Panáček v reality show

Ano, šéfe: penzion a restaurace U Pavouka, Hořesedly

13. Říjen 2009 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=204 w=420] Restaurace s penzionem U Pavouka v Hořesedlích má problém. Je otevřená dva a půl roku a stále nevydělává. Vede ji Jiří Cícha a dotuje ze svého podnikání v realitách jeho manželka Zuzana. Velké fanynce kladenských hokejistů přezdívají Satan. Když přijede Zdeněk, vidí, že Zuzana je u konce svých sil. Zrovna vyhodila číšníka: „Opil se, vysklil dveře, výplatu si vzal sám a divil se, že šel…“


Já to tu nevzdám, já to Vietnamcům neprodám

Zuzana pořád ječí, stěžuje si na personál, že krade a celkově je vidět, že je s nervama v háji. Na jídlo si s sebou přivedl šéfkuchař Romana Vaňka z Prakulu. Manžela Jirky se nedočkají, odjel na motorce k vodě (Zuzana mu totiž o natáčení neřekla), tak si aspoň objednají. Kaviárové vejce, královská směs Pavla Patery i Jiříkovo tajemství jsou prostě příšerné. Oba pány stojí velké úsilí je ochutnat. „Bobřík odvahy může mít tisíc podob“, říká Pohlreich a jde do toho. Zuzana konstatuje, že muž má blbou povahu, je moc měkký a kuchaře Františka nikdy nevyhodí. Ten v kuchyni bručí, že když to dělá tak dlouho, tak snad taky něco umí. Zjevně mu jeho výtvory chtnají a připadají v pořádku. Zdeněk varuje Zuzanu, že on není manželská poradna a jestli by nebylo lepší hospodu prodat. Vyřešil by se tak problém s prodělky i vztahem s manželem. Ale Zuzana je zaťatá a nechce, i když jí už dělali Vietnamci lákavé nabídky. Škoda, že to nevzala, lituje Zdeněk. Ale Zuzana neprodá, už kvůli sousedům, se kterými moc nevychází a kterým nechce dopřát zadostiučinění (hádám, že odvysíláním jejích monologů se vztahy nijak nevylepší).

Ani kuchař, ani manžel – oba vzali nohy na ramena

Další den se marně čeká na druhého kuchaře. Také manžel je zase pryč. Sousedi mu nejspíš donesli, že se u nich natáčí o on nemá chuť přijet. Pohlreich se snaží Zuzaně vysvětlit, že nemůže jen podnik dotovat a stále jet ve stejných kolejích. Opět vidíme přípravu dalšího jídla ze zmražených surovin a jsem si jistá, že nikdo z diváků na polozmrzlou rybu, z které hojně kape voda, chuť nedostal.

[singlepic id=206 w=420]

Na jídlo kašleme, řešme paní prvně vaše zdraví

Třetí den si přivede šéfkuchař výživáře Havlíčka z pořadu Jste to, co jíte. Nelíbí se mu totiž, jak je Zuzana hubená. Ze stresu se může dostat nejen do psychických, ale i fyzických potíží. Však i Zdeněk vzpomíná, jak v začátcích své restaurace po cestě do práce třikrát zvracel. Zuzaně se obrat v natáčení nelíbí. Že by snad chyba byla u ní? A je ten druhý pán cvokař? Odborník na výživu jí vysvětluje, že by měla pravidelně jíst a pak si vždy 20 minut odpočinout, aby jídlo lépe strávila.

A taky se pořádně vyspat. Ale Zuzana nevypadá na to, ža bude rady dodržovat. Stres neustává, manžel radši zmizel a nebere telefon, kuchař František opět předvádí své umění. Tuhé a nevábné hovězí medailonky „dle staré babky“ i pirožky se zelím nejsou zrovna mistrovská díla, co by přilákala stálou klientelu. Šéfkuchař se ohrnuje nad ruskou kuchyní. V podání Františka je jistě hrozná, ale na druhou stranu bych ji tak nezatracovala. Dobře uvařený boršč nebo bliny s kaviárem snad nejsou tak špatné, no ne? František se vyučil (pokud vůbec) za komunistů, dobré jídlo asi nikdy sám neokusil, natož by se ho pokusil uvařit. Stále své pokusy hájí, i když přiznává, že lépe než minutky mu jdou omáčky a česká klasika. „Pracovat s mrtvým materiálem nemá smysl“, je skeptický Zdeněk.


Manžel našel odvahu a vstupuje do děje této tragedie

[singlepic id=205 w=420]

Konečně přijel manžel Jirka. Nakonec se rozhodl spolupracovat. S manželkou se dohadují, kdo má větší vinu na tom, že podnik neprosperuje. Ona mu vyčítá (asi právem), že do hospody jen cpe peníze a tam nic nefunguje, manžel je laxní. On jí vyčítá (asi také právem), že pořád jen ječí, nevychází s místními a bere mu chuť pracovat. Zdeněk jde radši předvést do kuchyně, jak se dělají játra s bramborovou kaší. S Jirkou se shodnou na tom, že je nutné zúžit menu, vyházet z něj „kladenské krávoviny“ a vyjít vstříct potřebám místních. Na konci dne si zase oba manželé vždy sami a jednotlivě na sebe navzájem stěžují.

Zdeněk zkouší nemožné, manželka to balí a razí do Tunisu

Čtvrtý a poslední den přijíždí Zdeněk ukázat nějaké nápady, i když ho chudáka pěkně bolí zub. Předvádí specialitu Café Imperial – telecí líčka s bramborovou kaší. Použít jdou i hovězí. Ta se koupí v Makru za 69,90 + DPH: za málo peněz hodně muziky. Ale musíte vědět, jak na to. Šéfkuchař odjíždí a Zuzana také. Jede na dovolenou do Tunisu, aby nabrala síly (a manžel bez ní taky, dodávám já).

Návrat? Radši ani ne

Po měsíci tu máme kontrolu. Zdeněk si objednává hrachovou polévku (dobrá) a řízek (výborný, brambory málo slané). Štítivě vrací lahvičku Maggi na dochucení. Jirka konstatuje, že jsou ještě v mínusu, ale ne tolik. Zuzana je odtažitá, moc se nevyjadřuje. Snaží se Jirkovi do hospody nemíchat, ale servírka práskne, že se manželka neudrží a sem tam si rýpne. Zdeněk jde ještě zkontrolovat kuchyň a vyčítá Františkovi jeho univerzální šťávu nejen k vepřovému (a to říkal, že klasika a omáčky mu jdou). „Za tohle se střílí v prvním ročníku“, rozčiluje se Pohlreich. No, samozřejmě tentokrát se samolepka nekoná a Zdeněk jen popřeje manželům hodně štěstí, bude jim držet palce.

Já taky – aby měli dost rozumu, prodali restauraci Vietnamcům a zachránili manželství.

Kdo neviděl, může dnešní díl Ano, šéfe shlédnout online

související články s dnešním dílem Ano, šéfe

Ano, šéfe! nepomohlo. U Pavouka krachlo manželství! / Blesk.cz
Drsný Pohlreich urychlil rozpad manželství! / Blesk.cz

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 33
1
RadstaR
Reagovat

Hehe. Mazec dil.

2
Radek
Reagovat

Tak tohle byl jednoznačně nejslabší díl. Sorry, ale poslouchat citové výlevy majitelky… proč to tam vůbec bylo? Neměli dostatek jiného materiálu? Bylo tohle vůbec o vaření?

3
LK
Reagovat

Tento díl mě opravdu nadzvedl ze židle. Paní má evidentně problém sama se sebou. Spíše bych doporučovala rodinnou poradnu. To, že v televizi shazuje a ponižuje svého zaměstnance (kuchaře), mluví za vše. Je to ubohé!!! Jestli jsem s někým nespokojená, řeším to v rámci pracovně právních vztahů, ne v televizi!!

4
jary
Reagovat

tuten díl byl dle názoru výborný,jelikož co tam dneska pohlreich perlil…ještě teď se směju :-D

jinak je pravda,že dneska to bylo spíš zaměřený na hlavní akterku než na práci s restaurací (což je podle mě i příjemná změna)

5
drak
Reagovat

Tenhle podnik zachrání jedině předělávka na klasickou čtyřku – levné pivo, utopenci, kulečník a obsluha nahoře bez, to vše pro každodenní místní násosky. Jak říkal Zdenda: „Doufám, že tam nikdy nebudu muset zastavit.“

6
karin
Reagovat

No já si myslím, že i tyhle partnerské rozmíšky do toho patří – už je to skoro jako sociologický průzkum… Ale Ramsay měl taky v jednom díle Nightmares podobný případ, manželé na sebe ječeli a skoro se nenáviděli i kvůli hospodě, kterou vlastnili a nefungovala. Žena tam chodila jako bubák, jako terorista a dokonce i hosti se jí báli – manžel/kuchař naštěstí ne. Ramsay zkrotil hospodu i je a na konci se bubák usmíval, kuchař/manžel vařil dobrý jídla, hostům chutnalo a pak zazvonil zvonec… Ta jejich pohádka dopadla asi dobře, tahle pohádka bude mít ale spíš konec hororní…

7
karin
Reagovat

jo P.S.: Kdo z těch tří aktérů byl Pavouk?
A) manželka
B) manžel
C) kuchař

Výherce získá celoroční permanentku na obědy i večeře U pavouka zdarma… A bez DéPéHá.

8
dapki
Reagovat

Perfektni dil. dobra sonda do pajzliku a vitana zmena! Super! jen myslim, ze chudak holka byla opravdu trochu vic utlacovana chlapama – na to konto pak byla tak podrazdena jako byla. Byla to chyba vsech.
Hrozne by me zajimalo jak to tady bude vypadat po pul roce!!

9
Tom
Reagovat

Já tedy nevím, ale na to jak se mi líbila první série, mě tato druhá nepřestává překvapovat svým amatérským zpracováním, nedotahováním řešení problémů, atd. Prostě amatérismus. Zlatý Ramsey! Ale určitě to není chyba Pohlreicha, ten jediný dává důvod k sledování!

10
Petra
Reagovat

Včerejší díl byl opravdu trošku psychologicka poradna, ale myslím, že k takovým pořadům to i patří. Paní majitelka určitě nebyla taková semetrika, ale když měla pocit, že na ni všichni kašlou, ztratila soudnost a vzbouzela se už preventivně naštvaná. Manžel bambula, tomu bych předala restauraci v Tashkentu s tím, že pokud nebude vydělávat půjde na Sibiř. To bysme určitě viděli ten fofr! Jedna strana prostě musí ubrat, druhá sakra přidat.

11
Naďa
Reagovat

Nová informace:
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/124776/ano-sefe-nepomohlo-u-pavouka-krachlo-manzelstvi.html

Překvapení roku: Jirka vystudoval hotelovou školu

12
rennnie
Reagovat

Chudák Pohlreich, kam ho to poslali! Pro mě byl ten díl velice zajímavý, „příjemná“ změna. Ta ženská byla s nervama v pr**** a ani se jí nedivím. Cpala do toho prachy a pořád byli v mínusu, hypotéka napsaná na ní… Kdyby vyhodila kuchaře a vzala tam nějaké dva mladé po škole, udělala by líp. Ale neviděla jsem začátek – jak je to velká obec, jestli jsou někde po trase apod.

Na Zdenkovi byly vidět nemoci z povolání, jak měl krátké kalhoty, tak má křečové žíly a to docela fest… a pak ještě s tou opuchlou pusou, vypadal jak křeček. Ale jinak je to frajer, to je fakt.

Nevíte jestli jsou někde na internetu ty jeho (Z.P.) recepty trochu podrobněji?

13
ajda
Reagovat

Zuzana by se měla zamyslet i sama nad sebou. Ten vztah už je zřejmě jen o vzájemných naschválech. To co předvedla na kameru bude slabý odvar reality. Pokud manželovi neustále předhazuje peníze které vydělá ONA, dělá z něho troubu, tak co tam čekat? On asi měl dobré úmysly, ale rezignoval a už všichni, včetně hospody jen přežívají.
Pokud je úspěšná v jiném oboru a může statisíci měsíčně financovat hospodu, je s podivem, že nechala situaci dojít do takového stavu. Takhle mi to přijde, že si jen dokazuje, jak je dobrá a manžel nula.

14
Maxx
Reagovat

Bezvadnej díl, druhá sérka mi snad přijde ještě lepší než ta první. V hospodě U Pavouka nese vinu na problému tak trochu každej a rozhodně to není tak, že by tím špatným byl jen František nebo Zuzana. František prostě není dobrej kuchař a jestli někdo chce mít prosperující kvalitní hospodu, tak musí zaměstnat někoho jiného. Na druhou stranu, kdyby s ním majitelka jednala jako s člověkem a ne jak s kusem hadru a dala mu k dispozici čerstvé suroviny, tak by výsledek byl určitě o něco lepší. Zuzaně se nedivím, že je s nervama někde, protože to opravdu nemá jednoduché, ale za spoustu věcí si může sama svým přístupem. František svoji chybu uměl přiznat, že nevaří kdoví jak, Zuzana ovšem vždycky svalovala vinu na druhé a ze sebe dělala neviňátko. Proto jsem v tomhle díle považoval za to zlo ji a Františka společně se Zuzaniným manželem jsem spíš litoval.

15
Maxx
Reagovat

Jinak souhlasím s autorkou článkou, že ruská kuchyně není taková tragédie jak se prezentovalo v pořadu (byla tam spíš cítit taková ta klasická česká averze k Rusku vzhledem k době minulé). Sice tu jejich kuchyni taky moc nemusím a raději si dám jako asi většina ostatních něco italského nebo francouzského, na druhou stranu v Česku funguje spoustu ruských hospod, které prosperují a nabízejí opravdu dobrá jídla z tamější kuchyně. Takže to co řekl Pohlreich, že co je ruské, to je blaf, je nesmysl.

16
Jeza
Reagovat

Pro paní mám maximální pochopení, protože s lemply, který mají všechno na salámu a o nic jim nejde, pohoda, piáno, jsem už dělal a nic víc asi člověka, který se věci snaží tlačit dopředu, nestresuje. Navíc je paní v jiným podnikání evidentně úspěšná (soudím z toho, že může hospodu dotovat a nejezdí ve špatným autě).
Podle mě problémem pana spolumajitele není, že by byl anděl, ale že je alter ego kuchaře Františka mínus 25 let. Přece když mám podnik, který je takhle ve s.ačkách, všude dluhy, tak jsem první, kdo přichází a poslední kdo zamyká od pondělí do neděle.
Asi nejhorší na tom je, že podobných vesnických hospod se stejnou úrovní vaření je u nás stále ještě spousta a tak nějak jsem si zvykli, že nám ani nepřijdou nějak divné.

17
Jeza
Reagovat

to Karen: máš pravdu to byl 6. díl 5. série – Fish and anchor. Pán byl bývalý boxer, paní trochu semetrika, před příchodem Ramseyho týdně prodělávali 1000 liber.

18
dessin
Reagovat

tak ja nejak nevim. na jednu starnu dobry, potouchla skodoliba dusicka smirujiciho divaka si prisla na sve, an druhou stranu jsem nezaznamenala ze by se ZP snazil Frantiska neco naucit – nebo ze by usoudil ze to nema smysl???

19
jhershaw
Reagovat

myslim, ze neni snadne zaujmout nejake stanovisko. Pozvala si majitelka stab proto, aby z Frantiska udelala debila, nebo jako posledni moznost, jak ho zmenit, aby konecne zacal neco delat (vymenit olej, zapnout digestor)? A co se tyka jeho kucharskeho (ne)umeni, zacatek poradu jsem nevidel, ale bylo tam receno, kdo vymyslel ta hokejova jidla, pripadne jestli se na nich domlouvali s kucharem, misto toho aby varil neco, co aspon trochu umi?

20
Amy
Reagovat

Tak jsem koukala, ze se natacelo v nasem regionu. Z Horesedel pochazi cast me rodiny ale tuhle restauraci fakt neznam.

Dil byl katastrofalni…vubec jsem ho nepochopila. Paní majitelka by spíš měla najít odbornou pomoc, prodat restauraci a zachránit spíš sama sebe a manželství. Tohle je o nervy.

21
chaarleene
Reagovat

Díl byl rozhodně zajímavý… Je jasné, že každý tam má svůj díl viny a tohle rozhodně měla řešit spíš manželská poradna a ne Pohlreich. Jen jsem se chtěla zeptat k tomu jeho receptu – já játra nedělám, ale zarazilo mě, že je hned na začátku solil. Já měla pocit, že játra se před úpravou nesolí…

22
RadstaR
Reagovat

To jsme dva. Taky mam zazito, ze jatra se nesolej, aby nebyla tvrda.

23
Naďa
Reagovat

Jen při delší kuchyňské úpravě (dušení), u minutky je to jedno.

24
chaarleene
Reagovat

Naďo, díky, žes mi to osvětlila :o) Na diskuzi na streamu to dokonce kritizoval nějaký kuchař (že prý za osolení jater 14 dní škrábal brambory), tak mi to bylo divné… Nechtělo se mi věřit, že by ZP udělal takovou „školáckou“ chybu a ještě to nechal odvysílat :o))

Jinak musím říct, že Ano, šéfe! je celkově super pořad, jsem trošičku z oboru (vystudovala jsem cestovní ruch a ze stravování jsem dokonce státnicovala), ale nemám praxi, takže je to pro mě hodně přínosné i z tohoto pohledu :o)

25
sigi
Reagovat

Ten kuchař, to byla skutečná noční můra. A ten pan manžel taky. Hlavně že brázdil Rakovnicko na silné motorce. Typický relax vrcholového manažera :) Paní mi byla nejdřív nesympatická – proč jsou všechny „podnikatelky“ takové rakety? – ale nakonec jsem ji i chápala.
Dobrá zpráva: Vietnamské bistro si na sebe aspoň vydělá a vietnamské servírky budou příjemné a budou se hezky usmívat …

26
LadyXL
Reagovat

Zvláštní díl,ale díky za něj!2.série je lepší,protože jsou díly různorodé pokud jde o „zápletku“.Kuchař František-evidentně „propálené trubky“ a chuťové buňky (měl-li je někdy).Podle mne tenhle typ si nikdy nedá říct ženskou a to ani šéfovou,pokud ji nepodpoří šéf.Zajímalo by mne,proč tak moc si ho tam šéfík drží??Příbuzný to není..??Vařit totiž vůbec ale vůbec neumí.Škoda, že se „nepředvedl“ svíčkovou, možná by to taky byla ta hnědá šlichta.Paní majitelku jsem chápala, i když jí pak už bylo moc.Ale taky jsem to chápala…,konečně se někde mohla vypovídat,ale pak už se jen a jen opakovala.Taky pravda,že mohla mluvit s kuchařem jinak,ale pokud s někým diskutujete delší dobu a nic se neděje,tak já osobně už bych byla na tom jako ona…Manžel typický flegmatik,kterýmu stačí stávající stav,protože nepocítil na vlastní kapse ztrátovost podniku.Podnik měl původně spíš jako hračku,možná chtěl oslnit drahou polovičku,jak bude úspěšnější než ona.Ale ouha, bez práce to nešlo,to už by nebyl čas na motorku.Tak ho to prostě přestalo bavit… Tak to vidím já,navíc jsem se s něčím podobným setkala kdysi u svého šéfa…

27
jary
Reagovat

trochu offtopic: dnes je článek v blesku,který upoutává na díl,který se bude vysílat 24.11. Pohlreich v tomto special dílu navštíví školní jídelnu,už se těším a jsem zvědav :-)

28
jary
Reagovat

viz

29
Nora
Reagovat

Citím hlubokou soustrast s paní majitelovou. Jasně, že byla nesnesitelná, ale kdo z nás by v její situaci nebyl? Vzala si chlapa mouchy-sežerte-si-mě, což se dá v osobní rovině možná ještě přežít, ale při podnikání nikoliv.

31
lucvca
Reagovat

trapna zuzanka

32
Iva
Reagovat

Evidentni je ze Pani Zuzka potrebuje pomoc, psychologa. Je hodne vycerpana a lide, ji to tam sakramensky zneprijemnuji. Trebas ji zavidi jeji postavicku tu ma mnam…

33
Iva
Reagovat

A jeste ta barva na baraku, nepritahne lidi do restaurace za jidlem, jelikoz zelena,modra tlumi chut k jidlu.

Přidat komentář