Panáček v reality show

X Factor Australia 2016, 1. live show: Živý křest ohněm s masakrem na konci (+ video)

28. Říjen 2016 | napsal(a): | reality show: X Factor Australia

X Factor Australia 2016 judges

Australský X Factor dospěl po třech týdnech předtočených kol do své finální, tedy živé fáze. Dvanáct finalistů se pod vedením svých mentorů poprvé předvedlo naživo na velkém pódiu. Vyřazování však bylo tentokrát celkem brutální, jelikož nás opustil jeden soutěžící z každé kategorie. Jak se finálové Top 12 dařilo, jak se poprvé předvedla nová porotkyně Mel B, kdo jsou její tři Underdogs a která čtveřice opustila soutěž, to všechno se dočtete v následujících odstavcích.

Beatz

zpívaly: Fleur East – Sax

O úvod celé show se postaraly první zástupkyně kategorie Underdogs, které byly pro Mel B od začátku jasnou volbou. S megahitem stříbrné finalistky britského X Factoru 2014 se holky vypořádaly výborně, jejich vystoupení mělo energii a náboj, přičemž na mě působily celkově sympatičtěji než v minulých kolech. Velmi slušný otvírák, tady Mel B rozhodně vedle nešlápla.

Timmy Knowles

zpíval: Selena Gomez – Hands To Myself

Za Guyovu kategorii „starších a pokročilých“ jako první vyrazil do boje Timmy, který si vybral píseň současné popové princezny, kterou si však přizpůsobil k obrazu svému. Výběr písně byl však základním kamenem úrazu, jelikož řečeno slovy Michala Horáčka, možná budoucího prezidenta ČR, „Špatnou píseň by dobře nezazpíval ani Freddie Mercury“. I když Timmyho podání bylo lepší než originál, tak samotná píseň je na zpívání v talentové soutěži dost nevýrazná, pročež Timmyho výkon připomínal rychlík Košičan, který nezanechá výraznější dojem. Timmy se tak stal vážným kandidátem na vypadnutí.

Amalia Foy

zpívala: Sarah Mc Lachlan – Angel

Z Adamových benjamínků se nám jako první představila Amaila, která je zároveň i benjamínkem absolutním. A musím se přiznat, že tahle holka mě opět dostala. Její hlas je vyloženě andělský, perfektně zvládla těžké falzety, které tato píseň skýtá, a především do svého vystoupení dala neskutečné množství emocí. Navíc ačkoliv Amalia nemá zrovna postavu modelky, tak její oči jsou skutečně nádherné a při zpěvu se v nich odráží veškeré emoce, které má Amalia v sobě. Zkrátka pro mě je tato dívka zjevením, proto doufám, že v soutěži ještě vydrží i navzdory síle Adamovy kategorie a (pro mě nepochopitelné) kritice od Mel B.

Time And Place

zpívali: Twenty One Pilots – Ride

Po Amalii by měl každý těžkou pozici a pro tento uměle vytvořený boyband to platí dvojnásob. Za prvé klukům chybí výrazná osobnost leadera, který by skupinu vyloženě táhnul. Za druhé ani píseň v současnosti veleúspěšného amerického dua nebyla pro ně ideální (když už Twenty One Pilots, tak bych volil jejich novější singl Heathens). A především celé vystoupení působilo jako desetkrát vylouhovaný čaj. Myslím, že v kategorii skupin, kterou má na starosti Iggy, je o vypadlíkovi rozhodnuto.

Chynna Taylor

zpívala: Journey – Open Arms

Jako pátá přichází na scénu velká favoritka celé soutěže, která doufá, že si ji Australané oblíbí, i když je Američanka. Myslím, že by jí americký původ neměl stát v cestě, jelikož s touto rockovou klasikou, kterou později do svého repertoáru zařadila i Mariah Carey, jejíž verzi jsme ve druhé české SuperStar mohli slyšet od Markéty Poulíčkové, Chynna vyloženě zazářila. Ty nejvyšší tóny dávala absolutně s přehledem, přičemž v nich perfektně prodala i svůj chraplák. Není co řešit, Chynna má má velmi dobře našlápnuto k celkovému vítězství.

Maddison Milewski

zpívala: Avicii – Addicted To You

Velký omyl ze strany Mel B. Nechápu, proč si ze všech vyřazených zpěvaček vybrala právě Maddi. Myslím, že jak Ivy, tak Bailey by byly rozhodně lepší volba. Maddi je sice slušná zpěvačka a má pěkný hlas , ale už v 3 Chair Challenge se ukázala jako nespolehlivá, navíc hvězdnosti taky moc nepobrala. No a dílo zkázy ukončil výběr písně – typické studiovky, která sice funguje na diskotékách, ale na živé zpívání je nevhodná. Navíc v naší loňské SuperStar tutéž píseň podstatně lépe zazpívaly Eliška Buociková a Dominika Oláhová, které přitom paradoxně ani nepostoupily do semifinále. Maddi byla po většinu písně mimo a jinak než jako čestnou prohru to nazvat nemůžu. I v kategorii Underdogs je tedy více než jasné, kdo nás opustí.

Isaiah Firebrace

zpíval: Rudimental feat. Ed Sheeran – Lay It All On Me

S Isaiahem mám od začátku problém, že ačkoliv je velmi dobrý zpěvák, postrádá pro mě jakékoliv charisma a hvězdnost. Kdyby Zdeněk Troška točil australský remake Princezny ze mlejna, byl by Isaiah ideálním představitelem Vodníka, ovšem na dráhu sólového zpěváka mi přijde nevýrazný. Příliš mu nepomohl ani Adam s výběrem písně, jelikož tohle je další studiovka, na které zpěvák nemůže absolutně předvést svůj hlas. Tím pádem tu máme další rychlík Košičan a Isaiah je pro mě z Adamovy trojky nejpostradatelnější, ačkoliv vím, že má velký fanklub.

AYA

zpívaly: Little Mix – Secret Love Song

Holky, které už potřetí změnily jméno, nejprve jako Chai zazářily v castingu, aby v 3 Chair Challege jako Montage zůstaly lehce za očekáváním. První live show byla však jejich návratem do hry. Baladu od vítězek britského X Factoru 2011 zazpívaly perfektně, přičemž daly na odiv své skvostné harmonie. Myslím, že souboj obou girlbandů bude ještě zajímavý, jelikož Beatz jsou zábavnější, ale AYA zase lépe zpívají. Každopádně spolu s Amalií a Chynnou patří AYA k highlightům první live show.

Vlado

zpíval: The Chainsmokers – Closer

Třetím soutěžícím, kterého si Mel B vybrala do kategorie Underdogs, byl můj jmenovec Vlado, což byla celkem očekávatelná, i když podle mě ne moc dobrá volba. Vlado je úplný opak Isaiaha, tzn. má určité charisma, na fanynky je to dobrý magnet, avšak jako zpěvák je veskrze průměrný. Aktuální hitovku od Chainsmokers zazpíval velmi ploše, se zanedbatelnou dynamikou, přičemž když se pokusil přitlačit, tak jeho hlas získal poněkud nepříjemnou mečivou barvu. Díky hlasům puberťaček možná několik kol přežije, avšak na vítězství s ním Mel může zapomenout. Platí pro něj to samé co pro Maddison, že Ivy i Bailey by si šanci zasloužily mnohem víc.

Brentwood

zpívali: Flume feat. Tove Lo – Say It

Sourozenecké duo bylo tentokrát obráno o kytaru, takže se žádná originální verze rádiového hitu nekonala, což bylo podle mě celému vystoupení poněkud na škodu. Naštěstí oba sourozenci zazpíval výborně, takže se během večera zařadili k nadprůměru, jen originalita tentokrát chyběla. Příště bych byl pro návrat ke kořenům, respektive ke kytaře a osobitým coverům.

Davey Woder

zpíval: Joe Cocker – With A Little Help From My Friends

Davey je bezesporu nejvýraznějším mužským sólistou v soutěži. V první řadě je to osobnost a za každé situace je absolutně svůj, což je v této soutěži velká deviza. Beatlesovku, kterou si před lety přivlastnil Joe Cocker, zazpíval Davey osobitě a zároveň s úctou k originálu, nemohl jsem se však ubránit srovnání s podáním Joshe Krajcika z prvního amerického X Factoru, který tutéž píseň podal přece jen s větším nasazením. I tak jsem ale rád, že je Davey v soutěži, jelikož při celosvětové převaze bieberoidů je pořádný vyzrálý chlap závanem svěžího větru.

Natalie Ong

zpívala: David Guetta feat. Kelly Rowland – When Love Takes Over

Závěrečné číslo bylo v režii Adamova týmu a obstarala jej druhá nejmladší zpěvačka v soutěži. Scénická stránka byla vůbec nejlepší za večer, tohle holt Australané umí možná ze všech tří talent show velmocí nejlépe. Natalie rovněž zazpívala výborně, objektivně jí není co vytknou, subjektivně na mě však její zpěv působí tak trochu profesionálně chladně, nejdou z ní takové emoce jako například z Amalie. Každopádně to byla ale perfektní tečka za první live show.

Top 3 podle DJ Vlada:

1. Amalia
2. Chynna
3. AYA

Koho by DJ Vlado vyřadil v jednotlivých kategoriích?

Under 22s (Adam): Isaiah
Over 22s (Guy): Timmy
Groups (Iggy): Time And Place
Underdogs (Mel B): Maddison

Top 12 Group Performance

zpívali: Guy Sebastian feat. Lupe Fiasco – Battle Scars / Iggy Azalea feat. Charli XCX – Fancy / Adam Lambert – Whataya Want From Me / Spice Girls – Wannabe

Finálová dvanáctka se nám poprvé společně představila s mixem hitů porotců, přičemž každá kategorie zpívala píseň svého mentora, což mi přišlo jako dobrý nápad. Zachována byla (nejsapíš nevědomky) i gradace známosti písní, jelikož Guyova píseň mimo Austrálii příliš známá není, Fancy od Iggy už je známější (především jej slýcháme v britském X Factoru při reklamách na Talk Talk), Adamův hit je ještě známější a Wannabe od Spice Girls je už skutečný evergreen, takže logicky zazněla jako finále této performance.

Hosté večera:

Zara Larsson

zpívala: Ain’t My Fault

Tuto švédskou popovou hvězdičku známe u nás především díky jejímu loňskému hitu Lush Life. A tato píseň podle mě takové úspěchy slavit nebude, jelikož je zcela zaměnitelná od většiny současné electro-popové produkce. Nejzajímavější na celém vystoupení tak pro mě byla sexy podprsenka, ve které Zara zpívala.

Jessica Mauboy

zpívala: Cold Chisel – Flame Trees

Jessica je v Austrálii velkou hvězdou, v roce 2006 skončila druhá ve čtvrté řadě Australian Idolu a od té doby se datuje její úspěšná kariéra. Pro své vystoupení si tentokrát vybrala cover australské klasiky, což byla rozhodně dobrá volba, jelikož je to krásná píseň, kterou Jessica zazpívala výborně, pročež její vystoupení bylo mnohem výraznější i lepší než vystoupení Zary Larsson.

Vyřazování:

Ve třech kategoriích to dopadlo podle očekávání, Time And Place a Maddison byly jasné případy, které jen v Top 12 zabírali místo lepším a zajímavějším. Timmy je velmi kvalitní muzikant, avšak z trojice Overs byl nejméně výrazný, což platilo i pro jeho vystoupení v první live show, takže ani jeho vyřazení nebylo překvapením. Nejnapínavější situace byla u Adama, který měl ve své stáji tři papírově silné koně. Přesto však vyřazení Natalie bylo pro mě překvapivé vzhledem k pozici zlatého hřebu a ovacím od poroty. Zřejmě její zpěv nepůsobil chladně nejen na mě, ale i na jiné. Osobně bych raději vyřadil zcela necharismatického (byť velmi dobře zpívajícího) Isaiaha, mám však velkou radost, že přežila Amalia, o kterou jsem měl velký strach. Je však docela možné, že mezi Adamovými ovečkami byly minimální rozdíly v počtu hlasů, proto bylo v podstatě otázkou náhody, kdo vypadne.

Hodnocení 1. live show podle DJ Vlada:

Z prvního živáku mám poněkud rozporuplné pocity. Nejkontroverzněji se z poroty předvedla Mel B, která podle mě svou kategorii Underdogs ze dvou třetin totálně prokaučovala. Místo Vlada a Maddison prostě měly postoupit Ivy a Bailey. Navíc její komentáře byly místy úplně mimo (zvlášť u Amalie) a s výběry písní se taky nevytáhla (zvlášť u Maddison). Pevné jádro poroty si vedlo slušně, i když výběry písně místy nebyl ideální ani u nich. Finálová dvanáctka sice mohla být i lepší, ale pořád o několik ševelů převyšuje tu britskou. Co mají Australané tradičně na vysoké úrovni, tak to výprava a scénické zpracování. Největším pozitivem je bezesporu fakt, že celkový počet live shows byl navýšen aspoň na sedm. Už zítra nás čeká druhý živák, jehož tématem bude Judge’s Makeovers. Co to přesně znamená a komu se toto téma stane osudné, to se dozvíme už zítra a pozítří.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

X Factor Australia

Diskuze k článku

Počet komentářů: 16
1
Jarda
Reagovat

Tak jsem zase jednou první a tentokrát o mých pocitech z těchto soutěží v poslední době. Ať už to byl britský X factor loni i letos nebo i současný australský tak mají jedno společné – nestačíme se divit nad tím jak porotci či mentoři posílají domů ty lepší a vybírají si naopak ty slabší. Louisa byla tak vynikající, že tu si domů poslat nedovolili, ale letos to kosí na obou stranách dost. A tak si říkám co je toho důvodem. Přece nejsou porotci horší než my a musí vědět, že i když se třeba ti šašci vloni dostali až do finále a letos se to možná podaří zase té tlusté raperce tak že nemají žádnou perspektivu se dostat na delší dobu než jenom v té soutěži do povědomí lidí. Tak proč to dělají? Svědčilo by to možná o tom, že si to na pěvecké soutěže už dávno pouze hraje a že hlavní je nalákat diváky na různé kuriozity a čím větší tím lepší. Je to tedy pouze zábavná šou a na úrovni téměř nezáleží. Proto jsem kdysi měl rád a docela prožíval slovenské Superstar a americké Idoly kde šlo opravdu o zpěv. Nyní mě to už moc nebaví a tak také už ani nediskutuji. V podstatě je mi jedno kdo vyhraje, pěvecké osobnosti typu Adama Lamberta, Haley Reinhart, nebo Louisy Johnson (abych vzpomněl pouze z poslední doby) tam letos nejsou. Spíše by mě bavila soutěž The Voice Kids, tam ještě o zpěv jde a některé děti jsou opravdu výborné. Bohužel zatím u nás není.

2
rosien
Reagovat

Já jsem šíleně zklamaná z kategorie Underdogs. V každé kategorii se dalo najít tolik zajímavých talentů, ale že Mel B vybere zrovna maximálně průměrnou, nevýraznou Maddison, podobně průměrného Vlada (na něj se dá aspoň dobře koukat :-D) a mě osobně nesympatickou skupinu Beatz. Bylo mi líto, že vypadl Timmy a Natalie, místo nich bych radši zrušila tu nepovedenou kategorii Underdogs. No nevím, jak jsem byla původně z X factoru v Austrálii nadšená, teď už to trochu pominulo. Co ale stále platí – porota je skvělá§

3
Tomáš
Reagovat

Jak to tak tu čtu tak vidím že o nic nepřicházím když to nesleduju.

4
libena
Reagovat

@rosien: porota je skvělá? musím částečně nesouhlasit. co tě prosím tě baví na iggy? já jsem jí na chuť nepřišla. studenej psí čumák – to se projevilo při vyřazování – ani se nenamáhala nějak s objímáním, asi by jí někdo mohl máknout na ty přišitý dlouhý hnusný vlasy, na který si furt hrabe. a ani při komentářích z ní nic rozumného neleze – vždyť jen řekne že se to povedo nebo ne. v kástinzích to ještě s ní šlo, ale teď mě teda štve. to kluci jsou opravdu skvělí – oba! mel b má sice přehnaný gesta, někdy pěkně kecá – ale alespoň je sympatická.

5
J
Reagovat

Podla poslednych sprav z Australie, vypadla Iggy skupina AYA a co je zvlastne tak bojovali o zachranu spolu s BEATZ? To su mi, ale novinky. Na to ako sa Mel B chvastala, tak si myslim, ze Mel B nema vo svojom time vitaza. BEATZ bojovali o zachranu a Vlado ma podla mna este slabsiu podporu nez Adamov Isaiah.

6
DrakulkaCZ
Reagovat

Tak za mne tam Vlado vůbec být nemusel a nemusí, zpívá nic moc a je zamilovaný sám do sebe – typ, který nesnáším. Ale puberťačky ho baští, omlouvá je, že ještě nemají rozum. Jak kdosi napsal: „Nepotřebujeme druhého Biebra.“ Pokud jsem si měla vybrat mezi AYA a Beatz, pro mne jednoznačně vedou Beatz, protože ty ze sebe vykřesají kromě zpěvu a tance ještě energii, kterou AYA prostě nemá, i když se snažila, co mohla. Takže za vypadnutí AYA jsem 100%, ten druhý večer byly nejslabší. Isaiah má podle mne naopak obrovský potenciál a obrovskou hudebnost, navíc hlas jeho typu na scéně dost chybí, napadá mne akorát Rick Astley, který se vrátil ke zpívání. A vzhledem k tomu, že asi nemá jednoduchý život (čemuž se i v upoutávkách už dost okatě vyhýbají), když mu Adam dodá sebevědomí, může to pěkně rozjet. Chyna mne naopak míjí, sice obrovský hlas, ale pro mne zcela cituprázdný. A za druhé kolo bych ji zabila, když o vraždě Martina Luthera Kinga zpívala s úsměvem. Byť do skvělého Guyova remixu. Dave je naopak skvělý. A Brentwood si musejí ujasnit, co skutečně kdo z nich chce. Natalie má neuvěřitelný hlas a obrovský potenciál. Škoda, že Mel B nevytahla Ivy, doufám, že si to ta holka prošlape.
Co se týče porotců, tak Igy je na odstřel. Zbytek mám ráda.

7
Tomáš
Reagovat

Tak sem si nakonec udělal čas a ze zvědavosti zkouknul i výkony z Austrálie. Žebříček od nejlepšího bych měl asi takovýto.

1 Davey – Tak tady není o čem, tohle je prostě zjevení. Profík, muzikant tělem i duší, který hudbu cítí a na pódiu je přirozený jakoby se tam už narodil. Jestli právě tenhle chlapík nemá ten pověstný X Factor, tak už nikdo. Pro mě je z celé finálové sestavy nejlepší a viděl bych ho rád jako vítěze, i když vůbec netuším jak hlasují australané. Alez reakcí publika se zdá, že je velmi oblíbený…Přesně tenhle typ člověka mi v UK verzi chybí ( Ou, slza za Jamese Wilsona ).
2 Isaiah – Tady se s Vladem neshodnu, mě náhodou přijde tenhle kluk velmi charismatický a muzikální, má v sobě takovou záhadnou muzikantskou auru, něco na něm prostě je. Navíc je to stejně jako o hodně starší Davey sympaťák, mohl by dojít daleko.
3 Amalia – Tu písničku mám moc rád a ona ji zazpívala krásně. Bylo to dojemné…na první dva kluky se u mě nechytá, to by chtělo ještě více charismatu, který bohužel nemá ale v Top 3 ji zatím mám.
4 Chynna – Velký sytý hlas, bezesporu výborná zpěvačka. Ale něco málo tomu ještě chybí podle mě.
5 AYA – Nemám tyhle vokální skupiny v lásce, ale ta píseň v 1. Live Show jim velmi sedla. Ale stejně už vím, že vyletěly v druhé Live Show, takže divákům asi moc k srdci nepřirostly.
6 Timmy – Asi to nebylo špatné, ale mě to přišlo děsně unylé a nudné. Ve své kategorii neměl proti Daveymu a Chynně šanci přežít první kolo.
7 Natalie – Technicky dobré, ale mě tyhle zpěvačky nebaví takže se ani nedivím že vyletěla.
8 Brentwood – Asi nejsou špatní, vypadají i sympaticky, jen tenhle styl jde úplně mimo mě a nerozumím mu takže vlastně ani vůbec nevím jak je mám zhodnotit.
9 Vlado – Soudě podle výkonu v prvním finále je to pro mě špatně zpívající přeslazený cukrouš. Když srovnám jeho výkon s Emily, která tu samou píseň zpívala v 1. Live Show v UK tak jí nesáhl ani pod paty a dopadl opravdu velmi uboze.
10 Maddison – Nevím proč, ale nějak mi připomíná naši Klaudiu Pappovou. Zpěv i pódiová prezentace docela děs, nedivím se že letěla.
11 Beatz – Ty se mi vůbec nelíbily. Uřvané, rádoby drsné holky. Úplně mimo mě a divím se že v druhé Live Show porazili v Deadlocku AYA, které byly určitě aspoň o něco lepší.
12 Time And Place – Za mě katastrofa a nevím jak se tohle mohlo do Live přenosu dostat. Nemělo to pro mě se zpěvem moc společného a ještě že nepřežili první kolo.

Nejlepší mentor je rozhodně Adam, pak hned Guy. Pak Igy a Mel B asi zatím nejslabší, ale uvidíme. Pro mě je mínusem tohoto X Factoru, že to u nás v ČR nejde sledovat živě a přece jen pak k tomu chybí člověku takováta rychlá zpětná vazba když něco vidí jen ze záznamu a už ví jak to dopadne, není to ono. Proto mě do děje více vtáhla UK verze i když je taková jaká je a už to tak asi zůstane. Vím, že v Austrálii proběhla už i 2. Live Show, ve které po Deadlocku s Beatz vypadly AYA. Bude tu taky rekap?

8
Shimoli710
Reagovat

@Tomáš:
Ahoj Tomáši
On u nás ten X Factor jde sledovat živě – i když jen přes Periscope, ale jde (protože když je tam Adam, tak Glamberts samozřejmě udělají všechno proto, aby svého idola viděli hned a on line. :D). Na FB českého Adamova fanclubu (neoficiálního) dávám téměř vždy odkaz na Periscope na začátku každého vysílání, takže pokud máš zájem… Problém je ale taky, že je to dopoledne. V neděli to ještě jde, ale ty všední dny záleží jak má člověk volno v práci nebo ve škole.

9
Tomáš
Reagovat

@Shimoli710: Ahoj, no to víš že bych měl zájem. :) Ale teď když běží Live Shows, tak už to asi vysílají jen 2x týdně ne? Tuším že neděle hlavní přenos a v pondělí Rozhodnutí?. To bych možná mohl nějak zvládat a když budu mít čas, tak se rád kouknu. V kolik hodin našeho času to asi tak přibližně začíná?

10
Shimoli710
Reagovat

@Tomáš:
Začíná to v neděli v devět a v pondělí v 9:30 obvykle. V neděli je nové kolo a v pondělí je pak vyřazovací kolo.
Pokud máš FB tak koukni na Adam Lambert CZ-SK fanclub, dávám tam odkazy. Případně mi tam napiš zprávu, pokud máš jakýkoliv dotaz. Nebo se dá i přes Twitter – mám ho na stejné jméno jako tady.

11
Tomáš
Reagovat

@Shimoli710: Tak díky, to není nejhorší čas. Asi bych na to koukat mohl pokud se v neděli vzbudím. :D Na Twitteru se nepohybuju, ale FB mám a ty stránky sem si tam našel. Takže tam budeš v neděli i v pondělí a hodíš tam ten odkaz na Periscope? Nevím sice přesně jak to funguje, ale snad na to budu moct koukat. Tak se budu těšit. :)

12
Shimoli710
Reagovat

@Tomáš: Jo, dávám tam vždycky odkaz hned jak to začíná, (v neděli kolem deváté). Na PC funguje Periscope bez problémů, stačí si otevřít link. Na mobilu si musí člověk stáhnout aplikaci, ale jede to taky velmi dobře a to i na data – není to moc náročné na objem dat. Většinou máme i celou epizodu ke stažení do několika hodin po odvysílání – taky dávám linky na FB. Případně pak je to uploadnuté na Vimeo v průběhu dne.
Pokud bys cokoliv potřeboval, napiš na FB, tam jsem skoro pořád. :)

13
Shimoli710
Reagovat

@Tomáš: Jo a ještě – s tím Tvým pořadím, jak jsi ho tu napsal, dost hodně souhlasím. I když já bych dala na první místo Isaiaha, ten kluk je moje srdcovka. Ze začátku jsem ho až tak moc nemusela, ale postupně si mě fakt získal a hodně mu fandím.
Davey je taky super a velký sympaťák. Asi by mi moc nevadilo, kdyby vyhrál, i když se přiznám, že v to moc nevěřím.
Amalia je na mně pořád taková dost nevýrazná, ale má nádherný hlas a pod Adamovým vedením to vypadá, že se může naučit, jak se víc prosadit.
Brentwood mi vůbec nic neříkají, i když vím, že zpívají dobře, ale nejsou prostě můj šálek kafe.
Vlada nemusím, ale vím, že je přímo magnetem pro ty náctileté, které na to koukají, takže se ho určitě jen tak nezbavíme (moje noční můra je to, že by případně mohl tu soutěž i vyhrát).
A tak nějak jsem si docela oblíbila Beatz. Možná to je tím výběrem písniček, ne, že bych ten styl milovala, ale člověk to prostě má v uších, když to slyšel všude kolem a holky jsou sice hlasově horší než AYA, ale prostě uměly prodat to co umí.
No a Chynna má výborný hlas, ale jinak mě zatím nijak zvlášť nezaujala.

14
Šárka
Reagovat

No je to docela napínavá podívaná, Isaiah je podle mě dost charismatický, nadaný i milý i zajímavý a ještě ho mentoruje Adam, tak mu fandím.

15
Tomáš
Reagovat

@Shimoli710: Já budu na PC takže to bude s tím Periscopem v pohodě. :)

No ve druhé Live Show už se u mě Isaiah dostal taky na první místo před Daveyho, i když jen velmi těsně. Myslím že jim budu fandit oběma stejně, oba budou moji hlavní favoriti soutěže a i Isaiahovi bych moc přál vítězství. :) S Amaliou máme stejný problém, je pro mě taky nevýrazná a postrádá pro mě nějaký výraznější X Factor, strašně moc si přeju aby ji Isaiah porazil protože on je podle mě zajímavější. Má ta holka krásný hlas to jo, i když mě osobně ty její operní pasáže zas až tolik neberou. Takže fandím Daveymu a Isaiahovi, ale kdybych si měl tipnout tak podle mě vyhraje Amalia nebo Chynna, ani nevím proč. :D Ale i Isaiah by mohl vyhrát, snad má šanci. Já nevím jaký vkus mají hlasující australané… Teď bude zajímavé kdo vypadne příště, myslím že nahnuté to budou mít opět Beatz a možná už i Brentwood a Vlado.

16
libena
Reagovat

@Shimoli710: @Tomáš: děkuji oběma za plodnou diskusi, určitě mrknu na fb a zkusím naladit periscop. jsem i na twitru i instagramu, ale tomu moc neholduji.
skoro bych řekla, že patřím taky mezi gramberts :-) ale tak po svém. adam je prostě boží.

Přidat komentář