Panáček v reality show

X Factor Australia 2016, 3 Chair Challenge: Známe 9 finalistů (+ video)

20. Říjen 2016 | napsal(a): | reality show: X Factor Australia

X Factor Australia 2016 Judges 2

Australský X Factor se minule přehoupl již do své druhé fáze, ve které se rozhoduje o složení finálové dvanáctky. Ve třech základních kategoriích (Under 22s, skupiny a Over 22s) vybrali Adam Lambert, Iggy Azalea a Guy Sebastian každý tři finalisty a z vyřazených vzejde čtvrtá zbrusu nová kategorie Underdogs, kterou bude koučovat Mel B. Jak své trojky tedy Adam, Iggy a Guy vybrali? A kteří Underdogs mají největší šanci, aby si je vybrala Mel? To všechno vám, stejně jako každý týden, prozradí DJ Vlado.

Adam a Under 22s:

Z minula víme, že se jako vůbec první o postup ucházel Isaiah Firebrace, u nějž nebylo sebemenších pochyb o tom, že si vybojuje první židli. A jelikož kluků je v této kategorii nedostatek, dá předpokládat, že si ji udrží až do konce.

Bailey Spalding

zpívala: David Bowie – Heroes

Krásná Bailey byla před svým vystoupením viditelně nervózní, dokonce i slzu uronila. Na jejím výkonu to však nebylo příliš znát. Klasice od letos zesnulého rockového velikána vtiskla absolutně vlastní rukopis, přičemž však nechyběla ani pokorná úcta k legendárnímu originálu. Podání Bailey bylo pořádně něžné a křehké, ale zároveň velmi silné. V neposlední řadě musím zmínit i její výstřih, ze kterého by nejeden bernardýnek dostal pořádnou slintavku. Mohli jsme tak být svědky prvního touchdownu v židličkové výzvě. Adam sice pocítil z Bailey určitou nervozitu, ale židli ji nakonec udělil.

Maddison Milewski

zpívala: Queen – Who Wants To Live Forever

Maddie si rovněž pro svůj rozhodující okamžik vybrala klasiku, konkrétně nádhernou queenovku, se kterou mimo jiné v naší SuperStar zazářila Gábina Gunčíková, pročež mi bylo jasné, se nevyhnu srovnání. Ovšem Maddie pohořela nejen ve srovnání s Gábinou, ale i celkově, píseň jí absolutně nesedla a byl to tedy hodně vlažný čajíček. A zvlášť u Adama, který tuto píseň s Queeny rovněž často zpívá, Maddie svým podáním hodně tvrdě narazila. Díky hlasovému potenciálu sice židli získala, ale myslím, že výměna se jí nevyhne.

Následoval sestřih nepostoupivších, kterými byli Benny Nelson, James Kernick a Veronica Bravo. Nikoho z nich jsme v castingu neviděli a myslím, že jsme ani o nic nepřišli.

Vlado Saric

zpíval: Taylor Swift – Wildest Dreams

Další, kdo po castingu patřil mezi papírové favority, avšak svou šanci zcela neproměnil. Jeho verze Taylor Swift a pátého singlu z jejího veleúspěšného alba 1989 byla sice svým způsobem osobitá, ale zcela postrádala koule a působila jako homevideo kluka, který se uchází o členství v boybandu. Iggy a Guy byli sice Vladovým výkonem nadšeni , avšak rozhodujícím porotcem je však v této kategorii Adam, který s ním úplně spokojený nebyl. Vlado sice od Adama získal židli, na které podle očekávání nahradil Maddison, avšak ani on nemůže být úplně v klidu, zvlášť když na jiné židli sedí Isaiah, který je rozhodně lepší zpěvák (a vzít dva kluky v kategorii, kde dominují dívky, by bylo absolutně kacířské).

Janae Rosa

zpívala: Etta James – I’d Rather Go Blind

Trojici zklamání mírných favoritů uzavřela Janae, která v castingu ohromila svojí krásnou barvou hlasu, kterou však tentokrát nedokázala absolutně prodat a celou píseň spíše odkřičela než odzpívala. Zklamání kola a zasloužený nepostup.

Podobně dopadla i Mi-Kaisha Masella, která zpívala píseň I Don’t Know a Adam jí řekl, že její vystoupení vystihla fráze v textu písně “I hit the wall”, c ož bylo naprosto výstižné.

Ivy Adara

zpívala: Conrad Sewell – Remind Me

Ivy patřila k highlightům už v castingu, ovšem tímto vystoupením své “poprvé” ještě překonala. Perfektně nechala vyniknout svůj hlas v piano pasážích, který je mazlivý I dráždivý zároveň. Jednoznačný touchdown, za který ji Guy dal standing ovation, avšak Adam s Iviným výkonem stoprocentně spokojený nebyl (a stejně jako Guy jsem se ptal, jestli se Adam nezbláznil).Ivy si však židli vybojovala, přičemž nahradila Vlada, což bylko správné rozhodnutí, jelikož ze sedící trojice byl opravdu nejslabším zpěvákem. Publikum sice Adama vybučelo, ale on si stál za svým, čímž si to u mě napravil za pochybování o Ivy. Ovšem teď přijde masakr, jelikož na židlích sedí tři skvělí zpěváci a dvě skvělé zpěvačky ještě čekají v zákulisí.

Amalia Foy

zpívala: Kelly Clarkson – Piece By Piece

Amalia je od začátku velkým zjevením soutěže, jelikož lze jen těžko věřit, že ten andělský hlas vychází z hrdla na pohled nenápadné holky. Pro židličkovou výzvu si vybrala píseň, která se letos jako červená niť táhne všemi světovými talentovými soutěžemi. Poprvé s ní zazářila samotná Kelly Clarkson jako host posledního American Idolu, což bylo možná vůbec nejemotivnější vystoupení v historii talentových soutěží, na její úspěch navázala rovněž hodně emotivním podáním Caitlyn Vanbeck na castingu britského X Factoru, no a teď je tu s touto nádhernou baladou Amalia, která s ní rovněž zazářila, zvláště ty nejvyšší tóny byly magické. Nebylo sebemenších pochyb o tom, že by Amalia měla postoupit do dalšího kola, ovšem její postup si vybral krutou daň, jelikož znamenal vyřazení Bailey, která má místy velmi podobný hlas (I když vizuálně jsou tyto dvě dívky odlišitelné dobře, takže by ve finale mohly být klidně obě dvě). Z tohoto hlediska bylo Adamovo rozhodnutí logické, ačkoliv jsem za krásnou Bailey uronil slzu, i když je tu ještě naděje, že si ji vezme Mel B.

Natalie Ong

zpívala: Etta James – I’d Rather Go Blind

Jako poslední v Adamově kategorii přišla na scénu Natalie, která byla už před startem nejpromovanější soutěžící, navíc nám v prvním díle byla představena jako vůbec první ze všech, pročež má auru jasné finalistky. A svým výkonem to jen potvrdila, jelikož zazpívala opravdu výborně a na patnáctiletou holku neuvěřitelně vyzrále. Jediné, co mi u ní chybí, je zajímavější barva hlasu. To ovšem nebylůa překážka k jejímu jasnému postupu. Ovšem znovu tu byl promlém koho vyřadit? Černý Petr bohužel vyšel na Ivy, což mě neskutečně štve, protože ta byla vůbec nejkomplexnější členkou Adamova týmu. Škoda, že Adam neměl koule na to vzít do finále tři holky. V případě Ivy by Mel rozhodně neměšla váhat a vzít ji určitě do své Top 3.

Top 3 podle DJ Vlada (bez pořadí):

Bailey Spalding
Ivy Adara
Amalia Foy

Hodnocení Adamova výběru podle DJ Vlada:

Adam to měl opravdu extrémně těžké, jelikož měl ve své stáji minimálně pět hodně silných koní, z nichž by u každého nepostup vyvolal nespokojenost. A tak tu máme hned dvě velmi bolestivé ztráty – Ivy a Bailey, které své naděje musí upínat k Mel B. Já osobně bych se obešel bez Isaiaha, který je sice velmi kvalitní zpěvák, ale X Factoru podle mě příliš nepobral a jeho přínosem je především jeho pohlaví. Ze silné holčičí čtyřky bych s nejlehčím srdcem oželel Natalii, ačkoliv její nepostup by byl velmi nespravedlivý. Doufám, že Mel B si minimálně jednu z dvojice Ivy – Bailey do své Top 3 Undergos vezme (ideálně by mohla vzít i obě, pokud nebude mít omezení jednoho soutěžícího z každé kategorie). Ve hře je však i Vlado, který sice není bůhvíjaký zpěvák, avšak má šanci stát se idolem puberťaček, a částečně i Maddison, která po castingu patřila k favoritkám, jen vystoupení v 3 Chair Challenge jí moc nevyšlo. No ani Mel to nebude mít lehké, ovšem pokud bych si měl tipnout na jednoho finalistu z kategorie Under 22s, byla by to Ivy.

Iggy a skupiny:

Beatz

zpívaly: Meghan Trainor – Me Too

Jako první se nám představila tato dívčí trojka, která to poprvé zkoušela před dvěma lety. Holky si byly vědomy toho, že v kategorii girlbandů proti sobě mají těžkou konkurenci v podobě skupiny Montage (která si dříve říkala Chai), proto do toho šly naplno, díky čemuž jejich vystoupení mělo náboj a zároveň bylo dostatečně kompaktní. Z hlediska výkonu by si holky zasloužily určitě postoupit, musím se však přiznat, že na mě tato holččí trojka nepůsobí zrovna moc likeable (místy jsopu až příliš “feministické”) a obávám se, že spousta diváků by to mohla mít podobně.

Fifth Element

zpívaly: Rihanna, Kayne West & Paul McCartney – FourFiveSeconds

Tyhle holky se jistě názvem inspirovaly u nejúspěšnějšího girlbandu současnosti Fifth Harmony. Ve všech směrech z za nimi však těžce zaostávají, proto je nemohlo potkat nic jiného než zasloužený nepostup.

Brentwood

zpívali: Zara Larsson – Lush Life

Tato zrzavá sourozenecká dvojice patří už od castingu k favoritům mezi skupinami. A svoji pozici potvrdili i tentokrát. Z diskotékové odrhovačky vytvořili absolutně vlastní píseň, navíc zde vynikly jejich perfektní harmonie. Není co řešit, židli získali zaslouženě a měli by si ji udržet až do konce.

IndiElla

zpívaly:Frances – Don’t Worry About Me

Tyto nevlastní sestry nedostaly v casting příliš prostoru, vlastně se jen mihly sestřihem. Tentokrát mě ale naprosto nadchly. Jejich vystoupení bylo něžné a křehké, což je pohlazením po duši v této dryáčnické době. Navíc holky předvedly I v tak útlém věku skvělé harmonie, které by jim mohli mnohé dospělejší skupiny jen závidět. V mnohém mi holky připomínají švédské folkové sesterské duo First Aid Kit. Bohužel proti nim hraje fakt, že na vedlejší židli sedí jiné pop-folkové duo Bretwood, které je celkově výraznější. Přesto bych však holky ve finále viděl moc rád. Třetí volnou židli si prozatím vysloužily, přičemž bych jim přál, aby si ji udržely.

Aroza

Se sourozeneckými dvojicemi se letos doslova roztrhl pytel. Toto duo, v němž brácha rapuje a ségra zpívá, patřilo po casting k nadějným, avšak tady svým vystoupením velmi zklamali, proto mohli na postup do dalšího kola zapomenout.

The Dennis Sisters

zpívaly: Vance Joy – Fire And The Flood

Poslední ze všech sourozeneckých dvojic byly tyto sestry, které mě zaujaly už v castingu. Tady však narazily na problem, že jsou velmi podobné typy jako IndiElla, které předvedly přece jen lepší vystoupení. Sestry Dennisovy předvedly rovněž velmi pěkné harmonie, avšak místy jim to ujíždělo, což byl ten důvod, pro který v soutěži skončily.

FD3

zpívali: Boy Meets Girl – Waiting For A Star To Fall

Tahle trojice mi přijde už od castingu úplně zbytečná, a I když byli kluci tentokrát o něco lepší, pořád byli značně disharmoničtí. A jelikož Iggy nepadpli do oka už na casting, nebyl jejich vyhazov žádným překvapením.

Time And Place

zpívali: Olly Murs – You Don’t Know Love

Jedinou nově vytvořenou skupinou je boyband složený ze čtyř kluků, kteří vypadli v Adamově kategorii. Tyhle umělé slepence jsou vždycky sázkou do loterie. Může to vyjít (ostatně tímto způsobem vznikli One Direction, Little Mix i Fifth Harmony), ale taky nemusí. U těchto kluků není po jednom vystoupení výsledek ještě jistý. Dohromady jim to příliš neladí a ani sólově nejsou bůhvíjak silní, na druhou stranu určitý potenciál mají. A jelikož nově složené skupiny téměř vždycky postupují, Iggy jim židli věnovala, bohužel na úkor IndiElly.

Montage

zpívaly: Ariana Grande – Break Free

Jako poslední přišly na scénu holky, které si dříve říkaly Chai a v castingu ohromily osobitou verzí gigahitu Crazy od Gnarls Barkley. Se změnou jména lehce pozměnily I styl a vice se přiblížily ke střednímu proudu, což bohužel hodnotím jako krok zpátky, jelikož zatímco v castingu byly zcela originální, tady splynuly s řadou dalších girlbandů. Nicméně jelikož víme, co se v holkách skrývá, tak jim postup nemohl uniknout. A ví to i Iggy, která jim věnovala židli, ze které tak vystrčila Beatz.

Top 3 podle DJ Vlada (bez pořadí):

Brentwood
Indiella
Montage

Hodnocení výběru Iggy podle DJ Vlada:

Iggy to měla přece jen lehčí než Adam. Dva favoriti její stáje byliu jasní od castingu (Brentwood, Montage), takže se bojovalo jen o jedno místo, Já bych za sebe jednoznačně volil Indiellu, avšak chápu, proč Iggy zvolila Time And Place, ačkoliv tito kluci můj šálek čaje nejspíš nebudou. Beatz předevedly výborné vystoupení, nicméně si myslím, že ji nijak velká škoda není, jelikož nejsou dostatečněš likeable a nejspíš by vypadly mezi prvními. Na to, aby si je vybrala Mel, mají však velkou šanci, i když já osobně bych preferoval Indiellu. Je ovšem docela možné, že Mel ze skupin nevybere žádnou, což by nijak zvlášť nevadilo, aspoň by zbylo víc místa pro mládé, u kterých byly těžší ztráty.

Guy a Over 22s:

Ruby Mills

zpívala: Adele – When We Were Young

Ruby v castingu příliš nezaujala, což bylo hlavně způsobeno výběrem písně, ve které svůj hlas nemohla absolutně prodat. Teontrokrát si však vybrala mnohem lépe, Adele jí sedla jako ona pověstná na hrnec, hned tak byla slyšet její příjemná sametová barva hlasu. Jako osobnost mi Ruby však přijde celkem nevýrazná, takže nemám úplně jasno, jestli bych ji za sebe vzal do finále. Nicméně židli si zasloužila a tak jí taky dostala.

Calvin Orosa

zpíval: Justin Timberlake – Can’t Stop The Feeling!

U Calvina jsem, měl pocit, že do 3 Chair Challenge zabloudil z Hvězdné pěchoty. Po Mirrors v hrůzostrašném podání Marka Relicha byl tohle už druhý pokus o atentát na Justina. Docela mě překvapilo, že Calvin od Guye židli dostal, ovšem myslím, že je jen otázkou času, kdy ho nahradí někdo jiný.

Davey Woder

zpíval: Ben E. King – Stand By Me

Davey na castingu zazářil v originální písni, tentokrát byl však poprvé v životě zpívat cover. Tuto nesmrtelnou klasiku si vybral proto, jelikož se před čtyřmi týdny oženil a tuto píseň mu hráli na svatbě. Davey měl v písni lepší i horší místy, ale jeho hluboký a chraplavý hlas je vítaným závanem v záplavě eunuchů, kterých je plný současný pop. Davey je navíc velmi výraznou osobností, takže do finále jednoznačně patří. A přestože Adam i Iggy o Daveym pochybovali, Guy se nenechal zvyklat a Daveymu židli udělil.

V dalším rychlém sestřihu vypadl „Rumcajso-Vochomůrka“ Trohjan Tuna a další dva soutěžící, které jsme v castingu neměli možnost vidět.

Omar Terzic

zpíval: Bee Gees – To Love Somebody

Omar Guyovi nepadl do oka už v castingu, takže to měl od začátku nahnuté. Zachránit jej mohl pouze famózní výkon, který nepřišel. Omar byl maximálně průměrný, takže i když publikum řvalo „seat, seat, seat“, Guy mu židli nepřekvapivě neudělil.

Naisa Lasalosi

zpíval: Ariana Grande – Love Me Harder

Naisa patří od začátku v kategorii Overs k nejlepším zpěvákům, já s ním však mám problém, že mi jeho zpěv přijde přemanýrovaný. Jinými slovy Naisa místy až extrémně nadužívá falzetů, které by měl správně používat jen jako občasné koření. Místy to působí jako přezdobený vánoční stromeček. Talentovaný ovšem Naisa je, o tom žádná, takže si židli právem zasloužil, přičemž podle očekávání nahradil Calvina

Zebulen Howell

zpíval: Kygo – Stole The Show

Přiznám se, že Zebulen nepatří k lidem, kteří by mi v castingu padli do oka. Jeho extravagantní styl v oblékání mi nevadí, ostatně je to cesta jak se odlišit od ostatních, avšak jeho barva hlasu (i když je bezpochyby originální) mi přijde místy až otravná, navíc Zebulen má absolutně nulovou dynamiku a zní pořád stejně. Mně by osobně v Top 3 nechyběl, ale bylo mi jasné, že kvůli výraznosti a odlišnosti mu Guy židli dá. Soutěž tak opouští Ruby, což je trochu škoda, avšak zase ne vyloženě tragédie.

Miss Powers

zpíval/a: Irene Cara – Fame

A máme tu dalšího extravagantního umělce. Od Miss jsme tentokrát slyšeli jen krátkou ukázku, na základě které je těžko soudit, ovšem Guy charakterizoval Miss jako příliš teatrální, takže jí/mu židli nedal. Mně by se Miss taky nevešla /nevešel do Top 3 avšak když už bych měl vybrat exota, dal bych jí/mu přednost před Zebulenem.

Dave Stergo

zpíval: Kate Bush – Running Up That Hill

Dave patřil po castingu k favoritům kategorie Overs, tady však své síly značně přecenil. Píseň od Kate Bush byla na něj příliš vysoko, a i když tam měl i pěkná místa, tak to chvílemi naopak znělo jako kočičí mňoukání. Židle od Guye se mu tedy po právu nedostalo.

Chynna Taylor

zpívala: Foo Figthers – My Hero

Jako předposlední přichází na scénu největší favoritka Guyovy kategorie, která na castingu všechny ohromila s Amazing Grace. A svou vysokou laťku si podržela i tentokrát, možná ji dokonce i trochu zvýšila. Píseň of Foo Fighters zazpívala absolutně po svém, přičemž ale zachovala ducha originálu. Není co řešit, Chynně nemohl postup uniknout. Guy ji vyměnil za Naisu, za což se dočkal bouřlivého nesouhlasu publika i Iggy.

Timmy Knowles

zpíval: Rihanna – Love On The Brain

Jako poslední soutěžící ve 3 Chair Challenge vůbec vystoupil Timmy, který castingem proplul tak nějak v průměrném duchu a rozhodně nepatřil mezi favority. Svým vystoupením však všechny překvapil. Píseň od Rihanny si upravil k obrazu svému a byl podle mě rozhodně lepší než originál. Timmy má velmi zajímavý hlas a navíc je to muzikant, což je hned dvojnásobný přínos pro finále. Guy si Timmyho do své trojky vzal, přičemž vyřadil Zebulena, čímž mnohé naštval, ale mě potěšil.

Top 3 podle DJ Vlada (bez pořadí):

Chynna Taylor
Davey Woder
Timmy Knowles

Hodnocení Guyova výběru podle DJ Vlada:

Ačkoliv mnozí diváci jsou nespokojeni, já s Guyovou trojkou absolutně souhlasím. Podle mě vybral Guy tři výrazné muzikantské osobnosti, které nám v live shows můžou připravit nejedno překvapení. Někdy je holt lepší méně žánrově pestrá, ale o to kvalitnější trojka. Mel B má v této kategorii taky celkem slušnou možnost výběru, šanci mají hlavně Ruby, Naisa a Zebulen, z nichž může vybrat kohokoliv, přičemž trochu větší šanci mají oba pánové, jelikož v Adamově kategorii se najdou celkově výraznější zpěvačky než Ruby. Z dvojice Naisa – Zebulen bych preferoval Naisu, který je podle mě lepší a perspektivnější zpěvák, zatímco Zebulen by dřív nebo později spadl do kategorie joke act.

Mel B poprvé promluvila k Underdogs

Na samém konci 3 Chair Challenge se na pódium vrátili všichni vyřazení, na které čekalo velké překvapení. Mel B jim z obrazovky oznámila, že jejich xfactorský sen ještě nekončí a že si vybere tři z nich do své zbrusu nové kategorie Underdogs. Pořád ovšem nepozradila, jestli si vybere zcela libovolně, nebo z každé kategorie jednoho. Pořád doufám, že pravdivá je první možnost. Kdybych já byl Mel B, tak by mojí trojku tvořili Ivy, Bailey a Indiella, ovšem já nejsem Mel B a je mi jasné, že čistě holčičí trojku Mel nevybere.

Hodnocení 3 Chair Challenge podle DJ Vlada:

Tato část soutěže je ve všech mutacích X Factoru vůbec nejnapínavější, přičemž tady to platilo dvojnásob, jelikož 3 Chair Challenge suplovala i Domy porotců a šlo tak o výběr finalistů. A i když došlo k některým kontroverzním rozhodnutím, rozhodně se to nedá vůbec srovnávat s britskou mutací, ve které před branami live shows zůstala velká spousta talentů a na jejich úkor postoupili úplní loseři. Prozatimní finálová devítka je velmi kvalitní, takže záleží už jenom na tom, koho vybere Mel B a doplní tak finálovou dvanáctku.

Jedinou věcí, kterou bych letos australskému X Factoru vytknul, je malý počet live shows, kvůli kterému nás v prvním živáku čeká nepříjemný twist, ve kterém nás opustí hned čtyři soutěžící, po jednom z každé kategorie. Nepřipomíná vám to něco? Takhle se přece vyřazuje v jiné talentové soutěži, konkrétně v The Voice (u nás známé jako Hlas), ale X Factor není Hlas!!! Věčná škoda, že nejdou oba letošní X Factory skloubit v jeden, který by měl silnou finálovou sestavu jako Austrálie i vysoký počet finálových kol jako Británii.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

X Factor Australia

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
1
Tomáš
Reagovat

No musím se přiznat že sem si pustil první dvě videa a to podání Heroes mi teda přijde opravdu hodně dietní. A to asi hodně i díky té zkrácené verzi kvůli které tomu chybí ten hlavní rozjezd, který má ta píseň mít. Ani její hlas mi do toho nesedí. Interpretka co zpívala Queeny taky nic moc, tam souhlas že Gunčíková to dala tenkrát o 100 procent líp. Jinak těch dalších výkonů je tu tolik že snad ani nebudu mít čas a náladu si to všechno pustit. Adam Lambert může být dobrý a zajímavý mentor, takový svěží vánek. Dal bych ho do UK verze místo Louise nebo Sharon.

2
Bedy
Reagovat

Podle dat i podle wiki to vypadá, že bychom se měli i u AUS X factoru dočkat 8-9 živých kol, to by přece šlo… nebo kde jste vzali info o zkrácení počtu živých kol? :)

3
Bedy
Reagovat

Jinak co se týče výběru do live show… za mě obrovská spokojenost (nikdo mi vyloženě nevadí), mrzí mě nepostup Ivy u Adama.. snad si jí Mel vybere… :) Jinak i chemie mezi porotou funguje výborně… Adam by se do UK verze hodil, mladý nový vítr… :)

4
DrakulkaCZ
Reagovat

@Bedy: Protože to Australský X-Factor letos všechno zkracuje, živých kol by mělo být asi jen pět. Celé se to snaží zrychlit, jednak kvůli atraktivnosti a jednak kvůli tomu, aby to porotcům nekradlo tolik času. I proto na to Adam kývnul. Přijel po turné Queen, po novém roce opět naskakuje do Queen, mezitím točí po kouskách desku. Letos se fakt moc nezastavil.

5
DrakulkaCZ
Reagovat

Myslím, že Adamovi se nakonec povedl dost dobrý kousek, vyšlo najevo, že všichni tři pod 22 se táhnou z jedné hudební školy David Jaanz School of Singing. Škola sama se tím pyšní na svých stránkách na FBku, všichni tři mají společnou fotku s jejím zakladatelem. David Jaanz je člověk, který vyvinul metodu zpěvu založeného na emocích, muzikant a bývalý poradce Sony. Natalie si navíc už loni zazpívala v australském parlamentu. Takže za mne má trojku skvělou, Isaiah má nádherný nezaměnitelný hlas.

Guy si vybral lidi dle svého naturelu, uvidíme, co z toho. Igy vyměnila (zcela podvědomně) Beatz podle mne proto, že jí konkurovaly svým stylem . A vzala holky, které se rozpadaly v harmoniích, ale dorazily v nápadné červené.

V roli Mel bych já sáhla zrovna asi po Beatz, Miss Powers a k tomu bych dala Ivy.

Nepostřehla jsem, kde se vytratil ten zpívající učitel, co měl 3 děti.

6
DrakulkaCZ
Reagovat

Podle mne se Adamovi povedlo vybrat skvělou trojku, všichni tři se táhnou z jedné hudební školy David Jaanz School of Singing, škola sama se tím pyšní na FBku. David Jaanz je průkopníkem metody zpěvu založeného na emocích, býval i poradcem Sony. Natalie už si loni zazpívala v australském parlamentu. Isaiah má nádhernou barvu hlasu.
Guy si vybral podle svého muzikanty, o kterých věděl, že s nimi bude umět pracovat. Igy podle mne vyřadila Beatz zcela podvědomně právě proto, že jí dělaly konkurenci.
Jako Mel bych si vylovila Beatz, Miss Powers a Ivy.
Nepostřehla jsem, kde se cestou ztratil ten zpívající učitel se 3 dětmi.

7
J
Reagovat

Tak mne sa zo vsetkych vykonov pacili na rovnakom mieste Chynna a Ivy. Dufam, ze Mel Ivy vyberie. Ak by som ja mala vybrat namiesto Mel B za predpokladu, ze nemusi byt po jednom z kazdej skupiny bolo by to: Ivy, Vlado a Naisa. V kazdom pripade nech tam bude Ivy, ked uz som prisla o Caitlyn, tak nechcem prist aj o Ivy. Pri tom skrateni kol dufam, ze bude aj rockove kolo. Aj v AI mali aspon klasicky rock.

8
Patrik
Reagovat

No prý má být 9 Live show show bude končit v prosinci . A četl jsem ze spoileru že Mel B si vybrala Beatz skupinu protože ví že je diváci žerou a že by mohli vyhrát pokud se ji bude dařit , a ješte jsem se do četl že Iggy moc nemusí Mel B a pokud by vyhrála jako mentorka tak iggy to bude snášet blbě tak uvidíme

9
VojtaP
Reagovat

Kde ti Australani ty talenty pořád berou :D
Guy si vybral dobře, za mě z toho výběru nejlépe vychází Chynna, i když na první pohled není moc likeable, tak zpívá skvěle. Timmy a Davey jsou si hodně žánrově podobní, což nejspíš jednoho z nich vyřadí v prvním kole, i bez twistu by se nejspíš navzájem okrádali o hlasy.
U skupin možná bude i něco na tom podvědomém vyřazení Beatz, pro kritiku Iggy taky nešla daleko, přitom z té odrhovačky od Trainor holky vytřískaly, co se dalo. Chai neboli Montage toho moc nového nepřináší, stejně tak Time and Place. Tady se rozhodne mezi girlbandem a boybandem. Duo Brentwood zůstane v suchu, jejich verze mé neoblíbené Lush Life byla originální. Velká škoda IndiElla. Iggy si klidně dvě dua vzít mohla, jinak si to strategicky rozdělila dobře.
Adamova top 3 je taky dobrá, ale co Ivy?? Tady zákonitě musí zaúřadovat Mel B. Ivy je takový mix Jax a Louisy Johnson, a má trochu i z Ellie Goulding. Navíc předvedla ještě lepší výkon než na castingu. Pokud si ji nevezme ani Mel, tak to bude věčná škoda a pak zbude jen doufat, že se příští rok přihlásí znovu. JInak chápu proč si vybral Natalie, mě osobně třeba tolik nezaujala, byť uznávám, že je na svůj věk nesmírně vyspělá zpěvačka. Australani zkrátka milují zpívající benjamínky. Amalia je takové zjevení, ale na druhou stranu do Live shows by byla jistější volba Bailey, která měla potenciál zvládnout i uptempo, u Amalie nevím. U Adama si nedokážu tipnout, koho vyřadí jako prvního, spíš bych mu místa přidal. :D

10
libena
Reagovat

@VojtaP: no mě teda chynna připadá hodně likeable :-) zdála se mi i milá, mě třeba zase vadí ten daveův šátek do očí…

@Patrik: za beatz bych byla moc ráda, protože se holky odlišovaly, měly ve svém středu skvělou raperku. prostě po nich naopak měla iggy máknout a nepustit je. ale opravdu to asi zafungovalo opačně – jak píše DrakulkaCZ.

nejvíce telentů jsem viděla u adama, ten to tam kosil jednoho za druhým :-( do live bych si třeba na rozdíl od něj nevzala „hlasově skvělou“ natalii – mě nepřipadá moc sympatická, přiklonila bych se k ivy nebo k bailey. no a moc je mi lidsky líto maddison, chudák holka :-(

k porotě obcecně – na adama jsem se moc těšila, musím říct, že nezklamal. je to docela ostrý porotce, nemá problém vytknout to co se mu nelíbí a nenechá si nic vnutit. na druhou stranu umí i pochválit.
s iggy mám teda trochu problém – není mi vůbec, ale vůbec sympatická. a to už z jejího pěveckého (raperského) působení. teď mi stačí podívat se na ten nehybný obličej – vše sleduje bez mrnkutí brvy, připadá mi permanentně naštvaná. jestli ale taková je nebo jen drží odstup aby byla cool, to nevím. tak trochu ledová královna…
guy si udržuje svůj standart.mám ho ráda.

11
J
Reagovat

Tak vyzera to, ze Mel B naozaj vybrala BEATZ a spievaju vraj SAX of Fleur. Moznoze Simon radi Mel?

12
J
Reagovat

Tak ti chlapci od Iggy velmi dietny TWENTY SIX PISTOLS, ale Chynna s JOURNEY vyborne. Velmi sa mi to pacilo. Uz len cakam, ci Mel B vybrala IVY.

13
Patrik
Reagovat

@J: Bohužel nevybrala vybrala Medisson a Vlada

14
bobina
Reagovat

Já chci zpátky Ivy – pro mne nej z obou letošních x factorů. Nechápu, ti nejzajímavější vypadli a většinou zbyli eunuši, uječené a exoti. Ze všech se mi líbí ještě Sam, Emily /VB/, Davey, Ruby, Jimmy /AU /.

Přidat komentář