Panáček v reality show

X Factor Austrálie 2013: 8. Live show! Made in Australia! (Rekap + Video)

15. Říjen 2013 | napsal(a): | reality show: X Factor Australia

[singlepic id=7171 w=420]
Čas do finále se krátí a před pětku finalistů čeká kolo, ve kterém si změří síly s největšími hity čistě od australských umělců. V soutěži už nezbyl žádný vyložený outsider, napětí roste a očekávání jsou vysoká.

Dami Im (John Farnham – You’re The Voice)

Dami jako jediná má stabilní výkony, na kontě má nejvíc touchdownů, což jí samotné nastavilo laťku příliš vysoko. V posledních dvou týdnech, kdy by měl být znát větší tah na branku, se jí ale nedaří vystoupení prodat. Minulý týden to byl lehký nadprůměr, tento týden bych řekl, že těžký průměr. Takhle špatně Dami ještě nezněla. Díky předchozím výkonům a oprávněnému kartáči od poroty do bottom two nejspíš nespadne a fanoušci ji podrží, každopádně horší týdny by si soutěžící měli vybrat dřív než v top 5.

Jiordan Tolli (Gotye feat. Timbira – Somebody That I Used To Know)

Po úchvatném Stay z rozstřelu v minulém kole přichází RedFoo konečně s menším riskem. Risk se 100% vyplatil! Tohle je Jiordan, jak si ji všichni zamilovali, vystoupení vycentrované kolem ní a jejího hlasu, krása. Jiordan dokázala přinést náladu a napětí z písně a po dlouhé době zandala touchdown.

Jai Wheatford (Birds of Tokyo – Plans)

Jai také dává stabilní výkony, pořád mám ale problém s tím, kam ho zařadit. Ronan mu přiděluje pestré výběry, ale mám prostě problém se s nimi ztotožnit, což je asi věkem. Tento výběr mi byl cizí, Jai se s tím popral úctyhodně, až bych to označil za jeho nejlepší live výkon. Jeho fanoušci si to jistě oblíbí a Jai se vyhne bottom two, na čí to bude úkor, uvidíme.

THIRD D3GREE (Guy Sebastian and Lupe Fiasco – Battle Scars)

Každý týden čekám na dvě vystoupení, na Jiordan a na 3D. Zajímavý výběr od bývalého porotce. Za mě se jim podařilo přinést přesně tu náladu, kterou píseň vyžaduje. Ani si jako porota nemyslím, že by byl Jordan zastíněn, svými vokály Jacintu doplňoval stejně dobře jako Kelebek rapem. Stejně jako u Eminema dostali při pomalejší písni neprávem kartáč. Naopak si myslím, že opět dokázali, že se vypořádají i s pomalejší věcí. Pokud někdy budou mít turné, není možné, aby jeli celý koncert v rychlém tempu. Nebyl to sice úplně touchdown, což by potřebovali jako sůl, ale opět nadprůměr.

Taylor Henderson (Augie March – One Crowded Hour)

Taylor nepochybně patří mezi favority ročníku. Stejně jako Dami a Jai nikdy nespadl do bottom two. Ronan přichystal Taylorovi sázku na jistotu. Škoda, minulý týden se risk s Aviciim vyplatil, tento týden to byl zase krok zpět, přesto to bylo solidní vystoupení, ve kterém Taylor ani jednou nezaváhal, až na drobné nadužívání jeho typického řevu. Show uzavřel rozhodně líp, než ji Dami otevřela.

Osobní pořadí

1. Jiordan Tolli
2. THIRD D3GREE
3. Taylor Henderson
4. Jai Wheatford
5. Dami Im

Jak to vidí porota?

Rozhodnutí

TOP 5 (James Arthur – Impossible)

Hvězdný host: DJ Havana Brown – Warrior

Výsledky hlasování

Hvězdný host: James Arthur – You’re Nobody Till Somebody Loves You

Zpěv o záchranu

Diváci rozhodli a do rozstřelu poslali Jiordan a THIRD D3GREE

Verdikt

Shrnutí

Nic mě dneska nerozhodilo tak, že oba moji oblíbení soutěžící skončili v rozstřelu. Jiordanina Lana Del Rey – perfektní, kéž by ji mohla zpívat se vším všudy v live show. 3D a Macklemore – zábava, zábava a zase zábava, nechápu jak to dělají, od začátku, kdy působili velmi nesourodě udělali největší pokrok a věřím, že je čeká velká budoucnost. Nakonec rozhodl deadlock a opustit nás musela Jiordan. Raději bych viděl odcházet Jaie, který v soutěži již ukázal své maximum a dále podle mě nemá čím překvapit. Jiordan je velká škoda, věřím však, že si také svoje místo na trhu najde.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor Australia

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Lucas
Reagovat

Jiordan a Somebody I Used To Know mně tedy přišlo jen nadprůměrné, jako ne špatný, ale pořád mi tam něco chybělo, určitě bych jí vybral jinou písničku. Bohužel si vypadnutí zasloužila, protože opravdu zazářila snad jen jednou a to, když zpívala Thriller :/ je jí škoda, Foo není moc dobrý mentor. Mně se nejvíc líbil Taylor, ale oproti minulému kolu, bylo toto kolo mnohem slabší. Ale Jiordan i 3D byli v písničkách o záchranu skvělí.

2
DJ Vlado
Reagovat

Tak mám Jiordan venku :-( No, s celkovým pátým místem (totožným s Moničkou:-) za mě spokojenost, i když jsem si přál, aby porazila Biebera ml., ale ten má bohužel velkou podporu ať už zazpívá jakkoliv. Nicméně poslední tři výkony Jiordan (Stay, Somebody a Lana) jsou za mě všechny touchdowny a jasně ukazují, že kdyby Jiordan měla jiného mentora než Opičáka, mohla zářit častěji. Ale i tak jsem rád, že došla tak daleko, co bych za to dal v UK u Melanie, s jejímž vypadnutím se asi nikdy nesmířím :-(

3
W - ten správny
Reagovat

U mňa dnes prekvapivo zaujala (len) Dami a to som jej prvé výkony vôbec nemusel počúvať. Third d3gree mám rád a prajem im výhru, ale po prvýkrát ma trochu nudili.
Jiordan vyzerala v rozstrele dosť dobre :)

4
VojtaP
Reagovat

2 – mám to úplně stejně. Melanie byla taky moje favoritka, stejně jako Jiordan. Doufám ve stejný zvrat událostí jako loni v USA, kdy 5H přeskočili Emblemy, tak tady doufám, že Third přeskočí Jaie, alespoň malé zadostiučinění s Jiordan.

5
libena
Reagovat

ok, já taky pevně doufám, že teď už půjde jai. je tam fakt už dost dlouho…third by si zasloužili dojít do grandfinále. jinak mě to asi přestane bavit. já bych je klidně nechala i vyhrát :-)

no a loňská vítězka samantha jade opět válí – byla nominovaná na 2 ceny těch jejich australských „grammy“, tedy aria award:
Best Video – ‚Firestarter‘
Song Of The Year – ‚What You’ve Done To Me‘
velká gratulace!

6
Frantiszek
Reagovat

3D Wow, že to nebyl touchdown? Tak proti gustu žádný … ale pro mě to byla prda obrovská. Kelebek má výborný hlas pro rap (a to rap nemusím, ale tahle holka+ Lyric da Queen mi jej nedělají tak nesnesitelným) a Jacinta pro tu píseň dýchala. Ten kluk mi tam nesedí a sedět nebude :)

Jiordan je škoda.

4- Také doufám. mnohem lepší než ten prcek jsou 3D.

Fifth Harmony teď dokazují, že je neskončily před těma Emblemama náhodou. Mají konečně EP a jsou na něm fakt dobré věci. http://www.youtube.com/watch?v=QDemFSKDr0w hlavně song Who are you.

7
Frantiszek
Reagovat

Add: Kelebek jsem si vážně oblíbil a na YT jsem si zkouknul její kanál a nejenže rapuje, ale výborně zpívá :) http://www.youtube.com/watch?v=ziQGd-LwpTo

8
VojtaP
Reagovat

setlist na nedělní večer:

‘Pound The Alarm’ – Nicki Minaj
‘Girls Just Wanna Have Fun’ – Cyndi Lauper
‘I Won’t Give Up’ – Jason Mraz
‘Saving All My Love For You’ – Whitney Houston
‘Give Me Everything’ – Pitbull ft. Ne-Yo, Afrojack and Nayer
‘Wrecking Ball’ – Miley Cyrus
‘Dynamite’ – Taio Cruz
‘Against All Odds’ – Phil Collins

9
Anonymní
Reagovat

@libena: A také vyhrála za nejlepší video..gratuluji Sammi

Přidat komentář