Panáček v reality show

X Factor Australia 2015 představuje obměněný panel porotců pro 7. řadu!

7. Červen 2015 | napsal(a): | reality show: X Factor Australia

[singlepic id=11023 w=615]

Zatímco informace o porotě jsou na britských ostrovech pouze ve fázi spekulací, u našich protinožců již mají jasno. Právě v těchto dnech se začaly natáčet úvodní castingové epizody již 7. série australského X Factoru. Poté, co svůj odchod oznámil Redfoo, Natalie a Ronan, se dlouho nevědělo, kdo tyto oblíbené tváře v neméně oblíbené show nahradí. Jediným stálým členem zůstala Dannii Minogue, která si svou roli v australské verzi zopakuje již potřetí. Dannii v letošní řadě bude jedinou okrasou poroty, připojí se k ní totiž hned tři muži z řad slavných zpěváků a to hned ze tří různých kontinentů. V panelu zasedne britský zpěvák James Blunt, americký rockový zpěvák Chris Isaak a porotu doplní australská Superstar Guy Sebastian, ten se do poroty vrací po dvouroční pauze.

Oznámení nového lineupu porotců přišlo poté, co odcházející členové poroty na svých profilech na sociálních sítích potvrdili, že show opouští. Všichni tři se chtějí nyní věnovat své hlavní kariéře. Redfoo se chce věnovat přípravě nového alba, koncertování a novým projektům. Produkce jej ale měla údajně vyhodit kvůli kontroverzi spojenou s jeho singlem „Literally I Can’t“, který měl urážet ženy. Ronan svůj odchod potvrdil v tisku. Oblíbený porotce a mentor se také chce věnovat natáčení sólo alba a jiným projektům, pro X Factor se v jeho diáři letos zkrátka nenašlo místo. U Natalie Bassingwaithe bylo letos rušno, když byla povolána jako náhradnice po velké kontroverzi se šikanou soutěžícího v novozélandské verzi soutěže, která vyústila vyhozením porotkyně Natalie Kills a jejího manžela. Natalie sama řekla, že si období na Zélandu užila, aby ne, když soutěž nakonec se svým „adoptivním“ svěřencem vyhrála. V Austrálii ovšem pokračovat nehodlá. Rozjela svou módní značku, dále se tedy Natalie chce věnovat módnímu businessu a své rodině.

Nováčci

Dannii Minogue není třeba fanouškům dlouze představovat. S prací porotkyně má bohaté zkušenosti, nové konkurence se nebojí a je odhodlaná soutěži znovu dominovat, tak jako se jí to podařilo před dvěma lety s Dami Im a pár let před tím v UK s Mattem Cardlem a Leonem Jacksonem.

První zkušenost s prací porotce na plný úvazek zažije britský zpěvák James Blunt. James v loňské řadě pomáhal Dannii v Home visits, při výběru skupin do finále a produkci nejspíš hned padl do oka. Největší díru do světa udělal před osmi lety, když vydal své debutové album Back To Bedlam, z kterého vzešel megahit You’re Beautiful, album mu v roce 2007 vyneslo hned 5 nominací na cenu Grammy. Další alba a singly už takovou díru do světa neudělaly, ale věrní fanoušci si je našli. Silněji se James širšímu publiku připomněl loni se singlem Bonfire Heart, který napsal společně s Ryanem Tedderem z OneRepublic. Singl si vedl skvěle v hitparádách po celém světě a posloužil tak jako dobré lákadlo na album Moon Landing, které na úspěch singlu navázalo. Bude James stejně úspěšný i jako mentor?

Druhým nováčkem v porotě je americký zpěvák Chris Isaak. Bezpochyby největším Chrisovým hitem je rocková balada Wicked Game. Chris se přiznal, že je velkým fanouškem show a prací na ní si tak splní sen. Teď je však řada na Chrisovi, aby pomohl plnit sny soutěžícím.

Jako poslední, sestavu doplňuje Guy Sebastian, který se do poroty vrací po dvouleté pauze. V tomto období úspěšně pracoval na své kariéře mimo Austrálii. Diváci v Evropě jej mohli zaznamenat, když se před dvěma týdny ucházel o vítězství v Eurovizi, jako zástupce Austrálie, své domovině vynesl pouze 5. místo. Na kontě má však mnoho dalších úspěchů v hudbě. Před 12 lety vyhrál první Australian Idol a od té doby jde jeho hvězda jen vzhůru. Za tu dobu stihl vydat 7 alb a jednu best of kompilaci. Každé jeho album kromě posledního (vydaného loni v listopadu) dosáhlo platinového ocenění a každé se probojovalo do top 10 v prodejnosti. V panelu australského X Factoru usedne po zmíněné pauze již počtvrté, z jeho tří účastí hned 2x dovedl své svěřence k titulu, konkrétně Reece Mastina a Samanthu Jade. Guy se cítí svěží a motivovaný své soupeře v porotě opět porazit.

Jak se vám líbí letošní sestava? Bude vám někdo z odcházejících porotců chybět? Povedou si v porotě lépe veteráni nebo nováčci? Porotu a nové talenty uvidíme v akci již příští měsíc a Panáček vás bude samozřejmě informovat.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor Australia

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
Marek
Reagovat

Nechci soudit předčasně, ale nelíbí se mi, že jsou v porotě tři muži. Byl bych rád, kdyby to bylo vyrovnané.

2
VojtaP
Reagovat

@Marek: osobně mám taky radši, když je poměr vyrovnaný. Prý i v UK měla být Cheryl jediná žena v porotě, ale tam to podle mě nehrozí, částečně by se připravili o pozornost bulváru.
Tady mohli obsadit Jessicu Mauboy, která loni udělala dojem jako poradkyně. Je sympatická a stejně jako Guy je z Idolu a v Austrálii je taky hodně populární, třeba příště, no…
Moc mi tam papírově nesedí Chris Isaak, ale těžko říct, třeba překvapí. Asi ho do poroty nevybrali jen tak. Uvidíme.

3
libena
Reagovat

já jsem strašně ráda za návrat guye sebastiana. jinak mě z poroty nikdo další neláká. chrise znám jen ze zpěvu, blunt je kuňka a dannii nemám ráda obecně – loni bývala velice tvrdá tam kde to nebylo nutné (samozřejmě že u svěřenců ostatních porotců)

moc mi bude chybět ronan :-(

4
libena
Reagovat

budou rekapy z australského x factoru? už proběhlo 5 kástingů, talenty jsou tam ohromné, na porotu si teda zatím zvykám, tak nějak mi dohromady moc nesedí, chybí mi ronan keating :-(

5
Stanley
Reagovat

Proc se nevenujete i hodnoceni australskeho X factoru, je mnohem zajimavejsi (pokud nebere v poraz porotu) nez britska verze. Prosim, prosim.

6
l
Reagovat

@Stanley: souhlasím!!!!! porota je v austrálii na figu, ale soutěžící – wau!

7
libena
Reagovat

@l: napsala libena :-))))))) nějak mi ujela ruka, jak jsem to chtěla napsat rychle :-D

8
VojtaP
Reagovat

@Stanley:
@libena: Lidi, moc se omlouvám, chtěl jsem se Austrálii věnovat, ale nějak to nedopadlo a jsem rád, že stíhám uhlídat sám sebe :D
Nicméně bych to chtěl v nejbližší době napravit a něco k Austrálii vydat, alespoň přehled castingů a 5 chairs, pak pravidelně alespoň videa z Live shows. Musím to však nejdříve dohnat. Ani jsem nečekal, že to budou brát takhle rychle a za dva týdny už budou vyhazovat :D
Jinak z toho mála, co jsem měl čest vidět, tak mě zaujaly hlavně holky. A s porotou souhlasím, citelně tam chybí Ronan a nějaká další žena.

P.S.: Kdyby byl mezi fanoušky australského Factoru někdo ochotný vypomoct, tak se tady nebráníme. :)

Přidat komentář