Panáček v reality show

X Factor Australia 2016, 2. live show: Vzestupy a pády Top 8 (rekap + video)

3. Listopad 2016 | napsal(a): | reality show: X Factor Australia

Adam Lambert

V neděli 30. a v pondělí 31. října se odehrálo již druhé finálové kolo osmé řady australského X Factoru, ve kterém se utkala osmička finalistů o sedm postupových míst do dalšího kola. Tématem večera byly Judges‘ Makeovers, tedy předělané verze známých hitů podle čtveřice porotců. Jak se naší osmičce dařilo? Kdo zazářil a kdo naopak propadl? Kteří hvězdní hosté nás navštívili? A který finalista nás musel na konci opustit? To všechno a mnohem více se dozvíte, když si přečtete následující řádky.

AYA

zpívaly: Beyoncé – End Of Time

Holky jsou v soutěži jako na houpačce a střídají výborné se slabšími momenty. A právě jeden z těch slabších momentů si vybraly ve druhé live show. Choeoograficky bylo toto vystoupení v pořádku, najazzlá aranž písně se rovněž povedla, ale vokály byly tentokrát slabší. Holky holt nemají tak silné hlasy jako Beyoncé, takže její píseň ani ve třech neutáhly. Tohle byl zkrátka hodně vlažný úvod a holky se tak staly vážnými adeptkami na bottom 2.

Vlado

zpíval: Ariana Grande – Into You

Vlado je génius průměrnosti. Vzpomínám si, jak ve třetí české SuperStar řekl Eduard Klezla „freestylovému králi“ Alešovi Burketovi , že se šikovně snaží maskovat, že není majitelem hlasu. Ačkoliv Vlado není tak tragický případ jako výše zmíněný zapomenutý finalista ČHS3, platí pro něj totéž. Falzety byly naprosto tragické a v hlasitých pasážích Vlado tlačil na pilu, přičemž mu hlas začal selhávat. Vlado má štěstí, že dobře vypadá a je slušný performer, jinak by už v soutěži dávno nebyl. Pro mě kandidát na vyhazov, i když je mi jasné, že ho puberťačky podrží.

Chynna Taylor

zpívala: U2 – Pride (In The Name Of Love)

Jestli se u některého vystoupení opravdu nepovedla nová aranž, tak to bylo právě u Chynny. Bono by se otočil v posteli s černoškou, za jejíž práva bojuje, kdyby tuto diskofilní verzi svého gigahitu slyšel. Naštěstí Chynna je natolik dobrá zpěvačka, že jí nová aranž nerozhodila a zazpívala již tradičně výborně. Díky té nešťastné aranži to nebyl touchdown jako minule, ale jen velmi dobré vystoupení.

Amalia Foy

zpívala: Madonna – Frozen

Je vůbec možné, že Amalia nezná Madonnu? Domníval jsem se, že na této planetě nežije nikdo, kdo by o královně popu nikdy v životě neslyšel. Tento fakt se však na vystoupení nepodepsal ani v nejmenším. Amalia s Adamovou pomocí vtiskla této písni absolutně vlastní tvář, přičemž zde perfektně prodala své křišťálové výšky. Celkový dojem však zkazil zvukař, který místy nechal Amalii přehlušit hudbou. Když si však nedokonalý zvuk odmyslím, tak to bylo výborné a zároveň osobité vystoupení, kterým Amalia opět potvrdila svou neskutečnou muzikálnost.

Brentwood

zpívali: Disclosure feat. Sam Smith – Latch

Sourozenecká dvojice je v live shows zatím poněkud za očekáváním, což přičítám za vinu hlavně Iggy, která jim sebrala jejich akustickou polohu, čímž zabila jejich osobitost. K jejich vystoupení bych mohl okopírovat své hodnocení z minula, jelikož to bylo kvalitně odzpívané, avšak prosvištělo to kolem mě jako rychlík Košičan. Pokud se Brentwood nevrátí ke svým kořenům, mohli by být brzy v ohrožení.

Davey Woder

zpíval: Ed Sheeran – Small Bump

Docela mě překvapilo, že Guy vybral Daveymu z Edova repertoáru právě tuto píseň. Myslím, že „dvojče Matěje Hádka“ má mnohem výraznější a známější písně. Tento song plyne odnikud nikam a je velmi těžké na něm vyniknout. Davey však tuto nevýraznou píseň zazpíval výborně a citlivě, o tom žádná. Suma sumárum to byl velmi dobrý, i když ne až tak výrazný výkon.

Beatz

zpívaly: Brown Stone – If You Love Me / Willow – Whip My Heart

Uf, tyhle překombinované kočkopsí dorty opravdu nemusím. Působí to zbytečně chaoticky a v mixu dvou a více písní se člověk jen ztrácí. A přesně tak působilo i vystoupení Beatz, které oproti předchozímu týdnu postrádalo tah na branku. I holky se tak ocitají v potenciální ohrožené zóně.

Isaiah Firebrace

zpíval: The Beatles – Let It Be

Celý večer zakončil Isaiah, který mě zatím svými výkony nechával chladným. To se však s tímto vystoupením absolutně změnilo. Isaiah zazpíval výborně a klasiku od Beatles pojal osobitě, ale zároveň s úctou k originálu, což znamená, že to nijak výrazně nepřeháněl s kudrlinkami. Pořád mám sice pocit, že vepředu jde hlas a až dlouho za ním Isaiah, to však nic nemění na faktu, že to byl nejlepší výkon večera a perfektní tečka za druhou live show.

Top 3-4 podle DJ Vlada:

1. Isaiah
2. Amalia
3-4. Chynna a Davey

Bottom 2 podle DJ Vlada:

1. Vlado
2. AYA

Vyřazování:

Top 8 Group Performance

zpívali: Throttle feat. Lunchmoney Lewis & Aston Merrygold – Money Maker

Společné číslo si osmička finalistů tentokrát střihla společně s původními interprety této písně, přičemž to ale působilo, že Throttle, Lunchmoney Lewis a Aston Merrygold jsou na pódiu pány (zvlášť Lunchmoney se nedá přehlédnout) a finalisti jim dělají jen takové křoví. Jinak tuto píseň jsem slyšel poprvé v životě a nezaujala mě.

Hosté večera:

Adam Lambert

zpíval: Evil In The Night

Prvním hostem večera byl, řečeno slovy Dády Patrasové alias královny Koloběžky I., host-nehost, tedy jeden z porotců, konkrétně Adam, který je z porotců jednmoznačně nejzářivější hvězdou. K Halloweenu si vybral i velmi příhodnou píseň ze svého zatím posledního alba The Original High. Trochu je škoda, že Evil In The Night nebyla vybrána jako singl, jelikož podle mě je minimálně o třídu lepší než oba dva singly Ghost Town a Another Lonely Night. Jinak Adam opět potvrdil, že je výborný zpěvák a skvělý showman zároveň, což podpořil I efektem v podobě svítících očí.

Shawn Mendes

zpíval: Mercy

Tento mladý kanadský písničkář se na popové scéně objevil asi před rokem s megahitem Stitches a od té doby se drží na výsluní. Já mám k Shawnovi tak trochu rozpolcený vztah, zatímco jako písničkář je slušný a jeho hity jsou chytlavé (zvlášť jsem si oblíbil duet I Know What You Did Last Summer s mou oblíbenkyní Camilou Cabello z Fifth Harmony), jako zpěvák mi však přijde veskrze průměrný. Mercy je podle mě zatím jeho nejslabším singlem, takže oproti Adamovi působil Shawn ve svém vystoupení matně.

Kdo spadl do bottom 2?

Poslední dvě místa obsadily obě dívčí skupiny AYA a Beatz, což se dalo celkem čekat, jelikož jejich hlasy se tříští, navíc ani jejich vystoupení ve druhé live show nebyla přesvědčivá. Nejslabším článkem osmičky je sice Vlado, o jehož postupu kvůli armádě vlhnoucích puberťaček se však nedalo pochybovat. Snad jim brzo dojde kredit z kapesného od tatínka.

Sing-off:

Beatz

zpívaly: Jessie J – Bang Bang

První z našich girlbandů si vybral dva roky starý hit, který jsme před dvěma lety mohli v X Factoruz slyšet např. od Reigan Derry nebo Fleur East. Holky šly do svého vystoupení se svou již tradiční energií, a protože si na rozdíl od svého vystoupení v hlavní show zpívaly jen jednu píseň, působilo toto vystoupení komaktněji. I když holky v tomto vystoupení nic nového nepředvedly, tak to byl good job.

AYA

zpívaly: Jessie J – Domino

I druhý girlband si vybral Jessie J, jen trochu starší hit. Podle mě to ale nebyla příliš dobrá volba, jelikož Jessie J má hodně energický projev a pokud ji chce zpívat zpěvačka s jemnějším hlasem, musí úplně změnit aranž (jako například má bohyně Monika Bagárová u své verze Price Tag), k čemuž tady nedošlo a jemné hlasy holek se s energickou aranží úplně tloukly. Co se týče výkonů, tento battle vyhrály Beatz.

Kdo vypadl?

Při hlasování poroty Iggy a Mel pochopitelně chránily své svěřenkyně, Adam na vyřazení označil Beatz a Guy dal Ayu, aby to hodil do deadlocku. Nejméně hlasů dostaly AYA. Na základě výkonu jak v hlavní show, tak v sing-offu to bylo spravedlivé rozhodnutí, I když na druhou stranu si myslím,že AYA měly větší potenciál variabilnějších vystoupení, zatímco Beatz jsou pořád víceméně stejné. Kdyby to však bylo čistě na mě, skončil by Vlado, jmenovec nejmenovec.

Hodnocení 2. live show podle DJ Vlada:

Výkony ve druhém finálovém večeru byly vesměs celkem rozpačité. Jako jediný s čistým štítem vyšel Isaiah, zatímco Amalii zradil zvuk, Chynnu aranž a Daveyho výběr nevýrazné písně. O zbylé čtyřce ani nemluvím. U poroty je neměnný stav, ovšem čím dál víc se profiluje Adam jako jejich jednoznačný tahoun, což mimo jiné potvrdil I svým vystoupením. Příští týden nás čeká téma Viewers’ choice, které by snad mohlo našim finalistům sednout lépe, pokud tedy viewers nebudou příliš škodolibí a vyberou soutěžím písně tak, aby jim seděly.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

X Factor Australia

Diskuze k článku

Počet komentářů: 49
1
DrakulkaCZ
Reagovat

Díky za rekap. Ve dvou bodech si dovolím nesouhlasit. Jako těžký fanoušek U2 si troufnu říct, že jejich remix vůbec nebyl špatný, Guyovi se povedl, sama jsem byla překvapená. Ale ten, kdo mi vadil, byla Chyna, která s úsměvem na tváři i v hlase zpívala:
„Early morning, April four
Shot rings out in the Memphis sky“
A pak jako by se najednou probrala a došlo jí to, stahla úsměv a pokračovala alespoň čistým apelem. Jako by nevědla, o čem zpívá. Ona je vždycky skvělá hlasově, ale špatná emočně – alespoň pro mne. Zpívé emocí prázdné árie.
A co se týče Shawna Mendese, ten kluk je dobrej, zpívá čistě i naživo a dokáže to i s hraním na klavír nebo kytaru. Prostě jen vystoupil s nevýraznou písní. A je mladej na to, ještě se vypracuje. Vedle Adama bude nevýrazných 85% všech lidí.

2
Tomáš
Reagovat

Moje pořadí za tohle kolo

1 Isaiah – Tentokrát se u mě dostal na první místo před Daveyho i když jen velmi těsně. Krásně a citlivě zazpívané, zlepšuje se kolo od kola a pod Adamovým vedením ještě hodně poroste. Nemůžu souhlasit že by neměl charisma, podle mě ho má obrovské. Možná někomu může připadat jako nenápadný kluk ale pro mě je to černý kůň soutěže.
2 Davey – Rovněž krásně a citlivě zazpívané, šla z toho taková nádherná klidná energie. Vlastně to byla úplná poezie, Davey je rozený písničkář. GrandFinále a minimálně Top 3 by ho neměla minout, jinak nejsou australané muzikální národ. Viděl bych ho rád v nejužším finále s Isaiahem.
3 Amalia – Pro mě o něco slabší výkon než minule a navíc je právě Amalia pro mě docela nevýrazná, chybí jí ten pověstný X Factor, který právě mají na rozdávání oba pánové, které ve svém pořadí stavím před ni. Ty operní pasáže mě už místy ruší ale hlas má krásný a na Top 3 to pořád je.
4 Chynna – Souhlas s tím, že bylo totálně zabito aranžmá písničky. Udělat z U2 laciné disko, to je naprosto trestuhodné. Tohle pro mě nemůže zachránit ani zpěvačka se sebelepším hlasem. Takže pro mě dost špatný výkon, ale vzhledem k slabé konkurenci ji mám pořád dost vysoko.
5 AYA – No není to můj šálek kávy ale aspoň jim to ladilo a barvy hlasů měly dívky hezké. Ale jejich celková nevýraznost je ze soutěže vyřadila a díky tomu je předběhli ještě slabší soutěžící.
6 Brentwood – Jde to úplně mimo mě, totální uspávací nuda, která by mě nebavila ani ve 4 ráno v baru se 4 promile v krvi. Strašně nezajímavé podání písně, myslím si že nemůžou dojít daleko.
7 Vlado – Pro mě docela tragéd, vystoupení špatné a navíc i zapomenutelné. Fakt sem zvědav jak dlouho se udrží.
8 Beatz – Opravdu překombinované. Možná kdyby jen zpívaly a nepletly do toho rap, bylo by to lepší. Takhle pro mě byly nejhorší a můžou být rády že v Deadlocku porazily AYA.

Sem zvědavý na další kolo, které možná poprvé budu moct sledovat Live. A zajímavé bude i další vyřazování. Podle mě budou mít namále opět Beatz a možná už i Brentwood a Vlado. Jde o to jestli spíš lidi pošlou hlasy špatnému zpěvákovi nebo koncentrované nudě. Ale může dojít i k nějakému překvapení. Taková Chynna už tenhle týden s tou špatnou předělávkou U2 klidně mohla skončit v Bottom 2 nemít okolo sebe tak slabou konkurenci. Musím říct, že jak se podle všech zdálo, že v Austrálii je v Live Shows více talentů než v UK, tak teď už je to pomalu vyrovnané. Opravdové talenty vidím jen tři nebo čtyři ( z čeho mě opravdu zajímají jen Davey a Isaiah ) což už je podobná situace jako v UK. Brentwood, Beatz a Vlado jsou jen do počtu.

3
Lucas
Reagovat

Isaiah nejlepší, já v něm naopak vidím něco už od začátku a vlastně od minulý řady. Jinak verze té písničky od U2 podle mě hodně povedená.

Jinak Shawn Mendes je podle mě výborný performer a má krásný hlas. Mercy jsem se začátku nepovažoval za nic extra, ale čím víc ji slyším, tím víc se mi líbí a podle mě se mu hodně povedla. Nejvíc se mi asi začla líbit, když jsem ho slyšel ji zpívat naživo, neskutečný, jak dokáže prožívat ten text.

4
bobina
Reagovat

V názorech na oba x factory velmi souzním s Tomášem. I když mám dojem, že tuto show nesledoval od začátku, udělal by mi radost, kdyby zhlédl vystoupení Ivy Adara v souboji o stoličky a napsal na ni svůj názor. Pro mne je absolutní jednička a její nepostup jsem ještě nevydýchala. Jinak pro zájemce – na známém uložišti na straně 3 je více než dvouhodinový film o postupu Adama v Idolu. Už tehdy byl můj fanoušek a štval mne Simon, který ho neustále kritizoval.

5
Tomáš
Reagovat

@bobina: Ahoj, tak děkuji za souznění.:) Je pravda že naplno sem to začal sledovat až s začátkem Live Shows, což u mě bývá takové nepsané pravidlo. Ale zrovna Ivy sem tu už předtím zaregistroval v jednom z rekapů DJ Vlada, takže si ji pamatuju. Přiznám se, že nevím jestli by byla úplně přesně můj Cup of Tea ale zpívat uměla a když ji vyřadili tak si zasloužila místo v Underdogs místo Madison, Beatz nebo Vlada, o tom není vůbec pochyb. Ona vůbec Mel B ten svůj záchraný tým nevyužila tak jak měla a teď už jen soupeří s Iggy o to, která z nich bude jako první bez soutěžících.

6
bobina
Reagovat

@Tomáš: Díky! Já si na Panáčkovi spíše čtu, než píšu, ale někdy mi ti zkrátka nedá…Dík i za tvé inspirující odkazy. S tou Mel máš pravdu. Takový výběr a ona to tak zp…í.

7
VojtaP
Reagovat

@bobina: taky jsem ještě nevydýchal nepostup Ivy. Doufám, že se přihlásí za rok, klidně by to pak mohla celé vyhrát, nechápu, jak zrovna ji mohl Adam vyhodit a Mel takhle přehlídnout.

S vyřazením asi souhlasím, Beatz půjdou asi příště. Toto kolo jasně nejlepší Isaiah za ním Chynna, osobně mě to nové aranžmá U2 nevadilo, byť je to klasika, tak beru spíš jako jiný pohled, takové letní taneční pojetí. Líbila se mi i Amalia, s Frozen toho moc udělat nejde, ale ona celkově se zajímavě poslouchá. Jen mi přišlo, že to bylo na ni až moc temné. Taky, když řekla, že nezná Madonnu, tak jsem se najednou cítil staře :D

8
bobina
Reagovat

@Vojta: Souhlasím s tebou až na Chynnu – ona je výborná zpěvačka, možná nejlepší, ale pro mne nemá právě ten X Factor – takové to „něco“, trochu charisma, trochu té „ušpiněnosti“ místo dokonalosti, zajímavý hlas, různorodost výrazu, sympatické vystupování. To měla pro mne Ivy, James /nahradil mi ho Davey, ale myslím, že James byl lepší/, má ho Isaiah, Sam, Emily.
Ještě mi vadí 2 dámy v porotách – Iggy chybí vřelost a zaujetí pro své svěřence, je strašně chladná. A paní O. by se měla jít léčit. Já nechápu, jak jí mohlo projít, že nezná jméno svého soutěžícího. Snad nevadí, že se zde vyjadřuji k oběma X Factorům, ti skalní stejně sledují oba.
Jo a ta Madonna, to bylo fajn oživení. Amalia je jako zjevení, její zpěv je zvláštní, chce se mi říct až čarovný. Jsem zvědavá na její vývoj.

9
libena
Reagovat

@bobina: film o adamovi mám stažený roky, koukala jsem na idol, když soutěžil, a stahovala, měla jsem celý ročník a pak jsem to já blbka vymazala!! teď mě to štve – aspoň mám ten film :-)

o porotě už jsem se vyjadřovala – iggy je fakt studenej psí čumák, ledovějšího porotce (ani chlapa) jsem neviděla! a že už jsem toho viděla :-)))))

ze soutěžících se mi líbí isaiah (skromný kluk, ale opravdová osobnost z něj musí vyrůst, jeho skvělý hlas a výrazný vzhled ho předurčují být úspěšný) , chynna (předělání u2 mi nevadilo), amelia (neznalost madonny mě dostala!!!) i davey (konečně sundal ten šátek). na pátém místě mám beatz – moc se mi líbily na kástingu. ostatní jdou mimo mě….

10
libena
Reagovat

jo – a kdo fandíte australské hudební scéně jako já, tak koukněte na duet dvou vítězů australského x factoru – samanthy jade (mé nejoblíbenější vítězky) a cyruse (loňský vítěz): https://www.youtube.com/watch?v=vBtUXRr5D4Q
skvělé spojení :-))))))

11
Tomáš
Reagovat

Tak zítra ráno chci sledovat X Factor živě na FB přes Periscope, snad to bude fungovat a dobře to dopadne.

12
libena
Reagovat

@Tomáš: tak sleduješ? já jsem naladila :-)
díky shimoli :-)

13
libena
Reagovat

do pytle – zítra bude double elimination

14
Tomáš
Reagovat

@libena: Ano sleduju živě. První zpívala Chynna a mě se nelíbila, nelíbí se mi totiž ani ta píseň. Zítra vypadnou dva? To sem nějak nepostřehl! Asi proto že neumím moc anglicky.

15
libena
Reagovat

@Tomáš: no a postřehl jsi že zkoušeli dvě písničky a austrálie jim pak vybrala tu kterou budou zpívat v live? vypadá to zajímavě, ale je to dvojsečné….
mě se chynna docela líbila – ona totiž jako duffy i vypadá :-)
brentwoods nevím – já je moc nemusím, ale nebylo to špatný

16
Tomáš
Reagovat

Ale to je nějaké divné s tou dvojitou eliminací. Nemá být náhodou těch Live Shows 7? Takhle by to vycházelo jen na 6 pokud zítra vypadnou dva ( za předpokladu že GrandFinále bude ve třech ). Brentwood za mě byli lepší než minule ale pořád je to takové překombinované. Asi nikdy nebudou šálek mého čaje a vzhledem k tomu že zpívali jako druzí u nich zítra vidím velké ohrožení. Nevím jestli tohle bude stačit na postup.

17
libena
Reagovat

beatz – naprostý souhlas s adamem. dohromady zněly skvěle, ale ve střední části to trhalo uši – když zpívaly každá zvlášť. celkově to ale pro mě vyznělo nakonec pozitivně, tohle by mohly zpívat.

double – je rozhodně, moderátor (chybí mu starý dobrý luke – tento ani nevím jak se jmenuje) říkal že do dalšího kola jich půjde 5.

18
Tomáš
Reagovat

Beatz jdou úplně stejně mimo mě jako Four Of Diamonds v konkurenčním X Factoru. Hezké holky ale nebaví mě, poslal bych je domů. Nemusím tyhle dívčí vokální kapely. Adam je dobře zkritizoval, myslím že jsou jasné na odstřel pokud se nezmobilizují jejich fanoušci. Moderátor se jmenuje Jason Dundas.

19
libena
Reagovat

amalia – už jsem měla strach že to bude celé zpomalené, ale jak se to rozjelo, tak to špapalo – super
no ale vypadá starší o deset let – tím účesem

20
Tomáš
Reagovat

Mě se Amalia moc nelíbila. Já ABBU moc nemusím a naopak si myslím že v takovéhle kolovrátkové juchajdě jen utopila svůj talent. Ona vyniká víc v těch pomalých písních, tohle jí podle mě moc nesedlo. Ani účes jí neslušel, vypadá starší. Podle mě zatím její nejslabší výkon a ani by mi nevadilo kdyby zítra vypadla, i když jsou tam na to zatím vřelejší kandidáti. Když o tom tak přemýšlím tak se mi zatím pořádně nelíbil nikdo. :D Ale slyšel sem od moderátora něco o Pearl Jam, to by bylo jak šité pro Daveyho a mohl by to být první touchdown dnešního dopoledne. :D

21
libena
Reagovat

tak daveymu to sedlo jak prd…na hrnec
přestože mi připadalo, že místy ten zvuk byl na figu

22
Tomáš
Reagovat

Davey dostal Burnse, taky dobrý i když myslím že Pearl Jam by byli ještě větší bomba ale to už je volba diváků. Pro mě Davey zatím dnes nejlepší i když místy fakt dost haproval zvuk a taky se to sekalo, nevím jestli je to tím Periscopem ale asi jo. Budu si ho pak muset ještě znovu pustit na youtube.

23
libena
Reagovat

takže to vypadá, že bude zlatý hřeb opět isaiah? a jestli ne a na někoho jsem zapoměla, tak to asi o něčem značí….
jop – vlado :-(((

24
Tomáš
Reagovat

Tak Isaiaha nedokážu moc posoudit, ta kvalita přenosu a zvuku je chvílemi fakt špatná a to bohužel hlavně když zpívají. Ale všiml sem si že ho Guy a Mel B docela zkritizovali. Ale snad do dalšího kola postoupí. Mel by vzhledem k slabé konkurenci. Z toho co sem slyšel mi špatný nepřišel, opět si ho budu muset pustit znovu přes youtube.

25
Tomáš
Reagovat

Tak Vlado podle mě lepší než minule, čekal bych že toho Jakcsona zprzní víc. Ale stejně ze mě jeho fanoušek nikdy nebude. Dostal solidní spršku od mentorů, jeho vyřazení by mi taky nevadilo i když ta soda může naopak zmobilizovat fanynky.

Za mě dnes pořadí od nejlepšího k nejhoršímu asi takovéto

1 Davey
2 Isaiah
3 Chynna
4 Amalia
5 Brentwood
6 Vlado
7 Beatz

Kdo vypadne těžko říct, ale dost možná Beatz a Brentwood. Isaiah snad v ohrožení nebude i když ho mentoři taky nešetřili.

26
libena
Reagovat

já si to určitě stáhnu a podívám se na vystoupení znovu. stahuju to většinou celý. nekoukám jen na youtobe.
zvuk byl teda mizernej.
bohužel jsem poslední dvě vystoupení prokecala s dcerou na telefonu, takže o nih nic moc nevím. jen jsem sledovala porotce a u isaiaha teda fakt byli hustí. ale ty tweety co běžely na obrazovce stály za to :-) i u daveyho vystoupení tam běželo „shut up Guy“ :-))) u vystoupení isaiah taky a víckrát. neví jeslti je to jen tím, že jsou to glamberts, protože isaiah je adamův svěřenec. ale když to bylo i u daveyho, tak se koukaj i „normální lidi“
tímto pádem ale věřím, že adamovi svěřenci budou postupovat díky hlasům od glamberts, isaiah určitě dýl, protože je kluk. no a double bude určitě :-(((

27
Tomáš
Reagovat

Já bych vyřadil Beatz a Vlada, to by bylo nejspravedlivější. Ale obávám se že Vlado nevypadne, navíc vystupoval jako zlatý hřeb ( i když to vystupovala i Natalie v 1. Live Show a stejně vypadla ). Tak ať to odnesou aspoň Brentwood, i když pak už Iggy nebude mít koho mentorovat. Kohokoliv ze silné čtyřky Davey, Isaiah, Chynna a Amalia by byla škoda i když se mi Chynna ani Amalia tentokrát moc nelíbily.

28
libena
Reagovat

na vyřazení – obě skupiny. bohužel. beatz se mi docela líbí, ale když to srovnám s jednotlivci, tak jsou holt až na chvostu. a vyřazení brentwood přeju iggy za to její studené hnusné mentorování. skupiny si takovou porotkyni nezasloužily, přestože jsou většinou vyřazovány nejdřív.
mezi mé oblíbence patří isaiah a chynna. davey je skvělý, ale když bych se měla rozhodnout na čí koncert jít, tak u něj bych váhala. jo – a šátek je zpět, a to mě teda irituje (sorry, ale je to tak).

29
Tomáš
Reagovat

Mě Iggy zas tak nějak nevadí. Je to krásná ženská a mě se moc líbí. A nepřišla mi dnes ani až zase tak ledová jak se to o ní píše. Spíš si ty emoce podle mě nechává pro sebe a prožívá to víc zevnitř, někdo to tak hold má. Asi mi je sympatičtější než Mel B, která mi teda jako mentor zatím fakt moc nesedla. Davey mi šátkem připomíná Spilku, Isaiah je zase hrozně podobný Karolovi Komendovi ze SuperStar :D ( akorát Isaiah je lepší zpěvák ). Možná i proto jim asi oboum fandím.

Mimochodem ta Double Elimination by měla probíhat asi tak že ten co skončí v hlasování úplně poslední, tak prostě vypadne a nezachrání ho už nic a pak bude Bottom 2 mezi 5. a 6. místem nebo se pletu?

30
libena
Reagovat

s tím vyřazováním asi nevím, nejspíš to bude tak jak píšeš, no a moderátor říkal, že za dva týdny nás čeká grandfinále…sakra to je rychlý

31
Tomáš
Reagovat

@libena: Vážně? Jejda tak to se mi nelíbí takhle to okleštit, to už je skoro to samé jako před dvěma lety česko slovenský X Factor se třemi Live Show. To si diváci v takovém rychlém sledu nestihnou na ty soutěžící ani pořádně zvyknout a může to pak vyhrát v podstatě každý.

32
libena
Reagovat

@Tomáš: doslova: „we are only two week shine to the grandfinale“ …. ale moderátor mluví šíleně rychle :-)

33
Tomáš
Reagovat

@libena: Tak ono to tak vychází no, dnes Double Elimination, za týden zase Double Elimination. Zbydou 3 finalisti a ti se utkají za dva týdny ve velkém finále. No moc se s tím nepářou ale asi je to kvůli Adamově pracovní vytíženosti, to se hold nedá nic dělat. Můžem být rádi že tu účast v XF vůbec vzal, co by za takového mentora UK verze dala. A sem zvědav na dnešní vyřazování. Tipuju Beatz a Brentwood nebo Vlada ale mohlo by dojít i k nějakému překvapení. Možná by mě ani nepřekvapilo kdyby do Bottom 2 zahučela Chynna nebo Amalia.

34
Tomáš
Reagovat

Brentwood vypadli první. Bottom 2 je Chynna a Beatz.

35
Tomáš
Reagovat

Nastal Deadlock a vypadla Chynna. Trošku překvapení ale pro mě ne až tak velké.

36
Shimoli710
Reagovat

@Tomáš: Ne, to rychlé vyřazování vůbec není kvůli Adamovi. Je tak nastavený celý ročník toho X Factoru. Minulý ročník neměl moc dobrou sledovanost (bohužel letos to vůbec není slavné) a navíc tam byla olympiáda. Takže se rozhodli ten ročník zkrátit a tím pádem je tam takové brutální vyřazování soutěžících. No podle mně je to teda dost chybný krok a taky se to dost hodně vymstilo.
Dneska jsem čekala na vyřazování doslova se zatajeným dechem a měla jsem hodně obavy o Adamovy svěřence. Ale oba dva postoupili a to mě hodně těší. Já jim fakt oběma moc fandím (i když jednička je u mně Isaiah :)).
Je mi líto, že vypadla Chynna, ale na druhou stranu – pro mě měla skvělý hlas, ale jinak mě její zpěv bohužel moc neoslovil. (Včera s mou oblíbenou Mercy už vůbec ne.) A věděla jsem, že Vlado nevypadne, ty fanynky ho prostě nenechají vypadnout, takže je to jak to je. :(

37
Shimoli710
Reagovat

@libena: Liběna zdraví Liběnu :DD
A jinak rádo se stalo a těší mě, že se to periscope povedlo naladit a že to fungovalo, i když zvuk bohužel nebyl nejlepší. :)

38
Michal V.
Reagovat

@Tomáš: ugh…tak to je fakt tristni letos jak uk tak aus x-factor…

39
Tomáš
Reagovat

@Shimoli710: Je to masakr ale hlavně si diváci k těm soutěžícím pomalu ani nestihnou vytvořit nějaký vztah a už je konec. Brentwood ti byli docela jasní, úplně nezajímaví a nudní že snad ani nemohli nikoho zaujmout. Divím se že nevypadli už minule. Iggy tím pádem už nemá koho mentorovat. Chynna zpívá dobře ale mě taky nebavila a přišla mi nudná, nějaký X Factor sem u ní fakt nedohledal. Podobné typy zpěvaček většinou vypadávají předčasně. Podobný problém mám i s Amálií i když tam to není až zase tak hrozné. Moji favoriti jsou Davey a Isaiah a myslím že je docela velká šance že jeden z nich vyhraje. V GrandFinále snad budou oba a já bych k nim jako třetí dal Amálii ale je možný že to bude Vlado…

40
Monika
Reagovat

Vypadnuti Chynny mi nevadi, me nebavila a nedalo se na ni koukat. takovej babochlap, chladna, nesympaticka, odtazita, transvestita proste :-)) Me by neprekvapilo ani vyrazeni spici nudne panny Amalie. Tahle holka je dobra maximalne do sboru, do showbyznysu se vubec nehodi, nulovej X factor, nulove charisma, nema cim oslnit.

41
Tomáš
Reagovat

@Monika: S Chynnou úplný souhlas Moniko.:D Já myslel že v Austrálii to ani nesleduješ. Fandíš tam někomu? Já jen Daveymu a Isaiahovi. A na Amalii mám taky názor jako ty, já si myslel že jedna z nich dnes spadne do Bottom, jen sem si nebyl jistý jestli Chynna nebo Amalia.

42
Shimoli710
Reagovat

@Tomáš: Jo tak Isaiah a Davey jsou mými favority také. :) Amalii jsem ze začátku moc nemusela, ale přiznám se, je to Adamova svěřenka a ta holčina se dost snaží a její Mamma Mia se mi dokonce opravdu líbila. Takže uvidím, co předvede příště. No a Iggy řekla sama, že je jí to líto, že Brentwood vypadnou, ale na druhou stranu, ona bude mít aspoň volno. Ta holka si to mentorování asi nijak zvlášť neužívala. A řekla bych že vztah mezi ní a jejími soutěžícími byl téměř chladný (nebo aspoň odtažitý). Takže se s tím myslím srovná docela dobře.

43
Roman
Reagovat

V první řadě měl vypadnout Vlado, ten byl ze všech nejslabší a jeho Thriller byl fakt thriller, to si Jackson musel zase jednou zarotovat v hrobě. Ale jasně, má ty fanynky. Pak bych asi vyřadil Beatz. Brentwood si to nezasloužili, je to kvalitní kapela ale jsou spíš pro fajnšmekry. Běžného diváka bohužel nezajímají a jejich mentorka je potopila úplně. Vypadnout neměla ani Chynna ale co se dá dělat. Beatz sou myslím příště už odepsaný ale bojím se že Vlado opět postoupí na úkor někoho lepšího.

44
libena
Reagovat

@Shimoli710: taky zdravím liběnu z musicserveru :-)
s tou iggy to vidím úplně stejně – je nakonec ráda, že se jich zbavila.

heleďte, já bych stejně radši vyřadila beatz. chynnu bych ještě týden nechala. no a top 3 bych viděla takhle: isaiah, davey a amalia – a klidně v tomhle pořadí.

příští týden se moc těším na hosty – samanthu s cyrusem a little mix :-)
vlastně všichni hosté byli skvělí – adam, guy, dami i disturbia

45
Shimoli710
Reagovat

@libena: Jak je ten svět malý. :DD
Isaiah, Davey, Amalia – tak to by bylo moc hezké pořadí. Ale mám velké obavy, že se tam někam vklíní Vlado. Otázka je kam.

46
Tomáš
Reagovat

@Shimoli710: Beatz snad už vypadnou příště a Vlado by se snad jedině mohl dostat do GrandFinále místo Amalie. Protože pevně doufám ( a i to tak vypadá ) že Davey a Isaiah mají fanoušků dost. Ale zase že by bylo GF pánská jízda ve třech to se mi taky moc nezdá tak uvidíme jak to dopadne. Pokud budou v GF Davey a Isaiah – nějak se mezi nimi ani nemůžu rozhodnout komu přát výhru víc. Podle mě si to zaslouží oba.

47
Tomáš
Reagovat

Možná že o trošičku víc bych to přál Daveymu takže to asi znamená že vyhraje Isaiah. :D Ale fakt se mezi nimi nemůžu rozhodnout, záleželo by u mě až na aktuálních výkonech v GF a klidně bych to pak zase mohl vidět opačně. Jen Amalii jako vítězku nechci, podle mě je nevýrazná a poměrně i nudná, bez X Factoru. O Vladovi a Beatz se snad doufám jako o vítězích ani ve snu uvažovat nedá. :D

48
Shimoli710
Reagovat

@Tomáš: No já radši fakt netipuji. :) Ještě uvidíme, jak to dopadne po tomhle kole. Kdo v pondělí vypadne. Protože někdy je ten výsledek teda pěkně nečekaný a překvapivý. Bych třeba vůbec netipovala že Adamovi hned po prvním kole odpadne Natalie. A Chynnin odchod jsem taky nečekala (i když jsem ji nijak nemusela). Fakt těžko říct. :)

49
libena
Reagovat

@Tomáš: pánské grandfinále jsem už viděla, docela nedávno, v 3. řadě – a bylo skvělé!
vítěz reece mastin, druhý andrew wishart a třetí johnny ruffo – všichni tři jsou úspěšní a koncertují, na facebooku je skoro nejaktivnější „stařík“ andrew

Přidat komentář