Panáček v reality show

X Factor Australia 2015 otvírá živé přenosy! Tématem je „zahajovací párty“ (video)

30. Září 2015 | napsal(a): | reality show: X Factor Australia

[singlepic id=11252 w=615]

Australský X Factor ještě nestihl pořádně začít a už má před sebou poslední fázi a tou jsou jako tradičně live shows. Mnoho lidí na těch internetech se shoduje, že letošní ročník patří mezi vůbec ty nejsilnější, co se talentu týče. V našem video přehledu se dozvíte, jak se letošním finalistům dařilo, kdo zazářil a kdo musel soutěž opustit.

Georgia Denton

Výběr: Jess Glyne – Hold My Hand

The Fisher Boys

Výběr: The Weeknd – Can’t Feel My Face

Big T

Výběr: Rolling Stones – (I Can’t Get No) Satisfaction

Dan Hamill

Výběr: Maroon 5 – This Love

Jimmy Davis

Výběr: Doobie Brothers – Long Train Runnin‘

Michaela Baranov

Výběr: Taylor Swift – Wildest Dreams

Louise Adams

Výběr: Jefferson Airplay – Somebody To Love

Jess & Matt

Výběr: Blondie – Heart Of Glass

Mahalia Simpson

Výběr: G.I. Jive – Is You Is or Is You Ain’t My Baby

In Stereo

Výběr: Years & Years – King

Cyrus Villanueva

Výběr: Justin Bieber – Boyfriend

Natalie Conway

Výběr: Florance and The Machine feat. Calvin Harris – Spectrum (Say My Name)

Osobní TOP 3

1. Cyrus

2. Natalie

3. Louise / Jess & Matt

Osobní Bottom 2

1. Dan

2. In Stereo

Rozhodnutí

Společné vystoupení

Galantis – Gold Dust

Hvězdní Hosté

Jessica Mauboy – This Ain’t Love

Justin Bieber – What Do You Mean?

Vyřazování

Nejméně diváckých hlasů obdrželi a o záchranu si zazpívají Georgia a Dan!

Rozstřel: Dan

Výběr: Alicia Keys – Empire State Of Mind (Part II) Broken Down

Rozstřel: Georgia

Výběr: Beyoncé – Ave Maria

Rozhodnutí – hlasování poroty

Dannii – pro vyřazení Dana

James – pro vyřazení Georgie

Chris – pro vyřazení Dana

Guy – pro vyřazení Dana

Dan Hamill soutěž opouští!

Shrnutí

Vezmeme to popořadě. Soutěžní večer u některých dopadl lépe a u některých lehce pod očekáváním. Začnu od těch horších, kdy mě překvapil nejistý výkon Georgie, Michaely i Mahalie, všechny tři holky patří mezi předstartovní favoritky a něco se tam zkrátka vázlo. Dannii měla dříve lepší ruku při výběrech, na jednu stranu je dobré, že to směřuje více do současnosti, nicméně zejména u Michaely je třeba vybírat citlivěji a méně očekávatelně, Georgii spíš sedí klasičtější pop než ten taneční a vystoupení Mahalie vedlo odnikud nikam. Ta čtvrtá vzadu Natalie to nakonec zahrála pro všechny holky, kdy si troufla na Everest jménem Florence Welch a vyšla z toho více než důstojně. Nakonec se ukázalo, že jsem měl pravdu a Dan byl ve finále úplně zbytečný, to samé platí u In Stereo, které více než na kvalitu hrají na fanynky. Fisher Boys sice nejsou taky nic objevného, ale jejich vystoupení mělo nápad a nějakou hlasovou stabilitu.

Rozhodnutí o vypadnutí Dana tedy kvituji, věřím, že u Georgie zafunguje efekt Bottom 2 a příště postoupí rovnou, což jí dá šanci na vykoupení. V příštím kole tipuji, že to odnese nejspíš jedna ze skupin, strach mám taky o zbylá děvčata, pokud nepřijdou s lepším výběrem.

Co se týče poroty, tak ta mi celkově nějak nesedla. Nejvíce chybí nadšení a celková přítomnost Ronana Keatinga. Z nováčků mě více zaujal Chris, než James. Dannii také chybí nějaká parťačka, osobně moc nechápu, proč nakonec neobsadili Jessicu Mauboy, která se loni osvědčila jako host a o jejím angažování se již v minulosti uvažovalo.

Ještě jednu věc musím nadmíru vyzdvihnout a tou je výprava. Australský tým se opět ukázal jako světová špička ve svém oboru, Američané i Britové by se měli učit. Každé vystoupení mělo svůj originální nápad, který skvěle dotvářel atmosféru a dal divákovi komplexní zážitek. Vystoupení potom působí, jakoby se člověk díval spíše na nějaké předávání prestižních cen, kde vystupují největší hvězdy a ne na pěveckou soutěž. Opravdu good job!

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor Australia

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
libena
Reagovat

moc děkuji za rekap!
stoporocentně podepisuji pasáž o porotě – chybějící ronan, lepší chris než james, chybějící žena v porotě – a když jsem poslouchala jessicu, napadlo mě přesně to stejné – proč ona vlastně není v porotě? je to příjemná kočka, v austrálii ji mají rádi, já bych ji doporučila.

vyřazování – panebože oni mi chtěli vyřadit georgiu! zaprvé měla fakt špatný výběr songu a za druhé byla první! ale že až tak :-( no ale ave maria dala skvostně, tak snad se chytí. no ale měla jsem stažené půlky, když se guy rozhodoval koho ppošle domů…skoro se mi zdálo, že chce dát deadlock. tak trošku si myslím, že dan musel být poslední, ale spolíhat bych na to nechtěla!

společná píseň všech 12 finalistů byla úžasná, včetně těch tanečníků, fakt fascinující podívaná

2
Rosien
Reagovat

Tenhle ročník je tak neuvěřitelně super! Normálně jdou skupiny mimo mě, tady mě baví (zejména Fisher Boys). Skvělý je Cyrus, Big T a Louise, ale celkově všem finalistům bez výjimky fakt smekám, většina z nich má na to vyhrát, bude to zajímavý boj :-)
A díky za rekap :-)

3
libena
Reagovat

moje shrnutí 2. live show:
The fisher boys – beggin´ (madcon) – pro mě trošku nevýrazné, musela jsem si zesilovat přehrávač, rychlejší pasáž byla lepší, ale to že jsou první nevěstí nic moc dobrého
Michaela – holding out for a hero (bonnie tyler) – efektní choreografie, nevím jestli jí neuškodila, připadá mi jakoby se uprostřed songu ztratila, ale jinak velice pěkné
Louise – people help the people (birdy) – velice povedený výběr písně, moc pěkný, james to prožíval s ní 
Jimmy – black or white (michael jackson) – jo, dobrý, celou dobu co jsem se koukala jsem se usmívala, takže v pohodě. Jé – ale porota se na něm vyřádila, chris se snažil co mohl.
A nedá mi to nevzpomenout na pro mě památné provedení této písničky Adamem lambertem v americkém idolu – to byl nářez!
Georgia – listen to your heart (roxette) – zazpívala to v rámci možností – ale do pytle! Takhle ji dannii zahrabe! Další pitomý výběr. Je mi jí tak líto…proč nedostala něco z naší dekády??? Na moje povzbuzení – Samantha jade taky byla 3x v bottom 2 a vyhrála 
In stereo – my life would suck without you (kelly clarkson) – na kluky moc náročná skladba – ale pro koho kelly není? Tak nějak mě to nebavilo. Bohužel. A jen vzpomínám na práci, kterou předváděl ronan keating se skupinami – např. the collective…
Mahalia – hello (lionel richie) – má bezesporu vyjímečný hlas, ale mě to připadalo až moc utahané, vždyť i původní verze je už dost pomalá. No a když už jsme u toho – tohle by georgia zvládla, ale bylo by to i naopak? Jakpak by dopadli roxette v podání mahalie? A třeba by mě to překvapilo – ale o tom to je – vždyť všichni víme, že songy jako hello mahalia umí. Tak nějakou výzvu by to chtělo.
Jess and matt – ignition (r. kelly) – zvláštní výběr, mě se to moc líbilo, škoda že jess nedosahuje na mattovy kvality, byl jednoznačně lepší
Cyrus – wicked game (chris isaak) – tak takhle si představuju touchdown! Cyrus má našlápnuto na vrchol! ještě že si oholil ten knírek :-)
Natalie – break free (ariana grande) – za prvé: natalie jde předposlední, minule byla poslední – myslím že je to trochu nadržování a ona to ani nepotřebuje…, vypadala úchvatně, za druhé: arianu nesnáším a proto je ještě větší uznání to, že se mi moc líbilo podání natalie! Wau.
Big t – don´t let the sun go down on me (elton john ft. George Michael) – no ze začátku bylo hodně vidět jaký respekt má big t před písničkou, ale bylo povedené vystoupení, zvlášť druhá půlka, škoda, že nedržel dýl ty dlouhé tóny na konci slok…plnovous mu sluší!

Shrnutí – nevím jestli to bylo o nějakém tématu nebo ne. „staří“ dostali písničky z posledních let, „mladí“ staré (i když dobré) vykopávky. Myslím že se to někomu vymstilo. Asi měli udělat 2 témata, 2 večery – osmdesátky a aktuální hity. Na vypadnutí – podle mě buď the fisher boys nebo jimmy.

Btw. – dannii vypadala v osmdesátkovém looku naprosto jak její sestra kylie!!! Ale ona je jí vlastně podobná čím dál víc, i v live večeru – ten účes, líčení, gesta… zajímalo by mě, jestli je to schválně!

4
DJ Vlado
Reagovat

@libena: Právě vyšel nový rekap (letos poprvé můj), takže můžeš své hodnocení zkopírovat i tam :-) Jinak koukám, že se u některých soutěžících až tak úplně neshodneme, ale v podstatě je to v pořádku, protože letos jsou skoro všichni výborní a víceméně vyrovnaní, takže ty žebříčky můžeme mít jakékoliv a každý z nás bude mít pravdu :-)

5
libena
Reagovat

@DJ Vlado: ok, zkopíruju, ale ještě nic nečtu, neviděla jsem vyřazování…že se neshodneme nevadí, každý jsme holt jiný :-)
a soutěžící jsou moc dobří, těžko se mi hodnotí…

Přidat komentář