Panáček v reality show

American Idol 2015: Našly se v Minneapolis a New Orleans nějaké zpěvácké klenoty? (rekap + video)

23. Leden 2015 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=10866 w=615]
Castingy čtrnácté řady American Idolu jsou v plném proudu. Ve třetím castingovém týdnu se podíváme do dvou měst z opačných konců USA – na sever do Minneapolis ve státě Minnesota a na jih do New Orleans ve státě Louisiana. VojtaP má tentokrát společenské povinnosti, takže v první části rekapu věnovanému Minneapolis jej zastoupí DJ Vlado. Druhá část z New Orleans už bude opět klasicky pod Vojtovým vedením. Jaké talenty jsme tedy na severu a jihu mohli vidět?

Minneapolis

Shannon Berthiaume, 17

zazpívala: The Animals – House Of The Rising Sun

DJ Vlado: Wow, to nejlepší hned na začátek. Řečeno slovy Jula Viršíka (porotce prvních dvou řad slovenské SuperStar), Shannon je kanón! Na první pohled je to drobná a nenápadná (i když velmi půvabná) dívka, ale jakmile promluví, tak je slyšet perfektní nakřáplý hlas. A když zazpívá, tak by svým hlasem mohla lámat skály. A nejlepší na tom je, že Shannon nemá se zpěvem před diváky žádné zkušenosti, takže je to stoprocentně přirozený talent, i když v této chvíli ještě ve stádiu nevybroušeného démantu. Chápu, že její expresivní zpěv nemusí sednout každému, mě však právě ta syrovost a živočišnost jejího zpěvu velmi baví, zvlášť v kombinaci s originální barvou hlasu (kterou by člověk očekával spíš od nějaké černošky). Sledovat v přímém přenosu vývoj takto talentované, leč zcela nezkušené mladé zpěvačky je tou nejlepší věcí, která nás může potkat, už proto doufám, že toto děvče se dostane v soutěži co nejdál.

Kemil Casey, 19

zazpíval: Michael Jackson – Human Nature

DJ Vlado: A v citování československých porotců budu pokračovat, jelikož při Kemilově vystoupení jsem si zkrátka nemohl nevzpomenout na Eduarda Klezlu a jeho výrok „Vy jste snad pojal podezření, že jste zpěvák“. Kemilův vyšeptaný a ukňouraný hlásek je vhodný leda na dabing prasátka od Medvídka Pů, ale rozhodně ne na zpěv. Obával jsem se, že z toho bude postup z recese, jelikož Kemil absenci talentu vynahrazuje „šoumenstvím“, naštěstí však máme rozumnou porotu, která tohoto exota do Hollywoodu nepustila.

Morgan Ovens, 24; Gabrielle Noe´l, 23 & Courtney Guns, 23

zazpívaly: Alanis Morissette – Hand In My Pocket; The Cure– Lovesong; Martina McBride – Independence Day

DJ Vlado: Další tři zpěvačky nám byly představeny v rychlovlaku. Nejvíc mě z nich zaujala Morgan, ani ne tak samotným zpěvem jako spíš muzikantským přístupem a výběrem písně (konečně zazněla i jiná píseň z repertoáru Alanis Morissette než You Oughta Know, Ironic nebo Thank U). Gabrielle mi ani na několikerý poslech výrazněji neutkvěla v hlavně a Courtney má celkem příjemný hlubší hlas, ale shazuje to svým „divadelním“ projevem. Pro tyto tři dámy bude Hollywood nejspíš konečná.

Vanessa Andrea, 25

zazpívala: Grand Funk Railroad – Some Kind of Wonderful

DJ Vlado: Jak jistě víte, nositelé jména Andrea (konkrétně favoritka Hujerbusu a italský mistr kýče) se v minulém roce do mého života nezapsali příliš pozitivně, jakkoliv jsem to jméno měl dřív vždycky rád, jelikož mám v showbyznysu hned tři velmi oblíbené Andrey (Corr, Elsnerovou a Gabrišovou). Tak uvidíme, jak se zapíše Vanessa, jejíž druhé jméno je rovněž Andrea. Ještě před vystoupením jsme si mohli všimnout, že Vanessa dělá své kytaře „indiánskou babičku“ a došlo i na slzy, když si vzpomněla na svého manžela, který pracuje pro Air Force. Na jejím vystoupení se však tento emotivní zkrat vůbec nepodepsal. Vanessa je muzikantka tělem i duší, její barva hlasu sice není ultraunikátní, ale na poslech je velmi příjemná a zároveň musím ocenit i přirozenost a absenci manýr ve Vanessině zpěvu. Těžko říct, jestli to bude stačit na semifinále, ale na postup do Hollywoodu to stačilo v pohodě.

Zach Johnson, 20

zazpíval: Keith Whitley – Don´t Close Your Eyes

DJ Vlado: Zatímco u Vanessy jsem chválil absenci manýr, u Zacha totéž udělat nemůžu. Zach se totiž naučil cpát do zpěvu akcent typický pro americké country zpěváky. Na požádání J.Lo musel tedy zazpívat bez onoho akcentu. V té chvíli se však ukázalo, že Zachův hlas je zcela bezbarvý a postrádá jakoukoliv charakterističnost. Zlatý tiket do Hollywoodu si sice vybojoval, ale s největší pravděpodobností to pro něj bude konečná. Zadostiučiněním Zachovi může být, že si dva týdny po castingu zazpíval s Keithem na jeho koncertě.

Aaron Bissell, 17

zazpíval: Coffeehouse Guy

DJ Vlado: Z Aaronova vystoupení jsme viděli jen velmi krátký úryvek, z něhož se však dala vypozorovat pěkná barva hlasu. V kategorii WGWG je však vyložený přetlak, takže Aaronovi nedávám šanci na příliš dlouhou cestu soutěží.

Cindy Jo Scholer, 26

zazpívala: Patsy Cline – Crazy

DJ Vlado: Učitelka v mateřské školce, která si libuje v lovení ryb a zvěře, přičemž jejím největším úlovkem byl medvěd, má na poslech příjemný zastřený hlas, bohužel její projev je jeden velký kýč a pod tunou kudrlinek se její barva hlasu ztrácí. J.Lo ji z těchto důvodů dala NE, ovšem Harry s Keithem ji přehlasovali, takže se s Cindy setkáme i v Hollywoodu. Velké šance jí však nedávám, jelikož v soutěži je celá řada lepších a zajímavějších zpěvaček.

Jacob Tolliver, 20

zazpíval: Jerry Lee Lewis – Whole Lotta Shakin Going On / Sam Smith – Stay With Me

DJ Vlado: Jacob je fanouškem klasického rock´n´rollu, což se odráží nejen na jeho stylingu, ale i na celkovém muzikantském projevu. První část jeho vystoupení se dá označit spíše za showmanské číslo spojené s klavírní exhibicí. Porota však Jacoba včas utnula, jelikož chtěla, aby zazpíval něco seriózně a především svým hlasem. Ve Stay With Me od Sama Smitha Jacob ukázal, že má celkem pěkný baryton, ovšem jeho zpěv působí zastarale a v moderním popu bude asi jen těžko využitelný. Do Hollywoodu prošel a díky osobnostní výraznosti má šanci vydržet déle než do prvního rozstřelu, ovšem nejsem si jistý, jestli to bude stačit na semifinále.

Hannah Mrozak, 16

zazpívala: Etta James – Somethings Got A Hold On Me

DJ Vlado: A jaký by to byl American Idol, kdyby se v každém díle neobjevila aspoň jedna klasická americká velkohlasá diva. Hannah bezpochyby patří v tomto dílu k nejlepším zpěvačkám a na 16 let je technicky velmi jistá. Ovšem například ve srovnání s technicky méně dokonalou, avšak expresivnější a osobitější Shannon působí zpěv Hannah sterilně jako mýdlo. Do Hollywoodu nemohla nepostoupit, i na semifinále by teoretickou šanci měla, musí však zazářit natolik, aby se odlišila od pelotonu podobných zpěvaček.

Mark Andrew, 29

zazpíval: The Allman Brothers – Soulshine / Jungle Book – I Wanna Be Like You (The Monkey Song)

DJ Vlado: Poslední, kdo se nám v tomto díle představil, byl tento téměř třicetiletý zemědělec a táta od rodiny, kterého si fanoušci talent shows možná pamatují ze čtvrté řady amerického Voicu, kde vypadl v soubojích. Mark má velmi specifickou barvu hlasu, kterou výborně prodal nejen s kytarou v písní Soulshine od Allman Brothers , ale i bez ní v Monkey Songu z Jungle Book (který mj. před několika měsíci v britském X Factoru skvěle vystřihla skupina Only The Young). Mark se v mužské části bezpochyby řadí k favoritům, jelikož jeho hlas je velmi zajímavý a hlavně rozpoznatelný.

Top 3 podle DJ Vlada:

1.Shannon Berthiaume
2.Mark Andrew
3.Vanessa Andrea

Středeční díly bývají tradičně slabší než ty čtvrteční, ovšem tento byl ze všech tří středečních podle mě nejlepší. Minnesota přinesla hned několik velmi zajímavých osobností, z nichž zejména Shannon a Mark můžou dojít hodně daleko. Zvláště pak Shannon považuji za jeden ze dvou největších objevů letošního Idolu společně s JAX, se kterou jsou krásně kontrastní jako oheň a voda. Příště se z chladného severu přesuneme na teplý jih Ameriky, konkrétně do kolébky jazzu New Orleans ve státě Louisiana. O tom, jaké talenty se tam objeví, vám však již poreferuje VojtaP.

Top 3 a hodnocení 5. epizody podle VojtyP:

1. Shannon Berthiaume
2. Vanessa Andrea
3. Mark Andrew

Předem děkuji kolegovi, za záskok. Samozřejmě jsem si také nenechal středeční epizodu ujít. Skoro se mi zdá, že středeční díly jsou záběry z úplně jiné soutěže. Idol se drží tradic, je sice pěkné, že zachovávají celý ten koncept postupného hledání v jednotlivých městech a výsledné epizody nejsou jen sestřihem toho nejlepšího z celé cesty (jak se to v poslední době často děje), ale pak se holt nemůžeme divit, že některá města nabídla zajímavější materiál než jiné. V Minneapolis jednoznačně dominovala Shannon, z celého dílu byla jasně nejzajímavější, je to opravdový neobroušený diamant, který potřebuje jen prokouknout. V soutěži o ní určitě ještě uslyšíme, jen se bojím, že po stránce image bude porota více vsázet na vzhledově výraznější, ovšem ne tak osobitou a přirozenou Shi, která je rovněž winehousovský typ. Zde by mohlo dojít ke střetu. K těm, co jsem nejmenoval v top 3 mě ještě zaujal Jacob, a to hlavně svou muzikalitou a showmanstvím, ale bohužel u něj chybí nějaký přesah do současné pop music. Uvidíme, co ještě produkce skrývá ve zbývajících městech.

Castingy New Orleans

Soutěž se opět uchýlila směrem k jihu a to přímo do kolébky jazzu, domovu porotce Harryho, Francouzské čtvrti a Bourbon Street. Idol se nachází v New Orleans!

Jelly Joseph, 26

zazpívala: Adele – Rolling In The Deep

Castingový díl začal velmi rozpačitě, viděli jsme hned z kraje několik exotů, plně jsem chápal Harryho frustraci z nedostatku talentu v NOLA. Smůlu na soutěžící měla zlomit Angelica alias Jelly, která ihned zaujala svým červeným melírem a rozevlátou sukní. Rodačka z New Orleans se živí zpěvem na Bourbon Street. Rozhodla se porotě zazpívat Adele, což není nic jednoduchého a je těžké nepůsobit jako kopírka. Jelly skončila někde mezi, hlasově na tom vůbec není špatně, jen ta barva nebude asi můj šálek čaje. Na to, že se Jelly zpěvem živí, tak potřebuje ještě na pár věcech, jako je hlasová a dechová kontrola, trochu víc zapracovat. Porota se nakonec jednohlasně shodla, že si Jelly tiket zaslouží.

Tiffany Stringer, 16

zazpívala: Cher Lloyd – Want You Back

Roztleskávačka Tiffany si také přišla splnit sen. Tiffany mě osobně iritovala už rozhovorem, nejspíš to v zákulisí přehnala s Red Bullem a tak před porotou blábolila, dokonce došlo i na hvězdici, připadá mi jako takový chodící stereotyp jednoduché blonďaté roztleskávačky ze střední. Co se týče zpěvu, tak průměr až podprůměr. Tiffany je navíc příliš sladká, aby si mohla troufnout na takovou věc od Cher, už mi chyběli jen třásně, aby mě svým vystoupením otrávila ještě víc. S tímto by možná neuspěla ani v castingu do školního sboru. O to víc mě překvapilo, že se dostala přes Keitha i JLo, omyl dne! Škoda, že za dveřmi nebyl nikdo, kdo by jí zlatý tiket vzal a roztrhal, já bych to osobně udělal.

Greyson Turner, 15

zazpíval: Chasing Shadows (originál)

15 letý Greyson na porotu rozbalil svou původní skladbu, nutno říct, že dobrou skladbu. Má zajímavou barvu hlasu. Jak už ale zmínil kolega DJ Vlado, v kategorii WGWG je silný přetlak a Greysonova konkurence je vyzrálejší a zkušenější. Trojnásobné „ano“ bylo jasné, v Greysonovi je jistě velký potenciál, Hollywood ukáže, ale šance na další postupy nevidím dobře.

Sarah Quintana, 28

zazpívala: Louis Armstrong – St. James Infirmary

Stejně jako je Nashville domovem country umělců, NOLA je domovem jazzových umělců. Sarah nás vzala na výlet do minulosti, na tento typ skladeb má skvělý hlas a při jejím vystoupení jsem se viděl v jazzovém baru popíjet whiskey. Musím souhlasit s většinou poroty, že tohle není zrovna typ zpěvačky, kterou Idol hledá, ale když postoupila otravná Tiffany a taktéž vyhraněný Jacob v minulém díle, šanci měla stoprocentně dostat i Sarah. Ledaže by za jejím nepostupem stál spíš věk, v tom případě nechápu, od čeho věkové hranice jsou. Druhý omyl dne!

Quentin Alexander, 20

zazpíval: Lorde – Royals

Quentin je další z aspirujících Idolistů, kdo neměli zrovna to štěstí vyrůstat v klidné čtvrti bez gangů a násilí. Na první pohled okamžitě zaujal svým excentrickým stylem oblékání, výraznost mu určitě nechybí. Quentin se pustil do prvního velkého hitu popového objevu posledních let jménem Lorde. Quentinovi určitě nechybí zajímavý hlas, potřebuje ale zapracovat na frázování, které nebylo úplně stoprocentní. Přípomínky poroty o „quirky“ motivech v jeho podání chápu, právě to dělalo jeho výstup zajímavý a rozlišitelný, jen se s tím musí naučit pracovat tak, aby to znělo dobře a zároveň přirozeně. Uvidíme, jestli se mu to podaří už v Hollywoodu.

Mikey Duran, 19

zazpíval: My Demise (originál)

S chlapci s kytarou se jako každý rok přímo roztrhl pytel. Mikey má zajímavou barvu hlasu, na jeho projevu je něco, co člověka donutí se zaposlouchat. Původní píseň byla zatím jedna z nejlepších, co jsme měli možnost slyšet. Zajímavé a příjemné vystoupení, na Mikeyho také čeká slunný Hollywood.

Nalani Quintello (19), Tori Martin (20), Hope Windle (24)

zazpívaly: OneRepublic – Counting Stars, ?, Keith Urban – Stupid Boy

Hned další tři slečny nasedly do rychlovlaku produkce. Rychlá montáž představila Nalani, Tori a Hope. Nalani už své štěstí zkoušela loni. Před porotu předstoupila s akustickou verzí Counting Stars a odhalila krásný čistý hlas, ale pomalá úprava moc nesvědčila písni, která by měla víc odsýpat. Tori touží stát se novou ženskou hvězdou. Hlas by na to měla, ale působila příliš vyumělkovaně. Zato Hope byla pěvecky i výrazově pouze průměrná, navíc jí chybí i potřebné sebevědomí a hvězdnost.

Ricky Dale Hendricks, 17

zazpíval: Garth Brooks – The Thunder Rolls

Ricky je dalším ze zástupců country, podle toho jak se u písně pohyboval a zachoval pozitivní náladu, soudím, že mu nechybí zapálení. Souhlasím s Keithem, že pěvecky to moc pohromadě nedrželo, což by se dalo svést na nedostatek zkušeností. U Rickyho jsem na vážkách, pár kvalitnějších zástupců žánru už v soutěži je, tudíž bych nechal Rickymu čas nabrat potřebné zkušenosti. Porota se to s ním rozhodla risknout.

Dakota Suarez, 18

zazpíval: Florence + The Machine – Dog Days Are Over

Soutěž jako Idol nebo X Factor každý rok potřebuje osobnost, která bude rozdělovat publikum. Zdá se, že tu letošní Idol našel v New Orleans v Dakotovi. Ten se živí jako profesionální drag queen pod pseudonymem Bianca Jade. Produkce i porota si určitě přály, aby vystoupení Dakoty bylo lepší, než to, co předvedl. Drag act kalibru takové Conchity Wurst by jistě v soutěži jako Idol způsobil senzaci. Dakota je bohužel sotva průměrný zpěvák, troufat si ještě na takový kalibr zpěvačky, jakou je Florence Welch se dá bez potřebného hlasového vybavení označit za sebevraždu. Porota se až na Harryho slitovala a Dakota dostane možnost udělat trochu rozruchu alespoň v Hollywoodu.

Adam Lasher, 27

zazpíval: These Shoes (originál)

Adam se může pochlubit slavným strýcem, není jím nikdo jiný než kytarový mág Carlos Santana, který Adama dokonce učil hrát na kytaru. Adam má určitě talent po strýčkovi, hrát na kytaru se zlomeným prstem v sádře jistě není nic jednoduchého a chce to už nějaký ten pokročilý um. Kromě jiného si castingovou píseň sám složil. Pěvecky to nebylo úplně solidní, ale má dobrou barvu hlasu a dokážu si představit, že díky své osobitosti může být hrozbou prod další v kategorii WGWG.

Erica Washington, 24

zazpíval: Beyoncé – Halo

Erica se svého snu stát se zpěvačkou vzdala kvůli dceři, kterou měla již v 18 letech. Cití, že teď nastala její šance v Idolu. Tuto šanci se rozhodla proměnit díky baladě Halo, tu osobně pokládám za nejlepší a zároveň jednu z nejtěžších věcí od Beyoncé. Málokdo v pěveckých soutěžích dokáže s touto věcí vyjít vítězně. Erica se vůbec nedržela zpátky a v krátkém úryvku ukázala obří zvonivý hlas, bezchybný zpěv a tunu emocí. Paráda, na závěr to byla kvalitní tečka.

Top 3 a hodnocení 6. epizody podle VojtyP:

1. Erica Washington
2. Adam Lasher
3. Mikey Duran / Quentin Alexander

Možná měli přeci jen soutěžící namíchat a nebrat je podle měst. Kvalita jednotlivých dílů je díky tomu značně nekonzistentní, kdy na každého dobrého připadnou dva průměrní postupující, u kterých je jasné, že budou v Hollywoodu pouze výplní, zvlášť, když víme, jak skvěle top 24 zní. Od New Orleans se čekalo mnoho, ale tolik se nám toho zase nedostalo. Nejzajímavější lidi měl zatím New York. Příští týden už nás čekají pouze castingy v San Franciscu, čímž se hledání v amerických městech uzavře a soutěž se přesune do Hollywoodu.

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
1
Monika
Reagovat

Shannon – ja patrim presne do te druhe skupiny lidi o ktere Vlado pise a tenhle zpev nevyhledavam, nicmene pripoustim, ze je zajimava a ma neco do sebe, jedine minus, ktere by ji imho mohlo ohrozit i v soutezi a predcasne skoncit je jeji neprirozenost, aspon pro me jsou ty grimasy celkem nekoukatelne
Mark – na poslech me dost zaujal, opravdu ma v tom hlase neco co ho odlisuje a je rozpoznatelnej, obavam se ale ze dojede na svoji nudnou vizaz, neni to typek do showbyznysu

2
Jai Kudo
Reagovat

Ajaj, Vlado, tentokrát se nesejdeme…..Shannon se tam svíjí jak vřískající užovka, proboha co to má být? Za mě tedy ne, ne a NE!
Jinak celkově tento díl zase slabota, ti co nebyli vyloženy průšvih byli za mě Mark, Vanessa a Hannah, ale se špuntíkem s jednom uchu….. :-D

3
jab
Reagovat

Víceméně mě zaujali titéž lidi jako Vlada. Nejzajíamvější je pro mne Shannon, má skvělou barvu hlasu, ale nemusela by tolik ječet. Ta expresivita, která v podání původního interpreta zní dobře a autenticky začíná být uj Shannon s jejím pronikavým ječákem dost nepříjemná. Na druhou stranu, v jemnějších polohách zní fakt dobře.
Vanessa je taková sympatická a přirozená muzikantka. Mark pro mne druhý nejzajímavější, uvidím, kam až dojde. Hlas má hodně dobrý.

4
VojtaP
Reagovat

rekap doplněn… :)

5
Monika
Reagovat

Erica prosim ne, ja uz tyhle Melanie Amaro, Sam Bailey nedavam:-)))) Prijdou, predvedou excelentni karaoke, bez spetky pridane hodnoty a ja se zoufale celou dobu nudim. Tyhle typy bych vyhazovala uz od castingu, stejne se po soutezi neprosadi.

6
Jarda
Reagovat

@Jai Kudo: Tentokrát souhlasím. Shannon je sice velmi pěkná přirozená dívka, ale u jejího zpěvu jsem strašně trpěl – tak jsme jí pomáhal dotlačit do těch výšek až jsem se u toho zpotil. Nemá ve zpěvu vůbec žádné rezervy, hrozně trpí a já s ní.
Jsem zvědavý co bude příště.

7
Jai Kudo
Reagovat

Adam mě nejde přehrát, takže za mě tři jakž takž přijatelní jsou Mickey, Quentin a Nalani. Co se týká Ericy souhlasím s Monikou, ale úplně nejhorší se mě zdály Dakota a Tiffany. jinak je pro mě překvapením celkově zatím ne příliš kvalitní výkony všeobecně.

8
Frantiszek
Reagovat

Minneapolis- tak za mě jen Mark Andrew.

Jinak : DJ VLADO :) Vtipné, že píšeš zrovna tohle o Hanah Mrozak: musí však zazářit natolik, aby se odlišila od pelotonu podobných zpěvaček. poněvadž oba víme, že právě třeba Shannon Berthiaume patří do největší skupiny zpěvaček s podobnými hlasy a navíc Shannon má otřesnou techniku a kontrolu hlasu. Hrozně na to tlačila a její barva se naklání do nelíbívých sfér. Do Gab.Ap. má hodně daleko a dokázal jsem ji poslouchat tak 10 vteřin. a to mám takové typy rád.

NEW ORLEANS
Mikey Duran- velmi zajímavá barva hlasu podobně také Adam Lasher
Tori Martin , Hope Windle – podobné typy. Asi půjde v dalším kole dále jen jedna z nich. Ale obě příjemné

Monika? Trochu se divím, že ti Mark Andrew nevadí. Paul Arkister měl knedlík v hlase menší a protivil se ti. Hmm. Jestli to nesmrdí protiřečí. :)

za oba castingy u mě vítěz Mikey Duran.

9
Frantiszek
Reagovat

@Jarda: mluvíš mi z duše.

10
VojtaP
Reagovat

@Monika: @Jai Kudo: Erica asi nebude moji favoritkou, na to jsou tam mnohem pro mě zajímavější typy. Co se týče velkých zpěvaček, tak mě ani nevadí, ale zpívají pořád to samé. Halo ještě není tak ohraná, hlavně proto, že si na ni nemůže troufnout kdokoli, sama Beyoncé má někdy co dělat :D Ericu jsem dal na první místo, protože mi její výkon přišel nejkomplexnější z toho dílu, technicky i projevem skvělé. Co s velkými zpěvačkami po soutěži je už kapitola jiná. Pokud za sebou nemají zkušené skladatele jako mají Adele a Beyoncé třeba Ryana Teddera nebo Siu, kteří jim složí ty velké balady a hity nebo si nějaké nenapíší sami, tak je jasné, že se neuchytí, ale to neplatí nejen u těchto div, ale u všech soutěžících.

@Jarda: Shannon bych nezatracoval, může být jen lepší a lepší a klidně se může stát černým koněm soutěže. Mě určitě zaujala víc než hlasově podobná imitátorka Amy – Shi, hlavně je tvárnější a pod správným vedením může jedině růst…

11
DJ Vlado
Reagovat

@Jai Kudo: @Jarda: @Frantiszek: Pánové, já věděl, že Shannon bude vzbuzovat rozporuplné emoce, ale říkám zaplať pánbůh za takové soutěžící, které člověk buď miluje, nebo nenávidí, protože ti jsou tím pravým kořením každé podobné show :-) Samozřejmě, že zpěvácky má Shannon k dokonalosti daleko, ale její barva hlasu v jemných pasážích je imho fantastická a celkově má ta holka potenciál jako hrom. Ale souhlasím s jabem, že s tím ječákem by mohla šetřit a používat ho jen občas jako koření. Každopádně mně jsou podobné samorosty, ze kterých se dají vybrousit diamanty, milejší než technicky dokonalé, avšak sterilní divy jako Hannah Mrozak :-)

@Frantiszek: Já bych právě neřekl, že Shannon je „applinovský“ typ, naopak bych ji zařadil mezi „winehousovské“ typy, přičemž souhlasím s Vojtou, že oproti Shi, která zní jako generický klon Amy, je Shannon mnohem osobitější a přirozenější :-)

12
VojtaP
Reagovat

@DJ Vlado: už jen kvůli Shannon doufám, že letos bude mít Idol pořádného mentora a tým, který se bude o soutěžící starat a dobře radit. Ta holka je v podstatě hotová, ale potřebuje dobré vedení, aby věděla, kde ubrat a kde přidat.

13
Monika
Reagovat

@Frantiszek: Jaka protirec zase…..Co je to knedlik v hlase, jak se to pozna? Paul mel knedlik v hlase? To jsem o nem napsala? marka ma knedlik v hlase? Ja se v technice nevyznam, vzdycky hodnotim soutezici na zaklade jakehosi sveho pocitu a u kazdeho je to jine. Paul byl pro me kral nudy, neskonale nudnej typek, jehoz ksicht jsem zapomela po peti vterinach. zpev jeste driv nez zacal….Mark neni muj top favorit, ale rozhodne me bavi vice po vsech strankach.

14
Frantiszek
Reagovat

@Monika: Něco na ten způsob, ale to je jedno, protože každopádně to jak čtu není to, co ti na Paulovi (Ovarové hlavě :D)vadilo. Souhlas s tím, že Mark je po všech stránkách lepší a zajímavější než Paul.

Jinak kvalita mě trochu děsí, doufal jsem ve více talentů. Jsou tam někteří výraznější, ale není jich mnoho. Zatím trochu zklamání. Alespoň pro mě. Snad ty poslední díly přinesou dávku kvalitních soutěžících

15
Frantiszek
Reagovat

@DJ Vlado: :) Nicméně doufám, že se ten neobroušený diamant začne rychle rýsovat, protože ta kontrola hlasu a tlačení na pilu bylo fakt neposlouchatelné. A´t jí dostane pořádnej hlasovej učitel a můžem se o Shannon bavit v jiném světle.

Přidat komentář