. Simon si taky neskutečně s*re do huby.

@yeey: taky si myslím, že lidi neodehnali ani tak joke acty, které jsou tam ostatně každý rok, jako spíš to, že vyhodili všechny „fan favorites“ a nasázeli tam jednu mrtvou váhu za druhou. Možná ta show půjde s ratingama ještě níž. Zajímá mě, co udělá Simon příští rok, aby zabránil dalšímu pádu a hlavně jak bude zase okecávat letošní průser… Osobně bych začal vyhozením těch dvou gerontů z poroty, to byla možná největší bota je brát zpět. Možná by to i stačilo, formát funguje dobře. Možná bych oželel i Simona…

70
libena
Reagovat

one republic jsou parádní! ryan má úžasný hlas a mega charisma.

71
jab
Reagovat

One Republic skvělí – i když, cokoliv jiného by mě dost překvapilo :-)

72
VojtaP
Reagovat

@libena: jsou skvělí, před dvěma lety jsem byl na koncertě a paráda, doufám, že nás příští rok nevynechají, abych mohl znovu :D Hlavně nové album je hodně zajímavé, třeba ten zmiňovaný duet s Peterem Gabrielem.

73
libena
Reagovat

@VojtaP: no tak to závidím, já jsem je prokaučovala. budu čekat na 2017

wau – honey g postoupila!

74
Tomáš
Reagovat

Honey G..to je v prdeli!

75
Tomáš
Reagovat

To by mě zajímalo kdo pro ni hlasuje. Teď doufám že vypadne Saara v každém případě.

76
Lucas
Reagovat

tak Bottom 2 by mělo být Saara a Ryan.. chudák Freddy, jestli tam bude zas.. on nebyl špatnej, ale měl by se předvést líp.

77
jab
Reagovat

Hou, tak Relley zaplaťpámbu postoupila…teď asi pujde Saara, pokud jí nezachrání diváci

78
jab
Reagovat

Co je to za originalitu přijet na pódium v kabrioletu? Traktor nebo jiná zemědělská technika by nepřicházel v úvahu? :-D

79
Tomáš
Reagovat

Saara by měla odejít ale jestli bude Deadlock tak to bude hodně napínavé.

80
Lucas
Reagovat

Little Mix fajn, i když mi ta písnička dost často připomínala GRL – Ugly Heart

81
jab
Reagovat

Tak z těchhle tří bych byl napříště nejvíc zvědavý na Freddyho…snad ho vrátí za piano.

82
VojtaP
Reagovat

Saara nejspíš přes dívaky neprojde, v každém případě bude na odstřel

83
Lucas
Reagovat

Chudák Freddy, Ryan měl být v Bottom 2

84
yeey
Reagovat

tak Freddy se musi ted sakra snazit, Louis by ho mohl podrzet….

85
jab
Reagovat

Zdá se, že minimálně chvost pelotonu se od minula moc nepromíchal…kdo tam spadne, ten se asi jen tak nevyhrabe.

86
Tomáš
Reagovat

Tak z těch tří sem teď přál postup víc Freddymu než Ryanovi. Teď doufám že postoupí Freddy a vypadne Saara ale jestli dojde na Deadlock tak vidím jejich šance 50:50. :/

87
VojtaP
Reagovat

@jab: přesně, jak už nefunguje ani bottom efekt, tak to už musí být divákům ti lidé úplně ukradení. Na tom chvostu to bude nejspíš v příštích kolech předvídatelné.

88
jab
Reagovat

Pro mne bez diskuze nejzajímavější Freddyho vystoupení v live shows, nakonec bych řekl, že má z kluků nejzajímavější barvu hlasu, aspoň v těch spodních polohách. Co vy na to?

89
Lucas
Reagovat

@jab: souhlasím :)

ježiš, ta Sharon :D

90
VojtaP
Reagovat

Sharon teda jede, s Louisem se trumfují, kdo má své soutěžící víc v paži :D

Jinak čuchám Deadlock.

91
jab
Reagovat

Saara taky pěvecky hodně kvalitní vystoupení, ale na můj vkus poněkud přefalzetováno. Sic těsně, ale přece jen bych posunul dál Freddyho.

92
jab
Reagovat

Dneska, čistě na základě výkonů v sing off, byl ten deadlock imho nejspravedlivější možné řešení. Přece jen drobný pohyb na posledních příčkách, ale Freddyho je mi zvlášť po dnešku celkem líto :-(.

93
VojtaP
Reagovat

wow, docela šok, byl jsem si celkem jistý, že Saara bude v hlasování na chvostu. Raději bych viděl dál Freddyho, sing-off se mu fakt povedl, škoda, že takhle nezpíval aspoň minule. Byl by teď v suchu.

94
jab
Reagovat

Tipuju, že Relley bude zpívat Whitney Houston :-D. Emily by snad konečně mohla dostat zpátky kytaru. A na Johna Legenda se těšííím :-)

95
Tomáš
Reagovat

Ách jo. Psal sem že Deadlock bude mezi Freddym a Sarou 50 na 50 kdo vypadne. Tak bohužel. Co nepohnojí mentoři, to dodělají diváci a vyhodí i ty poslední zajímavé osobnosti. Tohle byla náhoda že měla Saara zrovna dnes víc hlasů ale i náhoda je jak je vidět někdy pěkná svině. A Saara bude příští týden zase v Bottom 3, zbytečný postup. Freddyho je mi líto, dnes sem mu přál postup. Teď nevím jestli to ještě příště sledovat protože je to opravdu už čím dál zoufalejší.

96
VojtaP
Reagovat

@jab: Divy budou takové předvídatelné, pokud s těmi songy neudělají něco zajímavého, přecijen to slyšíme v soutěžích pořád. Už jsem se těšil na Louis‘ Loves, to by bylo aspoň pořádné WTF :D

97
jab
Reagovat

@VojtaP:
Taky na ně dojde :-D. A to pak bude karuzel :-D

98
Honza
Reagovat

A co řekla Sharon Saaře nebo co spíš nevěděla? :D

99
Tomáš
Reagovat

On to podělal i Luis. Když má radši kluky tak nevím proč domů poslal Freddyho. I když zase Simon asi poslal domů Saaru jen proto aby byl Deadlock takže by to takhle stejně dopadlo, asi to bylo nevyhnutelné.

100
Tomáš
Reagovat

On to podělal i Luis. Když má radši kluky tak nevím proč domů poslal Freddyho. I když zase Simon asi poslal domů Saaru jen proto aby byl Deadlock takže by to takhle stejně dopadlo, asi to bylo nevyhnutelné. A téma příštího týdne je v podstatě stejné jako bylo tento týden…takže zase nuda.

101
yeey
Reagovat

a) Chudak Freddy, ted je mi ho uprimne lito, v tom singoff konecne ukazel, v cem je jeho sila
b) Sharon je bud permanentne zlita nebo proste jen blba, ze si ani nedokaze zapamatovat 3 jmena a zemi puvodu jednoho ze svych soutezicich
c) aspon ze Xtra Factor je sranda… aspon k tomu je tenhle panel dobrej :-D Nicole to celkem rozjela… a ten chlap v zupanu na stole zrejme taky :-D

102
VojtaP
Reagovat

@yeey: souhlas ve všech třech bodech.

103
Tomáš
Reagovat

Freddymu ublížila i první pozice na začátku. Kdyby zpíval poslední tak by dostal víc hlasů, aspoň víc než Saara.

104
yeey
Reagovat

@Tomáš: ty na XF UK asi tolik nekoukas, ale zpusob, jakym caruji s poradim casto dava naprosto jasny signaly o tom, koho se chteji zbavit, kdo je jejich favorit a koho si tam jeste chteji udrzet…:-D tak treba Honey G podle me az do sveho vypadnuti nezabrousi do prvni poloviny… Matt jen ceka na naky totalni touchdown jako zlaty hreb, ale mozna ho jeste jednou dvakrat hodi na zacatku, protoze se o nej nemusi bat (viz Louisa minuly rok)… Ryana uz asi budou sazet brzy, neb jim je u p.dele a vytezit z nej mohou uz jen nervydrasajici sing off s Emily :-) Sam sem zvedav, jak se mi to vyplni :-D

105
Monika
Reagovat

No jsem dost zklamana, chtela jsem vyhazov Saary. Nicmene ona je tak protivna a nesympaticka, ze se nebojim, ze by tam priste zase nestala a to doufam, ze treti duel snad uz neprezije.
Jinak mam skodolibou radost z propadaku tymu Nicol. Hrozne me nastvala, ze nevzala Nialla, total to podelala. Tihle dva typci byli marni od zacatku, takze vyhazov Freddyho je taky fajn a doufam, ze vyleti po Saare i Ryan. Jen at si to Nicol uzije kritiku si zaslouzi.

106
Monika
Reagovat

Pustila jsem si Saaru a jeji song ve vyrazovani Run. Ta zenska je naprosto nemozna, prehrava slzy, dupe nohou, je vylozene odporna. Sharon ztratila rozum, ze tam vzala tak zbytecneho souteziciho, absolutne nechapu, ze jeji misto nedostal James Wilson. S tim chlapkem se dalo skvele pracovat, mel potencial, prijemnou barvu, prijemnej vzhled, naprosto skvelej material do takove show a ona da prednost tak nesympaticke nane.

107
Monika
Reagovat

Mym vitezem letosni rady je sam Lavery. Jedina, ktera ma potencial uspet. Krasna baba s nejkrasnejsi barvou hlasu v soutezi, je vyrazna, tajemna, proste odlisna. Rada se na ni divam i ji posloucham.

108
Mára
Reagovat

„Run“ to nebyl.

109
Tomáš
Reagovat

@yeey: Na XF UK koukám letos poprvé a vzhledem ke všemu co se tam děje bych se vůbec nebál říct že i naposled. :-D S těmi čachry s pořadím vystupujících souhlas, když má někdo menší okruh fanoušků a jde hned na začátku, tak mu to určitě neprospěje. To už je jednou nohou venku. Myslím že se tohle dělo i v naší SuperStar pokud si pamatuju že ty slabší kusy dávali ze začátku a ty jejich protekční mazánky jako třeba Chodúra nechali skoro vždy vystupovat jako zlatý hřeb ( a myslím že to tak bylo i teď v poslední SS u Emmy a Dalibora že je dávali vždy na konec ).

110
Tomáš
Reagovat

@Monika: Opět asi ve všem souhlas Moniko. Přál sem postup Freddymu, ale věděl sem že v Deadlocku budou jeho a Saary šance 50 na 50 protože to mezi nimi bylo fakt hodně vyrovnané. Tak bohužel tentokrát dostala o pár hlasů víc Saara ale příště už snad konečně půjde. Téma Divy jí sice sedne ale ona nekončí v Bottom 3 a 2 kvůli zpěvu ale kvůli svojí osobnosti takže snad tam příště zase spadne a už se z toho nevyhrabe. Jinak mě začali být Ryan i Freddy vcelku sympatičtí v porovnání s některými jinýmu ( koho si tam taky mám vybrat ) ale je pravda že nic extra nejsou, oproti Niallovi jsou dost slabí takže myslím že ani Ryan dlouho nepřežije. Je to na jednu stranu fakt i dobře že si to Nicole takhle vyžere a snad se z toho poučí, ještě bych jí přál aby jí to Matt nevyhrál. A souhlasím s tebou i v případě Sam, je zajímavá a sympatická, možná ji začnu mít radši než Rellye která zpívá skvěle ale jede tak nějak rutinně.

111
Tomáš
Reagovat

Jinak je pro mě asi největší záhadou postup Honey G, vůbec nevím kdo a za co jí posílá hlasy a že to ještě ty lidi baví. Že má víc hlasů než kluci Ryan a Freddy, kteří mohli nabrat aspoň nějaké fanynky, to je fakt zajímavé. Asi hlasů chodí málo a ti kluci jsou pro diváky tak nezajímavé nuly, že jí to prostě na postup zatím stačí.

112
Monika
Reagovat

@Tomáš: Honey G me neprekvapuje, je kontroverzni, tyhle typy vzdy vydrzi par kol, nez se omrzi. Kdyz mas 10 „normalnich“ soutezicich a jednoho exota. tak se hlasy dost rozmelni a jeden z te desitky to odnese. Myslim, ze i priste je jeste brzo a vyhne se B3.

113
Lucas
Reagovat

Tak už to řeší i média, že nový singl Little Mix zní jako Ugly Heart od GRL, i samy GRL si napsaly na twitter #ShotOutToUgly Heart :D

114
yeey
Reagovat

@Tomáš: a to mozna jeste nevis, ze az se Honey G do bottom 2 dostane, tak to Louis posere a zachrani ji, pujde to do deadlocku a Honey G pujde dal… osvedceny scenar:-D leda by se jim ji podarilo lidem vnutit jako tu dvojku Reggie and Bollie minuly rok a dotahla by to bez ztraty kvetinky az do TOP2… :-D

115
Honza
Reagovat

Sledovanost live show 2 klesá a klesá dál – average 5,8 million viewers.
Hahaha.
Nejsem jinak jako škodolibej, ale na to se fakt letos koukat nedá a fakt si nemyslím, že je to ještě nejnižší číslo a že si to letos sáhne na pořádný dno.
No jo, dělat z lidí kreté.y se někdy nevyplácí… :D

116
VojtaP
Reagovat

@yeey: taky mě ten scénář napadl, klasika :D Ještě mě napadlo, že ji dost možná nejdřív zachrání lifeline vote, třeba už příští týden. Osobně si myslím, že na to aby došla tak daleko jako RnB nemá dostatečnou likeability. U těch dvou jsem ještě dokázal pochopit, proč je lidi berou, i když pak dost vykrádali sami sebe.

117
yeey
Reagovat

@VojtaP: taky si nemyslim, ze by se jim to co s RnB povedlo i s Honey G, namachrovany chovani se u zenskejch neodpousti… ale co ty vis, jednou dvakrat zvladne nak efektne zarappovat bez opakovani „H to the O to the N….“ a Simon ji rekne „I’ve got a feeling we’re gonna see you in the final“ … a bude to … :-DD

118
J
Reagovat

@Honza: Ja tiez nezvyknem byt skodoradostna, ale prajem XF UK 2016 este nizsiu sledovanost inak by Simon + produkcia boli schopni toto zopakovat aj o rok. A to nas caka kolo DIVAS. Ak predpokladam tak sa bude jednat o Mariah, Celine, Whitney, Beyonce … No kolko zo sutaziacich to bude vediet zaspievat.

119
J
Reagovat

@yeey: Neviem ako sa komu bude este darit, ale ak by som si teraz mala tipnut TOP 2 v grandfinale Matt Terry/5 A.M. A do TOP 3 este SAM, za predpokladu, ze zacne robit rockove covery a Emily bude mat stale rovnake vystupenia ako doteraz. Jednoznacne budto Sam alebo Emily budu v TOP 3. Pretoze mne sa zda akoby Simon pomaly zacal brat vazne tie nizke cisla a preto aspon sa snazi zo Sam urobit pop rockovu spevacku, co jej moze byt velmi uzitocne. Napadla ma totizto skvela pesnicka pre SAM a to je A. Myles BLACK VELVET. Toto by sa jej skvelo hodilo + od P!NK SO WHAT. To by jej velmi pomohlo aj ked neviem v ktorom kole.

120
patrik
Reagovat

No já si myslím že že Simon si to už uvědomuje že tuhle serii posra.. tahle série mohla být jedna z nejlepších což se týká soutěžících na tom se shodneme Top 12 mohla být na bušena neee oni to udělali po svém se nedivím Britům že má X Factor nejnižší sledovanost a myslím si že Simon pokud není už debil tak se bude přístí rok se zase aspon trochu vrátit na výsluní a vrátit tu kvalitu zase na normál . Někde na internetu jsem četl že Simon v zakulisí řikal že lituje že přitáhnul Sharoon a Luise do poroty a že to bude příští rok napravit tak uvidíme

121
Michal V.
Reagovat

jojo kdyz si vzpomenu na lonskou porotu novacku… co by za jejich stastnou ruku Louis a Sharon dali, ze…

pamatujete si jeste jak skvele Nick mentoroval kluky? jak dokazal dobre vybirat songy aby dokazal kompenzovat slabsi pevecke kvality kluku?

a nebo rita ora jak jeji kategorie vyhrala?

a nebo cheryl dostala do finale joke act?

jo jasne…simon byl nasranej, protoze ten rok dostal asi zrovna nejslabsi kategorii, kterou si jeste navic sam pohnojil (bugsy?!)… tak letos asi nechtel byt v klubu looseru sam a najal 2 kouce co mu sli na ruku a dali do finale 2 joke acty…a tady to mate… nebo resp. spis ma on…

122
J
Reagovat

@Michal V.: Ani uz nepripominajte minulorocny XF UK. Lebo az musim v mysli slzu vyronit za skvelym dievcenskym duom Louisa + Lauren. Len skoda, ze sa Lauren nedostala aspon do TOP 3 namiesto CHE, ktory sice spievat vedel, ale inak bol velmi nudny bez iskry aspon pre mna.

123
VojtaP
Reagovat

Pro zajímavost jsem přidal na konec článku studiové verze vystoupení, které umísťují na Spotify. Neslyšel jsem ještě všechno, ale Třeba Closer od Emily ve studiu mnohem lepší.

@Michal V.: Tak Simon přece chtěl do poroty vnést zkušenosti, proto vrátil ty dva staré pomatence. Jak je vidět, tak se mu to opravdu povedlo. Sharon si ani nepamatuje jména svých soutěžících, celkově jí to asi nemůže být víc ukradené, půl týdne je v USA, to je prostě mentorka za všechny peníze. A Louis, ten ještě marnější, sice má dvě dobré skupiny, které můžou dojít daleko, ale stejně se jim nejvíce daří, když s ním nespolupracují :D Pak tu má sice skvělou porotkyni a mentorku Nicole, která letos ovšem místo mozkem vybírala spíše vagínou. To je dream team :D
Fakt zlatá loňská porota jejichž rozhodnutí alespoň dávala smysl.

Doufám, že až to budou Simon a spol příští rok zase restartovat, tak vezmou za lepší konec. Ta show jako taková je furt dobrá, jenže ty největší aktiva jsou soutěžící, s kterými to stojí a padá.

124
Tomáš
Reagovat

Bylo někdy v minulých ročnících UK X Factoru rockové kolo? Co sem si tak všiml na tom jejich juboxu tak tam letos není ( ale hlavně že tam jsou Luisovy hity a Disco hity, to taky asi něco svědčí o NEvkusu produkce ). Ale stejně nevím kdo by v tomhle panoptiku mohl zpívat rock ( snad jedině ta Samantha by se v tom mohla najít, hlasově by to asi zvládly Rellye a Gifty ale těm by se ty rockerky nedaly moc věřit, Ryan by mohl zkusit maximálně nějaký poprock ). Jinak určitě nikdo…takže je to stejné jako v naší loňské SuperStar, kde taky do finálových kol nepustili žádného pořádného rockera a proto ani rockové kolo nebylo ( i když to tam trochu zachraňovali Štěpán a Palo, co by za ně tahle soutěž dala ). Ale představa, že by si Honey G vzala něco od Janis Joplin, které je podle mě vizuálně docela dost podobná je pro mě docela zajímavá. :D

125
J
Reagovat

@Tomáš: Ano v roku ked vyhral Matt Cardle, ktoreho mentorovala D. Minogue asi v 2010.

126
yeey
Reagovat

@J: noo ono tam driv ty rockovy kola asi byly, ale v jejich podani by to asi stejne byla slabota a akorat by delali nejaky dietni zpomaleny verze, takze mi to nijak zvlast nechybi…

127
J
Reagovat

@Tomáš: Ak tak velmi tuzis po rockovom kole v XF tak radsej zacni sledovat XF Australia. Chynna Taylor dala v 3 seat challenge MY HERO od The FOO FIGHTERS a postupila do finalovych kol. A navyse v XF AUS byvaju rockove kola zvykom. Jednoznacne o niekolko levelov vyssie nez tohtorocny XF UK.
https://www.youtube.com/watch?v=W1SGBngOrjA

128
Pattrick
Reagovat

To zkrácení Australské verze je smutné.. zatím TOP 9 je vážně skvělá.

129
Tomáš
Reagovat

@J: Rockové kolo by bylo zpestřením, vždyť to téma co bude teď – Divas je skoro stejné a nebo podobné jako Motown, to soutěžící v moc jiném světle neukáže. Pokud počítám dobře tak zbývá do konce ještě 8 nebo 9 kol, tak by mě fakt zajímalo co vše ještě za témata bude ( všechny si je z juboxu nepamatuji ). Problém je v tom že už mám rozkoukanej tenhle britskej paskvil a už sem si na něj nějak zvyknul a zajímá mě jak to dopadne ( i když asi tuším jak to dopadne a pomalu tam nemám komu fandit což je docela paradox :D ) takže asi XF AUS sledovat nebudu, dvě pěvecké show najednou z toho bych se už mohl zbláznit a co potom. :)

130
J
Reagovat

@Tomáš: Tomas, ved nemusis sledovat, staci si precitat Vladov rekap alebo tak ako ja som nabehla na ich stranku a pozrela si videa. Alebo si pozriet jedine to uz spominane rockove kolo ak bude (dal by Boh). Vlado by nas mohol dopredu upozornit kedy bude.

@Pattrick: Vraj ma byt az 10. kol. V tom prvom budu vraj o vyluceni rozhodovat mentori. Kazdy z nich bude musiet poslat domov jedneho z nich (aspon je to tak uvedene na wikipedii).

131
Tomáš
Reagovat

Kdy má vlastně být GF X Factoru UK? Zná někdo přesné datum?

132
Ludvik
Reagovat

@Tomáš: Vychází to na 10. a 11. prosince :)

133
Tomáš
Reagovat

@Ludvik: Tak to bude mít DJ Vlado opět hezký předčasný dárek k Vánocům. Loni vítězství Emmy a letos že by Matt? :D

134
J
Reagovat

@Tomáš: Ono Vlado mal minuly rok dvojnasobny darcek k Vianociam: Emma + Louisa. Srandy nabok. Vedel by si si predstavit, keby namiesto Sam,Gifty a Emily bolo nase trio dievcat zo SuperStar: Guncikova, Krovakova a Drobna. To by bolo o niecom inom. Alebo namiesto tych ubohych chlapcov by Nicole mala Smajdu, Adamca a Urbana?

135
Tomáš
Reagovat

@J: No tak Emmu bych tam zrovna já mít nemusel, tu bych bral maximálně místo Gifty protože by na ni byl lepší pohled. :D Sam mi přijde zajímavá a mohla by zazářit v něčem rockovém ale to už se tu psalo. Pokud jde o kluky, tak mě z nich opravdu přijde nejméně zajímavý Matt. Možná má rozsah z nich největší, to neumím posoudit ale jinak je tak přeslazený že ho prakticky nejde ohnout k nějakému jinému stylu. To už i Ryan je tvárnější, i když je ve skrze průměrný a potřeboval by daleko lepší mentoring na čež Nicole asi letos nemá. A Freddy se podle mě zlepšoval, začínal mě bavit…neměl vypadnout.

136
J
Reagovat

Tak po zverejneni zoznamu piesni DIVAS sa mi najviac pozdava Sam Lavery. Honey G bude spolovice prznit klasikov, cim pohne mnohym Britom zlcou.

Zoznam piesni:
Matt Terry : M. Carey – I´ll be there
Ryan Lawrie: Adele – Rolling in the deep
Emily Middlemas: Whitney Houston – How will I know
Sam Lavery: M. Jackson – Earth song
Gifty Louise: Sam Smith – Lay me down
Honey G: Vanilla Ice/Queen – Ice, ice, baby/Under pressure
Relley C: Aretha Franklin – Natural woman (v usiach mi stale znie bozska Kelly)
Saara Aalto: Bjork – Oh so quiet
5 After Midnights : Amy Winehouse – Valerie
4 of Diamonds: Lady marmelade/Bang bang – Aguilera……../ Grande……..

137
Tomáš
Reagovat

@J: Tak téma je velmi podobné jako minule, takže podle mě tohle bude úplně zbytečné kolo ( ale věřím, že přijdou ještě horší kola ). Matt má výběr vyloženě na tělo, to zase bude chvály. Nedovedu si moc představit Ryana, řekl bych že mu to nesedne a opět bude bojovat o přežití. Sam má asi fakt nejlepší výběr, je to velkolepá píseň na které se může krásně ukázat. Překvapivě bych byl zvědavý na Saaru protože zrovna v Bjork by mohla tu svou teatrálnost a diblíkovství docela dobře uplatnit a nemusel by to být až tak rušivý element. Ona totiž Bjork je na pódiu taky tak trochu herečka. Čistě podle playlistu vidím na odchod Honey G nebo Ryana, eventuelně možná opět Saaru nebo supernudné 4 Diamanty ale kdoví jak to tentokrát dopadne.

138
J
Reagovat

@Tomáš: No keby sa Ryan pokusil o verziu Viktora Holomka z HLASU, tak by to bolo o inom. Ked sme pri HLASE tak tu Bjork spievala Vladova oblubenkyna K. Mihalova. Keby sa Saara nepredvadzala (comu ja neverim), tak by som si ja tu pesnicku vychutnala. Ak Honey G prezije sledovanost pojde podla mna este viac dole.
Pamatas sa ako si sa pytal, ci v XF UK bolo rockove kolo? Bolo v 2010 a hostom bol dokonca aj BON JOVI, ktory spieval spolu s finalistami LIVIN´ON A PRAYER. Dokonca okrem rockoveho kola mali aj kolo „guilty pleasure songs“. A vitaz Matt Cardle predviedol zaujimavy akusticky gitarovy cover BABY ONE MORE TIME.
https://www.youtube.com/watch?v=K4mfUyjfuA0

139
jab
Reagovat

@J:
Ale nee, obávám se po minulém kole, že Sam zatím ty hlubokomyslné songy neumí moc prodat. Hlasově to rozjet zvládne, ale já mám strach, aby to namísto emotivního výkonu (z Jacksona originálu mám vždycky husinu) nebyl jen na efekt vyřvaný song.
Relley by měla být opět suverénní
Z Ryana mám hrůz už teď, ale třeba mile překvapí.
Simon by mohl (a měl) vrátit Emily pro tohle kolo kytaru. Nechat píseň v tanečnějším tempu, nedělat z toho pomalou verzi jako Lauren předloni v Bootcampu, ostatně mi přijde, že Emily spíš sedne „rozjuchaná“ poloha než lyrická.

140
J
Reagovat

@jab: Keby Simon Sam dokazal spravne mentorovat a upozornil ju na to spolu s vocal teacher. Ja osobne by som jej vybrala P!NK – SO WHAT(ak mozu 4 diamanty, tak aj ona). Este stale si to moze nechat na kolo DISCO, kedze je to dance-rock.
Emily a gitara. Tiez by som bola za. Aj ludia na FB upozornuju, ze chcu radsej Emily s gitarou. Ide len o to, co chce Simon. Ak by ju spravne mentoroval tak moze to dotiahnut daleko. Niekedy mam pocit akoby im chtiac-nechtiac skodil nie prilis dobrymi vybermi. Ale v jednom sa snad vsetci zhodneme, ze Gifty poleti ako prva z dievcat.

141
Tomáš
Reagovat

@J: To by měla Gifty určitě letět z holek jako první. Nejen že je z nich nejméně pohledná, ale i nejméně zajímavá. Ta by mi vůbec nechyběla ani kdyby vypadla už teď. Ale nic není jisté, klidně by to mohla být i Sam kdyby nastal nějakej nepředvídatelnej Deadlock ( nemyslím zrovna v tomhle kole ).

142
J
Reagovat

@Tomáš: Vies, ja si myslim, ze najviac hlasov z dievcat dostava Emily, po nej Sam a nakoniec Gifty. Dermott urcite neposiela do zony bezpecia podla poctu hlasov. Ved ani Pyco v SS to doslova nerobil. Asi nikto nebude spievat o tyzden HIGHWAY TO HELL ako pred dvoma rokmi Ben Haenow. Takze sa eventualne najviac tesim na tie roky 80-te.

Přidat komentář